Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 402 320
  • 22 733

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tulihan se sieltä:
Joku kirjoitti, että Trump on nero. Itse pidän nerolle ominaisena sitä, että henkilö on keskimääräistä huomattavasti älykkäämpi. Se ei mulle riitä neroksi, että on pokkaa tehdä mitä vain. Nerouden ja hulluuden sanotaan kulkevan käsi kädessä ja joissain tapauksissa niin varmasti onkin, kun ajatukset ovat niin suuria, etteivät ne muille ehkä avaudu ennen kuin vasta aikojen saatossa. En pidä Trumpia hullunakaan. Pidän häntä mielenterveysongelmaisena ja täysin häikäilemättömänä henkilönä, jonka valta perustuu ympäristön pelotteluun ja uhkailuun.
Sinun kantasi on se tavanomaisin tulkinta neroudesta. Tämä johtuu varmaan siitä, että koko viime vuosisadan tunnetuin neroikoni oli Einstein. Einstein taas oli poikkeuksellisen älykäs henkilö. Fysiikan nobelistit ovat sellaisia. Muskia voidaan pitää nerona, Gatesia ym. nörttikuninkaita pidetään sellaisina. Jos halutaan puhua älykkyydestä, varmaan suuri osa 1/1000 älykkyystasolla on jonkin sortin nero. Ja ihmiskunnan suurimmat nerot, toisin sanoen nerokkaat ajattelijat, universaalinerot ovat luokkaa 1/ 1000 000 tai enemmän: da Vinci, Leibniz, Goethe ja muut.

Mutta nerouden typistäminen johonkin älykkyystestitulokseen on nerouden kaventamista. On "paljon" poikkeuksellisen älykkäitä ihmisiä, jotka eivät ole saaneet mitään aikaan. Syyt ovat siihen yksilöllisiä. Joku ei viitsi, on laiska, tyytyy vähään, toinen taas ei kykene. Henkilö kyllä osaa murskata bittejä, mutta ei osaa saada aikaan yhtään omaperäistä ajatusta. Häneltä puuttuu luovuus. Muut voivat pitää häntä nerona, mutta hän itse tietää hyvin, ettei ole sellainen. Toisaalta on ihmisiä, jotka eivät ole kovin älykkäitä, mutta ovat hyvin luovia. He keksivät kaiken aikaa hulluja ideoita, joille muut nauravat, koska nämä eivät ole loogisen järkeviä. Taiteilijoiden joukossa on ihmisiä, joihin tämä ajatus pätee.

Nerous voidaan määritellä poikkeuksellisena älykkyytenä, jonkin uuden asian tai ajattelutavan keksimisenä tai hyvin suurena lahjakkuutena. Sillä ei mitään tekemistä "koulunerouden" kanssa eikä viisaudenkaan. Nerous on aina rajojen rikkomista ja ylittämistä, se on mahdottomien asioiden tekemistä, kokonaan uuden keksimistä, tuolin näkemistä siinä missä muut näkevät pöydän. Nerous on myös riippumaton ammattimoraalista. Ei ole mitään sääntöä siihen, missä joku saa olla nero. Joku voi olla esimerkiksi nero taskuvarkaana. Hän on kehittänyt asiaan sellaisen lähestymistavan, joka hipoo neroutta. Hän osaa erilaiset tilanteet hoitaa luovasti, hän on täysin huomaamaton, hänen kosketuksensa on silkinpehmeä, hän osaa arvioida uhrin täydellisesti yms. Hän on kuin vuorikauris, joka on sopeutunut täydellisesti juuri siihen ympäristöön. Ympäristö voi olla vaikkapa roomalainen tori, muualla taskuvaras ei ehkä osaakaan toimia yhtä tehokkaasti.

Trump on kiistämättä nero tietyllä hyvin kapealla sektorilla, ihmisten huijaamisessa. Hän on ollut sitä aina, hän on huijannut suuren osan omaisuudestaan pankeilta, jotka eivät uskaltaneet ulosmitata saataviaan. Silloin hän vaikutti pienessä piirissä. Mutta näköjään samat kyvyt toimivat myös laajemmalla alueella. Ihmiset vain halusivat uskoa häntä ja hän vastasi ihmisten toiveisiin syöttämällä heille pajunköyttä aamusta iltaan. Trump näki ihmisten hädän, oivalsi siihen liittyvät mahdollisuudet ja sattumankin auttaessa voitti vaalit ja sai itselleen melkoisen läänitysviran. Tuossa virassa hän sitten toteutti itseään ainoalla tavalla jota hän osasi eli teki mitä mieleen juolahti, mistä hän sattui tykkäämään.

Trump on myös hullu siinä mielessä, että hänellä ei ole mitään tunnistettavaa moraalia. Johtuu varmaan isänsä vaikutuksesta, jota sitten Roy Cohn täydensi lakimiehen viisaudellaan. On ehkä neroromantiikkaa julistaa kaikkia neroja samanlaisiksi, mutta tuo välinpitämättömyys konventioita kohtaan on hyvinkin tunnistettava ilmiö monilla neroilla. Esimerkiksi Musk on hyvinkin kiistanalainen ja epäviisas joissakin teoissaan. Moraalin puute auttoi Trumpia poliittisella urallaan, mutta varmaan se myös tuhosi hänen uudelleenvalintansa. Oli aika huono juttu, jos nyt jo 400 000 koronaan kuollutta ei noussut hänelle edes uutiskynnyksen yli, maininnan arvoiseksi. Olisi hieno asia, jos kaikki nerot palvelisivat ihmiskunnan korkeimpia pyrkimyksiä, mutta näin ei ole koskaan ole ollut. Trump tietysti alitti tämän toiveen mahdollisimman rajusti.
 
Viimeksi muokattu:

Baldrick

Jäsen
Trump perui oman asetuksensa vuodelta 2017, jossa määrättiin, että hallinnon työntekijät eivät saisi osallistua lobbaustoimintaan 5 vuoteen työsuhteen jälkeen. Drain the "drain the swamp".

"Yllättäen" myös joukossa Venäjä-tutkinnassa tuomittuja vähemmän huomion ihmisiä, sekä lahjottuja poliitikkoja ja lahjojia.

Edit. Myös Maria Butina tietty maininnan arvoinen, kuten myös joku laitonta uhkapelirinkiä Trump Towerissa pyörittänyt henkilö, jolla kytköksiä venäläiseen mafiaan.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tulihan se sieltä:

Toivoisin, että amerikkalaiset tarkastelisivat nyt hyvinkin kriittisesti omaa perustuslakiaan ja päivittäisivät sitä tähän päivään sopivammaksi. Presidentin armahdusoikeus ilman minkäänlaisia sääntöjä, kuten nyt on saatu huomata, on aivan käsittämättömän vaarallista touhua ja jättää liikaa auki "ihmisen hyvän tahdon varaan". Ja nyt on nähty, että edes presidentiltä sitä ei välttämättä löydy.

Joku kirjoitti, että Trump on nero. Itse pidän nerolle ominaisena sitä, että henkilö on keskimääräistä huomattavasti älykkäämpi. Se ei mulle riitä neroksi, että on pokkaa tehdä mitä vain. Nerouden ja hulluuden sanotaan kulkevan käsi kädessä ja joissain tapauksissa niin varmasti onkin, kun ajatukset ovat niin suuria, etteivät ne muille ehkä avaudu ennen kuin vasta aikojen saatossa. En pidä Trumpia hullunakaan. Pidän häntä mielenterveysongelmaisena ja täysin häikäilemättömänä henkilönä, jonka valta perustuu ympäristön pelotteluun ja uhkailuun.

Huolimatta siitä, miten vallanvaihtorituaalit tulevat menemään ja tuleeko (ihmis)vahinkoja, tämä on toivon päivä.

Tämä esi armahdus on käsittämätön. Jos hänen kannattajat ajattelisivat tätä tapausta tarkemmin, niin luulisi heidän tulevan vihaisiksi tästä. Tapaus liittyy siihen greatest wall ever, jonka maksaa tietenkin Meksiko. Bannon ja kumppanit vedättivät muurin rakennusrahastosta miljoonia omaan käyttöönsä. Kyse ei ollut valtionvaroista vaan trumpetistien varainkeräyksestä itsenäisesti lisä muurin rakentamiseksi. Omilta kannattajiltaan voi näköjään skimmata miljoonia omaan käyttöön ilman seuraamuksia.

Itse en ole törmännyt mihinkään todisteeseen joka osoittaisi trumpin olevan nero. Olen samaa mieltä mitä tuossa ylempänä kirjoitit. En ymmärrä sitä, että hänen kehutaan olevan self made man vaikka hän sitä ei ole. Helppoahan se on kun saat perintönä n. puoli miljardia dollaria. Myös häikäilemättömyys liikemaailmassa ei ole mikään ylivertaisen älyn osoitus. Tietenkin jonkilaista älyä on sekin, että ympäröi itsensä lahjakkaammilla henkilöillä liikemaailmassa. Politiikassa hän on ympäröinyt itsensä häikäilemättömillä ihmisillä. En ymmärrä myöskään sitä, että hänen talouspolitiikkansa oli muka loistavaa. Jos valtion talouden vetää velkaiseksi, niin hetkellisesti talous voi nousta, mutta ajan myötä joku sen laskun maksaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kaikki nuo armahdukset ovat tietenkin osastoa "koska mä voin". Ei niiltä pidäkään odottaa mitään moraalista harkintaa, saati faktojen miettimistä. Kun koko tuon miehen olemus on viimeistä solua myöden ollut pelkkää moraalittomuutta ja valehtelua, niin ei kai se nyt kenellekään enää voi tulla yllätyksenä, että ei hän tässä kohtaa rupea jotain syyttöminä linnassa istuvia armahtelemaan? Katkeroitunut fasisti ja salaliittoteoreetikko, korruptoituneet virkamiehet, sekä kuuluisa räppäri on juuri sitä mitä häneltä odottaa sopiikin.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jenkkien winner takes it all-järjestelmässä puolueen syntyminen olisi taivaanlahja demareille (kunhan saavat pidettyä vasemmistokahjot kurissa). Käytännössä äänien hajaantuminen rebujen (moderaatit) ja patrioottien välillä voisi johtaa lähes yksinvaltatilanteeseen alueilla missä demariehdokas on yleensä saanut lähelle 50% äänistä. Vaikea nähdä patrioottien saavan missään (pl. Deep south) 50% äänistä ja kun kaikki paikat jaetaan aina vain voittajille, demarien asema vahvistuisi kunhan saavat pidettyä rivinsä kuosissa.
Tilanteesta tulisi paljon mielenkiintoisempi ja aitoja vaihtoehtoja tarjoava, jos "vasemmistokahjot" esimerkiksi AOC:n johdolla irtautuisivat demokraateista samalla, kun Trump perustaa toiselle laidalle omaa "oikeistokahjo" -puoluettaan.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Vähän kyllä pelottavaa miten paljon valtaa voi presidentillä olla. Käytännössä yksinvaltias sen kautensa ajan.
 

Morgoth

Jäsen
Wall Street Journalin lähteiden mukaan Trump on keskustellut uuden "Patriot Party" -puolueen perustamisesta viime päivinä useiden avustajien ja muiden läheisten ihmisten kanssa. Tällaiset suunnitelmat saattavat kannustaa republikaanisenaattoreita äänestämään Trumpin viraltapanon ja sen puolesta, ettei Trump olisi enää kelvollinen asettumaan ehdolle presidentiksi. Taikka sitten jättäytymään pois äänestyksestä.

Mitch mielestäni eilen vähän siihen malliin jutteli, että hyvinkin todennäköistä että se 2/3 enemmistö voisi löytyä tuomion taakse ja eikö jo aikaisemmin ilmoittanut, että rebusenaattorit saavat äänestää ilman mitään puoluekuria. Rebujen varmaan kannattaa murskata Doland ihan kokonaan pois oman valta-asemansa kannalta, vaikka eiköhän realistimmat ehdokkaat jatkajaksi joka tapauksessa ole Donald Jr tai Ivanka. Jälkimmäisen mahdollisuudet toisaalta tuskin ovat parhaat mahdolliset isänsä tyylisellä mesoamisella, mutta Donald Jr voisi jatkaa ihan samalla tavalla kuin isänsä ja ilmeisesti sopisi vielä tämän luonteellekin.

Mielenkiintoista nähdä mitä rebujen sisällä tapahtuu ja saako Trump oikeasti merkittävästi ihmisiä taakseen mahdolliseen uuteen puolueeseen.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Noihin armahduksiin liittyen toistan; tRUmp voi antaa myös ”salatun armahduksen”, josta ei näy missään julkisuudessa pihaustakaan ennen sitä hetkeä kun kys. armahduksen saanutta henkilöä meinataan alkaa syyttää jostain ennen tätä päivää tapahtuneesta liittovaltio-tason rikoksesta. On siis mahdollista / vähintäänkin todennäköistä, että siellä on noita ”suljettuja kirjekuoria” vaikka kuinka paljon omalle lähipiirille, miksei vaikka itselleenkin?

Ja tuo Bannonin armahdus kertoo kaiken tRUmpin presidettiydestä => viimetöikseen armahtaa kaverinsa joka on tuomittu tRUmpin omien kannattajien kusettamisesta, hieno mies!
 

Fordél

Jäsen
Mielenkiintoista nähdä mitä rebujen sisällä tapahtuu ja saako Trump oikeasti merkittävästi ihmisiä taakseen mahdolliseen uuteen puolueeseen.

Trump saa varmasti merkittävästi ihmisiä taakseen, mutta saako merkittäviä ihmisiä, on mielenkiintoinen kysymys ja vielä avoinna.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@IceWalker , tarkoituksenani ei suinkaan ollut esittää mitään ”kapea-alaista kouluneroa” tai älykkyysosamäärältään jonkin tietyn lukeman ylittävää henkilöä nerouden mittariksi, vaikka mielestäni nero onkin jollain tavalla ”keskimääräistä” älykkäämpi. Omissa kirjoissani nero-sanalla on kuitenkin positiivinen kaiku enkä näin ollen myöskään tältä osin katso Trumpin neron määritelmää täyttävän. Olipa syynä sitten isä, kokemus äidin hylkäämisestä, Roy Cohn, sisäoppilaitoksessa opitut tavat tai mitkä tahansa käytökseen vaikuttavat tekijät tai kaikkien summa, lopputulema on se, että Donald Trump on hyvin kompleksinen ja epävakaa ihminen. Hän ei varsinaisesti ole keksinyt mitään uutta ja nerokasta, vaan hänen on vain onnistunut käyttää hyväkseen olosuhteita, ihmisten typeryyttä ja halua uskoon johonkin "suureen ja mahtavaan" ennennäkemättömällä röyhkeydellä. Nerokkuutta ei myöskään osoita se, että hän ei juurikaan mieti tekojensa seurauksia, vaan on omien fiilistensä vietävänä. Siinä, että huutaa kovempaa kuin muut, ei ole mitään nerokasta, vaan se on lähinnä rasittavaa ja noloa. Ja Trumpin tapauksessa myös hyvin vaarallista. Trump ei myöskään ole päässyt yksin siihen asemaan, missä on nyt, vaan hän on saanut joka askelmalla apua. Esim. Steve Bannon on miljoona kertaa kekseliäämpi kuin Trump, vaikken häntä arvostakaan. Mutta hän sentään hyvin luovasti sai vallattua Trumpille jalansijaa. Trumpilla oli tarjota hänelle jotakin, mitä hän halusi ja motivoi: näkyvyyttä, valtaa, rahaa ja kokeilualustan. Trump ei varmasti ole edes ymmärtänyt, mitä kaikkea taustalla on tehty, jotta hän on päässyt nykyiseen asemaansa. Se ei tietenkään vapauta Trumpia vastuusta, mutta kuten julkisestikin on moneen kertaan todettu, Donald Trump ei jaksa keskittyä kovin pitkään yhteen ja samaan asiaan. Ja on aivan pomminvarmaa, että esim. Bannonin tekoset eivät oikeasti ole mitään ranskalaisin viivoin koottuja asioita, vaikka ne olisi Trumpille niin esitettykin, vaan taustalla on ollut monimutkaisia kuvioita.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Trump saa varmasti merkittävästi ihmisiä taakseen, mutta saako merkittäviä ihmisiä, on mielenkiintoinen kysymys ja vielä avoinna.
Ehkä se isoin kysymys tässä on se saako tuollainen hörhöpuolue riittävästi rahoittajia? Yenkkilässä kun rahat pitää kaivaa lahjoituksista ja ainakaan suuryritykset eivät halua profiloitua tuollaisen touhun kannattajaksi, ja NRA meni konkkaan eikä ”My Pillow” yksin riitä!
 

Fordél

Jäsen
Ehkä se isoin kysymys tässä on se saako tuollainen hörhöpuolue riittävästi rahoittajia? Yenkkilässä kun rahat pitää kaivaa lahjoituksista ja ainakaan suuryritykset eivät halua profiloitua tuollaisen touhun kannattajaksi, ja NRA meni konkkaan eikä ”My Pillow” yksin riitä!

Kyllä, tämä lienee paljon kytköksissä tuohon, että saako liike taakseen merkittäviä ihmisiä. Toki massojenkin lahjoituksilla on merkitystä.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Ja tuo Bannonin armahdus kertoo kaiken tRUmpin presidettiydestä => viimetöikseen armahtaa kaverinsa joka on tuomittu tRUmpin omien kannattajien kusettamisesta, hieno mies!

Ei kai nyt vielä tuomittu ollut. Syytetty ja tutkittavana ja on tehnyt sen, mistä syytetään, mutta ei vielä lain silmissä syyllinen.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Tilanteesta tulisi paljon mielenkiintoisempi ja aitoja vaihtoehtoja tarjoava, jos "vasemmistokahjot" esimerkiksi AOC:n johdolla irtautuisivat demokraateista samalla, kun Trump perustaa toiselle laidalle omaa "oikeistokahjo" -puoluettaan.
Sitten olisikin tarjolla toistensa kopiot rebuista ja demoista alkuperäisissä puolueissa? Tuossa vaiheessa lähtisi lento Keminmaalta Jenkkilään melko vilkkaasti.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Ei kai nyt vielä tuomittu ollut. Syytetty ja tutkittavana ja on tehnyt sen, mistä syytetään, mutta ei vielä lain silmissä syyllinen.
Niin juu, keskenhän tuo oli, toki tuo armahduksen vastaanottaminen tarkoittaa käytännössä syyllisyyden myöntämistä...
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Rebujen varmaan kannattaa murskata Doland ihan kokonaan pois oman valta-asemansa kannalta, vaikka eiköhän realistimmat ehdokkaat jatkajaksi joka tapauksessa ole Donald Jr tai Ivanka. Jälkimmäisen mahdollisuudet toisaalta tuskin ovat parhaat mahdolliset isänsä tyylisellä mesoamisella, mutta Donald Jr voisi jatkaa ihan samalla tavalla kuin isänsä ja ilmeisesti sopisi vielä tämän luonteellekin.
Se, että DT suunnittelee omaa puoluettaan, kertoo rivien välistä sen, että suhde rebuihin rakoilee siinä määrin, että Trump katsoo aiheelliseksi alkaa kiristämään rebuja kyseisellä hankkeella. Se, että Beaver Queen yrittää nyt pelastaa omaa poliittista uraansa ja epärealistisia kuvitelmiaan nousta ensimmäiseksi naispresidentiksi olemalla sovittelevampi vaikka yleinen mielipide -rebujenkin puolella- on se, että Ivanka oli käytännössä "bring your daughter to work" etuoikeutettu tytär, joka sai työpaikkansa ilman omia ansioitaan. MItä tulee poikiin Beavisiin ja Buttheadiin, niin molemmilta puuttuu olennaisesti kapasiteettia ja ominaisuuksia nousta mihinkään merkittäviin asemiin Trump Organisationin ulkopuolelta. Paino sanalla olennaisesti.

Mikäli DT todella perustaa uuden puolueen tarkoittanee se samalla sitä, että rebujen valta laskee entisestään. Patriot Party tai mikä ikinä sen puolueviritelmän nimi tulee olemaankaan veisi rebuilta noin 20% äänistä eli sen kaikkein kiihkeimmän äärioikeistolaisen äänestäjäkunnan. Toki ihan selvää kiristämistä ja poliittista peliä nuo puheet uuden puolueen perustamisesta ovat. Rebut ovat Trumpin kuristusotteesta ja happi loppui jo aikoja sitten. Kaikki kulminoitu mellakoihin Capitolilla, joka lopulta oli vain seurausta rebujen pettymykseen siitä, että Trumpin mainostamassa raaputusarvassa luki: ei voittoa. Ei senaatissa, ei edustajanhuoneessa eikä presidentinvaaleissa. Tai kuten eräs osuva twiitti kuului: "In the end, Trump cost Republicans the Presidency, the Senate, and the House. The son of a bitch actually did it. He made America great again."

Ainoa keino kenelläkään Trumpin klaanin jäseneltä nousta presidentiksi olisi Demokraattien presidenttiehdokkaana. Eli yhtä suuret saumat kuin sillä, että joskus tulevaisuudessa Barack Obama sytyttelisi ristejä palamaan Ku Klux Klanin suurvelhona.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin juu, keskenhän tuo oli, toki tuo armahduksen vastaanottaminen tarkoittaa käytännössä syyllisyyden myöntämistä...
No huh huh, nyt vedetään kyllä mutkat niin ronskisti suoraksi ettei mitään rajaa. Oikeusvaltiossa on syyllinen vasta sitten jos on tuomittu ja olisihan Bannon nyt kiistatta idiootti jos olisi ilmoittanut, että en ota armahdusta vastaan, koska en ole syyllinen. Toki tuo koko armahdushomma on typerä, mutta ei se ole armahdetun vika.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
No huh huh, nyt vedetään kyllä mutkat niin ronskisti suoraksi ettei mitään rajaa.
Kannattaa ottaa asioista selvää...

Yenkkilässä pressan pitää erinäisten tulkintojen ja lakitekstien perusteella tuollaisessa tapauksessa myöntää nk. ”syyttömänä armahdettu” jolloin tuota armahdusta ei katsottaisi syyllisyyden myöntämiseksi.

Toki sen verran kättä pystyyn täältä, että en ole Bannonin armahdus-dokumentteja nähnyt ja siellä voi tietty lukea tuo (äärimmäisen harvoin käytetty-) syyttömänä...
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yenkkilässä pressan pitää erinäisten tulkintojen ja lakitekstien perusteella tuollaisessa tapauksessa myöntää nk. ”syyttömänä armahdettu” jolloin tuota armahdusta ei katsottaisi syyllisyyden myöntämiseksi.
Kiitos täsmennyksestä ja pahoitteluni, tämä on uutta tietoa minulle. On kyllä eriskummallinen systeemi ja en tiedä enkö ymmärrä sen tarkoitusperiä vain sen takia etten ole viitsinyt perehtyä asiaan tarpeeksi vai onko armahdusmenettely vain älytön ja tuulahdus jostain menneestä.
 
Se, että DT suunnittelee omaa puoluettaan, kertoo rivien välistä sen, että suhde rebuihin rakoilee siinä määrin, että Trump katsoo aiheelliseksi alkaa kiristämään rebuja kyseisellä hankkeella. Se, että Beaver Queen yrittää nyt pelastaa omaa poliittista uraansa ja epärealistisia kuvitelmiaan nousta ensimmäiseksi naispresidentiksi olemalla sovittelevampi vaikka yleinen mielipide -rebujenkin puolella- on se, että Ivanka oli käytännössä "bring your daughter to work" etuoikeutettu tytär, joka sai työpaikkansa ilman omia ansioitaan. MItä tulee poikiin Beavisiin ja Buttheadiin, niin molemmilta puuttuu olennaisesti kapasiteettia ja ominaisuuksia nousta mihinkään merkittäviin asemiin Trump Organisationin ulkopuolelta. Paino sanalla olennaisesti.

Mikäli DT todella perustaa uuden puolueen tarkoittanee se samalla sitä, että rebujen valta laskee entisestään. Patriot Party tai mikä ikinä sen puolueviritelmän nimi tulee olemaankaan veisi rebuilta noin 20% äänistä eli sen kaikkein kiihkeimmän äärioikeistolaisen äänestäjäkunnan. Toki ihan selvää kiristämistä ja poliittista peliä nuo puheet uuden puolueen perustamisesta ovat. Rebut ovat Trumpin kuristusotteesta ja happi loppui jo aikoja sitten. Kaikki kulminoitu mellakoihin Capitolilla, joka lopulta oli vain seurausta rebujen pettymykseen siitä, että Trumpin mainostamassa raaputusarvassa luki: ei voittoa. Ei senaatissa, ei edustajanhuoneessa eikä presidentinvaaleissa. Tai kuten eräs osuva twiitti kuului: "In the end, Trump cost Republicans the Presidency, the Senate, and the House. The son of a bitch actually did it. He made America great again."

Ainoa keino kenelläkään Trumpin klaanin jäseneltä nousta presidentiksi olisi Demokraattien presidenttiehdokkaana. Eli yhtä suuret saumat kuin sillä, että joskus tulevaisuudessa Barack Obama sytyttelisi ristejä palamaan Ku Klux Klanin suurvelhona.

Normaalin ihmisen kohdalla olisi kyse tuollaisesta kiristyksestä. Trumpin kohdalla ei välttämättä. Ei ehkä edes todennäköisesti. Trump on impulsiivinen ja hän ei siedä loukkauksia. Minkä lisäksi taitaa oikeastikin usein elää hieman omissa todellisuuksissa. Hän on mainostamisessa ja tyhmien ihmisten käyttämisessä taitava, mutta kulkee impulssien viemänä. Jos hän haluaisi oikeasti kiristää, olisi moni asia toisin. Hän vain elää liikaa niistä hauraista tunteistaan ja egostaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kiitos täsmennyksestä ja pahoitteluni, tämä on uutta tietoa minulle. On kyllä eriskummallinen systeemi ja en tiedä enkö ymmärrä sen tarkoitusperiä vain sen takia etten ole viitsinyt perehtyä asiaan tarpeeksi vai onko armahdusmenettely vain älytön ja tuulahdus jostain menneestä.
Mitä tähän presidential pardon -systeemiin pintapuolisesti tutustunut nyt uutisoinnin välityksellä, niin siinä nimenomaan armahduksen vastaanottaja tunnustaa samalla syyllistyneensä rikokseen mistä armahdetaan. Samoin ei voi enää jatkossa kieltäytyä vastaamasta rikosta koskeviin kysymyksiin, eli menettää itseinkriminointisuojan kun on armahduksen ottanut vastaan ja näin "inkriminoinut" itsensä jo valmiiksi.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Mitä tähän presidential pardon -systeemiin pintapuolisesti tutustunut nyt uutisoinnin välityksellä, niin siinä nimenomaan armahduksen vastaanottaja tunnustaa samalla syyllistyneensä rikokseen mistä armahdetaan. Samoin ei voi enää jatkossa kieltäytyä vastaamasta rikosta koskeviin kysymyksiin, eli menettää itseinkriminointisuojan kun on armahduksen ottanut vastaan ja näin "inkriminoinut" itsensä jo valmiiksi.
Eli jos Trump armahtaa itsensä, voivat demokraatit haastaa hänet kertomaan teoistaan valan alla. Siinä sitten ruoditaan kaikki laittomuudet esiin. Sen jälkeen kun kaikki on tiedossa, niin lähdetään hakemaan KO:n päätöstä itsearmahtamisen pätevyydestä.

Ei ihme, jos on mietityttänyt itsearmahtaminen
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kävi mielessä että varmaan just sen takia että armahduksen vastaanottaminen on sama kuin syylisyyden tunnustaminen, niin ei Giuliani saanut mitään armahdusta vaikka ois ehkä sellaisen halunnut. Jos Giuliani armahdukset ois liitynyt johinkin rikoksiin mitä on Trumpin apurina tehnyt niin sehän ois sitten ollu sama kuin todistus tekosista. Ja kun Trump ei pysty armahtamaan itseään samasta asiasta niin seuraus ois ollu se että Trump olisi yksinään vastannut rikoksesta ja Giuliani ois sitten ollut jopa oikeudessa todistajana.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko arviota kuinka paljon valtaa Trumpilla nyt vs. illalla? Oma arvio on, että illalla ei ole mitään jäljellä.

Voi toki yrittää oman puolueen perustamista mutta sitä yrittänyt siniset, Paavo ja Hjallis. Eikä Trump ole tässä politiikassa mikään mestari, samaa tasoa kuin Juha Sipilä.

Tuo Capitolin valtauskin oli kuolleena syntynyt idea. Samaistuvatko jenkit johonkin QAnon shaamani Jake Angeliin.

Amerikkalaisten ensimmäinen arvo on vapaus. Trump ei ollut tehnyt kotiläksyjään ajatellessaan, että kansa saattaisi hyväksyä myös Putlerin kaltaisen diktaattorin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös