Vegas Golden Knights 2020–2021

  • 62 515
  • 268

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2020–2021?

  • Mestaruuteen

    Ääniä: 10 16,9%
  • Finaaliin

    Ääniä: 5 8,5%
  • Konferenssifinaaliin

    Ääniä: 16 27,1%
  • Konferenssivälierään

    Ääniä: 16 27,1%
  • Pudotuspelien avauskierrokselle

    Ääniä: 8 13,6%
  • Pudotuspelien ulkopuolelle

    Ääniä: 4 6,8%

  • Äänestäjiä
    59
  • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kanada ja USA etenivät mitalipeleihin nuorten MM-jäillä kuten pitikin. Yhdysvallat voitti Slovakian 5-2. Brisson pelasi nelosketjussa Slaggertin ja Colangelon vierellä 10:45 ilman tilastomerkintöjä. Hänestä jäi mieleen vain yksi one-timer päin blokkaavaa puolustajaa, muttei paljoa muuta. Kanada puolestaan voitti Tsekin puhtaasti 3-0. Korczak istui kaksi ensimmäistä erää pelaamatta sekuntiakaan, mutta päätöserässä hän sai jääaikaa 4:37. Tilastomerkintöjä viidestä vaihdosta ei kertynyt eikä silmätestikään kertonut mitään erikoista. Sen sijaan Krebs jatkoi hyvää virettään. Hän pelasi kaksi ensimmäistä erää Perfettin ja Zaryn vierellä, mutta sai päätöserään ylennyksen McMichaelin ja Cozensin vierelle ykkösketjuun Hollowayn tilalle. Krebs pelasi lopulta yhteensä 17:32 ja päätöserässä jopa 6:23. Hän alusti kaksi maalia ja teholukema oli siten +2. Syöttöpisteistä ensimmäinen tuli avauserässä, kun Krebs tuli vauhdilla laitaa pitkin alueelle, sai syötön Cozensilta, pelasi päädystä takaisin maalin eteen ja kun kiekko valui Byramille asti, tämä laukoi rannarilla kiekon kainalosta sisään. Toinen syöttöpiste tuli pelin lopussa, kun Krebs siirsi omalla alueella kiekon Guhlelle, joka chippasi sen pois omista ja McMichael spurttasi iskemään tyhjiin:




Otin talteen pelistä kolme muutakin mieleenjäänyttä tilannetta. Ensimmäinen on toisen erän lopusta. Schneiderin jättö viivassa Harleylle on vajaa. Tsekki iskee vastaan, mutta Krebsin mainio takakarvaus estää Mysakia viimeistelemästä. Tsekki puolusti tilanteessa siten, että laiturit Lang ja Teply merkkasivat puolustajat ja alakolmio miesvartioi Kanadan hyökkäysketjua. Krebs-Mysak oli yksi parivaljakko, jonka pidemmän korren veti Krebs sen jälkeen, kun Teply oli katkonut syötön ja lähtenyt nostamaan vastaiskua:




Toinen tilanne on päätöserän puolivälistä. Kiinnitin tässä huomiota siihen, kuinka Krebsin pää pyörii todella paljon! Hän havainnoi jatkuvasti laidan lähellä sitä, missä omat ja vastustajat sijaitsevat. Näinpä kun hän lopulta saa siirtokiekon itselleen, pystyy Krebs heti jatkamaan sen vapaana olevalle sentterille keskelle. McMichael antoi seinäsyötön takaisin ja Krebs pääsi lopulta vetopaikkaan asti. Tuosta Krebsin pään pyörimisestä minulle tulivat mieleen huippujalkapalloilijat, joiden päät pyörivät vastaavasti koko ajan, kun nämä havainnoivat tiloja ja sitä, mihin suuntaan ottaa ensimmäinen kosketus. Yhtä lailla Krebsin havainnoinnin tuloksena tämä pystyi antamaan yhden kosketuksen jatkon keskelle ilman pelkoa menetyksestä, koska hän tiesi, että välittömästi selän takana ei ole vastustajaa haistamassa siirtoa keskelle. Laskin, että muutamassa sekunnissa Krebs skannasi neljästi sen, mitä vierellä ja selän takana tapahtuu sillä aikaa, kun Harley ja McMichael kamppailivat kulmassa. Älykästä!:

Viimeinen poiminta on neljä minuuttia myöhemmin. Kyseessä on jo Krebsin tavaramerkiksi muodostunut peli. Hän pörrää laidassa ensin yhtä pelaajaa vastaan, kääntyy ketterästi ja vie kiekon päätyyn imien sitten kaksi pelaajaa itseensä. Näinpä McMichael jää vapaaksi yläkaarelle ja Krebs syöttää nopeasti kahden pelaajan välistä taakse avautuvaan tilaan. Maalivahti Malik veti vain pidemmän korren tällä kertaa, joten syöttöpistettä ei tullut, mutta tuolla tavalla tekopaikan luominen tuntuu nyt toistuvan pelistä toiseen Krebsin kohdalla:

*****

Edustusjoukkueen harjoitusleiri alkaa tänään. Kesän kuplaleirin tapaan Youtubeen on tulossa livelähetyksiä harjoituksista. Joukkue jaetaan ohjelman mukaan kahteen eri kaukaloon ja kamerat ovat sitten kaukaloista toisessa. Ryhmät vaihtavat askeja päivittäin. Perjantaina on vapaapäivä ja samoin reilun viikon päästä maanantaina. Harjoitusleirin kokoonpano on: Golden Knights Announce Training Camp Information For 2020-21 Season

VEGAS GOLDEN KNIGHTS 2020-21 TRAINING CAMP PRESENTED BY MARTIN-HARRIS CONSTRUCTION ROSTER
Please note the roster is subject to change


Forwards:
Patrick Brown, William Carrier, Paul Cotter, Jack Dugan, Reid Duke, Lucas Elvenes, Cody Glass, Ben Jones, Tomas Jurco, William Karlsson, Keegan Kolesar, Jake Leschyshyn, Jonathan Marchessault, Tomas Nosek, Daniel O'Regan, Max Pacioretty, Gage Quinney, Ryan Reaves, Nicolas Roy, Dylan Sikura, Reilly Smith, Chandler Stephenson, Mark Stone and Alex Tuch

Defensemen: Jake Bischoff, Dylan Coghlan, Carl Dahlstrom, Nicolas Hague, Nick Holden, Alec Martinez, Brayden McNabb, Brayden Pachal, Alex Pietrangelo, Jimmy Schuldt, Shea Theodore and Zach Whitecloud

Goaltenders: Oscar Dansk, Marc-Andre Fleury, Robin Lehner and Logan Thompson

Sopimuksen alaisista pelaajista puuttuvat Krebs, Korczak, Kallionkieli, Goulbourne, Röndbjerg, Cormier, Corcoran, Ferguson ja Patera. Kaksi ensin mainittua ovat junnukisoissa, mutta Krebs liittyy leirille varmasti ensi viikon lopulla. Kallionkielen taso ei riitä, joten häntä on turha lennättää Vegasiin. Röndbjerg pelaa puolestaan Tanskassa ja Cormier QMJHL:ssä. Paterankin ilmeisesti annetaan pelata Tsekissä, kun AHL-kausi ei ole alkamassa vielä kuukauteen ja NHL-miehistöön hänellä ei ole mitään asiaa. Goulbourne-Corcoran-Ferguson kolmikko onkin sitten se mielenkiintoisin. He ovat kaikki kanadalaisia, joten liekö kyse siitä, että he ovat kotimaassaan harjoittelemassa ja palaavat Vegasiin vasta AHL-kauden alkaessa? Ferguson on kuitenkin nähty harjoitusleirillä aiempina vuosina ja onhan hän jonkun harjoituspelinkin päässyt pelaamaan kymmenen minuutin NHL-debyytin lisäksi.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Onko mitään tietoa Tomas Jurcon tasosta? Pitäisi varmaan ruveta selaamaan vanhoja postauksia. The Hockey Newsissä hehkutettiin, että siinäpä mainio uusi vahvistus Vegasille (Pietrangelo nyt tietty parempi, mutta hänen jälkeensä seuraavaksi paras uusi nimi). Onko hänestä Nick Cousinsin paikkaajaksi tai pääseekö edes pelaamaan NHL-miehistössä?
 
Goulbourne-Corcoran-Ferguson kolmikko onkin sitten se mielenkiintoisin. He ovat kaikki kanadalaisia, joten liekö kyse siitä, että he ovat kotimaassaan harjoittelemassa ja palaavat Vegasiin vasta AHL-kauden alkaessa? Ferguson on kuitenkin nähty harjoitusleirillä aiempina vuosina ja onhan hän jonkun harjoituspelinkin päässyt pelaamaan kymmenen minuutin NHL-debyytin lisäksi.

Vegasilla on kuitenkin tuo sallittu maksimimäärä eli 36 kenttäpelaajaa (+molarit) kutsuttuna mukaan. Goulbourne ja Corcoran ovat luultavasti jääneet rannalle puhtaasti kiintiön ulkopuolisina ts. nyt mukana oleville nähdään paremmat saumat kokoonpanoon. Molarien kiintiöstä en löytänyt sääntöä, joten en ole varma päteekö tuo Fergusoniin myös.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Vegasilla on kuitenkin tuo sallittu maksimimäärä eli 36 kenttäpelaajaa (+molarit) kutsuttuna mukaan. Goulbourne ja Corcoran ovat luultavasti jääneet rannalle puhtaasti kiintiön ulkopuolisina ts. nyt mukana oleville nähdään paremmat saumat kokoonpanoon. Molarien kiintiöstä en löytänyt sääntöä, joten en ole varma päteekö tuo Fergusoniin myös.
Totta, enpä muistanut kiintiötä ollenkaan. Kaikki nuo ovat farmipelaajia lähtökohtaisesti ilman muuta.

Onko mitään tietoa Tomas Jurcon tasosta? Pitäisi varmaan ruveta selaamaan vanhoja postauksia. The Hockey Newsissä hehkutettiin, että siinäpä mainio uusi vahvistus Vegasille (Pietrangelo nyt tietty parempi, mutta hänen jälkeensä seuraavaksi paras uusi nimi). Onko hänestä Nick Cousinsin paikkaajaksi tai pääseekö edes pelaamaan NHL-miehistössä?
Varmaan jokusen pelin ylhäällä hän voi päästä pelaamaan, mutta viime kausien loukkaantumisten jäljiltä en odota hänestä mitään sateentekijää vaikkapa kolmosketjuun. AHL:ssä hän on varmasti ykkösketjun kamaa ja jos NHL:ssä tulee loukkaantumisia, tuuraajan paikasta kilvoittelevat myös Sikura, Elvenes, Brown ja Quinney, joten vastuu ylhäällä voi jäädä siksikin vähäiseksi. Toki jos hän on tuosta joukosta paras, pelejä voi kertyä jopa toistakymmentä, kun ylhäällä tapahtuu varmasti loukkaantumisia, jolloin Tuch voidaan nostaa ylemmäs ja hänen paikalleen miksei Jurco voisi olla satunnaisesti kohtalainen valinta energisenä luistelijana ja kamppailijana kera kohtalaisten etutassujen.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Katselin äsken striimistä ensimmäisiä harjoituksia. Kamerat olivat tosiaan vain toisessa kaukalossa, mutta jäänajon jälkeen toinen ryhmä marssi paikalla ja joukkue pelasi sisäisen harjoituspelin, joka päättyi harmaalle joukkueelle 2-1. Vaikuttaa siltä, että Stephenson saa kunnian aloittaa kakkosketjussa ja Glass sentteröi kolmosta, jossa on pelkkiä righteja. Ketjut olivat:

Marchessault - Karlsson - Smith
Pacioretty - Stephenson - Stone
Roy - Glass - Tuch
Carrier - Nosek - Reaves
Elvenes - Brown - Kolesar
Dugan - Quinney - Jurco
Sikura - Duke - O'Regan
Cotter - Leschyshyn - Jones

McNabb - Pietrangelo
Martinez - Theodore
Hague - Whitecloud
Holden - Coghlan
Schuldt - Dahlström
Bischoff - Pachal

Lehner
Fleury

Ykkösketju värkkäsi harmaan molemmat maalit, kun ensin Marchessault ohitti Lehnerin etukulmasta ja sitten Smith viimeisteli läpiajosta. Harmaasta joukkueesta Schuldt erottui myös päästen pari kertaa ampumaan ranteella b-pisteiden välistä, mutta vedot paukkuivat yli. Elvenes oli minusta myös ihan pirteä kiekollisena ja Martinezin peruspelaaminen vaikutti oikein mallikkaalta jo nyt. Pietrangelo vaikutti liukuvan melko paljon, mutta sai pari vetopaikkaa viivan läheltä rannelaukausten oltua kuitenkin epätarkkoja. Lisäksi lopussa ilman maalivahtia pelatessa hän nousi pari kertaa maalin eteen saakka siniviivasta. Odotin hieman parempaa ja dynaamisempaa ensivaikutelmaa kaikkiaan, mutta menkööt nyt tämän kerran, kun kyseessä olivat ensimmäiset reenit.

Dugan tuntui vähän pyörivän ulkopuolella ja kaartelevan liiaksi. Jurco sen sijaan vaikutti yllättävän sähäkältä ja pehmeäkätiseltä, joten hän oli ihan ansaitusti Quinneyn rinnalla ja Sikura "vain" Duken ja O'Reganin kanssa. Ensivaikutelma oli Jurcosta siis oikein hyvä. Hänen ketjunsa tekikin valkoisen joukkueen avausmaalin, kun Dugan syötti kulmasta poikittain ja Quinney latasi ranteella oikeasta laidasta kiekon ohi Fleuryn Jurcon ollessa maalin edessä kärkkymässä. Maaliinsa asti Quinney pelasi hieman tasapaksusti, mutta tuo maaliin johtanut vaihto oli häneltä hyvä, koska hän pörräsi hyökkäysalueella vahvasti kiekossa pysyen. Cotter-Leschyshyn kaksikko oli puolestaan oikein hyvällä jalalla kaukalossa ja heidän karvauspelaaminen aiheutti ainakin kertaalleen Schuldtin ongelmia avauspelaamisessa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Ensi yönä on edessä historiallinen ottelu, kun nuorten MM-kisojen loppuottelussa kohtaavat Kanada ja Yhdysvallat. Kukaan ei ole toistaiseksi voittanut maailmanmestaruutta edustaessaan Golden Knightsin organisaatiota, mutta siihen tulee muutos, koska joko Krebsista ja Korczakista tai Brissonista tulee maailmanmestari 20 tunnin kuluttua. Toivon mestaruutta Kanadalle, koska Brisson on ollut niin marginaalisessa roolissa verrattuna Krebsiin ja toki 2 >1,

Yhdysvallat voitti välierässään Suomen 4-3. Brisson pelasi tutusti nelosketjussa Slaggertin rinnalla. Toiseen laitaan oli merkitty Colangelon sijasta tällä kertaa Moynihan, mutta kumpikin heistä sai jääaikaa, joten nelosketjussa oli pientä rotaatiota jälleen. Brissonkin pelasi siksi vain reilut seitsemän minuuttia eikä 11 vaihdossaan saanut mitään mieleenpainuvaa aikaiseksi. Päätöserässä hän pelasi vain yhden puolen minuutin vaihdon. Yhtä kaikki, hän on varmistanut itselleen vähintään hopeisen mitalin ja kultakin on tarjolla olkoot rooli miten pieni hyvänsä.

Kanada käveli Venäjän yli 5-0. Krebs päätti viime pelin ykkösketjussa, mutta aloitti tämän pelin kokoonpanoon palanneen Newhookin rinnalla kakkosketjussa. Toisessa laidassa oli uusi tuttavuus Quinn. Korczak istui koko pelin penkillä, joten häneen ei pahemmin luoteta tosipeleissä, vaan Kanada pelaa kolmella puolustajaparilla. Myöskään Krebs ei tällä kertaa päässyt tehopisteille, mutta pelasi jälleen kuitenkin hyvin näkyvästi ja energisesti. Koska Newhook oli loukannut olkapäätään edellisissä peleissä, Krebs otti ketjunsa aloitukset, mutta onnistui voittamaan niistä vain 5/12. Jääaikaa kertyi 16:20. Tehotilasto jäi maalin verran plussalle, kun Newhook osui heti avausvaihdossa maalin edestä tarkalla vedolla yläriman alle.

Ennen peliä Krebs oli TSN:n studion haastattelussa, jossa käytiin läpi muun muassa hänen rituaalejaan ennen peliä. Krebs poistuu jäältä aina viimeisenä ja on oppinut sen tavan Youtubesta Crosbya katsomalla ilmeisesti. Toinen mielenkiintoinen seikka oli se, että Krebs totesi tekevänsä aina samat kiekonkäsittelyrituaalit alkulämmöissä ja kokee sen auttavan hänen peliään, kun hän on johdonmukainen illasta toiseen. Studiossa näytettiin kuvaa, kuinka Krebs ikään kuin esimerkiksi polki paikallaan luistimiaan jäähän iskien ja kevyesti tanssahdellen samalla, kun hän yhdellä kädellä vei kiekkoa omien luistimien välistä ja välillä käytti myös pelivälinettä luistimen sivussa tuntumaa hakien.

Poimin talteen yhden erityisen hyvän vaihdon Krebsiltä. Se tuli toisen erän loppupuolella. Hän putosi kiekkoa vastaan omalle alueelle laitaa pitkin. Ensimmäinen purku ei onnistunut, joten Krebs päätti sitten itse kuljettaa kiekon ulos alueelta ja saman tien keskialueen yli. Erinomaista kiekonhallintaa useammasta suunnasta tulleesta paineesta huolimatta. Sinisen päällä hän löysi keskeltä Quinnin, joka jatkoi kiekon päätyyn. Krebs painoi sinne yksin Kuznetsovia ja kolmea muuta venäläistä vastaan, mutta onnistui silti saamaan stopin ja ostamaan aikaa sen verran, että muut kanadalaiset ehtivät apuun tuoreilla jaloilla vaihdosta. Lopulta seurauksena olikin Mercerin kautta maalipaikka Byramille. Kiekon kiertäessä ränniin Krebsilla riitti vielä virtaa vaihdon viime metreilläkin kiilata miehensä laitaan ja saada toinen peräkkäinen stoppi hyökkäysalueella laidan vieressä, kun Venäjä yritti siirtää kiekkoa taas tuloksetta pois keskialueen puolelle:
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Ensi yönä on edessä historiallinen ottelu, kun nuorten MM-kisojen loppuottelussa kohtaavat Kanada ja Yhdysvallat. Kukaan ei ole toistaiseksi voittanut maailmanmestaruutta edustaessaan Golden Knightsin organisaatiota, mutta siihen tulee muutos, koska joko Krebsista ja Korczakista tai Brissonista tulee maailmanmestari 20 tunnin kuluttua. Toivon mestaruutta Kanadalle, koska Brisson on ollut niin marginaalisessa roolissa verrattuna Krebsiin ja toki 2 >1,
Toive ei toteutunut, mutta onnittelen lämpimästi Brendan Brissonia ja Yhdysvaltoja maailmanmestaruudesta. Brisson teki samalla tosiaan historiaa olemalla voittaessaan ensimmäinen Vegasia edustanut jääkiekon maailmanmestari:




Otteluhan päättyi lukemiin 0-2, kun Spencer Knight oli muuri. Brisson pelasi ottelussa vain 13 vaihtoa ja yhteensä reilut seitsemän minuuttia (7:12) nelosketjun laidassa, mutta hän hoiti roolinsa virheittä. Yhtään laukausta hän ei kirjannut. Oikeastaan ainoa vaihto, joka millään tavalla tuoreelta maailmanmestarilta jäi mieleen oli tämä päätöserän vaihto, jossa Brisson oli hankkia ylivoiman terävällä suunnanmuutoksellaan Byfieldia vastaan. Minusta tuo näytti selvältä kampilta, mutta linja oli turnauksen muiden pelien tapaan erittäin salliva, joten Byfield selvisi rangaistuksetta, vaikkei Brissonin kyydissä pysynytkään. Kaaduttuaankin Brisson jatkoi vielä sitkeästi kamppailua jään pinnassa heittäytyen, joten asenne oli priimaa:

Kanadalaisista Korczak ei tässäkään pelissä saanut minuutteja, vaan välierän tapaan istui vain penkillä, harmillista. Krebs puolestaan jatkoi Newhookin ja Quinnin vierellä kakkosketjun oikeassa laidassa. Päätöserässä Quinn korvautui Cozensilla, kun Kanada sekoitti ketjuja tappioasemassa, mutta valmista ei tullut. Krebs pelasi yhteensä 20:48, joka oli toiseksi eniten hyökkääjistä heti Cozensin jälkeen molemmat joukkueet huomioiden. Aloitustilasto oli 6/10 ja laukauksia kohti maalia tuli yksi toisessa erässä. Vastuuta ja luottoa Krebs siis sai jälleen runsaasti ja olihan hänellä päätöserässäkin pari paikkaa maalin edestä, mutta pomppiviin kiekkoihin ei tullut täydellisiä osumia. Tässä 52. minuutin vaihdossa hän oli lähinnä maalintekoa sen jälkeen, kun patenttipelillään laidan läheltä hän oli ensin itse luonut paikan takaviistoon yläkaarelle Cozensille, mutta tämä ampui päin Knightia. Irtokiekkoa Krebs ei saanut sisään puolityhjään maaliin, mutta Hellesonin mailan kylläkin:

Teholukemaksi jäi -1, koska Krebs oli jäällä voittomaalin aikana, joka syntyi avauserässä Zegrasin ketjun pitkän hyökkäysalueen hyökkäyspelin päätteeksi. Maali ei kuitenkaan mennyt hänen piikkiinsä, koska Krebs kyllä peitti aina vaihdon aikana Sandersonin laukauskulmat viivasta, mutta Pelletier epäonnistui blokkaamaan Hellesonin viivatoimituksen ja lopulta Turcotte liukui oikea-aikaisesti maalin eteen ohjaamaan kiekon sisään Guhlen edestä:




Nuorten MM-kisat ovat nyt siis ohi, joten on yhteenvedon aika ennen kuin Krebs ja Korczak saapuvat harjoitusleirille näyttämään taitojaan. Eilisistä harjoituksista voisi muuten tähän väliin todeta pikaisesti sen, että Tuch oli sivussa, koska hän oli tuntenut pientä jäykkyyttä ja lihaskipua avauspäivän jälkeen, joten hänellä oli niin sanotusti kehonhuoltopäivä ohjelmassa. Tuchin paikalla Glassin ja Royn vierellä luisteli Jurco, joten avauspäivän pirteät otteet eivät jääneet valmennukselta huomaamatta. Tuchhan on kaikilla kolmella kaudella missannut kauden avauspelin, joten ihan hyvä, että nyt otettiin varman päälle. Avauskaudella syynä oli toki se, että hän ja Theodore waivervapaina pelaajina lähetettiin farmiin palkkakattokikkailun vuoksi, mutta kahdella viime kaudella Tuch on loukkaantunut harjoituspeleissä juuri ennen kautta eikä hän varmasti itsekään halua olla taas sivussa, kun uusi kausi käynnistyy.

Takaisin nuorisoon. Aiemmat yhteenvedot löytyvät tästä (2019) ja tästä (2020). Alla ovat poikien tilastot päättyneestä turnauksesta 2021:

Peyton Krebs 7gp 3+5=8, +8, neljä jäähyminuuttia, yksi ylivoimamaali, yhdeksän laukausta kohti maalia, laukausprosentti 33,33%, kokonaisjääaika 118:25, jääaika per peli 16:55, vaihdot 153 ja keskimääräinen vaihdon pituus 46 sekuntia
Kaedan Korczak 7gp 0+1=1, +5, kaksi jäähyminuuttia, kahdeksan laukausta kohti maalia, kokonaisjääaika 47:38, keskimääräinen jääaika 6:48, vaihdot 61 ja keskimääräinen vaihdon pituus 46 sekuntia
Brendan Brisson 7gp 2+0=2, +0, yksi ylivoimamaali, seitsemän laukausta kohti maalia, laukausprosentti 28,57%, kokonaisjääaika 73:46, keskimääräinen jääaika per peli 10:32, vaihdot 103 ja keskimääräinen vaihdon pituus 0:42

Brisson aloitti harjoituspelissä Suomea vastaan kakkosketjussa Boldyn ja Caufieldin kanssa, mutta putosi kesken sen pelin ylimääräiseksi hyökkääjäksi Beniersin tieltä. Itse turnauksessa rooli ei enää tuosta hirveästi kasvanut, mutta Brisson pystyi kuitenkin sementoimaan nelosketjusta laiturin paikan itselleen eikä ollut kokoonpanon ulkopuolella kertaakaan. Hänet nähtiin myös kakkosylivoimassa oikeassa siivessä, mutta kun ykkös-YV vei suurimmat minuutit ja mätti maaleja kovalla teholla, kakkosylivoimaa ei yleensä edes nähty jäällä juurikaan. Silti Itävaltaa vastaan Brisson onnistui ampumaan yhden painavan one-timerin maaliin ja samassa pelissä hän teki toisenkin osumansa nostettuaan irtokiekon maalin edestä rystyltä maalin kattoon. Pudotuspeleissä rooli alkusarjaa vielä vähän marginaalisempi ja jääajat jäivät alle kymmeneen minuuttiin mitalipeleissä, mutta hän hoiti ruutunsa virheittä ja oli ennen kaikkea osa voittajaa joukkuetta. Noin muutoin sanoisin, että Brisson väläytteli kyllä silloin tällöin kiekollisia taitojaan, mutta jotenkin kokonaisuus jäi pliisuksi. Toki minuutteja ei tullut hirveästi, mutta olisin halunnut, että hän olisi pystynyt saamaan vähän enemmän irti noista pienistä minuuteistaan ja erottumaan useammissa vaihdoissa selkeästi edukseen. Hän pörräsi kyllä ihan kivasti ajoittain, mutta siinäpä se.

Korczak aloitti kisat seitsemäntenä puolustajana. Hän pelasi Saksaa ja Slovakiaa vastaan yli kymmentä minuuttia reilustikin, kun Schneider hölmöili itsensä ulos ja oli sitten yhden pelin pelikiellossa. Alkusarjan viimeisissäkin peleissä sekä puolivälierässä Tsekkiä vastaan Korczak sai pelata vajaat kymmenen minuuttia, mutta mitalipeleissä hän ei pelannut sitten enää ikävä kyllä sekuntiakaan, joten turnauksen lopusta jäi varmasti vähän huono maku Kaedanilla varsinkin, kun Kanada vielä hävisi finaalin. Korczak pelasi minusta kahteen suuntaan ihan kohtalaisesti. Suomea vastaan muistaakseni hän väläytteli osaamistaan hyökkäysalueella tekemällä pari hyvää nousua siniviivasta ohi laiturin kohti päätyä/ampui laidasta. Omassa päässä hänellä oli turnauksen alussa ehkä hieman haparointia, mutta sekä kamppailupelaaminen että kiekollinen suoritusvarmuus kyllä paranivat minusta peli peliltä, joten sikäli mitalipelien penkitys oli lievä vääryys. Ehkäpä negatiivisena seikkana oli vielä se, että aiemmin Korczak on ruudun välityksellä näyttänyt suorastaan liitävän jäällä ajoittain taloudellisella liu'ulla, mutta tässä turnauksessa liike ei näyttänyt ihan niin hyvältä maailman parhaimpiin verrattuna. Samoin avaussyötöt eivät olleet ihan niin pehmeitä ja tarkkoja varsinkaan turnauksen alussa kuin parhaimmillaan ne Korczakilla ovat.

Krebs sijoittui turnauksen pistepörssissä jaetulle kahdeksannelle sijalle yhdessä Turcotten ja Kaliyevin kanssa, joten hän pystyi olemaan joukkueensa johtavia hyökkääjiä yhdessä Cozensin ja McMichaelin kanssa. Oli hienoa päästä syventymään oikein kunnolla Krebsin pelin yksityiskohtiin parin viikon ajan. Hän pelasi kisat oikeana laiturina, mutta ketjutoverit vaihtuivat. Alussa ne olivat Perfetti ja McMichael, sitten Newhook ja Perfetti, välillä Cozens ja McMichael sekä lopuksi Newhook ja Quinn. Krebs kuului ykkösylivoimaan. Hän vaihtoi Cozensin kanssa paikkoja siten, että vuorollaan toinen oli päädyssä ja neliön keskellä. Takakolmiona oli Byram-Perfetti-McMichael. Alivoimaakin Krebs pelasi jonkun verran esimerkiksi Suzukin kanssa turnauksen alussa, mutta hän oli usein vaihtoehto vasta kolmanteen tai neljänteen hyökkääjäpariin, joten AV-minuutteja ei pudotuspeleissä enää juurikaan kertynyt, kun Tourigny kuormitti AV-pareja yksi ja kaksi, joihin kuuluivat muun muassa Mercer, Cozens ja Tomasino.

Krebs vakuutti oikeastaan illasta toiseen ja oli ytimessä, vaikkei tehoja joka pelissä tullutkaan. Hänen keskivartalonsa ja hapenottonsa vaikuttavat todella olevan rautaisia, koska Peytonilla riitti virtaa karvata päätylaudasta asti tarvittaessa täydet 60 minuuttia. Tuo ehtymätön moottori oli toki tiedossa, mutta nyt sen näki oikeasti ensi kerran toden teolla useaan otteeseen. Hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen oli toinen positiivinen asia. Hän pysyi uskomattoman hyvin kiekossa laitojen lähellä ja suojasi kiekkoa kroppaansa hyväksi käyttäen tehokkaasti. Liikkeessä pysyminen auttoi myös kiekossa pysymistä. Usein Krebs piti kiekkoa niin kauan, että hänet tuplattiin ja sitten hän antoi vapauttavan syötön syntyneeseen tilaan omalle pelaajalle. Usein vapaa pelaaja löytyi yläkaarelta ja tuloksena oli laukaus kohti maalia. Kolmas positiivinen asia oli kiekollinen varmuus oman alueen siirtokiekoissa. Krebs ei vuotanut niissä, vaan hoiti kiekot hyvin keskialueen puolelle ottaen rännissä vastaan pinchaavan puolustajan taklauksen selkäpuolelta ja sitten jatkaen kiekon ulos alueelta laidan kautta.

Tästä päästään aasinsillalla pieneen negatiiviseen huomioon eli toisinaan keskialueen ylittäminen oli haastavaa Krebsille ja hän yritti ohittaa vastustajan pelaamalla laidan kautta biljardisyötön itselleen eteenpäin, mutta ei useinkaan ehtinyt kiekkoon ajoissa. Toki tuolla tavalla hän varmisti, että hän ei ainakaan menetä kiekkoa vaarallisessa paikassa keskialueella, vaan saa siirrettyä paineen vastustajan alueelle, mutta olisin vähän useammin halunnut nähdä jotain luovempia ratkaisuja siniviivan ylityksessä kuin vain kiekon pelaamista laput silmillä laidan kautta itselleen eteenpäin, jolloin hän luopui jo lähtökohtaisesti kiekosta puoli-ilmaiseksi. Summa summarum, hyökkäyssiniviivan kontrolloiduissa ylittämisissä riittää työstämistä tulevina vuosina, mutta kokonaisuus oli oikein positiivinen ja hän oli joukkueensa kolmen parhaan hyökkääjän joukossa ainakin minusta. Ylemmässä kappaleessa mainitut hyvät asiat luovat myös uskoa siihen, että Krebsistä tulee vakituinen NHL-pelaaja.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Enää neljä päivää ja sitten päästään katsomaan Vegas-lätkää, toivottavasti. Ensimmäisenä vastustajana entinen suosikkijoukkueeni ankkalauma Ankkalinnasta. Pari peliä heidän kanssaan ja sitten Arizonan kimppuun. Ja kotona kaikki nämä pelit tietysti.

Harjoitusleiriltä ei ole paljon uutisia tihkunut. Sattuneesta syystä en päässyt nyt paikan päälle vakoilemaan. Ne huhut, mitkä olen nähnyt ovat tässä:

Mad Max: Oli heittänyt harjoituspelissä 2+2 pistettä. Hyvä!

Wild Bill: Haluaa tehdä enemmän maaleja kuin viime kaudella. Hyvä. Onnea matkaan!

Marchessault ja Smith: Kaksoset tehneet kai maaleja harkkareissa, hyvä!

Stephenson: Kaikki kehuvat hänen nopeuttaan. Toivottavasti tästä tulisi nyt todellinen läpimurtokausi.

Tuch: Rikki, kuten aina kauden alussa. Huono.

Nosek: Haluaa pysyä Vegasissa "kun kaikki kaverit kerta on täältä". No OK.

Reaves: Puhkuu innosta kun pääsee taas kouluttamaan vastustajia, varsinkin back-to-back peleissä.

Pietrangelo: No joku kehui ainakin, hyvä!

Hague - Whitecloud: Uusi tutkapari? Whitecloud kuulemma kouluttaa Hagueta NHL-pakiksi, heh.

Lerner: "Maintenance Day". Aina huolestuttavaa.

Fleury: Esitteli jälleen uusia patjoja jaloissaan.

DeBoer: Haluaa, että uusi kapu valitaan pian.

@Salming:in parempia ja tarkempia raportteja odotellessa...
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Mad Max: Oli heittänyt harjoituspelissä 2+2 pistettä. Hyvä!

Wild Bill: Haluaa tehdä enemmän maaleja kuin viime kaudella. Hyvä. Onnea matkaan!

Marchessault ja Smith: Kaksoset tehneet kai maaleja harkkareissa, hyvä!

Stephenson: Kaikki kehuvat hänen nopeuttaan. Toivottavasti tästä tulisi nyt todellinen läpimurtokausi.

Tuch: Rikki, kuten aina kauden alussa. Huono.

Nosek: Haluaa pysyä Vegasissa "kun kaikki kaverit kerta on täältä". No OK.

Hague - Whitecloud: Uusi tutkapari? Whitecloud kuulemma kouluttaa Hagueta NHL-pakiksi, heh.

DeBoer: Haluaa, että uusi kapu valitaan pian.

@Salming:in parempia ja tarkempia raportteja odotellessa...
Kommentoidaan näitä nostoja. Pacioretty oli viime kaudellakin vireessä harjoituspeleissä ja pelasi lopulta uransa parhaan kauden, joten tehoilu sisäisissä harjoituspeleissä T-Mobile Areenalla lupaa hyvää. Marchessault on tosiaan samoin tehnyt maaleja päivittäin peliosuuksissa. Stephensonia on ilmeisesti kakkosketjussa käytetty siten, että heti kun oma ketju on saanut kiekon, Stephenson on ampaissut pystyyn. Tuolla tavoin hän pitää vastustajan puolustajat varpaillaan eivätkä nämä voi välttämättä puolustaa eteenpäin, mikä tarkoittaa sitä, että kuilu hyökkääjiin kasvaa ja se avaa tilata pelata keskialueelle Stonelle/Paciorettylle vastustajan puolustajien ja hyökkääjien väliin tyhjään tilaan.

Tuch taitaa missata neljättä kertaa putkeen kauden avauksen ylhäällä. Ainakin toissapäivänä Quinney oli hänen paikallaan kolmosketjussa, kun Tuch oli taas sivussa. DeBoer sentään totesi, että kyse ei ole mistään vakavasta, vaan Tuchia tarkkkaillaan päivittäin, mutta onhan tuosta jo annettava risuja, että hän ei pysty olemaan ikinä kunnossa silloin, kun pitäisi. Huolestuttavaa ja tulee vain mieleen, että onko Tuch tehnyt kaiken mahdollisimman ammattimaisesti vai ei, kun samat ongelmat toistuvat joka vuosi. Nosekin kommentti siitä, että hän valitsi Vegasin eritoten siksi, että hiljaisena persoonana hänen olisi mahdollisesti hankala tutustua uusiin tovereihin muissa joukkueissa ilahdutti, koska tuo viittaa siihen, että hän haluaa tulevinakin vuosina jatkaa mukana alaketjujen rotaatiossa ja on valmis tinkimään palkasta hieman saadakseen olla tuttujen kavereiden ympäröimänä.

Mitä tulee Hagueen ja Whitecloudiin, tuo pari näyttää tosiaan aloittavan kauden yhdessä, koska Holden laitettiin eilen waivereihin. Jos hän läpäisee ne, Vegas pääsee palkkakaton alle ja Holden liittyy tilataksillisiin. Jos joku poimii hänet, tilanne on vielä parempi, koska silloin koko 1,7 miljoonan summa poistuu rasittamasta Golden Knightsia seuraavalta kahdelta kaudelta. Toki Holden on pidetty koppipelaaja ja ilmeisen hauska mies, joten toisen sellaisen poistuminen lyhyen ajan sisään Schmidtin lisäksi voisi olla jonkinlainen kolaus, joten ehkä tässä pitää toivoa, että Holdenia ei kukaan poimi.

Muut waivereihin laitetut pelaajat olivat Dansk, Bischoff, Brown, Dahlström, Duke, Goulbourne, Jurco, O'Regan ja Sikura. Danskin menetys noista olisi katastrofaalisin asia. Brown ja Jurco saattavat myös kiinnostaa joitakin.

Vegas ilmoitti myös, että Schuldt, Pachal, Corcoran, Thompson, Ferguson, Leschyshyn, Elvenes, Dugan, Jones, Krebs ja Korczak on siirretty Silver Knightseihin, joten he eivät tule aloittamaan kautta pelaavassa kokoonpanossa. Krebs ja Korczak eivät lopulta käyneet kertaakaan edes jäällä NHL-miehistön kanssa, koska kaupunkiin saavuttuaan he ovat olleet ymmärtääkseni karanteenissa.

Helmikuinen ulkoilmaottelu varmistui myös eilen illalla. Vastassa on tosiaan Colorado lauantaina 20. helmikuuta. Ottelu pelataan aiemmin julkaistuilla Retro-paidoilla, joten mitään erillistä ulkojääpaitaa Vegas ei teetätä. Miljöö organisaation historian ensimmäiselle ulkoilmapelille on ainakin kunnossa Tahoejärvellä: VGK To Face COL At NHL Outdoors At Lake Tahoe™ On February 20
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Tuch taitaa missata neljättä kertaa putkeen kauden avauksen ylhäällä. Ainakin toissapäivänä Quinney oli hänen paikallaan kolmosketjussa, kun Tuch oli taas sivussa. DeBoer sentään totesi, että kyse ei ole mistään vakavasta, vaan Tuchia tarkkkaillaan päivittäin, mutta onhan tuosta jo annettava risuja, että hän ei pysty olemaan ikinä kunnossa silloin, kun pitäisi. Huolestuttavaa ja tulee vain mieleen, että onko Tuch tehnyt kaiken mahdollisimman ammattimaisesti vai ei, kun samat ongelmat toistuvat joka vuosi.

Mitä tulee Hagueen ja Whitecloudiin, tuo pari näyttää tosiaan aloittavan kauden yhdessä, koska Holden laitettiin eilen waivereihin. Jos hän läpäisee ne, Vegas pääsee palkkakaton alle ja Holden liittyy tilataksillisiin. Jos joku poimii hänet, tilanne on vielä parempi, koska silloin koko 1,7 miljoonan summa poistuu rasittamasta Golden Knightsia seuraavalta kahdelta kaudelta. Toki Holden on pidetty koppipelaaja ja ilmeisen hauska mies, joten toisen sellaisen poistuminen lyhyen ajan sisään Schmidtin lisäksi voisi olla jonkinlainen kolaus, joten ehkä tässä pitää toivoa, että Holdenia ei kukaan poimi.
Hyviä uutisia. Holden läpäisi waiverit kuten muutkin sinne laitetut pelaajat. Holden harjoitteli vielä eilen Whitecloudin kanssa, mutta tänään puolestaan taas Coghlanin parina, kun Hague pelasi Whitecloudin kanssa. Tuch palasi terveenä harjoituksiin omalle paikalleen kolmosketjuun, jolloin palkkakattosyistä Holdenin täytyy olla kokoonpanon ulkopuolelle jäävien pelaajien ryhmässä. GM McCrimmon puolestaan sanoi juuri hetki sitten, että Vegas aloittaa siltikin kauden muodossa 13+5+2, joten Theodorelle ja Pietrangelolle on luvassa isoja minuutteja heti alkuun, kun Kolesar on 13. hyökkääjä ja varmaankin Hague putoaa vielä pois pelaavasta kokoonpanosta. Haguellahan on 66 000 dollaria isompi caphit kuin Kolesarilla, joten ehkä se kikkailu sitten menee niin tiukille, mene ja tiedä. En jaksa laskeskella tai pohtia tuota enää sen enempää, kun avausillan rosteri on todennäköisesti tässä, jollei sitten Whitecloud ole se, joka Haguen sijasta putoaa pois rosterista:

Marchessault - Karlsson - Smith
Pacioretty - Stephenson - Stone
Roy - Glass - Tuch
Carrier - Nosek - Reaves
Kolesar

McNabb - Pietrangelo
Martinez - Theodore
Whitecloud

Lehner
Fleury

Tilataksi: Dansk, Hague, Holden, Coghlan, Quinney, Jurco

***

Mark Stone on nimetty Vegas Golden Knightsin historian ensimmäiseksi kapteeniksi. Mielestäni tuo on oikea valinta, koska alkuperäisestä ryhmästä ei ole kuitenkaan noussut esiin ihan sellaista persoonaa, jolle C-kirjaimen voisi ommella pelipaitaan nyt, kun Engellandkin lopetti ja Schmidt kaupattiin. Theodore ja Tuch ovat turhan nuoria ja Marchessault-Karlsson-Smith kolmikko ei ole ihan tähtikategoriaa pelillisesti, vaan eliitin takana seuraavassa ryppäässä.

Strip Hockey -podcastin uusimmassa jaksossa oli myös hyvä pointti viikko sitten, että kapteenin tulee olla sellainen pelaaja, joka on vastaus kysymykseen "Kenen joukkue tämä on?". Vegas Golden Knights on ehkä eniten Mark Stonen (näköinen) joukkue tällä hetkellä. Hän on historian kahdeksanneksi paras pistemies, mutta pistekeskiarvo 0,94 on seurahistorian paras vähintään kaksi NHL-ottelua pelanneista kenttäpelaajista. 110 ottelussa Stone on tehnyt tehot 39+64=103. Hän on ollut alusta asti ytimessä, ohipelit ovat olleet todella harvassa ja playoffien pistekeskiarvo 1,07 on vielä kovempi (27gp 13+16=29).

Kapteeninjulkistusvideolla oli pari lausetta Alex Pietrangelolta, jotka jäivät mieleeni liittyen juuri tuohon "Kenen joukkue tämä on" -tematiikkaan. Stone on suunnannäyttäjä voittavalla ja esimerkillisellä kahden suunnan pelaamisellaan:

"You wanna guy who is dedicated to winning, who plays the right way and if you watch him play, underrated in terms of everything he do in the both ends of the ice. There is no many guys in the league that can put up the numbers offensively he does year in year out and can contribute the way he can defensively. To me, that's winning hockey and that's what you want from your captain. You wanna guys who can give it to you, you know every single night consistency like that and his certainly special player."





McCrimmonin kommentit:




DeBoer puolestaan kommentoi, että on kulunut 40 vuotta siitä, kun joku joukkue voitti Stanley Cupin ilman kapteenia eikä usko sen olevan sattumaa. Hän myös sanoi, että varakapteenit ovat Reilly Smith ja Alex Pietrangelo, joten kapteenispekulaatioissa myös ollut Marchessault ei mahtunut edes varakapteenistoon lopulta, mutta hyvä että alkuperäisistä jäsenistä Smith on mukana.

Lainaus artikkelista Vegasin sivuilta, jossa Stone kertoo hetkestä, jolloin sai tietää olevansa uusi kapteeni: Mark Stone Gets the C

"Pete (DeBoer) called me in to his office. Didn't really think much of it, just thought maybe he was going to ask about the camp. Asked me if I was up for the opportunity to be the captain of this team. This is an organization I've always wanted to be a part of so to be able to be the first captain of this franchise it's very honoring, very humbling and I'm excited to see where this team goes," said Stone.

Stone kommentoi lisäksi hetki sitten medialle, että pukukopissa oleva johtajuus (Pietrangelo ja Pacioretty ovat entisiä kapteeneja muun muassa) helpottaa häntä olemaan ensimmäinen kapteeni ja hän aikoo myös nojata entiseen kapteenikaksikkoon. Hän myös totesi oppineensa nopeasti, että yhtäkään päivää NHL:ssä ei pidä ottaa selviönä. Hän rakastaa jääkiekkoa, pelaamista NHL:ssä ja voittaminen on hauskaa.

Summa summarum, kun Erik Brännströmillä, Oscar Lindbergilla ja Dallasin toisen kierroksen varausvuorolla 2020 (joka oli enteellisesti lopulta sama kuin Stonen pelinumero eli #61 varatun pelaajan oltua Egor Sokolov) sai tulevaisuuden kapteenin, kauppaa voi viimeistään nyt pitää onnistuneena.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kyllähän Stoneri on loppujen lopuksi se oikea valinta tämän jengin kapteeniksi. Todella sytyttävä pelaaja, ja varmasti kannustaa muita parhaansa mukaan, eikä ole turhan itsekäs. Joten onnittelut Markku Kivi!

Nyt olisi mahdollisuus nähdä telkun kautta noin puolet kauden matseista, saa nähdä montako loppujen lopuksi sitten jaksan katsella. Tahti on aika kova, harva se ilta olisi Vegas pelaamassa. Jotkut pelit ovat keskellä päivää, joten ne voivat jäädä katsomatta. Voihan ne nauhoittaa tietty, mutta jaksaako niitä sitten ruveta katsomaan myöhemmin, tiedä häntä.

Miten mahtaa muuten @Salming:in rakkaalla Erik Brännströmillä mennä Adowassa?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kauden avauspeli on paketissa, ja tuloksena 5-2 voitto Ankoista. Alku oli räväkkä kasinokaupungin pojilta, mutta sen jälkeen touhu meni aika HMV:ksi (toki ankkalauma pelasi hyvin). Lopussa rypistettiin tarpeeksi niin, että voitto jäi Vegasiin.

Tässä lyhyet ensimmäisen pelin pelaaja-arviot:

Lehner: Jatkoi siitä, mihin jäi viime kaudella. 110-kiloinen jässikkä ei sieltä jään pinnasta hevillä nouse, siihen tarvitaan rockabillyä. Lopussa näytti sentään pari pelastustakin, muuten vain "sattui" olemaan kiekon tiellä suurine ruhoineen suurimman osan ajasta.

Pietrangelo: Ei tainnut paljon virheitä tehdä, mutta ei esittänyt mitään ihmeellistä. Kai se tuolla tyylillä aina pelaa.

Theodore: Ajattelin aluksi, että kaveri ei enää uskalla ottaa vastuuta hyökkäyspelistä, kun Petro tuli tiimiin, mutta kyllähän näitä tuloksettomia hyökkäyspään sooloiluja sitten nähtiin sentään myöhemmin.

Martinez: Näytti taas hitaalta minun silmissäni, mutta piti pintansa.

McNabb: Otti sen tutun jäähyn ja melkein toisenkin.

Whitecloud: Ihan mies paikallaan...tai liikkuihan se ja yritti. Näkymätöntä raadantaa.

Stoner: Saiko nyt 1+1 pistettä, ei vielä juhlinut maaleja kunnolla. Tiedä sitten painoiko kapteenin taakka. Muuten hyvä.

Mad Max: Kyllä se sokea kanakin joskus pakosta osuu, kun joka kerta kiekon saadessaan laukoo. Maali tuli.

Stephenson: En sitä vauhtia kamalasti nähnyt, tai jos sitä oli, niin järkeä ei tarpeeksi mukana.

Wild Bill: Ei osaa enää tehdä maaleja. Saisi käyttää tuota järjetöntä liukuaan enemmän.

Marchessault: Napakka laukaus ylänurkkaan, tavaramerkki, ja verkko heilui. Muuten näkymätön.

Smith: Raatoi ja riisti, mutta ei tulosta. Ankkojen kommentaattorin korviin kantautuneiden huhujen mukaan Vegasin training campin paras pelaaja. En ylläty.

Roy: Pari kertaa nimi tuli vastaan. Ei ihmeitä.

Cody Glass: Näkymätön muuta kuin penkillä, jossa hän näytti pelästyneeltä pikkupojalta.

Tuch: Tucker iski lopullisen niitin reppuun. Mutta en näe mitään uutta edellisiin vuosiin verrattuna. Ikuinen lupaus.

Reaves: Väläytti hienon maaliin johtaneen passin jostain jalkojen välistä tai selän takaa. Myöhemmin oli paikka tehdä maali, mutta ei maistunut tällä kertaa. Kokonaisuutena positiivinen esitys.

Nosek: Teki taas maalin kauden avauspelissä. Aika pirteä esitys.

Carrier: Taisi kerran taklata niin, että huomasin, muuten en miestä kaukalossa nähnyt.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
1/56 Vegas Golden Knights vs. Anaheim Ducks

Avauspelin kunniaksi on luvassa pidempi raportti. Lehner aloitti maalissa, joten ensi kerran Fleury ei pelannut kauden avauspeliä. Tuch puolestaan oli kuin olikin pelikunnossa ollen ensi kerran mukana kauden avauspelissä. Kokoonpano ja erikoistilanteet näyttivät tältä:

Marchessault - Karlsson - Smith
Pacioretty - Stephenson - Stone
Roy - Glass - Tuch
Carrier - Nosek - Reaves
Kolesar

McNabb - Pietrangelo
Martinez - Theodore
Whitecloud

Lehner
Fleury

YV:

Glass
Pacioretty Karlsson Stone
Pietrangelo

Tuch
Marchessault Smith Martinez
Theodore

AV:

Roy-Nosek-Whitecloud-Martinez (McNabb)
Karlsson-Smith-Pietrangelo-Theodore (Martinez)
Stone-Stephenson

1. erä

Golden Knightsin kauden avausmaali syntyi heti toisessa vaihdossa. Ensin Theodore laukoi viivasta kauden ensimmäisen laukauksen kohti maalia ja irtokiekon Ducks siivosi kulmasta keskialueelle. Vegas käänsi kuitenkin pelin nopeasti takaisin pystyyn, kun Theodore levitti Martinezille ja tämä avasi siniviivan päälle Marchessaultille, joka pääsi keskeltä puolustajien välistä pujahtamaan laukaisupaikkaan eikä erehtynyt, vaan viimeisteli tarkasti ranteella yläkulmaan. Maali syntyi ajassa 1:07 ollen seurahistorian nopein kauden avausmaali. 66 sekunnin päästä peli oli jo 2-0, kun neloskenttä iski osuman. Carrier ei saanut hyökkäyssiniviivalla haltuun ristipistoa, vaan kiekko ajautui Ducksin maalin taakse. Lindholm meni sinne ensin Carrier selässään. Reaves tuli toisesta suunnasta apuun ja sai katkaistua maalin takana Lindholmin siirtokiekon ränniä pitkin kohti Shattenkirkia. Reaves syötti sitten päädystä omien jalkojensa välistä kiekon maalin eteen, johon luisteli Nosek ja tämä viimeisteli varmasti limpun ohi Gibsonin jo toistamiseen.

Neljännellä minuutilla overtalkoot jatkuivat, kun Ducks kavensi. Vegas ei saanut kiekkoa ulos alueelta siniviivan kulmassa, vaan se palautui päätyyn, kun Glass ja Kolesar hävisivät 2v2-tilanteen oikeassa laidassa. Steel suojasi kiekkoa hyvällä jalalla ja pelasi syvyydestä maalin eteen Comtoisille, joka laukoi yhdellä kosketuksella kiekon ohi Lehnerin, kun uusi hankinta Pietrangelo puolusti vain katseella eikä ottanut tarpeeksi jämäkästi miestä kiinni. Jos ensivaikutelma harjoitusleirillä oli alle tyydyttävän, sama toistui debyyttipelissä. Kauden 2020-2021 ensimmäisen ylivoimansa Vegas sai ajassa 5:30, kun Hakanpään Jani antoi kiekottomalle Carrierille turhan poikittaisen mailan slotissa ja tämä menetti tasapainonsa. Ylivoimakoostumukset ovatkin listattuna yllä. Ehkä vähän yllätyin, että Theodore-Stone-Pacioretty takakolmio oli rikottu ja Pietrangelo oli se, joka ankkuroi ykkösylivoimaa. En pitänyt tuosta muutoksesta. Se sen sijaan ei yllättänyt, että Glass pelasi pääty-/maalinedusroolissa, koska sama rooli hänellä oli jo viime kaudella. Hän pystyy toimimaan syöttölautana maaliviivan tasalla ja jakamaan kiekkoa yhdellä siirrolla esimerkiksi Karlssonille neliön keskelle tai neliön halki poikittain Stonelle/Paciorettylle kumpi sitten ikinä kulloinkin on oikeassa siivessä. Tässä pelissä Pacioretty oli vasemmalla ja Stone oikealla, mutta jos he olisivat toisinpäin, sitten Glassilla olisi kaksi onetimervaihtoehtoa löydettäväksi. Kumpikaan YV-viisikko ei tällä pelin ainoalla ylivoimalla luonut mitään uhkaa, kun syötöt pomppivat ja haltuunotot olivat jäisiä. Melko kiintoisaa, että pelissä tuomittiin tosiaan vain yksi ylivoima kummallekin joukkueelle, mutta toisaalta eipä enempään ollut aihettakaan.

Onnistuneen alivoimansa jälkeen Ducks tasoitti kahdeksannella minuutilla. Whitecloud meni päätykiekolle ja siirsi sen maalin takana Stephensonille, joka kuitenkin menetti pelivälineen Getzlafille. Tämä pyörähti maalin eteen, syötti maalialueen halki ja Comtois nosti takatolpalta varmasti jo illan toisen osumansa. McNabb oli yksin kahta vastaan maalin edessä eikä saanut syöttöä katki, joten Lehnerillekään ei jäänyt mahdollisuuksia. Minuutti myöhemmin Kolesar piipahti yhden vaihdon verran Tuchin paikalla ja 16. minuutilla puolestaan Reavesin tilalla, joten hän otti satunnaisia vaihtoja alaketjuissa pelaten yhteensä 4:36 illan aikana.

Toisella puoliskolla avauserässä peli hieman rauhoittui ja molemmat puolustivat tarkemmin, joten paikat olivat vähissä. 14. minuutilla Glass kamppaili keskialueella kiekon eteenpäin seisovilla jaloilla McNabbille, joka nousi hyökkäysalueelle ja syötti sitten oikeasta laidasta maalin eteen, mutta Tuch ei ihan päässyt käsiksi syöttöön puolustajan pihdeistä. 18. minuutilla puolestaan Theodoren ristipistosta Roy leikkasi siniviivan ylityksen jälkeen vasemmasta laidasta keskelle ja ampui ranteella päin Gibsonin rintapanssaria. Päätösminuutilla puolestaan Karlsson ajoi oikeasta laidasta vauhdilla maalille, mutta Lindholm puolusti erinomaisesti tuupaten hänet jäihin puhtaasti, kun Karlsson yritti nojaamalla päästä lähemmäs maalia. Suorahyökkäys käynnistyi siten, että Pietrangelo tuli paineen alta pois rauhassa ja maltilla liukuen maalin takaa ja jakoi sitten kiekon laitaan vauhtiin Karlssonille. Pietrangelolta nähtiin toinen vastaava hyvä suoritus aiemmin erässä, kun hän vie itse kiekon keskialueen yli ja jätti sen sitten omille vasemmassa laidassa. Kiekollisena Pietrangelol sai siis puhtaat paperit avauserästä, mutta ei kiekottomana omalla alueella.

Laukaukset kohti maalia olivat 12-7, mutta menetykset 6-0 ja riistot 2-5. Luvut kertovat ongelmista ja huolimattomuudesta kiekollisena omalla alueella. Siirtokiekot jäivät matkalle eivätkä menneet keskialueelle. Molemmat Ducksin maalit tulivat juuri oman alueen menetyksistä/vuotamisesta. Hyökkäyssuuntaan Vegasin alku oli terävä, mutta toinen puolisko erästä oli melko nuhaista kuten toki Ducksillakin. Maaliodottamat olivat 1.17-0.49 erään sivuston mukaan.

2. erä

Avausminuutilla Grant voitti kulmassa kamppailun Karlssonia vastaan ja tarjosi sitten maalin eteen avopaikan Deslauriersille, mutta Lehner ryösti tämän hanskallaan. Kauden ensimmäisen jäähyn Golden Knights otti ajassa 22:15, kun Glass yritti pudottaa kiekon alas McNabbille puolustussiniviivan päällä, mutta Terry pääsi väliin ennen McNabbia ja tökkäsi kiekon tämän ohi, jolloin McNabb oli myöhässä ja kampitti Terryn. Alivoimanelikot on listattu yllä. Koska McNabb oli jäähyllä, Martinez pelasi Whitecloudin kanssa ja Theodore Pietrangelon, mutta oletan, että jatkossa ykkösalivoimapari on McNabb-Whitecloud ja toinen pari Martinez-Pietrangelo. Hyökkääjäparit näyttävät olevan Nosek-Roy, Karlsson-Smith ja Stephenson-Stone tuossa järjestyksessä, mistä pidän. Alivoimalla käytössä näytti yhä olevan 1-3 keskialueen trap vastustajan hakiessa vauhtia omasta päästä. Esimerkiksi Stephenson oli yksinäinen häiritsijä ja kolmikko Stone-Martinez-Whitecloud ryhmittyi hänen taakse omalle siniviivalle. Stone ja Whitecloud tukkivat etenemiskaistat laitaa pitkin ja Martinezin roolihan tuossa on hakea mahdolliset päätykiekot. Ducksin ylivoima oli yhtä heikko kuin Vegasin. Jonkin yksittäisen kudin se sai aikaan viivasta muistaakseni Fowlerilta, mutta ei paljoa muuta. Getzlaf operoi päädyssä samassa roolissa kuin Glass yrittäen pelata neliön keskelle muutamaan otteeseen tuloksetta.

Seitsemännellä minuutilla Karlsson kiersi vauhdilla vastustajan maalin ja tarjoili kiekon kulmasta slottiin nousseelle Pietrangelolle, mutta tämä ampui päin blokkia. Seuraavassa vaihdossa Vegas sai aikaan erän ensimmäisen vedon kohti maalia, kun Whitecloud ampui kaukaa vasemmasta laidasta Gibsonin syliin kakkosketjun tehtyä riiston hyökkäyssiniviivalla hetkeä aiemmin. Yhdeksännellä minuutilla puolestaan kolmosketju pelasi pitkän hyökkäyksen käyttäen hyväkseen päätyä ja rouhien siellä kuten Glass totesi aamujäiden jälkeen ketjun hyökkäyspelisuunnitelman olevan, mutta mitään valmista Roy-Glass-Tuch kolmikko ei saanut aikaan, kun Ducks puolusti keskustan tiiviisti ja tuo kolmikko pyöri tosiaan päädyssä/laidoilla pelin ulkopuolella. Glass näytti kuitenkin pysyvän kiekossa vähän paremmin kuin ennen ja massan lisäyksen pystyi erottamaan paljaalla silmällä, mutta nopeus ja terävyys suunnanmuutoksissa ei vaikuttanut menneen juurikaan eteenpäin, joten oman vartioijan karistaminen selästä tulee olemaan vaikeaa tälläkin kaudella.

Ottelun toisen puoliskon alkuun Pacioretty ja Stone pääsivät 2v0-hyökkäykseen. Paikka avautui norsukiekon jälkeen, kun Ducksin puolustajat törmäsivät toisiinsa keskialueella roikkukiekkoa katseella seuratessaan. Pacioretty päätti ampua itse, mutta Gibson oli muuri. Hetken päästä Glass voitti irtokiekkokamppailun siniviivan alla hyökkäysalueella, pelasi laitaa pitkin Tuchille ja tämä löysi slotista Theodoren, mutta Gibson ryösti hänet puolestaan räpylällään. Theodoren nousu slottiin oli identtinen Pietrangelon kanssa ja tuotahan juuri DeBoer haluaa puolustajiltaan eli aktiivisuutta hyökkäysalueella nousujen myötä.

14. minuutilla Heinen ampui ylärimaan puolustajan jaloista. Reavesin huono poikittaissyöttö omalla siniviivalla päätyi Getzlafille oikeaan laitaan. Lundeströmin kautta kiekko sitten pelattiin nopeasti Heinenille, mutta Vegas pelastui. Kolmen minuutin päästä Rakell puolestaan syötti kulmasta vasemmalle kaarelle Henriquelle, mutta tämän one-timer pysähtyi patjoihin. Hiljalleen Ducksin ykkösketjukin alkoi saamaan siis hyökkäyspeliään rullaamaan eikä vain joutunut puolustamaan Vegasin kärkiketjuja. Puolitoista minuuttia ennen taukoa Ducks sai vielä kolmannen hyvän paikan, kun Carrier menetti päädyssä ja Rowney pääsi kävelemään täysin vapaasti maalin eteen, mutta ei saanut kunnon kutia aikaan, mutta jälleen Vegas menetti yhden kiekon lisää omalla alueella. Päätösminuutilla Terry kompuroi toiseksi alimpana miehenä siniviivalla vauhtia alhaalta hakiessaan. Nosek otti irtokiekon ja pääsi ampumaan vapaasti ranteella oikeasta laidasta, mutta Gibson peitti kulmat vastaantulollaan.

Laukaukset kirjattiin 6-8 ja maaliodottamat 0.4-0.7, joten erä oli ilman muuta niukasti vierailijoiden. Ducks puolusti parhaan sektorin omalla alueellaan hyvin ja loi paremmat maalipaikat osin Vegasin avustuksella.

3. erä

Toisessa vaihdossa syntyi voittomaali. Maali oli historiallinen, koska se oli ensimmäinen kapteenin tekemä osuma seurahistoriassa. Kaksi kovapalkkaisinta pelaajaa olivat osallisina. Pietrangelo ampui viivasta painavan lyöntilaukauksen Gibsonin patjaan. Stephenson haki päädystä irtokiekon. Lindholm ei pysynyt perässä, joten Henrique irtosi maalin edestä Stephensonia vastaan jättäen samalla maalinedustan tyhjäksi. Stone liukui tyhjään tilaan ja ampui yhdellä kosketuksella vastakiekkoon pelivälineen ohi Gibsonin. Pietrangelo sai siis debyytissään kakkossyötön.

Hetkeä myöhemmin Ducks sai erän parhaan paikkansa, kun Getzlafin pyörähtäen vasemmasta laidasta antama rystypassi tavoitti Heinenin maalin edestä. Tämä ajautui rystylle kuitenkin liian pieneen kulmaan saamatta vetoa aikaan Theodoren ahdistaessa. Kuudennella minuutilla Karlssonin ketju pelasi pitkän kulmavyöryn Getzlafin ketjua vastaan. Paras paikka tuli lopulta siten, että Marchessault ja Karlsson kamppailivat vasemmasta kulmasta kiekon ristiin viivaan, Martinez ampui ja Smith oli reboundissa, mutta nosti sen ruuhkasta vain sivuverkkoon. Yhdeksännellä minuutilla Vegas käytti taas norsukiekkoa. Whitecloud roikutti kiekon omista keskialueen yli vauhtiin Reavesille. Lindholm jäi jälkeen, mutta sai pakotettua sentään Reavesin ampumaan rystypuolelta. Laukaus menikin vasemmalta ohi.

11. minuutilla kakkosvitja tuli viisikkona hyvin ohi paineen, kun Stone rännissä tökkäsi kiekon ohi pinchaavan Fowlerin ja piti sitten keskialueelle kiihdytettyään takakarvaavan Rakellin selässään. Siniviivan ylityksen jälkeen hän ohjasi kiekon yhdellä kädellä 2v1-hyökkäyksessä Paciorettylle, joka viimeisteli ranteella Gibsonin längeistä ratkaisevan neljännen maalin. "Kapteeni otti joukkueen reppuselkään" -narratiivien ystävät saivat lisää vettä myllyyn Stonen maagisesta alustuksesta. 14. minuutilla Pacioretty pääsi läpiajoon, kun Stephenson katkaisi syötön omalla alueella siniviivan lähellä ja neppasi Maxin karkuun, mutta heittäytyvä Manson pakotti Paciorettyn pehmeään rystyuittoon, jonka Gibson torjui patjoillaan. Reilut kolme minuuttia ennen loppua kaukalon ainoa suomalainen Hakanpää oli esillä positiivisessa valossa, kun hän kahdesti putkeen voitti yksin päätykamppailun Tuchia ja Royta vastaan siirtäen kiekon kummallakin kerrolla eteenpäin ränniä pitkin, mutta joukkuetoverit eivät siltikään saaneet kiekkoa alueelta ylos. Pari minuuttia ennen loppua Gibson otettiin maaliltaan. Seurauksena oli heti 45 sekunnin pyöritys, joka päättyi Heinenin one-timeriin oikeasta siivestä, mutta Lehner ehti hyvin mukaan sivuttaissuuntaiseen poikkisyöttöön ja sitä seuranneeseen Heinenin laukaukseen. Päätösminuutilla Glassin ketjukin sai luottoa johtoaseman puolustamisessa. Se palkittiin, kun Glass nappasi päätylautareboundin maalin edessä ja siirsi sen Roylle, joka neppasi biljardisyötöllä laidan kautta Tuchin läpi eikä tämä erehtynyt, vaan kuljetti kiekon varmasti tyhjään rysään viimeistellen loppuluvut 5-2. Päätöserässä numerot siis repesivät, vaikka peli oli kyllä tasaisempi.

Reenipelien puute näkyi kahdessa avauserässä varsinkin karusti luokattomassa oman alueen syöttöpelaamisessa ja huolimattomuudessa. Kiekot pomppivat ja kamppailupelaaminen oli vajaata. Päätöserässä suorittaminen oli sen sijaan jämäkkää eikä Ducks luonut minkäänlaista uhkaa Vegasin puolustaessa viisikkona omissa vahvasti saaden nopeita stoppeja aikaan. Stonen aikainen maali erässä toki edesauttoi oikean mentaliteetin ja rentouden löytämisessä. Vierasjoukkueesta olin hieman pettynyt Henriquen ketjun pelaamiseen hyökkäyssuuntaan ja he ottivat lisäksi nimiinsä voittomaalin. Getzlaf sen sijaan oli positiivinen yllätys ja todella hyvin ytimessä jatkuvasti kiekollisena. Kemiaakin tuntui jonkin verran löytyvän Heinenin ja Lundeströmin kanssa. Comtois oli pari kertaa oikeassa paikassa oikeaan aikaan, mutta ei häneltä kyllä paljoa jäänyt mieleen maalien lisäksi. Puolustuksesta Lindholm oli monessa tilanteessakin väärällä puolella tai muutoin vain huono, joten hänelle jäi melko paljon parannettavaa ykköspuolustajana. Shattenkirk esiintyi vierellä tasapaksusti ilman virheitä tai loistamisia. Hakanpää oli minusta ihan OK jäähyään lukuun ottamatta ja tosiaan pärjäsi paineen alla päädyssä vähintään kohtalaisesti.

Arvosanataulukko
++
+ Theodore, Whitecloud, Martinez, Stone, Stephenson, Karlsson, Marchessault, Nosek, Reaves
+/- Lehner, McNabb, Pietrangelo, Smith, Pacioretty, Roy, Glass, Tuch, Carrier, Kolesar
-
--

Theodore oli puolustajista paras hyökkäyssuuntaan, ei siitä sen enempää. Vielä hän ei ollut niin dynaaminen kuin parhaimmillaan pudotuspeleissä, mutta teki pari näppärää nousua kiekollisena ja antoi hyviä avauksia. Teholukema +3 oli joukkueen paras, joten kun hän on jäällä, hyviä asioita yhä vain tapahtuu. Whitecloud puolestaan kellotti runkosarjauransa suurimmat minuutit 22:47 luonnollisesti, kun pakkeja oli vain viisi, mutta suoriutui virheittä, syötti jämäkästi ja teki viime kautta enemmän vähän useammin nousuja siniviivasta hyökkäysalueella laukaisupaikkoihin. Pidin tuosta muutoksesta eli hän oli vähän oma-aloitteisempi siis eikä vain tyytynyt lyömään kiekkoa ränniin maalin taakse. Martinez saa myös plussan, koska hän blokkasi viisi kutia ja alusti hyvällä syötöllä avausmaalin. Hän ei myöskään tehnyt virheitä saati loistanut enempää, mutta hoiti oman ruutunsa Theodoren vierellä kiitettävästi.

Hyökkääjistä Stonen päätöserä nosti hänet plussalle 1+1 tehoin. Voittomaali oli hyvä laukaus ja neljännen maalin alustus taidetta. Stephenson oli pääsyyllinen Ducksin toiseen osumaan, mutta hän paikkasi sen voittomaalin alustuksellaan ja vapautti sitten Paciorettyn vielä hetken päästä läpiajoon. Luistin kulki tuttuun tapaan ja Stonen tavoin päätöserän peli-ilme nosti hänet plussalle. Karlsson ja Marchessault olivat läpi illan mielestäni esillä. Hyökkäysalueella he jäivät mieleen voitetuista kamppailuista ja siten maalipaikkojen luonnista. Tulos jäi vain piippuun avausmaalia lukuun ottamatta, mutta he olivat ytimessä. Karlsson pelasi hyökkääjistä suurimmat minuutit 18:30 ja saisi tosiaan käyttää mahtavaa liukuaan vielä enemmän kuten @Amerikanihme totesi yllä. Stone ja Marchessault pääsivät myös yli 17 minuutin jääajan. Nelosketjusta maaliin osallisina olleet Nosek ja Reaves kuittaavat myös plussat. Nosekilla oli toinenkin hyvä paikka toisen erän lopussa, mutta Gibson torjui sen rannarin laidasta. Reaves puolestaan kirjasi syötön lisäksi kuusi taklausta, joka oli eniten McNabbin kanssa.

Kukaan ei oikeastaan erottunut erityisen negatiivisena, vaan loput ovat neutraalissa lokerossa. Lehnerin piikkiin maalit eivät menneet. Hän otti 1-2 huippukoppia, mutta muutoin ilta oli täynnä perustorjuntoja. Rutiinivoitto 20 torjunnalla ruotsalaiselle. McNabb otti ainoan jäähyn ja pari kertaa oli vähän hukassa maalin edessä kykenemättä sijoittumaan oikein ja katkomaan syöttöä, mutta noissakin tilanteissa virhe ja menetys oli jo tapahtunut aiemmin. McNabb ei vain pystynyt toimimaan pelastavana enkelinä, joten en siitä rankaise miinuksella. Pietrangelo oli kiekollisena ihan hyvä tehden pari nousuakin ja potku näytti riittävän siihen, että hän pystyi nostamaan tarvittaessa jalalla itse ohi karvauksen, mutta kiekottomana odotan häneltä lisää jämäkkyyttä omalla alueella. Kohtalainen debyytti kaikkinensa. Kakkossyötön lisäksi hän sai jääaikaa 25:30. Tehotilasto oli +2, laukauksia kertyi kaksi, blokkeja kolme ja taklauksia yksi.

Smith jäi vähän Karlssonin ja Joonatanin varjoon ykkösketjussa, joten siksi hän ei saa plussaa. Kakkosketjussa Pacioretty kyllä viimeisteli hyvin neljännen maalin, mutta tuhlasi pari läpiajoa kahdessa viimeisessä erässä. Jääaikaa tuli vain 14:41, mutta silti hän ehti ampua eniten eli viidesti kohti Gibsonia. Kolmosketju ei oikein löytänyt kemiaa. Toisessa erässä sillä oli se yksi hyvä pidempi hyökkäysalueen hyökkäyspeli, mutta siitäkään ei tullut valmista ja yhtään vaarallista suorahyökkäystäkään en tältä ketjulta muista. Roy toki kerran avauserässä leikkasi itse ristipiston jälkeen slottiin vetopaikkaan, mutta tuonkin paikan tarjoili Theodorelle. Roy ja Glass pelasivat vain 12 minuuttia ja Tuch pari minuuttia enemmän. Roy oli ehkä tuon kolmikon paras kuitenkin niukasti, koska hän ei antanut juuri harhasyöttöjä, pysyi vahvasti kiekossa ja teki oikeita ratkaisuja pienissä siirroissa ahtaissa tiloissa. Liike oli myös hyvää.

Kuten todettua Glass puolestaan näytti vähän vahvemmalta kuin ennen, mutta edelleen olen huolestunut siitä, että hän ei kyllä kovin hevillä pysty luomaan itse itselleen tekopaikkaa, koska terän käyttö, suunnanmuutokset ja räjähtävyys jaloissa eivät ole riittävällä tasolla, joten hänen pelinsä on pitkälti getzlafmaista kiekossa pysymistä laidoissa liukumalla ja syöttöpaikan etsimistä, koska hän ei voi luottaa siihen, että karistaisi ketään selästään suuntaa muuttamalla. Erona on lisäksi se, että hän ei ole vielä millään osa-alueella Getzlafin tasolla, jolla hänelläkin tuppaa tekemään hiljalleen tiukkaa pysyä mukana NHL-vauhdissa. Toki tämä peli oli Getzlafilta erinomainen kuten ylempänä kirjoitin. Glassista pitää todeta vielä se, että ero on kyllä raju, kun kärkiketjuissa peliä keskikaistalla rytmittävät vauhtikoneet Karlsson ja Stephenson ja kolmosketjussa on sitten dieselmäisempi Glass, mutta tämä pelaa omilla vahvuuksillaan ja se sallittakoon. Olen valmis antamaan hänelle vielä aikaa vuosia, koska kyseessä on kuitenkin kaikkien aikojen ensimmäinen varaus. Tämä kausi kuitenkin tullee olemaan hänelle vielä haastava lyhyen otannan perusteella, joten paikka kolmosketjussa on ihan oikea juuri nyt.

Nelosketjusta Carrier oli minustakin melko näkymätön kuten @Amerikanihme kirjoitti. Kolesarkaan ei juuri kiekkokosketuksia saanut neljän minuutin jääajalla. Aika lailla yksi-yhteen omatkin arviot loppupeleissä menivät Amerikanihmeen kanssa. Theodoresta, Martinezista ja Marchessaultista olin vähän positiivisemmin mielin.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Lehnerin piikkiin maalit eivät menneet.
Olen täysin samaa mieltä tästä, mutta näytti jotenkin kankealta ja "vaikealta" tuo Lehnerin pelaaminen. Parhaimpana esimerkkinä varmasti tuo 2-2 maali, kun paketti levisi täysin ja lähti kaatumaan eteenpäin. Toki varmasti ensi pelit hakemista on, mutta tällaiset seikat käy omaan silmään.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
@Salming
Pakko kysästä sun noista +- tilastoista niin mitä ne tarkalleen tarkottaa?
Meinaatko että oli yleisesti ottaen hyvin pelannut jos on plussalla vai "tasoonsa nähden" paremmpin/huonommin ? Tuskin sentään on +- tilastoja kuitenkaan ?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
@Salming
Pakko kysästä sun noista +- tilastoista niin mitä ne tarkalleen tarkottaa?
Meinaatko että oli yleisesti ottaen hyvin pelannut jos on plussalla vai "tasoonsa nähden" paremmpin/huonommin ? Tuskin sentään on +- tilastoja kuitenkaan ?
Yleisesti ottaen. Kaksi plussaa saa hattutempusta, useamman pisteen illasta, 35 torjunnan nollapelistä yms. poikkeuksellisen hyvästä ottelusta. Yhden plussan saa jos on ollut positiivisesti esillä suurimman osan illasta ja/tai tehnyt kylkeen jokusen tehopisteen. Neutraalin arvosanan saa, jos mieleen ei jää mitään suuria virheitä muttei myöskään loistamisia tai sitten joku hyvä suoritus kumoaa mokan. Miinuksia ei tarvinne avata sen enempää. Kahden miinuksen arvosana vaatii kuitenkin melkoista pupeltamista kaukalossa esimerkiksi useamman päästetyn maalin aikana.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Hymähtelin tälle ottelun perkaamiselle, kun suurin osa pelaajista olivat "näkymättömiä". Katselitko matsia ollenkaan?
Katsoin kyllä alusta loppuun. Tällaista se on, kun tällainen amatööri yrittää kirjoittaa huomioitaan. Ei vaan kapasiteetti riitä kaiken näkemiseen ja huomioimiseen, pahoittelut tästä. Alkaa varmaan ikäkin jo vaivata, kun synapsit aivoissa eivät ole kovin hyvässä kondiksessa enää. Kolesaria en edes huomannut kuin vasta @Salming:in otteluraportista. Ja esittikö tuo Carrier mielestäsi jotain mieleenpainuvia otteita? Tilastojen mukaan 0+0 = 0 ja 0 jäähyminuuttia ja 3 taklausta, joista yhden noteerasin. Tai Cody Glass? Syöttöpisteen näköjään sai tuohon tyh[j]mään maaliin lopussa, muuten puhdas rivi nollaa tilastoissa. En minä ainakaan häntä juuri muuten huomannut kuin pelokkaasta ilmeestä vaihtopenkillä.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Yleisesti ottaen. Kaksi plussaa saa hattutempusta, useamman pisteen illasta, 35 torjunnan nollapelistä yms. poikkeuksellisen hyvästä ottelusta. Yhden plussan saa jos on ollut positiivisesti esillä suurimman osan illasta ja/tai tehnyt kylkeen jokusen tehopisteen. Neutraalin arvosanan saa, jos mieleen ei jää mitään suuria virheitä muttei myöskään loistamisia tai sitten joku hyvä suoritus kumoaa mokan. Miinuksia ei tarvinne avata sen enempää. Kahden miinuksen arvosana vaatii kuitenkin melkoista pupeltamista kaukalossa esimerkiksi useamman päästetyn maalin aikana.
Hyvä tietää, usein kun ei ole aikaa niin tulee katottua sun arvosanat vaan, vaihtoehtoisesti jos ei pääse videota kattomaan niin lukasen sun koosteen matsista. Kiitos niistä näiltä menneiltäkin ajoilta, hyvää raporttia ja silleensä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Siis kuten sanoin, hymähtelin ja allekirjoitan kaiken mitä sanot sen perusteella, mitä itsekin näin. Ei ollut mikään "hyökkäys". :)
No en hyökkäyksenä toki ottanut sitä, mutta selvensin nyt kuitenkin, että näitä minun höpinöitäni kannattaa lukea varauksella (jollei se ole jo selvinnyt). @Salming kirjoittaa sitten paljon tarkempia ja asiantuntevampia raportteja. Aika hyvin yksi yhteen meillä tosiaan meni tämä avauspelin pelaajien arvostelu, joskin historiallisesti olemme olleet eri mieltä esim. Theodoren pelin näyttävyydestä ja tehokkuudesta, samoin Martinezin otteista.

"Kapteeni otti joukkueen reppuselkään" -narratiivien ystävät saivat lisää vettä myllyyn Stonen maagisesta alustuksesta.
Olenko oikeassa, että tämä on tätä kuuluisaa @Salming-huumoria, koska "lisää vettä myllyyn" on yleensä negatiivinen sanonta, mutta tässä sitä käytettiin positiivisesta asiasta?
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kaksi nolla, hyvä olla. No, tämä toisen ottelun voitto Ankkoja vastaan oli kyllä vähän ansaitsematon, mutta otetaan nyt sekin vastaan. Varsinaisen peliajan noin viimeistä minuuttia ja jatkoaikaa lukuun ottamatta antaisin risuja kaikille Vegasin pelaajille paitsi Fleurylle. Lopussa tietenkin hienosti rypistettiin tasoihin ja jatkoajalla sitten voittoon.

Ongelmana näyttäisi olevan se, että Vegasin pelaajilla eivät syötöt mene omille ja kiekkokontrolli on heikkoa, kiekon menetyksiä tulee valtavasti.

Lopuksi vielä toteaisin, että noita harmaita numeroita on vaikea ainakin minun erottaa tuosta sinapinkeltaisesta paidasta.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Kaksi nolla, hyvä olla. No, tämä toisen ottelun voitto Ankkoja vastaan oli kyllä vähän ansaitsematon, mutta otetaan nyt sekin vastaan. Varsinaisen peliajan noin viimeistä minuuttia ja jatkoaikaa lukuun ottamatta antaisin risuja kaikille Vegasin pelaajille paitsi Fleurylle. Lopussa tietenkin hienosti rypistettiin tasoihin ja jatkoajalla sitten voittoon.

Ongelmana näyttäisi olevan se, että Vegasin pelaajilla eivät syötöt mene omille ja kiekkokontrolli on heikkoa, kiekon menetyksiä tulee valtavasti.

Lopuksi vielä toteaisin, että noita harmaita numeroita on vaikea ainakin minun erottaa tuosta sinapinkeltaisesta paidasta.

Kausi alkoi kahdella voitolla, hyvä niin. Jokainen piste on tavallista kautta tärkeämpi nyt, kun kausi on lyhyempi. Peli on vielä vähän nihkeää, mutta ei sen tarvitsekaan tässä vaiheessa kautta täydellisesti kulkea. Pääasia, että pisteitä tulee. Minusta tämäkin voitto oli tosin ihan ansaittu, vaikka menikin aika täpärälle.

Onhan se hienoa, että Vegasilla on kaksi laatuvahtia tiiviillä tynkäkaudella. On mielestäni silti epäonnistunutta managerointia, kun joudutaan pelaamaan viidellä pakilla ja kokoonpanossa viilettää Kolesar, jolle en juuri näe käyttöarvoa NHL-tasolla, kahden minuutin peliajalla. Toivottavasti pakiston kunto kestää kuormituksen.

Uusista pelipaidoista samaa mieltä, etteivät numerot oikein erotu. Onneksi on sen verran pelejä jo tullut seurattua, että yleensä tunnistaa omat pelaajat muutenkin.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
2/56 Vegas vs. Anaheim

Fleury aloitti maalissa kokokultaisessa paketissa. Kokoonpano oli sama kuin ensimmäisessä ottelussa.

Ensimmäisellä kahdeksannella minuutilla maalipaikat olivat 5-0 ja kaikki laukaukset 18-3. Keskiketjut pelasivat pari vahvaa vaihtoa. Mieleen jäivät Stephensonin vapaa laukauspaikka vasemmalta laidalta patjoihin ja Roy-Glass akselin maalipaikan luonti seinäsyöttelyllä. Glass pääsi vielä Whitecloudin reboundin rebounbiin käsiksi maalin edessä, muttei saanut kammetuksi sitä sisään. Ducks ei päässyt millään keskialueen yli kontrolloidusti, vaan dumppasi aina päätyyn, jossa Vegasin puolustajat olivat ensimmäisenä kääntämässä peliä.

Ducks sai toisen puolikkaan avausvitosella parin minuutin sisään pari puolittaista 2v1-hyökkäystä, mutta McNabb ja Pietrangelo heittäytyivät molemmat vuorollaan jäähän ja pitkillä mailoillaan tökkäsivät kiekon pois ensin Steeliltä ja sitten Terrylta. Erän lopussa Tuch otti huitomisjäähyn, mutta alivoima toimi mainiosti eikä Fleury joutunut venymään kuin kerran tökätäkseen kiekon pois maalille ajaneelta Steeliltä. Alivoiman puolustajaparit olivat muuten McNabb-Pietrangelo ja Martinez-Whitecloud. Hyökkääjäparit olivat samat kuin viime pelissä. Laukaukset maalia kohti olivat 14-6, mutta toisella puolikkaalla Vegas ei juuri saanut mitään enää aikaan kuin pari yksittäistä Karlssonin, Royn ja Tuchin maskitonta laukausta vasemmasta laidasta suorasta luistelusta. Laukausyrityksetkin tasoittuivat 18-3:stä 29-16:een eli toisella puolikkaalla joukkueet laukoivat suunnilleen yhtä paljon.

Toisen erän avausvitosen merkittävin tapahtuma oli Rakellin karkaaminen puolittaiseen läpiajoon vasemmalta laidalta, kun Pietrangelo ei saanut siniviivalla haltuun haastavaa syöttöä. Marchessault takakarvasi sen verran rajamailla, että lähti istunnolle Rakellin koukkaamisesta. Alivoimalla parhaat paikat tulivat Vegasille. Ensin Stone pysyi kiekossa keskialueella ja löysi sitten toisesta aallosta keskikaistaa kiihdyttäneen Stephensonin, joka pääsi läpiajoon, mutta Gibson tiesi, että Stephenson yrittää aina längistä pitäen ne kiinni. Alivoiman lopussa Smith puolestaan pääsi puolittain läpi oikealta, mutta Gibson torjui kilvellään rannelaukauksen.

Vieraat menivät johtoon 28. minuutilla. Nelosketjun karvaus vuoti, kun Steel sai nepattua kiekon keskialueelle. En kuitenkaan syytä McNabbia ja Reavesia siitä, että he puolustivat eteenpäin toiseksi ja kolmanneksi alimpina pelaajina, koska he vain toteuttivat peli-identiteettiä. Nosek ja Carrier olivat kulmassa painimassa ja kun kiekko ajautui laitaa pitkin eteenpäin kohti siniviivaa, silloin DeBoer haluaa, että toinen puolustaja pinchaa eteenpäin ja sulkee tilan. Reaves McNabbin vierellä yritti tehdä samoin, muttei pysynyt miehessään kiinni keskemmällä, joten nyt vain kävi niin, että Ducks onnistui pelaamaan ohi karvauksen, mutta sellaista sattuu. Whitecloud jäi yksin kolmea vastustajaa vastaan peittäen syöttöä Hakanpäälle takaviistoon, mutta Larssonin syöttölinja jäi samalla hetkeksi auki takatolpalle Comtoisille ja sen vieraat hyödynsivät, joten Comtois puttasi tyhjiin jo kauden kolmannen maalinsa.

Tasoitusmahdollisuus tuli 31. minuutilla suorahyökkäyksestä, mutta Tuch latoi yli oikeasta laidasta puolityhjästä maalista Theodoren ja Royn esityöstä. 36. minuutilla paljon esillä ollut Steel alusti kulmasta paikan slottiin Lundeströmille, joka paukutti one-timerin niukasti oikealta ohi Vegasin ykköskentällisen oltua purjeessa omassa päässä tuossa vaihdossa. Minuutin päästä Ducks sai jälleen yhden ylivoimahyökkäyksen, joita Vegas antoi aivan liikaa, kun nelosvitjan hyökkäysalueen puolustuspelaaminen vuoti taas. Henriquen syöttö Silfverbergille meni kuitenkin vähän liian eteen ja 2v1-hyökkäyksessä kiekko karkasi päätyyn.

Päätöserän toisella minuutilla Roy pyörähteli päädyssä Steel selässään ja pelasi sitten maalin eteen Glass-Tuch kaksikolle, mutta kumpikaan ei päässyt kunnolla pihdeistä kiekkoon käsiksi. Tuo oli kuitenkin jälleen hyvä vaihto isäntien ehkä illan parhaalta pelaajalta (Roy) ja ketjulta (Roy-Glass-Tuch). Toisessa päässä hetken päästä Rakell loi itselleen mainion paikan, mutta Fleury piti kotijoukkueen elossa. Samoin Fleury nollasi Getzlafin laukauksen slotista.

Vasta kauden toinen ylivoima tuli 49. minuutilla, kun Silfverberg nosti kiekon katsomoon. Tuo kertoo siitä, miten puhtaasti Ducks puolusti tässäkin ottelussa. Ainoa merkittävä tilanne oli suorahyökkäyksestä Paciorettyn laukaus ohi maalin. Kuviota Vegasin kumpikaan viisikko ei saanut rauhoittumaan, joten avauskympillä tappioasemassa olleet isännät saivat aikaan vain kaksi kutia kohti maalia ja nekin heti erän alussa kolmosketjun ansiosta. Ducks jatkoi onnistunutta puolustuspelaamistaan päätöskympilläkin eikä Vegas päässyt oikein edes vetopaikoille. Pari minuuttia ennen loppua Fleury pysäytti ponttoonillaan Deslauriersin ohjauksen 2v1-vastahyökkäyksessä. Hetken päästä Fleury lähti maaliltaan ja vihdoin 1:22 ennen loppua kultaritarit maalasivat yhden miehen ylivoimalla, kun Stone pelasi vasemmasta siivestä päätyyn, Joonatan jatkoi heti slottiin ja Karlsson naulasi viisikon keskeltä kauden avausmaalinsa. Mainiota kiekonliikuttelua ja kultaisten paitojen debyyttipeli oli osin jo pelastettu.

Jatkoaikaa ehti kulua vain seitsemän sekuntia, kun Golden Knights paketoi pelin. Pacioretty otti niukan aloitusvoiton Steeliltä. Stone nappasi irtokiekon ja kun Rakell rynni sokkona eteenpäin luottaen liiaksi Steeliin, Vegas sai 2v1-hyökkäyksen. Stone lätytti kiekon yli Fowlerin mailan ja Pacioretty paukutti one-timerin sisään maalin kattoon. Näin ollen upealta näyttäneiden kultaisten paitojen debyytti päättyi seurahistorian nopeimpaan jatkoaikamaaliin. Avauskaudella Vegas voitti vieras- ja kotipaitojen debyyttipelit, joten tuo paitaputki jatkui puhtaana.

Arvosanataulukko
++
+ Fleury, Roy, Glass, Tuch
+/- Pietrangelo, McNabb, Theodore, Martinez, Whitecloud, Smith, Marchessault, Karlsson, Stephenson, Pacioretty, Stone, Nosek, Kolesar, Reaves, Carrier
-
--

Kolmoskenttä ei antanut Anaheimille jäällä ollessaan yhtään kutia tasaviisikoin ja loi itse kymmenisen laukausta (suurin osa toki meni seinille), joten nostan sen onnistujien joukkoon. Roy oli mielestäni kenttäpelaajista paras ensimmäiset 58 minuuttia. Glass pelasi myös paljon paremman ottelun kuin toissapäivänä ja luistelu näytti vähän terävämmältä. Hän oli usein oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja maaliodottama oli 0.45, joka oli kolmanneksi paras lukema Vegasista Karlssonin ja Smithin jälkeen. Tuch missasi yhden hyvän maalipaikan toisessa erässä, mutta oli kuitenkin yksi osa Vegasin parasta kolmikkoa. Tuchin ollessa jäällä maaliodottama oli Vegasin hyväksi 5v5-pelissä 0.93-0.21. Royn ja Glassin luvut olivat samaa tasoa. Fleury puolestaan otti muutaman erinomaisen torjunnan ja tarjosi mahdollisuuden voittoon, jonka joukkue lopulta käytti. Torjuntoja kertyi 21. Ainoa negatiivinen seikka hänen illassaan oli se, että korkeiden laukausten torjumisessa oli pieniä haasteita ja kiekot pomppivat pari kertaa räpylän reunasta eteen/sivuille. Tuo ei ole Fleurylle tyypillistä, mutta eiköhän irtokiekkokontrolli parane jatkossa.

Loput olivat neutraaleja. Stone oli lähinnä päästä plussalle, koska hän keräsi lopussa kaksi syöttöpistettä, mutta minusta kokonaisvaltainen esitys ei ollut tällä kertaa plussan arvoinen enkä halua palkita häntä kahden minuutin huippusuorituksesta. Puolustuksesta ei oikein kukaan noussut esiin. McNabb pelasi vain 19:38, mutta tuo johtuu siitä, että tappioasemassa hyökkäävämmät puolustajat saivat enemmän jääaikaa. Martinez ja Whitecloud pelasivat 22 minuuttia ja kärkihevoset Theodore ja Pietrangelo 27:09 sekä 29:26. Pietrangelo oli jäällä käytännössä joka toisessa vaihdossa siis. Hän kirjasi itselleen viisi blokkia, mutta vain kaksi kutia kohti maalia. Whitecloud ja Martinez laukoivat neljästi seitsemän minuuttia pienemmällä jääajalla.

Hyökkäyksestä Pacioretty ja Karlsson kirjasivat viisi laukausta. He olivat Stonen ohella ne hyökkääjät, jotka pelasivat yli 18 minuuttia. Kaksikko teki arvokkaat osumat, jotka toivat voiton, mutta en palkitse silti heitä plussalla samasta syystä kuin en Stoneakaan palkinnut. Nelosvitja jäi miinuksella Ducksin avausmaalin takia, mutta kuten todettua valmennuksen mielestä mitään pelitavallista virhettä ei tapahtunut, vaan McNabb ja Reaves vain hävisivät 1v1-kamppailut jättäen Whitecloudin pulaan, mutta sellaista sattuu, kun joukkue ei peruuttele menetyksen jälkeen, vaan pyrkii riistämään kiekon takaisin heti hyökkäysalueella. Noin muutoin pidin Nosekin pelaamisesta keskikaistalla. Hän tuli pariinkin otteeseen vahvasti punnertamalla Ducksin karvauksen ohi keskikaistaa pitkin. Stephenson oli myös ihan pirteä, vaikkakin laukausten laatu ei ollut priimaa, mutta hänkään ei vuotanut keskikaistalla, vaan pystyi siirtämään tarvittaessa itse painopisteen vieraiden päätyyn.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Näin ollen upealta näyttäneiden kultaisten paitojen debyytti päättyi seurahistorian nopeimpaan jatkoaikamaaliin.
Ei tainnut olla huumoria tuo kommentti. Minun ja vaimonikin silmissä nuo sinapinkeltaiset paidat eivät ole kullan kimalluksesta kuulleetkaan. Fleuryn maskissakin on enemmän kimallusta kuin noissa paidoissa.

Noin muutoin pidin Nosekin pelaamisesta keskikaistalla.
Hyvä nosto. Minäkin tykkäsin Nosekin pelaamisesta koko lailla tässä matsissa. Plussakaan ei olisi mielestäni ollut huutava vääryys. Tosin se olisi ehkä vaatinut pisteen (maalista tai syötöstä).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös