Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 406 358
  • 22 735

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Trump kirjoitti muita yhtä selkeitä kommentteja, mutta avataanpa sinulle, miksi kyseinen viesti on rasistinen luonteeltaan. Ensimmäiseksi toki se, että tuo takaisintulo on irrelevantti suhteessa viestin sisältöön ja ymmärretyksi tulemiseen. Kenenkään ei tarvitsisi edes lähteä.

Olennaisesti viestin sanallinen muoto on sinällään täysin absurdi: viesti kehoittaa syntyperäistä USA:n kansalaista lähtemään maasta ja tutustumaan maahan, johon hänellä ei ole mitään kontaktia eikä minkäänlaista vaikutusmahdollisuutta. Nämä tummaihoiset/ei-valkoiset naiset ovat siis eläneet yhtä lukuunottamatta koko elämänsä USAssa ja ovat saaneet kansalaisuuden syntypaikkansa perusteella. He ovat eläneet Yhdysvalloissa ja oppineet ymmärtämään sen maan poliittista kulttuuria ja myös kritisoimaan sitä.

Yhtä järkevää olisi kehoittaa Trumpia lähtemään maasta ja tutustumaan Saksan poliittiseen järjestelmään uudistuksien tekemiseksi Yhdysvaltoihin (voisi toki olla hyödyllistä, jos tuo puupää oppisi jotakin). Trumphan on siirtolaisen pojanpoika. Tämän Trump tietenkin unohtaa täysin innossaan oikean amerikkalaisuuden määrittelyyn. Valitettavasti oikea amerikkalaisuus on paljon laajempi asia kuin Trump ahtaassa tajunnassaan käsittää.

Vaikka viesti on ilmiasultaan absurdi, se ei ole vähimmässäkään määrin absurdi silloin kuin se ymmärretään Trumpin haluamalla tavalla. Kyse on tietyllä tavalla koodatusta viestistä, jonka kuitenkin kaikki amerikkalaiset ymmärtävät. Ja varmaan äärioikeistossa tämä viesti myös otetaan toiminnallisena ohjeena ja voimaannuttajana. Emmeköhän näe vielä KKK:nkin toiminnan voimistumista muista ekstremisteistä puhumattakaan.

Mitä siis viestin koodauksen purku sisältää? Jos olet a) ei-valkoinen ja b) vieläpä nainen, sinulla ei ole oikeutta kritisoida amerikkalaista politiikkaa eikä varsinkaan Trumpia. Jos kritisoit, sinun pitää lähteä maasta, koska et sovi Trumpin Amerikkaan, joka on valkoisille miehille tehty. Siihen eivät sovi lätinät tasa-arvosta, ihmisoikeuksista sun muusta skeidasta.Tässä on politiikan Archie Bunkerin statement.

Ymmärtänet, että rasismia on, jos henkilö erottelee rodun ja syntyperänsä perusteella ne, jotka ovat tosi amerikkalaisia ja ne, jotka eivät sitä ole. Näin Trump juuri tekee ja saa suosiota samoin ajattelevien keskuudessa.

On täysin merkityksetöntä, menestyykö Trump vai ei puheillaan: olivatko puheet vain taktisia vai aitoja tuntemuksia on myöskin merkityksetöntä. Tärkeintä on se, että viestit ovat kokonaisuudessaan osa rasistista agendaa. Trump todellakin laajentaa valkoisen miehen sananvapautta sanoa, mitä todella ajattelee monikulttuurisesta maailmasta.

Ehkä iljettävintä Trumpissa on se, että hän vieläpä väittää olevansa itse jokaiselta luultaan antirasisti. Hän toisinsanoen pyrkii riistämään vähemmistöiltä jopa oikeuden puolustaa itseään rasistiselta propagandalta ja pyrkii siirtämään vähemmistöt jatkuvaan toisena olemiseen.

Lisättäköön tähän, että toivon tälle p-selle oikein pitkää ikää: eläköön hän ainakin vuoteen 2042, jolloin valkoiset ovat taas Yhdysvalloissa vähemmistönä, Ehkä silloin joku toinen rasisti toivottaa valkoiset oppimaan lähtömaihinsa, esimerkiksi silloinen intiaanitaustainen presidentti voisi tämän samoin perustein tehdä.

Minäpä kerron sinulle nyt yhden asian.

Maailman monikulttuurisimman maan presidentti vuonna 2019 ei voi olla - eikä ole - rasisti. Maailma ei vain kerta kaikkiaan toimi niin.

Trump on koko elämänsä ajan palkannut töihin kaikenvärisiä ihmisiä, parantanut mustien ja latinojen elintasoa enemmän kuin kukaan toinen presidentti ja kaveeraanut ja halaillut Mike Tysonien ja Spike Leejien kanssa puoli vuosisataa. Trump oli 90-luvulla monien (mustien) räppäreiden esikuva, koska edusti bling blingiä. Vaalikampanjassaan 2015 hän pussaili mustia vauvoja.

Oikeasti rasistinen ihminen Ei. Pussaile. Mustia. Vauvoja. Hän ei fyysisesti pysty siihen.

Trumpista tuli siis rasisti "yhdessä yössä". Vähän kuin Obamasta tuli yhdessä yössä "muslimi" ja "kommunisti".

Juurisyynä on vasemmistomedian levittämä Fine People Hoax, jonka ympärille koko "Trump rasisti" -narratiivi on kasattu. Trumpin siis väitettiin sanovan, että natsit ovat "fine people", vaikka hän sanoi juuri päinvastaista. Fine people hoaxin levittäminen on äärimmäisen vastuutonta ja vaarallista, koska se vaarantaa Amerikan sisäisen, etnisesti monimuotoisen koheesion.

Rasismileima on erittäin stydiä poliittista lääkettä, jota otetaan silloin kuin muuta "ei ole". Arveletko että jos USA kävisi Vietnamin sotaa, maassa olisi massatyöttömyys ja ihmiset jonottaisivat ruokaa korttelien pituisissa jonoissa, niin uutisissa spekuloitaisiin jotain Trumpin "rasisti"-twiittejä?

Siltikin, vaikka demokraatit haukkuvat tällä hetkellä rasistiksi kaikkia jotka ovat eri mieltä kanssaan, niin ymmärrän heitä.

Identiteettipolitiikka on kuin huumetta. Se on hyvää ja toimii kuin taika. Vaikka edes vähän aikaa.

Kun tarpeeksi monta ihmistä saadaan uskomaan, että joku on rasisti, niin vain taivas on rajana sille mihin heitä voi hysterian avulla ohjailla. Rasisti on pohjattoman paha. Pohjatonta pahaa vastaan voi taistella vain pohjattomalla pahalla, sääntöjä ei tarvitse noudattaa eikä oikeudenkäyntejä käydä. Pahan tulee saada palkkansa.

Toisaalta siinä on jotain kaunista - jopa runollista - miten kiltisti olet nielaissut demokraattien tarjoaman identiteettipillerin.

Vaikka kuinka öyhöttäisi netissä vuodesta toiseen samanmielisten kanssa Trumppia vastaan, niin maailma ei vain tunnu muuttuvan. Joka ikinen aamu kun heräät, niin Trump on silti presidentti.

Sitä voisi verrata siihen, että vaikka on näppäillyt pankkiautomaatin tunnusluvun väärin 15 kertaa putkeen, niin sisu ei vain anna periksi luovuttaa.

Antaa palaa samoilla numeroilla vielä kuudennentoista kerran.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ja kaupan päälle yli 90% puolueen kannattajista tukee kaikessa

Tästä on tullut Jatkojassa myytti kuten myytit usein, se ei pidä paikkaansa. Faktoina mitaten, Trump ei ole niin suositti omiensa keskuudessa 3. vuotensa toukokuussa, että se olisi yli 90 prosenttia kaikessa ja Trumpin sanoin 90-94 prosenttia :

1. Keskiarvo on 89 prosentin kieppeillä painotuksista riippuen ja useissa kokonaisuuksissa allekin.
2. Molemmat Bushit menee heittämällä ohi, eivätkä ole ainoita.

Tässä yksi sivusto, jossa asiaa käsitellään:

Trump inflates his support among GOP voters

Tietenkin Bushit olivat erityistilanteessa. Mutta niin on Trumpkin. Talous kasvaa ja kasvaa. No, palkat eivät samalla tavalla kasva ja viljelijät ovat ongelmissa kauppasodan kanssa, mutta mitäs pienistä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Sinänsä positiivista tässä on se, että karisee se naiivi ajattelu, että lisääntyneen tiedon ja parantuneiden tietoyhteyksien myötä ihminen on jotenkin kuvitellut tulleensa fiksummaksi verrattuna aikaisempiin vuosiin ja entisiin sukupolviin, mutta tämä esimerkki osoittaa yhä mitä tyhmä olento ihminen edelleen on ja miten sen toimintaa yhä ohjaa perusprimitiivivaistot.
Parantuneet tietoyhteydet toimivat samaan tyyliin kuin jo Nietzche lausahti että kun tarpeeksi tuijottaa pimeyteen, tuijottaa pimeys takaisin ("When you stare into the abyss, the abyss stares back" tms, toki auf Deutsch). Koskaan aiemmin ei ole ollut näin helppoa vaikuttaa suoraan valtaviin massoihin lähes ympärivuorokautisesti ja heidän kotioloissaan. Toki uskonnoilla on ollut valtaa ja vallanpitäjilläkin luonnollisesti, mutta nykyisin ihmiset menevät ihan aktiivisesti sinne someensa missä altistuvat enemmän tai vähemmän jatkuvalle aivopesulle, jos sattuvat kuulumaan vaikkapa nyt GA:n kohderyhmään. Lisäksi algoritmit toimivat siten että ihmiselle näytetään vaikkapa nyt facebookissa sellaista sisältöä, mistä on aiemminkin tykännyt, niin siinä on näppärästi opetettu jo se sivustokin vahvistamaan omaa maailmankuvaa, vaikkei edes olisi minkään aktiivisen vaikutuksen kohteena.

Teoriassahan toki tietoa on saatavilla rajattomasti, ainoa ettei kukaan sitä viitsi etsiä (saati siihen tutustua) kun nopeasti vaan vilkaisee fb:stä tapahtumat ja ig:stä ehdotetut kuvat.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tästä on tullut Jatkojassa myytti kuten myytit usein, se ei pidä paikkaansa.
Prosentti sinne tänne! Pihvi on se, että DT on erittäin vahvassa asemassa puolueessaan eikä mikään näytä sitä horjuttavan.

Mitä tulee tuohon läskin väittämään, että on suosituin, niin suhtaudun siihen kuin kaikkeen sen suusta ulostuvaan; valetta kunnes toisin todistetaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Prosentti sinne tänne! Pihvi on se, että DT on erittäin vahvassa asemassa puolueessaan eikä mikään näytä sitä horjuttavan.

Näinpä. Piti kuitenkin pudottaa Trumpin väittämät luvut alas. Siihen ei koskaan paljon tarvitse. Kunhan näppiksen ja netin löytää.
 
Tästä on tullut Jatkojassa myytti kuten myytit usein, se ei pidä paikkaansa. Faktoina mitaten, Trump ei ole niin suositti omiensa keskuudessa 3. vuotensa toukokuussa, että se olisi yli 90 prosenttia kaikessa ja Trumpin sanoin 90-94 prosenttia :

1. Keskiarvo on 89 prosentin kieppeillä painotuksista riippuen ja useissa kokonaisuuksissa allekin.
2. Molemmat Bushit menee heittämällä ohi, eivätkä ole ainoita.

Tässä yksi sivusto, jossa asiaa käsitellään:

Trump inflates his support among GOP voters

Tietenkin Bushit olivat erityistilanteessa. Mutta niin on Trumpkin. Talous kasvaa ja kasvaa. No, palkat eivät samalla tavalla kasva ja viljelijät ovat ongelmissa kauppasodan kanssa, mutta mitäs pienistä.

Mua kiinnostaisi tietää, että kuinka suosittu Trump olisi niiden ihmisten keskuudessa, jotka olivat republikaaneja vaikka 2015. Ihmisissä on tapahtunut vaihdosta ja sieltä on lähtenyt ihmisiä, jotka eivät näe Trumpin puolueessa sitä republikaaniutta, mitä he kannattavat ja tilalle on tullut niitä, jotka Trumpiin uskovat, vaikka aiemmin eivät olisi puolueen takana olleetkaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Minäpä kerron sinulle nyt yhden asian.
Maailman monikulttuurisimman maan presidentti vuonna 2019 ei voi olla - eikä ole - rasisti. Maailma ei vain kerta kaikkiaan toimi niin.
Trump on koko elämänsä ajan palkannut töihin kaikenvärisiä ihmisiä, parantanut mustien ja latinojen elintasoa enemmän kuin kukaan toinen presidentti ja kaveeraanut ja halaillut Mike Tysonien ja Spike Leejien kanssa puoli vuosisataa. Trump oli 90-luvulla monien (mustien) räppäreiden esikuva, koska edusti bling blingiä. Vaalikampanjassaan 2015 hän pussaili mustia vauvoja.
Oikeasti rasistinen ihminen Ei. Pussaile. Mustia. Vauvoja. Hän ei fyysisesti pysty siihen.
.
Trump on valmis mihin tahansa saadakseen ääniä, noin lyhyesti sanoen. Hänen on pakko saa ne muutamat mustat republikaanit puolelleen. Lasten kanssa esiintyminen on jo ikivanha poliitikkojen ja diktaattorien tapa saada suosiota.

Varmaan olet jo unohtanut Trumpien joutuneen oikeuteen mustien työntekijöiden syrjinnästä 70-luvulla. Se, että Trump palkkaa mustia töihin, ei tietenkään ole millään tavoin vastoin sitä, mitä Trump ajattelee ja edustaa. Mustien ja muiden vähemmistöjen paikkana Trumpin maailmassa on juuri kuuluminen siihen palvelusluokkaan, jonka on syytä pysyä hiljaa silloin kun puhutaan tärkeistä asioista. Ja toki Trump rajattomassa narsismissaan hyväksyy mustienkin suosionosoitukset.

Viihdetaitelijat ja rikkaat kuuluvat eri kastiin. Mustillakin oli jo 30-luvullakin hyvin pieni mahdollisuus tulla rikkaaksi ja kuuluisaksi ottamalla lahjakkuudellaan sen ainoan menestyksen mahdollisuuden, mitä oli tuolloin tarjolla, toimia musiikin tai elokuvan parissa. Trumpkin voi hyvin hengailla rikkaiden mustien kanssa ja luoda vaikutelmaa kosmopoliitista. 50-luvullakin oli poliitikkoja, jotka näyttäytyivät mielellään Sammy Davis jr:n seurassa, mutta jotka eivät tukeneet mustien kansalaisoikeustaistelua, yllättävääkö?

Ja on toki sanottava, että viihdemaailmassa ihan kaikki ihmiset eivät aja täysillä valoilla, olipa musta tai valkoinen. Kaikki viihteessä toimivat mustat eivät pohdi omia näkemyksiään syvällisesti, Rodman nyt varmaan on tästä paras esimerkki. Vastakkaisia esimerkkejä on pilvin pimein, ja yllätys, yllätys, hollywoodtähdet yms. eivät tosiaan kannata Trumpia, vai mitä?

Mutta jos puhutaan merkittävästä hahmosta, joka mielestäsi ei ole rasisti, niin yleensä tällainen hahmo jo nuoruudessaan ottaa kantaa rasismia vastaan. Julkisuuden henkilöt joutuvat tällaisiin valintoihin tahtomattaankin. Missä ovat Trumpin kannanotot mustien kansalaisuusliikkeen puolesta: oliko peräti Trumpin sydämenasia jo tuollon? Ei siltä vaikuta, kun tuntee Trumpin historian.

Ymmärtänet, mitä ajan takaa? On olemassa ihmisiä, jotka pistävät itsensä likoon jopa omia etujaan vastaan taistellessaan oikeudenmukaisuuden puolesta. On myös ihmisiä, jotka jälkikäteen, nähdessään tietyn katsomuksen voittavan, kääntyvät sen puolelle, opportunistit. Ja on niitä, jotka joutuvat mukautumaan ikäviin tosiasioihin, kuten siihen, että rotujen tasa-arvoa vastaan ei nyt vain kukaan voi julkisesti puhua tekemättä täydellistä poliittista ja jopa taloudellista harakiriä. Mihin ryhmään sijoittaisit Trumpin?

Mutta Trump haluaa ääniä. Ja koska on täysin vailla moraalista integriteettiä, hän keksii, että voi flirttailla rasistisen äärioikeiston kanssa twiiteillään. Muistanet, kuinka vaikeaa oli Trumpilta puristaa anteeksipyyntöä edellisen suuren rasismikohun yhteydessä.

Jälleen kerran yksi tosielämän fakta. Et voi olla rasismia vastaan ja samanaikaisesti ilmaista, että rasistien joukossa on hyviä ihmisiä. Nämä asiat eivät ole vaihtoehtoisia: rasisteja vastaan on puhuttava ihmisistä kokonaisuudessaan ilman mitään varauksia. Vaikka tuo varausten tekeminen toisi ääniä ja vaikka rasistien tuomitseminen merkitsisi äänien menetystä. Rasisti ei voi olla täydessä merkityksessä hyvä ihminen, ei ainakaan Yhdysvalloissa. Erikoista on sekin, että sanana rasisti tuntuu pelottavan enemmän kun rasististen mielipiteiden esittäminen.

Et voi myöskään väittää olevasi rasismia vastaan ja julkaista rasistisen twiitin. Silloin vain olet itsekin rasisti. Et voi päättää itse siitä, miten sinut tämän jälkeen määritellään.

Amerikkalaiset ovat rotukysymyksistä hyvin tietoisia, erityisen hyvin ne, jotka tulevat valkoisten yliherruutta. Ja näille ihmisille Trumpin lausunnot ovat kuin mannaa taivaasta. Nuo ihmisparat kärsivät siitä, että heidät on vaiennettu kaikissa medioissa. Mutta kun yli sadan vuoden jälkeen tulee presidentti, joka vaikeasta asemastaan huolimatta YMMÄRTÄÄ heitä, silloin he puolestaan antavat tukensa ja äänensä Trumpille, heidän miehelleen. Eikä Trump torju heitä.

Tietänet varmaan, että Lincoln oli republikaani: Colbertin hauskassa animaatiossa Lincoln vastaa Trumpin kehoitukseen lähtemisestä. Ja lähtee itse maasta,

Trump on kiistämättä mielenkiintoinen hahmo täydessä moraalin puutteessaan. Hänelle ei tuota vaikeuksia täysin vastakkaisten väitteiden esittäminen, hän voi väittää itsestään mitä hyvänsä ja heinähatut uskovat tuon skeidan täydellisesti. Tottakai Trump esimerkiksi näkee itsensä suurempana presidenttinä Lincolnin jälkeen, ollen tietenkin Lincolnin kannattaja (koska tämä on amerikkalaisten mielestä suurin presidentti). Tätä voisi kutsua merkitysten häviämiseksi, postmoderniksi todellisuudeksi, jossa joku voi sanoa mitä hyvänsä ilman, että tällä sanomisella olisi merkitystä ihmisille.

Tässä piilee Trumpin yksi vahvuuksista. Hänen suhteellisen maltilliset kannattajansa eivät välitä hänen sanoistaan tai poimivat niistä vain pienen osan. Mutta ne, joille rasismi on elämän tärkein asia, ottavat Trumpin puheet suurenmoisen voimaannuttavina ja tosissaan. Seuraukset tästä ovat nähtävillä amerikkalaisten todellisuudessa. On taas lupa sanoa asioita, jotka aiemmin olivat tabuja. Arvaapa, mitä moraalisen selkärangan omaava presidentti tuumaisi tästä? Mitäpä Lincoln sanoisi?

Se, että joku sanoo olevansa ei-rasisti, ei ole millään lailla Trumpia puolustava asia: on vain äärimmäisen harvoja ihmisiä, jotka avoimesti kertovat olevansa rasisteja. Onpa todella hienoa, että näilläkin on viimein oma presidentti, jonka mielipiteisiin voi samaistua.

Minä en muuten piittaa pätkääkään puolueista, en kotona enkä vieraissa. En ole kiinnostunut demokraattien puheista tai agendasta. Mutta Trumpin puheet ja persoona ovat sen verran vastenmielisiä, että niihin on pakko ottaa kantaa.
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Taas yksi trolli lähti isoista ovista, kuka on seuraava?

Ketjun asiaan => Don the Con vihjailee nyt, että Somaliasta 10-vuotiaana USA:n tullut Demokraatti-edustaja, yksi niistä ”send her back”-mimmeistä, on mennyt naimisiin veljensä kanssa... Ei tätä voi whittu käsikirjoittaa?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Enemmistö demokraateista kaatoi Trumpin virkasyyteprosessin rasistista kommenteista. Mikä olikin fiksua. Trump jatkoi samaa typerää linjaansa eilen. Mikä ei ole fiksua, mutta valittu tie uudelleen valintaan. Trump taitaa olla ainoa USA:n presidentti virassaan koskaan, joka ilmaisee rasistisesti itseään. Ei hyvä. Tällä on myös seurauksia Eurooppaan. Ja myös EU:n sisälle.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Hesarin uutisen mukaan Trumpin kampanjatilaisuudessa yleisö on alkanut huutamaan "Send her back!" -chanttia. Tarkoittaneet Somaliasta kotoisin olevan Ilhan Omarin lähettämistä Somaliaan. Ja istuva Yhdysvaltain presidentti itse tukee tuota ajatusta, että vaaleilla valittu kongressiedustaja, joka on Yhdysvaltain kansalainen, pitäisi lähettää takaisin siihen maahan, missä hän on syntynyt. On tää nyt helvetti kummallista.

Eikö nuo ihmiset tajua itse enää yhtään mitään, mitä toivovat, ajavat ja tukevat?

Vaikka en mitenkään hyväksykään Trumpin toimia ja sanomisia näissä asioissa, niin ymmärrän hänen toimintamallinsa syitä ehkä jonkin verran. Trumpin ja hänen välittömän lähipiirinsä kannalta tuo toiminta on oikeasti järkevää ja kannattavaa niin kauan kuin se toimii. Kuten jo pois potkittu nahkis toitotti, on mediakäytös sun muu varmasti täydellisen tarkoituksellista.

Se, mikä minua kummastuttaa ja en pysty ymmärtämään - miten USA:ssa pystyy olemaan niin paljon tuollaisia ihmisiä, jotka ihan oikeasti lähtevät tuommoiseen mukaan. Kehtaavat julkisesti huutaa huutoa, missä toivotaan kongressiedustajan maasta karkoitusta. Tuossa kohtaa pitäisi aika monella jotkut kellot soida ja tajuta, että nyt ei olla enää ihan demokratiaan kuuluvilla pelialueilla.

Senkin vielä pystyn jotenkin ymmärtämään, että kannattajissa on oikeasti paljon tolvanoitakin, mutta entäs sitten republikaanien kongressiedustajat ja senaattorit. Käsittääkseni heistä valtaosan pitäisi kuitenkin yhä olla ihan tolkullista ja ajattelemaan kykenevää väkeä. Mutta ei. Sielläkin painaa oman valta-aseman säilyttäminen vaakakupissa tärkeämpänä kuin maan tärkeimpiin kuuluvien arvojen puolustaminen. Ei uskalleta olla eri mieltä Trumpin kanssa vaan ollaan kuin kusi sukassa ja hymistään tyytyväisenä, kun yksi hullu villitsee kansaa rasistisilla ja epädemokraattisilla jutuillaan. Luulisi, että siellä pitäisi senaattoreiden ja kongressiedustajien yhdessä nyt käydä puolustamaan amerikkalaisista arvoista tärkeimpiä, sitä demokratiaa, yhtenäisyyttä ym. Mitä niitä siellä onkaan.

Isossa kuvassa pitäisi noiden arvojen kuitenkin olla tärkeämpiä kuin esim. aborttikiellon ajaminen. Ääriajattelut ovat tuolla liikaa korostuneet jne.

Vähän ihan oikeasti alan olla huolissani tuosta maasta. Kun katsoo tuota menoa, niin ei Handmaid's Tale ja siellä oleva Gilead niin kauhean utopistiseltä ajatukselta tunnu. Sinne päin ovat vahvasti menossa, jos ei tolkun ihmiset ota kontrollia tuosta hommasta ja ala puolustaa maan ja kansakunnan tärkeitä arvoja ja pidä niitä jopa tärkeämpänä kuin omaa poliittisen valta-aseman säilyttämistä. Nimittäin, riski hillotolpan menettämiselle tosiaan on, jos Trumpia vastaan rebuissa nousee, mutta nyt kaivattaisiin sitä suoraselkäisyyttä sieltäkin.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tämä teksti ei liity Trumpiin, vaan tähän amerikkalaiseen rotukysymykseen.
Washington D.C:n vaalipiiri oli presidentinvaaleissa selvääkin selvemmin Clintonin ja demokraattien puolella, ja on ilmeisesti varsin Trump-vastaista aluetta. Siellä asuvat äänestäjät ovat tästä päätellen varsin suvaitsevaisia ainakin paikallisesta näkökulmasta katsottuna.
Lyhyen, kyseiseen kaupunkiin tekemäni visiitin perusteella, kaikki ruumiillista työtä ja palvelualojen työtä tekevät olivat tummaihoisia (pieni osa latinoja). Yhden valkoihoisen Uber-kuskin tapasin, mutta ehkä hänellä oli joku muukin virka.
Onkohan tilanne samankaltainen muillakin demokraattienemmistöisillä seuduilla, että valkoihoiset ovat virastoissa ja firmoissa johtotehtävissä ja tummaihoiset ja latinot tekevät "suorittavan" työn?
Eli rasismi on rakenteissa, niin demokraateilla kuin republikaaneillakin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
@MacRef

Trumpia vastaan nouseminen vaan käytännössä tarkoittaa oman poliittisen uran tuhoamista. Että siltä kannalta ymmärrän tuota, että Republikaanien omista riveistä ei suuremmin löydy vastustajia. Trump on onnistunut asemoimaan itsensä, niin hyvin ja käyttää tuota pohjatonta narsismiaan hyökkäykseen kaikkia kohtaan, jotka häntä vastaan asettuu. Kukaan ei pysty voittamaan Trumpia hänen omilla aseillaan ja toisaalta taas maltillisemmat sekä faktapohjaiset ihmiset Donald syö aamupalaksi. Se minuakin kyllä ihmetyttää, että miten tuo jatkuva valehtelu voi mennä koko ajan, niin suurelle osalle kansaa täysin läpi. Tai ei se varmaan mene edes läpi, mutta huolestuttavaa asiassa on se, että ihmisistä on tullut välinpitämättömiä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
@MacRef

Trumpia vastaan nouseminen vaan käytännössä tarkoittaa oman poliittisen uran tuhoamista. Että siltä kannalta ymmärrän tuota, että Republikaanien omista riveistä ei suuremmin löydy vastustajia. Trump on onnistunut asemoimaan itsensä, niin hyvin ja käyttää tuota pohjatonta narsismiaan hyökkäykseen kaikkia kohtaan, jotka häntä vastaan asettuu. Kukaan ei pysty voittamaan Trumpia hänen omilla aseillaan ja toisaalta taas maltillisemmat sekä faktapohjaiset ihmiset Donald syö aamupalaksi. Se minuakin kyllä ihmetyttää, että miten tuo jatkuva valehtelu voi mennä koko ajan, niin suurelle osalle kansaa täysin läpi. Tai ei se varmaan mene edes läpi, mutta huolestuttavaa asiassa on se, että ihmisistä on tullut välinpitämättömiä.

Republikaaneilla oli Trumpin kauden alkuvaiheessa vireillä kapinaa Trumpia vastaan, mutta jotenkin se lopahti. Valitettavasti myös puolueen omatunto, McCain kuoli eikä kukaan muu uskalla haastaa Trumpia. Luulisi, että senaatissakin olisi joitakin taloudellisesti täysin riippumattomia edustajia, jotka voisivat sanoa Trumpista, mitä ajattelevat. Trumpin linja on kuitenkin myös republikaanien arvojen vastaista. Senaatissa on tuskin muita kuin Romney, joka on varsin riippumaton puolueestaan. Luultavasti useimmat senaattorit eivät uskalla toimia Trumpia vastaan, koska äänestäjät pudottaisivat heidät seuraavissa vaaleissa.

Trumpin äänestäjien kirjo on laaja: on niitä, jotka äänestävät häntä vain, koska hän ajaa jotakin heille tärkeää asiaa tai siksi, ettei heidän suvussa demokraatteja ole äänestetty 150 vuoteen. Ja sitten on todellakin niitä, jotka oikeasti uskovat kaiken, mitä tuo kuvatus sanoo. Tälle välille asemoituu paljon jengiä, jolla on mitä erilaisempia syitä Trumpin äänestämiseen.

Trumpin tulo kaupunkiin on varmaan suuri tapaus paikkakunnalle: hän tuo suuren maailman megashown, josta ihmiset nauttivat. Hän puhuu mitä puhuu kielellä jota ihmiset ymmärtävät. Trump on meille täysin käsittämättömällä tavalla maanläheinen miljardööri. Täytyy olla amerikkalainen, jotta voi hyväksyä noin suuren lavastuksen. Jotenkin hän onnistuu välittämään ihmisille sitäkin tuubaa, että jokainen voi rikastua omalla työllään ja menestyä. Eikä välitä kertoa siitä, mitä hänen perintörahansa, n. 200-300 miljoonaa dollaria merkkaisivat nykyrahassa ja olisiko niillä yhteyttä Trumpin nykyiseen "self-made-man"-imagoon. Fake news- kateellisten vihaajien panettelua tietysti tämäkin.

Ihmisten tyhmyys ja typeryys on aika kiehtova arvoitus: on ehkä niin, että tietyissä osissa Amerikkaa ihmiset eivät lue kirjoja, eivät katso kuin Foxin tms. uutisia ja muodostavat mielipiteensä facebookmainoksien perusteella. Trump mainostaa tietyissä osissa maata aika massiivisesti ja monet tekevät vapaaehtoistyötä mainonnassa.

Mutta on Trumpin menestykseen rationaalinenkin selitys: kun taloudessa menee hyvin, niin kaipa moni uskoo, että se on Trumpin ansiota. Ja siitä tietysti välinpitämättömyys: fiksutkin sallivat Trumpin puheet, koska heitä kiinnostaa vain se, että heillä menee Trumpin kaudella hyvin. Toivoisi tietysti, että menestys kääntyisi Trumpia vastaan: usein ne, joilla menee tosi hyvin, eivät vaivaudu edes äänestämään.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Onkohan tilanne samankaltainen muillakin demokraattienemmistöisillä seuduilla, että valkoihoiset ovat virastoissa ja firmoissa johtotehtävissä ja tummaihoiset ja latinot tekevät "suorittavan" työn?
Eli rasismi on rakenteissa, niin demokraateilla kuin republikaaneillakin.
Eiköhän näin ole koko maassa.
Valkoihoisten keskimääräiset tulot ovat yli puolitoistakertaiset suhteessa mustiin:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_ethnic_groups_in_the_United_States_by_household_income
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Äijän oma postimyyntimorsian on tuoreempi kansalainen kuin tämä kongressiedustaja.

Tuli mieleen että olisiko US and A:saa pikkuhiljaa ainekset ihan isompiinkin väkivaltaisuuksiin eri leirien kesken?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Pitkään aikaan en ole jaksanut Trumpin juttuja enää lukea tai katsoa. Nyt kuitenkin katselin tätä pätkää. On tuo vaan ihan käsittämätöntä, että miten noin vastuuton ukko voi olla tuossa positiossa.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tuli mieleen että olisiko US and A:saa pikkuhiljaa ainekset ihan isompiinkin väkivaltaisuuksiin eri leirien kesken?

Trumpukkahan epäsuorasti uhkaili 2016 että jos hän häviää vaalit, niin hänen kannattajansa ovat kyllä aseistautuneet
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Washington D.C:n vaalipiiri oli presidentinvaaleissa selvääkin selvemmin Clintonin ja demokraattien puolella, ja on ilmeisesti varsin Trump-vastaista aluetta. Siellä asuvat äänestäjät ovat tästä päätellen varsin suvaitsevaisia ainakin paikallisesta näkökulmasta katsottuna.
Lyhyen, kyseiseen kaupunkiin tekemäni visiitin perusteella, kaikki ruumiillista työtä ja palvelualojen työtä tekevät olivat tummaihoisia (pieni osa latinoja). Yhden valkoihoisen Uber-kuskin tapasin, mutta ehkä hänellä oli joku muukin virka.
Onkohan tilanne samankaltainen muillakin demokraattienemmistöisillä seuduilla, että valkoihoiset ovat virastoissa ja firmoissa johtotehtävissä ja tummaihoiset ja latinot tekevät "suorittavan" työn?
Eli rasismi on rakenteissa, niin demokraateilla kuin republikaaneillakin.
District of Columbiassa on enemmän mustia kuin valkoisia ja tilanne on ollut tuollainen koko alueen historian ajan. Valtaosa tuolla työskentelevistä senaattoreista, valtion virkamiehistä yms. eivät asu itse kaupungissa vaan lähiöissä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hesarin uutisen mukaan Trumpin kampanjatilaisuudessa yleisö on alkanut huutamaan "Send her back!" -chanttia. Tarkoittaneet Somaliasta kotoisin olevan Ilhan Omarin lähettämistä Somaliaan. Ja istuva Yhdysvaltain presidentti itse tukee tuota ajatusta, että vaaleilla valittu kongressiedustaja, joka on Yhdysvaltain kansalainen, pitäisi lähettää takaisin siihen maahan, missä hän on syntynyt. On tää nyt helvetti kummallista.
Kauas on tultu niistä ajatuksista ja arvoista, joita vielä esimerkiksi Reagan presidenttiytensä lopulla nosti esille:
Ronald Reagan kirjoitti:
America represents something universal in the human spirit. I received a letter not long ago from a man who said, ‘You can go to Japan to live, but you cannot become Japanese. You can go to France to live and not become a Frenchman. You can go to live in Germany or Turkey, and you won’t become a German or a Turk.’ But then he added, ‘Anybody from any corner of the world can come to America to live and become an American’ …

This I believe is one of the most important sources of America’s greatness. We lead the world because unique among nations, we draw our people, our strength, from every country and every corner of the world … Thanks to each wave of new arrivals to this land of opportunity, we’re a nation forever young, forever bursting with energy and new ideas, and always on the cutting edge; always leading the world to the next frontier …

Watch Ronald Reagan’s Moving, Pro-Immigrant, Final Speech (Linkki videopätkään Relevantmagazine.com-sivustolla)
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
NRA:n asehullut ovat vuosikausia levittäneet propagandaa ja agotoineet asenneilmapiiriä, että vaikka aselainsäädäntöä kiristettäisiin niin heiltä saa aseet pois vain ”from my dead cold hand” eli ilman sotimista niitä ei olla noudattamassa. En näkisi ollenkaan ongelmallisena, että tuollaiseen kiihottaminen tulkittaisiin lainvastaiseksi.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kauas on tultu niistä ajatuksista ja arvoista, joita vielä esimerkiksi Reagan presidenttiytensä lopulla nosti esille:


Watch Ronald Reagan’s Moving, Pro-Immigrant, Final Speech (Linkki videopätkään Relevantmagazine.com-sivustolla)
Hyvä linkkaus. Jokaisen luulisi myös ymmärtävän, että monipuolinen maahanmuutto on myös iso syy siihen, miksei USA:ssa ole samanlaisia väestön ikärakenneongelmia kuin Euroopassa tai Japanissa.

Toki Trumpin keihäänkärki on laittomassa maahanmuutossa, mutta iloisesti flirttaa kaikkea maahanmuuttoa vastustavien kanssa.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Kauas on tultu niistä ajatuksista ja arvoista, joita vielä esimerkiksi Reagan presidenttiytensä lopulla nosti esille:
Watch Ronald Reagan’s Moving, Pro-Immigrant, Final Speech (Linkki videopätkään Relevantmagazine.com-sivustolla)
No ei toikaan toimi ihan todellisuudessa, tietenkin sitten jos tulet jostain valkonaamamaasta. Vaimo, Kolombiasta, ollut maassa 50+ vuotta, kaynyt koko koulusysteemin lapi, alakoulusta yliopistoon, puhuu englantia virheettomasti, mutta siltikaan ei ole asiaa kaikkiin piireihin (myos toivotettu etta palaisi takaisin sinne mista on tullut). Tama siis etela-Floridassa, se on kylla muuttumassa etta nyt myos valkonaamoja syrjitaan, jollei kuulu tiettyyyn kansalaisuusklikkiin, toita on vaikea saada (lahinna kuubalaisten toimesta). Itsellani ei kyllakaan ole ollut ongelmia, olen sellaisella alalla etta firmoilla ei ole paljon vaihtoehtoja, joutuvat palkkaamaan (pomoina on ollut kuubalaisia, jamaikalaisia, haitilaisia, venezuelalaisia ja jopa joku jenkkikin). EI minustakaan kylla amerikkalaista tule, vaikka olisikin haluja, se jaanee seuraaville sukupolville.
Ehka muualla USAssa asiat ovat toisin.

JOL
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös