Yle Areena

  • 41 684
  • 186

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat
Ohjelmaa tuntuu olevan aivan tuskassa.
http://areena.yle.fi/

"YLE on avannut Suomen laajimman ja monipuolisimman netti-tv ja -radiopalvelun."
"Areena on aluksi avoin kaikille, mutta myöhemmin palvelun käyttäjäksi on rekisteröidyttävä. Rekisteröityminen edellyttää silloin maksettua tv-maksua."

Ainakin näin alkuun tuntuu olevan vähän vaikeuksia. Kello 15.00 tv-uutisia ei löytynyt. Uusin uutinen on Tuomiojan haastattelu kello 11.00 jälkeen.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Ilman muuta loistava juttu. Kunhan ei tarvitse liian usein lukea, että jotain ohjelmaa ei ole mahdollista katsella ulkomailla...

Näin ulkosuomalaisesta näkökulmasta Areena on mahdolisimman hyvä asia. Itse, jo keski-ikäisenä, luotan YLE:on laatuun uutistentuottajana kuin vuoreen. Olen jo aiemmin tietysti seurannut internetin kautta uutisia, mutta Areena avaa sitten kanavan ihan toiseen ulottuvuuteen. YLE:n TV-tarjontakin tulee saataville ilman huippukalliin satelliittiyhteyden hankkimista. Lapsilleni, jotka ovat kaksikielisiä, Areena on loistava lisä suomenkielen opiskeluun ja omaksumiseen täällä lähes umpitshekkiläisessä yhteiskunnassa.

Toivottavasti sitten syksyllä, kun kanava muuttuu maksulliseksi ja se samalla sidotaan maksettuun TV-lupaan (tai mikä se nykypäivänä nimeltään onkaan?) ei poista ulkosuomalaisilta mahdollisuutta seurata Areenaa.

Kiitos YLE. Olen kiitellyt aiemminkin (urheilu)ohjelmien siirtämisestä internetiin ja yhtä monta kertaa pettynyt kun "tekijän oikeudellisistä syistä johtuen" ohjelmaa ei ole ollut mahdollista seurata ulkomailla. Toivottavasti nyt ei käy näin, eihän?
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
yle.fi sanoi:
Vinkkejä ja kysymyksiä yle.fi:stä:

Kysymys: Olen kuullut huhuja, että Areena suljettaisiin salasanan taakse. Pitääkö tämä paikkansa?

yle.fi vastaa: Olet kuullut oikein. Ensi kesän korvilla Areenassa tulee käyttöön rekisteröityminen, joka edellyttää tv-maksun maksamista. Areenan nykytarjonta säilyy pääpiirteittäin avoimena kaikille, esimerkiksi Uutiset tulevat jatkossakin olemaan kaikkien saatavilla.
Näin sitten menevät tekemään. Mitenköhän toimii käytännössä? Täytyy varmaan vanhempien lupaa lainata että voi kuunnella niitä Koe-eläinpuistoja ynnämuita edelleenkin... Mutta eihän radio-ohjelmat vaadi tv-lupaa. Olisivatkohan niin viisaita että jättävät nekin ulos noiden uutisten tapaan...
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Areenastakin täällä näyttää olevan ketju, niin kai tätä voi tässä kysyä.

Eli, löytyykö Ylen sivuilta jostain (eli siis Areenalta) Komiikkatehtaan pätkiä? Ja samaan satsiin kysyn, että onko tietoa että tuleeko tuota TV:n parasta viihdettä vielä joskus?
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Toimiiko Yle Areena teillä muilla ongelmitta? Pääosin se toimii koneellani hyvin, mutta välillä ohjelmat poistuvat ennen aikojaan tai katkeavat kuuntelun/katsomisen ja esimerkiksi nyt valtaosa Areenan ohjelmista on ollut kadoksissa parin tunnin ajan. Olen laittanut palautetta asiata, mutta ilman tulosta.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Tuntuisi olevan joku tilapäinen häiriö, koska pari tuntia sitten tippui kaikki ohjelmat ainakin itselläni kokonaan pois.

Muutama radiopätkä löytyy vaan.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
YLE Areena toimii huonosti viime aikoina varsinkin iltaisin. Veikkaan, että yksinkertaisesti kaistaa ei riitä kaikille katselijoille.
 

Ostrich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Hitsi että oisin mieluusti kattonu Linnan Juhlia tuolta YLE Areenan kautta, mutta eipä aukee lähetys. Liekö sitten ylikuormitusta tai jotain...
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hitsi että oisin mieluusti kattonu Linnan Juhlia tuolta YLE Areenan kautta, mutta eipä aukee lähetys. Liekö sitten ylikuormitusta tai jotain...

Sama ongelma täälläkin. Luulin jo, että tietokone temppuilee, mutta taitaa olla vaan ylikuormitusta linjoilla. Yleensä Yle Areena kestää kuormitusta, mutta nyt ei suostu edes käynnistymään. Pelkkä valkoinen ruutu jää näkyviin, thats it. Lienee kuitenkin suomalaisille SE juhla, joka halutaan nähdä.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minullakin oli tarkoitus pippaloita sivusilmällä seurailla mutta eipä tunnu areena pelaavan vieläkään. Ylen sivuilta löytyy seuraava teksti:
"Pahoittelemme Areenassa mahdollisesti esiintyviä ongelmia. Asiaa korjataa parhaillaan."
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
No nyt tuo näköjään alkoi toimimaan.

Pukubileet toimivat kyllä, mutta muuten Areena on aika hiljaa. Tunnustan kyllä, että nyt on tullut noita rientoja sivusilmällä seurattua, että ei sikäli. Ihan juuri nyt vain huomasin, että muuten ei oikein toimikaan.
 

Jiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Stadi HC, Jatkoaika HC, Slavia Praha
Elvytelläänpä vanhaa ketjua. Eli onkos kellään käsitystä mihin ohjelmat menevät, kun niiden esitysaika Areenalla päättyy?

Eivät ainakaan automaattisesti/heti ilmesty Elävään Arkistoon. Huomasin myös tekstin; "Ohjelmat ovat katseltavissa ja kuunneltavissa määräajan. Osa ohjelmista on palvelussa viikon, osa kuukauden ja osa jopa vuoden. Tekijänoikeussopimukset määrittävät tämän ajan.". Mutta se ei varsinaisesti vastaa kysymykseeni.

Hakusessa olisi "Kauko Röyhkän Maailma" -niminen ohjelma, joka esitettiin muutama sunnuntai sitten. Tässä sen pitäisi olla. Ja tässä sitä mainostettiin. Molemmat sivut ovat jo todellisuudessa poistuneet, mutta nuo linkit ovat googlen välimuistitallenteita (kuten varmaan huomasittekin).

Niin... Mistähän niitä voisi saada?

nimim. TV-lupansa maksanut.

ps. Laitoin kysymykseni myös osoitteeseen areena.info@yle.fi, mutta vastaus täällä voisi auttaa muitakin asian kanssa painivia.
 
Viimeksi muokattu:

Jiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Stadi HC, Jatkoaika HC, Slavia Praha
Ja itse itselleni vastaten:

Hei YLE Areenasta

Ohjelmat arkistoidaan YLElle, jossa ne ovat käytössä uusintoja ja
esimerkiksi tutkimuskäyttöä varten. Osa ohjelmista tehdään Elävään
arkistoon, mm. yleisötoiveiden perusteella. Elävän arkiston osoite on
elavaarkisto@yle.fi

Ylen ohjelmia myy (tietyin rajoittein) YLEn arkistomyynti:

yle.fi/arkistomyynti

Hyvää kevään jatkoa

Terveisin YLE Areenan toimitus
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Löytyi tällainen Yle Areena ketju ja teen täällä kysymyksen liittyen Yle Areenan kännykkäsovellukseen eli appsiin. Jos seuraat kännykällä jotakin tv-lähetystä ja laitat näytön kiinni, myös Yle Areena sovellus sulkeutuu. Onko mahdollista laittaa näyttö kiinni ja silti sovellus pysyisi päällä?

Ajatus olisi seurata Areenalta tv-lähetyksiä ikäänkuin radiolähetyksinä. Radiohan pysyy päällä vaikka näytön sulkee, myös esim Yle Puhe. Kun kesällä tulee oltua paljon ulkona, joko lenkillä taikka tehden pihatöitä, samalla olisi kiva seurata joitakin ohjelmia noin. Nythän on tulossa paljon arvokisoja, sekä Rion Olympialaiset että yleisurheilun EM-kisat tuskin ovat ongelma koska ne tavataan myös radioida ja niitä voi seurata myös kännykkäradion kautta mutta jalkapallon EM-kisoja tuskin radioidaan, muistaakseni ainakaan aiemmin jalkapallon arvokisoja ei ole selostettu radiosta.

Tietysti kännykkää voi koittaa pitää taskussa sulkematta näyttöä ja samalla toivoen että lähetys pysyy päällä. Ei välttämättä onnistu.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Löytyi tällainen Yle Areena ketju ja teen täällä kysymyksen liittyen Yle Areenan kännykkäsovellukseen eli appsiin. Jos seuraat kännykällä jotakin tv-lähetystä ja laitat näytön kiinni, myös Yle Areena sovellus sulkeutuu. Onko mahdollista laittaa näyttö kiinni ja silti sovellus pysyisi päällä?

Mietin samaa eilen, kun olisi tarvetta ollut. Samantien lävähti homma kiinni ja syvä hiljaisuus saapui. Naurettavan typerää suunnittelua, saako tämän jotenkin toimimaan? Jos tässä joku jekku on, niin eipä taas kerran ole käyttäjiä ajateltu vaan insinöörit puuhailevat omiaan.

Jos taas ei ole jekkua, niin saisiko päivityksen tänään.
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
jalkapallon EM-kisoja tuskin radioidaan, muistaakseni ainakaan aiemmin jalkapallon arvokisoja ei ole selostettu radiosta.

Oon melko varma, että tulee radiosta, kun toissa kesän MM-kisatkin tuli, vaikka suuri osa peleistä pelattiin keskellä yötä Suomen aikaa
 

Jeffrey

Jäsen
Jos taas ei ole jekkua, niin saisiko päivityksen tänään.

Voisikohan liittyä jotenkin tekijänoikeus hommeleihin? Tuli vaan tässä mieleen, koska Youtuben kanssa olen paininut ihan saman ongelman kanssa. Itseasiassa Youtubessa appsi ei suljeudu näytön mukana, vaan lähetys menee pauselle. Ylen voisin kuvitella suhmuroivan, mutta olettaisin Googlella olevan joku ihan pätevä syy sille, miksi Youtube näin toimii.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Voisikohan liittyä jotenkin tekijänoikeus hommeleihin?

Ainahan kaikki on enemmän dollareita kenelle tahansa millä on puku päällä.

Tupessa on muuten ollut samaa ongelmaa. Käytän sitä aika vähän, mutta sekin lakkaa heti toimimasta. Eli kyllä se taitaa laitteen ominaisuus olla.

Jos olisi joku pätevä syy, niin voisiko sen kertoa tässä kohtaa nyt? Vaikka jollain kanadalaisella hokipalstalla, jos ei tässä.
 

Jeffrey

Jäsen

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pistetään muutama ohjelmapoiminta

Katsottavaksi tuli Star Wreck in the pirkinning (2005) elokuva joka toki ilmaisjaossa ollutkin http://areena.yle.fi/1-3535277
Lisäksi siitä kertova dokumentti http://areena.yle.fi/1-3537392
Toki tästä on myös HD uusintaversio ilmeisesti tulossa tai tullut että jos ei ennen nähnyt tätä kotimaista kultiteosta niin ehkä paremmalla ladulla katsoa kun julkaisusta jo 10 vuotta aikaa.

Jopet Show kaikki 6 tuotantokautta myös tuli eilen nähtäväksi http://areena.yle.fi/1-3401844
http://areena.yle.fi/1-3401844
http://areena.yle.fi/1-3401844
Tari sormusten herrasta leffat http://areena.yle.fi/1-3073524

Kimmo kummatkin kaudet http://areena.yle.fi/1-3396326

Arenan Kesaleffoista oma poiminta:
Nimeni on Nobody http://areena.yle.fi/1-3358431
http://areena.yle.fi/1-3358431
Noh eihän tuolla ehkä niinkään suoraan mitään ihmeelistä katseltavaa jos ei mee arkistoa penkomaan, mutta jos on vaikka Netflix tauolla niin voi alkaa jopet show tai kimmoa uusiksi katsomaan :)
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tämä on hyvä uutinen kotimaisen draaman ystäville ja miksei muillekin.

Alla olevassa Hesarin jutussa on vähän taustaa tälle sopimukselle. Uutinen ja siitä pomitut lainaukset ovat keväältä 2014.

Kotikadun kaikkien oikeuksien ostaminen maksaisi Ylen laskelmien mukaan jopa 30–40 miljoonaa euroa. Ylen pitäisi siis maksaa kymmeniä miljoonia euroja, jotta se saisi laittaa Kotikadun vapaasti katsottavaksi Ylen verkkopalvelu Areenaan.

Yle haluaisi heikentää korvauksia, mutta muun muassa osa näyttelijöistä ja käsikirjoittajista ei ole suostunut alennuksiin. Viimeiset neuvotteluyritykset lopetettiin tuloksettomina noin vuosi sitten, eikä uusia ole aloitettu.

Kotikadun uusinta kaatui miljoonariitaan – Yle joutuisi maksamaan sarjasta 30–40 miljoonaa euroa | Yle | HS

Olen muuten sitä mieltä, että tämä ketju voitaisiin yhdistää Yle Teema -ketjun kanssa, sillä ovat molemmat Ylen kanavia samoine ja erine ohjelmineen. Yle kanavauudistus uudistaa molempia, joten eiköhän yksi Ylen kanavasisältöä koskeva ketju riitä. Vai mitä @Moderaattorit?
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Osaako kukaan nero kertoa mikä on kun koitan käynnistää Samsung smart tvn Yle Areena sevelluksen ja näyttöön tulee pelkästään herjaa "the app could no be loaded please restart the app. Pressikuvat any button To exit" eikä käynnisty koskaan. Muut sovellukset toimii moitteetta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alla olevassa Hesarin jutussa on vähän taustaa tälle sopimukselle. Uutinen ja siitä pomitut lainaukset ovat keväältä 2014.

Kotikadun uusinta kaatui miljoonariitaan – Yle joutuisi maksamaan sarjasta 30–40 miljoonaa euroa | Yle | HS

On noin muuten jännän isoja nuo korvausvaatimukset uusintakieroksista olkoon sitten sopimuksien taustat sitten kenen tekemiä tahansa, toivottavasti nyt on järkevään hintaan päästy sopuun, eihän kuitenkaan jonkun kotikadunkaan uusintakieros YLE areenan puolella kuitenkaan mitään miljoonakatsojia vedä. Ei sinällään yllätä että Netflixien kaltaisista palveluista puuttuu yleensä kotimaiset tuotannot kokonaan. Sitä vain monesti ihmettelee kuinka kauan tekijöiden pitää saada rahastaa. Kaikkein naurettavinta tuntuu olevan että ne ei yleensä sitten lopulta edes saa edes sitä pilkkahintaa sitten ja ohjelma jää näyttämättä uusintoina lopulta kokonaan. Kotikatuakin kun miettii niin uusintakieros saattaisi vain mahdollistaa uudestaan DVD ym.. myyntiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös