Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 408 003
  • 22 738

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Aivan pirun mahtava tämä artikkeli Trumpin ja USA:n sotaväeltä

General discontent: how the president's military men turned on Trump


“It’s hard to imagine how one could, in a single stroke, re-enable Isis, elevate Iran, allow Vladimir Putin the puppet master to continue his upward trajectory and simultaneously put war criminal chemical-weapon user Bashar al-Assad in the driving seat in Syria.”
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Viesti on johtanut pelikieltoon
Aivan pirun mahtava tämä artikkeli Trumpin ja USA:n sotaväeltä

General discontent: how the president's military men turned on Trump


“It’s hard to imagine how one could, in a single stroke, re-enable Isis, elevate Iran, allow Vladimir Putin the puppet master to continue his upward trajectory and simultaneously put war criminal chemical-weapon user Bashar al-Assad in the driving seat in Syria.”

Vähemmästäkin on presidenttejä tapettu omien toimesta, kuten tapahtui marraskuussa 1963. Tämä paskaläjä ansaitsisi saman kohtalon.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voidaan myös esittää kysymys: Kuka sitten? Noiden asioiden esilletuoja joutuu sellaiseen paskamyrskyyn, että on vain eduksi jos ura on jo takana. Demokraattien kannalta on syytäkin ulkoistaa nämä suurta ristiriitaa aiheuttavat ehdokkaat. Mitä suurempi sekasorto Demokraattien keskuudessa on, sitä paremmin Venäjä on onnistunut.

Hillary on käyttökelpoinen ukkosenjohdatin ja maalitaulu, joka vetää Sauronin Silmän (LOTR, kts. myös Urbaani sanakirja) katseen vääjäämättä puoleensa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Amerikkalaisten isänmaallisuus ansaitsee hiukan pidemmän tarkastelun tämän keskustelun yhteydessä. On tietenkin totta jokaisessa kehittyneessä valtiossa, että eliitin patriotismi tarkoittaa aina jaloa pyrkimystä olla valmiina uhraamaan toisten ihmisten henki yhteiseksi hyväksi. Presidentit Bush jr. Clinton ja tietenkin Trump ovat näyttäneet mallia siitä, miten eliitti suhtautuu asepalveluun silloin kun oma henki on vaarassa.

Mutta unohdetaan tämä ja katsotaan miten muut kansasta suhtautuvat patriotismiin. Kenraalien sanoma on harvinaisen selvä, Trump on turvallisuusuhka ja täydellinen idiootti, jonka sietäisi lähteä virasta heti. Kenraalit ovat tottuneet miettimään asioita turvallisuuden ja valtion intressien kannalta eikä kukaan heistä ole Trumpin linjan kannattaja.

Mutta entä kansa? Trumpin kannatus on edelleen luokkaa +40%, joten hypoteesina on, että Trumpin kannattajat eivät joko ole patriootteja tai eivät ymmärrä hevon persettäkään valtakunnan eduista. Miten tämä on mahdollista? Asiaa voi avata esimerkiksi ihmisten asuinpaikan kautta. Kun eletään keskellä Yhdysvaltoja, kaikkinaiset ulkoiset uhat ovat käytännössä olemattomia. Kansasissa tuskin pelätään Missourin muodostamaa sotilaallista uhkaa. Ihmiset kokevat elävänsä turvassa ja siksi muiden maiden asiat eivät kiinnosta näitä ihmisiä vähääkään.

Yksi mielikuva näistä ihmisistä on vaikkapa Waltonin perhe tai toinen Pieni talo preerialla. Eletään pienissä yhteisöissä, joissa henkilökohtaiset murheet ovat aina mielessä, mutta Washingtonin asiat ovat äärimmäisen kaukana prioriteettilistalla. Ihmisiä kiinnostavat poliitikassa vain jotkut moraalikysymykset, kuten abortti tai sitten vastakkainasettelu liberaalien kanssa. Näille ihmisille on tärkeämpää vastustaa demokraatteja kuin venäläisiä, he tekevät mieluimmin yhteistyötä ryssien kuin paikallisten vastustajiensa kanssa.

USA on tietenkin muuttunut erittäin paljon 50- luvusta, jolloin luultavasti jokainen keskivaltioiden asukaskin tiesi pelätä neukkujen invaasiota (kuten niin mainiot Hollowoodin b-luokan scififilmit tuovat julki). Viimeistään Neuvostoliiton romahdus poisti keskivaltioiden ihmisistä kokonaan neukkujen pelon. Patriotismi ei enää tarkoittanut kommunistien metsästystä viimeiseen b/c-luokan näyttelijään, kirjailijaan tms. asti.

Toinen tekijä, joka on muuttanut patriotismin sisältöä, on vamaankin yleisen asevelvollisuuden poisto. Valkoisten ei yleensä enää ole pakko taloudellisista syistä mennä armeijaan, joten armeijan mahdollisuus vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin on hyvin pieni. Mustat kansoittavat armeijan ja he nyt muutenkin dissaavat Trumpia. Kun kenraali haukkuu Trumpin pataluhaksi, se ei liikuta keskivaltioiden asukasta, vaan hän pitää armeijaa niin etäisenä asiana, etteivät sen intressitkään häntä kiinnosta. Ja kun omien poikien ei ole pakko mennä armeijaan, who cares?

Demokratia on vanhastaan asia, joka ei keskivaltioiden asukasta isossa mittakaavassa kiinnosta. Hän uskoo yövartijavaltioon, joten Trumpin muodostama uhka demokratialle nähdään jopa positiivisena asiana. Washingtonin korruptoitunut ja moraaliton demokraattieliitti ansaitseekin Trumpin kuritusta. Tärkeintä on vain se, että on kansan kieltä puhuva presidentti, joka suoltaa haukkumasanoja poliittisille vastustajille.

Ja kun koko kuvion täydentävät vaihtoehtoisen median palvelut, eipä ihme, että old McDonald ei pahemmin piittaa siitä, mitä Trumpista maailmalla puhutaan. Ja sitten on tietenkin se peri-inhimillinen ominaisuus, joka vaikuttaa itse asiassa jokaisen ihmisen mielipiteisiin ja asenteisiin. Ihmisen on vaan mukavampaa uskoa valheita vastustajistaan, kuin omistaan, hän kuuntelee mieluimmin samanmielisten puhetta, kuin eksyy vastakkaisia mielipiteitä omaavien joukkoon. Omia mielipiteitä vahvistetaan ja niistä poikkeavat torjutaan yhteisön panoksen kautta. Fake news on vahva, nerokas iskusana, jota Trump osaa käyttää todella hyvin.

Mikä näitä Trumpin kannattajia siis vaivaa? Osa on tietenkin tyhmiä kuin heinäpaalit, mutta varmaan suurin osa normaaliälyisiä, joukossa jokunen älykkökin. Nämä ihmiset vain valitsevat toisenlaisen suhtautumistavan asioihin, eivätkä heidän mielipiteensä loppujen lopuksi paljoakaan poikkea massojen mielipiteistä yleensäkin. He hoitavat omat asiansa amerikkalaiseen tyyliin, heitä eivät kiinnosta valtion toimet jossain mikä-mikä-maassa.

Mietitäänpä vaikka Puolaa. Laki & Oikeus jyllää, vaikka se asettaa vakavia haasteita sille demokratialle, joka sukupolvi aiemmin oli äärimmäisen tärkeä asia puolalaisille. Mutta kun LO antaa ihmisille riittävästi karkkia, demokratian abstraktit periaatteet katoavat ihmisten mielestä nopeammin kuin ehdit sanoa Lech Walesa. Ongelma on itse asiassa siinä, että vain pieni osa ihmisistä oikeasti ymmärtää, mitä demokratia merkitsee ja miksi se on aina puolustamisen arvoinen, siis silloinkin kun karkkia itselle ei olekaan saavutettavissa.

Ehkä voidaan puhua myös siitä, että suurin osa ihmisistä on aika tyhmiä, he hoitavat vain omia asioitaan. On aika ennenkuulumatonta, että kenraalien (joiden IQ on varmaan ainakin luokkaa 1/50), joutuvat puolustamaan demokratiaa Amerikoissa. Rebueliitti tietää totuuden Trumpista, mutta pelkää kansaa ja omaa asemaansa. Osa kansasta on todella tyhmää, myös on niin, että demokraattienkin puolella on typeryksiä, jotka vastustavat Trumpia vain siksi, koska hän on rebu. Tyhmä tarkoittaa tässä myös tietämätöntä, ei välttämättä älyllisesti vajaata.

Ulospääsyä tähän tilanteeseen on vaikeaa nähdä ja jos demokraatit vielä onnistuvat riitelemään keskenään tulevasta ehdokkaasta, on pelkona se, että tämä suuri sotilaallisen ajattelun nero, kenraali Trump jatkaa maansa peräsimessä vielä toiset neljä vuotta. Ihmiset kääntyvät etsimään turvaa istuvasta presidentistä, jos vaarana on se, että saadaan joku femakkososialisti pressaksi. Tai jos Trump onnistuu saamaan aikaan joitakin poliittisia performansseja, joissa hän sitten esiintyy asioiden ratkaisijana. Tai hän luo niin vahvoja propagandistisia uhkakuvia vastustajastaan, että riittävä määrä ihmisiä taas äänestää Trumpia.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Washingtonin korruptoitunut ja moraaliton demokraattieliitti ansaitseekin Trumpin kuritusta.
Kuinka kauan menee, että heinäpaali tajuaa DT:n hallinnon olevan huomattavasti huonompi moraaliltaan? Ja korruption suhteen ihan eri sfääreissä. Nykyisillä näytöillä sanoisin, että ei ehkä koskaan!

Vähemmästäkin on presidenttejä tapettu omien toimesta, kuten tapahtui marraskuussa 1963. Tämä paskaläjä ansaitsisi saman kohtalon.
Itse asiassa fakta, että DT on vielä hengissä, todistaa ettei Kennedyä ei tappaneet USA:n viranomaiset.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kuinka kauan menee, että heinäpaali tajuaa DT:n hallinnon olevan huomattavasti huonompi moraaliltaan? Ja korruption suhteen ihan eri sfääreissä. Nykyisillä näytöillä sanoisin, että ei ehkä koskaan!

Tätähän me tällä palstalla kaikki imehtellään sormi suussa. Ja rebueliitti vaihtaa välillä sormen sijaintia noh... tuhmempaan paikkaan.

Mutta oikeasti, onkohan ketään maailmassa, joka ymmärtäisi näitä tyyppejä, jotka antavat Trumpille vieläkin täyden tukensa?

Mietin tuota isänmaallisuutta siitä näkökulmasta, että Amerikoissa on lippu ja kansallislaulu aina esillä ja lapsesta alkaen toitotetaan Yhdysvaltojen suuruudesta: ihmiset todella kasvatetaan rakastamaan maataan.

Ja kun tähän lisätään vaikkapa Hollowoodin elokuvatuotanto, joka on avoimen propagandistista. Reaganin aikana isänmaallisia filmejä tuli tuhkatiheään, mutta jälkeenkinpäin on nähty USA:n pelastavan maailman mm. ulkoavaruuden hirviöiden valtaukselta. ihmisten pitäisi todella olla juuriaan myöten sisäistänyt, miten suuri asia isänmaallisuus ja Amerikka on.

Eipä siis kenelläkään pitäisi olla epäselvyyttä siitä, että vehkeily ulkovaltojen presidentin kanssa on todella virkarikos, joka ansaitsee syytteen ja viraltapanon. Ja tämä rikos on todella selvästi käynyt ilmi.

Miksi siis kannatus hipoo edelleen 40%? Ja voi taas vaalitaistelun alettua noustakin. Vai olisiko niin, että ihmiset ovat lopullisesti valinneet puolensa? Osa ei äänestä Trumpia, vaikka hän pelastaisi lauman partiotyttöjä hukkumasta Niagaraan.

Mutta vaikka näin olisikin, mikä hitto saa nämä toiset ihmiset kannattamaan roistoa? Ehkä uskomus, että muut ovat yhtä suuria roistoja? Ja kun roisto vielä on täydellinen puupää monessa asiassa, sekään ei ihmisiä liikuta. Luulisi, että rebut olisivat nyt jo valmiit vaihtamaan Trumpin johonkin toiseen ehdokkaaseen. Jos vaalit aiotaan voittaa, silloin pitäisi panna toimeksi tässä asiassa.

Toisaalta, saattaa olla niin, että ilman viraltapanoa Trump tulisi riippumattomien ehdokkaaksi ja tämä tuhoaisi rebujen kampanjan.

Silti penään vielä sitä, että näemmä kaikki nämä jutut patriotismista, joita olemme saaneet Hollowoodin kautta nauttia, ovat lopultakin silkkaa huijausta.

Suoraselkäisyyttä ei löydy eikä isänmaallisuutta kenestäkään rebusta, kansasta nyt puhumattakaan. On kai vain sitten heidän mielestään ihan okei viserrellä Putinin ym. korvaan kaikenlaisia ja siinä sivussa edistää omaa vaalikampanjaansa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja rebueliitti vaihtaa välillä sormen sijaintia noh... tuhmempaan paikkaan.
Tarkoitatko ihmisen jätejärjestelmän kovien pakettien lähettämöä? ;)
Mutta oikeasti, onkohan ketään maailmassa, joka ymmärtäisi näitä tyyppejä, jotka antavat Trumpille vieläkin täyden tukensa?
Politiikka taitaa olla väärä konsepti tarkastella DTt-ilmiötä. Koska siltä pohjalta ei tunnu löytyvän yhtään järkeä. Vaan kun katselukulman vaihtaa uskontoon tai kulttiin, niin voi löytyä punaista lankaa. DT vetelee naruja, jotka puhuttelee niin väkevästi punaniskaa, että valheet ja rikokset muuttuu sen rinnalla toisarvoisiksi.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tarkoitatko ihmisen jätejärjestelmän kovien pakettien lähettämöä? ;)

Politiikka taitaa olla väärä konsepti tarkastella DTt-ilmiötä. Koska siltä pohjalta ei tunnu löytyvän yhtään järkeä. Vaan kun katselukulman vaihtaa uskontoon tai kulttiin, niin voi löytyä punaista lankaa. DT vetelee naruja, jotka puhuttelee niin väkevästi punaniskaa, että valheet ja rikokset muuttuu sen rinnalla toisarvoisiksi.

Jep, sitä voisi kutsua myös Trumpin hallinnon tiedotussisällön (t)ulostimeksi.

Kaipa tässä pitäisi tosiaan etsiä selitystä vaikkapa Jim Jonesista. Jokin Trumpin habituksessa johtaa siihen, että ennestäänkin viallinen yhteys havaintojen ja järjen välillä katkeaa tyystin ja Trump otetaan tunteella vastaan. Selitys on yhtä tökerö kuin muutkin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokin Trumpin habituksessa johtaa siihen, että ennestäänkin viallinen yhteys havaintojen ja järjen välillä katkeaa tyystin ja Trump otetaan tunteella vastaan.
Hyvin ilmaistu. Tyyppi vetää tällä hetkellä 20 valheen päivävauhdilla ja se on kiristynyt selvästi sitten alun. Koska kannatus pysyy kuin kiveen hakattuna, niin tää on uusi normaali.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Yksi viimeisistä Don the Conin väitteistä / valheista on, että PK:n Kimmo ei suostunut ottamaan Obaman puheluita vastaan, siksi Obama ei saanut PK:n kanssa asioita etenemään... Hänen karismaattinen olemuksensa ja diilinteko-taitonsa sai Kimmon ihastumaan ja loppu on historiaa!

Ei tätä prkl pysty käsikirjoittamaan...
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tätä prkl pysty käsikirjoittamaan...
Juu, Hollywood ei saisi tällaista kertomusta uskottavaan muotoon edes komediassa.

CNN mielipidemittaus sanoo, että 50% jenkeistä kannattaa Trumpin potkuja. Vaan samassa pollissa oli eroteltuna rebujen osuus ja niistä 90% seisoo paskanpuhujan takana. Suomeksi: Jos tuo luku pysyy noin ylhäällä, niin DT pysyy virassa. Nuo muut luvut kuitenkin kertoo, että toista kautta ei ole luvassa. Noita savuavia aseita on aivan liikaa.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juu, Hollywood ei saisi tällaista kertomusta uskottavaan muotoon edes komediassa.

CNN mielipidemittaus sanoo, että 50% jenkeistä kannattaa Trumpin potkuja. Vaan samassa pollissa oli eroteltuna rebujen osuus ja niistä 90% seisoo paskanpuhujan takana. Suomeksi: Jos tuo luku pysyy noin ylhäällä, niin DT pysyy virassa. Nuo muut luvut kuitenkin kertoo, että toista kautta ei ole luvassa. Noita savuavia aseita on aivan liikaa.

Ennen edellisiä vaaleja olin aivan varma, ettei Trumpia ikinä valita USA:n presidentiksi. Seurasin ääntenlaskua jonkin matkaa, mutta menin sitten nukkumaan, kun kaikki näytti selvältä. Aamulla oli melkoinen yllätys, kun Trump oli yön aikana ohittanut Clintonin.

Nyt olen aivan varma, että Trump valitaan toiselle kaudella. Miten toivonkaan olevani taas väärässä...
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ennen edellisiä vaaleja olin aivan varma, ettei Trumpia ikinä valita USA:n presidentiksi. Seurasin ääntenlaskua jonkin matkaa, mutta menin sitten nukkumaan, kun kaikki näytti selvältä. Aamulla oli melkoinen yllätys, kun Trump oli yön aikana ohittanut Clintonin.
...
Mulla oli täysin sama, jaksoin illalla katsoa jonkun tovin ääntenlaskentaa mutta koska vaikutti aika selvältä (kuten toki piti selvää olla jo etukäteen) niin en jaksanut valvottaa itseäni liikaa tuon takia. Aamulla avasin tv:n ja ihmettelin hetken että värikartassa mennyt kummalliseti demojen ja rebujen värit väärinpäin kunnes tajusin että nyt kävikin näin.

Jenkeissä siitä mukava järjestelmä ettei suurempi äänisaalis vielä tarkoita likikään vaalivoittoa ja disfranchiced-väki on yleensä sitä osastoa mikä todennäköisemmin äänestäisi demokraatteja. Lisäksi vaalipiirijako sataa täysin tarkoituksellisesti rebujen pussiin (gerrymandering). Systeemi tosin niin kiveen valettu ettei sitä pääse demokraatit muokkaamaan vaikka pitäisivätkin jossain vaiheessa taas hetkellisesti kaikkia kolmea vallanpitoelintä hallussaan, sillä viimeistään loppuiäksi virkaan valittavat korkeimman oikeuden tuomarit kampittavat republikaaneille epäedulliset muutokset. Eli käytännössä muutos vaatisi demoille troikkaa ja lisäksi useamman rebutuomarin kupsahtamista ja uusien omien tuomarien nimeämistä pikavauhtia ennen vihollisleirin suorittamaa kampitusta. Eikä se tietenkään tarkoittaisi kuin että seuraavat x aikaa se sairaasta poliittisesta järjestelmästä pääsääntöisemmin hyötyvä puolue vaihtuisi, kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien pysyessä edelleen mitättöminä.

edit. niin tosiaan ja DT:n uudelleenvalinnastahan tässä lähdin kirjoittelemaan vaikka lipsahti sitten koko kaksipuoluejärjestelmän ja suhmuroinnin maksimoimiseen suunnatun systeemin kritiikiksi. Eli vaikka suurin osa jenkeistä haluaisi DT:n linnaan, ei uudelleenvalinta silti ole edes mikään erityisen haastava temppu niin kauan kun ne fanipojat ja -tytöt käyvät ahkerammin äänestämässä ja toisaalta fanipoika- ja -tyttöosavaltioissa kaikki valitsijamiehet menevät automaattisesti voittaneelle (rebu)ehdokkaalle jonkun liberaalipaikkojen jakaessa valitsijamiehiä äänestystulosten mukaan. Peli on siis jo etukäteen sen verran viritelty rebujen ehdokkaan taakse, ettei heidän ehdokkaiden pitäisi hävitä suunnilleen koskaan, riippumatta siitä millainen valtiomiehen/naisen irvikuva sieltä on lopulta heittää ehdolle.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
CNN mielipidemittaus sanoo, että 50% jenkeistä kannattaa Trumpin potkuja. Vaan samassa pollissa oli eroteltuna rebujen osuus ja niistä 90% seisoo paskanpuhujan takana. Suomeksi: Jos tuo luku pysyy noin ylhäällä, niin DT pysyy virassa. Nuo muut luvut kuitenkin kertoo, että toista kautta ei ole luvassa. Noita savuavia aseita on aivan liikaa.

Niin kauan kun republikaanikannattajat kokevat, että töitä saa aiempaa enemmän ja palkat ovat nousseet Trumpin aikana, miksi he vaihtaisivat demokraattiin? Varsinkin, kun osa kärkiehdokkaista on amerikkalaisittain kommareita.

Ei ulkopolitiikka kiinnosta sydänmailla. Korruptiosta tulee yksi vaaliteema ja Trumpin leiri osoittaa, että korruptiota on demokraattien ehdokkailla. Toki jos ehdokkaaksi pääsee lopulta joku tulipunainen nainen, teemaa voidaan vaihdella.

En kannata Trumpin jatkoa, mutta kerroin vain syitä, miksi jatkaa ellei saada virastaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En kannata Trumpin jatkoa, mutta kerroin vain syitä, miksi jatkaa ellei saada virastaan.
Joku huomattava kani on löydyttävä hatusta, jotta saisi jatkot. Kun sota on ilmeisesti poissa laskuista, niin en äkkiselleen keksi mikä saisi massat keräätymään uudestaan DT taakse. Ne uskolliset rebut yksin ei riitä.

Toki mahdollista, ennen vaaleja voi tapahtua monen moista ja amerikkalaiset on aika tyhmiä...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Joku huomattava kani on löydyttävä hatusta, jotta saisi jatkot. Kun sota on ilmeisesti poissa laskuista, niin en äkkiselleen keksi mikä saisi massat keräätymään uudestaan DT taakse. Ne uskolliset rebut yksin ei riitä.

Toki mahdollista, ennen vaaleja voi tapahtua monen moista ja amerikkalaiset on aika tyhmiä...

Tuossa avataan, miten Trumpin voitto voisi tapahtua:





Moody's forecast: Trump will win 2020 election in landslide
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Joku huomattava kani on löydyttävä hatusta, jotta saisi jatkot. Kun sota on ilmeisesti poissa laskuista, niin en äkkiselleen keksi mikä saisi massat keräätymään uudestaan DT taakse. Ne uskolliset rebut yksin ei riitä.
Uskolliset rebut riittää hyvinkin, jos ei ole uskottavaa vastaehdokasta. Tällä hetkellä sitä ei ole, vaan demokraattien ehdokkaat ovat hajanainen joukko.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Uskolliset rebut riittää hyvinkin, jos ei ole uskottavaa vastaehdokasta. Tällä hetkellä sitä ei ole, vaan demokraattien ehdokkaat ovat hajanainen joukko.

Jos et ole vielä huomannut, tarkoitus on valita yksi siitä joukosta haastamaan Trumpf. Bideniä Oranssi apina jostain syystä pelkää eniten, ehkä siksi että Biden on suurin uhka siellä rust beltin osavaltioissa. Tosin Joen terveys taitaa työntää ehdokkaaksi Warrenin joka on noilla alueilla pienempi uhka Tinyhandsille.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Uskolliset rebut riittää hyvinkin, jos ei ole uskottavaa vastaehdokasta. Tällä hetkellä sitä ei ole, vaan demokraattien ehdokkaat ovat hajanainen joukko.
Jos ehdokkaiden yhtenäisyys olisi joku kriteeri, ei Trumpilla olisi ollut mitään asiaa edellisissä vaaleissa. Hän oli kaikkien vastaehdokkaiden inhokki puoluekannasta riippumatta.

Mulla on edelleen fiilis, että Warren tai Sanders voisi tavoittaa sellaisia äänestäjäryhmiä, jotka eivät normaalisti uurnille jaksa vaivautua. Trump on niin perseestä, että kuka tahansa ehdokas saa kyllä demojen normaalin äänestäjäpohjan taakseen. Naiset, nuoret ja mustat (+latinot) kun saadaan isommilla volyymeilla aktivoitua, niin voisi hyvinkin riittää parissa swing statessa, joissa vaalit jälleen kerran ratkaistaan.

Koko tuo Amerikan poliittinen prosessi on kyllä täysi demokratian irvikuva. Gerrymandering, äänestäjäksi rekisteröityminen, winner takes all-osavaltiokohtaiset vaalit ja tiistai vaalipäivänä ovat kaikki tekijöitä, jotka aktiivisesti estävät kansan tahdon toteuttamista. Ja kaikista paskin systeemi on tuo läpeensä politisoitu ja elinikäisillä pesteillä nimitettävät korkeimman oikeuden tuomarit.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Niin kauan kun republikaanikannattajat kokevat, että töitä saa aiempaa enemmän ja palkat ovat nousseet Trumpin aikana, miksi he vaihtaisivat demokraattiin? Varsinkin, kun osa kärkiehdokkaista on amerikkalaisittain kommareita.
Kyllähän monella "sydänmaiden" kannattajilla menee nykyään huonommin. Etenkin pienten tilojen viljelijät ovat ahtaalla kauppasotien vuoksi, teollisuustuotanto on taantumassa (linkki CBS News) ja ei-kenenkään yllätykseksi Trump ei saanut tekohengitettyä kuolevaa hiiliteollisuutta yhtään sen enempää.

Onko tuolla sitten vaikutusta äänestyskäyttäytymiseen on toki eri juttu.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuossa avataan, miten Trumpin voitto voisi tapahtua:
DT.n viranhoito on ollut niin epätyypillistä, että mahtaako vanhat koetellut eväät riittää lopputuloksen arvioimiseen? No, tää nähdään kun vaalit koittaa. Hyvä recordi kuitenkin arvion esittäjällä.
Uskolliset rebut riittää hyvinkin, jos ei ole uskottavaa vastaehdokasta.
Demareilla on valintaprosessi käynnissä, vastaehdokas voidaan arvioida vasta sen loputtua.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hitto kun republikaanit eivät ole saaneet tervejärkistä presidenttiä sitten vanhemman Bushin. Ensin Bush jr. ja nyt Trump - melkosia katastrofeja molemmat. Kyllä konservatiivisilla arvoilla pitäisi pystyä järkevämpiäkin presidenttejä tuottamaan, mutta vaikeata on. Demokraateilta sentään molemmat Bushin jälkeiset presidentit Clinton ja Obama ovat olleet mielestäni ns. tervejärkisiä. Pahalta näyttää, että noihin Clintoniin ja Obamaan nähden demokraattien 2020 ehdokkaat ovat erittäin nallipyssyosastoa, pl. Biden, jolla jo nyt muut seikat tulevat vastaan. Eikö tosiaan demokraateilta löydy fiksumpaa, dynaamisempaa, ts. parempaa ehdokasta? Miksei homma houkuttele parempia ehdokkaita esille (koskee sekä demokraatteja että republikaaneja)? Onko homma kokenut jonkinlaisen inflaation? Jos veikata pitäisi, pistäsin roponi valitettavasti Trumpille. Pelaan yhtä, toivon toista.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllähän monella "sydänmaiden" kannattajilla menee nykyään huonommin. Etenkin pienten tilojen viljelijät ovat ahtaalla kauppasotien vuoksi, teollisuustuotanto on taantumassa (linkki CBS News) ja ei-kenenkään yllätykseksi Trump ei saanut tekohengitettyä kuolevaa hiiliteollisuutta yhtään sen enempää.

Totta. Tosin esimerkiksi YLE näytti jokunen kuukausi sitten ohjelmaa "sydänmailta", jossa kantaa otettiin Trumpin puolesta, koska on saanut talouden pyörimään ja halukkaille töitä.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Demareilla on valintaprosessi käynnissä, vastaehdokas voidaan arvioida vasta sen loputtua.
Juurikin näin. Siksi tällä hetkellä Trumpin valinta on vielä todennäköistä. Eipä sekään kirkossa kuulutettua ole, että hänen suosionsa rebujen joukossa olisi siellä Pohjois-Koreamaisissa lukemissa vaalien aikaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös