Washington Capitals 2020–2021

  • 108 293
  • 531

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Sprong voisi olla sitten se täsmäase ja uusi DSP mahdollisiin pudotuspeleihin, joka käyttää pienetkin mahdollisuudet hyväkseen. Tällä hetkellä tuntuu, että Sprong saattaa välillä olla vähän ulkona pelistä, mutta auta armias kun se saa tilaa vetää, niin tuntuu tuottavan veskarille lähes aina melko isoja hankaluuksia. Hyvä laukaus on kyllä sellainen taito, jolla saa itsensä pidettyä kokoonpanossa tai sen rajamailla vaikka väkisin, vaikkei muu peli juuri kulkisikaan. Hagelinia olin muutama viikko sitten jo valmis ulostamaan pois, kun tuntuu, että sillä vaihtuu maila aina pölyhuiskaksi, kun se laukoo, mutta toisaalta nelonen on viime peleissä ollut varmasti paras ketju eikä sitä kannata rikkoa.

Hagelinin isoin (ja ainoa) arvo on kuitenkin siinä av:ssa, ja karvauspelissä. Joku ison veden toisella puolella sanoikin että jos noilla jaloilla Hagelin vielä osaisi oikeesti laukoa ja tehdä maaleja niin se olisi supertähti. Eli koutsit ja kaverit arvostaa sitä kiekotonta duunia ja painetta mitä Hagelin vastustajalle antaa ja siksi ruottalaisen paikka rosterissa on kiveen hakattu neljän vuoden sopimuspaperilla.

Lavi on ihastunut nelosketjuun muutenkin ja käyttää sitä isolla vastuulla ja vaikeilla minuuteilla. Tämän ansiosta ykkös-kolmosketjut saa ns helpompia minuutteja ja sitä kautta parempaa tulosta. Eli nelosketjuun ei suurella todennäkösyydellä nähdä mitään muutoksia ihan hetkeen.

Eiköhän se ole vaan se tuttu ja turvallinen Sprong/Sheary kaksikko jotka vuorottelee, kun jostain jopa Panik tuntuis olevan Lavin kehulistalla illasta toiseen. Sprong kuumana ja maaleja tulee, niin veikkaan että sitten on Shearyn vuoro huilata seuraavaksi siihen asti että Sprongin kuumaputki tulee päätökseen.

edit juu ja siis tiedän että itekin nelosta kehuskelit ja lainasin vain muodollisuuden vuoksi ettei kuulosta yksinpuhelulta. Laviolettelta tosiaan yksi isoimpia pelaajavalmentamiseen liittyviä muutoksia on ollut tuo nelosketjuun luottaminen ja sen uudelleenkeksiminen, ja sen kannustaminen pelaamaan ihan oikeaa lätkää. Nelosketjun ei tarvi olla se 9min illassa nollanollaa pelaava pakollinen rasite, vaan oikein hyödynnettynä se voi olla joukkueella arvokas ase. Reirden peluutti Backstromia shutdown hyökkääjänä numero yksi ja siinä ehkä syy miksi Backarin tehot ja vauhti ja voimavarat näytti hupenevan vuosi vuodelta. Nyt Backy pääsee vetämään jotain muuta kuin Crosbya vastaan illasta toiseen ja tehoja paukkuu. Nyt vaikka se nelosketju häviäisi oman pelinsä 0-1 tai jopa 0-2 vastustajan ykkösketjua vastaan, niin meidän tulosjätkät pystyy kääntämään pelin voittamalla oman pelinsä sitten enemmän. Ja silloinkun nelosketju hoitaa sen nollanollan näillä vastuumäärillä, tai jopa voittaa oman pelinsä kuten useesti viime aikoina, niin harvoin siinä kohtaa hävitään.

Hyvin yksinkertainen muutos peluutuksessa, mutta niin vaan se vaati kokeneen Lavioletten tuokin tajuumaan. Kuinka monta vuotta me Washingtonissa menetettiinkään kokemattomien rookie valmentajien sisäänajamisessa..
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Ihan kivalta näyttää peli yleisesti ottaen tällä hetkellä. Islesiä vastaan ensimmäinen erä vähän käynnisteltiin koneita ja missään vaiheessa ei käynyt mielessä, ettei tätä hoidettaisi, sen verran vakuuttavaa on tekeminen.

PerheOvechkin saapunut kaupunkiin ja Kapteeni siitä innostuneena maalaa jälleen ja lisää on varmasti luvassa. Milloin olisi se kahden/kolmen maalin ilta luvassa? Vai jatkuvasti(ko) @TylerDG iskee yli 1 maalin lappuja sisään?:)
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Ei ol kyl nyt betsejä ollut pariin peliin sisällä ja siks varmaan näin hyvältä näyttääkin!?

Eka erä tosiaan vähän telineissä ja Samsonov otti muutaman hyvän kopin. Tokasta eteenpäin otettiin peli haltuun ja kurvailtiin tyylikkäästi kuudenteen peräkkäiseen Wilsonittomaan voittoon. Aijai että.

Capitalsin omista paineen purkaminen kyllä toimii nyt hienosti. Pari siirtoa ja keskeltä ulos. Kiitos Lavi! Muilta osin tasanen peli jonka ratkaisi ehkä taas se meidän kärkijätkien hiukan vetreemmät kädet maalipaikoilla. Vähänku kaikki osa-alueet rullais tällä hetkellä. Mitä se tämmönen on, kyllä Caps fanilla pitää olla edes jotain mistä valittaa..

No eiköhän Rangers sitten taas nöyryytä meitä niin päästään palaamaan itkupotkuraivarien luvatun jengin normitilaan.

Ja olihan toi Ovien yv-maali vaan semmosta Caps-pornoa että aika moni mul*** tais nousta pystyyn sohvan nurkasta. Puolentoista minuuttia kapu seisoo jalat suorana nurkassa ja kun Islanders jättää viideks sekunniks varjotushommat pois niin sinne helähtää. 718 maalia ja sija 6. 1301 pistettä ja sija 35.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Tiukkaa ja hyvää peliä. Lavin systeemi sisäistetty ja tulosta tulee. Jopa kilppari toimi kolmannessa. Samsonov oli hyvä vaikka toki puolustus toimi niin hyvin että sitä ei loppujen lopuksi haastettu kovinkaan pahoin. Huolestuttavan hyvältä näyttää.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ihan näin täysin ulkopuolisena pakko hehkuttaa Washingtonin Reverse Retro-pelipaitoja. Todellinen nappiosuma ja viimeaikojen käyttöaste huomioiden myös organisaatio itse lienee tyytyväinen. Luonnollisesti liian aikaista spekuloida, mutten ihmettelisi, vaikka Capitals ottaisikin merikotkalogon jossain vaiheessa takaisin primääriksi, yhdistettynä puna-sini-valkoiseen värimaailmaan.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Jos paras ja liki ainoa tekopaikka kahteen ja puoleen erään on Zdeno Charan läpiajo niin eihän se hyvää lupaa. Sitten onneksi kapteeni puuttui peliin. Rangers ei kyllä tässä vaiheessa kautta enää todellakaan ole mikään piste-automaatti ja nytkin luistelivat Capsit vaikeuksiin. Ei yllättäisi jos New Yorkissa on kevälllä POFFsit kahden jengin voimalla. Vanecek oli erittäin hyvä.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Kyllä se vaan hoidettiin. Harjoiteltu kuvio vissiin, kun tarvittavalla hetkellä kaksi lähes identtistä kaivettiin naftaliinista ja peli pakettiin. Ovechking jatkaa maaliputkessa ja heräillyt hyvin tähän kauteen.

E: lisäyksenä vielä, että Caps voitti kaikki pelaamansa ottelut Wilsonin poissa ollessa. Erinomainen esimerkki jälleen siitä, että sota ei yhtä miestä kaipaa. Tulevana yönä mukana taas Wilson.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
7 ottelun Free Willy täyteen ja 7 voittoa. Tuliko peräti kuus varsinaisella. Sehän on selvä sitten et seuraava hävitään, näinhän tämä toimii.

Katsoin yöllä kaks erää ja ekaan mainoskatkoon kolmannesta. Hyvä ”pace” pelissä ajoittain. Rangers ei oo huono nippu kun sillä on peli alkanut osuu kohilleen. Toki toi Flyersin ryöpytyskin tuon riittää toteemaan. Hyvin puolustivat ja paikat oli kortilla kuten ylempää nähtiin. Haisi 1-0 tappiolta siinä kohtaa kun ei enää vaan kyenntt nuokkuun hereillä. Ajatus oli vika vartti kattoa aamuste mutta kiire vei voiton ja löin vaan kerrankin tuloksen tiskiin. Kyllähän hymyilitti.

Oma puollustus toimi myös jos oli kaverillakin vahvuus ja kapteeni kaks täppiä lähemmäs mahdotonta taas.

Sprong nyt sopivasti hiukan viilennyt viimeset pari niin kokoonpanon osalta palattaisiin suht normaaliin, mutta Eller saattaa vielä olla sivussa niin varmaan eka kuitenki tippuu seiskapakki ja Oshie pääsee taas kokeileen keskellä.?
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Ja kuten se vaan jostain syystä menee, niin tälläkin kertaa voittoputki katkes puuttuvan lenkin palattua. Rangers nyt vienyt keskinäiset 1-3 ja niissä on saatu aikaseen 5 maalia.. hankala nippu meille.

Eka kerta tällä kaudella kun tappio ei ahistanut. Kunhan ei oteta siitä tapaa niin nou hätä.

Dillon kämmäs ironisesti voittomaalin pari min ennen loppua, kun oli eka 117 minuuttia kihissyt Rangersille nyrkin uhkaa. Dillon jakaa jonkun verran mielipiteet tuolla toisella foorumilla. Ite kyllä tykkään, perinteinen ilkeä veemäinen peruspakki, joka pelissä tönimässä vastustajaa ja pitää omiensa puolta. Semmosia jätkiä ei vaan nykyliigassa oo liikaa ja tekee hyvää joukkkuekemialle.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Ei tässä mitään - kärsivällisesti jaksettiin odottaa että tarvittavat maalit tehdään kunnes sitten Dillon mokasi. Näitä sattuu. Onhan silti selvä että Rangersien pelikirjassa on loitsuja jotka on Capseille saatanalliset säkeet, ja vielä neljä kohtaamista runkosarjassa. Klassinen tapaus jossa paperilla pelin pitäisi olla selvä, mutta kun ei ole. Toivotaan että nyky-Rangers on kaikille muille yhtä ikävä vastustaja.
 

hulkster19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, SaiPa
Eka kerta tällä kaudella kun tappio ei ahistanut. Kunhan ei oteta siitä tapaa niin nou hätä.
Tämähän se olis. Pelistä katoin yöllä ekan erän ja aamulla koosteen - harmillinen ja harvinainen virhe Dillonilta, mutta noita sattuu. Kokonaisuutena Laviolette näyttää saaneen pelikirjan iskoistettua jengiin, kun vertaa alkukauden sekoiluun, ja se vasta luottoa herättää. Näin toiveikas en ole Stanley Cupin suhteen ollut sitten 2010-luvun alun pettymysten jälkeen. Kuzy kun saa vielä kevättä kohti parin vuoden takaisen monsterimoodin päälle (merkkejä heräämisestä on jo nähty), niin meitä ei pysäytä mikään.

Rangers on vittumainen vastustaja. Nyt kun king Henrik ei enää ole pelejä ryöstämässä maalitolppien välissä, niin sinne on sitten joku tsaariparivaljakko löydetty kuningasta korvaamaan - toki tässä matsissa Kinkaid siellä tolppien välissä oli, mutta kuitenkin. Lisäksi nuo onnistuvat aina kaivamaan nämä adamfoxit (kelpaisi kyllä meikän Capitalsiin tämä kaveri) yliopistosarjoista. Lafreniere ei sentään vielä ole esittänyt oikein mitään, mutta onhan tuo porukka tulevaisuudessa divisioonan kärkijengejä. Islanders ärsyttää New Yorkin joukkueista tällä hetkellä ihan eri tavalla, mutta tulevaisuudessa tuo voi vielä kääntyä Rangersin rooliksi.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps

Tulkaas nyt joku viisaampi selittään mitä tän takana on?

on kyllä jännä! On toki erittäin hyvä seiskapakki ja kutospakkinakin tasoa ihan jees, mutta nyt ei oo mahtunut vaan rosteriin.

ite luulisin että tän on pakko tarkoittaa et tvr on vahvasti ens kauden suunnitelmissa, eli varautuvat että pakki on se joka lähtee ED-sekoiluissa. Jolloin on sitten jo systeemiin sisäänajettu korvaaja heittää heti boksiin, minimivaihtuvuus.
 

Ferris

Jäsen
950 000 kaudessa seiskapakista. Kai se mukana menee ja jos päätyy waiverien kautta farmiin niin palkan saa haudattua sinne kokonaan.

Juu, sopimushan on termien suhteen hyvä - ei sen suhteen mitään moitittavaa. Lähinnä mietin vaan, että mitä tässä on takana kun vasta kaveri 7. pakkina istu koko pelin penkillä pelaamatta sekuntiakaan. Moista tapahtui ekan kerran yli kymmeneen vuoteen NHL:ssä kenenkään kohdalla.

Siellä on pitkä rivi nuoria omia (jos ei valmiita niin hyvin lähellä olevia) NHL-pakkeja odottamassa pelipaikkaa (Siegenthaler, Fehervary, Alekseyev jne). Ilmeisesti Lavi on tykännyt kaverista sitten tosi paljon kun jatko haluttu varmistaa jos tässä kohdin ja pistää milli ens kesän sopimusbudjetista käyttöön. Täähän tarkoittanee sitä, että Ovie on suostunut huikean halpaan jatkoon tai sit lähteekin Venäjälle?
 

Ferris

Jäsen
Siellä on pitkä rivi nuoria omia (jos ei valmiita niin hyvin lähellä olevia) NHL-pakkeja odottamassa pelipaikkaa (Siegenthaler, Fehervary, Alekseyev jne). Ilmeisesti Lavi on tykännyt kaverista sitten tosi paljon kun jatko haluttu varmistaa jos tässä kohdin ja pistää milli ens kesän sopimusbudjetista käyttöön.

Yks asia mikä toki puhuu TvR:n puolesta on se, että vaikka noita nuoria pakkeja on tuloillaan niin yhtään selkeää NHL-tason vääräkätistä prospektia ei taida organisaatiosta löytyä. Eli kuten joku jo ennustelikin, niin tää soppari lienee backup sille, että joku Jensen tai Schultz menetetään Seattleen.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
”Tauolta” paluu kävi voiton merkeissä. Suht peruspuuroa peli. Vanecekilla vaikea ilta, mutta joukkue piti huolta että w merkinnällä selvittiin. Pääosin vakuuttavaa puolustuspeliä ja etenkin vanha herra Chara taas ihan päällikkökamaa tuolla.

Ovie osui. Ei menetetty johtoasemaa kolmannessa kuin ihan minuutiksi. Pomput meidän puolella. Eli mukavat kaks pinnaa ja ei muutakun huomenna uuestaan.

Flyersin sulettua pahemman kerran on ero viivaankin jo revitty mukavasti 12 pinnan mittaiseksi, joten nyt ei nitropurkkiakaan tarvita pelien tihrustamiseen.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Kone oli ehtinyt hyytyä pelitauon aikana. Ei tehty yhtään enempää kun mitä tarvittiin voittoon ja näin jopa Kuzy pääsi loistamaan. Toivottavasti 92 on heräämässä, viime aikojen statsit ovat lupaavia. Vanecek oli todellakin heikko, nähdäkseni kaikki vihulaisen maalit sen piikkiin.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Kuznetsov alkaa heräilemään syvähorroksestaan. Oli Devilsiä vastaan ehdottomasti Capitalsin vaarallisimpia pelaajia ja alkaa muutenkin löytämään sitä kadoksissa ollutta itsevarmuutta peliin onnistumisten myötä. Itseluottamus tapissa pelaava Kuznetsov onkin sitten ihan ylikylän jätkä. Ovielle taas maali ja yhtäkkiä maalipörssin kärki on enää kuuden maalin päässä. Pari Zibanejad-tason iltaa siihen niin Matthews-fanipojat voivat kaivautua taas kuoppiinsa huutelemasta. Ehdin itse jo lopettaa Rocket-jahdin seuraamisen tältä kaudelta, mutta pidetään nyt sivusilmällä sekin mielessä.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
On tuo Chara kyllä ollut kova lisäys tähän ryhmään. Vaikutuksen huomaa ihan kotikatsomoon saakka. Cup-vuoden Orpikia ollaan peräänkuulutettu Reirdenin kausien aikana ja nyt Chara on todellinen isä tuolla.

Ovechking taas alkaa haistamaan rocketin, eikä sitä tällä kaudella ainakaan helpolla tule kenellekään luovuttamaan. Uskomaton ukko!
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Voitolla jatketaan, niin kuin pitikin. Samsonovilta hyvä peli, kuten koko joukkueelta, jonka nollapeli yleensä kertoo. Kuznetsov näyttää hyvältä jäällä ja ilmeisesti jotain keskusteluja on hänen ja Lavin välillä käyty ja näyttänee toimivan. Ovechking jatkaa kuumaa putkeaan ja on tosiaan iskemässä itseään jälleen maalipörssin voittotaisteluun kiinni.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Ovie on kuuma ja Piranha taas kylmä. Joukkue on hyvä. Devilseillä ei kerta kaikkiaan ollut rahkeita haastaa Capseja vaikka toinen erä menikin vähän sinnepäin. Pikkaisen Wilson pyörii siellä kun orpo piru kun se ei tiedä onko sille taklaaminen sallittua ylipäätään enää mutta astui enemmän esiin kolmannessa.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Joops. 6/6 suora Devilsiä vastaan ja aikalailla semmone ”isät vs pojat” peli tämäkin. Mukavan lepposaa.

Samsonov otti ne muutamat paikat hienosti kiinni, oli varman oloinen. Paketti pysy hienosti kasassa. Nyt on tilanne siis kääntynyt taas Sammyn puolella, ja Vanecek on kakkosmoodissa. Hienoo että sai nollapelin.

Ja tosiaan niin vaan Ovie on hiipinyt jo neljän päähän maalipörssissä. Moneskohan vuosi putkeen kun h8itterit ehti lyttäämään menneen talven lumiksi, suolaa suolaa :) en kyllä itekään jaksa uskoo että tää tynkäkausi riittäisi pörssivoittoon hiljasen alun jälkeen, mutta jos nyt sen 30 onnistuis hakkaamaan niin oishan se kova homma. Sekin vaatii vielä kyllä paljon.

Vaikeeta se on tällä hetkellä keksii valittamisen aiheita, vaik yleensä Caps-leirissä on oltu perinteisen taitavia hakemaan niitä ihan mistä tahansa.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Voitokas trendi sai jatkoa. On kyllä Rangers hankala meille tällä kaudella ja 4-5 kavennuksen kohdalla ei kovin montaa kilkkiä ois uskaltanut laittaa Capsien voitolle enää, mutta onneks kello ehti loppuun kuitenkin ennen Ragsien viidettä.

4-0 tilanteeseen asti vahva esitys taas. Sit Kuzy laitto kotkatuuletukset ja Rangers veti herneet nenään niin pahasti että meinasivat tulla vielä tasoihin. ”lol”. Toki siinä tais väsy alkaa painaan ja löysättiin sitten kaasujalka kokonaan, kun luultiin et peli oli ohi, eli ei ihan pelkästään Rangersille tästä hyviä anneta. Vaikka ovat kyllä olleet aika kovassa tikissä viime aikoina.

Samaa mantra ollut nyt kiva toistella, eli here it comes; pääasia et 2 pinnaa ja Ovielle maali!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös