Ihmepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei yhtään yllätä. Munsta toi nälviminen on Mäkisen valtapeliä ja paikan osoittamista alemmille roduille eli kommentaattoreille.
Olisi toisaalta mielenkiintoista kuulla, kun Vallin tai A-J heittäisi Mäkiselle kuittia ja vertaisi vaikka Mertarantaan, että "montakos MM-finaalia olet päässyt selostamaan." Tai ampuisivat ylipäätään jotenkin vastapalloon. Ottaisikohan hyvällä.

No joo. Vähän harmittaa se, että täällä nyt nimimerkkien takana jengillä hyökätään yhtä selostajaa vastaan. Mielestäni kyseessä on silti edelleen yksi maan parhaista selostajista. Mutta ehkä juuri siksi sitä kritiikkiä pitääkin antaa. Koska tyytyväisyys tappaa kehityksen jne.
 
"Tämä ei ole enää suonenveto. Tämä on kokovartalokramppi!" - Selostaja Antti Mäkinen Jani Ridan spin-o-rama -maalista.

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin, ja millä helvetin meriiteillä Mäkinen ylipäätään heittää noita kuitteja AJ:lle ja Vallinille? Molemmat ovat pelanneet todella hienot ja kunnioitettavat urat, kun Mäkinen on tainnut jossain tamperelaisjengissä pelata A-junnuihin asti.

Toivottavasti jätkät joskus tosiaan iskisivät takaisin, Mäkinen vaikuttaa niin narsistiselta mulkulta, että jäätyisi todennäköisesti täysin.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Alkanu vituttaa koko tiimi. Ainoastaan massi-Esa vaikuttaa olevan tehtäviensä tasalla. Vallin seisoo tyhjänpanttina kaukalon laidalla eikä se edes paljon raportoi mitä siellä edes tapahtuu. Mua kiinnosta vittujakaan mitä se syö erätauolla. Mäkinen on hyvä selostaja kun vain keskittyisi niihin hommiin. Taitaa vain huomionhaku olla tärkeämpää.
 
Fat Jesus sanoi:
Jos joku omistaa sellaisen turhakkeen kuin Twitter-tili niin voisiko olla yhteydessä ko.esiintyjiin ja kysellä hieman miten menee niinku omasta mielestä?
Ihmepeli sanoi:
No joo. Vähän harmittaa se, että täällä nyt nimimerkkien takana jengillä hyökätään yhtä selostajaa vastaan. Mielestäni kyseessä on silti edelleen yksi maan parhaista selostajista.
Niinkuin tuossa äsken nimimerkki @DonTirri mainitsikin, niin on sitä suoraakin palautetta Mäkiselle annettu. Itse tähän A-J+Vallin-hassutteluun en ole Mäkiselle twiittaillut, mutta aiemmin olen omalla nimelläni Twitterissä Mäkiselle kesken ottelulähetysten kriittistä palautetta antanut useamman kerran milloin mistäkin, mutta ei hän niihin juurikaan ole vastaillut.

Ainoa kerta kun on minulle vastannut, oli kun KHL:n pudotuspeleissä 2015 CSKA johti ottelusarjaa SKA:ta vastaan 3-0 ja Mäkinen mylvi ettei yksikään jääkiekkojoukkue maailmassa tule voittamaan Moskovan CSKAA neljää kertaa putkeen. Twiittasin tuolloin ettei yksikään ihminen voi noin väittää absoluuttisena faktana, niin kauan kun on olemassa teoreettinenkin mahdollisuus. Noh niin siinä vain kävi että SKA voitti neljästi putkeen ja marssi lopulta mestariksi. Lähetyksessä Mäkinen otti twiittini esiin ja alkoi selittelemään todennäköisyyksillä ja sillä, ettei kukaan olisi tällaista uskonut jne jne. Ei kuitenkaan millään tavoin osoittanut että olisi ollut väärässä tai toiminut väärin. Pointti kun ei ikävä kyllä ole todennäköisyyksissä vaan siinä, ettei kukaan voi omaa henkilökohtaista mielipidettään esittää absoluuttisena faktana. Varsinkaan jos olet urheilutapahtuman selostaja ja sinun tulisi omalla ulosannillasi luoda jännitystä ja urheiluhenkeä. Mäkinen tekee näin usein ja kokee sen ilmeisesti oikeudekseen, jolloin häntä ja hänen käytöstään on oikeus ja aihettakin kritisoida.

Ylipäätään lähetyksissä Mäkinen ottaa aika vähän esille saamaansa kriittistä palautetta, yleensä poimii twiiteistä yleensä kysymyksiä joihin osaa vastata tai muuta vastaavaa. Sitten kuitenkin ottaa oikeudekseen vaikkapa luetella 80-luvun listahittejä pelin selostuksen sijaan jos kuvanlaatu ei miellytä. Huokuuko tällainen käytös ammattitaitoa tai kykyä asettua katsojan asemaan?

Hyvänä ja lajitietoisena selostajana minäkin häntä pidän, minkä takia onkin todella harmi, että suuri osa hänen työajastaan erityisesti KHL-selostuksissa kuluu epäolennaisuuksiin. Mutta Mäkiselle on olemassa tuolla omakin ketjunsa ja minun puolestani keskustelua hänestä voidaan jatkaa vaikkapa siellä.
 
Six passes break any defence by Kari Jalonen ja IFK. - Juhani Tamminen 4.4.2011

Sukee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jäi häiritsemään.., miksei AJ ollut mukana Sochissa kun Harjula, Vallin ja Mäkinen oli Jokrujen mukana siellä?
 
Posteljooni uskaltautuu tänne joka joulu, tuo postikortin vaimolta, se sanoo "Olet hullu."
118-113

Ihmepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jäi häiritsemään.., miksei AJ ollut mukana Sochissa kun Harjula, Vallin ja Mäkinen oli Jokrujen mukana siellä?
Äkkiseltään heittäisin, että kommentaattorin homma on AJ:lla yksi homma muiden (opiskelujen ym.) joukossa, eikä yksinkertasesti kalenteri antanut periksi monen päivän reissua.
 
"Tämä ei ole enää suonenveto. Tämä on kokovartalokramppi!" - Selostaja Antti Mäkinen Jani Ridan spin-o-rama -maalista.

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Oli kyllä todellinen karvaisen perseen näyttö @ViasatOfficial tämän iltainen.
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
Laittakaas tekniikka kuntoon. Historiallinen peli menossa ja teidän laitteet pettää. Nyt ryhtiä ja homma hoitoon!
Oli kyllä todellinen karvaisen perseen näyttö @ViasatOfficial tämän iltainen.
Täällä toimi erinomaisesti kuten on toiminut aina. Ei tosin Viaplay, vaan Viasat Jääkiekko HD -kanava kaapeliverkossa. Kiitokset @ViasatOfficial kun ovat näin laadukkaan kanavan saaneet järkättyä mistä näkee paljon NHL:ää ja KHL:ää, ilman että tarvitsee pelätä tekniikan pettämistä.
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen

BANZAI!

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Laitoin eilen harmistuneena asiasta palautetta ja vastaus tuli:

Hei,

Kiitoksia viestistäsi.

Hyvä, kun otit yhteyttä asian tiimoilta niin selvennän asiaa mielelläni. Harmillisesti eilisessä Jokereiden pelissä oli hieman teknisiä ongelmia, jonka vuoksi pelin loppupäädystä osalla asiakkaista saattoi ilmetä katkoja pelin katselussa. Selvitämme tapahtunutta ja työskentelemme sen parissa, jotta vastaavilta vältytään jatkossa.

Pahoittelemme tästä koitunutta harmia ja toivottelen siitäkin huolimatta mukavaa alkavaa viikonloppua. Palaathan toki asiaan mikäli sinulle tulee jotain muuta mieleen tai jos voin muutoin olla avuksi niin vastailen sinulle mielelläni.

Ystävällisin terveisin,
Joni
Viaplay asiakaspalvelu
Mitä mieltä @ViasatOfficial on asiasta? Tuosta viestistä saan ainakin itse sellaisen kuvan, että kyseesssä oli vain pieni katko ja niitä sattuu. Ainakin itseä harmitti eilen todella paljon, kun pelin ratkaisuhetket jäi näkemättä.
 
Laitoin eilen harmistuneena asiasta palautetta ja vastaus tuli:Mitä mieltä @ViasatOfficial on asiasta? Tuosta viestistä saan ainakin itse sellaisen kuvan, että kyseesssä oli vain pieni katko ja niitä sattuu. Ainakin itseä harmitti eilen todella paljon, kun pelin ratkaisuhetket jäi näkemättä.
Olen itse, niin kuin myös kaikki Viasatilla, vilpittömän pahoillani siitä että Viaplayn lähetyksessä oli häiriö ja eritoten siitä että se osui playoff-ottelun jatkoajalle. Ymmärsin kuitenkin, että häiriö olisi saatu ohitettua ennen kuin ottelu sai ratkaisunsa, toivottavasti mahdollisimman moni pääsi näkemään ratkaisun.

Kyseessä oli häiriö joka ei ilmennyt kaikilla Viaplayn käyttäjillä, merkittävällä osalla toki. Sain tietooni että syynä oli tekniikan pettäminen, jotai ei oltu voitu ennustaa, ei inhimillinen virhe eli että joku työntekijä olisi nukahtanut ja unohtanut vääntää vipua, niin kuin jossain - ei täällä - arveltiin.

Uskon kuitenkin, että Viaplayn päässä tekevät vaadittavia muutoksia jakoa varten, jotta samankaltaisilta häiriöiltä tai ainakin samasta syystä aiheutuneilta häiriöiltä Viaplayssa vältytään. Joku NHL:ää seurannut saattaakin muistaa viime keväältä merkittäviä vaikeuksia pudotuspelien jatkoaikojen kanssa. Niiden jälkeen toimittiin ja niitä ei ole tietojeni mukaan ollut sen jälkeen.

En tarkkaan ymmärtänyt minkälaista mielipidettä tiedustelit. Mikäli tarkoituksena oli kysyä mitä mieltä olen häiriön laadusta ja sen ilmenemisestä, niin totta kai lähtökohtana itsellänikin kuluttajana on, että käyttämäni palvelu toimii, kun sitä käytän. Tiedän kuitenkin, että Viaplayssa on varauduttu erinäisiin häiriöitä aiheuttaviin tekijöihin, mutta kaikkia onnettomia tapahtumia ei pystytä ennakoimaan ja välttämään, vaikka niihin varauduttaisiinkin. Viaplay -palvelun tekninen toimivuus ei siis ole vain sen varassa, että kaikki sujuu normaalisti lähetyksen ollessa käynnissä. Myöskin Viaplayn toimivuutta häiriöittä käyttäjän päässä pidetään tärkeimpänä ominaisuutena palvelussa.

- Hemmo
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
On kyllä ärsyttävä hahmo tuo Mäkinen. Äsken kun SKA pelasi ylivoimaa kiekko oli välillä "Dats":lla, "Ilja":lla ja "Kovie"/"Kovy":lla. Kyllähän mä nyt noi nimet osaan pikku päissäni yhdistää, mutta ärsyttää tuo nimillä kikkailu. En muuten ole ikinä kuullut että jenkkiselostajat kutsuisivat PK Subbania "Pernell Karl":ksi, mutta Mäkiseltä sekin onnistuu. Parhaimmillaan jopa ihan toistuvasti. Kutsuukohan se TJ Oshietakin "Timothy Leif":ksi?

Tuskin olen yksin tämän asian kanssa ja voi olla että aiheesta on aiemmin kirjoitettukin, mutta sen verran alkoi vituttamaan niin tulipahan mainittua.
 
Pelottaa niin perkeleesti.
On kyllä ärsyttävä hahmo tuo Mäkinen. Äsken kun SKA pelasi ylivoimaa kiekko oli välillä "Dats":lla, "Ilja":lla ja "Kovie"/"Kovy":lla. Kyllähän mä nyt noi nimet osaan pikku päissäni yhdistää, mutta ärsyttää tuo nimillä kikkailu. En muuten ole ikinä kuullut että jenkkiselostajat kutsuisivat PK Subbania "Pernell Karl":ksi, mutta Mäkiseltä sekin onnistuu. Parhaimmillaan jopa ihan toistuvasti. Kutsuukohan se TJ Oshietakin "Timothy Leif":ksi?

Tuskin olen yksin tämän asian kanssa ja voi olla että aiheesta on aiemmin kirjoitettukin, mutta sen verran alkoi vituttamaan niin tulipahan mainittua.
Kiitos palautteestasi, välitetään perille. Jos haluat välittää suoraan palautteesti ja olet twitterissä, niin voit sieltä Mäkisen bongata ja tägätä hänet - seuraa aktiivisesti twitteriä ja löytää sieltä.

- Hemmo
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Kiitos palautteestasi, välitetään perille. Jos haluat välittää suoraan palautteesti ja olet twitterissä, niin voit sieltä Mäkisen bongata ja tägätä hänet - seuraa aktiivisesti twitteriä ja löytää sieltä.

- Hemmo
Kiitoksia nopeasta vastauksesta. En ole twitterissä, joten en pääse sitä kautta antamaan palautetta maestrolle.
 
Pelottaa niin perkeleesti.
Näin verrokkina, Netflixin 4K/HDR-lähetys vaatii sellaista kutakuinkin 10-12 Mbps-yhteyttä. Toki livekuvaa ei välttämättä saada pakattua yhtä tehokkaasti, mutta suunnilleen tuollainen lienee vaatimus, olettaen että käytetään H.265-formaattia (ja miksei käytettäisi).
Näin verrokkina, olemme tarjonneet omassa suoratoistopalvelussamme urheilulähetyksiä UHD-tasoisina kohta vuoden ajan. Vaatimuksina tällä hetkellä on toistolle joko Chromecast Ultra tai Microsoft Edge -selain ja internetyhteydellä vähintään 25 Mbps, toki 100 Mbps:n yhteyttä suositellaan.

- Hemmo
 

Lht03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Näin verrokkina, olemme tarjonneet omassa suoratoistopalvelussamme urheilulähetyksiä UHD-tasoisina kohta vuoden ajan. Vaatimuksina tällä hetkellä on toistolle joko Chromecast Ultra tai Microsoft Edge -selain ja internetyhteydellä vähintään 25 Mbps, toki 100 Mbps:n yhteyttä suositellaan.

- Hemmo

Pieni mainos lätkäfaneille tähän väliin.
 
Pieni mainos lätkäfaneille tähän väliin.
Njaaplööh ei kuitenkaan - tarkoituksena oli antaa vertailukohde tueksi arvuutteluun minkälaisilla vaatimuksilla Telia tuuttaa Liigaa 4K:na tulevaisuudessa läpi. Mielenkiinnolla jäädään täälläkin odottelemaan tuleeko vain netin yli, vain kaapelista vai molemmista. Toistaiseksi meidän talon palveluista ei vielä lätkää UHD:na saa, joten mainoksena lätkäfaneille ei olisi toiminut, futisfaneille vahva eri.

- Hemmo
 

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Näin verrokkina, olemme tarjonneet omassa suoratoistopalvelussamme urheilulähetyksiä UHD-tasoisina kohta vuoden ajan. Vaatimuksina tällä hetkellä on toistolle joko Chromecast Ultra tai Microsoft Edge -selain ja internetyhteydellä vähintään 25 Mbps, toki 100 Mbps:n yhteyttä suositellaan.

- Hemmo
Tähän liittyen niin milloin uhd on odotettavissa muille alustoille? Toiveissa olisi että älytelevision sovellukseen saisi kunnon laadun.
 
"I knew this was a bad idea, but in the absence of any good ideas, I continued forward."
Tähän liittyen niin milloin uhd on odotettavissa muille alustoille? Toiveissa olisi että älytelevision sovellukseen saisi kunnon laadun.
Ei voida luvata eikä toisaalta halutakaan luvata vielä mitään, UHD on edelleen meillä testivaiheessa. Oma veikkaus on että Chromecastin jälkeen tuki tulee ensimmäisenä AppleTV:lle ja sitten katsellaan älytv-sovelluksia. Sivuaa vähän tuota Telian Liiga -ketjussa käytyä keskustelua; älytv-sovellusten kehittäminen on hidasta ja hankalaa verrattuna muihin alustoihin. Syynä mm. eri softat ja se että kehitys täytyy tehdä aina laitevalmistajan tiimin kanssa, eli ei pelkästään palveluntarjoajan toimesta vaan myös korean poikien.

- Hemmo
 

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Ei voida luvata eikä toisaalta halutakaan luvata vielä mitään, UHD on edelleen meillä testivaiheessa. Oma veikkaus on että Chromecastin jälkeen tuki tulee ensimmäisenä AppleTV:lle ja sitten katsellaan älytv-sovelluksia. Sivuaa vähän tuota Telian Liiga -ketjussa käytyä keskustelua; älytv-sovellusten kehittäminen on hidasta ja hankalaa verrattuna muihin alustoihin. Syynä mm. eri softat ja se että kehitys täytyy tehdä aina laitevalmistajan tiimin kanssa, eli ei pelkästään palveluntarjoajan toimesta vaan myös korean poikien.

- Hemmo
Kiitos tiedosta. Voi sitä ilon ja onnen päivää kunhan joskus saa änäriä katsottua viimisenpäälle-kuvanlaadulla.
 
"I knew this was a bad idea, but in the absence of any good ideas, I continued forward."

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Kuvan laatu oli paljon huonompi kuin Telian Liiga-tuotteen vastine kahdessa ”uudella tekniikalla” lähetetyssä harjoitusottelussa elokuussa.

Toisaalta tämä Viaplayn KHL-setti voittaa kaikessa muussa liigan satanolla. Oikeita asiantuntijoita, loistava äänimaailma, kamerat ja ohjaus hyvää, on viimeisen päälle suunniteltu lähetys. ”NHL-tasoa” niiltä osin.

Miksi kuvanlaatu on suttuinen? Ainakin viaplay.fi kautta katsottuna.
 

Asenne01

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KHL-Jokerit
Kuvan laatu oli paljon huonompi kuin Telian Liiga-tuotteen vastine kahdessa ”uudella tekniikalla” lähetetyssä harjoitusottelussa elokuussa.

Toisaalta tämä Viaplayn KHL-setti voittaa kaikessa muussa liigan satanolla. Oikeita asiantuntijoita, loistava äänimaailma, kamerat ja ohjaus hyvää, on viimeisen päälle suunniteltu lähetys. ”NHL-tasoa” niiltä osin.

Miksi kuvanlaatu on suttuinen? Ainakin viaplay.fi kautta katsottuna.
Ainakin kesän jäljiltä joku harjoittelija oli jäänyt tuon pääkameran kääntelijäksi. Zoomi oli usein ihan hukassa ja aika äkkinäisiä liikkeitä teki.
Aiemmin nuo ollut kunnossa joten eiköhän se tuosta kunhan kausi pääsee kunnolla vauhtiin.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Koskahan Viaplayn appi olisi 50fps/hz muissakin kuin LG:n Smart telkkareissa? Esimerkiksi Samsungin applikaation kauttahan urheilu on täysin katselukelvotonta. No, onneksi on sentään Chromecast.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy