3/56 Vegas vs. Arizona
Lehner palasi maaliin. Kenttäpelaajiston 13+5 malli vaihtui 12+6:een, kun waivervapaa Glass pudotettiin taksiin ja Hague pääsi pelaamaan NHL:ssä ensi kerran lähes vuoteen. Tammikuussa 2020 hän teki NHL-uransa avausmaalin Bostonissa 21. päivänä, joten lähes täyden vuoden hän joutui odottamaan seuraavaa peliään kirkkaissa valoissa. Koska Glass pudotettiin rosterista ulos ja johtoporras kokee Kolesarin liian arvokkaaksi palaseksi menetettäväksi ilmaiseksi, Nosek pelasi kolmosketjun laidassa Royn siirtyessä keskelle. Kolesar puolestaan sentteröi nelosvitjaa laidoillaan niin ikään taklauskoneet Reaves ja Carrier. Hague otti paikkansa kolmosparista Whitecloudin viereltä.
Alku ei ollut mitenkään erikoinen Vegasilta. Yotesin ehkä näkyvin yksilö Garland loi pari kertaa itselleen laukaisupaikan, mutta Lehner kesti. Kahdeksannella minuutilla tuli kauden kolmas ylivoima, kun Kolesaria lyötiin kevyesti käsille kulmassa. Arizona meni kuitenkin alivoimalla johtoon, kun Stonen löysä rystypassi kohti Pietrangeloa päätyi Pitlickille, joka nosti vastahyökkäyksen ja ampui sitten Pietrangelon jaloista tarkasti etuyläkulmaan. Ykkösylivoimassa Tuch oli päätymiehenä Glassin paikalla ja kakkosylivoimassa Roy korvasi Tuchin maalin edessä. Samoin Hague pääsi oikeaan siipeen one-timer uhaksi Martinezin sijasta. Vegas sai kahden miehen ylivoiman, kun Arizona nosti kiekon katsomoon. Tuossa kohdin kehiin laitettiin erikoiskoostumus Theodore-Pietrangelo-Stone-Pacioretty-Karlsson, mutta ylivoima oli melkoista paikkojen hakemista, koska aina aloituksissa Theodore ja Pietrangelo olivat viivassa siten, että one-timerit eivät onnistuneet, joten heidän piti vaihtaa paikkoja ja sitten vielä Stone ja Paciorettykin kävivät välillä kurkkimassa viivassa vaihtaen paikkoja Pietrangelon ja Theodoren kanssa. Selvää kuviota ei tuntunut löytyvän. Lopussa sitten Karlsson ohjasi maalirautaan Pietrangelon viivarannarin. Kuemper puolestaan torjui lisäksi pari one-timeria Paciorettylta ja Theodorelta. Golikoski blokkasi myös yhden lämärin uhrautuvasti.
14. minuutilla Tuch ajoi vasemmalta maalille kiertäen Capobiancon, mutta viimeistely kämmeneltä jäitse meni ohi. Tuttu tarina sikäli, että hyvin Tuch loi nopeudellaan tekopaikan, mutta viimeistely ontui. Hyökkäyksiinlähdöt olivat yhä melko hankalia ja syöttöjen laatu kehno. Suurin osa kiekoista jäi keskialueelle Arizonan puolustaessa hyvin. Pari minuuttia ennen loppua Kessel-Dvorak-Caggiula ketju pyöritti Vegasin lihaketjunelosta ja hankki ylivoiman, kun Carrier käytti korkeaa mailaa. Ylivoimalla Schmaltz ajoi kärkimiinalla slottiin ohi Pietrangelon, mutta rystyneppi meni rintapanssariin. Stone-Stephenson kaksikko hankki tasavoiman, kun alivoimaa oli puolet kulunut. Stone kulutti kelloa vieraiden päädyssä ja neppasi sitten maalin eteen liukuneelle Stephensonille, jota koukittiin juuri, kun tämä oli viimeistelemässä rystyltä. Laukaukset erässä maalia kohti olivat 8-12 ja Vegasin vedoista kuusi oli puolustajilta, joten vieraat johtivat ihan ansaitusti, kun hyökkäys ei saanut oikein mitään järkevää aikaan.
Toisen erän jälkeen Vegas otti uuden alivoiman, kun Roy menetti maalin takana kiekon Garlandille ja roikkui sitten hänessä liiaksi kulmassa. Alivoiman alkuun Karlsson karkasi läpi, mutta kämmenuitto pysähtyi tolppaan. Hänen olisi pitänyt viedä kymmenen senttiä pidemmälle siirto sivuun ja sitten vasta ampua, jotta peli olisi ollut tasan. Muutoin tuon erikoistilanteen aikana Kessel tulitti pari kertaa puolentoista minuutin aikana vasemmasta siivestä tuloksetta. Vegas sai seuraavaksi ylivoiman, jonka hankki taas Kolesar, kun tämä pelais biljardisyötön itselleen eteenpäin keskialueella. Chychrun ajoi vastaan eikä yrittänyt edes pelata kiekkoa, vaan vain pysäyttää miehen ja kampattuaan puolittain Kolesarin hän sai jäähyn. Haguen one-timer oli vaarallisin tilanne seuranneella ylivoimalla. Ykkösylivoimalta nähtiin pari mielikuvituksetonta viivatoimitusta Pietrangelolta kohti Karlssonin ja Tuchin tuplamaskia. Heti perään Vegas joutui vuorostaan alivoimalla, kun vihellyksen jälkeen Marchessault murjoi Garlandia liiaksi. Tämänkin alivoiman aluksi Vegas sai läpiajon, kun yksi vieraiden pelaajista kompuroi siniviivalla ja siitä aukeni puolittainen 2v1-tilanne. Roy ehti tökkäämään kiekon Nosekille ennen alinta vieraiden pelaajaa, mutta Nosekin rystyuitto längistä ei tepsinyt, vaan pysähtyi patjoihin. Yotes meni 0-2 johtoon ylivoiman lopussa, kun kiekko kierrätettiin Brassardin ja Chychrunin kautta oikealle Schmaltzille. Tämä latasi ranteella kiekon etukulmasta sisään Martinezin hipaisun kautta, joten ihan täysin Lehnerin piikkiin tuo maali ei mennyt.
33. minuutilla Pacioretty sai heppoisen estämisjäähyn hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Alivoima toimi tällä kertaa eikä Yotes saanut mitään merkittävää aikaan saatika edes oikein kuviota kuntoon. Ensimmäiseen 36 minuuttiin Vegas ampui muuten vain viidesti tasaviisikoin kohti maalia selostajien mukaan, joten kahden maalin tappioasema ei ollut vääryys. Toisessa erässä ongelmat olivat samoja kuin avauserässä. Pelaaminen oli jatkuvaa siirtokiekkojen viljelyä laitoja pitkin alueelta toiselle ilman jouhevaa hyökkäämistä. Kolme minuuttia ennen erän päätöstä isot pojat astuivat esiin yhtäkkiä. Theodore syötti viivasta slottiin uineelle Stephensonille, joka käänsi rystyltä oikeaan laitaan Paciorettylle. Tämän one-timer meni ohi maalin, mutta hän pääsi käsiksi omaan irtokiekkoon miinuskulmasta ja laukoi sitten pelivälineen vain kohti maalia. Kuemper hörppäsi sen etukulmasta sisään. Maali oli Paciorettylle kolmas kolmeen peliin, joten hän on aloittanut kauden tehokkaasti.
Päätöserässä Carrier nostettiin kolmoseen ja Nosek putosi sentteröimään nelosta. Numeroiden valossa vahvat päätöserät saivat jatkoa joukkueen kääntäessä tappioaseman voitoksi. 44. minuutilla Marchessault meni irtokiekon perään kulmaan karvauspuuhiin. Karlsson tuli apuun ja katkaisi maalin takana syötön. Hän pelasi kiekon heti rystyltä reavesmaisesti maalin eteen omien jalkojensa välistä ja maalin edestä Smith nosti kiekon maalin kattoon. Tuon jälkeen alaketjut pelasivat perättäiset vahvat vaihdot. Momentum pysyi yllä ja 49. minuutilla Stone raapi aloitusvoiton, Whitecloud ampui ranteella viivasta ja maalille ajanut Stephenson ohjasi selällään kiekon ohi Kuemperin. Tuo onnenkantamoinen jäi voittomaaliksi. Whitecloudille tehopiste oli uran toinen runkosarjassa hänen 20. pelissään.
Päätöskympillä Vegas sai vielä yhden ylivoiman Marchessaultin hankkimana. Sen aikana Stone ampui ylärimaan Karlssonin käännöstä neliön keskeltä. Toinen hyvä tilanne oli Karlssonin ohjaus patjaan Paciorettyn terävästä syötöstä oikeasta laidasta. Reboundin Tuch oli survoa sisään. Päätösvitosen aluksi Roy blokkasi kivuliaasti viivalaukauksen ja linkutti vaihtoon. Reilu minuutti ennen loppua Arizona sai viimeisen oljenkorren, kun Caggiula purjehti keskelle ja ampui yli. Samalla Marchessault koukki häntä käsille jäähynarvoisesti. Karlsson-Smith-Martinez-Whitecloud nelikko oli jäällä päätöshetket ja antoi vieraiden ampua kahden miehen ylivoimalla ulkopuolelta. Lehner otti pari perustorjuntaa ja lopulta Smith kiskaisi omasta kulmasta kiekon tyhjiin. Loppuluvut olivat siis 4-2, vaikka vedot maalia kohti Arizona vei 28-32. Vieraiden jänne kesti kaksi erää, muttei enää kolmatta.
Päätöserien maaliero on nyt 7-0 tällä kaudella, joten annan kehut joukkueelle kyvystä löytää tapoja voittaa huonollakin pelillä. DeBoerilla riittää kyllä kehitettävää vielä keskialueen ylityksissä ja hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisen monipuolistamisessa. Golden Knights on ainoana joukkueena voittanut kolme ottelua häviämättä kertaakaan. Lehnerin saldo T-Mobile Areenalla on puolestaan nyt 5-0 ja kyseessä oli ensimmäinen kerta seurahistoriassa, kun Vegas on voittanut kolme ensimmäistä kotipeliään, joten jälleen pojat tekivät pientä historiaa.
Arvosanataulukko
++
+ Whitecloud, Martinez, Pacioretty, Karlsson, Smith, Stephenson, Kolesar
+/- Lehner, Pietrangelo, Theodore, McNabb, Hague, Marchessault, Stone, Roy, Tuch, Nosek, Reaves, Carrier
-
--
Kolesar saa plussan hankittuaan kaksi ylivoimaa. Jääaikaa tuli kahdeksan minuuttia tällä kertaa. Hyökkäyspäähän anti on nolla, mutta kyllä hän liikkeeltään ja kamppailupelaamiseltaan näyttää NHL-pelaajalta, joten tavallaan ymmärrän, miksi häntä suojellaan waivereilta. Samoin syötöt ovat napakoita aina, mutta ympäristön havainnointi ja oikean valinnan tekeminen vaativat työstämistä. Puolustuksesta Whitecloud pelasi jälleen erinomaisen tasapainoisen ottelun. Jääaikaa tuli "vain" 17:09, mutta hän alusti kuitenkin voittomaalin, ei tehnyt virheitä omissa ja sai lopussakin ansaitusti luottoa valmennukselta yhden maalin johtoasemassa. Mainiota kiekonliikuttamista, josta palkintona oli teholukema +2. Haluan palkita plussalla myös seitsemän blokkia ottaneen Martinezin, joka pelasi eleettömän rauhallisesti ja oli paineen alla ehkä Vegasin paras puolustaja. Hän pyörähti muutamaan otteeseen hyvin vaivatta karvaajan alta pois tai sitten siirsi kiekon juuri oikea-aikaisesti vierelle, kun karvaaja oli tulossa iholle maksimoiden syntyvän ajan ja tilan puolustajapartnerille. Pieniä, mutta voittavia tekoja.
Karlsson oli ehkä paras hyökkääjä mielestäni. Hän loisti ylivoimilla neliön keskellä, vaikka muutoin ylivoimapelaaminen oli kuraa, mutta Karlsson pysyi hyvin kiekossa, antoi rauhoittavia siirtoja, ohjasi kerran rimaan ja alusti Stonelle viimeisellä ylivoimalla hyvän paikan, josta tämä pyssytti rimaan. Lisäksi hän tietysti alusti Smithin osuman. Pacioretty ansaitsee plussan maaliputkensa jatkumisesta. Hän laukoi kuudesti, joka oli eniten. Smith värkkäsi kaksi osumaa, joista toisen tyhjiin. Hän pelasi erinomaista alivoimaa Karlssonin kanssa ja oli enemmän kiekossa kuin kahdessa aiemmassa pelissä yhteensä. Ainakin se tuntui siltä, että nyt Smith pääsi kunnolla ytimeen ensi kerran. Hän pelasikin lähes 20 minuuttia, joka oli hyökkääjistä toiseksi eniten Karlssonin (20:54) jälkeen. DeBoer sanoi pelin jälkeen, että Karlsson-Smith on hänen mielestään jopa NHL:n paras alivoimapari ja kun alivoimia tuli rutkasti, tuo kaksikko sai ansaitusti peliaikaa. Stephenson puolestaan oli myös hyvä alivoimalla ja alusti kirin aloittaneen maalin. Lisäksi hän ohjasi voittomaalin ajettuaan maalille heti aloituksen jälkeen, josta hänet muuten vaihdettiin pois ja siksi Stone otti aloituksen hänen sijaan.
Theodore laukoi viidesti ja alusti avausosumaa, mutta hän ei ollut niin dynaaminen kuin parhaimmillaan, joten en anna plussaa tällä kertaa. Lisäksi avauserässä hänen ollessaan jäällä Arizona kontrolloi laukaustilastoja rajusti. En sano, että syy oli Theodoren, mutta hänkään ei yhtenä johtavista pelaajista ollut hyvä pelin ensimmäisellä puolikkaalla. Pietrangelo kellotti puolustuksen isoimmat minuutit taas (24:03). Mieleen jäi lähinnä nuo viivatoimitukset, joista seurauksena oli yksi Karlssonin ylärimaohjaus, muttei paljon muuta. Haluaisin kyllä nähdä paluun Theodore-Stone-Pacioretty takakolmioon, koska Theodoren kiekonliikutus kakkosylivoimassa muutamaan otteeseen Haguelle siipeen oli terävämmän ja paremman näköistä kuin Pietrangelon kiekonliikutus Paciorettylle. Blokkeja Pietrolle kirjattiin neljä, koska hän pelasi alivoimaa vajaat neljä minuuttia McNabbin, Martinezin ja Whitecloudin tavoin. Hague oli paluussaan NHL:ään puolestaan kohtalainen. Mieleeni ei jäänyt mitään virheitä tai erityisen hyviä suorituksia. Avauspelaaminen oli kohtalaista. Perussuoritus vartin jääajalla. Martinez otti joitakin vaihtoja hänen tilallaan Whitecloudin rinnalla. Ylivoimilla Hague oli eniten esillä virittäen pari kertaa painavan lyöntilaukauksensa oikeasta laidasta tuloksetta.
Alaketjut eivät saaneet melkeinpä mitään aikaan hyökkäyssuuntaan, joten sieltä ei voi oikein ketään nostaa esiin kuin ylivoimia hankkineen Kolesarin. Glassin soisi palaavan takaisin kolmosketjuun mahdollisimman pian. Tuch pelasi kauden isoimmat minuuttinsa 17:59, mutta hän olikin ykkösylivoimassa maskimiehenä, joten tuo johtui siitä. Kiekonriistoja hänelle kirjattiin muuten kaksi ilman yhtään menetystä, joten siitä tulee vähän plussaa. Kapteeni Stone alusti voittomaalin aloitusvoitollaan, mutta koska hän oli myös osasyyllinen avausmaaliin harhasyötöllään eikä esitys ollut mitenkään säkenöivä muutenkaan, en voi antaa hänelle plussaa missään nimessä, mutten miinustakaan. Marchessaultillakin oli niin hyviä kuin huonoja hetkiä. Hän oli alustamassa 2-2 tasoitusta ja hankki yhden ylivoiman, mutta vastaavasti otti kaksi rangaistusta, joista jälkimmäinen oli toki ihan hyvä rike minuutti ennen loppua Caggiulaa vastaan.
Lehner palasi maaliin. Kenttäpelaajiston 13+5 malli vaihtui 12+6:een, kun waivervapaa Glass pudotettiin taksiin ja Hague pääsi pelaamaan NHL:ssä ensi kerran lähes vuoteen. Tammikuussa 2020 hän teki NHL-uransa avausmaalin Bostonissa 21. päivänä, joten lähes täyden vuoden hän joutui odottamaan seuraavaa peliään kirkkaissa valoissa. Koska Glass pudotettiin rosterista ulos ja johtoporras kokee Kolesarin liian arvokkaaksi palaseksi menetettäväksi ilmaiseksi, Nosek pelasi kolmosketjun laidassa Royn siirtyessä keskelle. Kolesar puolestaan sentteröi nelosvitjaa laidoillaan niin ikään taklauskoneet Reaves ja Carrier. Hague otti paikkansa kolmosparista Whitecloudin viereltä.
Alku ei ollut mitenkään erikoinen Vegasilta. Yotesin ehkä näkyvin yksilö Garland loi pari kertaa itselleen laukaisupaikan, mutta Lehner kesti. Kahdeksannella minuutilla tuli kauden kolmas ylivoima, kun Kolesaria lyötiin kevyesti käsille kulmassa. Arizona meni kuitenkin alivoimalla johtoon, kun Stonen löysä rystypassi kohti Pietrangeloa päätyi Pitlickille, joka nosti vastahyökkäyksen ja ampui sitten Pietrangelon jaloista tarkasti etuyläkulmaan. Ykkösylivoimassa Tuch oli päätymiehenä Glassin paikalla ja kakkosylivoimassa Roy korvasi Tuchin maalin edessä. Samoin Hague pääsi oikeaan siipeen one-timer uhaksi Martinezin sijasta. Vegas sai kahden miehen ylivoiman, kun Arizona nosti kiekon katsomoon. Tuossa kohdin kehiin laitettiin erikoiskoostumus Theodore-Pietrangelo-Stone-Pacioretty-Karlsson, mutta ylivoima oli melkoista paikkojen hakemista, koska aina aloituksissa Theodore ja Pietrangelo olivat viivassa siten, että one-timerit eivät onnistuneet, joten heidän piti vaihtaa paikkoja ja sitten vielä Stone ja Paciorettykin kävivät välillä kurkkimassa viivassa vaihtaen paikkoja Pietrangelon ja Theodoren kanssa. Selvää kuviota ei tuntunut löytyvän. Lopussa sitten Karlsson ohjasi maalirautaan Pietrangelon viivarannarin. Kuemper puolestaan torjui lisäksi pari one-timeria Paciorettylta ja Theodorelta. Golikoski blokkasi myös yhden lämärin uhrautuvasti.
14. minuutilla Tuch ajoi vasemmalta maalille kiertäen Capobiancon, mutta viimeistely kämmeneltä jäitse meni ohi. Tuttu tarina sikäli, että hyvin Tuch loi nopeudellaan tekopaikan, mutta viimeistely ontui. Hyökkäyksiinlähdöt olivat yhä melko hankalia ja syöttöjen laatu kehno. Suurin osa kiekoista jäi keskialueelle Arizonan puolustaessa hyvin. Pari minuuttia ennen loppua Kessel-Dvorak-Caggiula ketju pyöritti Vegasin lihaketjunelosta ja hankki ylivoiman, kun Carrier käytti korkeaa mailaa. Ylivoimalla Schmaltz ajoi kärkimiinalla slottiin ohi Pietrangelon, mutta rystyneppi meni rintapanssariin. Stone-Stephenson kaksikko hankki tasavoiman, kun alivoimaa oli puolet kulunut. Stone kulutti kelloa vieraiden päädyssä ja neppasi sitten maalin eteen liukuneelle Stephensonille, jota koukittiin juuri, kun tämä oli viimeistelemässä rystyltä. Laukaukset erässä maalia kohti olivat 8-12 ja Vegasin vedoista kuusi oli puolustajilta, joten vieraat johtivat ihan ansaitusti, kun hyökkäys ei saanut oikein mitään järkevää aikaan.
Toisen erän jälkeen Vegas otti uuden alivoiman, kun Roy menetti maalin takana kiekon Garlandille ja roikkui sitten hänessä liiaksi kulmassa. Alivoiman alkuun Karlsson karkasi läpi, mutta kämmenuitto pysähtyi tolppaan. Hänen olisi pitänyt viedä kymmenen senttiä pidemmälle siirto sivuun ja sitten vasta ampua, jotta peli olisi ollut tasan. Muutoin tuon erikoistilanteen aikana Kessel tulitti pari kertaa puolentoista minuutin aikana vasemmasta siivestä tuloksetta. Vegas sai seuraavaksi ylivoiman, jonka hankki taas Kolesar, kun tämä pelais biljardisyötön itselleen eteenpäin keskialueella. Chychrun ajoi vastaan eikä yrittänyt edes pelata kiekkoa, vaan vain pysäyttää miehen ja kampattuaan puolittain Kolesarin hän sai jäähyn. Haguen one-timer oli vaarallisin tilanne seuranneella ylivoimalla. Ykkösylivoimalta nähtiin pari mielikuvituksetonta viivatoimitusta Pietrangelolta kohti Karlssonin ja Tuchin tuplamaskia. Heti perään Vegas joutui vuorostaan alivoimalla, kun vihellyksen jälkeen Marchessault murjoi Garlandia liiaksi. Tämänkin alivoiman aluksi Vegas sai läpiajon, kun yksi vieraiden pelaajista kompuroi siniviivalla ja siitä aukeni puolittainen 2v1-tilanne. Roy ehti tökkäämään kiekon Nosekille ennen alinta vieraiden pelaajaa, mutta Nosekin rystyuitto längistä ei tepsinyt, vaan pysähtyi patjoihin. Yotes meni 0-2 johtoon ylivoiman lopussa, kun kiekko kierrätettiin Brassardin ja Chychrunin kautta oikealle Schmaltzille. Tämä latasi ranteella kiekon etukulmasta sisään Martinezin hipaisun kautta, joten ihan täysin Lehnerin piikkiin tuo maali ei mennyt.
33. minuutilla Pacioretty sai heppoisen estämisjäähyn hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Alivoima toimi tällä kertaa eikä Yotes saanut mitään merkittävää aikaan saatika edes oikein kuviota kuntoon. Ensimmäiseen 36 minuuttiin Vegas ampui muuten vain viidesti tasaviisikoin kohti maalia selostajien mukaan, joten kahden maalin tappioasema ei ollut vääryys. Toisessa erässä ongelmat olivat samoja kuin avauserässä. Pelaaminen oli jatkuvaa siirtokiekkojen viljelyä laitoja pitkin alueelta toiselle ilman jouhevaa hyökkäämistä. Kolme minuuttia ennen erän päätöstä isot pojat astuivat esiin yhtäkkiä. Theodore syötti viivasta slottiin uineelle Stephensonille, joka käänsi rystyltä oikeaan laitaan Paciorettylle. Tämän one-timer meni ohi maalin, mutta hän pääsi käsiksi omaan irtokiekkoon miinuskulmasta ja laukoi sitten pelivälineen vain kohti maalia. Kuemper hörppäsi sen etukulmasta sisään. Maali oli Paciorettylle kolmas kolmeen peliin, joten hän on aloittanut kauden tehokkaasti.
Päätöserässä Carrier nostettiin kolmoseen ja Nosek putosi sentteröimään nelosta. Numeroiden valossa vahvat päätöserät saivat jatkoa joukkueen kääntäessä tappioaseman voitoksi. 44. minuutilla Marchessault meni irtokiekon perään kulmaan karvauspuuhiin. Karlsson tuli apuun ja katkaisi maalin takana syötön. Hän pelasi kiekon heti rystyltä reavesmaisesti maalin eteen omien jalkojensa välistä ja maalin edestä Smith nosti kiekon maalin kattoon. Tuon jälkeen alaketjut pelasivat perättäiset vahvat vaihdot. Momentum pysyi yllä ja 49. minuutilla Stone raapi aloitusvoiton, Whitecloud ampui ranteella viivasta ja maalille ajanut Stephenson ohjasi selällään kiekon ohi Kuemperin. Tuo onnenkantamoinen jäi voittomaaliksi. Whitecloudille tehopiste oli uran toinen runkosarjassa hänen 20. pelissään.
Päätöskympillä Vegas sai vielä yhden ylivoiman Marchessaultin hankkimana. Sen aikana Stone ampui ylärimaan Karlssonin käännöstä neliön keskeltä. Toinen hyvä tilanne oli Karlssonin ohjaus patjaan Paciorettyn terävästä syötöstä oikeasta laidasta. Reboundin Tuch oli survoa sisään. Päätösvitosen aluksi Roy blokkasi kivuliaasti viivalaukauksen ja linkutti vaihtoon. Reilu minuutti ennen loppua Arizona sai viimeisen oljenkorren, kun Caggiula purjehti keskelle ja ampui yli. Samalla Marchessault koukki häntä käsille jäähynarvoisesti. Karlsson-Smith-Martinez-Whitecloud nelikko oli jäällä päätöshetket ja antoi vieraiden ampua kahden miehen ylivoimalla ulkopuolelta. Lehner otti pari perustorjuntaa ja lopulta Smith kiskaisi omasta kulmasta kiekon tyhjiin. Loppuluvut olivat siis 4-2, vaikka vedot maalia kohti Arizona vei 28-32. Vieraiden jänne kesti kaksi erää, muttei enää kolmatta.
Päätöserien maaliero on nyt 7-0 tällä kaudella, joten annan kehut joukkueelle kyvystä löytää tapoja voittaa huonollakin pelillä. DeBoerilla riittää kyllä kehitettävää vielä keskialueen ylityksissä ja hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisen monipuolistamisessa. Golden Knights on ainoana joukkueena voittanut kolme ottelua häviämättä kertaakaan. Lehnerin saldo T-Mobile Areenalla on puolestaan nyt 5-0 ja kyseessä oli ensimmäinen kerta seurahistoriassa, kun Vegas on voittanut kolme ensimmäistä kotipeliään, joten jälleen pojat tekivät pientä historiaa.
Arvosanataulukko
++
+ Whitecloud, Martinez, Pacioretty, Karlsson, Smith, Stephenson, Kolesar
+/- Lehner, Pietrangelo, Theodore, McNabb, Hague, Marchessault, Stone, Roy, Tuch, Nosek, Reaves, Carrier
-
--
Kolesar saa plussan hankittuaan kaksi ylivoimaa. Jääaikaa tuli kahdeksan minuuttia tällä kertaa. Hyökkäyspäähän anti on nolla, mutta kyllä hän liikkeeltään ja kamppailupelaamiseltaan näyttää NHL-pelaajalta, joten tavallaan ymmärrän, miksi häntä suojellaan waivereilta. Samoin syötöt ovat napakoita aina, mutta ympäristön havainnointi ja oikean valinnan tekeminen vaativat työstämistä. Puolustuksesta Whitecloud pelasi jälleen erinomaisen tasapainoisen ottelun. Jääaikaa tuli "vain" 17:09, mutta hän alusti kuitenkin voittomaalin, ei tehnyt virheitä omissa ja sai lopussakin ansaitusti luottoa valmennukselta yhden maalin johtoasemassa. Mainiota kiekonliikuttamista, josta palkintona oli teholukema +2. Haluan palkita plussalla myös seitsemän blokkia ottaneen Martinezin, joka pelasi eleettömän rauhallisesti ja oli paineen alla ehkä Vegasin paras puolustaja. Hän pyörähti muutamaan otteeseen hyvin vaivatta karvaajan alta pois tai sitten siirsi kiekon juuri oikea-aikaisesti vierelle, kun karvaaja oli tulossa iholle maksimoiden syntyvän ajan ja tilan puolustajapartnerille. Pieniä, mutta voittavia tekoja.
Karlsson oli ehkä paras hyökkääjä mielestäni. Hän loisti ylivoimilla neliön keskellä, vaikka muutoin ylivoimapelaaminen oli kuraa, mutta Karlsson pysyi hyvin kiekossa, antoi rauhoittavia siirtoja, ohjasi kerran rimaan ja alusti Stonelle viimeisellä ylivoimalla hyvän paikan, josta tämä pyssytti rimaan. Lisäksi hän tietysti alusti Smithin osuman. Pacioretty ansaitsee plussan maaliputkensa jatkumisesta. Hän laukoi kuudesti, joka oli eniten. Smith värkkäsi kaksi osumaa, joista toisen tyhjiin. Hän pelasi erinomaista alivoimaa Karlssonin kanssa ja oli enemmän kiekossa kuin kahdessa aiemmassa pelissä yhteensä. Ainakin se tuntui siltä, että nyt Smith pääsi kunnolla ytimeen ensi kerran. Hän pelasikin lähes 20 minuuttia, joka oli hyökkääjistä toiseksi eniten Karlssonin (20:54) jälkeen. DeBoer sanoi pelin jälkeen, että Karlsson-Smith on hänen mielestään jopa NHL:n paras alivoimapari ja kun alivoimia tuli rutkasti, tuo kaksikko sai ansaitusti peliaikaa. Stephenson puolestaan oli myös hyvä alivoimalla ja alusti kirin aloittaneen maalin. Lisäksi hän ohjasi voittomaalin ajettuaan maalille heti aloituksen jälkeen, josta hänet muuten vaihdettiin pois ja siksi Stone otti aloituksen hänen sijaan.
Theodore laukoi viidesti ja alusti avausosumaa, mutta hän ei ollut niin dynaaminen kuin parhaimmillaan, joten en anna plussaa tällä kertaa. Lisäksi avauserässä hänen ollessaan jäällä Arizona kontrolloi laukaustilastoja rajusti. En sano, että syy oli Theodoren, mutta hänkään ei yhtenä johtavista pelaajista ollut hyvä pelin ensimmäisellä puolikkaalla. Pietrangelo kellotti puolustuksen isoimmat minuutit taas (24:03). Mieleen jäi lähinnä nuo viivatoimitukset, joista seurauksena oli yksi Karlssonin ylärimaohjaus, muttei paljon muuta. Haluaisin kyllä nähdä paluun Theodore-Stone-Pacioretty takakolmioon, koska Theodoren kiekonliikutus kakkosylivoimassa muutamaan otteeseen Haguelle siipeen oli terävämmän ja paremman näköistä kuin Pietrangelon kiekonliikutus Paciorettylle. Blokkeja Pietrolle kirjattiin neljä, koska hän pelasi alivoimaa vajaat neljä minuuttia McNabbin, Martinezin ja Whitecloudin tavoin. Hague oli paluussaan NHL:ään puolestaan kohtalainen. Mieleeni ei jäänyt mitään virheitä tai erityisen hyviä suorituksia. Avauspelaaminen oli kohtalaista. Perussuoritus vartin jääajalla. Martinez otti joitakin vaihtoja hänen tilallaan Whitecloudin rinnalla. Ylivoimilla Hague oli eniten esillä virittäen pari kertaa painavan lyöntilaukauksensa oikeasta laidasta tuloksetta.
Alaketjut eivät saaneet melkeinpä mitään aikaan hyökkäyssuuntaan, joten sieltä ei voi oikein ketään nostaa esiin kuin ylivoimia hankkineen Kolesarin. Glassin soisi palaavan takaisin kolmosketjuun mahdollisimman pian. Tuch pelasi kauden isoimmat minuuttinsa 17:59, mutta hän olikin ykkösylivoimassa maskimiehenä, joten tuo johtui siitä. Kiekonriistoja hänelle kirjattiin muuten kaksi ilman yhtään menetystä, joten siitä tulee vähän plussaa. Kapteeni Stone alusti voittomaalin aloitusvoitollaan, mutta koska hän oli myös osasyyllinen avausmaaliin harhasyötöllään eikä esitys ollut mitenkään säkenöivä muutenkaan, en voi antaa hänelle plussaa missään nimessä, mutten miinustakaan. Marchessaultillakin oli niin hyviä kuin huonoja hetkiä. Hän oli alustamassa 2-2 tasoitusta ja hankki yhden ylivoiman, mutta vastaavasti otti kaksi rangaistusta, joista jälkimmäinen oli toki ihan hyvä rike minuutti ennen loppua Caggiulaa vastaan.