Winnipeg Jets 2018–2019

  • 138 076
  • 480

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Hendricksin (iäkäs ja hidas) hakua en ymmärrä ollenkaan, kun antoivat Lemieuxin (nuori ja nopea) pois. Vaikkei vaihtuneetkaan samassa kaupassa, vähän sieppaa.

Hendricksin hankinta oli Scheifelen ja Wheelerin toive managementille, halusivat lisää johtajuutta koppiin ja apuja nuorison paimentamiseen.

PREGAME | Matt Hendricks

Tuskin hän moneenkaan peliin pukee mutta auttelee nuorta kaartia treeneissä ja tuo rentoutta koppiin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ipaz

ipaz

Jäsen
Hendricksin (iäkäs ja hidas) hakua en ymmärrä ollenkaan, kun antoivat Lemieuxin (nuori ja nopea) pois. Vaikkei vaihtuneetkaan samassa kaupassa, vähän sieppaa.

Kiekkojoukkue on joukkue. Kuten bebeto jo sanoi, niin hankittiin koppiin hengenluojaksi ja aina silloin tällöin pukemaan nelosen laidalle ja tuomaan energiaa kaukaloon. On joo vanha, mutta edelleen täynnä asennetta ja voittamisen tahtoa. Tuollaisia pelaajia pitää aina olla voittavassa joukkueessa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tästä tulikin mieleen, että ei tuo Jets ole ehkä mukavin joukkue pelata vastaan. Hayes (196), Wheeler (195), Lowry (195), Laine (194), Scheifele (190) pelaavat aika paljon kaikki, näiden lisäksi ei Roslovic tai Connor mitään hukkapätkiä ole, kun varressa 185cm. Hyökkäyksessä noin muutenkin yksi alle 180cm (Perreault). Puolustuksessa sitten myös ihan kookkaita jätkiä etunenässä Myers (203), Byfuglien (195), Trouba (191) ja sitten kärkikuusikon täydentää tällä hetkellä Chiarot (191), Bealieu (188) ja Niku (185) (Kulikov (184).

Winnipeg on siis sarjan pisin joukkue keskiarvoltaan. En tiedä minkälainen vaikutus sillä on, mutta kyllähän isot pelaajat monesti on hankalammin pidettäviä, tosin sen minkä sitten saattavat luistelussa hävitä. Voi tulla mielenkiintoinen sarja 188,73cm Jets vs 185,58cm Predators.

Viime keväänä tosin väsyivät tuohon isokokoisuuteensa. Kannattaa katkoa playoff-sarjat nopeasti. Yksikin 7-sarja väärään kohtaan, niin seuraavalla kiekalla tippuvat.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pate on näköjään Jetsin uusi YV:n playmaker. Kaikki tilanteet rakentui ekassa Minnesota-matsin YV:ssä Laineen syötöistä. Lopulta Scheifele sai YV-maalin tehtyä 30 matsin kuivan putken jälkeen. Näkyy Lainetta auttavan tuo pelaaminen samojen ukkojen kanssa myös tasakentin.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tappio tuli. Minnesota rynni lopussa ohi, kun Myers otti jäähyn pelin ollessa 2-1 Jetseille alle 4 minuuttia ennen loppua. Hyvä peli Hayesilta ja Beaulieulta, molemmat täyttivät paikkansa ja Hayesilta muutamia todella hyviä oivalluksia hyökkäyspäässä. Yhdessä ylivoimassa olisin toivonut kaverin laukovan muutaman kerran, mutta siirsi kiekon takaisin siniviivalle. Viivalta vain ei löydy kovin kummoista tulivoimaa kakkos yv:ssä, joten olisi voinut kokeilla itse.

Sekottaisin kyllä ketjuja vielä sen verran tulevaan otteluun, että nostaisin Connorin Hayesin ketjuun ja siirtäisin Perreaultin Liitlen viereen kolmoseen. Nelonen on vahva tuollaisena ja ykkönenkin pelasi ihan hyvän pelin. Ehkä Perreault-Little-Roslovic voisivat pelata aika lailla nollanollaa joksenkin samoilla minuuteilla kuin nelonen, josta löytyy ratkaisuvoimaa. Connor meni vähän hukkaan tuossa Littlen ja Roslon kanssa. Varsinkin jälkimmäiseltä heikko peli.

Tuleva ohjelma on erittäin haastava, vastassa kovia joukkueita, joista osa taistelee nyt tosissaan vielä playoff-paikasta. Näistä pitäisi napsia pisteitä ja yrittää kammeta lohkon ykköseksi keinolla millä hyvänsä. Boldatut kotipelejä.

Pe 1.3. Nashville
Su 3.3. Columbus
Ti 5.3. Tampa Bay
Pe 8.3. Carolina
Su 10.3. Washington
Ti 12.3. San Jose
To 14.3. Boston
La 16.3. Calgary
 
Viimeksi muokattu:

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Eilisissä harjoituksissa on menty mielenkiintoisissa ketjuissa:
Laine - Scheifele - Wheeler
Connor - Hayes - Ehlers
Tanev - Lowry - Little
Perreault - Copp - Roslovic

Ykkönen pysynyt samana, mutta muut ketjut on sekoitettu. Little on laitettu kolmosen laidalle Lowryn ja Tanevin kanssa. En muista näiden kolmen vuoden ajalta aiemmin Littlen pelanneen laidassa. Stastnyn pelatessa viime keväänä, Little pelasi kolmosen keskellä. Kuten myös viime pelissä.

Positiivista nähdä kakkosketju tuossa muodossa. Luulenpa, että nämä kaksi ensimmäistä ketjua on nyt ainakin pelaajien suhteen melko sinetöidyt kevään osalta. Tietysti jos tappioita tulee, niin varmaan herättelyksi sinne saattaa nousta Perreaultia tai Roslovicia.

Tykkään kyllä näistä muutoksista. Näyttää, että Laineellekin annetaan lisäaikaa nyt päästä sisälle tuohon ykköseen. Toivottavasti tulee onnistumisia myös tasakentällisen ko. ketjulle. Olisipa viimein hienoa nähdä ykkönen ja kakkonen yhtä aikaa hyvässä iskussa. Kahden alimman ketjun osalta voisi tietysti palata takaisin Tanev-Lowry-Copp ketjuun, joka on ollut tosi hyvä. Toinen alemmista ketjuista voisi sitten olla Perreault-Little-Roslovic.

Erittäin mielenkiintoinen peli edessä Predatorsia vastaan. Kivan lisämausteen peliin tuo tietysti Granlundin debyytti vastustajan riveissä.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Hiukan ihmetyttää tuo kolmosketjun Copp->Little. Kolmonen ei ollut rikki, eikä olisi ollut nelonenkaan Littlellä höystettynä. Mutta pakkoko noilla on pelata. Ehkä ne korjataan taas seuraavaan peliin.
 

Eduuz21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Winnipeg Jets
Kokeiluja saa ja pitääkin tehdä, mutta mielestäni tuo Lowryn ketju muodossa Copp-Lowry-Tanev on ollut jo pidemmän aikaa Jetsin toimivin kolmikko. Äärimmäisen inhottava ketju kenelle tahansa vastustajalle, kun on fyysisyyttä, nopeutta ja taisteluilmettä. Kaverit ovat tehneet myös kelpo määrän tehoja bottom six -rooliinsa nähden. Toisaalta luottoa on tullut peliajan muodossa enemmän kuin normaali 3/4 ketjulle (ja ihan ansaitusti)

Veikkaan, että tuo ketju kasataan taas kevään peleihin, jos ei kokeilut osoittaudu jättimenestykseksi. Mielenkiintoista nähdä, miten Little pelaa laiturin roolissa.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Hiukan ihmetyttää tuo kolmosketjun Copp->Little. Kolmonen ei ollut rikki, eikä olisi ollut nelonenkaan Littlellä höystettynä. Mutta pakkoko noilla on pelata. Ehkä ne korjataan taas seuraavaan peliin.
Itsekin mietin millaista roolitusta näihin ketjuihin haetaan. Edellisessä pelissä mietin myös, että oliko Connor Littlen kanssa samassa ketjussa, jotta mies ei ajattelisi Hayesin tulleen nippuun täysin vain tiputtamaan hänet alas hierarkiassa. Olisin nimittäin odottanut, että kakkonen olisi ollut edellisessä pelissä siinä muodossa missä se on nyt. Haetaanko tässä myös Littlelle jotenkin isompaa roolia kuin mitä se olisi Perreaultin ja Roslovicin kanssa? Näin ainakin ymmärrän ja tuo nelonen pelaa sitten pienemmät minuutit. Toki täytyy sanoa, että Tanev mielestäni sen aiemman kolmosen (Tanev-Lowry-Copp) paras lenkki on ollut tämän kauden.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Toki täytyy sanoa, että Tanev mielestäni sen aiemman kolmosen (Tanev-Lowry-Copp) paras lenkki on ollut tämän kauden.
Tanev on ollut sellanen vara-Connor, erittäin tärkeä pelaaja. Eikä vähiten sen takia, että on Lowryn kanssa erittäin hyvä av-kaksikko. Tekevät siinä sivussa hiukan maalejakin. Mutta ei nyt turhaan näkemättä tuomita.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Eikös se vuosi sitten pelannut myös laidassa?
Korkeintaan yksittäisessä pelissä. Playoffseissa kentät oli ainakin jotakuinkin tällaisessa muodossa:
Corror - Scheifele - Wheeler
Ehlers - Stastny - Laine
Perreault - Little - Armia
Copp - Lowry - Tanev

Ehlers ja Perreault olivat välillä toisin päin. Näin muistaisin useimmissa peleissä olleen. Voin toki olla väärässäkin.
 

Eduuz21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Winnipeg Jets
Hellebuyck sivussa illan pelistä ja Comrie hälytetty Moosesta luukulle. Kyseessä Illegal Curven mukaan sairastuminen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Playoffseissa kentät oli ainakin jotakuinkin tällaisessa muodossa:

Corror - Scheifele - Wheeler
Ehlers - Stastny - Laine
Perreault - Little - Armia
Copp - Lowry - Tanev

Samat kentät maistuisi nähdä myös nyt. Sillä erolla että Hayes = Stastny ja Roslovic = porilainen.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Hyvä peli Jetsiltä. Joka kenttä toimi ja näin kun pelaa, ei lännestä ainakaan löydy yhtään joukkuetta jota ei voisi kaataa. Melkein sanoisin, että hyökkäyksestä Little ja Copp olivat näkymättömimmät tässä pelissä ja olivatkin tavallaan toistensa pelipaikoilla. Siirtäisin Littlen Perreaultin ja Roslon keskelle ja vastaavasti Coppin tuttuun paikkaan Lowryn ja Tanevin kanssa. Kyseinen ketju on ollut tosi hyvä ja pystyy tekemään maaleja pitkien kulmarallienkin päätteeksi.

Brossoit pelasi loistavasti, samoin puolustukselle voi antaa hyvän arvosanan. Beaulieu on tuurannut hyvin loukkaantunutta Morrisseytä. Erittäin hyvin on kaveri päässyt sisälle Jetsien systeemiin. Myös Niku pelaa hyvin, vaikka Preds peli ei ollut häneltä yhtä näyttävä kuin pari edellistä peliä.

Edessä viesraskiertue, jossa kovia vastuksia tiedossa. Ensin Blue Jackets, joka pelaa joka ottelussa kuin playoffseja, sen verran kova on taistelu Canadiensin, Hurricanesin ja Penguinsin kanssa viimeisestä playoff-paikasta. Tuon pelin jälkeen Lightning, Hurricanes ja Capitals. Näistä pitäisi saada pisteitä revittyä ja se onnistuu, jos peli-ilme on samanlainen kuin tänään. Onneksi Laine tuntuu osuvan paremmin vieraspeleissä kuin kotona, joten maaleja toivottavasti tiedossa häneltäkin. Jo jostakin pelistä täytyy tappio tulla, niin tulkoon se Hurricanesia vastaan. Muista sitten pisteet mukaan.
 

rpeez

Jäsen
Hayes oli nyt myös todella hyvä, istui kuin nenä päähän joukkueeseen. Kevyesti parhaimpien pelaajien joukkoon.

Ja kun Beaulieukin on pelannut ihan hyvin, voi sanoa alustavasti että hyviä kauppoja molemmat.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ensi yönä on hyvä mittari kun Jets kohtaa Tampan vieraissa. Parin voiton putki joka mahdollisesti katkeaa, tosin Tampan ei tarvitse ihan sata lasissa vetää. Uskon kuitenkin että hekin syttyvät haasteen edessä joten mielenkiintoinen matsi tuloillaan.

Nathan Beaulieu, kaveri joka hankittiin kutospickillä Buffalosta paikkaamaan loukkaantumisia on kerännyt ylistyssanoja otteillaan. 17th overall vuodelta 2011, Montrealin varaus joten potentiaalia oli, edusti Kanadaa U20-kisoissa myös. Ei kuitenkaan oikein lyönyt läpi Montrealissa eikä varsinkaan Buffalossa johon treidattiin kesällä 2017. Ihan miehen mitoissa, 188cm/91kg joten fysiikasta ei homma varmasti ole kiikastanut, lisäksi luisteluaan kehutaan kovasti. Kertokaapas Montrealia ja/tai Buffaloa seuraavat miksi ei ole vielä lyönyt kunnolla läpi kirkkaissa valoissa?
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Pitkästä koosteesta Tampaa vastaan seuraavaa. Ensimmäisessä maalissa vaihtovirhe Jetsiltä sekä puolustajilta (8 & 88)puuttui porrastus kokonaan jolloin Gourde pääsi välistä purjehtimaan vapaasti alueelle. Jetsin tasoituksessa Pate tarjoili jälleen hienon rystypassin Wheelerille joka viimeisteli varmasti. Ensimmäisen erän loppupuolella Patella oli hyvä mahdollisuus viedä Jets johtoon kun Niku nousi vahvasti tukemaan hyökkäystä. Wheelerin syöttö ajautui onnekkaasti vauhdissa olleelle Nikulle joka nousi viivasta, kiersi maalin ja syötti Patelle tuhannen taalan paikan kolmeen metriin. Pate ei onnistunut laukomaan riittävän ylös jossa olisi ollut tilaa vaan kiekko jäi Vasilevskin kainaloon. Ensimmäinen erä 1-1, laukaukset kotijoukkueelle murskaavasti 14-5.

Heti toisen erän alkuun Jets pääsi 2 vs 1 hyökkäykseen Connorin ja Littlen toimesta, ei maalia. Tampan toinen maali on sekin seurausta Jetsin virheestä. Jets hyökkää, Roslovic ei havaitse että Myers on lähtenyt tukemaan hyökkäystä ja pyytää kiekkoa. Roslovic laukoo suoraan blokkiin josta Tampa kääntää nopeasti kaksykkösen toiseen suuntaan, Erne 2-1. Tampan seuraava on ylivoimamaali, ensin Kutserov laukoo oikealta kaarelta suoraan Hellebuyckin maskiin, Helle penkille paikattavaksi ja Brossoit sisään. Seuraava paikka pelataan Stamkosille vasemmalle kaarelle joka nykäisee kiekon hanskan puolen yläkulmaan, 3-1.

Tampan 4-1 maali on seurausta hyvästä päätypelistä jossa kaksi kotijoukkueen pelaajaa onnistuu voittamaan kiekon kolmikolta Niku, Chiarot ja Scheifele, kiekko ajautuu Paquettelle joka laukoo yläkulmaan. 5-1 on jälleen ylivoimamaali, tällä kertaa Point pointilta. Jetsin toinen oli varsinainen joulu kun Trouba ampuu kiekon punaisen päältä ylös rumpuun ja Vasilevski lähtee maalin taakse pysyttämään mutta kiekko ottaa pleksistä omituisen pompun ja menee tyhjään maaliin.

Mitä opimme tästä, Tampan tasoista joukkuetta vastaan pelatessa ei voi tehdä noin karkeita virheitä eikä ottaa jäähyjä, muuten käy huonosti. Kuten kävi Jetsille viime yönä Suomen aikaa.
 
Viimeksi muokattu:

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Manitoba Moosen päävalmentaja Pascal Vincent on ilmoittanut että Sami Niku on Jetsin playoff-rosterissa eikä häntä nähdä enää tällä kaudella Moosessa. Helvetin hyvä uutinen, Niku on saanut kovasti rakkautta HF boardsilla viime aikoina. Upea nousu tosiaan viime matsissa viivasta ja kierto maalin takaa, passi Paten erkkaan josta valitettavasti ei maalia tullut. Luistelu ja pelinluku hyökkäyssuuntaan ovat eliittiä, tuleva top4 pakki Jetsille.

Edit. Korjataan että Vincent ilmoitti että Niku EI OLE Moosen playoff-rosterissa eli on loppukauden Jet.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
tämmöisillä kentillä menty viime ajat:

Laine - Scheifele - Wheeler
Connor - Hayes - Ehlers
Tanev - Lowry - Little
Perreault - Copp - Roslovic
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Winnipeg Jets voitti siis Carolinan vieraissa 8-1 ja joukkueen ykkössentteri Mark Scheifele 0+0. Aikamoista, mutta secondary scoringia joukkueesta löytyi melko mukavasti. Pate 0+1 mutta saa kovasti kehuja pelistään HFboarsilla, Niku myös.
 
Viimeksi muokattu:

Eduuz21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Winnipeg Jets
Winnipeg Jets voitti siis Carolinan vieraissa 8-1 ja joukkueen ykkössentteri Mark Scheifele 0+0. Aikamoista, mutta secodary scoringia joukkueesta löytyi melko mukavasti. Pate 0+1 mutta saa kovasti kehuja pelistään HFboarsilla, Niku myös.
Eikä ollut edes ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Jets ottaa murskavoiton ja Scheifelella kiikaritehot
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös