Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 401 552
  • 22 733

Carlos

Jäsen
En oikein ymmärrä mitä tarkoitat. Siis valtamedian pitäisi arvostaa muiden mielipiteitä enemmän? Meinaako tämä, että pitäisi kirjoittaa Trumpista positiivisempia uutisia? Entäs kun ei ole mistä kirjoittaa, vaihtoehtoiset faktat peliin?

Valtamedian pitäisi kirjoittaa asioita huomioiden kaikki näkökulmat puolueettomasti, eikä ankkuroida omaa asemaa mihinkään suuntaan. Nyt se ei ole toteutunut, mikä monien mielestä (ehkä perustellusti) on oikein.

Mitä vanhemmaksi itse olen kasvanut, sitä enemmän olen alkanut ymmärtää miten tärkeää on kohdata jokainen asia elämässä, vain ja ainoastaan siinä kontekstissa missä se esiintyy. Ihmiset muodostavat mielipiteensä sen pohjalta mitä ja miten he näkevät ja kokevat eri asioita, tietämättä kaikkea siihen liittyvää, ja reagoivat siihen enemmän tai vähemmän spontaanisti. Silmitön kaahari liikenteessä saa suuren yleisön kannattamaan tyyliin kuolemantuomiota hänelle. Sitten kun suuri yleisö tietäisi että tämä kaahari oli saanut dramaattisen puhelun sairaalasta, tai tämä kaahari oli saanut dramaattisen puhelun alakouluikäiseltä lapseltaan, tai tämä kaahari taistelee ensimmäistä kertaa eläissään iskenyttä sairaskohtausta vastaan ratin takana - onkin asia yhtäkkiä hiukan erilainen.

Ja toisekseen, mediassa on tässä lähipäivinä ollut muutenkin ihan riittävästi oikeita fakenewseja, lähtien vaikka siitä Astrazenecan rokotemurhasta tai Turun lennokkirikoksesta palopaikalla. Se vaan että kun asia koskee jotain kuten Trump, ei ketään napostele oikoa uutisia yhteen suuntaan - siihen toiseen kylläkin oikein kovasti.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Silmitön kaahari liikenteessä saa suuren yleisön kannattamaan tyyliin kuolemantuomiota hänelle. Sitten kun suuri yleisö tietäisi että tämä kaahari oli saanut dramaattisen puhelun sairaalasta, tai tämä kaahari oli saanut dramaattisen puhelun alakouluikäiseltä lapseltaan, tai tämä kaahari taistelee ensimmäistä kertaa eläissään iskenyttä sairaskohtausta vastaan ratin takana - onkin asia yhtäkkiä hiukan erilainen.

No jos Trump on se silmitön kaahari tässä analogiassa, minkä tyyppisiä tärkeitä lieventäviä asianhaaroja on jäänyt matkan varrella kertomatta? Minä olen nähnyt loputonta valehtelua, kabinetin täynnä rikollisia, äärioikeiston ja natsien symppaamista, diktaattorien hännystelyä, täydellisen epäonnistumisen koronan hoitamisessa, naurettavia julkisuustemppuja ja vaikka mitä muuta. Ilmeisesti näille löytyy sitten jotain hyviä syitä?

Perusteluja Obaman sadismille ja koulukiusaamiselle jään edelleen odottamaan, varsinkin kun Trumpiin tuo kuvaus näyttää osuvan minun silmin paljon paremmin.
 

Tuamas

Jäsen
Tässä on Trumpin symppaajilla meillä nähtävissä ihan livenä vaatimus false balancesta, eli tasapuolisuusharhasta.

Käsitellään asiat ikäänkuin kaikissa asioissa olisi pakko olla hyvä ja huono puoli, eikä hyväksytä sitä että joskus mulkku on vain mulkku ilman lieventäviä asianhaaroja.

Tässäkin on vedottu ihan naurettaviin höpöilyihin, kuten ”Obaman koulukiusaaminen”, josta monta pykälää pahempaa Trump on tehnyt käytännössä päivittäin aikanaan vaalikampanjassaan sekä presidenttikaudellaan.

Vähän kuin teeman mukaisesti verrattaisiin hetkellistä 95km/h nopeutta tyhjällä tiellä kahdeksankympin alueella 120km/h jatkuvaan vauhtiin neljänkympin alueella kännissä koulun vieressä ja sanottaisiin ”kato nyt, noikin ajoi ylinopeutta, ihan vastaava keissi”.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Ja seuraavaan hengenvetoon, pidän vielä vähemmän siitä lapsellisuuksiin menevästä Trump-bashingistä mitä maailman valtamedia ja some harrastaa. Täälläkin ketjussa joku urpo höhöttää että Trump on varmaan impotentti, ja toiset urpot vielä tykkää moisista kommenteista. Nykyään siveellisille moderaattoreilla tämä on täysin jees meininkiä. Sitten jauhetaan viestikaupalla jostain Borat-komediasta, ja käännetään sitä Trumppia vastaan. Really?

Aika paljon tästä median huomiosta on Trumpin itseaiheuttamaa. Jäbä pohtii käsidesin piikitystä suoneen ja tyttärensä deittailua, tuijottelee auringonpimennystä paljain silmin ja levittelee ties mitä salaliittoteorioita ja linkkejä huuhaasivustoille. Sitten vielä toistelee kuinka isot aivot hänellä on ja parhaat sanatkin hallussa. Trump on ihan itse tehnyt itsestään pellen kerta toisensa jälkeen. Trump on myös selkeästi narsisti, joka haluaa sitä huomiota jatkuvasti ja twitterin ansiosta pysyy jatkuvasti kansan mielissä halusi sitä tai ei. Hän on myös kiusaaja, joka ei käytöksensä perusteella ansaitse mitään silkkihansikaskohtelua. Keksii lapsellisia pilkkanimiä ja haukkuu muita jatkuvasti. Sitten itketään, kun kaikki on häntä vastaan.

Eihän Trumpista tarvitse edes tehdä värikästä uutisotsikkoa, kun pelkästään neutraali teksti "USA:n presidentti katsoi paljain silmin auringonpimennystä" aiheuttaa myötähäpeää. Paskamediat repivät kaiken irti ihan kenestä tahansa ja se ei ole mitään uutta. Asiallisempi media keskittyy siitä rakentavampaa kritiikkiin. USA:n presidentin virka on yksi maailman vaikutusvaltaisimpia positioita ja totta hemmetissä siinä virassa olevan toimia pitää tarkastella kriittisesti, koska hänellä on paljon valtaa. Vaikea sitä jonkun toimittajan tai journalistin pitää pokkaa, kun kertoo Trumpin ideasta laittaa valo ihmisen sisälle tappamaan koronavirus.

Muuten kun puhuit somessa tapahtuvasta lapsellisuudesta, niin yhtä lailla sitä lällättelyä on somessa tullut niitä kohtaan, jotka eivät Trumpista piittaa. Somesta löytää varmasti vastakkaisen mielipiteen ihan mistä tahansa asiasta. Itsekin jaoit videoita joiden tarkoitus on vittuilla Trumpin vastustajille ja niiden taso on samaa kuin tuo "Trump on varmaan impotentti höhöhöö" viestit, jotka tuomitsit.

Some on myös varmasti se viimeinen paikka, josta kannattaa etsiä järkevää ja maltillista suhtautumista yhtään mihinkään. Vai yllätyitkö oikeasti, että siellä ei vain sivistyneesti annettu hillittyjä golfaplodeja Trumpin valinnan jälkeen ja poistuttu takavasemmalle? Samaa sontaa saa lukea Suomen politiikkaan liittyen ihan mitä tahansa puoluetta vastaan. Somessa asiat kärjistetään ja nasevimmat ja yleensä mustavalkoisimmat jutut saavat eniten huomiota ja algoritmien ansiosta ne leviävät parhaiten. Se vääristää asioita ja koska ihmiset eivät jaksa ottaa asioista selvää, niin mielikuvat jäävät elämään. Some on perseestä oli kyseessä asia mikä tahansa.

Lyhyesti, Trump on ihan itse aiheuttanut suuren osan paskasta mitä kohtaa mediassa ja somessa eikä jälkimmäisen osalta kannata odottaa liikoja.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tuo on vähän hassua pitää DT:tä jonain poliittista kulttuuria tervehdyttävänä ja täysin uutena tekijänä. Noita lowest common nominator -populisteja on kuitenkin ollut maailman sivu (termikin kehitettiin jo reilut 2000 vuotta sitten Kreikassa eikä uusi ilmiö ollut silloinkaan). Lisäksi DT:n toimintaan halutaan soveltaa normaalin kanssakäymisen sääntöjä vaikka suurelta osin touhu on ihan tarkoituksellista provoamista ja trollailua jotta huomio suistuu sivuraiteille todellisista ongelmista. DT ei ole mikään valtamedian ja poliittisen suon ajojahdin uhri, valtamedia siihen toki suhtautuu melko negatiivisesti mutta ei hirveästi länsimaiden yleinen diskurssi ole vaatinut positiivista spinniä esimerkiksi Charles Mansoniin tai daeshiin ja DT on niin syvällä siinä suossa minkä uhosi kuivattavansa että on ihan kunnon swamp thing.

Ei DT toki pelikenttää ole jenkeissä tähän muotoon pedannut, se on tapahtunut tietoisella kahtiajaon syventämisellä minkä perimmäinen tarkoitus on ollut nyt 20 vuotta varmistaa mahdollisimman pitkään saumat republikaanipuolueelle pysyä vallassa vaikka demografinen ja arvojen kehitys povaa melko selvää siirtymää demoille. Olisivat vaihtoehtoisesti voineet pyrkiä päivittämään imagoaan ja ohjelmaansa (koko puolueen tasolla, toki myös rebuissa on fiksuja liberalististen arvojen ja mm. ilmastonsuojelun puolesta puhuvia ja jopa toimivia), mutta valitsivat strategiaksi vastapuolen demonisoinnin viemisen uusille tasoille (eikä sillä etteikö demot samaan syyllistyisi, rebuilla on vaan tämä göbbels-osasto aika paljon vahvempi) ja fokuksen siirtämisen ongelmien korjaamisesta mielipiteiden muokkaamiseen.

Itsekin kun DT:n vaalivoittopuhetta vilkuilin nelisen vuotta sitten, niin ajattelin että ei tämä ehkä niin paha olekaan ja käytti kusipäätaktiikoita ainoastaan vaalivoiton saavuttamiseen. Puhui jopa kansallisesta eheytymisestä ja yhdistymisestä. Se kuherruskuukausi ei montaa päivää kestänyt vaikka lock her up -twiitit sentään taisivatkin loppua vaalipäivään.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Samaa mieltä siitä että politiikka on aina ollut suhmurointia, mutta noin muuten sanoisin että Trump on tuonut "tämän" kulttuurin enemmän näkyville kuin se on ennen ollut. Ja siinä samalla vaikken ole sitä mieltä että se olisi hyvä asia, se on paljastanut samanlaisen luonteen monissa muissa ihmisissä.
No ei. Järkevillä ihmisillä on älyä olla olematta idiootti, Trumpilla ei. 95% heteromiehistä huomaa kauniin naisen, Trum voi käydä kiinni (5% heteromiehistä ovat sokeita).
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Valtamedian pitäisi kirjoittaa asioita huomioiden kaikki näkökulmat puolueettomasti, eikä ankkuroida omaa asemaa mihinkään suuntaan. Nyt se ei ole toteutunut, mikä monien mielestä (ehkä perustellusti) on oikein.

Mitä vanhemmaksi itse olen kasvanut, sitä enemmän olen alkanut ymmärtää miten tärkeää on kohdata jokainen asia elämässä, vain ja ainoastaan siinä kontekstissa missä se esiintyy. Ihmiset muodostavat mielipiteensä sen pohjalta mitä ja miten he näkevät ja kokevat eri asioita, tietämättä kaikkea siihen liittyvää, ja reagoivat siihen enemmän tai vähemmän spontaanisti. Silmitön kaahari liikenteessä saa suuren yleisön kannattamaan tyyliin kuolemantuomiota hänelle.
Sinun kommenttisi ovat tärkeitä, koska ne kertovat siitä, miten ihmiset perustelevat Trumpin äänestämistä tilanteessa, jossa ihmiset eivät elä uutispimennossa, ovat vapaita kuten sinisen vyöhykkeen äänestäjät. Suomessa olemme tietenkin tässä etulyöntiasemassa, koska meillä ei kaiketi pitäisi olla mitään esteitä eri medioiden seuraamiselle.

Arvelen, että mielipiteesi kertoo hyvin olennaisen tavan, millä ihmiset muodostavat mielipiteensä toisistaan: he ikään kuin pyrkivät ymmärtämiseen siten, että he normalisoivat ihmisen, leikkaavat ylimääräiset siivut pois, tasapäistävät hänet ja siten tekevät ihmisestä sopivan omaan viitekehykseensä. Juuri kuten sinä teet Trumpille. Koodisanana voisi olla "loppujen lopuksi", ei Trump loppujen lopuksi niin paha ole, hänellä on vain persoonallinen viestintätyyli.

Tottakai on selvää, että tällaiseen sympateettiseen tulkintatapaan täytyy liittyä jo ajatus siitä, että henkilö jollakin tavalla miellyttää minua. Poliittisesta vastustajasta ei haluta kovin näköistä kuvaa. Siinä liioitellaan vastustajan heikkouksia ja tehdään hänestä karikatyyri, tavalla joka ei yleensä vastaa henkilön todellista kuvaa. Mutta kun ollaan samiksia ainakin omissa mielikuvissa, silloin hyvin suuri osa kuviin liittyvistä asioista vain lakkaavat olemasta.

Trumpistit ja heidän ymmärtäjänsä näyttävät mielestäni kuitenkin täysin unohtavan puolueettoman näkökulman Trumpiin, vaikka itse tavoittelet tällaista puolueettomuutta. Haluat ymmärtää Trumpia kontekstissaan, mikä on sinänsä kiitettävä yritys. Niin yritän minäkin.

Voimme jakaa karkeasti Trumpin persoonan kolmeen osaan, puheet, teot ja luonne. Lienemme sentään yhtä mieltä siitä, että Trump valehtelee jatkuvasti, jos katsoit eilistä väittelyä, valheiden määrä oli hyvin suuri. Voimme jakaa epätoden informaation vaikkapa epätarkkuuksiin, vääriin tulkintoihin, liioitteluihin, osatotuuksiin ja täysvalheisiin: Trump on presidenttiytensä aikana lyönyt pöytään sellaisen määrän epätotuuksia, että saavutus lienee ylittämätön. Trump on lausunut arviolta 18000 valhetta presidenttiytensä aikana: Trump Is Lying More Than Ever: Just Look At The Data

Mikä olisi ymmärtävä tulkinta tällaiselle toiminnalle? Kaikki poliitikot valehtelevat, Trump vain valehtelee vielä enemmän ja röyhkeämmin. Olisiko tämä trumpistin normalisoiva tulkinta asiasta? Vai pitääkö mennä vaikeaan lapsuuteen saakka ja todeta, että valehteleminen on vain defenssi ympäristöä vastaan? Vai onko niin, että Trumpin on pakko valehdella, jotta hän voittaisi vaalit, päämäärä on liian tärkeä, jotta totuudesta kannattaisi piitata? Miksi siis Trump saa mielestäsi valehdella ja kuitenkin haluat hänestä kuvan, jossa tämä ominaisuus ei olekaan tärkeä? Tai jos et ajattele niin, niin minkä painoarvon annat valehtelulle?

Jotta tämä tarina olisi lyhyempi, voimme kaiketi pistää sivuun Trumpin teot eli politiikan. Hyväksyn sen, että Trumpin politiikka tyydyttää hänen kannattajiensa tarpeet ja useimmiten kai puolueenkin. Politiikan arviointi ei voi olla puolueetonta, jolloin Trumpin kritisointi on välttämättä hiukan vinoa tässä suhteessa. Siirrytään luonteeseen, meillä on 50 vuotta dataa Trumpin toimista julkisuudessa ja itse asiassa, rikkaan suvun jäsenenä hänen vaiheistaan voidaan tietää ihan nollasta alkaen.

Hauskaa, että mainitsit esimerkkinä kuolemantuomion. Trumphan julkaisi vuonna 1989 lehti-ilmoituksia, jossa hän vaati viidelle mustalle kuolemantuomiota raiskauksesta New Yorkin keskuspuistossa. Kun nämä nuoret todettiin syyttömiksi, hän ei pahoitellut asiaa, vaan unohti asian totaalisesti: Trump Will Not Apologize for Calling for Death Penalty Over Central Park Five (Published 2019)

Millaisen kuvan henkilön luonteesta tällainen mielestäsi antaa, voitko ymmärtää ihmistä, joka toimii näin ja ennen kaikkea, voitko hyväksyä tämän? Onko epäobjektiivista puhua tällaisista tapauksista, joissa Trump on toiminut brutaalilla tavalla, vaikuttanut monien ihmisten elämään, eikä ole vaivautunut edes pyytämään anteeksi tapahtunutta? Jälleen, pitääkö meidän ymmärtää Trumpia, normalisoida hänen meidän joukkoon kuuluvaksi, oltava puolueettomia Trumpista? Millaista olisi puolueeton tulkinta vaikkapa lehti-ilmoituksista? Trump halusi ilmaista oman kantansa tapahtuneeseen ja saada lisää kannattajia?

Toisin sanoen, minä ja monet muut yrittävät olla puolueettomia Trumpin suhteen, mutta me emme voi laittaa sivuun olennaisia faktoja Trumpin luonteesta ja puheista, vaan todellakin otamme huomioon kaiken sen, mitä Trump on tehnyt. Poistaako Trumpin oikea politiikka kaikki nämä luonneviat ja valheet ja normalisoi Trumpin tavalliseksi johtajatyypiksi, joka nyt vain sattuu olemaan hiukan eteenpäin pyrkivä ja kovakin, mutta sellaisiahan suuret johtajat ovatkin? Missä on se oikea konteksti, jolla Trump pitää tulkita ja tehdä presidentilliseksi henkilöksi, joka kelpaa edustamaan kokonaista kansakuntaa?

Viimeinen lause on pelottava, koska se implikoi, että Trumpin äänestäjät ovat valmiit hyväksymään Trumpin teot, koska on elämää suurempi päämäärä, johon tämä suuri johtaja heidät vie. Tähän voisi lisätä jotakin autoritäärisestä persoonallisuustyypistä ja ihmiskokeista, mutta jätetään se toiseen kertaan. Voisit todellakin kertoa lisää puolueettomasta tavasta suhtautua Trumpiin, niin sitten ymmärtäisin enemmän asiasta.

Ja selvennykseksi, en tiedä, kannatatko Trumpia vai ei, mutta ainakin vaikutat puolueettomalta humanistilta tilanteessa, jossa puolueettomuus on samaan tapaan optio kuin vaikkapa suhtautumisessa rasistisiin tekoihin. "Molemmilla puolilla on hyviä ihmisiä". Korjaa toki, jos olen väärässä, mutta haluaisin sinulta silti vastauksen, miten olla puolueeton suhteessa Trumpiin?
 
Viimeksi muokattu:
Lisään ylläolevaan Walkerin tekstiin yhden asian politiikan kohdalle, joka yhdistyy suuresti yhteen toiseen kohtaan eli valehteluun. Moni Trumpin kannattaja tai jopa suomalaisen seuraaja tai muuten vaan epäaktiivisemmin seuraava arvioi Trumpin politiikkaa hänen omien sanojensa kautta. Ja koska niiden todenmukaisuus on yhtä häilyvä kuin hernerokkasumussa näky kilometrin päähän, niin moni arvioi sitäkin hyvin väärin.

Myös valheissa Trumpin kohdalla kannattaa miettiä, että millaisia valheita hän esittää verrattuna muihin poliitikoihin, jos haluaa verrata. Aika vähissä ovat yleisesti poliitikkojen valheet muiden syntyperästä, uskonnosta, obamagateista tai lahjuksista Putinilta. Varmasti rumempiakin esimerkkejä löytää. On valheita ja on valheita.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Huomioitavaa on myös se, ettei USA ole neljään vuoteen levittänyt demokratiaansa väkivalloin ympäri maailmaa.
Eikös se ole kuitenkin osa Yhdysvaltoja, eikä kaiketi mikään automaattinen "paha"? Ei se demokratian tuominen oikein toimi, kuten on nähty, mutta ihan kaunis ajatus teoriassa.
 

Liitteet

  • Democracy.jpg
    Democracy.jpg
    15,3 KB · kertaa luettu: 213

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Huomioitavaa on myös se, ettei USA ole neljään vuoteen levittänyt demokratiaansa väkivalloin ympäri maailmaa.

Huomioitavaa on se ettei sitä tapahtunut myöskään 2009-2017 vaikka Obaman aikana niitä Bushin sotkuja droneiskuilla yritettiinkin siivoilla.

Tosin väittämäsi ei edes täysin pidä paikkaansa, sillä Boliviaan yritettiin CIA:n avustuksella saada oikeanlaista "demokratiaa" Oranssin ollessa vallassa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Huomioitavaa on se ettei sitä tapahtunut myöskään 2009-2017 vaikka Obaman aikana niitä Bushin sotkuja droneiskuilla yritettiinkin siivoilla.

Tosin väittämäsi ei edes täysin pidä paikkaansa, sillä Boliviaan yritettiin CIA:n avustuksella saada oikeanlaista "demokratiaa" Oranssin ollessa vallassa.
Eiköhän kohta tulla sanomaan jotain Libyasta ja Syyriasta sekä siitä kuinka koko Arabikevät oli Clintonin suunnittelema juttu.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö

Se nyt on sellaista, @Vanha Len. Öhöhhhööhöhöhöh, vai mites se sulta lähti.

Ainakin osakkeenomistajat ovat hyvillään, kun demokratiaa on jaeltu vain kaukaa ilmasta niin että tuntuu. "No boots on the ground" ja mitä muuta paskaa.
 
Viimeksi muokattu:
K

kiwipilot

Tästä henkilökohtaisesta hyökkäyksestä on annettu viikon kakku.

Se nyt on sellaista, @Vanha Len. Öhöhhhööhöhöhöh, vai mites se sulta lähti.

Ainakin osakkeenomistajat ovat hyvillään, kun demokratiaa on jaeltu vain kaukaa ilmasta niin että tuntuu. "No boots on the ground" ja mitä muuta paskaa.

Tämä on varmaan juuri sitä miehekestä toimintaa mitä tämmöiset @Vanha Len kaltaiset vanhan liiton ”äijiksi” itseään mielellään tituleeraavat Hattu päästä sisällä tai vedän turpaan -mestarit arvostavat.

”Mutku kaikki kiusaa Donaldia yhyy”

Voisin lyödä vaikka vetoa, että nämä oranssin löysäkkeen puolustelijat ja ymmärtäjät ovat nuoruudessaan olleet sitä koulupihan kusipäisintä sakkia.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo, ja kunnia sille kelle kunnia kuuluu. Nostetaan tämäkin esille, että varmasti tulee ketjussakin mainittua:


Trumpin voittokulku rauhantekemisessä: Bahrain, Arabiemiraatit, nyt Sudan... Sitä ennen Lähi-Idän rauhansuumnitelma tammikuussa 2020, huikeaa... Nämähän käyvät varmasti meriitteinä Trumpin peruskannattajille Usassa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Yläasteella käsiteltiin aikanaan toisen maailmansodan jälkeisiä USA:n presidenttejä (tuolloin elettiin Clintonin toista kautta) ja piti 2-3 hengen ryhmissä pohtia, onko presidentti kyyhky vai haukka.

Trump on sikäli mielenkiintoinen, että ulkopoliittisesti menisi varmaan kyyhkyskategoriaan, mutta on sisäpoliittisesti mitä suuremmalta osin haukka.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Trump on sikäli mielenkiintoinen, että ulkopoliittisesti menisi varmaan kyyhkyskategoriaan, mutta on sisäpoliittisesti mitä suuremmalta osin haukka.
Se ei ole kyyhky, eikä haukka, vaan twitter. Twiit, twiit...
 
Joo, ja kunnia sille kelle kunnia kuuluu. Nostetaan tämäkin esille, että varmasti tulee ketjussakin mainittua:


Trumpin voittokulku rauhantekemisessä: Bahrain, Arabiemiraatit, nyt Sudan... Sitä ennen Lähi-Idän rauhansuumnitelma tammikuussa 2020, huikeaa... Nämähän käyvät varmasti meriitteinä Trumpin peruskannattajille Usassa.

Sudan on ensimmäinen, josta oikeasti voi sanoa jotain. Bahrain ja Arabiemiraatit eivät ole ikinä sotineet mitään ja siellä mennään hieman eri linjoilla. He elävät siitä, että ovat rikkaita pikkuvaltioita, joilla on varaa valita rahalla. Tämä on jo jonkinlaista edistystä. Sitä sitten tietämättä, että miten paljon tässä on oikeasti Trumpin aikaansaannosta, mutta tämä on hyvä asia. Tai ainakin vaikuttaa siltä vielä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Viime yönnä tuli katsottua hetken Trumpin jotain Kampanjointia Ohiossa suorana, kun Youtube sitä suositteli. Mitä siitä jäi mieleen... Sleepy Joe, Joe Biden will destroy USA, It's a record and I Donald Trump made it. I built a wall and it's a great wall, I'm not a politician,... ja muuta itsekehua ja sleepyjoen haukkumista ja dystopian maalailua, jos Biden voittaa.

Hauska oli seurata myös tsättiä, jossa oli Trumpfaneja. Hiljaiseksi veti. Tämä hyvin pieni ja minimaalinen otanta Trumpfaneista tuntui olevan pomminvarmoja Trumpin voitosta.

Osaako joku sanoa, miksi tsättääjät kutsuivat Bideniä Sleepyjoen lisäksi Laptop Joeksi ja ChinaJoeksi?
 
Viime yönnä tuli katsottua hetken Trumpin jotain Kampanjointia Ohiossa suorana, kun Youtube sitä suositteli. Mitä siitä jäi mieleen... Sleepy Joe, Joe Biden will destroy USA, It's a record and I Donald Trump made it. I built a wall and it's a great wall, I'm not a politician,... ja muuta itsekehua ja sleepyjoen haukkumista ja dystopian maalailua, jos Biden voittaa.

Hauska oli seurata myös tsättiä, jossa oli Trumpfaneja. Hiljaiseksi veti. Tämä hyvin pieni ja minimaalinen otanta Trumpfaneista tuntui olevan pomminvarmoja Trumpin voitosta.

Osaako joku sanoa, miksi tsättääjät kutsuivat Bideniä Sleepyjoen lisäksi Laptop Joeksi ja ChinaJoeksi?

Laptop Joe liittynee Trumpin sylikoira, Giulianin New York Postille tarjoamaan juttuun Hunter Bidenin läppäristä, missä oli kuulemma jotain todella raskauttavaa, mutta mitään ei oikein tule kuitenkaan esiin. Ja lisäksi juttu haiskahti niin pahasti, ettei edes Fox halunnut juttua julkaista ja New York Postin (ei pidä sekoittaa Timesiin) kaveritkaan halunneet omaa nimeä alle. Giuliani myös julkisesti sanoi, että tarjosi siksi Postille, koska siellä ei turhaan tarkisteta asioita liikaa.

China Joe ehkä siihen, että arvioiden mukaan Kiina haluaa Bidenin voittavan? Tai ehkä jotain virukseen liittyvää.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Osaako joku sanoa, miksi tsättääjät kutsuivat Bideniä Sleepyjoen lisäksi Laptop Joeksi ja ChinaJoeksi?

En varmuudella tiedä, mutta kuvittelisin tässä olevan kyse siitä salaliittoteoriasta Hunter Bideniin liittyen, josta tRUmp kuvittelee saavansa samanlaisen kohun kuin Clintonin sähköpostitutkinta viime vaaleja ennen. Eihän tuo teoria ole lähtenyt lentoon ja JOS sieltä jotain paskaa Hunter Bidenista löytyisi, niin siitä on vielä matkaa jotta saavat sen yhdistettyä Joe Bideniin. Toisekseen average-Joe taitaa olla enemmän huolissaan covid-19:sta ja sen vaikutuksista talouteen kuin jostain hullu-giulianin salaliitoista.

Trump kuvittelee, että nämä vaalit voitetaan täysin samalla kaavalla kuin edelliset. Ja toivottavasti on väärässä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Sudan on ensimmäinen, josta oikeasti voi sanoa jotain. Bahrain ja Arabiemiraatit eivät ole ikinä sotineet mitään ja siellä mennään hieman eri linjoilla. He elävät siitä, että ovat rikkaita pikkuvaltioita, joilla on varaa valita rahalla. Tämä on jo jonkinlaista edistystä. Sitä sitten tietämättä, että miten paljon tässä on oikeasti Trumpin aikaansaannosta, mutta tämä on hyvä asia. Tai ainakin vaikuttaa siltä vielä.
Ihan kiva tietenkin, että sopimus on maiden välille tehty, mutta on siinä Sudanin ja Israelin välilläkin se 700 kilometriä Egyptiä, joten eivät hekään varsinaisesti keskenään sotimaan ole paljon päässeet.
Lähinnä tämä on symbolinen juttu sekä kauppapoliittinen sopimus jonka taloudellinen arvo lienee varsin maltillinen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
ChinaJoe-nimi tulee siitä, että Bidenilla on Trumpin mukaan taloudellisia siteitä Kiinaan ja salarahoja siellä.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
ChinaJoe-nimi tulee siitä, että Bidenilla on Trumpin mukaan taloudellisia siteitä Kiinaan ja salarahoja siellä.
Ja tämähän toki paljastui vain klassiseksi, jopa koulukirjamaiseksi, esimerkiksi psykologisesta projektiosta. Eli ne taloudelliset siteet ja salarahat olikin sitten itse herra liittovaltion presidentillä.

Se joka toista haukkuu on itte se!
 
Ja tämähän toki paljastui vain klassiseksi, jopa koulukirjamaiseksi, esimerkiksi psykologisesta projektiosta. Eli ne taloudelliset siteet ja salarahat olikin sitten itse herra liittovaltion presidentillä.

Se joka toista haukkuu on itte se!

Olis tosiaan Donin tapauksessa pitänyt tietää jo siitä, että syytti Bidenia tuo, että siellä on itsellä Kiinassa jotain. Kuitenkin noin 100% syytöksistä on sellaisia, mihin itse syyllistyy.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös