Venäjän nykytilanne

  • 1 877 367
  • 12 355

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tää on kyllä surkuhupaisuuden ultimaattumi. Surkeammaks ei voi enää laittaa. Kolmen joukkueen sippiturnauksen jälkeen on munaa vielä lällätellä. Voi luoja.. Mitäköhän olis muuten tapahtunu, jos ton huippukiinnostavan ja tasokkaan turneen ”finaalissa” Valko-Venäjä oliskin ollu johdossa?

Olisi laitettu Putin takatolpalle tekemään 9. Buren ja Fetisovin syötöistä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tuo on mielenkiintoista kyllä että sodassa missä on 100% selkeä aggressori (minkä maaperällä ei käytännössä ole sotatoimia nähty, joskin toki tulenkäsittelyturvallisuus tuntuu maassa heikentyneen) ja yhtä lailla selvä hyökkäyksen ja mm. terroripommitusten kohde, on molemmilta puolilta lähtenyt lähes yhtä paljon väkeä evakkoon ulkomaille. Ukrainasta siis tähän mennessä ilmeisesti se reilu 5 miljoonaa ja terroristivaltiosta vajaa 4 miljoonaa.

Alla hesarin juttu kotimaastaan paenneesta "Sofiasta", eikä taida olla edes maksumuurin takana:

Kyllähän tuollainen on omilla aivoillaan ajattelevalle ihmiselle melko stressaavaa elää jatkuvassa propagandatoitotuksessa. Varmaan hieman samanlainen tunne kuin salaliittohörhöllä vaikkapa Suomessa, luonnollisesti sillä erotuksella ettei tarvitse uskoa edes litteään maahan ja liskojuutalaisiin ja silti valtio kiistää totuuden. Toki jutun henkilö on niitä venäläisiä ketkä ovat tiedostaneet systemaattisen Ukrainan demonisoinnin ja virallisen totuuden harhaisuuden. Harmillisesti yhtä tällaista kohtaan taitaa maassa olla useita ketkä ihan ilomielin uskovat päivän totuuden vaikka se eroaisi jopa virallisesta viikkoa aiemmin ilmoitetusta totuudesta. Tokihan maanantainakin oli ihan karmea keli koko suuren ja mahtavan alueella niin ei voinut lentokone paraatissa lentää, kirkkaalta auringonpaisteelta ei vaan pilviä nähnyt.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Olli Salo Sexy Hockey - Team Ukraina

Putte on ilmeisesti lopettanut jo lankapuhelimenkin käytön, kun diktaattorit ovat keskenään kirjeenvaihdossa. Toivottavasti Venäjällä joku osaa tulkata Putelle sitä pohjoiskorealaista linnunpaskakirjoitusta.

Mutta onhan se kova juttu saada kirje Kim Jong-unilta. Menee varmaan raameihin Puten työhuoneen seinälle.

Venäjä toimii ihmisarvon, rauhan ja turvallisuuden suojelemiseksi, kuten Kim Jong-un asian muotoilee.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Venäjä toimii ihmisarvon, rauhan ja turvallisuuden suojelemiseksi, kuten Kim Jong-un asian muotoilee.

Voivat vertailla muistiinpanojaan, että miten optimoidaan ihmisarvo, rauha ja turvallisuus. Molemmilla mailla on vahvat perinteet.
 

SgtMarkov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Venäjä toimii ihmisarvon, rauhan ja turvallisuuden suojelemiseksi, kuten Kim Jong-un asian muotoilee.
Kimi on vaan tyytyväinen kun kohta maailmassa on toinenkin valtio jossa tavan kansalaiset saavat syödä perinteisiä pohjois-korealaisia herkkuja, kuten puunjuuria ja koppakuoriaisia.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lounais-Suomen luotsilaitos
Pakko tämä on kysyä, kun oikeasti pari kertaa piti lukea viestisi ja miettiä mitä on tapahtunut. Luultavasti ymmärsin viestin oikein, mutta onko siis asia niin, että:

A)Maria Aljohina on päässyt pakenemaan Venäjältä Islantiin, koska on pukeutunut Venäjällä ruokalähetiksi ja ja harhauttanut häntä varjostaneita poliiseja. Lisäksi jättänyt puhelimen Venäjällä kotiin jäljityksen estämiseksi.

B)Maria Aljohina on päässyt pakemenaan Venäjältä ja on nyt Islannissa. Islannissa hän pukeutuu ruokaläheteksi harhautakkseen häntä jahtaavia tyyppejä. Lisäksi hän on jättänyt puhelimen kotiinsa Islannissa estääkseen jälkityksen.

Oletan, että tarkoitat tuota kohtaa A), mutta ensi lukemalla sain sellaisen kuvan, että pakeni Venäjältä ja Islannissa olisi aloittanut jotain performanssia. Mikä siis sopisi Pussy Riotille. Noin 92% olen itse Pussy Riotin kannalla ja hieno homma jos on päässyt turvaan!
A, tuosta luin koko jutun, saattaa tosin olla maksumuurin takana: Leader of Pussy Riot Band Escapes Russia, With Help From Friends

ja täällä

 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tästä tuleekin mieleen, että onko vapaa ja demokraattinen Venäjä valtiona mahdottomuus. Liian suuri maa ja liian sekalaisen porukka, jonka pitäminen ruodussa onnistuu ainoastaan pakolla.

On, mutta vaikka Venäjän pirstoisi osiin, demokratia onnistuisi vain harvassa osassa ja enemmistöstä syntyisi Valko-Venäjän tapaisia pikkudiktatuureja. Ja mitä kauempana nämä pikkudiktatuurit ovat Euroopasta, sitä vähemmän ne meitä kiinnostaisivat ja nojautuisivat Kiinan tukeen Pohjois-Korean tapaan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aijai. Unohtuikohan hokkarit kämpille? Vai mikä on kun ei itse tirehtööri päässyt puttailemaan takatolpalta mustaa pussiin?

Vladimir Putin yllätti jättämällä perinteisen esiintymisen väliin – tuoreet kuvat poskista herättävät epäilyksiä maailmalla

Putinilla on artikkelin ja sen kuvan perusteella kasvoissa tummia läikkiä, joita on yritetty peittää meikillä. Melkoinen meininki, kun macho-kulttuurin ilmentymä paljastuu kundiksi, joka meikkaa... saattaahan se pukeutua jopa mekkoon salaisesti.

Viittaisi vähän siihen, että Kremlissä on ollut vähän tulisempi strategiapalaveri, ja Putinkin on saanut kunnolla turpiinsa. No, Gerasimovia ei ole aikoihin näkynyt, joten taisi mustan vyön judoka viedä tämän neuvottelun nimiinsä...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tullut lueskeltua tässä Suomen historiaa. Hykerrytti hieman, kun luin Venäjän tsaarin Iivana Julman sekä Ruotsin kuninkaan Juhana III:n keskinäistä kirjeenvaihtoa 1570-luvulta.

................

Iivana aloitti dissaamalla Ruotsia ("mitätön Tanskasta irtautunut pikkuvaltio, josta kukaan ei ollut vielä muutamaa kymmentä vuotta aiemmin kuullutkaan") ja Juhanan edesmennyttä isää, kuningas Kustaa Vaasaa ("maaseudulta kotoisin oleva talonpoika") ja muistutti, kuinka Juhana ei ole riittävän arvokas edes kirjoittamaan tsaarille.

Lopuksi sitten vielä muistutukset siitä, että Ruotsi ei todellakaan ole mikään sellainen valtava kuningaskunta, joka pystyisi puolustautumaan ja suora henkilökohtainen uhkailu kunkulle ("Jos olisit järkevä, käsittäisit, että maasta on pitkä matka taivaaseen").

Juhana latasi sitten vastavuoroisesti ihan kybällä takaisin ja haukkui Iivanaa irtolaisten keskuudessa kasvaneeksi munkin tai maamoukan pojaksi ("koska kirjoitat niin taitamattomasti"). Puolusteli sitten isäänsä ja lateli loukkauksia Iivanalle ("sinä, jolla on vain sian järki").

Juhanan loppukaneetti on aika osuva tähänkin aikaan: "...kunniaton orja, epäkristillinen päävalehtelija ja tyranni (...) koska et pidä arvossa lupausta, kunniaa, sinettiä, kirjettä etkä totuutta, mikä on hyvinkin todistettu."

....................

Yhteenvetona tästä voitaneen sanoa, että länsimaisten johtajien sivistyksen ja diplomaattisten taitojen määrä on onneksi kohentunut huomattavasti viimeisten 500 vuoden aikana. Venäjällä retoriikka sen sijaan on pysynyt jopa hämmentävän samanlaisena.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos Washington Capitals tippuu play Jareissa niin tuleeko Ovechkin ja kumppanit Venäjän kisajoukkueeseen Valko-Venäjää ja Venäjän junnuja vastaan. Saisikohan Transnistrian joukkueen mukaan, ehkä Pohjois-Korea.

Olisi sopinut siihen Ovechkin ketjuunkin mutta ei nyt tähän hätään löytynyt sitä?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Yhteenvetona tästä voitaneen sanoa, että länsimaisten johtajien sivistyksen ja diplomaattisten taitojen määrä on onneksi kohentunut huomattavasti viimeisten 500 vuoden aikana. Venäjällä retoriikka sen sijaan on pysynyt jopa hämmentävän samanlaisena.

Näinhän se menee. Ehkä yksi ainakin toistaiseksi entinen länsimainen johtaja kyllä varsin tehokkaasti yritti paluuta vanhoihin hyviin aikoihin etenkin Twitter-tilillään, kunnes sai sieltä potkut - ainakin toistaiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
Sen verran kivuttomasti nykyinen ~100 000 venäläisen yhteisö on sulautunut osaksi väestöä, etten jaksa olla huolissani vaikka lukema vielä kasvaisi tuosta. Uskon venäläisille maahanmuuttajille käyvän pitkälti samalla tavalla, kuin ruotsinsuomalaisille. Ensimmäisellä sukupolvella luonnollisesti tiettyjä (ylitsepäästäviä) haasteita sopeutua, mutta toisesta sukupolvesta eteenpäin integraatio osaksi valtaväestöä liki sataprosenttinen. Itse tunnen lukuisia "venäläisiä", joiden vanhemmista toinen tai molemmat ovat syntyneet entisessä Neuvostoliitossa, mutta arkielämässä ei heitä voi pitää minään muina kuin suomalaisina.

Kreml toki kiihdyttänee hybridivaikuttamistaan, mutten jaksa uskoa mihinkään merkittävän viidennen kolonnan syntyyn Suomessa. Yksittäisiä "putinisteja" toki varmasti on, mutta mitään vakavasti otettavaa uhkaa tuskin tulevat muodostamaan. Venäläistaustaiset eivät myös muodosta enemmistöä tai edes pluraliteettia millään alueella Suomessa, vaan ovat muiden maahanmuuttajien tapaan jakautuneet tasaisesti kaupunkeihin.

Yleisesti ottaen olen jo maamme demograafisen kehityksen johdosta "Pro-maahanmuutto"-ihminen ja vaikka vastustankin jyrkästi Venäjän johtoa ja sen aloittamaa sotaa, näen venäläiset merkittävänä osaratkaisuna tulevaisuutemme suurimpaan haasteeseen.
Ongelmahan ei ole ihmisten integroituminen, vaan se ettei Kreml heiltä aidosti kysy, ovatko suojelun tarpeessa. Heitä käytetään ihan yhtä sumeilematta valtaapitävien narratiivin hyväksi kuin noita maaseudun nuoria miehiä tykinruokana.

Nato antaa jatkossa meille selkänojaa siihen, että sotilaallisia erikoisoperaatioita ei tarvi peukalo varmistimella odotella, mutta diplomaattista ja kaupallismotivoitunutta hässäkkää voi olla tarjolla.

Ja se on edelleen ongelma, että kyllä ne ihmiset sitä omankielistä propapagandapaskaa seuraa. Nyt ja tulevaisuudessa.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Siberian separatists have begun blocking trains in the Irkutsk region, using wire to short the track circuits. The paper says "Death to Katsapam (derogatory term for ethnic Russians), Free Siberia! Glory to the Siberian Republic"
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
En tiedä, mihin tämä uutinen kuuluisi, mutta Sauli Niinistö aikoo soittaa Vladimir Putinille. Toivottavasti Sauli Niinistö osaa tunnistaa Putinin strategiset kulttuurin valheet.

 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
En tiedä, mihin tämä uutinen kuuluisi, mutta Sauli Niinistö aikoo soittaa Vladimir Putinille. Toivottavasti Sauli Niinistö osaa tunnistaa Putinin strategiset kulttuurin valheet.

Sale vaan korjaa pienen kielikukkasensa: I ment look in the mirror!
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja se on edelleen ongelma, että kyllä ne ihmiset sitä omankielistä propapagandapaskaa seuraa. Nyt ja tulevaisuudessa.

Sinänsä mielenkiintoista, kuinka kauan venäjän kieli pysyy 1990-luvun alusta lähtien Suomeen muuttaneiden äidinkielenä. Vaikka Kreml tosiaan varmasti näkee jokaisen venäläiset sukujuuret omaavan hänen mielipiteestä riippumatta ensisijaisesti venäläisenä, jota tarvittaessa on syytä puolustaa...

Tosiasia on kuintenkin, että suomenvenäläisten integraatiota ja assimilaatiota voi pitkälti verrata Ruotsiin 1960- ja 1970-luvuilla muuttaneiden suomalaisten vastaamaan. Ensimmäinen sukupolvi muutti naapurimaahan yleensä juurikin työtä tekemään ja siinä onnistuen. Heidän joko pieninä mukana muuttaneet tai uudessa kotimaassa syntyneet lapset kasvoivat kiinni ruotsalaiseen valtavirtakulttuuriin, vaikka suomea edelleen puhutaankin vanhempien ja muiden sukulaisten kanssa. Kolmas sukupolvi sitten onkin pitkälti täysin ruotsalaistunut ja suomalaisesta taustasta saattaa olla muistona lähinnä sukunimi.

Uskon tämänkaltaisen kehityksen olevan käynnissä eritoten maamme suurten venäläis- ja virolaisyhteisöjen osalla. Tunnen lukuisia joko Suomessa syntyneitä tai lapsena tänne muuttaneita venäläisiä "maahanmuuttajia", mutta arkielämässä ei heitä erota millään tavalla ns. kantasuomalaisista. Useimmat pariutunevat "kantisten" kanssa ja sukupolvet tästä eteenpäin ovat sataprosenttisesti osa valtaväestöä. Näin se on ollut ennenkin. Allekirjoittaneeltakin löytyy jonkin verran ulkomaalaisia sukujuuria, mutta sataprosenttinen suomalainen olen siitä huolimatta.

Mitä tulee tähän hetkeen, nyt kun Natoon olemme vahvasti matkalla, toivon meiltä löytyvät toisaalta vihdoin "ballseja" vastata Kremlin propagandaan viileän asiallisella vastapropagandalla. Suomen yleislänsimaalaista narratiivia edustavat venäjänkieliset uutiset ovat erinomainen asia, mutta esimerkiksi Venäjän mediassa esiintyvät groteskit Suomi-valheet toivoisin kuitattavan tiukoilla, venäjän-, suomen-, ruotsin- ja englanninkielisillä faktojentarkistuksilla.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sinänsä mielenkiintoista, kuinka kauan venäjän kieli pysyy 1990-luvun alusta lähtien Suomeen muuttaneiden äidinkielenä. Vaikka Kreml tosiaan varmasti näkee jokaisen venäläiset sukujuuret omaavan hänen mielipiteestä riippumatta ensisijaisesti venäläisenä, jota tarvittaessa on syytä puolustaa...

Tosiasia on kuintenkin, että suomenvenäläisten integraatiota ja assimilaatiota voi pitkälti verrata Ruotsiin 1960- ja 1970-luvuilla muuttaneiden suomalaisten vastaamaan. Ensimmäinen sukupolvi muutti naapurimaahan yleensä juurikin työtä tekemään ja siinä onnistuen. Heidän joko pieninä mukana muuttaneet tai uudessa kotimaassa syntyneet lapset kasvoivat kiinni ruotsalaiseen valtavirtakulttuuriin, vaikka suomea edelleen puhutaankin vanhempien ja muiden sukulaisten kanssa. Kolmas sukupolvi sitten onkin pitkälti täysin ruotsalaistunut ja suomalaisesta taustasta saattaa olla muistona lähinnä sukunimi.

Uskon tämänkaltaisen kehityksen olevan käynnissä eritoten maamme suurten venäläis- ja virolaisyhteisöjen osalla. Tunnen lukuisia joko Suomessa syntyneitä tai lapsena tänne muuttaneita venäläisiä "maahanmuuttajia", mutta arkielämässä ei heitä erota millään tavalla ns. kantasuomalaisista. Useimmat pariutunevat "kantisten" kanssa ja sukupolvet tästä eteenpäin ovat sataprosenttisesti osa valtaväestöä. Näin se on ollut ennenkin. Allekirjoittaneeltakin löytyy jonkin verran ulkomaalaisia sukujuuria, mutta sataprosenttinen suomalainen olen siitä huolimatta.

Mitä tulee tähän hetkeen, nyt kun Natoon olemme vahvasti matkalla, toivon meiltä löytyvät toisaalta vihdoin "ballseja" vastata Kremlin propagandaan viileän asiallisella vastapropagandalla. Suomen yleislänsimaalaista narratiivia edustavat venäjänkieliset uutiset ovat erinomainen asia, mutta esimerkiksi Venäjän mediassa esiintyvät groteskit Suomi-valheet toivoisin kuitattavan tiukoilla, venäjän-, suomen-, ruotsin- ja englanninkielisillä faktojentarkistuksilla.
Vaimo opettaa yläkouluikäisiä Suomessa syntyneitä venäläisiä, joiden suomen kielen taito on vain tyydyttävällä tasolla. Kotona eivät puhu suomea ja kaveeraavatkin vain venäläisten kanssa. Ei toki kaikilla ja varmaan riippuu asuinpaikasta. Lahdessa on merkittävä venäläisvähemmistö. Eihän täällä oikeastaan muita kieliä kuule kuin suomea ja venäjää.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaimo opettaa yläkouluikäisiä Suomessa syntyneitä venäläisiä, joiden suomen kielen taito on vain tyydyttävällä tasolla. Kotona eivät puhu suomea ja kaveeraavatkin vain venäläisten kanssa. Ei toki kaikilla ja varmaan riippuu asuinpaikasta. Lahdessa on merkittävä venäläisvähemmistö. Eihän täällä oikeastaan muita kieliä kuule kuin suomea ja venäjää.
Oletettavasti tässä on hajontaa. Omat (luonnollisesti rajalliset) kokemukset siis PK-seudulta ja jos kyse on nimenomaan Suomessa syntyneistä tai tänne lapsena muuttaneista, ei puheenparren perusteella voi erottaa ns. kantasuomalaisista. Tiedän myös Suomeen aikuisena muuttaneita, joilla suomen kieli on tarttunut todella hyvin, eikä minkäänlaista henkistä "barrieria" ole kanssakäymisessä muutenkaan. Jokainen case luonnollisesti yksilöllinen, mutta todella mielenkiintoista, mikäli suomen kielen taito myös täällä syntyneillä heikohko. Itse kun tunnen lukuisia täällä syntyneitä, eri puolilta maailmaa sukujuuret omaavia, kielitaidon ollessa samaa tasoa ns. kantasuomalaisten kanssa.

Toki on oikea ongelma, ettei suomi tunnu tarttuvan ihan kaikille. Näen kielen oppimisen ensisijaisen tärkeänä osana integroitumista yhteiskuntaan. Roman Schatz voinee toimia esimerkkinä kaikille maahanmuuttajille. Mies muutti Suomeen 26-vuotiaana, mutta niin vain omaksui suomen aika lailla täydellisesti ja puhuu nykyisin rikkaampaa ja paremmin artikuloitua kieltä, kuin keskiverto kaduntallaaja.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ilman Kurria, canes
Mä taidan pimahtaa seuraavalle, joka väittää, että tämä on vain Putinin sotarikos.
"Garnerin 300 läpikäymästä viestistä keskimäärin 50 prosentissa vaadittiin enemmän julmuutta ukrainalaisia kohtaan. Vain 3-4 prosenttia tuomitsi venäläissotilaiden toimet Butsassa tai pitivät niitä häpeällisinä. Loput suhtautuivat enemmän tai vähemmän myönteisesti."
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Mä taidan pimahtaa seuraavalle, joka väittää, että tämä on vain Putinin sotarikos.
"Garnerin 300 läpikäymästä viestistä keskimäärin 50 prosentissa vaadittiin enemmän julmuutta ukrainalaisia kohtaan. Vain 3-4 prosenttia tuomitsi venäläissotilaiden toimet Butsassa tai pitivät niitä häpeällisinä. Loput suhtautuivat enemmän tai vähemmän myönteisesti."
Niin, Venäjä on elänyt jo pitkään virtuaalitodellisuudessa, jonka Putin on luonut. Tämä kaikki on Putin syytä, ei kenenkään muun.

Lännen olisi pitänyt tehdä jotain jo 2008, kun Putinin tankit vyöryivät Georgiaan. 2014 Krim-valloitus ei vieläkään saanut Länttä liikkeelle, vaan oikeastaan päinvastoin. Lisää vaan bisnestä ja entistä enemmän riippuvuutta Venäjän energialähteistä.

Vasta 2022 Länsi heräsi, mutta 14 pitkää vuotta myöhässä. Nyt on propagandajunan kääntämisessä töitä 100 vuodeksi, jos riittääkään.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Niin, Venäjä on elänyt jo pitkään virtuaalitodellisuudessa, jonka Putin on luonut. Tämä kaikki on Putin syytä, ei kenenkään muun.
Kyllä se on ihan venäläisten syytä, jos hylkäävät kaikki ihmisyyden määritelmät. Putin ei yksin heitä pakota tätä kannattamaan vaan venäläiset itse haluavat ja kannattavat tätä toimintaa - on heilläkin henkilökohtainen päätäntävalta ja vastuu mielipiteistään ja valinnoistaan,
 

Herra Hopotin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Lännen olisi pitänyt tehdä jotain jo 2008, kun Putinin tankit vyöryivät Georgiaan. 2014 Krim-valloitus ei vieläkään saanut Länttä liikkeelle, vaan oikeastaan päinvastoin. Lisää vaan bisnestä ja entistä enemmän riippuvuutta Venäjän energialähteistä.

Vasta 2022 Länsi heräsi, mutta 14 pitkää vuotta myöhässä. Nyt on propagandajunan kääntämisessä töitä 100 vuodeksi, jos riittääkään.

Onneksi ryssivät itse tämän homman.

Jossittelen sen verran, että jos Ukrainan johto olisi alussa lähtenyt karkuun, olisi homma voinut kaatua kuin korttitalo. Jos homma olisi Venäjältä mennyt maaliin, oltaisiin samassa tilanteessa kuin Krimin jälkeen.
 
Siellä on venäläismammat kiukustunut kun luksuslaukkuja ei tahdo enää saada ja uhkailevat polttavansa Chanelin ja muiden käsiveskat. Siihen saattaa nämä valmistajat sanoa ihan simosalmisina, että "mitä sitten?" Oligarkkisi on sen ostanut ja rahat on saatu aikaa sitten, voit vaikka paskoa laukkuun ja poltaa sen, sittenpä niitä on sinulla yksi vähemmän.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ilman Kurria, canes
Niin, Venäjä on elänyt jo pitkään virtuaalitodellisuudessa, jonka Putin on luonut. Tämä kaikki on Putin syytä, ei kenenkään muun.
Miljoonat venäläiset on antaneet panoksensa ruscistisen Venäjän rakentamiseen. Vielä useammat on ottaneet sen halukkaasti omakseen, ei ole mediaväen yms murhaaminen hetkauttanut. Kun on vahva johtaja.

CNN juttu kuolleiden örkkien tunnistamisesta. Tietokoneella ja somen avulla ilmoittelevat omaisille. 80% palautteesta on, että ansaitsette mitä tapahtuu ja tullaan itse tappamaan. Ei ole todellakaan vain Putin. Koko kansa vastuussa.


 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös