Koharskihan nimenomaan vihelsi ensimmäisen pelin täysin vihkoon Neuvostoliiton hyväksi ja tästä syystä väkisin vinkuivat hänet myös kolmanteen peliin.
Ensimmäisessä finaalissa 8 kakkosta Neukuille, 6 Kanadalle.
Oikeastaan ainoa Kanadan kannalta vihkoon mennyt asia oli se, että se sentään sai 6 jäähyä, joista aivan kaikki eivät edes tainneet olla salomonin tuomioita.
Ja tuo "tuomarivalinta" oli tosiaan juuri niin kuin TOJ kirjoitti. Kokemukset Mike Noethista eivät olleet kovin ruusuiset neukkujen kannalta. Juuri ammattiuraansa aloitteleva Noeth oli revitty puskista täytenä paniikkiratkaisuna vuoden 84-semifinaaliin, kun Neukut olivat voittaneet maiden välisen alkusarjaottelun 6-3.
Ruotsalaisella tuomarilla.
Välierässä Noeth istutti Larionovia jäähypenkillä oikein urakalla. Tuo ottelu olisi siitäkin huolimatta ollut täysin NL:n voitettavissa; niin huono joukkue Kanada oli -84. Jääminen kokonaan semifinaalien ulkopuolellekin oli Kanadalla tuolloin hyvin lähellä.
Ikuiseksi arvoitukseksi jää, olisiko Kanada-cup loppunut vuoteen -84, mikäli Kanada ei olisi turnausta lopulta voittanut tai edes selvinnyt finaaliin. Otteluissa oli pahaa yleisövajausta sekä -84 että -87.
Tuo 87-alkusarjaottelu (jossa Kanada tarvitsi vähintään tasapelin voittaakseen alkulohkon) oli täysi farssi, varmasti jääkiekkohistorian käsittämättömimpiä otteluita tuomaritoiminnan suhteen. Jäähyt 7 - 2 Neukuille; kaksi yhteisjäähyä.
Kyllähän tuon rinnalla Koharski ja toisen finaalin viheltänyt jenkkikin olivat vielä jotenkin siedettäviä.
Jäähyjen määrät eivät tietenkään aina kerro kaikkea, mutta niiden laadutkin voi todeta vaikka tuubista otteluita katsomalla. Ne taitavat kaikki löytyä nykyään sieltä.
NL. muuten teki Kanadaa vastaan 3 alivoimamaalia neljässä ottelussa 87-cupissa. Kanada ei luonnollisestikaan tehnyt yhtään; eihän se ollut juurikaan alivoimalla neukkuja vastaan.
Kaikkiin muihin joukkueisiin nähden Neuvostoliiton sikailevat puukädet saivat melko selvällä erolla eniten jäähyjä turnauksessa.
Vaikka Kanada teki turnauksessa neukkuja enemmän yv-maaleja, neukkujen yv-prosentti oli kuitenkin Kanadaa reippaasti parempi. Kanukeilla oli turnauksessa valtavasti yv:tä, ja siihen nähden se oli aika tehoton. Se kuitenkin teki neljäsosan kaikista maaleistaan ylivoimalla. NL. teki 12 % turnauksen maaleistaan alivoimalla (5), mutta se olikin alivoimalla melkein koko ajan.
Tietysti voi olla, että neukut käyttivät samaa taktiikkaa kuin Suomen maajoukkue Elmon aikana. Suomen muut pelaajathan hankkiutuivat tarkoituksella jäähylle, jotta Elmolla olisi enemmän tilaa jäällä.