Vihreä Liitto

  • 1 396 412
  • 10 623

#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Puiden istuttaminen ja maan ostaminen suojeluun ei automaattisesti hyödytä ilmastoa millään tavalla.
@Telaketju
Lisäsin korostuksen. Emme ole sen suhteen erimielisiä, miten metsä hiiltä sitoo ja varastoi. Kappaleen tarkoitus oli tuoda esille, että on merkityksellistä, mitä suojelet. Koska hakkuumääriä ei säätele suojelu vaan markkinoiden kysyntä, kannattaa hiilivarastoiksi valita ne metsät, jonne sitä hiiltä on sitoutunut suuria määriä. Suomessa on jäljellä vielä niitäkin vanhoja metsiä, jotka on aikanaan käsitelty vajaatuottoisiksi. Sellaiset ovat huonoja hiilivarastoja siitä syystä, että niihin sitoutuneen hiilen määrä on vähäinen. Omasta puolestani lisäisin kyllä suojellun metsän pinta-alaa, mutta vaikuttimena hiilivarastojen sijaan on monimuotoisuus.

Päästöjen kompensointi on toki tyhjää parempi, mutta myös ongelmallinen. Mikäli ihmiset eivät vähennä tai jopa lisäävät kulutustaan sen varjolla, että tuleehan ne päästöt kompesoitua, muuttuu vaikutus haitalliseksi. Pienen joukon päästöt pystytään kompensoimaan, mutta koko ihmiskunnan osalta ei löydy keinoja, jotka oikeasti kompensoisivat syntyneen ilmastohaitan. Siksi ainoa todella vaikuttava keino on vähentää päästöjä huomattavasti. Kokonaisuus on vaikea yhtälö, markkinataloudessa kulutusta ei voida oikein alkaa jarruttamaan, joten pitäisi keksiä, miten kulutus saataisiin ohjattua aineettomiin hyödykkeisiin. Myös tarpeellisten materiaalisten hyödykkeiden hiilijalanjäljen madaltaminen pitäisi olla itsestään selvyys, mutta todellisuus on joitakin poikkeuksia lukuunottamatta edelleen jotain muuta, esimerkkinä jo aiemmin mainittu pienelektroniikka.
 

#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suot ovat mielenkiintoinen kokonaisuus. Liian karuja soita ojittamalla ollaan saatu aikaan valtava määrä kitumaita, eli kannatavaan metsätalouteen soveltumattomia alueita. Ojitettuina niiden pintakerroksen turve on jossain määrin hajonnutta, jolloin ennallistaminen saa aikaan metaanipäästöjä. Näin lonkalta muistelen, että pitkällä aikavälillä ennallistaminen olisi kuitenkin parempi vaihtoehto.

Olen vajaa kymmenen vuotta sitten suunnitellut ja järjestänyt karun suon ennallistamishankkeen. Kyseinen suo oli alunalkujaan avosuo, joka oli ojittamalla ja voimakkaalla lannoituksella saatu kasvamaan jonkinlainen metsikkö. Vanhat ojat olivat hiljalleen umpeutumassa ja enimmät ravinteet olivat huuhtoutuneet vesien mukana pois. Maan omistava taho pallotteli kunnostusojituksen tai suon sellaiseksi jättämisen välillä. Taloudellisesti kunnostusojitus ei ollut missään määrin järkevä ratkaisu, vaikka sillä olisi jonkinlainen kasvunlisäys lannoitukseen yhdistettynä saatu aikaan. Ehdotin heille silloin suon ennallistamista, sillä alueella ei ollut enää jäljellä oikeastaan lainkaan avosuota. Siihen aikaan Riistakeskus tuki soiden ennallistamista, mikäli kohteella oli potentiaalia riekkosuoksi. Esittelin hankkeen heille ja he suostuivat lähtemään mukaan kustantamalla kaivettujen ojien tukkimisen. Maanomistaja sai pitää puuston myyntitulot kokonaisuutenaan itsellään. En pysty sanomaan, oliko ennallistaminen ilmaston kannalta positiivinen asia, mutta kuuleman mukaan ainakin riekot ovat alueelle palanneet. Samaten myös teerille on tarjolla soidinpaikka ja muutkin suon eliöt siitä hyötyivät. Tuossa tapauksessa ennallistaminen oli myös taloudellisesti paras vaihtoehto. Soisin maanomistajien laajemminkin selvittävän mahdollisuuksia omien heikkotuottoisten ojitusalueiden osalta.

Soiden ojituksien yksi ehkä hieman vähemmän esillä ollut seikka on niiden kyky sitoa vettä. Usein puhutaan pelkästään humuksen ja ravinteiden kulkeutumisesta, mutta vesitalous muuten jää vähemmälle huomiolle. Ojitetulta suolta tulva- ja sadevedet juoksevat ojia pitkin nopeasti pois, jolloin tulvat ovat suuria, mutta kuivaan aikaan myöhemmin kesällä monessa luonnonojassa tai purossa ja siten myös joissa on vähemmän vettä, koska soilta ei enää tule juurikaan valumaa. Keväällä matalaan veteen kuteville kaloille tämä on paikoitellen oikeasti ongelma. Muutenkin matalat vedet lämpeävät ja rehevöityvät siten herkemmin. Se olisi yksi painava syy lisää, minkä vuoksi vajaatuottoisia soita tulisi ennallistaa riippumatta siitä, oli sen ilmastovaikutus kumpaan suuntaan tahansa, koska tämän hetken tutkimusten mukaan muutos ei ole niin merkittävä.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli

Olen pohtinut juuri tuota samaa. Eli jossain kohtaa tuo kääntyisi väkisin negatiiviseksi, koska todennäköisesti antaisi myös mahdollisuuden kuluttaa oman tunnon varjolla entistä enemmän ja kompensaatiomahdollisuudet tulisivat nopeasti tällaisella toimijalla vastaan.

That said, pidän tuota ihan puhtaasti liiketoimintana, enkä missään nimessä minään ilmasto- tai ympäristöhankkeena ja se tulisikin ehdottomasti sallia välittömästi.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara



Malliesimerkki Vihreästä sananvapaudesta. Poistetaan itseään ärsyttäviltä henkilöiltä mahdollisuus ilmaista oma mielipide. Tässäkin tapauksessa tikun nokkaan nostettu henkilö ei ole edes persu vaan piraatti, mutta Kausteelle ei tällaiset pikkuseikat taida juuri merkitä mitään matkalla hyvään keskusteluun omassa runkkuringissä. Vaikuttaa aika sakean oloiselta tyypiltä.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK



Malliesimerkki Vihreästä sananvapaudesta. Poistetaan itseään ärsyttäviltä henkilöiltä mahdollisuus ilmaista oma mielipide. Tässäkin tapauksessa tikun nokkaan nostettu henkilö ei ole edes persu vaan piraatti, mutta Kausteelle ei tällaiset pikkuseikat taida juuri merkitä mitään matkalla hyvään keskusteluun omassa runkkuringissä. Vaikuttaa aika sakean oloiselta tyypiltä.


Ei kai Mikki Kausteella ole sellaista mandaattia, että hän pystyisi Twitteristä ketään poistamaan. Vai miten hän on poistanut ärsyttävältä henkilöltä mahdollisuuden ilmaista omaa mielipidettä, en ymmärrä?
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
@Snakster Lillukan varsia.
Mikki Kauste haaveilee ettei "jakolinjan" toiselta puolella olisi oikeutta kommentoida twitterissä tai edes missään some alustalla. Samalla kun hän haaveilee "sivistyneestä ja väittelevästä keskustelusta" tekee hän itsestään täydellisen pellen joka kuitenkin haluaisi vaientaa erimieltä olevat.
Todella myötähäpeä ihminen joka kommenteillaan vain lisää vastakkain asettelua.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ymmärrän että omien puolustelu tulee ihan vaistomaisesti, mutta en ole ihan varma kannattaisiko Snaksterin leimautua Mikki Kausteen Twitter-tukijoukkoihin, kun aika sakeaa tavaraa sieltä tuntuu pukkaavan.
 

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
Itse en tunne lainkaan Mikki Kaustetta, joten mielenkiinnosta kysyn, mitä sakeaa tavaraa hän on tuottanut? Nopea vilkaisu Twitter-tililleen ei ainakaan mitään erityistä hyppäyttänyt silmille.


Itselleni lähinnä satunnaisesti tullu tämä Kauste vastaan, mutta aiemminkin vastaavaa hiljennysfantasiaa esittänyt + vetoaa ihmisten työnantajiin.

Jos siis tuo esimerkki ei mielistäsi ollut riittävän sakeaa?
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Eihän Kauste sinänsä tee mitään konkreettista tekoa tee vähentääkseen sananvapautta. Hän vain ilmoittaa, että haluaisi vielä enemmän kuplautua vihervasemmistolaiseen politiikkaansa. Sinänsä ymmärrettävää, että lähtee tuolla tavalla hyökkäämään Perussuomalaisia vastaan. Kun argumentit loppuvat, niin joutuu tyytymään noin surkeaan vastaukseen, jossa toivotaan oikeistolaisen sananvapauden loppumista. Surullista, mutta odottiko kukaan häneltä jotain muuta? Hänen äänestäjät kenties, vaikka nekin saattoivat olla vain protestiääniä.

Jossain isossa helsinkiläisessä rakennuksessa (olikohan Messukeskus?) oli tapahtuma, jossa esiintyi "ilmastodenialisteja". En siis itse tiedä olivatko oikeasti ilmastodenialisteja vai olivatko vain Mikki Kausteen hölmöstä näkökulmasta katsottuna "ilmastodenialisteja". Mikki Kausteen mielestä tällaista tapahtumaa ei olisi saanut järjestää eli tässäkin asiassa hän olisi halunnut rajoittaa sananvapautta.

Suuresti arvostamani toimittaja onkin tehnyt videon YouTubeen tästä Kausteen aivopierusta. Mukana myös hieman UROS-nimikohua, joten naurua luultavasti on ainakin luvassa.





Sinällään käy jopa hieman sääliksi Ohisaloa. Aina hänen pitää olla varuillaan, että onko jokin kunnanvaltuutettu tai varapuheenjohtaja laittelemassa jotain aivopierutwiittiä nettiin.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mikä se työnantajaan vetoamisjuttu on? Ymmärsin, että Kauste itse oli ollut jonkin tällaisen trollikampanjoinnin kohteena entisen työantajansa kautta. Ehkä vain kiireessä luin väärin.
Eli joku Valiolla töissä oleva ihminen sanoo Twitterissä tai Facebookissa jotain tyhmää. Sitten aletaan tägäämään kyseisen ihmisen työnantajaa näihin viesteihin ja vaaditaan potkuja.

 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Itse en oikein osaa nähdä näitä sananvapauskysymyksinä. Ei kenenkään tarvitse tarjota hihhuloinnille foorumia, jos se ei sovi talon linjaan. Ei sananvapauteen kuulu sekään, että ostaa Hesarin etusivun ja printtaa sen täyteen uutisiksi naamioituja juttuja marsilaisten hyökkäyksestä maa-planeetalle.
Olet tuossa Hesari-esimerkissäsi oikeassa. Sananvapauteen ei kuulu se, että Hesarin pitäisi printata jotain tuollaista. Mutta sananvapauteen kuuluu se, että meillä ja Hesarilla on oikeus tuollaiseen. Kuten myös se, että jokaisella on oikeus vapaassa yhteiskunnassa kiistää ilmastonmuutos. Mikki Kauste olisi siis valmis rajaamaan sananvapautta tässä asiassa, mikä ei ole millään tapaa järkevän ihmisen puhetta.
 

Fordél

Jäsen
Typerä ja käsittämätön twiitti Kausteelta. Emme kaipaa tässä ajassa yhtään lisää tämän tyyppistä syyllistämistä, vastakkainasettelua ja leimaamista. Kauste syyllistyy osaltaan samaan kuin ne perussuomalaiset, joita hän varmasti itsekin erityisesti kritisoi.
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kaustehan on pidemmän aikaa vaikuttanut ihan daijulta tyypiltä, tuli yllätyksenä - ei ollutkaan ihan jee, vaan tuntuu vanne pahasti kiristävän kaverilla päätä.

Toisissa uutisissa, itsellä oli mennyt ohi että Ohisalo oli väläytellyt hallituksesta lähtöä, jos ei budjettiriihessä ilmastotavoitteita noteerata. Jaa-a, gallupko siellä nakertaa. Nyt kyllä pitäisi oll kaikilla vielä ainakin tämän rundin koronasta elpyminen keskiössä omien ”vappusatastensa” sijaan, mutta toki varmaan kymppikerhoon tipahtaminen ahdistaa. Vanhanen kommentoi asiaa mukavan rauhallisesti ja sanoi, että kaikille puolueilla on omat teemansa ja uskoi että sopu löytyy - Matti tuntuu olevan Keskustalta ihan hyvä veto tähän kohtaan kuin oli Haavisto vihreiltäkin hetkeksi Toukon jälkeen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
En yhtään tiedä kuka tämä Kausta ja onko sillä mitään väliä mitä mieltä hän on, mutta voi kuitenkin olla hänen lausuntoa on hieman ylitulkittu. Hän listasi että trollit, botit ja fake newsit pilaavat keskustelun somessa. noista kaksi viimeistä on 100% kannatettavia asioita. Jos Twitter pystyisi suodattamaan niin olisihan se loistavaa. Trollien kohdalla tullaan sitten vasta kysymykseen, että mihin vedetään raja. Jos pystyttäisiin esim väärillä henkilöllisyyksillä operoivat Pietari trollitehtaan palkansaajat suodattamaan pois niin olisihan se mainioita, mutta sitten jotkut Tynkkyset ja Huhtasaaret pitäisi jättää vaikka joku heitä perustellusti voisi trollieina pitääkin.
 

Luotain

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kapusta siis haluaisi PS:n edustajat trolleineen, botteineen ja valeuutisineen pois somesta. Ihan vain ajattelin tuota teikäläisen listaa hieman täydentää.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos pystyttäisiin esim väärillä henkilöllisyyksillä operoivat Pietari trollitehtaan palkansaajat suodattamaan pois niin olisihan se mainioita, mutta sitten jotkut Tynkkyset ja Huhtasaaret pitäisi jättää vaikka joku heitä perustellusti voisi trollieina pitääkin.
Sama kuin Huhtiksen ja kumppaneiden kanssa, nämä I. Suomelat ja F. Diarrat kait pitäisi jättää jatkaan trollailujaan.
 

Fordél

Jäsen
En yhtään tiedä kuka tämä Kausta ja onko sillä mitään väliä mitä mieltä hän on, mutta voi kuitenkin olla hänen lausuntoa on hieman ylitulkittu.

Ei sitä ole täällä yhtään ylitulkittu. Kauste toivoi, että somesta saataisiin ulos "PS:n edustajat trolleineen, botteineen ja valeuutisineen". Ongelmana on tuo, että hän leimaa yhden ryhmän edustajat, mitä täällä on kritisoitu. Olisi jättänyt PS:n edustajat twiitistään pois, ja toivonut yleisesti ottaen trollien sulkemista pois niin viesti olisi ollut vielä ok. Nyt syyllistyi samaan, kuin ne hänen kritisoimat PS:n edustajat, jotka esimerkiksi leimaavat maahanmuuttajia terroristeiksi. Trolleja, valeuutisia jne. levittävät somessa myös muutkin ryhmittymät.
 
Viimeksi muokattu:

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Lähtikö tämä liikkeelle siitä, että "Jari Laine" pauhasi twitterissä tulleensa bännätyksi (jostakin) Anna Kontulan toimesta, ja tähän "Mikki Kauste" twitteröi, että ihan oikein bännätty?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos joku persu kirjoittaisi twitteriin:

”Ajatelkaa, miten mukavaa täällä twitterissäkin olisi, jos saisimme Vihreiden edustajat trolleineen, botteineen ja valeuutisineen ulos täältä somesta.

Voisimme jälleen keskustella, ehkä väitelläkin, sivistyneesti ja toisia kunnioittavasti.

Onko se liikaa pyydetty?”

Niin ei se ihan ensiluokkaista yhteiskunnallista keskustelua olisi.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei olisi, mutta olisi kieltämättä ilahduttavan maltillista persun suusta. Nythän persu voi twitterissä ilmoittaa, että olisi hyvä alku yliopistojen puhdistukselle tappaa jonkin aatesuunnan edustajat.
Palatakseni kerjun aiheeseen, on ilahduttavaa, että joku persu on ilmeisesti tutustunut Linkolaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kieltämättä on, jos Linkolan ajatusmaailmasta on muutakin omaksuttu, kuin ihmisten surmaaminen. Nykyvihreillä taitaa kuitenkin olla kovin vähän tekemistä Linkolan ajattelun kanssa, jos ketjun aiheeseen palataan.
Hyvää sanailua. Arvostan

Summa summarum. Persuilta en odota mitään yhteiskunnalliselle keskustelulle. Vihreiltä odotan enemmän. Tää Kauste on tosin lopulta egotripin laulajana vain turha julkkis, joka somehuoraa typerillä mielipiteillään. Kannattaisi keskittyä lauluhommiin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jos joku persu kirjoittaisi twitteriin:

”Ajatelkaa, miten mukavaa täällä twitterissäkin olisi, jos saisimme Vihreiden edustajat trolleineen, botteineen ja valeuutisineen ulos täältä somesta.

Voisimme jälleen keskustella, ehkä väitelläkin, sivistyneesti ja toisia kunnioittavasti.

Onko se liikaa pyydetty?”

Niin ei se ihan ensiluokkaista yhteiskunnallista keskustelua olisi.
Siinä aika äkkiä ainakin nousisi vastakysymys, että mistä hän puhuu. Ei ole näyttöä vihreiden boteista, trollitehtaista tai heidän omista valeuutisia tehtailevista vaihtoehtomedioista. Toki yksittäisiä trolleja ja journalistisesti heikkotasoisia uutisia löytyy,

edit: nyt minä opin mitä Kauste tekee työkseen. No hyvä että tekee töitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös