Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Yle Puhe ja jääkiekkokierros

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Livakkaniemi, 06.11.2005 klo 15.25.

 1. sambersson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Aivan kuin Turkka selostaisi peliä istuessaan paskalla ja välillä siemailisi punkkua. Se ähinän ja maiskuttelun määrä vain korostuu kun alkaa kuuntelemaan tarkemmin..

  Sari Sirkkiä-Jarvasta on sanottu jo kaikki oleellinen. Huoh...
   
 2. masamasa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Äänenpainosta ei voi valittaa, mutta kyllä se vaan Turkkakin tavattoman monta kertaa höpöttää koko vuoronsa ajan jotain yksittäistä tapahtumaa aiemmin pelistä tai vaikka menneeltä viikolta. Sitten yhtäkkiä voi tulla maali eikä kuulijalla ole aavistustakaan edes kumpaan päähän tai mitä tilannetta on edeltänyt. Ei mikään yksittäistapaus, monesti olen tähän asiaan kettuuntunut.
   
 3. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Sirkiä-Jarvassa ärsyttää myös se että sekoilee pelaajien nimissäkin aina välillä.

  Nytkin IFKn Lauri Taipaluksesta saatiin Olavi.

  Plussaa tälle Jyväskylän "ralliradio-Lindroosille". Osaa hommansa ja huomaa kyllä että on niin kiekko-kuin muuta selostustouhua tehnyt.
   
 4. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Tänäänkin Sari pyrki mukahauskuuttamaan todettuaan tyyliin: "Äänestä päätellen YLE Puheella seurataan jääkiekkoa!" Nauroi vielä tälle jutulleen, kun luuli keksineensä jotain nerokasta.

  Harvemmin on Jääkiekkokierroksen toimittaja saanut näin paljon kriitiikkiä työstään tällä palstalla, mutta Sirkiä-Jarvan ollessa kyseessä kaikki on mahdollista. Myös hänen kirjoittamansa jutut YLE:n nettisivuille ärsyttävät minua, kyseinen nainen on ihan väärän lajin parissa.
   
 5. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Lainaus:
  Toisaalta, on se samalla tavallaan kiva huomata kuinka yksi selostajatoimittaja aiheuttaa pahaa oloa.

  Sirkkiä-Jarva tosin tuntuu olevan parempi mitä eräs hörökorva joka on esiintynyt maikkarin tanssiparketilla. Ainakin viimekevään finaaliotteluiden perusteella.
   
 6. pozlod Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Liverpool FC
  Eilen jouduin pari minuuttia lopusta kuuntelemaan Tappara-IFK:ta automatkalla reeneihin ja miten voi yksi Sirkiä-Jarva nostaa raivon pintaan.

  Spiikki kulki jotakuinkin tällaisella kaavalla:

  "Nyt täällä tapellaan, ihan turhaan siellä nyt nahistaan. Peliaikaa on jäljellä alle 10 sekuntia ja täältä ei voi kyllä nousta Tappara voittoon. Olisi aivan hyvin voinut kiltisti pelailla ottelun loppuun, mutta nuoret miehet, Green ja Tömmernes haluavat tapella. Mennään Kuopioon, täällä peli on poikki."

  Tekisi mieli sanoa, että naiset ja jääkiekko... No en ala yleistämään.
   
 7. Mas@ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Minua ainakin ärsyttäisi sekin että eilen ei edes pelattu Kuopiossa.
   
 8. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Kuuntelin helvetin Puhetta tänään kauppareissulla, Sirkiä-Jarva veti taas ihan huikeella temmolla omaa höpinäänsä.
  No Erkinjuntti vei Tapparan johtoon, nyt selvisi sitten ruudun koosteesta että kyseessä oli siis ylivoima ja Tapparan ylivoimapyöritys.
  No mitäpä sitä pieniä mainitsemaan lähetyksessä. Meni koko paska boikottiin, kunnes toi akka saadaan tuolta hiuksista vittuun. Eikä tästä maasta oikeasti löydy tuonne ketään parempaa?
   
 9. peketsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, NHL
  Lainaus:
  Kuuntelin töissä samaa lähetystä ja täytyy nyt vähän puolustaa Saria. Minulle nimittäin oli hyvinkin selvää, että oli ylivoima päällä. En itse ainakaan oleta, että joka väläyksessä kerrotaan että jompi kumpi joukkueista on ylivoimalla. Varsinkin kun oli vain kaksi peliä käynnissä, niin tänään Puheella poukkoiltiin Hakamettän ja Raksilan väliä aika tiuhaan.
  Muuten olen tietyissä määrin samaa mieltä Sirkiä-Jarvasta, googletin kasvojakin tälle Hakamettän heleä-ääniselle naiselle, mutta en usko että onnistuin. Joudun vain tyytymään mielikuviin, mutta en siinä mielessä.
   
 10. Radiopää Jäsen

  JP Jalo kommentoi eilen YLE Puheella. Erikoinen valinta ottaa kommentaattoriksi mies, jonka ainoa kosketus lajiin on selostaminen. Entisestä työnantajastaan tuskin avautui.
   
 11. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  Yhtä erikoista on se, että Antero Mertaranta selostaa mitä muuta lajia tahansa kuin pesäpalloa tai yleisurheillua ilman asiantuntija-apua.
  J-P:n jääkiekkoymmärrys on kovaa tasoa ja ymmärtää pelistä 99% enemmän kuin karjalalippis ja 50% enemmän kuin useampi kentällä pelaavista pelaajista.
   
 12. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Ihan hyvä veto YLE:ltä. Hyvä selostaja tietää lajista riittävän paljon toimiakseen kommentaattorina. Usein selostaja on seurannut selostamaansa lajia niin pitkään, että häntä voi huoletta nimittää asiantuntijaksi. Jalo kuuluu tähän kategoriaan.

  Onhan Suomessa kuultu Tikkasta ja Jutilaa kommentaattoreina ja he häviävät Jalolle 10000-0. Vaikka ovat ehdottomalle huipputasolla pelanneetkin.
   
 13. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Tarkoitukseni ei ollut aliarvioida Jalon tietämystä jääkiekosta. Pidän erikoisena sitä, että Yle kutsuu kommentaattoriksi "kilpailevan" yhtiön selostajan, jonka irtisanomisesta ilmoitettiin edellisenä päivänä. Taisi kuitenkin olla niin, että Jalo on vieraileva tähti, eikä häntä enää tällä kaudella kuulla.
   
 14. Pienikaluinen Jäsen

  Mitenkäs YLE puheen Rauman selostajalla meni tämän lauantain peli? Kuulosti mies nimittäin Tuomas Grönmania ja Matti-Mölli Keinostakin kovemmalta fanipojalta keskiviikon ottelun selostuksessaan. Yksi kuolemattomista argumenteista: ” jos Tappara ei pysty Lukon kovaan peliin vastaamaan, niin voi voi…”.


  Mitenkähän kaveri tänään kommentoi, kun Tapparan nopeat ja taitavat sällit Palola, Kuusela ja Jormakka jakelivat säälimättä kovia, mutta puhtaita taklauksiaan Lukon hidasjalkaisiin pelaajiin, joissa väsy (siis väsymys…) alkoi pahasti painaa jo ottelun toisella kolmanneksella?


  Ehkä tuo radioselostaja on yhtenä virittelemässä Lukon mestaruussaunaa tulille eli kuten mr. Ferrari toisaalla totesi: ”Lukko hakkaa ton mouhijärviporukan tuomareineen game seiskassa tai maailma loppuu.. sanokaa mooseksen sanoneen”.


  Se joka elää, se näkee, vai mitä?
   
 15. Lainaus:
  Wire kertoili otteluseurannassa, että vähän oli vaisuna ollut heppu. Keskiviikkona heppu oli kyllä siirappia housut täynnä, kun Lukko ne kolme maalia teki - mutta jännästi alkoi ääni väräjämään, kun Tappara nousi tasoihin. Tänään olisi pitänyt kyllä kuunnella!
   
 16. juhana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JOKERIT Helsinki, Suvi Teräsniska
  Kukas siellä Raumalla sitten selostaa näitä pelejä? Tuskin kuitenkaan voi olla niin puolueellinen kuin Turun mustavalkoinen ääni Osku Laukkanen (en tiedä selostiko enää tällä kaudella?)

  Kaiken kaikkiaan YLE Puheessa pitäisi olla neutraalit selostajat. Tosin vähän ketjun ulkopuolelle mennäkseni, niin vähän minusta Nelonen Prolla näissä peleissä Jani Alkiollakin on hieman ollut sinikeltaiset lasit silmillä välillä...
   
 17. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Runkosarjassa Äijänsuon pelit selostaa Mika Heino. Jouko Färd tuuraa pari kolme kertaa kauden aikana.
   
 18. Lainaus:
  Joo, tämä Heino se oli keskiviikon pelissäkin - varmaan siis myös eilen.
  Lainaus:
  Mielestäni Alkio on ollut nimenomaan neutraali ja toiminut hyvänä vastapainona kaikkine kuittailuineen Grönmanille, joka luonnollisesti näkee kaiken Lukon kantilta.
   
 19. Rixa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Turkka Talonen on Turussa jokusen kauden jo selostanut. On tunteella mukana, minusta ei lainkaan puolueellinen selostaja, päinvastoin tykkään miehen selostustyylistä vaikka asiaa tuleekin laidan ohi.

  Tosin Tampereen oma suvisirkku Sari Sirkkiä-Jarva ei osaa selostaa muutakuin tilanteen ulkopuolelta. Aika harvoin onnistuu aloittaa selostussession sellaisella pienellä asialla kuin paljon peli ja paljonko pelattu. SSJ ultimaattisesti huonoin selostaja Yle Puheen kiakkokiarroksella.
   
 20. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Riku Salminen ja Kimmo Kuhta ovat muodostaneet toimivan kaksikon YLE Puheen SM-Liigafinaaliselostuksissaan. Sopivan kepeä selostustyyli ja hyvää asiantuntemusta, lisäksi kumpikin on täydellä sydämellä mukana pelitapahtumissa. Salminen kehittyy kovaa vauhtia jääkiekkoselostajana, toivottavasti parivaljakko Salminen-Kuhta hoitaa ensi kauden maaotteluselostukset YLE:n kanavilla.
   
 21. L. Paraske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sutterin veljesten pelifilosofia
  Lainaus:
  Tunnustettakoon, että olen kuunnellut aika paljon jälkikäteen näitä finaalilähetyksiä Areenasta. Samaa mieltä selostuskaksikosta, mutta täytyy kyllä todeta myös, että kyllä Kaj Kunnas ollut hyvällä tavalla elementissään näissä lähetyksissä. Hienoja haastatteluja ja tunnelmanluontia alalehtereiltä kaikissa otteluissa. Ja paljon parjattu Sari Sirkkiä-Jarvakin on sopinut hyvin joukkoon Tampereen otteluissa.
   
 22. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Lainaus:
  Tänä keväänä pitkälti menty kuvan voimalla. Mutta nyt jälkikäteen kuunneltuna, huikeeta settiä! "Seiskapeli, seiskapeli!" rääkyy Salminen Marjamäen jatkoaikamaalin jälkeen ja Kuhta toppuuttelee vieressä: "Rauhotu. Sun äänen pitää kestää vielä huomennakin!"

  Kunnaksen Kajtsuun tottu jo Porin finaalien aikana, ottanu ton homman haltuun ja Sirkiä-Jarva saa myös hyvän arvosanan. Toivottavasti nuo maalikoosteet ja muut parhaat palat saadaan taltioitua pätkiin. Tiimi osoittaa, ettei laadukkaan radion ja selostusten magia ole kadonnut minnekään.
   
 23. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Se olisi sitten perinteisen kansanradion aika.

  Ti 8.9 klo 18.03 YLE Puhe

  Lainaus:
   
 24. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Ei kansanradiota, vaan puheluita: hyvä. Stubbin pelaajatietämys: suht hyvä. Rönn ja Jalonen: mielenkiintosta. Mutta ohan se vähän erikoinen Liigaviikon kiekkoradio, kun sarjaa ei oikeestaan kunnolla perattu. Pienellä taustatyöllä ja valmistautumisella joka jengi ois voitu käydä pääpiirteittään läpi. Kyllä tuossa kahessa tunnissa olis ollu aikaa. Nyt oli hieman laiskaa tekemistä ja fiilispohjaista nakkelua.
   
 25. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Umpisurkea Liigaennakko Yle Puhe. Alussa jutusteltiin nuorista pelaajista ja sitten soitettiin Rönnin Jyrille. Sitten kuultiin Puljun kuulumiset ja käytiin läpi tepsin asioita. Kaitsun, Kiben ja Stubbin horinoita.

  Odotin että oltaisiin käyty läpi kaikki joukkueet kuten viime syksynä vastaavassa NHL-ennakossa. Tuo oli upea tietopaketti vaikka joukkueita on 30 eikä 15.

  Tämä ei nyt ollut minkäänlainen ennakko, näitä juttuja oltaisiin voitu höpistä sitten kiekkokierroksilla.