hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Alkuhuuman jälkeen olemme taas päässeet "vauhtiin". Maaottelutauon jälkeen neljä peliä, joissa kolme tehtyä maalia ja 16 omiin. Ja luonnollisesti, ei ainoatakaan voittoa. Kysymys kuulukin mihin helvettiin on hävinnyt Ässien alkukauden iloinen ja maalirikas peli, jolla joukkueet yksi toisensa jälkeen voitettiin? Ei tänään (Kärppiä vastaan) Ässät huono ollut, mutta silmiinpistävää on se, että kun aikaisemmin kiekon kanssa ajattiin röyhkeästi maalille, niin nyt se viedään kulmaan jossa yritetään veivata ja veivata...ja tietenkin vedot puuttuu.

Peli on mennyt samanlaiseksi kuin viimekauden tappiokierteessä, pakkopuuroksi ja turhautuneen näköiseksi. Ja ihan vain mielen virkistämiseksi hain viimekauden tilastot, ja kyllä, tappioputki alkoi hieman ennen maaottelutaukoa, päättyi joulukuuhun. 12 peliä joista yksi piste!

ti 22.10
Kärpät - Ässät
5 - 1

to 24.10.2002
Ässät - JYP 0 - 2

su 27.10.2002
Ässät - TPS 2 - 4

ti 29.10
SaiPa - Ässät 3 - 1

pe 01.11.2002
Jokerit - Ässät 2 - 1

Maaottelutauko

ti 12.11.2002
Ässät - Ilves 1 - 2

to 14.11.2002
SaiPa - Ässät 3 - 0

ti 19.11.2002
Ässät - Blues 4 - 4

to 21.11.2002
HPK - Ässät 3 - 2

la 23.11.2002
HIFK - Ässät 5 - 2

to 28.11.2002
Ässät - JYP 0 - 3

la 30.11
Ässät - Tappara 1 - 2


Mieleeni kiirii ajatuksia: Mitä joukkueelle tapahtuu marraskuun alkaessa? Onko kesätreenit vedetty siten, että tässä kohtaa kautta on pakko nostaa pohjakuntoa, joka samalla tukkii paikat? Mikä on Toivolan osuus, entä pelaajien? Ja mikä tärkeintä, miten tämän lukon saa avattua?

Tässä on pakko uskoa, että homma jatkuu ja pisteitä alkaa tulla, mutta valitettavasti, osa alkukaudella kannustamassa käyneistä ihmisistä ei tähän enää usko. Heidät saa takaisin vähintään yhtä pitkällä voittoputkella. Ei, ei ole vielä paniikkinappulan aika, mutta jotain tarttis taas tehrä...Niin tuttua...niin tuttua. Lyötyä taas lyödään, mutta pakko nostaa pää ylös! Tästä ei ole kuin yksi tie takaisin voittojen tielle ja sitä kautta takaisin kärkikahinoihin. Kausi on vielä pitkä, ja paljon ehtii lunta tulla, siihen saakka kunnes runkosarjan paremmuusjärjestys lyödään lukkoon.

ACES HIGH!
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näin sivullisen silmin Ässien viime aikojen kompurointi on varmasti kiinni pitkälle Lankowin loukkantumista. Mies on Ässille puolijoukkuetta. Lisäksi maaottelutauon jälkeen kohtamistanne joukkueista mm. Lukko ja Ilves ovat vahvistuneet ja HIFK on luonnollisesti kärkijoukkueena kova. Ässät onnistui hyvin hankinnoissaan kaudelle, mutta Lukko teki muutaman hankinnan, sekä vaihtoi valmentaaja ja pelannut sen jälkeen vahvasti. Ilves sai Dahlmannin kokoonpanoon ja Helmisen kanssa riepotteli Ässiä. Kärpät on myös saanut vahvuuteen Tenkratin ja Smythin. Ässät voitti alkukaudesta pienimaalisilla lukemilla. Nyt, kun joukkueet on saaneet kovia vahvistuksia 1-2 maalia ei riitä voittoon.
 
Kärppäkannattamista kakkosesta liigaan.
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Fc Jazz, Colorado Avalanche
Viestin lähetti hörkkö

ti 22.10
Kärpät - Ässät
5 - 1

to 24.10.2002
Ässät - JYP 0 - 2

su 27.10.2002
Ässät - TPS 2 - 4

ti 29.10
SaiPa - Ässät 3 - 1

pe 01.11.2002
Jokerit - Ässät 2 - 1

Maaottelutauko

ti 12.11.2002
Ässät - Ilves 1 - 2

to 14.11.2002
SaiPa - Ässät 3 - 0

ti 19.11.2002
Ässät - Blues 4 - 4

to 21.11.2002
HPK - Ässät 3 - 2

la 23.11.2002
HIFK - Ässät 5 - 2

to 28.11.2002
Ässät - JYP 0 - 3

la 30.11
Ässät - Tappara 1 - 2

Tosiaan aika karmeaa katseltavaa tuo, oikein palasi muistot mieleen. Pitää vain toivoa että nykyinen tappioputki johtuu maaottelutauosta ja Tepan mainitsemasta Scottin loukkaantumisesta. Kausi on kyllä vielä pitkä ja seuraavalla voitollakin noustaan jo pari sijaa ylöspäin.
 
"Hjallis, Hjallis näytä pallis"- Lukon nykyinen Tj Jyrki Santala hyppäsi pöydälle ja lausui nämä sanat jokeripomolle joskus aikoja sitten Sm-liigan risteilyllä

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se on aivan totta, että Ässät on kohdannut tauon jälkeen ehkä pahimmat mahdolliset joukkueet juuri tässä vaiheessa. Tauolla on vedetty pirun kovaa ja se näkyi kahdessa ekassa matsissa huonona liikkeenä. Syksyllä tehty työ pitäisi sitten poikia keväällä, näin on ainakin ilmeisesti ajateltu.

Suurin ongelma taitaa olla se, että joukkue alkaa helposti pelkäämään tappioputkea. Ässien lähihistoria ja viime kauden rämpiminen samaan aikaan kautta nakuttaa varmasti monen pelaajan pääkopassa. Tässä tilanteessa vaadittaisiin muutaman yksilön kovaa panosta herättämään koko joukkue uuteen lentoon. Hyvällä syyllä voikin kysyä, että mikä mahtaa vaivata Ässien suuria alisuorittajia: Wesslin, Pöllänen ja Fandul. Näiden herrojen pitäisi pystyä pelaamaan huomattavasti tehokkaammin. On hirveä sääli, että esim. Fadun huippuvire ennen kautta ja alkukaudesta on romahtanut ainakin pisteiden muodossa täydellisesti.

Eilisen Kärppä pelin perusteella syytä mihinkään paniikkiin ei kuitenkaan ole. Ässät pelasi hyvin, varsinkin Bergeronin ketju sai lähes jokaisessa vaihdossaan paineen naapurin päähän. Kärpät on tällä hetkellä vaan helvetin hyvä joukkue. Johtoon päästessään Kärppiä on todella vaikea ohittaa.

Kyllä se siitä vielä lähtee. Piste per peli tahti olisi keväällä todellakin riittävä saavutus. 56 pisteellä tapellaan todennäköisesti 8 paikasta, eikä sen nyt pitäisi mikään katastrofi olla. Alkukauden huuma on ohi, mutta kyllä Ässäfanien pitää olla tyytyväinen niin kauan kuin joukkue pysyy tuossa piste/peli vauhdissa. Mieluiten tietysti hieman yli :)
 
Are you Bockybautakallio?
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Lisää Ässien historiaa...

Eli Marraskuun loppu 2001:
15.11. Ässät-HPK 2-3JA
17.11. Ilves-Ässät 3-2
18.11. Tappara-Ässät 4-0
22.11. Ässät-Jokerit 0-7
24.11. Ässät-JYP 3-2JA
27.11. TPS-Ässät 4-0
29.11. Ässät-Pelicans 2-3
30.11. Blues-Ässät 3-2

Kotona 1-2-0-1 7-15 3
Vieraissa 0-4-0-0 4-14 0
Yhteensä 1-6-0-1 11-29 3

11.10. -13.11. Ässät keräsi 6-2-2-0 saldollaan 14 pistettä, eli reilun kolmanneksen koko kauden (40) saaliistaan.

Voisko joku käydä koputtamassa sinne Ässien ovelle ja näyttää et "Täs on kalenteri ja täs on otteluohjelma. Pelit alko jo kaks viikkoo sitte."

Myykö Ässät muuten kausikortteja Syys-Lokakuulle? Vois käydä kattomassa ne pelit mitkä ne pelaa...
 
Todd Bertuzzi: "I'm not a mean-spirited person. I'm sorry for what happened." (just joo)

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Näkkäri
Hyvällä syyllä voikin kysyä, että mikä mahtaa vaivata Ässien suuria alisuorittajia: Fandul ja Lukon saarela. Näiden herrojen pitäisi pystyä pelaamaan huomattavasti tehokkaammin(lainasin suoraa Näkkäriä lisäyksin). Ehkä ikä rupee poikia painaan. Mut Korppi taas on näyttänyt et homma toimii iästä huolimatta.. Ehkä se on että "vanhojen" herrojen pitää olla "viisaita" pärjätäkseen, kun vanhat taidot rupee meneen vähän kirstuun.. Saarellakin hirmu kuti, menee vain minne sattuu(osu Raumalla kyllä kodalleen).. must nää on hyviä esimerkkejä Helminen, Bergeron, Hämäläinen ukkeleita jotka pystyy käyttään kokemuksen hyödykseen ja peittään heikkoutensa HITAUDEN, kaikki vaan ei osaa sitä. Huom. Wesslin ja Pöllänen ei kuulu näihin "pappoihin", joten tämä kommenttini ei heitä koske!

Otin tuon Saarelan Fandulin rinnalle , koska ne on mielestäni satakunnan pahimmat alisuorittajat.. LÄHETETÄÄN MOLEMMAT HKI:iin
 
"Raumalla nähdään kierroksen kärkikamppailu, kun sarjakolmonen JYP isännöi vahvistunutta Lukkoa" - Jatkoaika-

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
FBT Karhut ja Nicefutis
Wessu, Peltsi, Pöltsi ja Fadu

No kuten varmaan kaikki ovat huomanneet niin Wesslin kärsii liiaksikin yhden pelaajan puutteesta samoin kuin Salonenkin. Fandul korvasi juudaksen riittävästi viime kaudella, mutta tällä kaudella ei ole enää korvannut, koska Fadua on peluutettu Tuomisen Patun kanssa. Harjoituspeleissä Patu ja Fadu olivat oiva parivaljakko samoin kuin kauden alussakin mutta nyt Fadu on vaipunut. Osin ehkä Tuomisen poissaolonkin takia. Ei Wesslin mitenkään huono ole ollut, on vain joutunut kärsimään kohtuuttomasti valmentajan peluutuksesta. Samu ei ole saanut ylivoima-aikaa kuin nimeksi vaikka oli viime kauden paras maalintekijä. Ja on aiemmin osoittanut osaavansa pelata myös ilman juudasta, ennen WTS -ketjun muodostamistakin maaleja syntyi jos ei liukuhihnalta niin aivan riittävästi kuitenkin. Toivola ei jostain syystä luota Wessuun. Osansa on tietysti sopivien ketjukaverien puutteellakin, Ykkössentteri Bergeronin kanssa pelistä ei tullut mitään.

Itse odotin Peltosen Mikon korvaavan T:n lähdön, mutta valmentajamme ei ole antanut Mikolle paria vaihtoa enempää peliaikaa. Jostain kiikastaa koska Mikko on ehkä joukkueen paraskätisin pelaaja. Potentiaalia on enemmän kuin juudaksessa ja kokoakin jokunen sentti ja kilo enemmän. No, ensi kaudella pitää ottaa se paikka avauksesta niin ollaan aikataulussa. Nyt tarvitsisi saada paikka jonkun Mestisporukan ykkös- tai kakkosketjusta nimenomaan omien otteiden avulla, koska vanhoja meriittejä ei oikein ole.

Pöllänen taas on arvoitus, viime kaudellakin mies piristyi vasta näillä paikkeilla. Alkukausi meni silloinkin ihan persiilleen. Mies kaipaisi herätystä koska edellinen matsikin oli aivan paska esitys Pölläselta vaikka peliaikaakin tuli kohtuullisesti. Nyt olisi aika taas herätä, mutta jos siirtoajan lopulla ei ole tapahtunut mitään niin Mestikseen vaan. Ässät eivät tee mitään kahdella liian samanlaisella alisuorittajalla (Pöllänen ja Harjula) joita on jopa yritetty samaan ketjuun välillä.

Mitäs tuolle Fadulle sitten tehtäisiin? Eiköhän asia ole selvä että mies ei täytä enää ulkomaalaisvahvistuksen kriteerejä. Tilalle tarvittaisiin ensi kaudeksi mitat täyttävä ulkomaalainen syöttökone. Toisaalta jos Fadu olisi suomalainen hän olisi varmaan saanut jo lähteä. Taitoa kyllä piisaa, mutta kun kiekot eivät mene sisään eivätkä syötöt omille. Mutta toisaalta Fandul pelaa paremmin omassa päässä kuin kertaakaan uransa aikana aiemmin, eli vähän kaksipiippuinen juttu. Uskoisin kuitenkin että vielä tällä kaudella Virkkunen - Fandul - Tuominen olisi kova ketju jos vaan Toivolalle kelpaa. Wessunkin voisi laittaa tuohon vasemmalle, mutta mies on lähes koko uransa pelannut oikeaa laitaa.

Meillä on hyvin tasainen joukkue, se on iso plussa mutta toisaalta myös miinus juuri Peltosen kaltaisissa tapauksissa. Taidot riittäisivät korkeallekin, mutta se viimeinen askel on ottamatta ja vastuuta ei tule niin ei voi mitään näyttääkään. Toivottavasti Peltsille ei käy niinkuin Jarkko "0+2" Immoselle.
 
"paskin kaikista on tietenkin kannattamani SaiPa. Sairaan Paska, siitä se nimikin tulee. " - FASlapsi 27.11.13

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Edelleen paniikista...

Häviämiseen on yksi lääke ja sen on voittaminen...

Helpommin sanottu kuin tehty, mutta se on kuitenkin tosiasia. Ässien peli on tällä hetkellä taas kuosissa, siinä ei ole ongelmaa, nyt vaan pitäisi käyttää kaikki paikat hyväksi. Onnella on yllättävän suuri rooli tälläisen joukkueen peleissä, kun marginaalit ovat varsin pieniä, muutama pomppu meille niin jo kääntyy taas...

Olemme yli piste per peli vauhdissa eli ihan hyvin menee, mutta voittojen tielle on palattava sillä muuten juna menee. Pelaajistoa en vaihtasi muuten kuin tämän Sorokinsin korvaajan osalta, nyt vaaditaan uskoa. Fandul elää pelissä tunteella ja muutama onnistuminen ja meillä on taas huippusentteri, mutta kun Fadu on huono niin hän on todella huono...

Torstaina hyvä taistelu voitto ja lauantaina rutiinipisteet Lahdesta niin sunnuntaina alamme täällä suunnitella taas pleijareita....
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks
Eiköhän seuraavasta pelistä tule voitto, kun meikäläinen ei avaa otteluketjua. Edellisistä ketjunavauksista huonoja kokemuksia, kaikista peleistä tappiot. Eli avatkaa nyt ihmeessä joku muu se ketju :)
 
Maybe, just once, someone will call me "Sir" without adding, "You're making a scene." - Homer J. Simpson

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
...rankalla kädellä?

Jatkoa tuohon otsikon kysymykseen...

Ei suinkaan. Rankat ajat ovat jälleen ohi. Aurinko paistaa risukasaan ja elämä hymyilee. Huomenissa kaadetaan Helsingin rahaseura ja seuraavaan peliin on taas huomattavasti parempi asema lähteä.

Vaikka takana on niinkin monta kuin viisi tappiota putkeen, niin en näkisi tässä tulevan samanlaista putkea kuin viime kaudella. Nyt ollaan opittu paljon, joukkuehenki entistä kovempi ja Tami tarpeen tullen palauttaa itseluottamuksia. Vaatimustaso nousi liian kovaksi fanien keskuudessa huikean alun jälkeen. Tasapainoitetaan sitä huonon ja hyvän päivän rajaa. Nyt menee näin, huomenna jo paremmin.
 
Porin Ässät - SM-liigan viimeinen voittaja! | "Lukko on todella surkea joukkue 100v kuntopuntarin mukaan" - @AllBehind

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Teoria kadonneesta menestyksestä

Joo, taas turpaan tuli. Ässillä ei ollut sanan sijaa. Olematonta surffailua ja näennäistä yritystä. Tämä peli vahvisti uskoni minkä takia (pelillisesti) maaottelutauon jälkeen ei ole kotona yhtä maalia enempää tehty. Olen tehnyt pientä "tutkimusta" ja nyt olen varma mikä on mennyt vikaan. Tässä se tulee:

Mikä teki Ässistä voittavan joukkueen alkukaudella? Mihin peli perustui? Vastahyökkäyksiin. Ässät sumputti keskialueen todella tehokkaasti. Vastustaja iski päätänsä seinään, Ässät otti kiekon, ja kyllä, lähti nopeaan VASTAHYÖKKÄYKSEEN. Hyökkäykset päätettiin järjestäen vetoon. Ja järjestäen hyökkäyksen jälkeen saatiin tuuletella maalia. EI enää....

Tänään Bluesia vastaan Heinosella 16 Torjuntaa! Ei puhettakaan voitosta noilla torjuntamäärillä.

Nyt sen sijaan, toisin kuin alkukaudella, jos Ässät saa omalla alueellaan kiekon, niin peli rauhoitetaan Peltosen tai Shirreffsin puukäsillä. Vastustaja pääsee laittamaan rivinsä järjestykseen (lue: laittamaan samanlaisen sumpun keskialueelle mitä Ässät aikaisemmin teki.) Sitten joku Fandul tulee hunajakäsillään ja iskee terävän ja todella tarkan syötön vastustajan lapaan keskialueelle. Vastustaja pääsee VASTAHYÖKKÄYKSEEN, joka ei ole kovin vaikea päättää vetoon, kun ottaa huomioon Ässien pakit.

Tai odotetaan ja odotetaan, viedään kiekko pikkuhiljaa yli punaviivan, roiskastaan se päätyyn, Bergeron hurjalla vauhdilla perään, pakki blokkaa kärkikarvaajan (tässä tapauksessa Ässien köykäisen mikkihiiren) ja toinen pakki avaa pelin. Ja taas mennään...

Eli mikä on muuttunut? Se että Ässät pyrkii itse "dominoimaan" peliä. En tiedä mikä tähän on ajanut, onko se Toivolan vai joukkueen epäreailistinen usko omiin kykyihin kiekollisena dominoijana. Jos kiekko tuodaan alueelle, niin henkilökohtainen taito ei riitä muuhun, kuin kulmiin "helppoon paikkaan" ajamiseen. Kulmissahan taidotonkin mies pystyy pyörimään. Nykykiekossa taitavat yksilöt ratkaisevat pelin nousemalla kulmista tai ajamalla "boksin" sisään vetosektorille. Ässiltä ei löydy ainoatakaan tällaista.

Se Ässien suuri heikkous onkin. Ei ole YKSILÖITÄ. On monen puolustamaa Bergeroonia ja yleisön lellikkiä Korpisaloa, mutta annas, kun siellä taululla on 0-2 vieraille. Ei ole ketään joka kävisi kelkan kääntämässä. Ei ketään. "Kovat maalintekijät" kuten Bergeron häviää armottomaan massaan, kun on tosi kyseessä ja pitäisi kiekko iskeä maaliin. Ässät on loistava joukkue, kun henki saadaan päälle. Silloin joukkue on valttia, mennään tunteella. Nyt Ässät pelaa tunnetonta aikaa, sanoisinko kaamosaikaa. Kuka toisi valon pimeyteen?

Valmennusjohto luotti joukkueen kokoamisvaiheessa viimekaudella yläkanttiin pelanneisiin rivimiehiin. Wesslin ja Pöllänen tästä parhaat esimerkit. Wesslinen ulkoinen olemus ja huippukiekkoilijana olo on mahdoton yhtälö. Mies on huonommassa kunnossa, kuin kaljamahainen 45-vuotias suomalaismies. Tästä kertoo esimerkiksi 3000m aika: yli 14 minuuttia. Kädet on järkyttävää puuta, samoin kuin jalat. Voisin lyödä vetoa, ettei Samu ole venytellyt vuoteen. Niin kamalan jäykän näköistä luistelu ja käännökset ovat. Tässä meillä huippusnaipperi? Ei todellakaan! Mitä Pölläseen tulee...nojoo, hidas, ja melko puukätinen joka ei osaa kuin yhden harhautuksen, ja mikä tärkeintä, n. 70 kilon elopaino. Ei tällainen mikkihiiri voi olla SM-liigassa maalintekjiä, johon joukkue nojaa.

Kun vielä otetaan huomioon joukkueen tämänhetkinen psykologinen tilanne: Kaikkia vituttaa, ja usko omaan tekemiseen alkaa horjua, tappio tappiolta, niin ei ole ihme, että Ässät esittää liigassa tälläistä kiekkoa mitä olemme nähneet lähiaikoina.

Mikä siis ratkaisuksi? Itse ehdottaisin pelaajaruletin ottamista käyttöön, esim. Fandul kannattaisi yrittää myydä nyt, ei ensikaudella. Sama koskee Shirreffsiä ja Wessliniä. Enkä kyllä laittaisi pahakseni Bergeronin lähtöäkään, sen verran luokatonta oli taas tänään miehen surffailu. Tilalle nälkäisiä kehittymään tulevia pelaajia. NHL-joukkueen kelkasta on jäänyt todella loistavia pelaajia, sieltä Kaksi hyökkääjää ja yksi pakki try-outille, kuten Lukko teki. Ja joku mukava Suomalainen vaihtokauppa siihen lisäksi niin avot! Uutta verta suonistoon. Ainoa ongelma on se, että kuka nämä aliasuorittajat hommaa?

Näin ei jokatapauksessa voi jatkua... ei todellakaan. Minun huumorini, suuren yleisön huumori ja herra Tammisen huumori alkaa pikkuhiljaa loppua. Päitä vadille, ja toimintaa!
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks
Vituttaa

Peli ei kulje, ja Toivolan kommentti oli eilen "näillä mennään". Hörkkö puhuu aivan asiaa, pelaajat kiertoon vaan, muutama uusi mies kehiin ja alisuorittajat pois. Pöllänen vaikka lainalle mestikseen.
 
Maybe, just once, someone will call me "Sir" without adding, "You're making a scene." - Homer J. Simpson
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Tauon jälkeen ollaan kohdattu pahimmat mahdolliset vastustajat, (niinhän porukka täällä kirjoittaa) siksi voittoja ei ole tullut. Kaikki tähän mennessä vastaan tulleet porukat ovat olleet Suomen 15 parhaan joukkueen joukossa.

Meinaako Ässät oikeasti pitää samaan putkeen joululoman kuin mitä tuon maajoukkuetauon? Mä heitin sen sillon joskus ihan vitsinä, ei sitä ois tarvinnu tosissaan ottaa...

Mutta ei valiteta, pisteitä tulee edelleen tasaisen tahtiin, nyt jopa vielä tasaisempaan kuin ennen maaottelutaukoa, silloinhan niitä tuli tyyliin
2-2-2-1-2-2-0-2-2-1-2-2 kun nyt tulee
0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0
Erittäin tasaista eikö?

Ja tuohon joukkueen tasoon, joukkue on erittäin tasainen: On huono maalivahti, on huonot puolustajat, on huonot hyökkääjät. Eli erittäin tasainen joukkue, jäälle saadaan neljä tasaista kentällistä!

Ajatellaan positiivisesti, eipähän saada kovin pahaa play-off vastustajaa. Itseasiassa veikkaampa ettei play-offien aikana tule (taaskaan) yhtään tappiota. Se olisi jo kuudes kausi ilman play-off-tappiota!

Kuvastaako muuten Ässien paidassa oleva tunnus sitä kun saadaan pataamme kaikilta?

Ja jos jollekkin jäi epäselväksi, niin kyllä, mä olen Ässä-fani, tosin nykyään sitä ei kyllä oikein kehtais julkisella paikalla myöntää...
 
Todd Bertuzzi: "I'm not a mean-spirited person. I'm sorry for what happened." (just joo)

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Jaymond Flurrie
Tauon jälkeen ollaan kohdattu pahimmat mahdolliset vastustajat, (niinhän porukka täällä kirjoittaa) siksi voittoja ei ole tullut. Kaikki tähän mennessä vastaan tulleet porukat ovat olleet Suomen 15 parhaan joukkueen joukossa.

Meinaako Ässät oikeasti pitää samaan putkeen joululoman kuin mitä tuon maajoukkuetauon? Mä heitin sen sillon joskus ihan vitsinä, ei sitä ois tarvinnu tosissaan ottaa...

Mutta ei valiteta, pisteitä tulee edelleen tasaisen tahtiin, nyt jopa vielä tasaisempaan kuin ennen maaottelutaukoa, silloinhan niitä tuli tyyliin
2-2-2-1-2-2-0-2-2-1-2-2 kun nyt tulee
0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0
Erittäin tasaista eikö?

Ja tuohon joukkueen tasoon, joukkue on erittäin tasainen: On huono maalivahti, on huonot puolustajat, on huonot hyökkääjät. Eli erittäin tasainen joukkue, jäälle saadaan neljä tasaista kentällistä!

Ajatellaan positiivisesti, eipähän saada kovin pahaa play-off vastustajaa. Itseasiassa veikkaampa ettei play-offien aikana tule (taaskaan) yhtään tappiota. Se olisi jo kuudes kausi ilman play-off-tappiota!

Kuvastaako muuten Ässien paidassa oleva tunnus sitä kun saadaan pataamme kaikilta?

Ja jos jollekkin jäi epäselväksi, niin kyllä, mä olen Ässä-fani, tosin nykyään sitä ei kyllä oikein kehtais julkisella paikalla myöntää...

Hei Flöörri: se pata tarkoittaa ässää, ässä taas tarkoittaa sitä että kun korttipakassa on 52 korttia ja niistä neljä vahvinta on ässiä. Ässä voi olla joko pienin tai suurin, valinnan mukaan, mutta aina se on vahvin. HYVÄ ÄSSÄT!
 
Mitä yhteistä saavuttamatonta on Rauman Lukolla, Saimaan Pallolla, Jyväskylän Pallolla, Kalevan Pallolla, Espoon Bluesilla ja Lahden Pelicansilla?

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
huomio huomio

olet ilmeisen tietämätön korttipakkaan kuuluvista korteista.
kirjoitin: 52 korttia, kuuluuko siihen silloin jokerit?
tarkkuutta kiitos.
 
Mitä yhteistä saavuttamatonta on Rauman Lukolla, Saimaan Pallolla, Jyväskylän Pallolla, Kalevan Pallolla, Espoon Bluesilla ja Lahden Pelicansilla?
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Riippuu vähän pakasta, multa esim. puuttuu ristikasi ja siinä on tilalla jokeri =)
 
Todd Bertuzzi: "I'm not a mean-spirited person. I'm sorry for what happened." (just joo)

Juhavaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Astumpa esiin kaapistani ja tuon julki minua suunattomasti ärsyttävän asian. Otetetaanpa aluksi huomioon, että meillä on tunnelmallinen, perinteikäs jäähalli, jota vastustajat ovat tottuneet pelkäämään. Meillä on joukkue, joka tänävuonna pelaa playoffseissa. Nämä kaksi asiaa vaativat toteutuakseen sen kolmannen tekijän, meidät. Missä ovat kaikki porilaiset katsomosta? Vastaus tähän: he ovat paikallisella huoltoasemalla nauramassa kovaan ääneen ässäjoukkueelle ja haukkumassa kuinka huono nippu tämä on. Tuntuu ässien menestys olevan meidän porilaisten keskuudessa naurunaihe, se vasta naurattaa muiden kaupunkien jääkiekkofaneja. Olipas kaikkein hienoin esimerrki, kun ässät jäivät tauolle sarjakärjessä...jopas löytyi selkääntaputtelijoita ja patasydämiä. muutama tappio, niin taas takki kääntyi ja tikarit kaivettiin esiin, halli oli tyhjä taas kerran. edes eurolla peliin-päivänä ei halliin saatu 4000 katsojaa...hyi meitä. Sovitaanko, että jokainen tulee sinne halliin aina? Siten autamme meille rakasta joukkuetta sen kuudennen kenttäpelaajan verran. Ja pitääpä vielä sanoa, että ne ovat parhaita hetkiä kun seisomakatsomo pauhaa, sitä ihminen kaipaa.

ja toinen asia. Jos halliin tulee, sovitaanko, ettei omille tarvitse huudella. Hermothan siinä menee ja matto kotijoukkueen alta, jos oma katsomo puukottaa. Halliin tullaan kannustamaan, ei rääpimään päätä ja nauramaan omille. jälleen kerran vastustajat nauraa meille. Nämä Meidän jääkiekkofilosofit saavat mielestäni pysyä kotona radion ääreen...tai tulla halliin ja olla hiljaa. Muuten, miksi tunnelma nousee vasta, kun johdamme kahdella maalilla...emmekö uskalla ennen kannustaa, jos vaikka joku näkee että taputan?

tässä meille muutama ajatus pureskeltavaksi.
jos jokainen meistä muuttaa asenteitaan...ehkä meidän kylän asennevamma saadaan...no ainakin meidän osaltamme pois.

miettikääpä sitä
 
"Todellinen ässäläisen prototyyppi, porilaisempi kuin porilaiset itse. Sellainen on Jari Korpisalo."

DeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Tämähän äkkiä kääntyi tälle osiolle. Asiaan.. Juhavaan on oikeassa ja olen itsekin tätä ihmetellyt mutta, tämä on ehkä hieman väärä foorumi koska, luulen että suurin osa täällä seikkailevista Ässiä kannattavista kirjoittajista on katsomassa kotipeleissä. Mutta tämä sama kirjoitus tuonne promenadi.net:iin ja ISOILLA kirjaimilla niin voisi mennä paremmin suurelle yleisölle asia perille. Tämähän on kokonaisuutena sellainen juttu että me maksavat katsojathan rahoitamme joukkuetta osaltamme ja jos ei oo rahaa niin.. no, kyllähän te tiedätte. Ja sitten, normaalisti olen istumakatsomossa mutta, on tiettyjä pelejä joissa on pakko mennä seisomakatsomoon kun yksinkertaisesti vastustaja herättää niin suuria tunteita että hallitus vieressä hermostuu (HIFK, Lukko esmes)
 
Porilaine ja siit piru ylpee

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
ihme homma joo..

..että mikä siinä on ettei halli vedä.
Okei, pitää myöntää että itsekin olen nähnyt tänä vuonna vain yhden kotipelin paikan päällä mutta selitykseksi kelvannee että asun > 120 km:n päässä tapahtumapaikalta.

Harvassa asiassa raumalaiset meitä voittaa mutta tässä asiassa kyllä. Puolet Porin asukasmäärästä mutta Äijänsuolla jatkuvasti katsojia saman verran tai enemmän kuin Isomäessä. Tämä oikeuttaa raumalaiset sanomaan itseään jääkiekkokansaksi - en oikein tiedä voidaanko me porilaiset sanoa samaa.

Nyt joku ilmoittaa selitykseksi että Porissa voi katsoa myös jääpallon ja salibandyn mestaruustason pelejä mutta se ei yksinään riitä selitykseksi, ehkä muutaman sadan katsojan osalta mutta ei yhtään enempää.

Myöskään se ei ole selitys että Lukko pelaa parempaa kiekkoa jne. jne. tai menestyy paremmin. Sarjataulukossa olemme noin suurinpiirtein tasoissa ja peli sinänsä on samanlaista p**kaa kuin muillakin.

Mistä kiikastaa siis?
 
Mitä yhteistä saavuttamatonta on Rauman Lukolla, Saimaan Pallolla, Jyväskylän Pallolla, Kalevan Pallolla, Espoon Bluesilla ja Lahden Pelicansilla?
Niin no...

Kyllä minä nyt jotenkuten ymmärrän ihmisiä jotka eivät hallille välttämättä aina tule. Tokihan tuossa Pelicans matsissa oli liian vähän väkeä ja varsinkin Saipa ottelussa oli suhteessa liian vähän väkeä, kun lippu seisomakatsomoon maksoi vain euron. Siihen peliin en selitystä löydä, mutta muihin kylläkin. Minä olen käynyt tällä kaudella katsomassa jokaisen kotiottelun, koska kausikortin omistan, mutta en tiedä olisinko jokaiseen otteluun mennyt mikäli olisin joutunut maksamaan paikanpäällä. Siksi teenkin sen ennen kauden alkua. Ei tarvitse sitten miettiä, että menisikö paikanpäälle vai ei.

Lippu otteluun maksaa kuitenkin 10€ seisomaan ja 17€ istumaan ja mikäli perheestä enemmänkin väkeä ottelun haluaisi nähdä siitä voi tulla 50€ menetys. Se on paljon jääkiekko ottelusta ja kahden tunnin viihteestä. Moni maksoi tämän summan juuri siihen surulliseen tauon jälkeiseen Lukko otteluun missä turpiin tuli oikein kunnolla ja mikä kauheinta Ässät jäi nollille. Lätkää vähemmän seuraavat ihmiset haluavat nähdä nimenomaan maaleja.

Toinen asia on taklauksien puuttuminen. Kyllä on Ässät tällä kaudella taklannut todella vähän. Enkä nyt syytä pelkästään joukkuetta tästä. Ymmärrän ettei aina uskalleta taklata, koska nykyisessä SM-Liigassa, jopa puhtaasta, mutta kovasta taklauksesta saattaa tulla jäähy ja jopa ottelurangaistus. Tämä taklauksien puuttuminen ja kovan pelin kieltäminen tuo mukanaan tuon kirotun koukkaus ja kahvauspelin, jota ei todellakaan ole kiva katsella. Kukaan ei pääse mihinkään, kun on maila koko ajan kainalossa.

Porissa oli kuitenkin ennen vanhoina hyvinä aikoina joukkue, joka taklasi ja teurasti vastustajansa yleensä jo ensimmäisen kympin aikana. Tähän entiseen ei nykyisillä säännöillä ja tuomarilinjoilla voida palata. Tätä ei valitettavasti Porissa olla vielä hyväksytty. Syytetään pelkästään joukkuetta siitä ettei taklata ja pelata niinkuin ennen. Olen aivan varma, että yleisöä saisi aina hallille paljon, mikäli se Hullu Porilaisuus ja taklauspeli sekä fyysisyys sallittaisiin paremmin. Ei se ollut niin väliä, jos joskus hävittiin, kun tiedettiin, että vastustajan jokaisella miehellä on mustelmia kropassa ja joutuivat maksamaan niistä pisteistä kunnon hinnan. Nykyään, kun hävitään niin ei voi muuta kuin todeta , että oli huono tuuri tai oltiin huonompia suht tasapaksussa ottelussa. Se jää jossain mielessä harmittamaan enemmän, kun vastsustaja ei joutunut tekemään töitä samalla tavalla kuin ennen voiton eteen. Ei joutunut maksamaan niillä mustelmilla ja kipeillä olkapäillä.

Nämä kaikki asiat tekevät sen, että hallilla ei ole porukkaa käynyt riittävän paljoa. Tätä mieltä minä ainakin olen.
 

Nakke^80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Detroit Red Wings, sm-liigan tuomarit
Joo'o. Paljon muuta ei asiasta voi enää sanoa. olen täysin samaa mieltä patasydämmen kanssa aiheesta.
 
Ottelu ____________ - Ässät oli ________n kauden paskin peli. Tuomari _______ oli perseestä. Ässät oli huono, mutta _______ oli vielä huonompi. Lisäksi Ässät kahvasi koko ottelun.
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Itse en ole muistaakseni ikinä ollut Porissa niin että olisin jättänyt pelin väliin. Ja oikeastaan ainoa kerta kun buuasin omille, oli viimeksi kun Langkow imaisi sen Raumalta saakka tulleen vedon Tapparaa vastaan viime kaudella. Sen jälkeen en ole edes käynyt Porissa. Mutta, taas kun ens kerralla kaupunkiin ilmestyn, niin jos peli on (ihan sama kenen, Jazzin, Narukerän, Ässien...) menen varmasti katsomaan. Sama on muuten pätenyt vieraspeleihin, vaikkei Ässät siitä rahallisesti hyödykkään.

On se kieltämättä välillä ottanut pannuun, kun esim. kaksi ensimääistä Porissa näkemääni peliä oli joskus 96-97 tai jotain kun Ässät sai turpaansa ensin Lukolta 7-0 (muistaakseni heti "tapaus Otevrelin" jälkeen) ja sitten TPS:lta 6-0, olisko ollu joskus joulun ja uuden vuoden välissä. Olis mulla ollut syytä jättää käymättä useammin, mutta sielläpä vain jatkoin käymistä. Tosin silloin kun asuin etelä-Suomessa (nykyään olen jo terveempi), oli huomattavasti helpompaa lähteä Poriin, vaikka matkaa silloinkin oli noin 300 km.

Mitäkö kaiken kaikkiaan taas haluan sanoa? Että muutkin te, aina kun olette paikkakunnalla kun Ässät pelaa, menkää sinne peleihin!

Ja lisätään nyt vielä se ettei toi lippujen hinta ole mikään syy. Avsin peleihin parhaat paikat maksaa 225$ ja halvimmat liput on 25$, että SM-liigan liput on käsittämättömän halpoja! Edellinen peli minkä kävin katsomassa (Kärpät-Hiiefkoo tiistaina) maksoi minulle matkakuluineen 11€.
 
Viimeksi muokattu:
Todd Bertuzzi: "I'm not a mean-spirited person. I'm sorry for what happened." (just joo)

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Kannattaako kannattaa?

Kyllä Patasydän kirjoitti sanat suustani. Olin juuri tuollainen perheeni kanssa Lukko-pelissä istunut ja siitä oheiskuluineen kymmeniä euroja maksanut. Ja jos seitsemän vanha poikani, joka on jaksanut katsoa jo neljävuotiaana peleissä muutakin kuin jääkonetta, sanoo kesken pelin, että "lähdetään jo kotiin täältä, mä ainakin yritän omassa pelissäni (poika pelaa F-junnuissa), Ässät on ihan surkee". Tarviiko pajon selitellä miksei tule peleihin lähdettyä.

Kolme edellistä kautta jaksoin tsempata muitakin hallille, selittäen että täytyy tukea joukkuetta, kun menee huonosti, taloudenkin takia. Nyt tuo itsensä rääkkääminen saa riittää. Ymmärrän täysin Lukon kannattajia takinkäännössään. Jääkiekkoa näivettävä pelityyli kelpaa, kun pisteitä tulee. Mutta jos ei voittoja tule, kuka jaksaa katsoa sitä harmaata nyhjäämistä??? Maksaisin kyllä siitä. jos Ässät jakas mustelmia kaukalossa ja vastustaja odottaisin kauhunsekaisella tunteella illan peliä. Alivoimaa tulisi ja tappioita, mutta ainakin vois kulkea Ässä-paita päällä vieraspeleissä, kun muut ajattelis että nuo on niitä porilaisia hulluja. Kuka nauro Hifkille, kun sen menestys oli heikkoa välillä 1980-90-luvuilla?

Ikävää ajatella, että kovan pelaamisen mallia nyky Ässissä näyttää RAUMALAINEN Ketola, eikä hän saa edes paljon peliaikaa. Ymmärtäkää nyt hyvät fanit, ettei tälläiseen joukkueseen voi ottaa Masi Marjamäkeä, ei sovi joukkueen tyyliin, enkä minä sovi oikein Isomäen katsomoon.
No taidan kuitenkin tulla lauantain peliin, kymmeniä euroja menee taas, saas nähdä mitä saan vastineeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy