Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
 1. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Tiistaina pelataan tämän vuoden titteliottelu Euroopan ja NHL:n välillä. Eurooppaa edustaa keväällä CHL-mestaruuden sensaatiomaisesti voittanut sveitsiläinen Zürich Lions ja NHL:ää Chicago Blackhawks. Jaossa paitsi mainetta ja kunniaa, myös miljoona Sveitsin frangia eli noin 607 000 euroa.

  Suomea ottelussa edustaa kokenut kehäkettu Ari Sulander, joka valittiin Mestarien liigan parhaaksi pelaajaksi. Chicagon luukkua saattaa puolestaan availla maan mies Antti Niemi. Kenttäpelaajista Zürichiltä kannattaa seurata ainakin nimiä Ryan Gardner, Jean-Guy Trudel ja Peter Sejna. Chicagolta mieleeni tulee lähinnä Patrick Kane. Joku enemmän NHL:ää seuraava voi valottaa tarkemmin Chicagon kokoonpanoa ja tähtipelaajia.

  Zürich Lionsin kunnianhimo pitää varmasti huolen siitä, että tiistaina nähdään mielenkiintoinen ottelu, vaikka Chicago Blackhawks tulisikin otteluun höntsämielessä. Toisaalta luulisi palkintorahojen kiinnostavan myös amerikkalaisia. Viime vuonnahan mestaruus ja rahat olivat matkata Magnitogorskiin, kunnes NY Rangers syttyi pelaamaan ottelun loppupuolella. Tämän vuoden ottelu voi hyvinkin noudatella samaa kaavaa, vaikka osanottajat ovatkin vaihtuneet.

  Huomenna pelataan tapahtumaan kuuluva harjoitusottelu Chicago Blackhawks - HC Davos. Chicagon voiton luulisi olevan läpihuutojuttu tässä ottelussa.

  Itse pääottelu näkyy tiistaina MTV3 Maxilta klo 21.00. Varmasti striimejäkin ilmestyy nettiin erinäisistä lähteistä.

  Victoria Cupin kotisivut löytyvät täältä:
  http://www.victoria-cup.com/
   
 2. Wiesellike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks & Kärpät
  Toivotaan, että Hawks pelaa voitokkaan Euroopan-kiertueen. 4p ja Victoria-kannu kotiin tuliaisiksi. Ihan mielenkiinnolla saa seurata millä asenteella haukat on liikenteessä. Matkaväsymyksen ja pelien luonteen takia voi käydä miten tahansa näissä Sveitsin peleissä. Varsinkin Davosia vastaan nähdään varmasti mielenkiintoisia nimiä jäällä, kun Chicago ottaa koko 29 henkisen active rosterinsa mukaan Eurooppaan. Alemmissa ketjuissa on vielä paikkoja jaettavana, joten näytönhaluja varmasti riittää useammallakin kaverilla.

  Chicagon pelaajista kannattaa tietenkin seurata NHL:n parasta pakkiparia Keith&Seabrook ja tietenkin Kanea ja Toewsia. Itsellä huomio siinä, millainen kokoonpano premiereen muotoutuu. On siistiä myös nähdä Patrick Sharp taas täydessä iskussa ja tietenkin uusien kavereiden, Kopeckyn ja Maddenin otteet.
   
 3. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Onko Niemellä mahdollisuuksia päästä maalille Euroopan kiertueella?
   
 4. Wiesellike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks & Kärpät
  Lainaus:
  Veikkaisin, että vain näissä Sveitsin peleissä ja sit Florida pelit mennään Huetilla. Corey Crawford ja Niemi on niin tasaisia, että kumpi tahansa voi olla luukkuvahti. Suomen peleihin Niemi luultavasti saa tämän kunnian.
   
 5. Jukka Ropponen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rochester Diablos
  Lainaus:
  Juttelin eilen asiasta miehen kanssa tuolla Victoria Cupin vastaaanotolla ja kertoi että pelaa puoli peliä tänään Crawfordin kanssa Davosia vastaan ja sitten huomenna Huet pelaa meitä vastaan varsinaisen Victoria Cup pelin. Täytyy illalla käydä katsastamassa tuo Davos-Chicago tapahtuma ja Niemen otteet.

  Jukka
   
 6. Mapkob Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL, Jokerit
  Jaaha, siellä on mennyt HC Davosilla kakka housuun, kun Blackhawks NHL:stä tuli käymään. Eilen pelattiin siis Victoria Cupiin valmistava harjoituspeli Sveitsissä, jossa lukemat olivat 9 - 2 jenkkien eduksi.

  Pakko kyllä heittää, että onkohan siellä ollut Sveitsiläisillä vähän liikaa kunnioitusta, kun idolit on tullut kyläilemään.
   
 7. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Vähän sama meininki kuin viime vuonna. Rangers voitti Bernin 8-1.
   
 8. Mängimies Jäsen

  Tai tällä kaudella kun Florida murskasi Tapparr....eikun eihän Florida voittanutkaan. Joko sveitsiläiset ovat turhankin vieraskoreita tai sitten taso ei vain ihan riitä.
   
 9. Mapkob Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL, Jokerit
  Davosin valmentaja myöntää lusikallisen tulleen housuun eilen.

  IIHF.com uutiset
  http://www.iihf.com/home-of-hockey/....html?tx_ttnews[backPid]=955&cHash=4854421a9f

  Onko muuten ihan yleisessä tiedossa, että pelataanko Victoria Cup aina Sveitsissä?

  Alkaa pänniä tuo Faselin kotiin-päin-vetäminen pikkuhiljaa näissä kansainvälisten otteluiden järjestämispaikoissa. Lisäksi pännii myös se, että Eurooppaa edustaa tänä vuonna Victoria Cupissa joukkue, joka mahtuu hädin tuskin todellisuudessa Euroopan 20 parhaan joukkueen lössiin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2009 klo 18.18
 10. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  Tätä olen itsekin miettinyt ja toivon, että ei. Mikähän on sitä paitsi ensi vuoden Victoria Cupin kohtalo, kun tällä kaudella ei pelata Euroopan seurajoukkueiden mestaruudesta. Mielestäni Euroopan edustaja voisi/pitäisi olla ensi syksynä KHL:n mestari, koska kyseinen mestaruus tulee olemaan seuraavana keväänä kovin vanhan mantereen titteleistä.

  Lainaus:
  Lions on kuitenkin pelaamalla paikkansa ansainnut ja näin ollen täysin oikea joukkue tämän vuoden otteluun.
   
 11. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Niinpä. Vaikea keksiä järkevämpää systeemiä millä tuo Euroopan edustaja päätetään. Vaikka tietysti KHL-fanit haluaisivat joukkueen omasta liigastaan, sillä "siellä on paperilla nimekkäimmät joukkueet".

  Tosin koko Victoria Cupin tulevaisuus on vaarassa nyt kun Champions League kaatui jo yhden kauden jälkeen.
   
 12. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Jos Euroopan mestaria ei voi valita pelillisin perustein pelaamalla CHL-tyylinen sarja Euroopan mestaruudesta, niin silloin Euroopan edustajaksi luonnollisin valinta Victoria Cupiin on Euroopan kovimman liigan mestari.

  Euroopan kovin sarja on KHL, joten pidän KHL:n mestaria luonnollisena edustajana osallistumaan Victoria Cupiin, mikäli Euroopan seurajoukkueiden mestaruudesta ei ole pelattu edellisellä kaudella.
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2009 klo 17.25
 13. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Chicago on viimeksi voittanut Stanley Cupin muistaakseni kaudella 1960-61 ja osallistuu nyt Victoria Cupiin, joten ei siellä ihan tosissaan oteta tällaista hieman ystävyssottelua vakavampaa tapahtumaa.

  Minusta Victoria Cup pitäisi ehkä peruuttaa syksyn 2010 osalta, kun ei tiedetä mikä on Euroopan paras joukkue. Zurich voitti kaudella 08-09 CHL:n, joten se on oikea edustaja Euroopasta tämän vuoden peliin, mutta kun KHL:n joukkue ei voittanut CHL-turnausta viime kaudellakaan, niin ei ole mitään perusteita sille väitteelle, että Venäjältä löytyisi Euroopan paras yksittäinen joukkue kaudella 2009-10, vaikka KHL-liiga kokonaisuutena olisikin Euroopan tasokkain sarja.

  Toinen vaihtoehto on, että syksyllä 2010 pelataan kahdeksan tai neljän parhaan Euroopan sarjan mestareiden välinen Cup-turnaus kerrasta poikki menetelmällä ja sen turnauksen voittaja pelaa NHL:n lähettämää joukkuetta vastaan Victoria Cup-pelin. Tämä olisi ainakin urheilullinen ratkaisu. Jos on kauhea kiire Euroopassa, niin laitetaan omaan karsintaturnaukseen vain 4 maan mestarit, jotka olisivat Sveitsi, Venäjä, Suomi ja Tshekki. Ruotsalaisia nämä eurohömpötykset seuratasolla ovat kiinnostaneet aina niin vähän, että tuskin he vastustaisivat sitä, että heidät jätettäisiin pois Victoria Cup-karsinnasta.
   
 14. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Niin kauan kuin liigojen välistä paremmutta ei pystytä mittaamaan muuten kuin joukkueiden nimilistoilla tai pelaajabudjettien suuruudella, niin todellista liigojen välistä tasoeroa ei pystytä sanomaan.

  Ja nythän Zürich Lions on nimenomaan pelillisin perustein itsensä tuonne pelannut.

  Ja jos jatkossa Victoria Cup pelataan, mutta Euroopan parhaan seurajoukkueen tittelistä ei pelata, niin sittenhän se on aivan sama kuka siellä pelaa, IIHF päättäköön Euroopan edustajan mielivaltaisesti aivan kuten NHL tekee valintansa niistä joukkueista, jotka avaavat kautensa Euroopassa.
   
 15. Weissflog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Islanders, Earl the Pearl, avoin liiga
  Noniin, kaksi erää takana peliä ja Zurich johtaa 2-1.
  Ehkä hauskin asia pitkään aikaan on se, että pohjois-amerikkalainen selostaja lausuu Sulanderin nimen tavalla, joka muistuttaa suuresti Zoolanderia :D
   
 16. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Päteekö tämä myös NHL:n ja Euroopan sarjojen välillä, vai pelkästään Euroopan sarjojen välillä? Eikö mielestäsi voi sanoa, että KHL on tällä hetkellä Euroopan paras liiga ilman, että asiaa mitataan keskinäisillä otteluilla?

  Edit: Toivottavasti Zyrich vie kannun.
   
 17. Gags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Kyllähän KHL:n taso on jo nähty viime vuoden CHL- ja Victoria Cup-finaaleissa, joten siitä ei nyt varmaan kannata vängätä sen enempää. Mutta olisi eittämättä mielenkiintoista joskus ihan oikeasti nähdä NHL:n huippujoukkueiden taso verrattuna eurooppalaisiin huippujoukkueihin. Niin kauan kuin euroopassa ei pelata kovatasoista mestareiden liigaa tai yhteisliigaa, mitään mahdollisuutta Victoria Cup-tyyppiselle NHL vs. eurooppa mittelölle en oikein näe.
   
 18. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Chicago hävisi vaikka pelasi tosissaan. Uskomatonta.
   
 19. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Onnittelut Zurichille, Ari Sulanderille ja myös Jukka Ropposelle Victoria Cupin voitosta. Chicago kaatui 2-1.
   
 20. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Zürich ja Tappara ovat ainoat eurooppalaisseurat sitten Moskovan Dynamon ja vuoden 1991, jotka ovat onnistuneet NHL-joukkueen voittamisessa.

  Onnea vaan Lionsille! Joukkue oli jo viime kaudella CHL:ssä todella vakuuttava.
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2009 klo 23.33
 21. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Ansaittu voitto Zurichille. Pisteet myös siitä, ettei turhia kummarreltu ameriikan ihmeitä. Lions osasi käyttää paremmin ison kentän hyödyn edukseen ja puolusti järkevästi siten, että Hawksin hyökkäykset ajautuivat pääsääntöisesti kulmiin. Chicago näytti olevan hieman raskailla jaloilla liikenteessä ja ei sinne maalille nyt ajettu aivan hampaat irvessä kuitenkaan. Sharp, Bolland ja Hjalmarsson pelasivat ihan mukiin mentävän pelin. Huetkin nappasi pari mukavaa koppia ja rankkarinkin pysäytti. Tottahan yksi maali tuli ripareista, mutta siitä voi kiittää myös kankeasti liikkunutta Cam Barkeriakin.

  Hyvä herätys perjantaita varten, sillä näillä esityksillä ei paljon pistepotti kartu runkosarjassa. Mutta kaikki kunnia kuitenkin Zurichille!
   
 22. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Huh huh, ensinnä Zürich nöyryytti venäläisiä CHL:ssä ja nyt myös amerikkalaisia Victoria Cupissa. Onnittelut Jukka Ropposelle, Zoolanderille ja koko Zürichin organisaatiolle! Upea voitto! Joukkueen itsevarmuus oli hienoa katsottavaa ja fyysinen pelikin oli kuin NHL-ottelusta.

  Milloinkahan Sean Simpsonista tulee Sveitsin maajoukkueen koutsi?
   
 23. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:

  Victoria Cuphan ei ole pelkkä harjoitusmatsi vaan kilpailullinen ottelu, jossa oteltiin epävirallisesta seurajoukkueiden maailmanmestaruudesta, joten ei ihme, että otti pannuun.

  Piskuisesta Sveitsistä siis löytyy maailman paras jääkiekkojoukkue tällä hetkellä.
   
 24. The Original Jags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
  Lainaus:
  Jep, KHL sai ainoana sarjana kaksi joukkuetta CHL-välieriin. Lisäksi KHL-pelaajilla voitettiin kaksi edellistä maailmanmestaruutta. Mutta ei enempää tästä. Hieno voitto sveitsiläisille.
   
 25. Eddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät & kaikki karsintasarjat
  Lainaus:
  Viime aikaisilla näytöillä Zurich on kiistatta Euroopan paras seurajoukkue, jos tätä mitataan urheilullisilla tuloksilla. Hienoa, että ainakin yksi seura kyykyttää Venäjän rahamahteja ja teki sen mihin KHL seura ei vuosi sitten kyennyt. Ihan pakko oli sanoa, kun sinullakin on tuo pakkomielle nostaa Venäjä (ja KHL) aina jalustalle. Sait kuitenkin vielä mahdutettua onnittelut Sveitsiläisille. Hieno suoritus sinulta.