Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Viimeisetkin otteluparit ovat selvinneet ja runkosarjan voittanut Washington Capitals saa vastaansa hienosti pudotuspeleihin taistelleen Toronto Maple Leafsin.

Ottelusarjan aikataulu:

Capitals - Maple Leafs 14.4. PE 02:00
Capitals - Maple Leafs 16.4. SU 02:00
Maple Leafs - Capitals 18.4. TI 02:00
Maple Leafs - Capitals 20.4. TO 02:00

Tarvittaessa:

Capitals - Maple Leafs 22.4.
Maple Leafs - Capitals 24.4.
Capitals - Maple Leafs 26.4.

Huom! Suomen aikataulun mukaan ylläolevat alkamisajat.

***

Ketju pystyssä, niin ei muuta kuin omat näkemykset tulevasta sarjasta jakoon!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jos Leafs tästä jatkoon menee, niin kyllä se on kevään suurin pommi, tapahtui muissa sarjoissa mitä tahansa. Vaahteralehdillä on mahdollisuudet tietysti, mutta Capitals on materiaalin puolesta reilusti edellä.

Katseet kääntyy herraan nimeltä Alexander Ovechkin. Hiljainen runkosarja, onko säästellyt näitä pelejä varten?

Kaiken järjen mukaan 4-0/1 Washingtonille, mutta koska laji on jääkiekko, niin aina voi sattua mitä tahansa. Ja se tekeekin tästä niin mahtavaa.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Mikä tuo otsikon Toronton WC 2 on? Ei tule mieleen kuin Western Conferencen kakkonen, mutta Toronto oli tietysti Eastern Conferencen kahdeksas.
 

Knap

Jäsen
Mikä tuo otsikon Toronton WC 2 on? Ei tule mieleen kuin Western Conferencen kakkonen, mutta Toronto oli tietysti Eastern Conferencen kahdeksas.
Voisin veikata sen olevan Wild Card 2. Eli jälkimäisellä Wild Cardilla päässyt mukaan.

E: Hidas
 
KalPa, Brad Marchand #63

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Katseet kääntyy herraan nimeltä Alexander Ovechkin. Hiljainen runkosarja, onko säästellyt näitä pelejä varten?
Ovetshkinia ei käsittääkseni peluutettu samaan malliin runkosarjassa kuin edellisinä vuosina, mikä lienee osasyy muun muassa pienempään maalimäärään kuin tavallisesti. Pääsyy lienee juurikin tuo, että virtaa riittää varmasti myös pudotuspeleissä.

Matthews on nostanut nyt keväällä tasoaan juuri silloin kun Leafs on sitä eniten tarvinnut, joten mielenkiintoista nähdä, että jatkuuko sama tahti myös pudotuspeleissä. Sitä todellakin tarvitaan, jos Leafs meinaa tästä kunnon sarjan tehdä.

Veikkaan, että Leafs pystyy yhden ottelun kotona viemään, mutta muut menevät Washingtonille eli Capitals in five.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!
Suosikkijoukkue
HIFK, Jokipojat, Montreal Canadiens, Liverpool
Hankala tässä on uskoa Toronton jatkoon, sillä materiaalietu on selvästi Capitalsilla ja systeemit viilattu vuosien kuluessa tappiin, mutta toki ensimmäinen kierros voi olla joskus yllätyksellinen ja se on yleensä paras paikka iskeä, jos haluaa tiputtaa sarjan kärkijoukkueita. En jaksa tilastoja plärätä (onko niillä enää kovin suuri merkitys plays-off peleissä?), mutta periaatteessa hyökkäys menee jotakuinkin 1:1, mutta sen sijaan puolustus ei ole vielä Toronton vahvoja puolia ja kovassa paineessa se voi sekoilla pahastikin. Maalivahtipeli menee kyllä Holtbyn johdolla Capitalsille, mutta ei Torontokaan ole heikoilla jos Andersen vain pysyy terveenä tai on yleensä torjuntakuntoinen. Uskon, että tämä vuosi menee Torontolla vielä pleijarikokemusta hankkiessa ja joukkuetta kypsytellessä Babcockin tiukassa otteessa. Jatkoon eivät riitä edes valmennusvelho Babcockin taidot, mutta näin alkuun Capitals voi olla yllättävän tiukoilla. Ennustan, että sarja päättyy 4-1 tai 4-2 Capsille ellei sitten sarjan aikana tapahdu jotain erikoista (esim. Holtby loukkaantuu) ja Toronto venyy pitkästä aikaa uudella nälkäisellä joukkueella jopa 4-3 sarjaan.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Nyt kun pääsin asettumaan tietokoneen äärelle kunnolla, niin voisin ainakin oman näkemyksen tulevasta sarjasta laittaa ilmoille... Pyrin mahdollisimman objektiivisesti kirjoittamaan, joten...

***

Washington Capitalsin edellinen(kin) kausi päättyi pettymykseen. Joukkue voitti runkosarjan ja taivas oli rajana pudotuspeleihin lähtiessä, kaasu pohjassa mentiin koko kausi, ei tietoakaan siitä, että joku joukkue voisi pysäyttää täydessä vauhdissa painavan pikajunan ja suistuttaa tämän raiteiltaan. Näin siinä lopulta kävi, kun Penguins tuli ja pudotti Capitalsin toisella kierroksella edeten lopulta mestaruuteen saakka.

Capitalsin toimistossa alkoi tapahtua kesän aikana, jotkut (mukaan lukien allekirjoittanut) luuli näitä siirtoja suhteellisen pieniksi, joihin alkukaudella kyseiset kaveri antoi vähän aihetta (Connolly&Eller), mutta näyttivät lopulta epäilijöilleen. Kausi alkoi muutenkin vähän yskähdellen, eikä ennen joulua pelattu toivotulla tasolla. Tuli uusi vuosi ja tuli myös Capitals, joka alkoi pelaamaan todella hyvää jääkiekkoa valehtelematta jokaisessa pelissä. Oikeaa pysäyttäjää ei edes löytynyt ja joukkue tallusteli voitosta voittoon. Kauden aikana yleensä tulee se heikompi jakso ja varmasti moni luuli, että se tuli Capitalsilla jo alkukaudella, eikä peli tuosta huonone laisinkaan ja odotukset alkoivat tuntua jo ennen kuulumattomalta omassa kehossa. Tuli myös viikon tauko, jonka jälkeen peli sanalla sanoen halvaantui ja takaraivossa jyskytti jos jonkinlaiset ajatukset pidemmän aikaa. Joukkue todisti luonteensa, jota ei pääkaupungissa ole ennen nähty ja tapahtui sellainen asia, että tämä joukkue Washington Capitals alkoi pelaamaan ja heräsi horroksestaan vielä keväällä.

Joukkueen pelistä on huokunut tietynlainen raivo ja aivan uskomaton voitontahto tietyissä peleissä, esimerkiksi Pittsburghia vastaan. Näihin Playoffeihin on pyritty valmistautumaan parhaalla mahdollisella tavalla ja nyt on sellainen joukkue Capitalsilla, että ei koskaan ole nähty. Nyt joukkueen aika on vain ulosmitata se todellinen potentiaalinsa, nimittäin sitä löytyy tästä porukasta sanoinkuvaamattoman paljon!

***

Toronto Maple Leafsin kausi on sujunut odotuksiin nähden loistavasti ja nuoret lupaukset ovat johdattaneet joukkonsa pudotuspeleihin asti, joka lienee jo loistava saavutus. Suhteellisen nuori joukkue on kyseessä muutamalla kokeeneemmalla kaverilla höystettynä ja joukkueella on ehdottomasti valoisa tulevaisuus edessä. Nyt tämä joukkue ja useimmat sen pelaajista pääsee ensimmäistä kertaa kokeilemaan playoff maailman menoa tällä hetkellä pahinta mahdollista joukkuetta vastaan ja nyt on eri pelit kyseessä, kuin runkosarja. Aikaa ei tule olemaan paljoa ja nyt tullaan kovaa iholle kiinni. Itse en viitsi enempää nolata itseäni väärillä tiedoilla, joten Toronton kannattajat voivat tulla avaamaan enemmän omaa tietämystään. :D

***

Ratkaisu:

Capitals tulee todella nälkäisenä ja tietyllä raivolla jokaiseen peliin näissä playoffeissa ja en usko millään Torontolla olevan saumoja vastata millään mittarilla Capitalsin huutoon. Tänä vuonna ainakin Capitals on paljon vielä edellä sekä viisikkopuolustuksessa, että hyökkäyspelaamisessa ja tilanteiden tullen Holtby on se viimeinen lukko maalilla. Uskon, että Capitals hoitaa Toronton melko selvästi.

Caps in 5.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Capitalsin heiniä tämä on, jäätävä runkosarja takana taas ja kokoonpano täyttä timanttia. Tämä on kyllä kuitenkin sarja jota tulen seuraamaan niin paljon kuin vain kerkeän, mielenkiintoista nähdä pystyykö Toronto haastamaan Capsia mitenkään ja miten pelaavat nuoret kaverit näitä pelejä. Hämmentävätkö Martin, Komarov, Kadri ja Boyle kuinka paljon? Millaista kohtelua saavat Nylander, Matthews ja kumppanit Capitalsilta? Entä onko Zaitsev Ovechkinin tähtäimessä kun viime kohtaamisessa Ovechkin kävi antamassa maanmiehelleen muutaman kovan töötin.

Toivottavasti tulisi tiukka sarja, enkä panisi ollenkaan pahakseni jos Toronto tästä jotenkin onnistuisi itsensä jatkoon saamaan. Epäilen kuitenkin tätä vahvasti.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tampereen Ilves
Katseet kääntyy herraan nimeltä Alexander Ovechkin. Hiljainen runkosarja, onko säästellyt näitä pelejä varten?
Ovechkinia ollaan tosiaan nyt koko kauden peluutettu vähemmän verrattuna aikaisempiin kausiin... niin tasaviisikoin, kuin yv:lläkin.

mutta periaatteessa hyökkäys menee jotakuinkin 1:1
Pitäisikö tämä ymmärtää niin, että hyökkäyskalusto on joukkueitten välillä lähtökohtaisesti tasavertainen?

Hämmentävätkö Martin, Komarov, Kadri ja Boyle kuinka paljon? Millaista kohtelua saavat Nylander, Matthews ja kumppanit Capitalsilta?
Ensimmäinen voi pitääkkin paikkansa, yksi harvoja Toronton mahdollisuuksia on juurikin tuo että pääsisivät Caps pelaajien ihon alle. Potentiaaliset kohteet olisivat Kuznetsov ja Williams. Kuzy pelannut viime aikoina alle potentiaalinsa ja välillä pystyy näkemään turhautumisen merkkejä pelaamisessa. Williamsilla myös välillä lyhyt pinna, johon EHKÄ kannattaisi iskeä. Mihinkään Ovechkinin kuumentamiseen ei kannattaisi Toronton pelaajien lähteä. Siellä on Oviella tällä hetkellä yksi ainoa päämäärä ja sitä ei enää sumenneta millään pikku hiillostamisella.

Toiseen kysymykseen: En usko, että tulevat saamaan minkäänlaista erityistä kohtelua. Capitals tulee keskittymään omaan tekemiseensä ja jättää ainakin tässä sarjassa tällaiset "erityiskohtelut" sivuun.

Sitten vielä lopuksi omia ajatuksiani sarjasta:

Ilman värilasejakin sanottuna, en usko että tässä tulee olemaan juurikaan Torontolla mahdollisuuksia. Ei tässä tartte mennä kuin viikko taaksepäin, kun joukkueet pelasivat vastakkain ja Capitals vyöryi päälle kaikkien neljän viisikon voimin oikeastaan koko 60min. ajan (Capitals voitti 4-1). Alkukaudestahan Toronto sai nipistettyä Capseista 2-4 voiton, mutta tuolloin Capitals ei vielä pelannut lähelläkään todellista tasoaan. Tällä hetkellä Capitalsien hyökkäyskolmikoista odotan enemmän ainoastaan kakkoskentältä. Kuznetsovin johdattama kolmikko ei ole kokonaisuudessaan pelannut sillä tasolla mitä vaaditaan, jos halutaan päätyyn asti mennä. Nyt olisi aika tämänkin kentän herätä kunnolla, jotta se ei ole myöhäistä sitten kun vastaan tulee seuraavalla kierroksella joko Pittsburgh tai Columbus. Holtbyn mahdollista loukkaantumista ehdoteltiin myös yhdeksi Toronton mahdollisuudeksi (@Jäkishöntsä ), mutta en itse jaksa uskoa tuohonkaan. Siellä on kakkosvahtina erittäin hyvin kehittynyt Grubauer, josta Korn on saanut taottua erittäin luotettavan vahdin. Grubauerhan sai tällä kaudella pari peliä enemmän vastuuta viime kauteen verrattuna. Philipp pelasi kaudella 24 ottelua (Päästettyjen maalien keskiarvo: 2.04 ja torjuntaprosentti: 92.6%). Toki täytyy muistaa, että Grubauer on kokematon pudotuspeleissä NHL:n puolella. Tarkoitukseni oli vain sanoa, että mahdollisen Holtbyn loukkaantumisen tapahtuessa, on Capseilla heittää erittäin hyvä kakkosmoke maalille.

Oma veikkaukseni sarjasta: Capitals vie 4-1.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Pitäisikö tämä ymmärtää niin, että hyökkäyskalusto on joukkueitten välillä lähtökohtaisesti tasavertainen?
Kyllähän Torontolla oli esimerkiksi peräti viisi kappaletta 60 pisteen ylittäjiä Capitalsin kahta vastaan. Olkoonkin, että Capsilla oli vielä pari lisäksi lähellä 60 pistettä. Tämä ei tietenkään yksinään kerro välttämättä kovinkaan paljoon joukkueiden tasosta, mutta runkosarjan osalta Toronton hyökkäys tykitti kovia tehoja laajemmalla rintamalla. 20 pisteen ylittäjiä Torontolla oli 9, Capitalsilla taas 11. Eli kyllä Capsillakin toki on laajuutta, mutta Toronton kärki oli vaan runkosarjassa hyökkäyksen osalta leveämpi. Toki Washingtonin kärkiäijillä on luultavasti enemmän värkeissä varaa kiristää.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tampereen Ilves
Kyllähän Torontolla oli esimerkiksi peräti viisi kappaletta 60 pisteen ylittäjiä Capitalsin kahta vastaan. Olkoonkin, että Capsilla oli vielä pari lisäksi lähellä 60 pistettä. Tämä ei tietenkään yksinään kerro välttämättä kovinkaan paljoon joukkueiden tasosta, mutta runkosarjan osalta Toronton hyökkäys tykitti kovia tehoja laajemmalla rintamalla. 20 pisteen ylittäjiä Torontolla oli 9, Capitalsilla taas 11. Eli kyllä Capsillakin toki on laajuutta, mutta Toronton kärki oli vaan runkosarjassa hyökkäyksen osalta leveämpi. Toki Washingtonin kärkiäijillä on luultavasti enemmän värkeissä varaa kiristää.
Ok. No itse perustan näkemykseni kyllä nähtyjen pelien perusteella, en tilastojen. Ja vaikka tuijottaisinkin tilastoja, niin en sitä kyllä tekisi pelkkien tehopisteitten valossa. No nämä on näitä näkemyseroja.
 

sntr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Katseet kääntyy herraan nimeltä Alexander Ovechkin. Hiljainen runkosarja, onko säästellyt näitä pelejä varten?
Ovechkinia ollaan tosiaan nyt koko kauden peluutettu vähemmän verrattuna aikaisempiin kausiin... niin tasaviisikoin, kuin yv:lläkin.
Peluutettu tosiaan vähemmän ja kentällä ollessaan on entistä enemmän syötellyt ketjukavereille avomaalipaikkoja. (ks. Oshien maalimäärät) Ylivoimiinkin on pitkästä aikaa saatu monia erilaisia variaatioita, kun ei enää aina yritetä neliön läpi poikkisyöttöä Ovechkinille, josta sitten yksi kymmenestä päätyy maaliin.

Sarjaa ja koko kevättä odotan pelonsekaisin tunnelmin. Nythän sen Cupin on tultava tai koko joukkueen voi laittaa minun puolesta myyntiin. Edessä kuitenkin on nuori ja näytönhaluinen Toronto, jonka jälkeen takavuosien peikko toisella kierroksella. Oivoi, voivoi.
 
"Mä hankkiudun siitä eroon"
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Tällä hetkellä Capitalsien hyökkäyskolmikoista odotan enemmän ainoastaan kakkoskentältä. Kuznetsovin johdattama kolmikko ei ole kokonaisuudessaan pelannut sillä tasolla mitä vaaditaan, jos halutaan päätyyn asti mennä. Nyt olisi aika tämänkin kentän herätä kunnolla, jotta se ei ole myöhäistä sitten kun vastaan tulee seuraavalla kierroksella joko Pittsburgh tai Columbus.
Juurikin tämä ketju oli selvästi paras Bostonia vastaan nyt viikonloppuna ja teki kaksi todella hienoa maalia. Jatkaessaan siitä mihin tuossa ottelussa jäi, niin saamme tosissaan kaksi ykkösketjun veroista kentällistä.

E: Menee vähän Capitalsin oman ketjun aiheeksi, mutta tulipa nyt lätkäistyä tänne. Eiköhän viesti huku tänne kohta..
 

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Torontoa ei auta lähteä yhtään väheksymään vastustajana, itse olisin melkein mieluummin lähtenyt Bostonin kanssa painimaan kuin Toronton kanssa takomaan maaleja kilpaa. Toki se fakta etteivät Caps ja Leafs ole aikaisemmin ikinä kohdanneet poffeissa nostaa mielenkiintoa aikalailla.

Täällä on nyt nostettu puheen aiheeksi se kummalla on kärjessä enemmän leveyttä ja syvyyttä. Allekirjoitan sen että aika tasavahvat kärkiketjut joukkueilta löytyy, joten paljolti riippuu siitä miten tulosyksiköt pof-maailmassa saavat tulosta aikaiseksi. Jos mennään yhtä tasaisesti kuin runkosarjassa, niin silloin astuvat esiin alempien kenttien miehet. Ja tässä kohdin Caps-fanien tulisikin muistaa, että poffeissa ei ainoastaan merkitse se kuinka tähtipelaajasi pelaavat, vaan isommassa merkitysessä ovat jopa ne alempien ketjujen taustajoukot. Runkosarjan pohjalta vaa'an pitäisi kääntyä pitkässä sarjassa auttamatta Capseille, joilta löytyy kolmos- ja nelosketjustakin vielä yli 10 maalin ja 25 pisteen miehiä. Toki myönnän etten Leafsien alempia kenttiä tehojen suhteen tunne muuten kuin Martinin tehottomuuden suhteen.... (toki tämä varmaan mättää piste per peli tahtia kun poffit alkaa.)

Viime keväänä ei Capsien kolmos-nelosketjuista löytynyt käytännössä mitään tukea tehollisesti kun samaan aikaan joku Pensien Bonino ja Cullen ratkoivat sarjoja kaverille. Runkosarjan perusteella uskallan odottaa tässä olevan suurimman eron viime kauteen ja sen puoleen pidemmätkin pof-sarjat eivät pelota siinä määrin kun ratkaisijoita pitäisi löytyä kaikista vitjoista. Runkosarjan voittomaaleista ketjuittain saa jotain käsitystä Capsien ratkaisijoiden laajuudesta runkosarjassa:

1. ketju (AO-NB-TJO) 16 GWG
2. ketju (JW-EK-MJ) 13 GWG
3. ketju (BC-LE-AB) 6 GWG
4. ketju (DW-JB-TW) 7 GWG

Tom Wilsonia lukuun ottamatta kaikki hyökkääjät ovat tehneet vähintään 1 voittomaalin, eli teoriassa ratkaisulaajuutta pitäisi löytyä.

Mutta kun kyseessä on Caps, niin tuskin tässä 4-5 pelillä selvitään. Olen tyytyväinen jos jatkoon päästään ja kun perinteet otetaan huomioon niin tämä sarja menee 99% varmuudella 7 peliin. Ja siinä voi käydä sitten ihan miten vaan.
 
.

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Ok. No itse perustan näkemykseni kyllä nähtyjen pelien perusteella, en tilastojen. Ja vaikka tuijottaisinkin tilastoja, niin en sitä kyllä tekisi pelkkien tehopisteitten valossa. No nämä on näitä näkemyseroja.
Juu en minäkään pidä Toronton hyökkäystä parempana tai edes saman veroisena kuin Capitalsin hyökkäystä, mutta kyllä heiltäkin laatua ja laajuutta löytyy. Maalivahtiosastolla ja varsinkin puolustuksessa ero onkin sitten ainakin paperilla sen verran suuri, etten usko Torontolla olevan juuri mitään mahdollisuuksia, ja uskon sarjan menevän neljässä tai viidessä pelissä Capsille.

Mitä tilastoihin tulee, niin niihin vedoten ainakin hyökkäyksen maalintekovoimaa on aika käytännöllistä tarkastella. Tehdyt maalit kun tuppaavat jostain kumman syystä vaikuttamaan pelaajien tekemiin pisteisiin. Mutta ei tästä aiheesta sen enempää tässä ketjussa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Torontolla on muuten enää viisi pelaajaa jäljellä vuoden 2013 playoff keväältä (ellei Lupul tee comebackia). Bozak, Gardiner, Kadri, Komarov ja van Riemsdyk. Aika merkittävä osa pelaajistosta vaihtunut sen jälkeen.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tampereen Ilves
Juu en minäkään pidä Toronton hyökkäystä parempana tai edes saman veroisena kuin Capitalsin hyökkäystä, mutta kyllä heiltäkin laatua ja laajuutta löytyy.
Tässä olemme samaa mieltä. En ole missään vaiheessa sanonutkaan, etteikö Toronton hyökkäys laadukas olisi. Mut tosiaan ei mielestäni ihan samalla viivalla ole Caps hyökkäyksen kanssa... Muutaman vuoden päästä tilanne saattaa olla päinvastoin. Mutta niinkuin sanoitkin, se siitä tässä ketjussa ja keskitytään olennaiseen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan Toronto selvä altavastaaja, ei siitä ole kahta sanaa, mutta kuten Down Goes Brown vitsaili, niin Leafs - samoin kuin Oilers - on malliesimerkki joukkueesta, joka on ei-niin-kovin hyvä, mutta liian nuori ja kokematon ymmärtääkseen sen. Vaahteranlehtien superjunnut Matthews, Nylander ja Marner etunenässä muodostavat niin vaarallisen vastuksen, että jos saavat yhtään vapaata tilaa ja aikaa, niin Capsin puolustukselle on luvassa tukalat oltavat. Samaa on toki tiedossa myös Leafsin ennestäänkin heiveröiselle puolustukselle, joka on entistä heiveröisempi, kun sekä Zaitsev että Polak loukkaantuivat runkosarjan lopussa. Polakin perään nyt ei normaalisti juuri kukaan itkisi, mutta mies on kuitenkin yksi niistä harvoista Toronton pelaajista, jolla on playoff-kokemusta. Toivottavasti edes Zaitsev toipuu sarjan alkuun mennessä. Andersenkin ilmeisesti välttyi aivotärähdykseltä Tom Sestiton ajettua miehen kylmäksi viime viikonlopun Penguins-pelissä, joten Toronto saanee ykkösmaalivahtinsa kentälle.

On mielenkiintoista nähdä, millaisiin ketjuihin Babcock päätyy. Alkukaudesta kaikki kolme superjunnua olivat eri ketjuissa, mutta loppukaudella Nylander taisi pelata aika paljon Matthewsin laidalla. Jos tämä kaksikko jää hetkeksikään vartioimatta, on kiekko hyvin suurella todennäköisyydellä hetken kuluttua Washingtonin verkossa. Kauden aikana Nylander oli 23 kertaa syöttäjänä Matthewsin maaleissa, kun taas Matthews sai syöttöpisteen 13 Nylanderin maaliin. Aika velikultia! Toronton kannalta on sääli, että toisella laidalla on yleensä Zach Hyman, joka tarvitsee noin miljoona laatupaikkaa, ennen kuin saa kiekon maaliverkkoon.

Joukkueethan kohtasivat viime viikolla, ja Caps vei sen kohtaamisen 4-1. Sille ottelulle ei ehkä kannata antaa liian paljon painoarvoa, koska Leafsin maalia vartioi tuolloin Curtis "McBackup" McElhinney. Pudotuspeleissä tolppien välissä seisoo melko varmasti Andersen. Caps oli myös tuossa vaiheessa jo lähes varmistanut runkosarjan voiton, kun taas Leafs yritti kuumeisesti raapia puuttuvia pisteitä playoff-paikan varmistamiseksi Tampan ja Islandersin hengittäessä niskaan. Nyt kun pudotuspelit alkavat, on Torontolla vain voitettavaa ja Washingtonilla pelkästään hävittävää, joten voisin kuvitella altavastaajien pelaavan lähes paineettomassa tilassa, mutta vain lähes, koska kyseessä on kuitenkin kiekkohullu Toronto.

Ihme on, jos sarja venyy kuudenteen tai seitsemänteen peliin, mutta voihan olla, että Caps roikkuu mukana odotettua kauemmin ja Matthewsin johtama Baby Leafs saa tehdä täyden työn kammetakseen runkosarjan voittajan sivuun ;)

Veikkaus: 4-1 tai 4-2 Washingtonille.


edit. NHL:n sivuilla oli mielenkiintoista numerotietoa playoff-kokemuksesta: Torontolla on 8 pelaajaa, jotka ovat pelanneet yli 10 pudotuspeliä, Washingtonilla 2 pelaajaa, jotka ovat pelanneet alle 10 peliä.
 
Viimeksi muokattu:
Hyvää nothing is overia kaikille!

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Täytyy sanoa että Columbus pelin jälkeen oli koko päivän ajan todella pettynyt olo. Ottawa olisi luonnollisesti ollut mieluisampi vastus, kuin ehkä jos näin voi sanoa "kaikkien aikojen Capitals". Joukkue ei ole todellakaan se 2010-luvun molemmin puolin hyökkäyspäässä liigaa dominoinut superjoukkue, vaan kokenut ja tasapainoinen kokonaisuus, joka pystyy silti edelleen dominoimaan hyökkäyspäässä. Trotzin kädenjälki näkyy mielestäni tuossa joukkueen tasapainossa, kun maalilla on vielä kahden viime kauden paras maalivahti Holtby, niin Toronton urakka näyttää mahdottomalta.

Toisaalta paineet ovat kokonaan Capitalsin niskassa ja Toronto pääsee paineetta ottelusarjaan. Capitals on täydellinen mittari Torontolle, joka toivottavasti tulevaisuudessa on liigan johtavia joukkueita. Nyt päästään mittaamaan taso todellista huippujoukkuetta vastaan. En näe tässä otteluparissa Toronton kannalta kuin voitettavaa. Valitettavasti se todennäköisesti tarkoittaa sitä että tämä kausi päättyy ensimmäisellä kierroksella. Divsioonapaikalta olisi ollut mahdollisuuksia edetä jopa konferenssifinaaleihin, mutta nyt kohdataan se idän kovin joukkue tässä kohtaa.

Jos se voitetaan, niin sen jälkeen kaikki on mahdollista. Pakkohan siihen on uskoa, jos ei fanina luota omaan joukkueeseen niin turha kai pelejä on edes katsoa. Keksitään tähän nyt muutamia hyviä syitä miksi Torontolla on mahdollisuudet voittaa tämä sarja. Joukkueen hyökkäys on syvä ja tehokas. Torontosta löytyy kuusi yli 50pisteen hyökkääjää, viisi 60pisteen hyökkääjää ja jokaisesta ketjusta löytyy yksi 60pisteen hyökkääjä. Toronto on ainoa joukkue, joka voi mennä moisilla tilastoilla kehumaan. Joukkueen hyökkäys oli laadukas ja tehokas.

Maalintekokilpailussa Torontolla on mahdollisuudet Capitalsin kaatamiseen. Toisaalta maalien estäminen on tällä kaudella ollut Capitalsin luontaista toimintaa, kun taas Torontossa on suosittu kiekon kauhomista omasta verkosta. Pahiten homma on sakannut kun Andersenilla on ollut heikompi jakso päällä. Joukkue ei pysty kannattelemaan maalivahtiaan, vaan tarvitsee apua Andersenilta. Pakisto menee selkeästi Capitalsille ja Holtby on Andersenia laadukkaampi maalivahti.

Tämän kauden keskinäisissä yleensä toinen joukkue on pelannut väsyneenä, joten niiden perusteella ei liian isoja johtopäätöksiä kannata tehdä. Toronto tavallaan joutui luovuttamaan tuon viimeisen Capitals ottelun, kun tuo B2B oli loppuohjelman kannalta hankalassa paikassa ja McBackup sai pelivuoron. Keskitalvella taas Toronto pystyi kaatamaan väsyneen Capitalsin. Nyt toivottavasti näemme tuoreiden joukkueiden laadukkaita kohtaamisia.

Washingtonin hyökkäyksellä on potentiaalia olla vähintään yhtä ja jopa paljon parempi kuin Toronton hyökkäys. Capitalsin kanssa ei voi mennä seitsemänteen otteluun, koska vastassa on silloin Mr. Game Seven ja muutenkin odotan että Capitals syttyy pudotuspeleihin. Toisaalta nämä pelit yleensä ratkaistaan tiukalla puolutuspelillä.

Jää nähtäväksi miten käy. Liian isoja odotuksia ei ole, mutta omiin uskotaan vahvasti! Tämä kausi on voitettu jo nyt, mutta tottakai nälkä kasvaa syödessä. Toivottavasti nähdään laadukasta jääkiekkoa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Tässä sarjassa on vastakkain kaksi täysin eri lähtökohdista pudotuspeleihin lähtevää joukkuetta:

Leafsille pudotuspeleihin pääseminen oli jo iso voitto. Se on tulevaisuuden joukkue, jonka parhaat vuodet ovat vielä edessä. Oikeastaan ainoa seikka, mikä voisi jättää kaudesta todella huonon mauan suuhun, olisi jonkin nuoren avainpelaajan paha loukkaantuminen (toivottavasti en jinxannut). Muutoin kaikki on pelkkää bonusta enää tässä vaiheessa.

Capsin kausi sen sijaan alkaa toden teolla vasta pudotuspeleistä. Se on jo osoittanut olevansa yksi parhaimpia runkosarjajoukkueita, ja nyt menestys on vihdoin siirrettävä pudotuspeleihin. Siinä missä Toronton käyrä osoittaa ylöspäin tulevaisuudessa, Washingtonin ikärakenne sekä sopimus- että cap-tilanne viittaavat vahvasti siihen, että kausi 2016-17 on se paras mahdollisuus rosterin puolesta voittaa mestaruus nyky-coren kanssa. Palkkakaton aikana on vaikea kasata yhtä laajaa ja tasokasta rosteria aina maalivahdista puolustukseen ja hyökkäykseen kuin tämän kauden Caps.

Fanin näkökulmasta homman voi tiivistää seuraavasti: siinä missä Leafs-fani ajattelee, että edessä on valoisa tulevaisuus ja useita mahdollisuuksia pitkään cup-runiin, Caps-fani ajatteleen nyt tai ei koskaan.

Materiaalisesti ylivoimaisesti suurin ero joukkueiden välillä syntyy puolustuksessa. Terveinä ollessaan Capsin 3-4 parasta puolustajaa ovat parempia tai vähintään yhtä hyviä kuin Leafsin paras puolustaja. Kaikkien ollessa terveinä kokoonpanon ulkopuolelle jää kavereita, jotka voisivat helposti pelata Leafsin kolmosparissa. Uskon, että juuri puolustus ja sen kiekollinen taitavuus johtaa siihen, että Caps pystyy kontrolloimaan peliä.

Periaatteessahan Leafsin nuori hyökkäys pystyy kyllä haastamaan Capsin: maalintekovoimaa löytyy tasaisesti kolmesta ketjusta. Nelonen on enemmän checking-line, mutta Brian Boylen myötä ketjuun uskaltaa sentään luottaa.

Ensimmäinen ongelma kuitenkin on juuri hyökkäyksen nuoruus ja kokemattomuus. Kyse ei ole mistään kliseestä, kun sanotaan pelin intensiteetin ja fyysisyyden pomppaavan toiselle tasolle pudotuspeleissä. Ei olisi mikään ihme, jos nuoren Leafs-hyökkäyksen tehot eivät siirtyisikään pudotuspelilätkään heti ensi yrittämällä.

Toinen ongelma on se, että etenkin Matthewsin kakkos- ja Bozakin kolmosketju ovat huomattavasti parempia hyökkäysalueella kuin puolustusalueella. Ei Kadrin ykkönenkään kaikesta huolimatta ole omimmillaan, jos joutuu pyörimään paljon omissa. Ja Capsia vastaan joudutaan väkisinkin pelaamaan myös pitkiä jaksoja omissa.Yhdistettynä heikohkoon puolustukseen vaarana on, että Leafs ei pysty purkamaan Capsin karvausta, mikä johtaa pitkiin pyörityksiin Leafs-päädyssä ja useisiin maalipaikkoihin.

Leafsin saumat piilevät ennen kaikkea siinä, että Andersen on sarjan parassa pelaaja. Ei mahdoton skenaario, koska Caps on mennäkausina tehnyt samantasoisista ja huonommistakin maalivahdeista hetkellisesti "hasekeja". Kuuma maalivahti on avain lähes jokaiseen yllätykseen pudotuspeleissä. Ei voi kuitenkaan välttyä ajatukselta, että Leafsin menemiseksi jatkoon täytyy Capsin taas kerran sulaa keväällä. Kuten kirjoitin jo Leafs-ketjussa, ennakkoasetelma ei ole Toronton näkökulmasta järin lupaava, jos Leafsin meneminen jatkoon edellyttää Capsin pelaamista alle oman tasonsa.

Molempien erikoistilannepelaaminen aika lailla tasoissa sekä yv:n että av:n osalta. Varsinkin molempien yv on ollut vakuuttavaa. Yleensä 5vs5-peli korostuu keväisin, ja tuskin tätäkään sarjaa ratkotaan erikoistilannepelaamisen turvin.

Summa summarum, Washington on jokaisella osa-alueella ennakolta parempi. Sarjan sweeppaaminen on todella vaikeaa, mutta kyllä Capsin pitäisi pystyä hoitamaan sarja viidessä pelissä. Ihan seuraavia kierroksia ajatellen olisi äärimmäisen tärkeää, ettei Caps tee itselleen hallaa pelaamalla jo Leafsiä vastaan kuuden tai jopa seitsemän pelin sarjaa.

Caps in five.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Hyviä kirjoituksia yllä. Kyllähän oikeastaan kaikki voimasuhteet menee Capsille, hyökkäys on parempi sekä laajempi ja puolustus on puolestaan jo selvästi parempi. Holtby on myös lähtökohtaisesti kovempi omalla tontillaan kuin Andersen. Jotta Toronto voisi tästä jatkoon mennä on tärkeää, että sarja etenee tasaisesti jotta paineet siirtyisivät Capsin puolelle (ehkä), jos tämä sarja on kolmen/neljän pelin jälkeen tilanteessa 3-0/3-1 Capsille voi tämän sarjan heittää romukuoppaan. Kadrilta, Komarovilta, Martinilta ja Boylelta odotan jatkuvaa hämmennystä ja sekasorron aiheuttamista kentälle. Ja ne erikoistilanteet, jos Toronto jotenkin pystyisi pimentämään Capsin yv:n täysin ja olemaan itse tehokas niin kuka tietää mitä tässä sarjassa silloin kävisi. Andersenilta tullaan vaatimaan kyllä lähes mahdottomia tässä sarjassa.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan
Suosikkijoukkue
TPS, Boston Bruins
Holtby on myös lähtökohtaisesti kovempi omalla tontillaan kuin Andersen. Andersenilta tullaan vaatimaan kyllä lähes mahdottomia tässä sarjassa.
Onko edes varmaa että "Freddie" on maalissa kun sarja alkaa?
 
- Hallille tultiinkin miten sattuu. Vain huoltajamme onnistui tänään kun ei kaatanut yhtään mehupulloa. // Hannu Jortikka
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy