Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Yle Puhe ja jääkiekkokierros

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Livakkaniemi, 06.11.2005 klo 15.25.

 1. Cockersson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, New York Rangers
  Lainaus:
  Tuntuu myös olevan perillä Liigasta ja pelaajista, toisinkuin Nelosen puolella hääräävä Tiki. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kuuntelin koko lähetyksen ja altistuin Sari Sirkkiä-Jarvan lätinälle. Tuli mitta täyteen kyseistä naista käytännössä heti kun selostukset alkoi. En vaan pysty sietämään millään tasolla. Ääni ärsyttää, ulosanti yleensäkin luokatonta, tautisen paskat "läpät", ei selosta peliä jne jne jne... Olli Ikäheimo vakituiseksi Tampereelle, kiitos.
   
 2. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  YLE VihaPuheella oli eilen eeppinen hetki, kun Iso Musta pääsi verbaalisesti lyömään hölöttävää Kaj Kunnasta ns. vastapalloon.

  Kunnas kysyi Ketolalta ja Pajuojalta floppivalmentajista. Pajuoja ei ottanut tähän kantaa, koska on liigavalmentajien edustaja.

  Kunnas: plaa plaa plaa... Juupe, selkärankaa sulta löytyy.
  Kunnas: No niin Vellu, sulla ei ole tuollaista, tuota.. öö..
  Ketola: Tarkoitatko selkärankaa?
   
 3. Takkuturkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalervo Kummola
  Onhan tämä ohjelma nykyisellään oikein kiitettävä kiekkolähetys. Pariin peliin kunnon alustukset, studiovieraat, ajankohtaisaiheet, selostukset ja nettiin vielä päälle parit jutut illan aikana syntyneistä uutisista ja kolumnia välillä kans. Siihen vielä kaveriksi teksti-tv auki niin avot!
   
 4. penkinlämmittäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Vatanen, Blackhawks
  Lainaus:
  Minä pidän myös tästä nykyisestä kiekkokierroksesta paria poikkeusta lukuunottamatta. Ensinnäkin Kaj Kunnas voisi lopettaa sen Pelikänsin hokemisen ja toisekseen Sari Sirkkiä-Jarvako se siellä Tampereella viipeltää, niin ei kyllä selostushommiin sovellu ensinkään. Onneksi siellä on välillä se mieshenkilö, jonka nimeä on nyt muista, mutta joka on tuttu myös ralliradiosta.
   
 5. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Kunnas lausuu sen juuri niin kuin pitää. Mitäs ovat Lahdessa niin typeriä, että nimeävät suomalaisen jääkiekkojoukkueen englanninkielisellä nimellä.
   
 6. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Lainaus:
  Eihän ne siellä osaa sanoa edes oman paikkakuntansa nimeä kaikissa sijamuodoissa oikein, joten sinänsä tuo joukkueen nimi sopii loistavasti.

  -
  Vellu Ketola on kyllä hieno mies. Harvaa porilaista on tullut fanitettua, mutta Iso Musta on sellainen. Jokereissa tuo taituri ei viettänyt kuin ohikiitävän hetken, mutta silti tällä kaverilla on paikka Kaulasuojan sydämessä.
  Loistava kaveri myös YLE Puheen Kiekkokierroksella miellyttävän puheäänensä, selkeän ulosantinsa ja fiksujen juttujensa takia.
   
 7. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Artikulointiin kiinnitetään hävettävän vähän huomiota tänä päivänä. Pääasia on, että asiantuntija on jollain tavalla persoonallinen, oli ulosannin taso millainen tahansa. Vaikka Vellu itse on sanonut pitäneensä paljon taukoa jääkiekosta, on vanhalla miehellä erittäin paljon sanottavaa nykypäivän kiekosta. Ainoa huono asia vanhoissa legendoissa kommentaattorina on se, että toimittajat eksyvät usein puhumaan pelaajien muistoista, joille pitäisi olla toinen paikka kuin lyhyt erätauko.
   
 8. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Pääosin on kyllä loistava "palvelu" tämä Puheen kiekkokierros. Hyvä, että sinne otetaan näitä muitakin kun perushemmoja kuten Kibe Kuhta ja Vellu Ketola. Sirkkiä-Jarvaa pystyn kuuntelee ihan hyvin, mutta onhan se aika huono selostaa ja paskat läpät.

  Viimeeks ku kuuntelin niin kieltämättä tuli mieleen et miten saa pitää hommansa.
   
 9. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Tänään on taas ohjelmassa kello 18.00 YLE Puheen Liigailta.
   
 10. Laitapuolen Hyökkääjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Olipa muuten surkea tämä tämän vuoden ennakkoilta. Oliko tuo lyhyempi kuin aikaisempina vuosina, vai tuntuiko se vaan siltä? Joukkueista taidettiin käydä läpi Kärppiä, Lukkoa ja Sportia...
   
 11. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Sopivasti kolme potentiaalisinta mestarisuosikkia käytiin läpi, eiku...

  Kuuntelin melkein kokonaan, eikä tuosta nyt oikein paljon jäänyt käteen, kun ei meinaa enää edes muistaa, mistä siellä puhuttiin. Siniviivan siirtoa käsiteltiin, muttei edes Kuhta ja Matikainen osanneet vielä oikein sanoa, miten se tulee peliä muuttamaan. Totta kai aivan ensimmäisenä piti mainita Jokerit :) Mukavahan se on, että YLE näihin panostaa, mutta tuo eilinen ohjelma ei varsinaisena kiimannostattajana kyllä toiminut.
   
 12. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Aina pitäisi kuunnella loppuun asti ennen kuin tuomitsee. Mielestäni kuitenkin puhe puuroutui jo hyvin alkuvaiheissaan. Ei ainakaan millään tasolla koukuttanut kuuntelemaan. Itse kiekkokierros on hieno ja kunnioitettava perinne, jonka jatkumista tervehdin ilolla. Tarjoaa mahdollisuuden Liigan seuraamiseen vaikkapa auton ratissa ilman, että räplää vaarallisesti puhelinta.
   
 13. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Lainaus:
  Ja Jokereista, on se kumma kun Liigan ennakkoilta menossa, niin puolet ajasta höristään Jokereista. Ei nyt ihan, mutta kuitenkin.
   
 14. Marre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, (HIFK)
  Mikä hiton CHL-boikotti Ylellä on menossa?

  Eikö se riitä, että sitä Koheloa mainostavat koko ajan ja joka paikassa (mukaan luettuana se kauden aloittanut Liiga-ilta), vaan potentiaalisia tulevaisuuden kilpailijoita ei saada edes mainita? Vai onko YLE jo vuokrannut kiekkokierroksen ohjelma-ajan Venäjän Äänelle?

  Kun Jatkoaikakin lakkoili alkoi jo närästää töissä olo ja sitä myötä estyminen Kisapuistossa olemisesta tai Sonera Viihteen katsomisesta.
   
 15. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Ei helvetti tätä Sari Sirkkiä-Jarvaa enää kestä kuunnella,jos olen koskaan kestänyt.Joka kerta,kun Tampereelle suunnataan ja Sari "raportoi" joko Tapparan tai Ilveksen pelistä. Kyllähän siinä tietoa saa,mutta yleensä se on jotain turhaa jutustelua jostain katsomon pikkupojasta,joka selkeästikin pelasi erätauolla Angry Birdsia ja mikä parasta tässä Sarin tietotulvassa onkaan se,että hämmentävän usein Sarin jaaritellessa kentällä tapahtuu jotain merkittävää,kuten maali vaikka, johon yllättynyt nainen katkaisee juttunsa ja yrittää tarkistaa jostakin kuka sen maalin teki.

  Pitäisiköhän koko Jatkoajan Sari Sirkkiä-Jarva -vastaisten järjestää mielenosoitus,joka tukkii YLE:n nettisivujen palauteosaston?
   
 16. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Sirkkiä-Jarvan lässytyksessä melkeinpä eniten ottaa päähän se tyyli että antakaas nyt lapset kun kaiken kokenut ja nähnyt täti vähän selittää miten jääkiekkoa pelataan.

  Hilla Blomberg, joka aikanaan juonsi jotain sunnuntai-iltojen "urheilua ja musiikkia"-ohjelmaa, kertoi joskus 0-0 päättyneen jalkapallopelin puoliaikatilanteen olleen myös 0-0, ja voin uskoa että mikäli jääkiekkopeli menee jatkoajalle tilanteessa 0-0 niin Sirkkiä-Jarva luettelisi myös miten erät päättyivät.
   
 17. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Jos Sari edes tajuaa että tuli maali. Ihan tässä viime viikolla, todennäköisesti Ilves-Lukko -ottelussa Sari arpoi tavallisen pitkään että tuliko just pelikatko vai jatkuuko peli yhä. "Kyllä sittenkin on pelikatko".
  Aivan sietämättömän huono, todella huono on Sari. Ei hyvä ollenkaan. Aikansa klassikkoja oli myös selostukset Tapparan pelistä, jossa Ojanen oli rikkomassa piste-ennätystä. Sari ei muuta selostanut kuin sitä, mitä Ojanen tekee, esim vaihtopenkillä. Luulisi että jos selostaisi peliä normaalisti, siinä samalla tulisi sitten selostettua myös Ojasen pisteen syntyminen, mutta tässä tapauksessa se ei mene niin, kun ei Sari selosta peliä vittu ikinä.
  Onko se tosiaan Sirkkiä kahdella koolla? Ja Ylen tuottajan kanssa naimissa?
   
 18. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Vielä palatakseni tähän kammotukseen,on Sarin ansioluettelo ihan aikuisten oikeasti hämmentävän kova.Nainen on muunmuassa toiminut Suomen Jääkiekkojournalistien liiton puheenjohtajana.Myös Esa Tikkasen omaelämäkerta on Sarin kirjoittama,onhan SSJ ollut jääkiekkoliitossakin jossain toimittajan/tiedottajan mitä näitä nyt onkaan,sillä ainakin vuoden 2013 MM-kisojen Suomi-Ranska -ottelun jälkiraportti on Sirkkiä-Jarvan tekemä.Sitten seassa on juuri sellaista huttua mitä arvelinkin eli muija on kirjoittanut kaksi sisustusaiheista kirjaa.

  Muistan sen Ojasselostuksen.Ensimmäistä kertaa ikinä missään olin lähellä heittää vanhan kasettiradioni päin seinää,mutta rauhallisena luonteena vain keksin keinoja joilla vähentää vitutusta.Sama voinut olla Tapparan faneilla mielessä,kun ottelu on pahasti kesken eikä tietoa matsin kulusta tule.
   
 19. Silkkiuikku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lentävä Kalakukko
  Lainaus:
  Kuin alleviivatakseen Sarin huonoutta selostajana, tuo kirja oli ihan mukiinmenevää luettavaa. Radiosta tänän henkilön kuunteleminen on ihan jotain kamalaa. "Tuleeko nyt senkka nenästä..... KYLlä, ja sitten Hämeenlinnaan"
   
 20. lebak Jäsen

  Täytyy myöntää etten hirveästi ole jääkiekkokierrosta viime vuosina enään kuunnellut, mutta edellisviikolla kun ajelin pohjoista kohti niin tuli päivän kierros sieltä väijyttyä. Tämän naisen selostaman Tappara -matsin hetket olivat kyllä huvittavia sekä raivostuttavia. En tiennyt henkilön nimeä, mutta tunnistin tyypin ylläolevista kuvauksista ja pakko yhtyä kritiikkiin. Aluksi jopa mietin, että siellä on uusi naisharjoittelija töissä ja annetaan hänelle aikaa, mutta toisen erän nurkilla käänsin jo Tapparan matsin aikana radiota pienemmälle.
   
 21. puuha-pete Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Minnesota, Hollanti
  Pakko kyllä yhtyä kritiikkiin, koska autolla ajaessa koko Yle Puheen jääkiekkokierros on kaikkineen hienosti toteutettu ja erittäin hyvää viihdettä, mutta tämä naisselostaja on kyllä lyhyelläkin kuuntelulla jokseenkin ärsyttävä. Täälläkin jonkun mainitsema lässyttävä tapa kertoa pelistä, on uskomattoman raivostuttavaa kuunneltavaa.

  Aihetta sivuten Yle Puheella IFK Marienhamnin pelejä selosti myös joku nuori nainen, mikä vielä sössötti helvetisti puheessaan. Aivan kammottavaa kuunneltavaa. Kaipa siellä sitten jokin tasa-arvo näissä hommissa on ja varmasti nainen voi olla yhtälailla hyvä selostaja, mutta nämä kaksi ei ole hyviä selostajia.
   
 22. Radiopää Jäsen

  Kiekkokierroksen selostajista keskusteltaessa kannattaa ottaa huomioon se, että useammassa paikassa kyseessä ovat maakuntatoimittajat, joiden työhön kuuluu pääosin muutakin kuin urheilua. Esimerkiksi Maarianhaminan peleihin on kustannustehokkainta saada selostamaan joku Ahvenanmaalla asuva toimittaja, joka osaa puhua suomea.

  Mutta Sari Sirkiä-Jarva on erikoistunut urheilutoimittajaksi, joten häntä sopii kritisoida. Minä en kritisoi häntä niinkään selostamisensa takia, vaan muun toimitustyön. Hänen on jostain syystä mahdoton tehdä juttua vain yhdestä asiasta, vaan esimerkiksi pelaajasta koskevaan juttuun on aina lisätty jotain iltapäivälehtimäistä juorujuttua, tai sitten henkilökuva on tehty täysin naisen näkökulmasta. Jos joku Ylen miespuolinen toimittaja tekisi samantapaisia juttuja naisurheilijoista, olisi tasa-arvovaltuutettu hälyytetty jo paikalle.

  Kun kuuntelee Jyväskylän, Lappeenrannan, Oulun tai Rauman selostajia, on helppo huomata, ettei kyseessä ole samanlaisia ammattiselostajia kuin tv-lähetyksien selostajat. Tästä huolimatta Ylen Kiekkokierroksen yksi rasittavimpia selostajia on yleensä Espoossa selostava Petri Viljanen, joka puhuu täysin sekavia monotoniseen sävyyn ja maalin tullessa huutaa jotain epäselvää.
   
 23. Rixa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Turkka Talonen on ehdoton helmi Yle Puheen kiekkokierroksella, aivan loistava selostaja joka ei säästele äänenpainossa. Täysin toistamaata on Tampereen SSJ. Oulun selostaja (valitettavasti nimeä en muista) voisi vähentään "näin" sanan käyttöä.
  Iloinen yllätys oli kun taannoin Tappara - Pelicans peliä selosti Lahden selostaja Jari Haapala, hän on myös hyvä selostaja. Onneksi myös viimeviikon pelipäivän ainoa peli Tappara - Ässät tuli Olli Ikäheimon selostamana.
   
 24. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Jouko Färd on tietysti ykkönen, kevveesti. Kertoilee selostuksen lomassa missä päin Poria Fandul nykyään asuu ja niin edelleen. Huikea ukko, statsit hallussa ja tuntuu tuntevan aina kaikki linjatuomareista ja ässien pelaajien ala-asteopettajista lähtien.
  Onko Oulussa muuten isä ja poika vuorotellen selostamassa, finaaleissa olivat samaan aikaan?

  Minusta se Maarianhaminan naisselostaja on ihan hyvä. Ok, hiukan kimittää ja sössöttää aksentilla, mutta hän sentään selostaa, on kehittynyt ja innostunut.
   
 25. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Lainaus:
  Pekka Pietilä ei muistaakseni finaaleissa selostanut, Juhopekka Pietilä seisoi muistaakseni kaukalon laidalla. Mutta tosiaan niinkuin oletit, isä ja poika siis kyseessä.