Vihreä Liitto

  • 1 392 438
  • 10 623

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ohisalo huolestunut hakaristilipuista, samalla ruotsinlaivalla maahanmuuttajat joukkoahdistelee, raiskauksiakin tutkittavana. Helsingin kielilukiossa samoin maahanmuuttajat joukkotappelevat, näitähän riittää joka lähtöön. Ei siinä, että haluaisin hakaristilippuja näkyvän julkisilla paikoilla.

Hakaristilipuista puhutaan mutta kyllä nämä Isis-liput ovat 2021 paljon vaarallisempi juttu, jos siis alkavat leviämään. Mutta eihän näistä vihreiden toimesta puhuta mitään, halutaan vain kriisimaista lisää nuoria miehiä Suomea kansoittamaan.

 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Yhteiskunta ei vieläkään kohtele jokaista jäsentään reilusti eikä tarjoa samoja mahdollisuuksia. Se on edelleen yhteiskunta, jossa ihmisoikeuksien vastaisia eheytyshoitoja ei ole kriminalisoitu. Jossa kadulla heilutetaan hakaristilippua ja jossa alkuperäiskansalla ei ole oikeutta päättää omasta kulttuuristaan, Ohisalo mainitsi epäkohtia.

Tässä vielä tämä ja totesi myös rakentavansa feminististä yhteiskuntaa. On nää hemmot omaan makuuni aivan harhateillä.

Kansanedustajien tehtävä valmistella valtion budjetti ja säätää lakeja, jonka ylläpitäminen kuuluu poliisille. Jengirikollisuus kun on jo lailla kielletty, on poliitikkojen työ tehty ellei poliisi näe nykyisiä lakeja tai resursseja riittämättömäksi.

Anna sitä kaikki kestää. Eli selvästi kasvava ja jo nyt laajempi yhteiskunnallinen ongelma ei täten ole sellainen johon poliitikot ottaisivat kantaa, mitään tehtävää ei enää asian osalta ole, mutta hakaristilipun voi kieltää ja nostaa linjapuheeseen - niin saatanan noloa.

Tällä logiikalla tuskin kannattaa sitten puhua veroasioistakaan, sen hoitaa verottaja.
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Anna sitä kaikki kestää. Eli selvästi kasvava ja jo nyt laajempi yhteiskunnallinen ongelma ei täten ole sellainen johon poliitikot ottaisivat kantaa. Tuskin kannattaa sitten puhua veroasioistakaan, sen hoitaa verottaja.

Kyllähän veroista voidaan puhua ja niistä on tällä viikolla jopa sovittu, minkä näkee hyvin seuraamalla Petteri Orpon itkupotkuja Twitterissä.

Ohisalo on samaan aikaan sisäministeri ja puolueensa puheenjohtaja, minkä erottaminen on joskus vaikeaa ellei mahdotonta. On tärkeää, että puheenjohtajana puhuessaan hän ei astu sille alueelle, joka kuuluu ministerialueensa toimivallan piiriin. Rajan yli astuminen sallitaan oppoistiopoliitikoille, joille ei ole samanlaista vastuuta. Mutta ministerillä on oikeus ja velvollisuus puolueen puheenjohtajana nostaa esille sellaisia asioita, joihin liittyvää lakimuutosta puolue haluaa ajaa.

Onko laissa tällä hetkellä rikollisjengeihin liittyviä lainsäädännöllisiä ongelmia vai miksi niistä pitää puhua? Luulisi kaikkien tietävän, että natsilippujen asema lainsäädännössä tarvitsee tarkempaa tutkiskelua ja tauolle siirtyvä virheiden puheenjohtaja on tänään ilmaissut kantansa. Vaikka hän on sisäministeri, hän on tehnyt aivan oikein. Väärin hän olisi tehnyt siinä vaiheessa, jos olisi sanonut, että poliisin pitää puuttua asiaan, vaikka tämänhetkisen oikeuspäätöksen perusteella liput ovat laillisia.

Natsiliput halutaan kieltää niin oikealla kuin vasemmalla ja niiden kieltämistä vastutetaan niin oikealla kuin vasemmalla. Sen sijaan tämä keskustelu osoittaa taas sen, että aiheen sijaan palstan persuja vituttaa yli kaiken, että sisäministerin salkku on vihreillä. Feministikin mainittu.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
"....ja jossa alkuperäiskansalla ei ole oikeutta päättää omasta kulttuuristaan."

Flirttaileeko Ohisalo etnonationalistien kanssa? Rajat kiinni- porukka varmaan taputtaa käsiään.

Tai sitten Ohisalo viittaa saamelaisiin. Tämä ajatus, että saamelaiset ovat jotenkin "alkuperäisempi kansa" kuin ns. kantasuomalaiset (ovat he sitten suomen tai ruotsinkielisiä), on kyllä niin yksisilmäistä historiaa. Suomalaiset EIVÄT vaeltaneet tänne joskus parituhatta vuotta sitten Volgan mutkan takaa, kuten taannoin koulussa opetettiin. Maahanmuuttajia on ollut jääkauden jälkeen aina, epätasaisina virtoina ja tästä tilkkutäkistä "meidät" on rakennettu. Samisavolaisen ja Henrikanderssonin sukutausta saattaa olla Fennoskandian niemimaalla vanhempi kuin Aslakjannokin. Kaikilla on täällä oikeus olla ja rakentaa yhdenvertaisesti tulevaisuuttaan. Luulisi, että alkuperän korostaminen ja kulttuurien sulkeminen sisäänpäin sopii huonosti vihreiden globaalille ajattelulle.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tai sitten Ohisalo viittaa saamelaisiin. Tämä ajatus, että saamelaiset ovat jotenkin "alkuperäisempi kansa" kuin ns. kantasuomalaiset (ovat he sitten suomen tai ruotsinkielisiä), on kyllä niin yksisilmäistä historiaa.
Taitaa tuo alkuperäiskansan määritelmä tulla ainakin joistain YK:n sopimuksista, joihin Suomi on sitoutunut, eikä mistään yksisilmäisyydestä.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Onhan siellä joillain ainakin puheissaan ihan järkeviäkin kannanottoja, mutta toteutus ainakin nykyisellä linjalla ja johdolla on kaukana noista haaveista. Pitkä on matka, varsinkin kun sieltä on suurin osa esim. talousosaamisesta siirretty kokonaan sivuun tai ainakin taka-alalle ja keskitytty vain siihen omaan pieneen kuplaan. Tuskin puolueen johdossa kuitenkaan suurempaa muutosta hyväksytään ja jatketaan vain omalla kapealla ideologialla ratsastamista välittämättä suuremmin isosta kuvasta sekä miellyttämällä omaa fanaattista kannattajajoukkoaan. Toivottavasti pysyvät seuraavien eduskuntavaalien jälkeen kaukana hallituksesta pidempäänkin.

Varapuheenjohtajistoon pyrkivä Harjanne vaatii vihreistä nykyistä moniäänisempää puoluetta.

– Ja vaikka ilmastokriisi ja luontokato varjostaakin väistämättä kaikkea politiikkaa, ja vaikka niiden torjunta lepääkin edelleen ihan liikaa meidän harteilla, pitää meidän ottaa tilaa ja osoittaa johtajuutta myös muissa teemoissa. Talous ja työllisyys? Turvallisuus? Sosiaaliturva? Näihin ja moneen muuhun meidän riveistä löytyy ihan valtavasti osaamista, intoa ja painavaa sanottavaa, Harjanne sanoi ehdokaspuheessaan.

Harjanne kertoi saaneensa palautetta vihreiden linjan kaventumisesta.

– Kun kuuntelen, miten moni tuttu ja tuntematon puhuu nyt vihreistä, meistä piirtyy kapea-alainen ja jopa ylimielinen kuva. Osasyy on pahantahtoinen vääristely. Mutta: vaalitulos oli selkeä, eikä tosiasioita käy kiistäminen: on sitä vikaa meissäkin, Harjanne viittasi kuntavaalitappioon.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kiinnostava vaalitulos, vaihtoon lähti koko vanha vpjsto. Lieneekö koskaan ollut myöskään Vihreiden puheenjohtajistossa henkilöä, joka avoimesti kannattaa ydinvoimaa?

Mitenkään selvä valintahan tuossa ei ole se, kuka on seuraava sisäministeri, mutta toivoisin puolueelta rohkeutta sen ennalta selkeimmän, eli Suomelan valinnan sijaan - varsinkin kun hän ei ollut nyt vaalin ykkönen, vaikkei sillä suoraa merkitystä tähän olekaan. Voisi tehdä heille hyvää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kiinnostava vaalitulos, vaihtoon lähti koko vanha vpjsto. Lieneekö koskaan ollut myöskään Vihreiden puheenjohtajistossa henkilöä, joka avoimesti kannattaa ydinvoimaa?

Vihreille mielestäni hyvä tulos yllä olevasta syystä ja ylipäätään Harjanteen valinnasta. Puhtaasti arvaten, Harjanne saa toisen tuuraustehtävän (pj ja min), koska vastuu jaetaan.
 

Alejandro

Jäsen
- mutta muuten on todennäköisesti hiljaisempaa kaikkien änkyräpuolueiden vastustaessa.
Niinpä. Orpo ei vakuuta sellaiselta puheenjohtajalta, jonka johdossa Kokoomus ottaisi kannabismyönteisen kurssin. Keskustan tapauksessa tätä voitaisiin myydä maaseudun elvyttäjänä, esimerkiksi Tanskassakin maanviljelijät ovat iloisesti alkaneet viljelemään hamppua, mutta Saarikko ei varmasti tällaista linjamuutosta tee. Suomen virallisen eläkepuolueen, eli SDP:n, kannasta ei tarvitse heittää mitään arvailuja. Kannapis on kannapis ja huume kovempiin aineisiin, ugh. Purrallakin näyttää olevan porttiteoria hallussa.

Tosiaan kerrankin kehut vihreille.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Orpo ei vakuuta sellaiselta puheenjohtajalta, jonka johdossa Kokoomus ottaisi kannabismyönteisen kurssin.

Orpo haluaa voittaa vaalit. Suomen äänestäjäkunta on sen verran iäkästä, ettei huumeliberaalilla politiikalla vaaleja voiteta. Kieltolailla ja asiatuntijoiden vastakkaisilla pelotepuheilla sen sijaan voitetaan.

On se hyvä, että ilmastoasioiden jälkeen heti seuraavaksi tärkein on kannabiksen laillistaminen. Tämä puolue käsittelee ja ajaa kyllä vallan tärkeitä asioita.

Missä niin lukee, että kannabiksen laillistaminen on seuraavaksi tärkein asia? Kyseessähän on tyypillinen tulevaisuuden linjaus, joita jokainen puolue kokouksissaan käsittelee. Ja ottaen huomioon laillistamisesta seuraavan uuden verokohteen sekä poliisin ja oikeuslaitoksen kuormituksen keventämisen, on kyseessä ihan merkittävä uudistus, vaikka ei olisikaan tärkein asia heti ilmastopolitiikan jälkeen.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Niin ne vaan pikku hiljaa Vihreät ajelee laittomuuksia lailliseksi.

2026 sitten taas vähän viedään hommaa pidemmälle. Silloin vielä vähän raflaavammalla otsikolla.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Huh, eivät sentään ottaneet kannabispiikkiä.
Itsekin erosin kirkosta, koska alkoivat kannataa homostelua ja ylistää islamia. Nah. Erosin ihan siksi, että en tarvitse ko. instituution palveluita.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taitaa viimeiset koijärveläiset vaihtaa maisemaa ja city-vihreitä tulla tilalle. ;)


Onko jotain faktaa siitä, että cityvihreät olisivat kannabismyönteisempiä kuin koijärveläiset? Tai että koijärveläisillä sitoutuminen perustamaansa puolueeseen olisi sen verran heikolla tolalla, että linjaus yhdessä loppujen lopuksi melko marginaalisessa ja todennäköisesti heikosti etenevässä asiassa saisi eroamaan jäsenyydestä?
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara



Eipä ole hetkeen tullut luettua Kausteen populistia ulostuloja ja persuiksi leimaamisia, mutta nyt näytti osuvan Mikki oikein kunnolla. Aina niin luotettavan ja puolueettoman YLE:n uutisointiin luottaen, oli Mikki tehnyt tulkintansa, että Lahti on nyt sitten menetetty kokonaan persuille. Kommenteissa tulee sitten vastaan lautakunnan puheenjohtajistoon kuuluva persu, joka kertoo Mikkille asian taustoja, myös sen, että paikallinen vihreä edustaja oli jarruttajien ja denialistien kanssa samaa mieltä. No Mikki perinteisenä vihreänä ei näitä sitten voi uskoa ja alkaa venkoilu. Onhan tää kaveri omassa paremmuudentunnossan ihan koomikko.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ei olisi ensimmäinen kerta, kun natsijahti-Kausteella on niin kiire twiittaamaan, ettei ole aikaa haaskattavaksi asioihin perehtymiseen ja muuhun joutavaan, sellaiseen joka hidastaa hyvää sähläämistä. Kauste tietää, että huomiotaloudessa jokainen sekunti maksaa ja ensimmäinen apajalla on kunkku.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös