Washington Capitals (2.) – New York Islanders (3.) , Metropolitan 1. kierros

  • 19 965
  • 110

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Tämä ketju jostain syystä vielä puuttui, joten koitetaan nyt semmonenkin saada aluilleen!

Schedule on julkaistu (ajat jenkkilän east coastin mukaan) ;

Wednesday, April 15 (7 p.m) NY Islanders @ Washington
Friday , April 17 (7 p.m) NY Isladners @ Washington
Sunday, April 19 (Noon) Washington @ NY Islanders
Tuesday , April 21 (7:30 p.m) Washington @ NY Islanders
*Thursday , April 23 (TBD) Ny Islanders @ Washington
*Saturday , April 25 (TBD) Washington @ NY Islanders
*Monday , April 27 (TBD) NY Islanders @ Washington

Tästä sarjasta ei oikein osaa omia ajatuksia kasata. Kirjotellaan nyt jotain sekavaa kuitenkin kun ketju kerran tuli avattua.

Washingtonin viime kausi oli valtava pettymys kaikin puolin, mutta tuuletus pukuosastolla on tuonut isoja muutoksia pelitavassa ja rosterissakin. Trotzin pelikirja on sopinut pääkaupunkiin hyvin ja tällä kertaa Capitals näyttää nimenomaan hyvin pleijareihin sopivalta joukkueelta. Isokokoinen, tiivis oman pään peli ja kuuma maalivahti ovat yleensä juurikin niitä kaivattuja hyvän playoffs-joukkueen ominaisuuksia. Ja sitten on toki Ovechkin. Loukkaantumispuolella odotellaan vielä lopullisia uutisia, mutta ihan hyvin pitäisi sen osaston tyhjentyä sarjan alkuun mennessä. Viime aikoina vempassa olleet siis Fehr, Wilson ja Beagle. Etenkin kahden ekan tervehtyminen tähän sarjaan olisi erittäin suotavaa Capsien kannalta.

Islanders puolestaan yllätti kaikki pirteillä esityksillään, vaikka meno loppua kohti onkin hiukan hyytynyt. Saarelaiset ovat pelottavan nopea ja hyvin liikkuva joukkue ja maalinteko on tuntunut ainakin onnistuvan ihan hyvään malliin koko kauden. Tavares on ollut tosi kuuma viime aikoina ja taustaltakin tulee tehoja. Islanderssin puolustuspeli on se isoin kysymysmerkki, omissa on soinut melko paljon ja Halak ei ole ollut erityisen kovassa tikissä viime aikoina. Myös joukkueen tärkeimpiin puolustajiin lukeutuvan Hamonicin pelikunto on kysymysmerkki ja viimeisimmät puheet pitävät miehen poissa ainakin sarjan avauksesta.

Joukkueiden kuntopuntarit näyttää hiukan eri suuntiin. Caps on ollut iskussa kun taas Islandersilla on ollut alavireistä. Capitals saikin lopulta kotiedun käsiinsä, vaikka viimeisellä kierroksella Islandersilla oli Columbusta vastaan paikka ottaa sarjan avaus Nassauhun. Kotietu saattaakin näytellä tärkeää roolia sarjassa, tai sitten ei :)

Capitalsin osalta mielenkiintoiseksi kaveriksi vastapuolelta nostetaan ehdottomasti Jaro Halak. Ukko kaatoi Capitalsin käytännössä yksin surullisen kuuluisassa Montreal-sarjassa jokunen vuosi sitten, vaikka Caps näytti silloin juuri siltä että nyt mentäisiin päätyyn asti. Viime kaudella Jaro kävi sitten heilumassa meilläkin hetken aikaa ja tuolta ajalta päällimmäisenä jäi mieleen yhteenotto lättykeisari-Oatesin kanssa kun Halak ei halunnut pukea vanhaa seuraansa vastaan ja Oates tätä julkisesti arvosteli. Toivottavasti Jarolla on enemmänkin ongelmia pelata vanhoja joukkueitaan vastaan ja tänä vuonna ei yllä vastaavanlaiseen series-stealiin. Muilta osinhan kausi on hänen kohdallaan ollut kaksijakoinen, alku todella vakuuttavaa ja loppua kohden vähän hiipunut. Capsien maalinsuulla Holtby puolestaan on vetänyt koko kauden todella hyvin ja pelasi myös eniten maalivahdeista.

Selvin taistelupari tulee siis olemaan Ovechkin-Tavares. Ovien runkosarjan loppu ei ollut ihan samaa tykitystä kuin tuo ennen vuodenvaihdetta alkanut maalivire, mutta 53 maalia riitti ylivoimaiseen Rockettiin kuitenkin. Tavares taisteli loppuun asti Art Rossista ja menetti sen sitten viime sekunneilla Bennille. Johnny on siis kuitenkin ollut kovassa vireessä runkkarin lopun, joten myrskyn varoitukset on annettu. Saa nähdä lähteekö jompikumpi tai molemmat pimentämään vastustajan ykköstykkiä erityisvartioinnilla.

Erikoistilannepelaaminen tulee olemaan luonnollisesti suuressa merkityksessä, vaikka jäähymäärät tällä kaudella ovatkin olleet laskusuhdanteessa. Caps lukeutuu selvästi sarjan parhaimpien yv-joukkueiden joukkoon (#1 tilastojen mukaan) ja Ovechkinin piiska heiluu tasasen tappavaan tahtiin. Vaikka Isles ei tilastoissa mitenkään huikea av-joukkue ollutkaan (26 sija rankingeissa), niin jostain muistaisin lukeneeni että se päästi viimeiseen puoleentoista kuukauteen vain 2 av-maalia omiin? Vastaavasti Islanderssin yv vs Capsien av on tilastollisesti aika tasainen paritus.

Valmennuspuolella Islandersilla ollaan koko kausi kauhisteltu Capuanon ratkaisuja peluutuksessa ja muutenkin, mutta kai se jotain tekee oikeinkin kun joukkue oli jossain vaiheessa jopa pelätyimpiä vastustajia liigassa. Trotz puolestaan on tosiaan tuonut ihan uutta ryhtiä Capsien viisikkopuolustamiseen ja jopa laiska läski on jaksanut koko kauden vetää ihan erilaista puolustuspeliä mitä Oatesin aikakaudella.

Odotan sarjasta viihdyttävää. Tuskin menee miksikään coast-to-coast maalintekokilpailuksi, mutta kummallakin joukkueella on kyllä reilusti potentiaalia muuhunkin kuin 0-0 pelaamiseen. Lisäksi molemmilta löytyy suurta potentiaalia erittäin fyysiseen sarjaan, jossa ei toivottavasti pieniltä ylilyönneiltäkään vältytä :)

Capsien puolustus vaikuttaa omaan silmään hiukan kokeneemmalta ja fyysisemmältä, etenkin jos Hamonic missaa enemmänkin kuin yhden pelin (mitään ottamatta pois Boychukilta, Leddyltä ja kumppaneilta). Myös maalivahtiosaston ja valmennuksen käännän hiukan Capsien puolelle mikäli Halak ei sitten päätä taas alkaa seisomaan päällään. Hyökkäyksen ehkä käännän jopa hitusen Islandersille, sen verran jalkoja sieltä löytyy. Itselle Capitalsien putoaminen tässä kohtaa ei aiheuta mitään sydänkohtausta, koska tämä on nyt vasta ensimmäinen Trotzin kausi ja uskon että pari seuraavaa kautta on vielä hyvin "ikkuna" auki uroteoille, enkä usko Islanders fanienkaan vielä tältä kaudelta Cuppia odottelevan, joten otetaan tämä sarja nyt vaan ilolla vastaan ja hyvänä lämmittelynä Ragsien kohtaamiselle (menee jatkoon sitten kumpi tahansa).

Joukkueiden kohtaamiset runkosarjassa ;

26.11 Islanders - Capitals 3-2 ja.
28.11 Capitals - Islanders 5-2
29.12 Islanders - Capitals 4-3 ja.
21.2 Capitals - Islanders 3-2 rl.


Joukkueiden aiemmat kohtaamiset pleijareissa ;

1982-83: Islanders 3-1
1983-84: Islanders 4-1
1984-85: Islanders 3-2
1985-86: Capitals 3-0
1986-87: Islanders 4-3
1992-93: Islanders 4-2

Pari näistä sarjoista on ilmeisesti ollut erittäin kuumia, mutta sen verran vanhoja tapauksia ettei niistä itsellä oikeen mitään muistikuvia ole. Tässä kuitenkin yksi youtube "helmi" ; https://www.youtube.com/watch?v=Ko7opk3DS24


Vielä pari hajatelmaa ranskalaisin viivoin otteluparin ratkaisevista tekijöistä ;

- Isokokoinen Caps vs Nopea Islanders
- Ovechkin vs Tavares
- Halak vs Holtby
- Capuano vs Trotz
- Secondary scoring Islandersille
- Erikoistilannepelaaminen ja kotietu Capseille

Eli oma ennustus rohkeasti kotiinpäin, Caps jatkoon 4-2.


Pahoittelut hiukan sekavasta ketjun avaamisesta, tuli tehtyä vähän sivusilmällä muiden hommien ohessa. Ajattelin kuitenkin, että parempi sekava ketjun avaus kuin ei ketjua ollenkaan. :)
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Hyvä avaus. Tuo vuoden '87 playoff-sarja näiden joukkueiden välillä on omasta mielestäni se kaikkein ikimuistoisin sarja näiden kahden joukkueen välillä, itse en tosin elänyt vielä siihen aikaan mutta clippejä nähneenä siitä sarjasta muistan sen ehkä kaikkein kirkkaimpana, se sarjahan meni tosiaan seitsemänteen peliin kuten mainitsit ja ratkaisua haettiinkin sitten pidemmän kaavan kautta kunnes Pat LaFontaine kolautti kiekon muistaakseni ylähirren kautta sisään ja se oli sitten siinä.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Caps-fanina toivon tietysti Capsien voittoa. Ylivoimapeli kuitenkin perinteisesti poffseissä vähemmän tärkeää kun runkosarjassa koska jäähyjä tulee vähemmän.
Islesisillä todella on ollut kuntokäyrä laskemaan päin mutta panosten lisääntyessä vire saattaa hyvinkin nousta.
 
Ylivoimapeli kuitenkin perinteisesti poffseissä vähemmän tärkeää kun runkosarjassa koska jäähyjä tulee vähemmän.
Vai onko ylivoima jopa tärkeämpää, kun tasakentällisin pelataan ehkä tarkempaa peliä kuin runkosarjassa? Capitalsilla kyllä on aseet ratkaista ylivoimalla, mutta onhan Islandersin pelikin parhaimmillaan rennon itsevarmaa. Toivottavasti Islandersilta löytyy pudotuspeleissä tarvittava battle level.
Eiköhän Islandersin kolmos- ja nelosketjut ole parempia kuin Capitalsin vastaavat, mutta Capitalsin puolustus kieltämättä vaikuttaa vahvalta. He myös pelaavat nopeaa peliä, ei ole ongelmaa pysyä Islandersin vauhdissa.
Pakko sanoa, että Washington lähtee sarjaan suosikkina, mutta voi heidän tekemisensä vähän hajotakin jossain vaiheessa. Ehkäpä sarja ratkeaa pariin jatkoaikamaaliin...
 

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Jos Holtby loistaa pelistä peliin ja Ovy pelaa kovilla tehoilla, Capitals menee jatkoon. Jos taas Islanders saa pakkansa pysymään tiiviinä (kuten runkosarjassa parhaimmillaan) ja tehoja tulee hyvin YV:llä, menee se sarjasta jatkoon. Capitalsilla on enemmän kokemusta, mutta Islanderista voi tulla vuoden 2004 Tampa tänä vuonna...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Kyllähän Islanders on tässä selkeä haastaja. Oli paikka napata kotietu Capsin nenän edestä viimeisellä kierroksella, mutta kevään peleille tyypilliseen tapaan Islanders onnistui häviämään kotikentällään. Tämä töpeksiminen voi koitua vielä kohtaloksi Islesille... Toisaalta, jos Isles onnistuisi kairaamaan edes toisen kahdesta ensimmäisestä vieraspelistään, olisi kotikentällä loistava iskun paikka game 3 & 4:ssa,

Se on ainakin varma, että Nassau Coliseum tulee olemaan näissä(kin) pudotuspeleissä todellinen hornankattila, eikä Islesin pärjääminen tule jäämään kotiyleisön tuesta kiinni. Eniten jännittää puolustuksen ja maalivahtipelin riittävyys. Vaikka Halak kerran on pudotuspeleissä loistanutkin, niin Islesissä Jaron taso on heilahdellut ihan liikaa.

Vielä pari yötä ja sitten lähtee! Isles in 6. Let's go Islanders! Tuleeko muuten Rangers-Islanders, jos molemmat Nykin joukkueet menevät jatkoon?
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Tässä sarjassa tykkään tietyllä tavalla molemmista joukkueista. Nämäkin joukkueet vaikuttaa aika tasaiselta parilta, 6-7 matsia pelataan täälläkin? Ehkä aavistuksen kuitenkin toivon Islandersin voittoa, olisi hauska nähdä, että jengi pistää vanhan Nassau Veterans Memorial Coliseumin rokkaamaan vielä viimeisen kerran oikein tosissaan.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Onhan Capitals suosikki tähän sarjaan, selkeä sellainen ei kuitenkaan. Peleistä Islesiä vastaan on jäänyt mieleen saarelaisten hurja pelinopeus ja John Tavaresin maagisuus.

Capitals päihittää Islandersin kärkimiesten laajuudessa, Capitalsissa on kaksi todellista tähteä, Islesillä vain yksi. Islandersin secondary scoring on kuitenkin parempi, kuten aikaisemmin onkin todettu.

Capitalsin puolustus menee omasta mielestä liigan top vitoseen. Tässä onkin ehkä sarjan ratkaiseva tekijä. Mikäli Caps onnistuu sulkemaan Tavaresit ja kumppanit, sarja on nopeasti ohi. Halak on kaiken lisäksi huonompi maalivahti tällä hetkellä kuin Holtby, joten sekin osasto menee Capitalsille.

Vaikka olen Capitals-fani, en missään nimessä usko tätä helpoksi sarjaksi. Islanders haluaa aivan varmasti näyttää nyt olevansa ensi kausillakin vakavasti otettava haastaja. Caps kuitenkin 4-2 jatkoon.
 

passenger

Jäsen
Yksi todella merkittävä seikka sarjan kannalta, jota vielä ei kai ole mainittu, on Travis Hamonicin pelikunto. Hamonic huilasi viime pelit ilmeisesti jonkinlaisen polvivamman takia. Hamonic on puolustuksen henkinen johtaja, ja ylivoimaisesti paras puolustava puolustaja Islandersilla. Hamonic tulisi todennäköisesti pelaamaan todella paljon Ovechkinia vastaan. Toissa keväänä Hamonic pelasi erinomaisesti Penguinsin tähtiä vastaan ja hiillosti jopa Malkinin tappeluun saakka. Mikäli Hamonic ei ole pelikuntoinen, tai joutuu edes puolikuntoisena pelaamaan, on se valtava lovi Islandersin puolustukseen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Maalivahtipeliin ratkeaa tämä sarja. holtby hoitaa Capsit jatkoon halakin pettäessä.
 

Bäcks19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Washington Capitals
Tosiaan varmasti tiukka sarja tulossa ja uskon, että Capsit paremman maalivahti -ja erikoistilannepelaamisen kautta menee jatkoon 4-2. Mielenkiintoista nähdä laittaako Trotz Ovien ja Bäcksin takaisin yhteen vai jatketaanko samanlailla kuin runkosarjan lopussa eli Kuznetsov ovien rinnalla.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Niinkuin moni muukin on tässä nostanut niin nostan myös itse Braden Holtbyn Jaroslav Halakia kovemmaksi kassariksi. Mietin kuitenkin sitä, että onko mahdollisuuksia, että Holtbyn 73 pelattua ottelua vs. Halakin 59 on vaan liikaa. Onko tässä mitään tsäänssiä jonkin sortin väsähtämiseen, vai olisiko se vasta mahdollisten myöhempien kierrosten juttu? Kertokaa muutkin mitä olette mieltä. Kertoohan 73 pelattua peliä myös siitä, että Petersiin ei löydy luottoa, mutta ykkösveskan mahdollinen loukkaantuminen/paha sulaminen nyt olisi semmoinen isku kelle vaan tässä vaiheessa, että turha edes spekuloida. Ei kuitenkaan maalailla mitään piruja seinille vaan toivotaan, että kaikki pysyy kunnossa ja pelaa tasollaan tai ylittävät itsensä. Let's play hockey!
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Holtbyn itsetunto vaikuttaa hyvältä- uskon/toivon että sille on tehnyt vaan hyvää pelata paljon. Jos Islanders onnistuu tuhoamaan Holtsin niin voittavat samalla koko ottelusarjan- kakkosveskari Peters on ollut hyvin epävarma (vaikka onkon ajoittain loppukaudesta ollut hiukan parempi).


edit: lyöntivirhe
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mietin kuitenkin sitä, että onko mahdollisuuksia, että Holtbyn 73 pelattua ottelua vs. Halakin 59 on vaan liikaa. Onko tässä mitään tsäänssiä jonkin sortin väsähtämiseen, vai olisiko se vasta mahdollisten myöhempien kierrosten juttu? !

Runkosarjan lopun Detroit-ottelussa näytti että holtbyllä olisi yhdessä spagaatti-venytyksessä naksahtanut joku paikka. Mies kuitenkin pelasi ottelun loppuun asti ja ei siinä sen kummempaa, on pelannut sen jälkeenkin. Riskit paikkojen napsahtamisesta ylipeluutuksen takia lienee kuitenkin olemassa.
 

passenger

Jäsen
Jatkoajan sarjaennakko nostaa Capitalsin fyysisyyden yhdeksi ratkaisutekijäksi. Itse en tuota kyllä ihan allekirjoita, vaan näkisin erikoistilannepelaamisen olevan sarjan ratkaiseva tekijä. Jos ihan taklaustilastoja katsotaan, niin Islandersilla taitaa olla n. 350 tilastoitua taklausta enemmän, Martin ja Clutterbuck tuovat kahdestaan yli 700 taklausta tuohon, mutta Islandersista löytyy yli sadan taklauksen miehiäkin 12 Capsin 10 vastaan, joten en oikein näe tätä fyysisyyttä merkittävänä Capsin etuna.

Molemmilta löytyy aivan kärkiluokan supertähti, Capsilta löytyy vielä Bäckström, joka on hyvin lähellä tuota supertähtiluokkaa, vaikka onkin ehkä yksi jääkiekkoilun aliarvostetuimpia pelaajia. Näiltä osin ratkaisu voidaan nähdä siinä, että Islandersilta Nielsenin ja Hamonicin pelikunto on epävarmaa, sillä heillä olisi ennakkoon avainrooli Capsin ykköskentän pitämisessä aisoissa.

Grabovski on toipunut pelikuntoon ja on ollut harjoituksissa täysillä mukana, kuin myös Nielsen. Nielsen on jättänyt harjoituksia väliin ja helmikuusta saakka, ja on ilmeisesti tuolloin jo loukkaantunut, mutta mitään tarkempaa hänen tilanteestaan ei ole kerrottu. Nielsen jätti viimeiset pelit runkosarjasta väliin, mutta on siis nyt osallistunut harjoituksiin normaalisti. Hamonic ei ole ollut harjoituksissa lainkaan tuon Penguins pelin loukkaantumisen jälkeen

Islandersin alivoima takelteli alkukaudesta aina tuonne tammi- helmikuulle ja koko kauden prosentit näyttävät rumilta, mutta loppukaudesta alivoima on parantunut koko ajan ja ollut jopa erittäin hyvää loppukaudesta, viimeiset 40 alivoimaa taisi olla jo yli 90% luokka, mikä on aivan liigan kärkeä, joten tässä on tapahtunut huomattava kehitys kauden aikana. Islandersin on kyettävä pitämään tuo alivoimaprosentti tuolla 90% tuntumassa ja toisaalta nostettava loppukaudesta takellellut ylivoima takaisin sinne 20% tuntumaan.

Maalivahdeista Holtby on parempi, mutta en usko maalivahtipelin olevan se suurin ratkaisutekijä tässä sarjassa. Historiaa ei ainakaan puutu näiden joukkueiden väliltä. Itse en tuota vuoden -87 sarjaa ole vielä seurannut, mutta peli löytyy kokonaisuudessaan Islandersin "10 Greatest Games" -DVD boksilta ja youtubestakin näyttää löytyvän ensimmäisestä jatkoerästä eteenpäin tuo neljänteen jatkoerään venynyt "Easter Epic" -ratkaisupeli. 93 kevät sen sijaan on muistissa, eikä vähiten sen Hunterin suorittaman torppauksen takia. Uskoisin, että yksi avauskierroksen fyysisimmistä sarjoista tullaan ainakin näkemään näiden joukkueiden välillä. Ja toiveissa toki olisi nähdä Islandersin menevän jatkoon, vaikka joukkue haastajan asemasta lähteekin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tampereen Ilves
Viime aikoina vempassa olleet siis Fehr, Wilson ja Beagle. Etenkin kahden ekan tervehtyminen tähän sarjaan olisi erittäin suotavaa Capsien kannalta.

Fehr ja Beagle kehissä. Wilson vielä katsomossa.

Mielenkiintoista nähdä laittaako Trotz Ovien ja Bäcksin takaisin yhteen vai jatketaanko samanlailla kuin runkosarjan lopussa eli Kuznetsov ovien rinnalla.

Samanlailla jatketaan kuin runkosarjan lopussa. Caps lähtee ekaan peliin tällasilla ketjuilla:

Ovechkin - Kuznetsov - Ward
Johansson - Backstrom - Brouwer
Laich - Fehr - Beagle
Glencross - Latta - Chimera

Orpik - Carlson
Alzner - Niskanen
Gleason - Green

Holtby oleellisesti maalilla
 

Śmierć

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders & Frans Nielsen + Karhu HT
Itse jotenkin tykkään tästä sarjasta. Islandersilla on kaikki mahdollisuudet voittaa neljä peliä ja uskonkin, että nähdään tiukkoja vääntöjä lähes joka kerta.

Jos Halak saa kiinni sen alkukauden vireen, niin maalivahtipeli on aika lailla tasoissa. Puolustuspäässä Islanders tarvitsee Hamonicia, joten toivottavasti ei saanut silloin pahaa osumaa ja pääsee pelailemaan tähän sarjaan. Hyökkäyspäästä voisin todeta sen verran, että saarelaisilla on laajempi rosteri maalintekoon, sillä jokainen neljästä kentästä on uhka myös hyökkäyspäähän.

Katsellaan yöllä, että mihin suuntaan sarja lähtee käyntiin!
 

Bäcks19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Washington Capitals
Puolisentoista tuntia tosiaan vielä joutuu odottelemaan ja fiilis alkaa pikkuhiljaa nousemaan!

Täällä myös Wilsonia kaipaillaan tekemään sitä mitä parhaiten osaa eli rikkomaan peliä ja ärsyttämään vastustajan tähtiä. Hyvä kuitenkin, että Fehr pelikunnossa. Äijä pelaa hyvin molempiin suuntiin ja tuo tuohon kolmoskenttään offensiivista voimaa.
 

Juzbe#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, HPK
Isles tänään:

Kulemin-Tavares-Strome
Bailey-Nielsen-Okposo
Lee-Nelson-Grabner
Martin-Cizikas-Clutterbuck

Leddy-Boychuk
deHaan-Strait
Hickey-Visnovsky

Halak

Hamonic siis sivussa loukkaantumisen takia ja Grabovski ilmeisesti healthy scratch pelituntuman puutteen takia. Ihmettelen jälkimmäisen tilannetta, Grabovskia kaivattaisiin mielestäni jäällä eikä katsomossa.

Tänään jännä peli kuitenkin edessä. Nyt haetaan asetelmia koko sarjalle, nähdäänkö vauhdikasta kiekollista peliä Islesin tyyliin vai onnistuuko Caps hieman puolustusvoittoisemmassa kiekossaan? Kova luotto on omiin, tänä keväänä mennään pitkälle!
 

Conroy#22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tärpätti, Southeast Division Champions
Islesille ansaittu voitto.Pelasi fiksusti ja kovaa.Capitals näytti kaatuilevalta ämmälaumalta, varsinkin kapteenillamme oli vieläkin päällä se runkosarjan loppusurffailu kun mikään ei kiinnosta ja ohjaimesta on patteri loppu.Hävettää että edes heräsin katsomaan moista ämmäilyä!Ei kotona yksinkertaisesti voi pelata noin haluttomasti..
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Jepp. Eivät ollet Capsit vielä tajuneet että tässä pelataan pudotuspelejä.

Eka maali oli Holtsin mikä huolestuttaa.

Jos ei gameface löydy seuraavaan peliin niin ei ehdi parta kasvaa pitkäksi. Joutavatkin golfkentille jos näin on.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Hieno ryöstö heti ensimmäisessä vieraspelissä Islandersilta. Aika lailla täydellinen vieraspeli, olkoonkin, että Capitals oli hyvin vaisu. En tiedä, olivatko yhtään valmiina pelaamaan pudotuspelejä vai missä mätti, mutta hyvä näin. Toivoottavasti Capitals ei ole valmiina perjantainakaan, olisi herkullista lähteä 0-2 tilanteessa Nassau Coliseumille.

Maalivahtien taisto on nyt Holtby 0-Halak 1. Pari helppoa meni Holtbylle, erityisesti Islesin 1. ja 2. maali. Olihan toinen maali hieno ja tarkka veto Stromelta etukulmaan, mutta kyllä se silti Holtbyn piikkiin meni. Halak otti puolestaan kaikki varmat pois ja oli viimeinen lukko vaikeina hetkinä. Ne maalin takana seikkailut voisi sen sijaan Jaro jättää jatkossa vähemmälle... Halak otti mm. pari Ovechkinin vetoa pointilta 3.erän puolivälin Caps-ylivoimalla. Se oli todella kriittinen hetki ja todella tärkeä jäähyn tappo Islandersilta.

Epäilemäni Isles-puolustus selvisi ainakin tästä koitoksesta. Toivottavasti Hamonic on kuitenkin pelikuntoinen jatkossa, sillä kyllähän tuo Islandersin puolustuskuusikko on melko heppoinen nykyisellään. Liian hidas ja vaikeuksissa omassa päässä kovan paineen alla. Taisi tulla Hickeyn kiekonmenetyksestä Capsin ainokainen tässä pelissä. Siinä maalissa tuli esiin Islandersin puolustuksen jo edellä mainittu heikkous.
 

Juzbe#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, HPK
Aika miehekäs aloitus tosiaan Islesilta. Kotiedun ryöstö on kova juttu, Coliseum ei ole todellakaan helppo paikka vastustajalle playoffeissa. Washingtonissa Isles onnistui hiljentämään kotiyleisön todella hyvin. Samaa tuskin tapahtuu sunnuntaina kun siirrytään Long Islandille, oli tilanne sarjassa 1-1 tai 2-0.

Ehkä suurin ero joukkueiden välillä viime yönä oli pelirohkeus. Isles pelasi rohkeata kiekollista peliä ja karvasi todella aktiivisesti. Islesilla oli todella paljon kiekonriistoja Caps-päädyssä ja keskialueella. Enkä kyllä todellakaan osta selitystä siitä, ettei Caps ollut hereillä. Kotijoukkue loi paljon hyviä paikkoja ja vei kulmavääntöjä ja aloituksia mutta kiekonmenetykset maksoivat heille todella paljon.

Maalivahdeista molemmat ottivat yhden helpon mutta myös hyviä torjuntoja sekaan. En sanoisi että Stromen maali olisi ollut helppo, pienestä maskista kiekko kilpikäden puolelle yläriman alle. Aika tekemätön paikka minusta.

Perjantaina on kyllä todella tärkeä matsi edessä, Capitalsilta vaaditaan yksi vaihde lisää mikäli eivät halua antaa sarjan voiton avaimia Islesille. Perjantain jälkeen kummankin joukkeen on ainakin turha selitellä ettei joukkue ollut valmis pelaamaan, jos ei nyt ole valmis pelaamaan, voi lähteä suoraan kesälomille!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös