Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 9 919 524
  • 61 051

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Vähän erikoinen kommentti. Käyn vilkaisemassa twitteriä ja vedät johtopäätöksen, että sillä olisi suurikin vaikutus elämääni. Jos ei sulla ole mitään järkevää vastattavaa esittämiini kysymyksiin, niin parempi olla kirjoittamatta.
No anteeksi. Ei se Nexta tv:n tuijottelu ja miettiminen mitään muuta. Ukrainassa tapahtuu pahoja asioita tällä hetkellä ja Nexta tv taitaa olla suosituimpia kanavia mistä me sivulliset sitä tuijotamme...Todellakin sivulliset, jotka istumme sohvalamme töistä tultuamme ja ihmettelemme mitä maailmassa tapahtuu.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
No anteeksi. Ei se Nexta tv:n tuijottelu ja miettiminen mitään muuta. Ukrainassa tapahtuu pahoja asioita tällä hetkellä ja Nexta tv taitaa olla suosituimpia kanavia mistä me sivulliset sitä tuijotamme...Todellakin sivulliset, jotka istumme sohvalamme töistä tultuamme ja ihmettelemme mitä maailmassa tapahtuu.

Nextaa tulee tosiaan melkein enemmän nyt seurattua kuin kotimaisia uutislähteitä ja osaan uutisista tulee toki haettua useampia lähteitä. Olen aina ollut tietynlainen uutisaddikti ja wikipediaakin tulee paljon käytettyä. Voin esimerkiksi yhtäkkiä huomata lukeneeni tietoa hämähäkeistä tai Alaskasta useammaksi tunniksi. Tällaisissa kriisitilanteissa se ei aina hyväksi ole, mutta toisaalta en pysty olemaan ilmankaan. Tärkeintä on se asennoituminen lukemaansa, tähän hetkeen ja tulevaisuuteen. Turhaa on tosiaan liikaa stressata asioita mihin ei voi vaikuttaa ja tunnen olevani sinut tämän asian kanssa. Omat heikot hetkeni jo kävin, kuten olen täällä kertonut. Ajankäyttööni en anna tämän asian enää vaikuttaa.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Mikäs tuolla Eritreassa on oikeen on, kun se on tämä suht ainoa Venäjän kaveri?

Afrikan Pohjois-Korea. Tämä on siis ihan aito kuvaus kyseistä maasta, jonka vientituote on ainoastaan pakolaiset ja ihmisoikeusrikkomukset. Eritrealla ei oikein näistä syistä hirveästi kavereita maailmalla ole, niin koittavat mielistellä sitten Venäjää, jota Eritrean rikokset eivät kiinnosta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
CNN:n mukaan Terroristilandian joukot lähestyvät Mykolaivin alueella sijaitsevaa ydinvoimalaa. Toivottavasti ovat nyt huomanneet, että ne ovat selvästi yksi tämän hetken päätavoitteista(?). Osittain varmasti siksi, jotta saadaan estettyä "narkkarinatsihomoja" rakentamasta ydinasetta, mutta toisaalta se ihan oikea käytännön vaikutus lienee samalla se, että sähköstä tulee pulaa (51% Ukrainan sähköstä tuotetaan (tuotettiin) ydinvoimalla). Vaan eipä noilla sota-alueilla taida sähköä tavalliseen tahtiin tarvita, kun linjat on tuhannen pillun päreinä.

Jos Wikipedian karttaa hyökkäyksestä vilkaisee, näyttäisi hakusessa olevan pientä puskemista länteen Likalandiasta ja Kiovan länsipuolelta? Mikäli tosiaan näin on, siellä tulee sitten, ei nyt heti, mutta kohta piakkoin seuraava ydinvoimala Khmelnytskyissä vastaan. Pyrkiikö ne nyt sitten ihan oikeasti ottamaan suurimman osan ydinvoimaloista haltuunsa? Mykolaivissa kiila on ihan huomattava. Luulisi, että noin syvälle puskeva ohkainen kärki olisi eristettävissä muusta joukosta? Ehkä tuolla alueella ei vain riitä joukkoja motitukseen. Tai sitten tilanne vain ei ole ihan niin yksinkertainen, kuin karttaa katsomalla voisi kuvitella. En ihmettelisi, mutta sitähän minun on paha tietää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Eilisen taistelun kohteena ollut ydinvoimala vaihteeksi ukrainalaisten käsissä.




Ukrainalaiset ovat saaneet Kiovan länsipuolella pieniä voittoja, joten näinkö aloite kääntyisi pois venäläisiltä?

E: Venäläisten hyökkäys possujunan matkan edistämiseksi tökkii. Sodan alussa huomion keskipisteenä olleen Hostomelin lentokentän (Kiovasta luoteeseen) väitetään olevan Ukrainan hallussa. Viisaampien nojatuolistrategien mukaan Hostomel on toiminut venäläisten helikopterikenttänä tarjoten mm. muonaa ja bensaa karavaanin kärkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Jollain Lontoon sivulla oli eilen vai toissa päivänä Israelin vastine. Duunikaveri, entinen rauhanturvaaja, ehti nähdä sen. Kunnes se vedettiin pois helvetin nopeasti.
Suomesta lähtenyt ainakin neljä sniperia matkaan. Kaverin entisiä rauhanturvakavereita. Siinä jo pelkästään neljä vittumaista kaveria vastapuolelle.
Mun kaveri taas luuli olevansa Appelsin ja kirjoitti ihan hiton oudon kolumnin. Ja toinen kaveri on kerran nähnyt Jari Kurrin pikkuserkun koiran! Ihan varppina!

Pahoittelut vinoilusta, mutta ilman mitään lähteitä tuollainen ninjavilkaisu Israelin uhoamisesta on aika tyhjän kanssa. Ei sieltä sieltä mitään ole kuulunut.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit




Tälleen varmaan Putler aatteli että homma hoituu.

Ei nyt ihan näytä siltä.

En tiedä onko jo linkattu jossain kohtaa, mutta ilmesesti koko homma perustui kahteen olettamukseen. Joko massiivinen voimankeskitys saa Ukrainan antautumaan ilman laukaustakaan. Näin ei käynyt. Plan B oli, että laskuvarjojoukot valtaavat sen Hostomelin kentän ja siitä eteenpäin joukkojen tuominen Kieviin onkin lastenleikkiä. Näin ei käynyt. Nyt ollaan sitten varmaan Plan C:ssä, jossa ne isot miehityskolonnat yrittävät Kieviin mutta kun suunnitelmissa ei ollut että Ukraina on edelleen pystyssä, suunnitelmilla ei oikein tee mitään. Ja laskuvarjojoukkojen legendaarinen maine on isolta osalta legendaa, aseistuksesta lähtien porukka on kevyempää, soveltuu paremmin kansannousujen ja kapinoiden lopettamiseen kuin täyteen sotaan. Fyysisesti toki isoja ja aseettoman siviilin silmillä nähden voittamattomia.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
En seuraa niin tarkkaan itse sodan tapahtumia, että tietäisin mitä milloinkin on meneillään. Sen verran nyt tuli mieleen, että ei voida varmuudella tietää, mitä niissä neuvotteluissa ehdittiin sopimaan. Seuraavistahan ei kaiketi enää tiedoteta, ainakaan milloin ne ovat.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Eihän Ukrainalla edes ole noin montaa lentokonetta tai lennokkia.


Ja vessapaperi loppu jo kaikista kaupoista.

Aiemmin toiselle nimimerkille (El Gordolle.) kertomasta vastauksesta lähetän vähän taustaa lainausmerkein:

''On Ukrainan ilmavoimat hieman suuremmissa määrissä. Liikaa ei ole, mutta on kyllä riittävästi.

271 hävittäjää on tiettävästi kun pari vuotta sitten oli 225 hävittäjää ja välillä sitten tietysti vähemmänkin.

Eniten on tavallisia hävittäjiä eli 98-112 kappaletta ja muita hävittäjiä sitten vähemmän.

Yksittäiskappaleissa on myös Frogfooteja eli MiG-25:sia, nk. Piikki-MiGejä eli MiG-21:siä ja Sukhoin eri malleja, mutta tosiaan nuo yksittäiskappaleet ovat lueteltuina enemmän nk. Reservihävittäjiä ellei peräti kaikkein surkeimmillaan museotavaraa.

Tosin eivät nekään oikein huollettuina, kunnostettuina ja sellaisina lentotunnein ole vielä nykyäänkään toimintakyvyttömiä.

Toki ilman muuta Ukrainan vahvuus on ollut pidemmän aikaa enemmän ohjustorjunnoissa, ohjushankinnoissa ja ilmatorjunnassa.''

Eli osin voisi pitää paikkansa tuo uutinen kun myös aiemmin kertomistani Ukrainan tankkienkin määrästä puhuttaisiin, mutta ei voisi olla näkymättä ja iskemättä ukrainalaisten määriin tuollaiset menetykset.

Eli enimmillään voisi olla puolitotuus, jossain määrin totuuden kymmenysosa ja muutoin puhdasta propagandaa homman mennessä päin persettä ja pään säilytykseksi.

Tähän vielä loppuun pienenä poikkeuksena kertausta J. Petkelle aiemmin kertomastani vastauksesta Ukrainan määristä panssaripuolelta myös lainausmerkein tässä yhteydessä puhuen:

''T-64 on ylivoimaisesti eniten käytössä, mutta maalla on käytössä myös T-72:sia, T-80:tä ja tietysti omia parhaitaan eli T-84:sia.

Paremmista tankeista puhuen vähän aikaa Ukrainalla oli eniten T-72:sia eli suurimmillaan 2364 kappaletta, mutta keskimäärin toki vain 1044-1320 kappaleen väliltä ollut määrä julkisuudessa.

Ikävä kyllä Ukrainassa oli myös talouskriisinsä 1990-luvulla kuten myöhemminkin ja rahapulassa noita myytiin hirvittäviäkin määriä muualle ja välillä myös romutettiinkin.

T-72:sia jäi ajalle ennen ongelmiakin noin 450 kappaletta, mutta käyttöiän loppuminen, huollon heikkous ja tietysti tämä koko 8 vuoden tilanne sodaksi pysyvästi muuttuneena jokunen päivä sitten on rajannut nuo määrät 300-327 kappaleeseen ellei pienemmäksikin.

T-80:n suhteen niitä on korkeimmillaan ollut 344-347 kappaletta ja muutoin huonoimmillaan 88-137 kappaletta ja isoin keskimäärä julkisuudessa on ollut huollot ja reserviin siirrot pois laskien 210 kappaletta.

T-84:n suhteen se on paras, mutta myös vähiten saatavilla oleva tankki.

Enintään niitä on 155 kappaletta eri määrät laskien, mutta päivitetty nk. BM-Oplot ja nk. Super-Oplot/Yatagan ovat lähinnä huipputankkimallit yhtä lähinnä paraateihin kun niitä ei ole kuin 10 kappaletta ensin mainitun osalta ja parhaimman osalta enintään 5 kappaletta mikäli sitäkään.''
 

jacques pain

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Dosty Dostal
AIka jännästi tuossa todetaan, että eivät osanneet odottaa täysimittaista sotaa, kun itse kuitenkin sellaisen aloittivat. Vai menikö tämä niin, että Putte aloitti sodan kyselemättä keneltäkään?

Voihan se olla, että toi on seurausta siitä täydellisestä tilannekuvan puutteesta hallinnossa. Ei osattu odottaa näin sitkeää puolustusta Ukrainalta, lännen yhtenäisyyttä ja sitten oltiinkin vyötäröä myöten suossa. Luultiin, että homma olisi nopeammin taputeltu ja kärsitään sitten ne pakotteet, mitkä tulee.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Ei suoraan liity sodan vaiheisiin, mutta tänään herätessä aihetta varten perustettuun opiskeluporukoiden whatsapp-ryhmään oli tullut viesti, että ukrainalainen opiskelukaverimme oli löydetty. Siis elossa. On Puolassa molempien lastensa kanssa. On ollut jonkin verran vaikea keskittyä mihinkään tämän sodan aikana, vaikka kyseessä ei mikään lähipiiriläinen olekaan vaan nimenomaan "vain" opiskelukaveri. Kuitenkin kun kutsu tuohon whatsapp-ryhmään tuli, niin aika sydän syrjällään tässä on saanut olla.

Jos jollakulla muulla on ollut huolta vielä tammikuussa Harkovassa kahden alle 10-vuotiaan lapsensa kanssa asuneesta nelikymppisestä Suomen kansalaisuuden 90-luvulla saaneesta ja täällä yhteiskuntatieteitä opiskelleesta naisesta, hän on täysin kunnossa Puolassa. Edit. YV:llä lisätietoja jos tarvitaan.

Huhhuh, mikä helpotus. Kyyneleet valuu tätä kirjoittaessa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Eli Suomen johto teki maanantaina päätöksen lähteä perjantaina Washingtoniin, koska Venäjä oli lähettänyt kirjeen EU:n alueelle yli kuukausi sitten. Kyllä mä byrokratian ymmärrän, mutta paskapuhetta on hankalampi sulattaa.
Siis onko jossain nyt mainittu että vierailun aihe oli Venäjältä lähetetty kirje?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eilisen taistelun kohteena ollut ydinvoimala vaihteeksi ukrainalaisten käsissä.




Ukrainalaiset ovat saaneet Kiovan länsipuolella pieniä voittoja, joten näinkö aloite kääntyisi pois venäläisiltä?

E: Venäläisten hyökkäys possujunan matkan edistämiseksi tökkii. Sodan alussa huomion keskipisteenä olleen Hostomelin lentokentän (Kiovasta luoteeseen) väitetään olevan Ukrainan hallussa. Viisaampien nojatuolistrategien mukaan Hostomel on toiminut venäläisten helikopterikenttänä tarjoten mm. muonaa ja bensaa karavaanin kärkeen.

On ukrainalaiset ainakin täysin vapaasti kulkeneet Hostomelissa eilen(?) kun sieltä oli se "ei herkimmille" (tai edes vähemmän herkimmille) videopätkä käristyneistä VDV:n taistelijoista palaneine alumiinitankkeineen. Kenttä on vaihtanut omistajaa kyllä ilmeisesti useampaan kertaan, väittäisin että niin tiuhaan ettei sitä kannata ainakaan kriittisenä huoltodepottina venäläisten pitää.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC

Polemos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nakkilan uimaseura Uivat Nakit
Siis onko jossain nyt mainittu että vierailun aihe oli Venäjältä lähetetty kirje?
Ei ole mainittu kirjeestä, vaan Venäjän Suomeen kohdistamista uhkauksista. Viestintävälineenä on voinut olla kirje, telefax tai jokin muu, mutta en usko, että Suomen presidentti lähtee Yhdysvaltoihin juuri nyt siksi, että yli kuukautta aiemmin on lähetetty kirje EU:n alueelle.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Aiemmin toiselle nimimerkille (El Gordolle.) kertomasta vastauksesta lähetän vähän taustaa lainausmerkein:

''On Ukrainan ilmavoimat hieman suuremmissa määrissä. Liikaa ei ole, mutta on kyllä riittävästi.

271 hävittäjää on tiettävästi kun pari vuotta sitten oli 225 hävittäjää ja välillä sitten tietysti vähemmänkin.

Eniten on tavallisia hävittäjiä eli 98-112 kappaletta ja muita hävittäjiä sitten vähemmän.

Yksittäiskappaleissa on myös Frogfooteja eli MiG-25:sia, nk. Piikki-MiGejä eli MiG-21:siä ja Sukhoin eri malleja, mutta tosiaan nuo yksittäiskappaleet ovat lueteltuina enemmän nk. Reservihävittäjiä ellei peräti kaikkein surkeimmillaan museotavaraa.

Tosin eivät nekään oikein huollettuina, kunnostettuina ja sellaisina lentotunnein ole vielä nykyäänkään toimintakyvyttömiä.

Toki ilman muuta Ukrainan vahvuus on ollut pidemmän aikaa enemmän ohjustorjunnoissa, ohjushankinnoissa ja ilmatorjunnassa.''

Eli osin voisi pitää paikkansa tuo uutinen kun myös aiemmin kertomistani Ukrainan tankkienkin määrästä puhuttaisiin, mutta ei voisi olla näkymättä ja iskemättä ukrainalaisten määriin tuollaiset menetykset.

Eli enimmillään voisi olla puolitotuus, jossain määrin totuuden kymmenysosa ja muutoin puhdasta propagandaa homman mennessä päin persettä ja pään säilytykseksi.

Tähän vielä loppuun pienenä poikkeuksena kertausta J. Petkelle aiemmin kertomastani vastauksesta Ukrainan määristä panssaripuolelta myös lainausmerkein tässä yhteydessä puhuen:

''T-64 on ylivoimaisesti eniten käytössä, mutta maalla on käytössä myös T-72:sia, T-80:tä ja tietysti omia parhaitaan eli T-84:sia.

Paremmista tankeista puhuen vähän aikaa Ukrainalla oli eniten T-72:sia eli suurimmillaan 2364 kappaletta, mutta keskimäärin toki vain 1044-1320 kappaleen väliltä ollut määrä julkisuudessa.

Ikävä kyllä Ukrainassa oli myös talouskriisinsä 1990-luvulla kuten myöhemminkin ja rahapulassa noita myytiin hirvittäviäkin määriä muualle ja välillä myös romutettiinkin.

T-72:sia jäi ajalle ennen ongelmiakin noin 450 kappaletta, mutta käyttöiän loppuminen, huollon heikkous ja tietysti tämä koko 8 vuoden tilanne sodaksi pysyvästi muuttuneena jokunen päivä sitten on rajannut nuo määrät 300-327 kappaleeseen ellei pienemmäksikin.

T-80:n suhteen niitä on korkeimmillaan ollut 344-347 kappaletta ja muutoin huonoimmillaan 88-137 kappaletta ja isoin keskimäärä julkisuudessa on ollut huollot ja reserviin siirrot pois laskien 210 kappaletta.

T-84:n suhteen se on paras, mutta myös vähiten saatavilla oleva tankki.

Enintään niitä on 155 kappaletta eri määrät laskien, mutta päivitetty nk. BM-Oplot ja nk. Super-Oplot/Yatagan ovat lähinnä huipputankkimallit yhtä lähinnä paraateihin kun niitä ei ole kuin 10 kappaletta ensin mainitun osalta ja parhaimman osalta enintään 5 kappaletta mikäli sitäkään.''

Ansiokasta listausta. Itseä mietityttää, että onko näissä luvuissa NL aikaista kalustoa huomioitu? Nehän eivät olleet kenenkään omaisuutta, kun NL romahti. Ei kyllä mitään tietoa, miten niitä on haalittu takaisin Venäjän aikaan armeijalle vai onko vain painettu uutta putkeen.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toistaiseksi. Tulee thermoa ukrainan tyypeille tuon jälkeen. Mikä ei ole hyvä asia.
Just näin. Sotaonni kääntyi Venäjän vastaiseksi, niin tulitauko on heidän intresseissä etteivät menetä valloittamiaan alueita.

Edit: ja eivät halua menettää possujunaa
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Kenttä on vaihtanut omistajaa kyllä ilmeisesti useampaan kertaan, väittäisin että niin tiuhaan ettei sitä kannata ainakaan kriittisenä huoltodepottina venäläisten pitää.
Näin on. Venäläisten ongelma on saada muonaa ja löpöä jonon keulaan, peräpää ymmärrettävästi pärjää paremmin. Heilkopteritaksi ei ole häävi vaihtoehto, mutta venäläisillä ei ole parempiakaan ratkaisuja käytössään.

Lisäksi on otettava huomioon tarkoituksellinen disinformaation mahdollisuus. Myös Ukraina osaa asiansa. Venäläisten viestiyhteydet eivät ole hyvät ja "fog of war" on sankkaa. Voi vain kuvitella millaista tornikuiskuttelua letkassa käydään.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kenttä on vaihtanut omistajaa kyllä ilmeisesti useampaan kertaan, väittäisin että niin tiuhaan ettei sitä kannata ainakaan kriittisenä huoltodepottina venäläisten pitää.

Ilmeisesti roistovaltiossa aika paljon oli laskettu sen varaan, että kenttä olisi hallussa ja nyt sakkaa sotilaiden, safkan, polttoaineiden, varaosien ja muun materiaalin täydennys.

Twitterissä oli myös kuvia miten roistovaltion sotakoneissa ovat renkaat pettäneet ilmeisesti sekä säännöllisen huollon puutteessa että myös hankkimalla kiinalaista kakkoslaadun kumia. Tokihan varmaan on varaosia, mutta mahtaako niitäkin olla varattu juuri sen verran, että pääsee perille ajamalla teitä pitkin ilman vastarintaa.

Voi toki olla että olen väärässä, mutta vaikuttaa todella siltä että asevoimien uudistamiseen laitetuista ruplista on merkittävä osa mennyt jonkun oligarkin taskuun eikä alkuperäiseen tarkoitukseen.
Paperilla ja Kremlin silmissä ollaan USA:n veroisia mutta todellisuus onkin jotain ihan muuta. Ydinaseuhkailut vaikuttavat siltä, että roistovaltiokin on tajunnut armeijansa suorituskyvyn olleen illuusiota.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös