Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 9 806 369
  • 60 616

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meikädemareista Lipponen saattaisi vastata kuvausta "jäätävästä realistista", kun taas Tuomioja on todellakin säilyttänyt aika paljon idealismiaan.
Scholtzin vertaaminen Haloseen olisi ehkä kuvainnollisempi. Luonne: "Täällä määrään minä, enkä muita kuuntele", lisäksi Venäjän myönteisyys. Suomalaisille avautuu hyvin, miksei Scholtz anna panssarivaunuja Ukrainalle, jos Scholtzin tilalle kuvittelee Halosen.
Edit: typo
 
Viimeksi muokattu:

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viimeksi muokattu:

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hienoa Marokko! Afrikka, joka operoi huomattavan kaukaa varsinaiselta taistelukentältä, näyttää noille kuppaisille kylmän sodan jälkeläisille, miten tässä tilanteessa pitää toimia. Nopeus, nopeus ja nopeus on nyt valttia, länsimaiden vatulointi saa nyt riittää.
Tämänkin takana on USA.

Marokko toimittaa Ukrainalle neuvostoaikaisia panssarivaunuja​

klo 03:28: Marokko on myynyt Ukrainalle Neuvostoliiton valmistamia panssarivaunuja, kertoo Menadefense-uutissivusto. Neuvostoaikaiset T-72B-panssarivaunut on modernisoitu Tšekissä ennen toimitusta Ukrainaan.

Noin 20 panssarivaunua lähetettiin Ukrainaan viikko sitten, Menadefense raportoi.

Marokko osti 2000-luvun taitteessa Valko-Venäjältä 136 T-72B-panssarivaunua luodakseen niin sanotun "venäläisen prikaatin" puolustamaan maata Algerian panssaridivisioonalta.

Menadefensen mukaan Yhdysvallat painosti Marokkoa lähettämään panssarivaunuja Ukrainaan Ramsteinin huippukokouksessa huhtikuussa 2022. Tunisia ja Marokko olivat ainoat Pohjois-Afrikan maat, jotka osallistuivat kokoukseen.

Yhdysvallat tiettävästi tarjoaa Marokolle T-72B-vaunujen tilalle sen vanhoja M1A1 Abrams -panssarivaunuja.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Ukrainalle toimitetuista ammuksista kolmannes sekä dieselistä 40% oli Bulgarian toimittamaa sodan alkuvaiheessa ja tämä operaatio toteutettiin vaivihkaa ja salaa jopa silloisen pääministerin, Nato-myönteisen Kiril Petkovin hallituskumppaneilta, sosialistipuolueelta. Apu toimitettiin välikäsinä toimineiden yhtiöiden ja ulkovaltojen kautta, ja Weltin mukaan Yhdysvallat ja Iso-Britannia maksoivat toimituksista.

Kun Ukraina vuoden 2022 keväällä kärsi epätoivoisesta ammus- ja polttoainepulasta Venäjän aloitettua hyökkäyssotansa, apu tuli yllättävästä suunnasta: Euroopan unionin köyhimmästä valtiosta Bulgariasta, jonka politiikassa Venäjä-mielisyys on yleistä. Näin kertovat verkkolehti Politico ja sen saksalainen sisarjulkaisu Die Welt.

Lehtien selvityksen mukaan Bulgaria toimitti Ukrainalle suuria määriä neuvostokaliiberin ammuksia, joita oli hankala saada länsiliittolaisilta, sekä massiivisesti diesel-polttoainetta.

”Tiesimme, että Bulgarian varastoissa on suuria määriä tarvitsemiamme ammustarvikkeita, joten presidentti [Volodymyr] Zelenskyi lähetti minut pyytämään materiaaliapua”, ulkoministeri Kuleba kertoo.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
USA lupaa tankkeja omista varastoistaan niille jotka luovuttaa Leopardeja Ukrainaan



No mutta jos tuo nyt on sitten se ongelma Saksalla, niin voihan tankkein luovutusta haluavat valtiot tehdä sellaisen diilin, että tankin menevät Ukrainaan vain lainaksi ja jos tankkeja sitten vahingoittuu siten, että pystytään vielä korjaamaan, niin Ukraina velvoitetaan tämän lainan puitteissa raahaamaan ko. tankit takaisin Puolan rajalle ja sitten kukin lainaajamaa huolehtii tankin siitä eteenpäin huoltoon ja takaisin joko Ukrainaan tai omiin varastoihin odottelemaan seuraavaa käyttökertaa..

Meinaa Ukrainalla on varmaa ihan se ja sama, saako ne tankin kokonaan itselleen vai vaan lainaan sodan ajaksi.

Toki jos tällaiseen mentäisiin saksalaisten huolien takia, niin tästä ei saisi myöskään muodostua mikään rahanteko kone Saksalle sodan ajaksi vaan sitten Saksan pitäisi tulla myös sen verran vastaan, että tankkien huollot sodan aikana tapahtuisi niin sanotusti asevelihintaan tai jopa vähän halvemmallakin. Siis sen edestä, että Saksan teollisuus saisi pitää asemansa näillä markkinoilla myös sodan jälkeenkin
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Köyhä Bulgaria pelasti Ukrainan keväällä antamalla dieselit (40% koko tarpeesta) ja kolmanneksen kaikista Ukrainan ammuksista. Salaa.

 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy kyllä myöntää, että meikäläistä ahdistaa kyllä tämä paskan ihan perkeleesti. Ei mikään saakelin karma iske putte possun päähän sellaista tattia että henki lähtisi, eikä kukaan sitä uskalla(voi yrittää. Siellä se minipaska pyörii ja aukoo naamaansa suuntaan ja toiseen, eikä siitä perkele eroon pääse. SYöpäkin lienee helpompi hoitaa kuin minisika (anteeksi sioille ja possuille, jotka sentään ovat mukavia otuksia).

Vähän sellainen pelko alkaa hiippaamaan mieleen, että se kokovartalomulkero vielä vie tän sodan, ja sitten tosiaankin ollaan syvälllä kusessa.

Toivottavasti täältä löytyy vertaistukea sille, että ei mitenkään olisi mahdollista että eurooppa/yhdysvallat antaisivat tämän päättyä paskavenäjän voitoksi, jolloin siellä pullistuu jokaisen pää niin että tekee ihan pahaa katsella.

Kirjamellisesti veetuttaa jokikinen päivä kun se saakelin persläpi vetää henkeä kitusiinsa. Ja kohta toivoo jo, että koko saakelin venäjä tippuisi johonkin hemmetin mystiseen monttuun ja katoaisi iäksi koko kansoineen. Ja semmoista ei pitäisi joutua tässä maailmassa toivomaan.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Jos yhden venäläisen kuolema tai haavoittuminen koskettaisi vaikka viittä läheistä henkilöä, niin se on jo 900 000 ihmistä. Näin suomalaisesta näkökulmasta luku tuntuu isolta, mutta naapurissa taitaa olla vielä pieru saharassa tasoa. Jos se koskettaisi 20 henkilöä, olisi se 3,6 miljoonaa. Sekin tuntuu kovin vähäiseltä 134,4 miljoonan asukkaan maassa (vaikka sieltä porukkaa lähtikin).
Montaako "läheistä" ihmistä sun poislähtö "koskettaisi"? Heittomerkeissä, koska miten kukakin tuon sanan ymmärtää. Itsellä luku ei kyllä olisi 5 eikä 20. Ehkä noin 50-100. Jo lähisukulaiset tekee yli 20. Ja Venäjällä ymmärtääkseni ollaan vielä enemmän perhe- ja sukukeskeisiä kuin Suomessa. Mutta onko se koskettavuus sitten mikään mittari, jos kansan tuki on hyökkäyksen takana. Sehän on kunnia menettää sotilas suuremman tavoitteen nimissä.

Täytyy kyllä myöntää, että meikäläistä ahdistaa kyllä tämä paskan ihan perkeleesti.

Vähän sellainen pelko alkaa hiippaamaan mieleen, että se kokovartalomulkero vielä vie tän sodan, ja sitten tosiaankin ollaan syvälllä kusessa.
Vaikka ahdistaa niin ei kannata vaipua turhaan epätoivoon. Lännen antama aseapu vain kiihtyy. Venäjällä on aika vähän keinoja käytössä sodan viemiseksi. Osa Ukrainasta toki voi jäädä heidän haltuun, mutta vaikea nähdä, että koko maata valtaisivat. Jos se ei onnistunut yllätysmomentilla ja parhaalla kalustolla niin tuskin onnistuu pelkällä miesylivoimalla.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Suomipojat kiperässä paikassa.

Mielenkiintoista matskua. Tulitusta tulee ja luoteja viuhuu, mitä nyt hetken olen katsonut. Yksi finski sai osuman jalkaansa

Mistä tuolla sekavassa tilanteessa tietää kuka on oma ja kuka vihollinen?
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintoista matskua. Tulitusta tulee ja luoteja viuhuu, mitä nyt hetken olen katsonut. Yksi finski sai osuman jalkaansa

Mistä tuolla sekavassa tilanteessa tietää kuka on oma ja kuka vihollinen?
Eihän sitä aina tiedäkään ja tällainen pätkä antaa aika hyvää osviittaa siitä, kuinka sekavia tilanteita tulitaistelut useimmiten on. Toki kypäräkameran kautta tilanne näyttäytyy tod.näk. normaaliakin sekavammalta, mutta sotiminen kovat piipussa on vähän sama kuin Mike Tysonin kuvaus nyrkkeilijän ottelustrategiasta: jokaisella on sellainen siihen asti, että joku lyö sinua naamaan - tai tässä tapauksessa ampuu takaisin. Toki hyvällä koulutuksella ja joukkokoheesiolla saa kentällä paljon etua, mutta Ukrainankin puolella on paljon random-taistelijoista koottuja osastoja, joiden tekemisen taso voi olla kovin epätasalaatuista.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itse olen tässä vain miettinyt, että kummalle tämä sota lopulta tuleekaan kalliimmaksi? Lännelle vai Venäjälle? Ukrainan tukeminen maksaa maltaita, mutta Ukrainan jälleenrakentaminen tulee olemaan myös aivan valtavan hintainen. Venäjä on saanut rauhassa tyhjennettyä varastonsa romusta, pääsee päivittämään armeijaansa ja noilla ihmishengillä ei ole mitään merkitystä Venäjälle. Venäjän kaupungit ja kylät ovat saaneet elää rauhassa ja koskemattomina eikä ole minkäänlaista jälleenrakennusta edessä.

Toki Venäjä on nyt eristetty muusta maailmasta melko tehokkaasti ja paljon niitä fiksuimpia ihmisiä on lähtenyt pois maasta, mutta saako tuo asetelman kääntymään niin, että Venäjälle tämä sota on kalliimpi? Luonnonvarat tuolla maalla ovat melkeinpä loputtomat.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Eihän sitä aina tiedäkään ja tällainen pätkä antaa aika hyvää osviittaa siitä, kuinka sekavia tilanteita tulitaistelut useimmiten on.

Joo ei ole mitään selkeää juoksuhaudoissa tappelua vaan tuossakin oli pojilla mahdollisuus lähteä mihin suuntaan tahansa hökkelikylässä ja väärä vaihtoehto olisi voinut johtaa suoraan tulilinjalle. Harmi että pätkä loppui kesken, olisi ollut mukava nähdä miten tuo yksin jätetty kaveri pääsi sieltä lopulta pois.

Tuo "hajoitanpa aidan kranulla" oli vähän pelimaailmasta tuttu temppu mutta helppoahan se on täältä huudella.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Itse olen tässä vain miettinyt, että kummalle tämä sota lopulta tuleekaan kalliimmaksi? Lännelle vai Venäjälle? Ukrainan tukeminen maksaa maltaita, mutta Ukrainan jälleenrakentaminen tulee olemaan myös aivan valtavan hintainen. Venäjä on saanut rauhassa tyhjennettyä varastonsa romusta, pääsee päivittämään armeijaansa ja noilla ihmishengillä ei ole mitään merkitystä Venäjälle. Venäjän kaupungit ja kylät ovat saaneet elää rauhassa ja koskemattomina eikä ole minkäänlaista jälleenrakennusta edessä.

Toki Venäjä on nyt eristetty muusta maailmasta melko tehokkaasti ja paljon niitä fiksuimpia ihmisiä on lähtenyt pois maasta, mutta saako tuo asetelman kääntymään niin, että Venäjälle tämä sota on kalliimpi? Luonnonvarat tuolla maalla ovat melkeinpä loputtomat.
Jos ja kun tässä säilyy loppuun asti osapuolina vahvan taistelutahdon omaava Ukraina laajan läntisen liittouman tukemana vs. yksinäinen ja heikolla taistelutahdolla vaarustettu Venäjä korkeintaan Valko-Venäjä selkeänä liittolaisenaan niin vaikea tämän on nähdä kääntyvän ainakaan Venäjän voitoksi. Kyllähän nämä yleensä tuppaavat kääntymään selvästi paremman hengen ja laajemman liittouman voitoksi. Se on sitten eri asia, jos lännen tuki hiipuisi. Venäjä tuskin saa tähän paskaan houkuteltua muita mukaan. Sitä vaan on mahdotonta sanoa, että kuinka kauan siihen lopulliseen ratkaisuun menee. Vuosi, kaksi kolme vai vielä enemmän?
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tässä kävi niin, että vastauksena Viron aselähetyksille Venäjä karkottaa Viron lähettilään. Vastauksena tähän, sekä Viro, että Latvia karkottavat Venäjän lähettiläät.

 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Itse olen tässä vain miettinyt, että kummalle tämä sota lopulta tuleekaan kalliimmaksi? Lännelle vai Venäjälle? Ukrainan tukeminen maksaa maltaita, mutta Ukrainan jälleenrakentaminen tulee olemaan myös aivan valtavan hintainen. Venäjä on saanut rauhassa tyhjennettyä varastonsa romusta, pääsee päivittämään armeijaansa ja noilla ihmishengillä ei ole mitään merkitystä Venäjälle. Venäjän kaupungit ja kylät ovat saaneet elää rauhassa ja koskemattomina eikä ole minkäänlaista jälleenrakennusta edessä.

Toki Venäjä on nyt eristetty muusta maailmasta melko tehokkaasti ja paljon niitä fiksuimpia ihmisiä on lähtenyt pois maasta, mutta saako tuo asetelman kääntymään niin, että Venäjälle tämä sota on kalliimpi? Luonnonvarat tuolla maalla ovat melkeinpä loputtomat.
Lännellä on varaa ostaa paskamaalle tappio ja rakentaa Ukraina uusiksi ilman että talous ottaa käytännössä osumaa. Paskamaa on siirtynyt jo sotatalouteen ja vaikka voittaisivat, on niiden melko hankala palata länsimarkkinoille ja jäljelle jääville kavereille on melkoiset ostajan markkinat ja näin ollen paskamaan tulotaso romahtaa niille parhaassakin tapauksessa.

Oleellisempaa mielestäni, että onko sivistysmaailmalla varaa antaa jämäneukkulan voittaa Ukrainassa? Näkisin ettei ole, paskamaa hivuttaa limaisia lonkeroitaan niin pitkälle kun pystyy, kunnes jossain vaiheessa räppäistään näpeille kunnolla. On kaikkien ihmisten etu (jopa neuvostoihmisen) että se räppäys vihdoin tulee. Tiedä vaikka paskamaassakin tapahtuisi jotain itsereflektiota. Todennäköisesti ei, mutta nauttikoon sitten pohjoiskoreoinnistaan keskenään omien rajojensa sisällä.
Tässä kävi niin, että vastauksena Viron aselähetyksille Venäjä vetää lähettiläänsä Virosta. Vastauksena tähän, sekä Viro, että Latvia karkottavat Venäjän lähettiläät.


Varmaan Baltiassa nyt harmittaa oikein hirmuisen paljon. Saisikohan paskamaa tyhjennettyä edes Maarianhaminan vakoiluaseman, siis anteeksi, konsulaatin, jos Suomi toimittaisi 2 joukkueellista Leopardeja?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös