Washington Capitals 2022–2023 – muutosten aikoja

 • 86 108
 • 428

Pääseekö Capitals pudotuspeleihin?

 • Kyllä

  Ääniä: 39 35,5%
 • Ei

  Ääniä: 71 64,5%

 • Äänestäjiä
  110

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Tuli flashbackit viime vuoden kotipelistä Edmontonia vastaan, muistaakseni silloin menetettiin juuri kahden maalin johto aika loppuhetkillä ja hävittiin jatkoajalla. Onneksi nyt näin päin.

Kuznetsovin comeback! Olin viime pelin jälkeen vaatimassa poppareille, mutta nyt nähtiin sitä prime-Kuzya, joka pystyy ottamaan pelin yksin haltuunsa. Ovie oli lähellä tehdä melkein yhden uransa hienoimmista maaleista, ja muutenkin oli tosi epäonninen läpi matsin. Raudat kolisivat taas kerran ja Oilersin kolmas maali kimmahti suoraan Ovien luistimista tarjottimelle maalin eteen.

Milano-Strome-MoJo sitten jatkossakin yhteen kiitos.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Samaa mieltä edeltäneiden kanssa siitä, että Oviella voisi olla jo enemmänkin tehoja sarakkeessa. Mutta onhan muutamat noista miinuksista olleet aivan kamalaa katsottavaa. Esim. viime viikolla Theodoren jatkoaikamaali. Ja eilisestä… Ovie jatkoi tokassa erässä jäällä 5vs 3 jälkeen myös koko tuon toisen kakkosen ajan. Caps lähtee viimeiseen hyökkäykseen, kun ylivoimaa on jäljellä n. 5 sekuntia. Kyllä tuossa vaiheessa pitäisi ottaa vaihtopenkin edessä surffaava kapteeni pois kentältä. Nythän lopputuloksena kolisi omissa, kun kamppailuvoimaa ei puolustuspäähän tietenkään enää riittänyt.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Sitten palailtiin tappion makuun. MilanoStromeJohansson-ketju on kyllä hyvä, mutta se ei oikeen yksistään riittäne. Paljon on loukkeja matkassa, että ei tässä tarvitse sen takia huolestua, ettei ehjällä rosterilla pärjättäisi. Pelikin näyttänee hyvältä aina toisinaan, mutta tappioita tulee aivan liikaa tähän tiukkaan divariin ja maalinteko on aika vaikeahkoa. Vielä ei todellakaan heitetä kirvestä kaivoon tai muuta, mutta jos tämä kausi menisikin penkin alle niin draftissa on ainakin hyvä vuosi tulossa.:)
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Jotenkin sen arvasi, että tähän se Pensin tappioputki tyssää. Aivan luokaton Capitals mielestäni eikä selityksille jäänyt sijaa. Pensillä oli työhaalarit päällä koko illan, ja he pystyivät aktiivisilla mailoillaan pitämään Capitalsin poissa pahimmilta sektoreilta sekä pakottamaan kiekonmenetyksiin. Siihen päälle Kuemperille lirahti muutama helppo.

Kukaan ei tainnut loukkaantua, joten siitä posi. Orlov ja Carlson lähellä pelikuntoa ja Oshiekin oli käynyt jo itsekseen liukumassa jäällä. Lähetyksessä mainittiin, että n. $40M eestä ukkoja sivussa, niin kai se jossain toisinaan näkyy.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Juu paska peli ja paska fiilis taas, ei kestänyt hyvien pelien otanta yhtä pidempään. Ekat 5 min näytti vielä siltä että Caps tulee hyvällä pöhinällä peliin mut sit se siitä asteittain hiipu muotoon ”mitä v.. nyt taas”.

Ei siinä, Pens toki puolusti aktiivisesti ja halusi selkeästi katkaista tappioputkensa tiiviin ja tunnollisen suorituksen avulla, eikä heille taas haittaa ollut parista tuuripompustakaan. Mut yhtäkaikki, synkkää on.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Jäällä vanha kunnon rivalry Penisten kanssa on ollut mennyttä jo muutaman vuoden - koska olisi viimeksi ollut pelissä sitä isoa tunnetta? Tämä siis puolin toisin. Fanit on eri juttu.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Kuumaa-kylmää-kuumaa. Huonoa peliä taas seuraa kova suoritus ja Tampaa 5-1 tauluun, ja tähän peliin löyty sitten sitä edelliseen toivottua rivalry-henkeäkin kun paineja oli useampiakin. Osin varmasti johtuen siitä että seuraava peli mennään samoilla tanssipareilla.

Eka eräkin oli hyvää tekemistä mut käännekohdaksi helppo löytää NAKin viiden minsan päähän kohdistunut taklaus (oikea tuomio, tietty), ja sitä seurannut huikea 5min jäähyn tappo päättyen siihen että Milano karkaa boksista läpiajoon ja 2-0. Sen jälkeen voittajasta ei juur ollut epäselvyyttä, kova henki päällä tänään.

Carlson palasi ja oli hyvä. Ja kaikki muutkin oli hyviä. Paitsi Ovechkin, häneltä ihmeellistä räpellystä koko pelin kauttaaltaan. Caps sai lopulta paljon yyveetä kun Tampa kävi kuumana ja suurin syy niiden toimimattomuuteen oli sähläävä ja räpeltävä Ovie. Mut mahtavaa että tänään joukkue nousi taustalta ja ei tarvittu Ovechkinin maaleja. Mantha pitkästä aikaa tehoille, Milano on ollut hyvä ja Gustafsson tappelee.

Näistä asetelmista jännä nähdä seuraava peli. Jatkuuko kaava että hyvää peliä seuraa surkea muniinpuhaltelu, ja millaisen ryhtiliikkeen tekee Tampa.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Tampassa voi tulla kuuma peli sunnuntaina. Tai sitten ei tule. Se ainakin lienee selvä että NAK ei pelaa - DOPS laittanee sille rumasta taklauksesta muutaman pelin huilin - mikä on mielestäni ihan oikein.
Ja kuten palstaveli yllä: Onpa merkillistä vaihtelua pelien välillä. Jos viimeksi olisi ollut vastassa vaikka joku Kraken niin OK mutta kun kysessä Pingut ja tulee ohipeli niin ei voi ymmärtää. No, se peli on mennyttä - nyt oli taas kivaa.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Vaikka hyvä esitys meiltä vaihteeksi, niin voi pojat että oli kesy Tampa Bay. Rähinöihin riitti kyllä pontta, mutta kaukalotuote iso läjä höyryävää, etenkin sen viiden minuutin ylivoiman jälkeen, joka tosiaan muodostui ottelun käännekohdaksi. Todennäköisesti uusintaotoksessa nähdään paljon parempi Bolts.

Sonny on piristysruiske tuolle porukalle. Ei lähdetä vielä istuttamaan häntä pysyvästi kokoonpanoon, mutta on ollut merkittävä vaikuttaja toistaiseksi ja käyttämässä saumaansa, jonka saamiseen onnistuneen viime kauden jälkeen meni yllättävän paljon aikaa. Aktiivinen kaveri, joka pystyy luomaan hyökkäyspäähän etua oivalluksillaan.

Pelin erikoisin tilanne oli ottelun loppuvaiheilla nähty ylivoima, jonka aikana Ovie ampui kaksi tolppaa ja tiputti laukauksillaan kaksi Tampan pakkia, jotka uhrautuivat kiekkojen eteen. Boltsilla oli lopussa enää seitsemän ukkoa penkillä.
 

JuiWSH

Jäsen
Kuumaa-kylmää-kuumaa.
Kylmää. Peli voi toki vielä kääntyä, mutta Tampa paukuttanut 4-0 tauluun ekan erän jälkeen. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mistä tämä vaihtelu johtuu, kun yhtenä päivänä aurinko paistaa ja elämä hymyilee, mutta seuraavana tulee lunta tupaan ihan kunnolla. Vai liekö vaan sattumaa?
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Enpä ihan heti muista koska oltaisiin menty ilman laukausta maalia kohti ensimmäiset 17 minuuttia (yksi pp) . Että sellaisella latauksella sitten tähän b2b:n kuumaan toiseen näytökseen.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Joo se vähän lässähti.

Ovie taas yv-aikaa 9:45, 0+0 ja -2. Nyt on kyllä melko slumppi hälläkin. Irwin myllytti 2 kertaa !

Tähän kun ottaa vielä Panttereilta ja Avsilta turpaan niin alkaa oleen jo hiukan kuoppaa.
 

KäMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Carlson tällä hetkellä joukkueen viidenneksi paras puolustaja. Ilkeät ihmiset voisi sanoa toiseksi huonoin, mutta pois se minusta.

Olen omasta mielestäni nähnyt tarpeeksi suuren otannan tän kauden Capsista. Tähän ei Wilsonin, Oshien tai edes Bäckströmin paluu auta. Liian paljon cap tilaa sidottu hyödyttömiin pelaajiin(Carlson, Mantha, Eller). Kuznetsov ja Ovie näyttävät siltä että ehkä joka kolmas peli edes yrittävät.

Draftia odotellessa.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Vaikee olla tän päivän suoritukseen tyytymätön, Caps oli ehkä jopa parempi joukkue jäällä ja etenkin kolmas erä oli ihan yhtä päätä. Mut vastustajan maali noiduttu ja Panthers hyökkää koko erässä kaks kertaa ja tekee kolme maalia, niin minkäs voit.

Yv on se murheenkryyni joka nyt maksaa playoffs-paikan tältä kaudelta. Taas tolkuton määrä minuutteja ja ei mitään. Siinä syy miks nämä ”maalin pelit” kääntyy järjestäen tappioiksi. Sinänsä sääli kun nyt on kyllä pätevät molarit ja sitä kautta yksi aiempien vuosien kipupisteistä tilkitty, mut too little too late.

Alkaa vaatimaan aika kovan tason loppukautta että tästä kasin sakkiin idästä ponnistettais, ja tällä loukkitilanteella moinen tasonnosto tuntuu aika epärealistiselta. Toki ei tässä nyt vielä mahdottoman kauas ole jääty, mut nyt on jo se tilanne et joka tappio syventää kuoppaa ja vie energiaa. Eikä tunnelln päässä oikeen valoa näkyvissä.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Ei oikein tiedä mitä tolle yv:lle keksisi… Vaikealta näyttää saada mitään ideaa siihen, vaikka kuinka vaihtaisi miehiä yv:llä niin sama toistuu. Tappioita tulee siihen tahtiin, että tosiaan kovaa kirivaihdetta tarvittaisiin johonkin kohtaan.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Se nyt on ainakin selvää, että Ovien siirtäminen YV:n keskelle ei ole ratkaisu, vaikka tätäkin kokeiltiin. Maailman historian paras omalla paikallaan, joten aivan käsittämätöntä sotkea ainoaa toimivaa osaa ylivoimasta.

Kehumani Gustafsson on ollut viime peleissä täys lapanen ja Carlson sekoilee joka ilta, vaikka tekikin tähän 1+1. Mantha on mielestäni pirteä illasta toiseen, mutta ei saa niin paljon tulosta kuin ansaitsisi.

Katsotaan nyt ainakin jouluun asti, miten tämä lähtee tästä muovautumaan ja tehdään sen jälkeen isot johtopäätökset. Jos kurssi ei käänny, niin puolestani viimeistä sopimusvuottaan pelaavia (mm. Eller, Orlov, TvR jne.) tulisi ilman muuta alkaa pistämään lihoiksi, vaikka se pahalta tuntuisikin. Mutta katsotaan vielä ennen kuin tuomitaan.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Bluesia vastaan taas hyvä peli ja jos sarjataulukon kannalta ei oltais jäämässä kokoajan ahtaammalle niin vois tähän päivään lähteä hyvillä mielin, mutta nyt kun tohenkin onnistuttiin se piste suttaamaan niin ei kun harmaita hiuksia taas lisää vaan ja ketutus kasvaa.

Yli tuplat enemmän laukauksia mitä kaverilla, lähes koko 60min peli näpeissä (jopa 0-3 tilanteessa) ja rankuillakin 5 paikkaa lyödä homma katki. Mut ei. Manthan rankkarin kohdalla ajatuksena lähinnä et kuvaa kys herran ja koko Capitalsin tän hetken taaperrusta, että maila hajoaa fucking rankkarikisassa.

No, Lavioletten ketjuruletti kesken pelin ainakin toi valotaululle tulosta, vaik olihan se peli jo sitä ennenkin Caps-hallintaa. Blues vaan sit teki taas aikalailla joka hyökkäyksestä maalin.

Seuraava peli la yöllä kivenkovaa Avsia vastaan ja paine kattilassa kasvaa pistepotin kertymisen osalta..
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Blues käytti tosiaan avauserässä varsin onnistuneesti Penguinsin Stanley Cup-vuosien playoff-taktiikoita eli pesukoneessa koko ajan, mutta jokaisesta omasta hyökkäyksestä maali :)

Lindgrenin olisi pitänyt ottaa avauserässä ainakin yksi niistä parista hassusta vedosta kiinni. Kirikyvystä plussaa ja jatkoajallakaan ei tällä kertaa tumpeloitu juurikaan, mutta rankkarit ovat mitä ovat. Lisäksi Dowdin hylätty maali lopussa oli korkea maila parin sentin erolla.

Turhauttaa aika lailla kaikki. Kahteen edelliseen peliin yhteensä 94 laukausta kovia vastustajia vastaan ja tuloksena yksi hikinen piste ja 9 pelitilannemaalia omiin. Sentään Kuznetsovin rankkarimaalit jaksavat ärsyttää vastustajia.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Onhan se kaikesta huolimatta mukavampi katsoa peliä jossa hävitään taistellen 4-0 kun sellaista jossa hävitään koska ei kiinnosta. Totuus on kuitenkin se että 32 laukausta kohti mutta ei yhtään oikein vaarallista tilannetta.
Haluan kuitenkin olla yltiöpositiivinen ja sanon että tälläisella pelillä kaatuu moni muu joukkue, ensin Flyers ja sitten Flames, noin niinkuin alkajaisiksi.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Maalinteko tuottaa tuskaa ja se näkyy usein sarjataulukossa. Mutta niin kuin yllä todettua, vetoja saadaan, mutta todelliset maalipaikat loistavat poissaolollaan ja kyllä tässä liigassa sen verran hyviä veskareita on ettei näillä paikoilla montaa ainakaan peliä kohden tehdä. Tänään ei tehty yhtään.

Seuraavaa kohti ja seuraillaan.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Odotettu tappio, mutta toisaalta enemmänkin olisi voitu saada. Puck luck on myös täysi nolla tällä hetkellä, ja omiin pomppivat mitä ihmeellisimmätkin ripulisuupaisut. Colorado osoitti toki laatunsa pitämällä Capsin pois vaarallisilta paikoilta, mutta ei lopulta esittänyt rutiinisuoritusta kummallisempaa näytöstä.

Jos jotain hopeareunuksia käynnissä olevasta kierteestä pitää hakea, niin tässä on kaksi mahdollista skenaariota:

A) Tappiokierre jatkuu ja joku kolmikosta Bedard, Fantilli & Mitškov on Washington Capital ensi kesänä.

B) Nyt ollaan pelattu pääosin muita kuin omia divarivastuksia vastaan, etenkin läntistä konferenssia on ollut paljon ohjelmassa. Loppukaudesta divaripelejä on runsaasti luvassa, joten mikäli porukka alkaa tervehtymään ja peli saadaan uomiinsa, tarkoittaa moni saatu voitto samalla myös pahimpien vihollisten tappioita.

Harjoituksista kuului myös positiivisia uutisia, kun sekä Bäckström että Oshie olivat harjoitelleet joukkueen mukana. Tietenkin matkaa on vielä, mutta askel lähempänä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös