Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Videotuomarointi – aiheeseen liittyvät kysymykset

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Esteri, 18.02.2017 klo 09.02.

 1. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Eräältä tunnetulta Suomalaiselta Liiga-joukkueelta hylättiin maali vierasottelussa. Television hidastuskuvan perusteella oli täysin mahdotonta sanoa, oliko maalin tehneen pelaajan maila ohjurissa korkealla vai ei. Hetkeä myöhemmin kotijoukkueen pelaaja teki maalin jalalla. Videolta näkyi selvä potkuliike, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

  Samasta ottelusta lähetettiin videolta havaittujen tapahtumien perusteella raportti Liigaan kurinpidollisia jatkotoimenpiteitä varten. Vierasjoukkueen pelaajaa rangaistiin päähän kohdistuneesta taklauksesta jälkikäteen. Kotijoukkueen pelaajan hidastuskuvissa näkyvä vastaava rikkomus jäi erotuomareilta tilanteessa havaitsematta, mutta kyseisestä tapauksesta ei myöskään raportoitu Liigan kurinpitäjälle.

  Osaisiko joku asiasta tietävä ystävällisesti valottaa aihetta "videotuomarointi"?

  1. Onko videotuomari otteluun määrätty virallinen tuomari, kuten kentällä olevat neljä tuomaria?
  2. Määrätäänkö jokaiseen otteluun myös videotuomari erikseen, vai onko kyseessä "hallivakio" eli aina sama henkilö?
  3. Kuka tai ketkä toimivat Liiga -paikkakunnilla ns. videotuomareina, onko olemassa nimilistaa?
  4. Mistä näkyy, kuka toimii / on toiminut ottelussa videotuomarina ja päättänyt?
  5. Missä videotuomari istuu fyysisesti ottelun aikana ja milloin sinne "lähetysautoon" mennään?
  6. Onko Videotuomarilla käytettävänä myös kamerakuvaa ja kuvakulmia, joita Ruutu -palvelun käyttäjät eivät näe?
  7. Kuka toimii videotuomarin esimiehenä?
  8. Mikä on videotuomarin suhde otteluvalvojaan,?
  9. Kuka päättää kurinpidollisten asioiden jatkokäsittelyn tarpeesta, videotuomari, otteluvalvoja vai nämä yhdessä?
   
 2. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  1. On. Kuuluu ns. kalustoon.
  2. Yleensä sama, mutta taitaa olla aina paikallisen alueen joku kouluttaja tai erotuomarivastaava, ja jos en ole väärässä niin taitaa olla jopa sama henkilö kuin otteluvalvoja.
  3. -
  4. -
  5. Jossakin hallin toimitsijatilassa, mistä näkee kentälle. Yleensä siellä missä on selostamot, ja muut hallihenkilötkin. Lähetysautoon mennään silloin, jos tarvitaan kuvakulmaa eri kamerasta, tai erillistä hidastusta tahi vastaavaa, mitä ei omalta koneelta näe.
  6. Perusvarustus on kamerakulmat maalien päältä, sekä synkronoitu kamerakulma ottelukelloon. Neljä ruutua, joista kaksi on maalien päältä, yksi pelikelloon, ja yksi on pääkameran kuva ottelusta. Ja jos lähetysautoon mennään, niin sieltä saa kaikkien kameroiden kuvat käyttöön, eli myös ne mistä ei kuvaa ole sillä hetkellä lähetykseen mennyt. Usein esim. korkeat mailat maalintekotilanteessa näkee parhaiten kaukalon toisessa päässä olevasta päätykamerasta, koska sieltä se perspektiivi on paras. Toki edellyttää ettei ketään ole kameran edessä.
  7. Taitaa olla samalla otteluvalvoja, eli on ylin esimies hallissa. Näin oletan.
  8. Taitaa olla sama herra.
  9. Jos ovat sama henkilö, niin yksin.
   
 3. Esteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Kiitos @Rocco .

  Mitä ilmeisemmin videotuomarointiin tarvitaan pikaisesti pelisääntöjen tarkistus. Ei ole aivan sama, kuka hemmo näitä päätöksiä tekee, jos jälki on tällaista.

  Tilanteessa maalin hyväksymiseen riittää se, että Tapparan pelaajat nostavat kätensä ja alkavat tuulettaa, jonka jälkeen päädyssä seisova tuomari (Suorsa?) luistelee eteen päin ja osoittaa maalia. Tosin kiekko ei ole maalissa. Tuomari siis osoittaa kiekon olevan maalissa, mutta ei voi sitä siellä nähdä, koska kiekko on jo myös yleisölle näkyvän kuvan perusteella Lehtosen räpylässä.

  Otteluvalvoja myöntää virheen tapahtuneen, mutta se on aika laihaa Ilvekselle, joka menetti kaksi tärkeää pistettä mahdollisesti tuon virheen takia. Epäselväksi jää, oliko paikalla erillinen videotuomari vai hoiteliko otteluvalvoja itse tarkistukset.
   
 4. Rocco Jäsen

  Tarkistustahan ei tehdä, jos ei tuomarit sitä pyydä... Valvoja on saattanut nähdä heti, ettei kiekko ole maalissa, mutta hän ei saa antaa komentoja kentällä oleville tuomareille. Ainakaan vielä. Ehkä jatkossa kaikki maalit käydään läpi automaattisesti sen osalta, että kiekko kävi maalissa, ennenkuin peliä jatketaan.
   
 5. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Ja jotta saataisiin vieläkin tehokkaammin vaihdettua jääkiekosta kaikki tunne kylmään kliinisyyteen ja samalla myös pidennettyä ottelutapahtumaa, niin eiköhän joka pelikatkolla voisi tarkastella kaikki rikkeet joita kentällä on mahdollisesti tapahtunut.
   
 6. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  No siihen ei ikinä voida mennä, vaikka varmasti vitsinä heititkin tuon.

  Joka matsissa tulee satoja "harmaalla alueella" olevia koukkuja, huitomisia, poikittaisia mailoja, estämisiä, että viidessä minuutissa olisi kaikki jäähyllä jos videolta katsottaisiin.