Ylen NHL-illat

  • 86 590
  • 343
Olisiko paikallaan kokonaan oma ketju, aiheesta kun ei näy olevan mitään juttua eikä tämä oikein mene tv-lähetys tai nettilähetys-otsikoihinkaan vaikka Areenaan varmaan aikanaan ilmestyykin. Onhan sentään hyvä asia että näinkin laajan yleisön tavoittavassa valtakunnallisessa mediassa tehdään NHL-aiheista ohjelmaa, oli sitten itse ohjelmasta ja asiantuntijoista mahdollisesti mitä mieltä tahansa.

Ajankohtaiseksi juuri nyt aiheen tekee se, että tänä iltana tulee "puolivälin update"- lähetys.
Suuria yllätyksiä ei lähetyksessä liene luvassa, porukalla arvioidaan ovatko voimasuhteet muuttuneet ja tarvittaessa korjataan sen mukaan syksyn kausiennakossa esitettyjä arvioita Stanley Cup-mestarista. Lisäksi arvotaan yksittäisten pelaajien onnistumisia sekä pistepörssin voittajaa ja oletettavasti katsetta tullaan tarkentamaan erityisesti suomalaispelaajiin.

Taustatiedoksi muistia voisi virkistää ennustuksilla tulevasta mestarista, Areenasta tarkastamatta heitän ulkomuistista että eniten veikattiin Torontoa, kestosuosikki Tampa Bayta, Washingtonia, taisipa olla myös Bostonia sekä Pittsburghia ja oliko lännestä lähinnä Dallasia sekä Nashvillea ja luotettiinko edelleen Las Vegasiinkin.
Kuten edellisestä ehkä näkyykin, parhaiten on mieleen tainnut jäädä se, että ennustajat listaavat niin monta ehdokasta että koko mestari-ennustuksen idea alkaa kärsiä siitä.
Eli pieneksi kritiikiksi, power rankingit erikseen ja mestariehdokas erikseen.

Siis tiistaina 4.2. 2020 klo 18.02, Yle Puhe ja studiossa suutaan aukovat Juha Valvion valvonnassa Antti Mäkinen ja Sami Hoffren.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kiva, että tulee välikatsaus. Voisi ihan hyvin olla neljä lähetystä vuodessa: kausiennakko, välikatsaus, kauden loppu ja playoffveikkaus ja loppukatsaus. Halutessaan tuon kauden lopun voisi laittaa kahteen, jossa käytäisiin vaikka ensiksi läpi pudotuspelien ulkopuolelle jääneet ja katsotaan, että miksi jäivät ulos ja onko toivoa näkyvissä, ja sitten käydään pudotuspelijoukkueet ja -ennakot läpi.

Näistä Yle Puheen NHL-illoista on ollut keskustelua ainakin NHL:n kausiennakot -ketjussa ainakin ennen, mutta ihan hyvillä mielin voi avata oman ketjunsa, kun varmasti herättää taas keskustelua. Näitä on hauska kuunnella, vaikka tietenkin aina oman joukkueen kohdalla tuntuu, että keskustelijat on ihan pihalla ja Mäkinen puhuu kaikkien päälle ja kaikesta voi aina valittaa, mutta kun Suomesta ei taida tulla oikeastaan parempaakaan, joten mielellään tätä kuuntelee. Hitsi, kun itsellä on menoa tässä illalla niin pääsee vasta joskus myöhään kuuntelemaan.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Hoffren joutuu jäämään pois ja hänen tilallaan Esa ”Tiki” Tikkanen. Tämä muutos tekee ainakin omalla kohdalla sen, että kuuntelematta jää.

Sama juttu. Kuuntelemattakin on selvää että luvassa on täydellistä perehtymättyyttä yhdistettynä huonoon ulosantiin.
 
Sama juttu. Kuuntelemattakin on selvää että luvassa on täydellistä perehtymättyyttä yhdistettynä huonoon ulosantiin.

Juuri tämä. Minulla ei ole yhtään mitään Tikkasta vastaan, mutta juuri tähän formaattiin en usko hänen tuovan yhtään mitään. Päinvastoin se arvo on enemmänkin negatiivinen.
 
Hoffren joutuu jäämään pois ja hänen tilallaan Esa ”Tiki” Tikkanen. Tämä muutos tekee ainakin omalla kohdalla sen, että kuuntelematta jää.

Oh-hoh, tämä tuli kyllä puun takaa. Valitettavasti tiki-talk ei tosiaan oikein istu tähän tilanteeseen, vaikea käsittää miksi kaikista mahdollisista juuri Tikkanen haalittiin korvaajaksi. Ehkä "suuren" nimen kuvitellaan tuovan ohjelmalle uusia kuulijoita, toisaalta luulisi että tekijät ovat paremmin perillä ohjelman luonteesta, tämän lähetyksen kuuntelijoilla kun lienee tärkeintä kuitenkin asiantuntemus.

Hoffren olisi tasapainottanut sopivasti Mäkisen menoa, ainakin viimekertaisen perusteella. Vai oliko viimeksi Mäkisen parina sittenkin Tommi Seppälä, alkavat mennä jo lähetykset sekaisin...

Nyt mennään jo.
 
Suosikkijoukkue
FC Barcelona
Total nhl forever jäi jo eilen pois ja nyt tikkanen/Mäkinen koko talven odottamassani ohjelmassa. Ei se kai auta kun antaa herroille mahdollisuus ja toivoa parasta.
 
Näitä on hauska kuunnella, vaikka tietenkin aina oman joukkueen kohdalla tuntuu, että keskustelijat on ihan pihalla ja Mäkinen puhuu kaikkien päälle ja kaikesta voi aina valittaa, mutta kun Suomesta ei taida tulla oikeastaan parempaakaan, joten mielellään tätä kuuntelee.

Onhan Suomessa ihan hyviä suomenkielisiä NHL-podcasteja, missä käsitellään asioita pintaa syvemmältä ja objektiivisesti.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Aikoinaan näitä jopa odotti innolla mutta nykyään tuntuvat olevan vain Mäkisen omaa showta ja muut siinä peesailevat vaan mukana. Viimeisin lähetys jossa mukana olivat vain "NHL:n virallinen sinivalkoinen ääni" (yäk) ja Tommi Seppälä oli ensimmäinen joka piti jättää kesken. Ei vain pystynyt enää.

Tuota Hoffrenin ja Nyholmin Total NHL Foreveria kuuntelee sentään mielellään, siinä sentään keskitytään itse asiaan eikä homma ole mitään päällehuutamista ja jatkuvaa pätemistä. Näistä "pienemmistä" suosittelen NHL-löylyjä, löytyy ainakin Spotifysta.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hetken (15-20min) ehti kuulemaan livenä ja siinä ajassa Tiki ehti mm. Carolinan pakkitilannetta käsitellessä osoittamaan ettei tainnut tietää että Hamilton on rikki. Vähän ajan päästä listasi Rangersin kovaa hyökkäystä: Panarin, Ziba, Staal... ja mv-puolella tänä vuonna 25v täyttävä Shesterkin oli junnu.

Täytyypä kuunella huomenna iltavuorossa alusta lähtien. Sattuuhan noita.
 
Juuri tämä. Minulla ei ole yhtään mitään Tikkasta vastaan, mutta juuri tähän formaattiin en usko hänen tuovan yhtään mitään. Päinvastoin se arvo on enemmänkin negatiivinen.

No jaa, onhan sillä aina ollut huumoriarvo. Joskus etsinkin tässä mielessä Santtu Silvennoisen ja Tikkasen yhteisiä lähetyksiä. Tarkkaan oli kummelit katottu tai sitten olivat omia itsejään, yhtä kaikki hyvää settiä huumorimielessä.
 
NHL löylyt on hyvä ja toinen vakio kuuntelussa on Kaukosen laidalla. Jälkimmäisessä parasta on että, Veli ja Nico uskaltaa olla usein erimieltä asioista, eivätkä myötäile toisiaan.

Siis sama kaksikko, joka teki aiemmin tänne Jatkoaikaan podcasteja? Täytyypä ottaa kuunteluun.
 

Robu

Jäsen
Onhan Suomessa ihan hyviä suomenkielisiä NHL-podcasteja, missä käsitellään asioita pintaa syvemmältä ja objektiivisesti.
En tiedä täyttääkö kriteerit, mutta ite teen Änäricast nimistä nyt toista kautta. Aina ei välttämättä päästä syvälle, mutta suhteellisen objektiivisesti.

Komppaan, että ennen nää illat oli must kuuntelua. Uusin ei ole ainakaan teknisitä syistä, kun ite ei hirveästi noita puhelinyhteyksiä jaksa kuunnella.
 

Anthoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Oli kyllä pettymys tämä uusin jakso. Tai tiesihän sen jo siinä vaiheessa kun Hoffren jäi ulos ja Tikkanen tuli tilalle. Lähetys oli kuin suomikiekko-sivulta ja jokanen huhu ja vähemmän huhu heitettiin ilmoille. Tikkasella ei mitään annettavaa tämänkaltaisissa lähetyksissä ja kun yhtään järjen ääntä ei ollut tasapainottamassa Mäkistä, oli lähetys luokaton.

Pidän mielellään Mäkisen lähetyksissä mukana mutta sillon siellä pitää vastapainona olla joko Hoffren, Nyholm tai Palomäki.

Ehdottomasti kauden kohokohtia itselle nämä lähetykset mutta viimeaikoina on kyllä taso laskenut rajusti.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Oli varmasti paskin NHL-ilta ikinä. Mäkinen menee ilman isompia ongelmia, hienoahan se on että joku on niin kiinnostunut änäristä kuin Antti, mutta Tikkasta ei saisi päästää mihinkään nykypäivän jääkiekkoa käsitteleviin ohjelmiin. Tuli kyllä monta kertaa selväksi, että Tikkanen on voittanut Stanley Cupin viisi kertaa ja pelannut sekä idässä että lännessä. Mäkinenkin lähti vähän liikaa hymistelemään Tikiä.

Playoffs-iltaan taso toivottavasti nousee. Toki jos Tikkanen puuttuu sieltä, niin taso nousee aivan varmasti.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Oli kyllä surkein NHL-ilta mitä myös itsekkään muistan. Mäkinen veteli ihan soolona mitä sylki suuhun toi ja Tikkanen sitten kunnon kaikukammiona toisti samoja juttuja ja perään Mäkinen viel nuoleskeli Tikin kiveksiä. Ei tästä kyllä saanut nyt mitään irti. Kruununa sitten jotain ihan ihme juttuja, kuten Detroitin melkein ainut treidiarvoa sisältävä pelaaja olisi Tatar, mutta hän on jo treidattu. No haloo, aika hyvä vastine Tatarista jo saatiin? Koivulla ei ole treidiarvoa, koska caphit on 5 milliä? Osa joukkueista capissa kiinni, nii ei treidejä tapahdu? Haloo, milloin nämä jutut ovat treidejä estäneet? Lopulta sitten esitellään korttia, että pelaaja x sairastuu "flunssaan" ja näin tehdään cappiin tilaa.. Ei jumalauta mitä juttuja.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Samaa mieltä kuin muut, nyt oli pettymys kaikinpuolin. Kuka ikinä tuota studiota vetikään niin Nyholm on kyllä tuossa hommassa kirkkaasti parempi ja kaiken lisäksi tämän henkilön ääni kuului selvästi hiljempaa kuin Mäkisen tai Tikkasen.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Meni Mäkisen yksinpuhumiseksi ja jyräämiseksi. Ei ollut vastavoimaa, kun Tiki ei osannut itse puhua ja juontaja fanipoikaili huonon mikin kanssa taustalla. Nyholmia oli ikävä. Mäkisen intohimoa pitää arvostaa, mutta usein menee manspailingin puolelle, kun on koko ajan pätemässä, vaikka itsellä menee Colinit ja Kevanit sekaisin. Ja sitten tuli täysin samat jutut, mitä kimantissa. Toivottavasti seuraava ilta on parempi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös