Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 401 886
  • 22 733

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Eipä se tuohon 1.3 miljardin oikeusjuttuun vaikuta millään tavalla.

Aivan, armahduksethan taisivat koskea vain liittovaltiotason juttuja, ja tämä nyt ei liene sellainen.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Aivan, armahduksethan taisivat koskea vain liittovaltiotason juttuja, ja tämä nyt ei liene sellainen.
Joo ei noilla armahduksilla saa sentään mitä tahansa rikoksia tehdä ja vahingonkorvaukset joutuu maksamaan jos tuomio tulee. Valtaa saa toki yrittää kaappailla tai vaikka valtiopetosta virittää ilman pelkoa laillisista sanktioista jos on takataskussa salainen armahdus (mikä kuulostaa toki aika absurdilta että voi saada näitä vapaudu vankilasta -kortteja ja vieläpä ettei niistä tarvitse kertoa paitsi jos tulee tuomio). Ennakkoarmahdusjärjestelmä on ylipäätään semmoinen ettei uskoisi oikein mihinkään oikeusjärjestelmään sopivan.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kassakaappi-armahdukset ei välttämättä olisi edes päteviä oikeudessa. Tai ainakin osa lakimiehistä on sitä mieltä. Sittenhän sen näkee jos niitä on myönnetty ja joku sellaisen taikoo povaristaan syytteen tullessa.

Samat jutut on ilmeisesti ollut esillä jo Nixonin Watergate-skandaalin aikoihin. Voiko presidentti armahtaa itsensä, voiko salaisia armahduksia käyttää jne. Nixon ja Trump ne yhteen sopii, hyvin samanlaisia latuja kulki miesten ajatukset.

Kummallista on, että kun Amerikka tavallaan väisti luodin, kun Nixon ei lopulta lähtenyt armahdusoikeuden rajoja kokeilemaan vaan delegoi sen Fordille, niin sääntöihin ei kuitenkaan nähty tarpeelliseksi tehdä mitään muutoksia sen jälkeen. Olisihan tuossa ollut yli 40 vuotta aikaa laittaa lisäys perustuslakiin, että presidentti ei kuitenkaan voi armahtaa itseään eikä henkilöitä, jotka ovat tehneet rikoksia presidentin puolesta. Ja kaikki armahdukset on julkistettava presidentin ollessa vielä virassaan.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Siellä nopeasti monet muutkin Dominionia syyttäneet käänsivät kelkkansa, kun kallis oikeusjuttu alkoi olla kuvioissa mukana. Saapa nähdä, kuinka nopeasti Giuliani kertookin julkisesti, että ei niissä höpinöissä,mitään perää ollutkaan. Hetkeäkään en usko, että uskaltaisi oikeuteen asti asian kanssa edetä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Teemu Keskisarjan kolumni: Kuinka huono ja paha oli Donald Trump? - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Teemukin ehti pistää akateemisen lusikkansa soppaan ja odotetusti pyrkii tyypilliseen tapaan etsimään sitä toista puolta asioista. Maailmahan on sellaista, ettei mikään ole täysin mustavalkoista, joten on ihan pakko yrittää miedontaa trumpkritiikkiä, jos vaikka joku foliohattu vielä keksisi sanoa Trumpista jotain hyvääkin.

Tähän muutama kommentti. Yksi asia, mikä ei näemmä päädy koskaan vakavasti otettavaan (toki Teemu kirjoittaa tyylinsä mukaan kepeästi populaariin julkaisuun) mielipiteeseen, on kysymys Trumpin mielenterveydestä. Onko Trump vain vastustajiensa mielestä henkilö, jonka henkiset ominaisuudet eivät sovi julkiseen virkaan? Toisaalta, vaikka Trump olisikin henkisesti terveen papereilla, miten demokraattisen valtion päämieheksi sopii henkilö, joka ei itse usko demokratiaan (putinkompleksi)?

Jos jätetään Trumpin mielenterveys sivuun, toinen ilmeinen funktionaalinen seikka pitäisi huomioida myös kultaiseen keskitiehen uskovassa jälkiarvioinnissa. Faucin tuoreet kommentit koronakriisin hoidosta ovat murskaavia. Kyse ei suinkaan ollut siitä, mihin Trump ei voi paljoa vaikuttaa eli osavaltioiden toimiin, vaan siihen mihin hän olisi voinut vaikuttaa. Lääketieteen asiantuntijoiden mukaan Trump kiikutti sanomalehdistä ja somesta kommentteja koronasta ja vaati niiden huomioonottamista. Eli siis maallikkojen arvioinnit itse koronasta pitäisi tosissaan ottaa huomioon. (Yhteiskunnallisia vaikutuksia sopii toki jokaisen pohtia). Trumpin esimerkki koronataistelussa oli ristiriitainen, joten eipä ihmekään, että ihmiset eivät halunneet toteuttaa Faucin suosituksia.

Trumpin saamat kaksi virkasyytettä myös oletettavasti laskevat arvosanaa. Kovin korkeasti ei historioitsijakaan voine arvioida presidenttiä, joka selvästikään ei kunnioittanut maansa lakeja. Yritti jopa huligaanien avulla kumota vaalituloksen. Kummatkin virkasyytteet olivat perusteltuja. Massiivinen tietämättömyys asioista, joita Trumpin olisi pitänyt tietää, kuuluu myös tutkijan arviointipakkiin. Ilmastonmuutoksen vähättely ehkä sentään iskee 50 vuoden päästäkin tutkijoihin. Toivottavaa kuitenkin olisi, ettei Trumpin arvioinnissa vain viitata maan polarisoitumiseen ja sitä kautta siihen, että on ikään kuin välttämättä kaksi tasa-arvoista totuutta Trumpista, demokraattien ja republikaanien. Minusta on vain yksi, Trump on USA:n tähänastisen historian surkein presidentti ja siinä kaikki. Ei mitään mutta...

Vertaus Reaganiin ontuu sikäli, että elimme maassa, jossa suomalaisilla oli venäläisten antama mielipiteenvapaus haukkua kaikkea jenkkilässä tapahtuvaa, pilkata USA:n presidenttejä mielin määrin, mistä esim. Juice antoi hyvää esimerkkiä. Reaganin yleistietous oli kieltämättä vajavaista, mutta eipä se Breznevkään nyt mikään erityinen tiedonatlas ollut. Reaganista sitä paitsi voidaan lausua perustellusti eriäviä mielipiteitä, joten akateeminen keskitiekin on ihan sallittu tämän kaverin tapauksessa. Trumpista taas voidaan sanoa, että hänen toimintansa oli alusta loppuun kaoottista ja ilmeisesti vain tietämyksen puute esti häntä aiheuttamasta vielä suurempaa vaaraa USA:n demokratialle.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks

TikTokissa Q hörhöjen mukaan Trump julistetaan maaliskuun 4. päivä maan 19. presidentiksi. 19. sen takia, että näiden sekopäiden mukaan 18. presidentin jälkeen USA muuttui korporaatioksi.

"Listen, patriots, y’all can relax!"
 

ijuka

Jäsen
Eikö sen pitänyt olla huhtikuussa? Taasko sitä päivää on muutettu. No, kai se muuttuu siihen huhtikuulle sitten kun Maaliskuussa ei tapahdu mitään.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Eikö sen pitänyt olla huhtikuussa? Taasko sitä päivää on muutettu. No, kai se muuttuu siihen huhtikuulle sitten kun Maaliskuussa ei tapahdu mitään.

Melkoista brändin päälle kuseskelua toi. Jouko Piho on profetaation tehnyt hyvin täsmällisesti ja kun mitään ei ole vielä tapahtunut, niin se vain vahvistaa asian. Kukaan ei voi viedä vaalivoittoa Trumpilta ja Jumalalta.
 

ijuka

Jäsen
Melkoista brändin päälle kuseskelua toi. Jouko Piho on profetaation tehnyt hyvin täsmällisesti ja kun mitään ei ole vielä tapahtunut, niin se vain vahvistaa asian. Kukaan ei voi viedä vaalivoittoa Trumpilta ja Jumalalta.
No nythän tämä Piho on todennut että koska joku intialainen tyttö näki näyn että Trumpista tulee taas presidentti, näinhän siinä varmastikin käy.

Hyvä kyllä miten tuo Trumpin kannattajat-ryhmä onkin muotoutunut Pihon hallusinaationpalvontaryhmäksi, ja ihan oikeat Trump-kannattajat jotka eivät usko hänen profetioihinsa potkitaan pellolle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikäköhän on se organisaatio joka tekee Trumpista 19 pressan? Eiköhän tuo vuosiluku 1871 kerro mihin olosuhteisiin Yhdysvallat kanonilaisten mukaan haluttaisiin palauttaa.

Kulisseissa tapahtuu kun Trump tukee Sarah Huckabeen valintaa Arkansasin kuvernööriksi BBC:n mukaan. Tähän mukaan vielä rebujen Arizonan osaston toiminta omien rankaisuksi Trumpin vastustamisesta, niin peli on alkanut vuoden 2024 presidentin vaaleista.
 

BaronFIN

Jäsen
Rebut on kyllä ihmeellinen puolue. Nyt onkin hyvä hetki vedota kansalliseen yhtenäisyyteen ja pykäläkiemuroihin ettei virassa lopettanutta presidenttiä voida syyttää mistään, mutta tuo kaikki tulee kostautumaan koko kansakunnalle seuraavissa vaaleissa ja jos demokraatit yrittää silloin presidentiksi valkoista mieshomoa tai mustaa naista, niin niiden vaalien lopputuloksesta tulee kärsimään koko maailma, koska seuraavalla kierroksella virkakoneistojen puhdistus ja demokratian alasajo tulee onnistukoska tyhminkin oppii virheistään.

Ainoa toivo on, että Trumpin terveys pettäisi ennen seuraavia vaaleja, mutta kun se ei viinaakaan juo.

Ja bonuskommenttina demokraateista: eikö sieltä löydy ykkösketjuun pomminvarmaa tuloksentekijää, joka kelpaisi oikealle ja vasemmalle laidalle.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Rebut ovat kaivaneet hautansa tuossa kahtiajaon kiihdytyksessä ja näköjään nyt sitten siellä enemmistö on sitä mieltä että parempi mennä vallankaappausyrittäjän ja aseistettujen hihhulien kelkassa kuin edes koettaa saada tolkkua hommaan. Molemmissa lähestymistavoissa toki riskinsä, mutta ehkä sitten se äänestäjistön maltillisempi osasto äänestää helpommin hihhuliston hyväksymää Saatanan ja Hitlerin sekasikiötä kuin että hihhulisto äänestäisi valtiomiestä kuka ei toitota liskojuutalaispedofiiliretoriikkaa. Kuvittelisi että tuo valittukin taktiikka syö jonkun verran ääniä, mutta nopeasti tuommoiset vallankaappausviritykset toki unohtuu, joskin jos siellä olisi halua yrittää välttää eskaloituva jakaannus harmillisine lieveilmiöineen, niin nyt olisi siihen etsikkoaika kun seuraaviin vaaleihin mennessä saattaisi saada kerättyä ihan uutta basea ihmisistä jotka inhoavat Trumpia ja trumpisteja vielä vähän librulsseja enemmän.

Pitkäjänteinen pärjääminen demokraattisessa järjestelmässä vaatisi rebuilta uudistumista etenkin demografiamuutos huomioiden. Helpompaa lietsoa kahjot pyhään raivoon ja viedä vaaleja uhkailemalla sekä äänestäjiä että vaalivirkailijoita ja luottaa siihen ettei vastareaktiota ole tulossa.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Ainoa toivo on, että Trumpin terveys pettäisi ennen seuraavia vaaleja, mutta kun se ei viinaakaan juo.
Toisaalta, ehkä juustohamppareista ja KFC:stä koostuva dieetti yhdistettynä uskomukseen, että ihmisellä on rajallinen määrä enenergiaa elämässään ja sitä myöten liikunta on pahasta (en nyt jaksa kaivaa linkkiä, mutta sitä mieltä se on) tekee tehtävänsä vaiheessa. Ainakin rampit tuntuu jo nykyisellään tuottavan vaikeuksia.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
En luultavasti osaa tulkita yhdysvaltalaisten senaattorien vaalitaistelutaktiikkaa tai äänestäjien mielenliikkeitä, mutta oletan kuitenkin demokraattipuolueen senaattoriehdokkaiden tuovan seuraavissa senaattorivaaleissa pontevasti esille republikaanisen vastaehdokkaan käyttäytymisen Trumpin virkarikosmenettelyssä.
 

Fordél

Jäsen
Trumpin voi kuvata olleen rebuille kuin kuseminen housuihin talvipakkasessa. Lämmitti hetken, mutta lopulta meno muuttuu jäätäväksi.

Rebut saavat nyt ihan sitä, mitä tilasivat, kun lähtivät aikanaan Trumpin kelkkaan eli vähäksi aikaa valtaa ja paistattelua kirkkaissa valoissa, mutta pitkäksi aikaa kaaosta, hajaannusta ja ehkä jopa poissaoloa vallan kahvasta. Aika näyttää. Toki heillä on edelleen mahdollisuus reagoida tähän ja tehdä nyt selkeä irtiotto Trumpiin, mutta ilmeisesti se jää tekemättä laajalla rintamalla.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Ei ole GOP:lla helppo paikka - tässä vaiheessa rujo irtiotto Trumpista vieraannuttaisi ison osan basesta, ja pahimmassa tapauksessa ajaisi Trumpin perustamaan uhkailemansa Patriot puolueen, joka söisi yksinomaan rebujen ääniä. Tämä johtaisi suurella todennäköisyydellä hieman pidempään demokraattien valtakauteen - siksi tällä hetkellä ääni kellossa on jokseenkin sovitteleva Trump-kansanosan suuntaan. GOP:n pitää varmistaa, että heidän äänet pysyvät siellä mihin ne kuuluvat.

Impeachment-käsittelyn jälkeen ja sitten kun pöly on muutenkin hieman laskeutunut, alkaa GOP:n sisällissota toden teolla. Sitten näemme mikä osa puolueesta pystyy tarraamaan ruoriin, ja mihin suuntaan puolue siinä vaiheessa kallistuu. Enpä olisi uskonut ikinä tätä sanovani, mutta toivotan onnea taistoon Mitt Romneylle ja hänen kaltaisille "järjen äänille" GOP puolueessa.
 
Ei ole helppoa republikaaneilla nyt, mutta itsehän ovat soppansa keittäneet. Ja pitkään. Pitkään ennen Trumpia. Siellä on takerruttu valtaan pitkän aikaan erinäisin keinoin sen sijaan, että olisi yritetty varsinaisesti löytää lisää kannatusta politiikalla. Gerry manderingiin on luotettu ja siitä puhutaan avoimesti keinona pysyä vallassa, mikä vaikuttaa jo itsessään demokratian halventamiselta. Lisäksi on yritetty vain jarrutella kaikkea mahdollista ja syyllistää vastapuolta, minkä ehditään. Eikä heitä Trumpin kaudella haitannut Trumpin meno, koska se oli hetkellistä valtaa. Nyt siitä olisi varmaan mukava päästä irti, mutta eihän siihen ole hyvää tietä. Tai olisi, Trump itse antaisi periksi, mutta sitä ei ole oikeasti tarjolla, vaikka niin varmaan moni toivoi. Siellä moni 50-50-osavaltion senaattori on myös jättämässä paikkansa 2 vuoden päästä, niin on muitakin ongelmia tarjolla. Trumpin ulostaminen maksaa heille Trumpin basea, mutta pitkällä aikavälillä voisi tehdä heistä oikeasti kunniakkaan puolueen. Trumpin pitäminen lähellä tuonee sisään Trump-mielisiä ensi vaaleihin vain lisää ja ehkä jopa Trumpin ehdolle 2024 tai vähintään hänen kaverinsa ja ei sekään hyvin mene. McConnellilla olisi nyt valtaa varmastikin pistää Trump pihalle. Hän varmastikin saisi sen 17 senaattoria mukaan, mutta vaikea päätös hänelle.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse olen tullut siihen tulokseen, että impeachment kaatuu rebujen enemmistön takia. Iljetykset Moscow ja Leningrad ovat madelleet takaisin trumpismin lämpimään syleilyyn. Kuinka näistä kahdesta on tullut puolueen päätekijät?

No taitaa aika monet rahahanat mennä vielä kiinni rebuilta jo kiinni menneiden lisäksi. Forbes lehti ainakin on lisännyt painetta Trumpin lehdistösihteerien osalta painetta ja ovat maininneet sen, että kuka heidät palkkaa niin hänen tekemisiään pidetään vai valheina siitä lähtien lähde businessinsider. Forbes lehti pitää listaa 500 rikkaimmasta henkilöstä. Raha voi olla kova tekijä tai sen puute kun pitäisi kamppanjoida. Se ei estä ehdokkaaksi asettumista, mutta mediassa näkyminen on kallista.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Itse olen tullut siihen tulokseen, että impeachment kaatuu rebujen enemmistön takia. Iljetykset Moscow ja Leningrad ovat madelleet takaisin trumpismin lämpimään syleilyyn. Kuinka näistä kahdesta on tullut puolueen päätekijät?

Impeachment on ensinäytös rebujen tulevassa valtataistossa. Itsekin luulen, että ei mene läpi - eikä sillä oikeastaan ole lyhyellä tähtäimellä enää käytännön väliäkään kun Trump on jo ulkona valkoisesta talosta. Kauaskantoisia vaikutuksia sillä todennäköisesti olisi Trumpin kuvioissa pysymisen myötä, mutta en usko GOP eliitin niin pitkälle tällä hetkellä tähtäilevän.
 
Impeachment on ensinäytös rebujen tulevassa valtataistossa. Itsekin luulen, että ei mene läpi - eikä sillä oikeastaan ole lyhyellä tähtäimellä enää käytännön väliäkään kun Trump on jo ulkona valkoisesta talosta. Kauaskantoisia vaikutuksia sillä todennäköisesti olisi Trumpin kuvioissa pysymisen myötä, mutta en usko GOP eliitin niin pitkälle tällä hetkellä tähtäilevän.

Mä väitän, että sillä on vaikutusta jo 1,5 vuoden päästä oleviin vaaleihin. Ja sitten vielä enemmän 3,5 vuoden päästä vaaleihin. Niin kauan, kun Trump voi olla puolueen seuraava presidenttiehdokas, niin hänellä on valtaa esivaaleissa. Poliittiset linjaukset on niin vähissä ollut GOP:ssa muutenkin ja vielä vähemmissä Trumpilla, ettei niillä niin väliä. Jos Trump tekee oman puolueen, niin sen aikaansaannokset ovat lopulta vähäiset, koska Trump itse ei voisi olla tiketillä, kun GOP sen estäisi kieltämällä häneltä kaikki tulevaisuuden virat. Ja mitä nopeammin tuosta herrasta pääsevät eroon, sitä nopeammin voivat alkaa tehdä oikeaa politiikkaa. Toki niinkin, että heidän pitäisi itsekin sitä ruveta tekemään. Viimeiset 25 vuotta sitä ei ole tehty.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä väitän, että sillä on vaikutusta jo 1,5 vuoden päästä oleviin vaaleihin. Ja sitten vielä enemmän 3,5 vuoden päästä vaaleihin. Niin kauan, kun Trump voi olla puolueen seuraava presidenttiehdokas, niin hänellä on valtaa esivaaleissa. Poliittiset linjaukset on niin vähissä ollut GOP:ssa muutenkin ja vielä vähemmissä Trumpilla, ettei niillä niin väliä. Jos Trump tekee oman puolueen, niin sen aikaansaannokset ovat lopulta vähäiset, koska Trump itse ei voisi olla tiketillä, kun GOP sen estäisi kieltämällä häneltä kaikki tulevaisuuden virat. Ja mitä nopeammin tuosta herrasta pääsevät eroon, sitä nopeammin voivat alkaa tehdä oikeaa politiikkaa. Toki niinkin, että heidän pitäisi itsekin sitä ruveta tekemään. Viimeiset 25 vuotta sitä ei ole tehty.

Onhan Trump jo asettelemassa omaa ehdokastaan Arkansasin kuvernöörin virkaa eli Sarah Huckabeeta. Pedataan mahdollista 2024 kuvioita.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Se riippuu ihan siitä, kuinka iso Trumpin vaikutusvalta baseensa lopulta on. Katoaako se sillä hetkellä, kun miehestä itsestään ei voi enää presidentti tulla, vai ulottuuko se esim. Ivankaan tai junioriin tai johonkin muuhun sisäpiiriläiseen? Itse en uskalla sanoa tästä juuta enkä jaata, sen verran kahjoksi tuo porukka on osoittautunut.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se riippuu ihan siitä, kuinka iso Trumpin vaikutusvalta baseensa lopulta on. Katoaako se sillä hetkellä, kun miehestä itsestään ei voi enää presidentti tulla, vai ulottuuko se esim. Ivankaan tai junioriin tai johonkin muuhun sisäpiiriläiseen? Itse en uskalla sanoa tästä juuta enkä jaata, sen verran kahjoksi tuo porukka on osoittautunut.

Noista kahdesta ei ole vielä onneksi vallankahvaan tarttujia kun kummallakaan ei ole vielä kummoisia ansioita politiikasta. Molemmat taisivat muuttaa Floridaan kirjoille joten sielläkään ei ole paikkoja vielä avoinna. Tosin hymähtelin kun Marco Rubiota haastateltiin ja häneltä kysyttiin sitä, että Ivanka olisi Floridasta hakemassa senaattoriksi huhu puheitten mukaan. Hänen reaktionsa oli hymähdyksen arvoinen. Mit mit mitäh? Uskollisuutta ei palkita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös