Vihreä Liitto

  • 1 395 071
  • 10 623

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ja olet siis sitä mieltä, että Suomessa tämä vesien saastuttaminen jotenkin erikoisen huonolla tolalla?

Onpas surkeaa argumentia. Toin faktat esille, en muuta. Ja fakta on, että vuonna 2019 tehdyn pintavesien tila-arvion mukaan Saaristomeren tila on heikentynyt edellisestä, vuonna 2013 tehdystä luokituksesta. Heikoimmassa tilassa ovat rannikon läheiset vedet ja sisäsaaristo.

Voin jatkaa mökkiläisenä Varsinais-Suomessa (suvun yksi mökki siellä), että enää ei viitsi mennä uimaan Paimionjoen eräille osuuksille, kun vesi on pilattu lähes uimakelvottomaksi.

Vihreiden tulisi nostaa maatalouden ympäristösuojelua ja sen yhteyttä ilmastonmuutokseen paljon enemmän esille. Se olisi myös monien tilojen toive. Tiloilla ei olla lainkaan tyytyväisiä Kepun politiikkaan, vaikka sitä äänestetäänkin Persujen lisäksi, koska vaihtoehtoa ei oikeastaan ole.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Tämä on varmaan moderni versio "nainen vaietkoon seurakunnassa" -raamatunkohdasta. Naiset ovat fiksuja ja hyödyllisiä, kunhan pitävät turpansa kiinni eivätkä ainakaan missään olosuhteissa anna ymmärtää olevansa jossain asiassa parempia kuin miehet tai edes altista miestä tällaiselle tulkinnalle (mikä tuntien monien suomalaismiesten heikon itsetunnon voi olla aika vaikeaa).

Hallitusta ja poliitikkoja saa ja pitää arvostella, teen sitä itsekin, mutta aina toivoisi sen perustuvan asiakohtiin. Jos jonkun hihhuli-miehen eroaminen/erottaminen puolueesta saa puhumaan "jakobiinittarista", "univormuista", "seireeni-ansoista", "unelmista", "feministifalangista", "sädekehien ihasteluhömpöttelystä", "moraaliposeerauksen missikisoista" ja "marie atoinetteista", taidetaan olla jo ihan muiden ilmiöiden kun asiakritiikin alueella. Sitä, mistä se kumpuaa, tässä hiukan arvuuttelin.

Kumpujen hahmottamistani yritän heittovuoron verran selventää

Tarja Halonen oli monille kansalaisille, varsinkin häntä äänestäneille tajunnan räjäyttävä nainen, lasikaton murtaja. Niin oli silloiselle demarinaistoverillenikin. Minä en äänestänyt häntä, mutta olin edellisissä pressavaaleissa äänestänyt naista.
Ehkä olin siinä mielessä edellä aikaani tai muuten outo hyypiö: nainenko presidentiksi???
Olen äänestänyt eduskuntavaaleissa naista, EU-vaaleissa naista ja myös kuntavaaleissa naista. Kaikki menneet myös läpi, pari useamman kerran eli se siitä seurakunnassa vaiettamisesta.

Hihhulimiehen taustaan en ollut perehtynyt, mutta viestiini oli varmaan patoutunut pettymystä nykyVihreiden vasemmistolaiseen ja minulle vaikeasti tajuttavaan femistiseen painotukseen. Jenni Pitkon manifestinen univormu eduskunnassa ärsytti minua yllättävän paljon, koska siitä muistui mieleeni muutamien vuosien aikajanalla näiden Naisten naiseuden korostus eli miehet, setämiehet ovat tunteettomia, kylmiä vanhoja naisten alistajia, ideoiden torppaajia.
Rosa Meriläinen, suuri humoristi. Iiris Suomela, tuo eduskunnan nuorin älykkönainen Politiikkaradion haastattelussa..
Heidän äänestäjäkuntansa eli ylioppilaskapakan punaviinipöytäily kuuluu särähtävänä arveen korviin. Ihan ikioma tulkintani.
Emma Kari, Satu Hassi, nuo taistolaiset.

Tarja Cronberg oli minusta okei nainen, Heidi Hautalasta olen käännellyt mielipiteitäni muutamankin kerran.

Intersektionaalinen feminismi, melkoinen selittelykeksintö eli verkko johon voi sotkeutua.
Antti Rinteen hallituskokoelman johtoajatus: feministinen politiikka. Mitä se tarkoittaa?
Kaikkea kivaa kaikille, mutta varsinkin naisille jotka Suomessa nykyään joutuvat tekemään töitä.
Eivätkä kaikki punaviinipöydässä saaneet Sipilän hallitukselta jatkotutkintoon apurahoitusta, tämä Vihreiden radiokanava Yle Puheelta muutama vuosi sitten puolen tunnin verran kuultuna, vaikeaa oli nuoren naisen elämä nuivan hallitusvallan alla.

Tietysti vajavaisesti muotoilin, mutta kyse on miltä peli minusta näyttää ja kuulostaa.
Kirjoituksista ja sanomisista, jotenkin ylimielisestä asenteesta joka perustetaan suomalaisen naisen syrjittyyn toveruuteen, miesten tunteettomuuteen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hamu

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja Vihreät tätä nykyä leimaantuu minun silmissäni aivan liiaksi femi-sossupuolueeksi. Toivoisin painopistettä luonnonsuojelu-, ympäristö- ja talousongelmien ratkomiseen: siis ihmiskunnan eloonjäämiskysymyksiin.

Tästä kaikesta olen minäkin samaa mieltä. Lisäksi itseäni ärsyttää se, että ei niin trendikkäät vähemmistöt ovat aika pitkälti jäänee agendalta unholaan. Erityisesti liikkeen alkuaikoina kytkennät vammaisliikkeeseen ja Kynnys ry:n porukkaan olivat todella tiiviit, mutta esteettömyyskysymykset ja vammaisten oikeudet eivät juuri agendalla nykyään roiku.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Tästä kaikesta olen minäkin samaa mieltä. Lisäksi itseäni ärsyttää se, että ei niin trendikkäät vähemmistöt ovat aika pitkälti jäänee agendalta unholaan. Erityisesti liikkeen alkuaikoina kytkennät vammaisliikkeeseen ja Kynnys ry:n porukkaan olivat todella tiiviit, mutta esteettömyyskysymykset ja vammaisten oikeudet eivät juuri agendalla nykyään roiku.

Näitä itsekin hieman kaipaan, koska jonkin asteen vammainen taidan olla, eikä muutkaan puolueet tuota osaa tehdä. Kokoomus taitaa eniten kuuluttaa terapiatakuun perään, eli he koittavat kerätä pisteitä mielenterveyden huomioinnista, mitä tosin uskaltaisin hieman kyseenalaistaa.

Paikallistasolla tiedän, että Vihreiden suuntaan on helpoin kommunikoida, jos (ja kun) tällaisesta haloota olisi (ja on). Tällöin voisi sanoa, että vammaiset nousee vähemmistöistä puhuttaessa sateenkaariväkeen.

vähän tarkennan: miksi kyseenalaistan Kokoomuksen mielenterveys-agendaa? Heillä paljon yrittäjiä, joita kohtaan oma sairaushistoriani luo erilaisia epäilyksiä. Löysin tällaisen tekstin Aivovammaliitolta ja jäin tuota miettimään:


Ottavatko nämä yrittäjät kuinka helposti mielenterveyspotilaita töihin ilman jonkinlaista ennakkoluuloa?
 
Viimeksi muokattu:

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ja Vihreät tätä nykyä leimaantuu minun silmissäni aivan liiaksi femi-sossupuolueeksi. Toivoisin painopistettä luonnonsuojelu-, ympäristö- ja talousongelmien ratkomiseen: siis ihmiskunnan eloonjäämiskysymyksiin.
Kiteytit erittäin osuvasti myös omat tarpeeni. Vihreät olivat tätä minulle joskus. Vuosikymmenien ajan toivoin sen kasvavan valtapuolueeksi, vain huomatakseni, että köyhyydestä pongahtanut köyhyystutkija tukijoineen muuttaa sen sossupuolueeksi, joka on valmis uhraamaan ympäristökysymyksiä joidenkin intersektionaalisten ideologien eteen. Koen, että Vihreät ovat antaneet Keskustalle aivan liikaa siimaa saadakseen tätä sosiaalimeininkiä esille, jonka Marin olisi omasta taustastaan johtuen taistellut hallitusohjelmaan varmaan muutenkin.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jyrki Lehtola ampuu ritsalla muutaman heittolaukauksen Vihreiden suuntaan, osumatta oikein mihinkään. Tavallaan ihan asiaa, mutta jotenkin jälkijunassa ja kolumniksi turhan korrektisti. Joku heittäytyy silti luodin eteen vaikka väkisin ja loukkaantuu, se on varma.


"Viikonloppuna Ohisalo pohdiskeli taas luontoa ja ihmistä. Ne molemmat hän näki itsensä läpi ilmoittaessaan: ”Keskustojen liikkeiden elinvoima ei riipu parkkipaikoista, sillä lompakko kulkee taskussa aivan yhtä hyvin pyörällä kuin autolla liikkuessa. Kävelykeskustassa on sitä paitsi paljon miellyttävämpi asioida ja piipahtaa putiikista toiseen”.
Ohisalon kannanotto on liikenne- ja kaupunkipoliittinen vöner-mättö. Taistelussa ilmastonmuutosta vastaan kyse ei enää ole valinnoista, luopumisesta tai omasta epämukavuudesta, vaan oman laiskottelun korottamisesta hyveeksi.
Kun Ohisalo maiskuttaa suussaan ilmastonmuutoksen vastustamisen urbaaniksi hillumiseksi, kääntyy kaupunkipyöräilijä konkurssien tyhjentämältä kauppakadulta suoraan vihreään satumaahan. Siellä kaikilla on aikaa ja rahaa ostella rauhassa kaupunkien keskustoissa, joissa tehokkain keino pysäyttää ilmastonmuutos on ”piipahtaa putiikista toiseen”.

Kun oikeamielisyys kasvaa ylimielisyydeksi, muuttuu ilmastonmuutoksen vastainen taistelu ostosretkeksi ja kaupungin keskusta aarniometsäksi täynnä 50-luvun ihania kivijalkaliikkeitä."
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo kolumni oli varsin osuva. Sarkasmia on vaan joskus vaikea ymmärtää, varsinkin jos se osuu omaan ideologiaan.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ihan asiaa, mutta ei muuta mitenkään mm. Saaristomeren ja Paimionjoen tilannetta. Maatalous kuormittaa. Kyse ei ole mittausdopingista, vaan todellisuudesta.

En lähtisi sinuna valkopesemään maataloutta, kun siihen ei ole maatalousyrittäjienkään mielestä syytä. Somekepulaiset on sitten varmaan eri asia.
Kas! Täällähän puhutaan ihan oikeitakin asioista, joihin voimme täällä Suomessa oikeasti vaikuttaa olennaisesti. Eli Itämeren tila. Kannustan palstan kaikkia vihreitä viemään sanaa Kallion hampputornin hallitsijaoletetuille tästä. Ties vaikka tästä löytyisi yhteinen linja Kepun kanssa? Yli 100% subventiolla, kuinkas muuten.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Maatalouden muutokseen olisi myös tiloilla halua. Tiedän sen, kun lähipiirissä on kaksi suurta tilaa. Nykyinen maataloustukijärjestelmä pitäisi muuttaa, mutta tähänhän ei Rinteen/Marinin hallitus suostunut edes EU-maataloustukien osalta. Suomen hallitus vastusti tukien sitomista ympäristön suojeluun.

Kyllä toivottavasti kaikki haluavat ympäristölle hyvää ja parantaa ympäristömme tilaa. Sen verran haluan kuitenkin täsmentää, että jo merkittävä osa tuista on sidottu ympäristön suojeluun. Esimerkiksi fosforin tasoja seurataan viiden vuoden välein otettavilla maanäytteillä, joista lasketaan sallitut fosfori määrät. Tämä ei vain toimi kunnolla syystä, että kun peltoa aletaan lannoittaa kovin alhaisilla fosfori määrillä ei se kasvikaan enää kasva samaan tapaan. Tämä kasvi kun kasvullaan sitoo peltoon laitetusta fosforin ideaalisessa tilanteessa kokonaan. Huono sato tarkoittaa usein fosforin ylijäämää pelloille vaikka sitä vähäisellä fosforilla olisi lannoitettukkin, joka sitten tietenkin on myös aiheuttaa nämä ylimääräiset valumat vesistöihin. Enemmän pitäisi tässä fosforin lannoituksessa määrien sijaan ottaa huomioon sitä miten saamme kasvit kasvamaan parhaiten, koska menestyvä ja terve kasvi on omasta mielestäni se paras fosforin sitoja ja surempi sato aina poistaa pellosta suoraan verrannolisen määrän enemmän fosforia. Näin tämä lannoitus rajoitus on omalta tavallaan kääntynyt tarkoitustaan vastaan satojen laskun myötä, ja fosforin käytön rajoituksilla ei olla päästy ollenkaan siihen mihin on pyritty.

Tämä vain esimerkkinä, että asiat eivät ole kovin yksinkertaisia kun yritetään parantaa valumia. Fosforin otin esiin syystä, että sen valumat ovat se suurin ongelma.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP



Mikki se jaksaa leimata ihmisiä. Normaalia vihreää toimintaa.


Perkele kun ei olisi tätäkään tiennyt, siis että tuo Kauste on oikeasti tuollainen räksyttävä leimaava idiootti. Itse olen sen verran pienisieluinen, että leimaan samalla tyylillä kaverin edustaman yhtyeen. Ukkolasta toisaalta hieman samansuuntaisia ajatuksia, mutta mikä oikeus tuolla muusikontekeleellä on leimata ihminen pelkän yksittäisen mielipiteen tai jaetun linkin perusteella.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä toivottavasti kaikki haluavat ympäristölle hyvää ja parantaa ympäristömme tilaa. Sen verran haluan kuitenkin täsmentää, että jo merkittävä osa tuista on sidottu ympäristön suojeluun.

Jos näin olisi todellisuudessa, jotain muutakin tapahtuisi:

Suomen ympäristökeskuksen mukaan vuodesta 2020 uhkaa tulla jopa historian pahin vuosi Suomen maatalouden Itämereen aiheuttamien ravinnevalumien osalta.

Tämä johtuu siitä, että vaikka pistemäisistä lähteistä kuten kaupungeista, teollisuudesta ja kalankasvatuksesta tuleva kuorma on pienentynyt merkittävästi, niin samaan aikaan Saaristomeren suurimman ravinnelähteen eli maatalouden kuorma ei ole alentunut laisinkaan, vaan se on jopa hienoisesti kasvanut


 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Dr. Gallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Perkele kun ei olisi tätäkään tiennyt, siis että tuo Kauste on oikeasti tuollainen räksyttävä leimaava idiootti. Itse olen sen verran pienisieluinen, että leimaan samalla tyylillä kaverin edustaman yhtyeen.

Tähän sama. Nyt kun tietää minkälainen räksyttävä mielensäpahoittaja Kauste on, niin kanava kääntyy välittömästi jos radiosta tulee Egotrippiä. Kausteelle voisi mukaillen sanoa, että älä pysy tuollaisena kuin nyt oot. Kauste on yksi twitterin raskaimmista hemmoista.

Sikäli on kovin kummallista, että vihervasemmiston edustajat sortuvat itse kerta toisensa jälkeen kaikenlaiseen nettikiusaamiseen ja maalittamiseen jos joku uskaltaakin olla eri mieltä kuin "virallinen totuus". Toisaalta kyllä sitten yritetään patsastella parempina ihmisiä kaikenlaista kiusaamista ja maalittamista vastaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niin tämän Knuuttilan vastavoimahan on sitten Lappalaisen Matti

Kirjoituksen luettuani sanon, että hyvä kirjoitus Lappalaiselta. Knuutilan vastavoimaksi en näe, samasta asiastahan puhuvat. Knuutila tuo esille, että lounainen maatalous on epäonnistunut ja Lappalainen kertoo, että sisämaan punamökin mummo ei ole syyllinen Itämeren tilaan.

Jois tuosta raapii vastavoiman, täytyy olla aika kepua. Toisiaanhan kirjoitukset täydentävät.

Ja ei tämä Itämeren saastuneisuus ole yksin Suomen jyväjemmareista kiinni. Isosti vikaa löytyy muistakin rantavaltioista.

Saaristomerestä oli kyse osaltani, jos lainaamasi tekstini luit. Emme pääse siinä Puolan taakse, edes kepulikonstein. Meidän tilanne on se, että kaikki muut parantavat ja kaupunkien tuottama pistekuormitus vähenee. Tämä on ollut linja pitkään. Maatalous on sitten poikkeus, ja sille tulisi oikeasti tehdä jotain. Eikä uskoa tarinoihin.

Ei tästä muuta, kun Keskustaanhan ikävävyydet liittyvät. Tämä on väärä ketju.
 
Viimeksi muokattu:

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Jos näin olisi todellisuudessa, jotain muutakin tapahtuisi:







Näin juuri tässä todistetaan juuri sitä mistä puhuin, kun fosforin ja muidenkin ravinteiden käyttöä on ympäristötuen ehdoissa rajoitettu vuodesta 95, niin tulos onkin ollut todella huono jopa negatiivinen. Kyse ei ole siitä ettei olisi tehty asialle jotain, mutta toimet ovat jopa heikentäneet tilannetta. Ympäristötukeen sisältyy paljon muutakin valumavesien säätelyä, kuten jokien ja ojien viereen jätettäviä suojavyöhykkeitä. Tulokset vain ovat kovin laihoja, joka osoittaa kuinka vaikeasta asiasta on kyse. Minusta on myös aivan oikeutettua vaatia itämeren alueen tilan parantamista, ja tällä perusteella vaikka boikotoida ruuan tuotantoa, mutta ehkä Suomi olisi syytä jättää siinä kohtaa mainitsematta ja puhua enemmin itämeren valuma-alueen boikotista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Näin juuri tässä todistetaan juuri sitä mistä puhuin, kun fosforin ja muidenkin ravinteiden käyttöä on ympäristötuen ehdoissa rajoitettu vuodesta 95, niin tulos onkin ollut todella huono jopa negatiivinen. Kyse ei ole siitä ettei olisi tehty asialle jotain, mutta toimet ovat jopa heikentäneet tilannetta.

Kyllä vain. Ja kokonaisuutena kyse on edelleen tästä Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkijan Seppo Knuuttilan mukaan vuonna 2020:

"Vaikka pistemäisistä lähteistä kuten kaupungeista, teollisuudesta ja kalankasvatuksesta tuleva kuorma on pienentynyt merkittävästi, niin samaan aikaan Saaristomeren suurimman ravinnelähteen eli maatalouden kuorma ei ole alentunut laisinkaan, vaan se on jopa hienoisesti kasvanut".

Lihavoin vielä ydinasian, Saaristomeren ja maatalouden vaikutuksen. Tekemisen tulee olla sellaista, että se ei kasvata maatalouden kuormaa. On eri asia, mitä hapettomissa syvänteissä tapahtuu tai mikä on Itämeren kokonaistilanne. Saaristomeren osalta maatalous on suurin ravinnelähde.

Ei kai tämän myöntäminen noin vaikeaa ole?
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Suomela on myöntänyt erehtyneensä ja pyytänyt anteeksi. Sakkoako, saatana, tästä pitäisi sinusta antaa, vai miten?
Ilmestyy johonkin random keskusteluun mukaan leimaamaan ihmisiä sukupuolen perusteella. Normaalia käytöstä persukansanedustajilta ja Iiris Suomelalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös