Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Laitetaas ketju alulle, niin voin laittaa kommentteja tänne joukkuekohtaisten ketjujen sijaan.

Kauden 2020-2021 (tai oikeastaan 2021) toisessa välierässä mittelevät lännen paras Vegasin Kultaritarit ja pohjoisen paras (no ainakin playoffseissa) Montrealin Kanadanranskikset (Les Canadiens de Montréal tai le Club de hockey Canadien ja tuttavallisemmin vain Les Habitants tai "Habs", eli Quebecin alkufarmarit tai alkuperäiset ranskisasukit). NHL:n vanhin joukkue (Montreal, perustettu 1909 ja NHL:ään liittynyt 1917) ja NHL:n uusin joukkue (kunnes Seattlen paholaismaiset pedot toisin todistavat) Vegas, lisätty sarjaan 2017.

Joukkueiden tiet välieriin kulkivat seuraavasti: Vegas sai vastaansa ensimmäisellä kierroksella oman kryptoniittinsä Minnesotan, jonka räjäyttämiseen käytettiin täydet seitsemän peliä. Loppujen lopuksi tuskien taipaleen kautta Vegas sai seiskapelissä sen verran tulosta, että pääsi jatkoon. Toisella kierroksella vastassa oli sitten toinen paha, eli liigan parhaan runkosarjatuloksen aikaan saanut Coloradon lumivyöry (tosin vasta kalkkiviivoilla Vegasin ohi samaan pistemäärään päätyessä). Ensimmäisen pelin tässä sarjassa Vegas nukkui ja antoi Coloradon voittaa suosiolla. Sitten kaivettiin esiin taisteluilme, ja vaikka toinen pelikin vielä hävittiin (voitto olisi ollut oikeutettu), seuraavat neljä kairattiin kotiin.

Montreal sai vastaansa rakkaan vihollisensa anglofonisen Toronton, joka oli voittanut pohjoisen divisiooonan runkosarjan. Toronto karkasi jo 3-1 johtoon, mutta sitten vanha kirous iski (eli ekalla kierroksella Leafsit aina laulukuoroon), ja Montreal kaapi voitot seuraavista kolmesta pelistä ja meni jatkoon pikku-Marnerin itkiessä penkillä. Toisella kierroksella tuli vastaan sitten itsensä McDavidin päihittänyt Winnipeg, ja Montreal lähti taas altavastaajana liikkeelle. Vaan kuinkas kävikään. Scheifeleltä katosi järki ja Jake Evansilta taju, ja Montreal sai jostain boostia niin, että Winnipeg lähetettiin sweepin myötä laulukuoroon (4-0).

Kaikkien aikojen keskinäistä pelisarjaa (ei ole kohdattu playoffseissa tätä ennen) johtaa Montreal 5-1, joten tuossa valossa voisi luulla heidän lähtevän sarjaan suosikkeina. Tosin tuohon mahtuu kolme jatkoaika- tai shootout-voittoa. Viimeksi kohdattiin kahdesti kaudella 2019-2020, jolloin voitot menivät Montrealille kahdesti 5-4 (shootout ja jatkoaika).

Tässä parissa on monia mielenkiintoisia historiallisia ja muita taustatekijöitä.

- Vegasin ranskankanadalaiset Fleury, Carrier, Marchessault ja Roy (lausutaan Ruaaaaa). Carrier taitaa jopa olla kotoisin Montrealista ja Fleurykaan ei kovin kaukaa.

- Suomen edustajat Montrealissa, eli Porin pojat Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi, ja Turun (tai Piikkiössä kai syntynyt) Artturi Lehkonen.

- Montrealin silloinen kapteeni Mad Max Pacioretty treidattiin Vegasiin pari vuotta sitten ja vastikkeeksi Montreal sai Vegasista Nick Suzukin ja Tomas Tatarin. Suzuki on kohonnut Montrealissa johtavaksi pelaajaksi, ja Tatar teki pari kautta kovaa tulosta, mutta on nyt vissiin kärsinyt loukkaantumisista ja muutenkin kausi ei sujunut ihan edellisten tavalla. Pacioretty on tietenkin ollut Vegasissa ykkösketjun kamaa tulostaan lähtien, ja varsinkin Mark Stonen (vanhan verivihollisen) tulosta saakka tuo pari on ollut varsinainen dynaaminen duo.

- Vegasin tulisen kuuma pätsi (luvassa ulkona yli +45 varjossa maanantaina pelipäivänä) ja sirkusyleisö (täysi halli) ja Montrealin asiantunteva ranskalais-englantilainen yleisö (sikäli kun nyt porukkaa peleihin päästetään).

- Fleury vastaan Price. Fleurylla 1.91 päästettyjen maalien keskiarvo ja Pricella 1.97. Nämä ovat playoffsien parhaat lukemat jo pudonneen Jack Campbellin jälkeen.

Vegasilla pelityyli tuntuu muuttuvan sarjan mukaan. Minnesota ei inspiroinut pelaamaan kovinkaan yritteliäästi, tai ainakaan siltä se ei näyttänyt, kun taas tosiaan Coloradoa vastaan toisesta pelistä eteenpäin pelattiin hyvällä intensiteetillä suurimman osan ajasta, blokkailtiin kuteja ahkerasti (Vegas johtaa tätä tilastoa jäljellä olevien joukkueiden osalta aika ylivoimaisesti). Montrealia ei ole kauheasti tullut silmäiltyä, ei ollenkaan runkosarjassa, ja playoffsissakin vain väläyksittäin, mutta ilmeisesti peli perustuu pitkälti vastaiskuihin ja vastustajan kiekonmenetyksiin. Vegas tykkää pitää kiekkoa hallussa paljon ja pörrätä suurimman osan ajasta tuloksettomasti. Toistaiseksi kuitenkin maaleja on heille tullut aika hyvin näissä playoffseissa, mutta esim. viime syksyn playoffseissa se maalinteko tuli ylivoimaisen tuskalliseksi vähänkään paremman maalivahdin oltua vastassa. Mitä ilmeisimmin Price on paras tähän asti vastaantulleista maalivahdeista nykyvireessään. Veikkaanpa Vegasin palaavan tuohon Minnesota-sarjan pelityyliinsä, ja puskevan päätänsä Carey Pricen luomaan muoriin.

Vegasilla ratkaisijoita löytyy vähemmän yllättäen ykkös- ja kakkosketjuista, joissa varsinkin Pacioretty (oli pitkään poissa, mutta mukaan tultuaan osoitti heti tehokkuutensa) ja Stone voivat takoa pisteitä, sekä varsinkin Karlsson ja Marchessault kakkosketjussa. Kolmosessa Tuchilla on potentiaalia, mutta se on jäänyt nyt playoffseissa lähinnä vastustajan maalin kiertämiseksi kiekon kanssa. Nelonen rouhii välillä hyvin, vaikka siellä joku Reaves vähän jarruttaakin. Puolustuksessa Pietrangelo on lopultakin lunastamassa niitä toiveita, jotka häneen laitettiin, sekä Martinez on ollut todellinen blokkausihme (osaisi nyt pysyä Weberin kudeista kaukana, muuten voi sattua ihan tosissaan). Theodore sen sijaan on vaellellut jossain unten mailla. Whitecloud on ollut luotettava työmyyrä ja blokannut kuteja hyvin.

Montrealin ilmeisesti ykkös/kakkoskenttä Toffoli - Suzuki - Caufield on ollut pisteiden valossa tuotteliain (varsinkin kaksi ensin mainittua). Puolustavan sentterin Danaultin ketju (Gallagher, Lehkonen) on hoitanut puolustushommansa, mutta tehot ovat jääneet vähäisiksi. Toinen Montrealin tehoketju on ollut "vanhojen partojen" nelonen, Armia - Staal - Rotta Perry, joista varsinkin Armia on yllättänyt positiivisesti. Jesperi Kotkaniemelle annetaan sitten kunniamaininta kolmosketjusta. Puolustajista ei ole Petryn ollessa saikulla paljon pisteapua ollut. Yksi sarjan ratkaisevista asioista saattaakin olla, pääseekö Petry pelaamaan ja kuinka nopeasti ja missä kunnossa.

Valmennuspuolella mennään sitten tilapäis-rookie-coachin Dominique Ducharmen johdolla Montrealissa ja kokeneen Pete(r) DeBoerin alaisuudessa Vegasissa.

Tässä vielä playoffsien joukkueiden sisäisen pistepörssin viisi kärkinimeä:

Vegas

1. William Karlsson 4+7 = 11
2. Max Pacioretty 4+4 = 8
3. Alex Pietrangelo 1+7 = 8
4. Mark Stone 5+3 = 8
5. Jonathan Marchessault 6+2 = 8

Montreal

1. Tyler Toffoli 4+6 = 10
2. Nick Suzuki 4+4 = 8
3. Joel Armia 4+3 = 7
4. Eric Staal 1+6 = 7
5. Corey Perry 3+3 = 6

Otteluohjelma on näillä näkymin

1. peli 14.6. maanantaina 18:00 Las Vegasissa (4 aamulla tiistaina Suomen aikaa)
2. peli 16.6 keskiviikkona 18:00 Las Vegasissa (4 aamulla torstaina Suomessa)
3. peli 18.6. perjantaina 20:00 Montrealissa (3 aamulla lauantaina Suomessa)
4. peli 20.6. sunnuntaina 20:00 Montrealissa (3 aamulla maanantaina Suomessa)
5. peli (jos tarvitaan) 22.6. tiistaina 18:00 Las Vegasissa (4 aamulla keskiviikkona Suomessa)
6. peli (jos tarvitaan) 24.6.torstaina 20:00 Montrealissa (3 aamulla perjantaina Suomessa)
7. peli (jos tarvitaan) 26.6. lauantaina 17:00 Las Vegasissa (3 aamulla Suomessa)

Oma veikkaukseni on Playoffs-veikkausketjussa 4-2 Montrealille. Sen verran "Team of Destiny" -tuntua tuossa Montrealin pelaamisessa nyt tuntuu olevan, että vievät pytyn tänä vuonna. Sori Vegas.
 
Viimeksi muokattu:
Viva Las Vegas!

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kiitos kattavasta avauksesta. Sellainen vielä mainittava, että Montrealin kaikki ketjut pelanneet hyvin tasapuolisesti eli reilusti yli 10 min. ottelussa, kun Vegasilla nelonen näyttää pelaavan alle 10 min. Puolustuksessa molemmilla on 6. pakki (McNabb ja Gustafsson), joka pelaa selvästi muita vähemmän. Gustafsson pelaa lähinnä yv:t ja jotain vaihtoja siihen päälle.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Kiitos avauksesta! Olin jo eilen raapustelemassa pohjaa mutta loppui puhti kesken. Parempi pohjustus kun mitä olin tuhertamassa joten hyvä näin. :)

Montrealilla on tosiaan jostain syystä hyvä 5-1 rekordi Vegasia vastaan. Toki toivon, että sama jatkuu mutta ei anneta sen hämätä. Vegas on ylivoimainen ennakkosuosikki sarjaan niin vedonlyöjien kuin analyytikkojenkin ennusteissa ja Montrealille toki tämä asetelma kelpaa. Oddseja ei olla kumarreltu tähänkään asti.

Raapustelin tuossa aiemmin Montrealin kausiketjuun että toivon Avs / Knights parista nimenomaan Vegasia vastaan. Suurin syy lienee se, että Montreal voi jatkaa samaa pelitapaa kuin Jetsiä vastaan. Vegas on useamman pykälän Jetsiä laadukkaampi joukkue, erityisesti pakiston osalta, mutta samalla tavalla kuitenkin laituripainotteinen kuin mihin Jets päätyi Scheifelen aivopierun ja Stastnyn loukin takia.

Montreal myös pyrkii apinoimaan tapaa jolla Vegas varsinkin ensimmäisenä kautenaan menestystä saavutti. Joukkueella ei varsinaisesti ole ykköskenttää vaan neljä tasaista vitjaa joilla kaikilla on oma selkeä roolinsa. Runkosarjassa Ducharmen kädet olivat sidotut nostojen osalta mutta nyt pleijareissa ketjut ovat löytäneet identiteettinsä kiitettävästi.

Neljällä tasaisella kentällä rullataan ja top4 pakit pelaavat isoja minuutteja.

Vegas varmasti pyrkii fyysisesti horjuttamaan Montrealia mutta niin yritti Jetskin. Siitä selvittiin ja uskoisin selvittävän nyttenkin. Pricen täytyy voittaa maalivahtien taisto ja peliajan jakautua jatkossakin tasaisesti. Siinä eväät Montrealin voittoon.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Eipä ole tätäkään varmaan koskaan päässyt kirjoittamaan, mutta löytyy sitä fyysisyyttä Montrealiltakin. Juttujen perusteella varsinkin Weber, Edmundson ja Chiarot ovat käyttäneet kiitettävästi kroppaa. Anderson, pieni pettymys tehojen valossa, on taklannut joukkueesta eniten. Anderson on pelaaja, jolta odotan vielä tehojakin, muuten Habsien kaikki ketjut ovat pystyneet tekemään tehoja. Eihän siellä mitään pistetykkejä ole, mutta kun kaksikin tehtyä maalia saattaa riittää voittoon.

Petry tosiaan saattaa puuttua alkusarjasta, mutta eiköhän hänetkin sarjassa vielä nähdä.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Kyllähän Vegas tässä sarjassa on ennakkosuosikki. Ihan jo edellisten kausien playoff menestyksen perusteella. Toivottavasti Habs pystyy laittamaan kampoihin. Edelliset kaksi kertaa konfrenssifinaaleissa on Canadiens jäänyt aivan jalkoihin. Joukkueessa ei tosin ole edelliseltä kerralta kuin Gallagher ja Price runkopelaajista mukana.

Veikkaan sarjan menevän kuudessa poikki ja valitettavasti Vegasille. Pessimisti ei pety vai miten se meni.
 

Tuamas

Jäsen
Tämän sarjan ratkaisee kaksintaistelu Price-Fleury, koska peleistä tulee erittäin todennäköisesti äärimmäisen vähämaalisia.

Toinen ratkaiseva tekijä on sitten jaksaminen, molemmat joukkueet pelaavat vauhdikasta kiekkoa ja se kuinka hyvin pystytään kuormitusta jakamaan sinänsä vähän tasapaksuissa hyökkäyskalustoissa tulee varsinkin sarjan edetessä nousemaan todennäköisesti isoon rooliin.

Eiköhän Montreal tämän faniensa ärsytykseksi kairaa, porilainen ratkaisee vähintään yhden pelin ja suurin osa peleistä tulee päättymään yhden maalin eroon.
 
Åja.
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Kiitos kattavasta avauksesta. Sellainen vielä mainittava, että Montrealin kaikki ketjut pelanneet hyvin tasapuolisesti eli reilusti yli 10 min. ottelussa, kun Vegasilla nelonen näyttää pelaavan alle 10 min. Puolustuksessa molemmilla on 6. pakki (McNabb ja Gustafsson), joka pelaa selvästi muita vähemmän. Gustafsson pelaa lähinnä yv:t ja jotain vaihtoja siihen päälle.
McNabb ei pelaa selvästi muita vähemmän, eikä lähtökohtaisesti ole kuutospakki, vaikka Colorado-sarjassa saikin kai niukasti vähiten peliaikaa pakeista. Kuutospakki on Hague tai Holden riippuen siitä, kumpi pelaa. McNabb oli koronajuttujen takia tovin poissa peleistä ja ei ehkä vieläkään täysin vireessä, mikä heijastuu peliaikaan. Toki hän on tällä kaudella osoittanut hivenen hiipumisen merkkejä parhaista ajoistaan, mutta on silti edelleen osa puolustuksen perusrunkoa. Vegasin puolustuksen peliaikakunkut ovat Pietrangelo ja Theodore. Heidän jälkeensä tulee hyvässä vireessä oleva Martinez. Seuraavana onkin hierarkiassa lähtökohtaisesti oman pään erikoismies McNabb. Tosin vähän samantyylinen Whitecloud ja myös lupaava Hague ovat pikkuhiljaa kipuamassa rinnalle. Puolustusosasto on Vegasilla kaikkinensa hyvä ja laaja.

Hyökkäyksessä ei tosiaan Vegasilla ole tällä kaudella yhtä paljoa laajuutta kuin puolustuksessa ja tehopotentiaali painottuu pitkälti laituriosastolle. Siksi kolmos- ja nelosketjujen peliajat ovat vähäisemmät suhteessa kärkiketjuihin kuin aiemmilla kausilla. Myös yhden alaketjujen luottomiehen, Tomas Nosekin, poissaolo on vaikuttanut tähän. Uskon kuitenkin, että tasaisesti ketjuja kierrättävää Montrealia vastaan alaketjuja peluutetaan enemmän. Semminkin, jos Nosek on jo pelikunnossa.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Otteluketju ? Eikös tämäkin sarja pitäisi olla ihan läpihuutojuttu ;) Olisikohan jo sen tilastotappion aika. 7 ottelun voittoputki on pudotuspeleissä aikas kummajainen.
 

Adonis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oma perhe
Pudotuspelien vakiojengi Vegas vastaan covid-19 erityisjärjesyelyjen (Kanadan lohko) ansiosta vielä mukana oleva Canadiens. Läpihuutojuttu Ritareille ja ainoa uhkakuva on jään sulaminen Canadiensin maalinedustalta, koska siinä se peli pyörii 90% peliajasta.

Veikkaus otteluvoitot 4-0, maaliero 20-4 Vegasin hyväksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen Vegas otti pelin haltuunsa ja voitti ansaitusti. Vaikeaa oli Habsilla päästä laatupaikoille.
Nyt on sarja avattu ja toivotaan että Canadiens pystyy laittamaan kampoihin paremmin jatkossa.
 

Tuamas

Jäsen
Montreal oli jaloissa Vegasin koneen lailla myllyttäneen pelitavan kanssa ja Price hävisi molarien taiston ihan pystyyn Fleurylle.

Jos Montreal meinaa ottaa tästä täppiä, pitää Pricen ottaa ylikylä-moodi takaisin päälle, Vegasia vastaan kuitenkin maaleja joukkue ei tule isompaa määrää tekemään.
 
Åja.

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Aika perinteinen Habs esitys: Price seisoo päällään, kun muu joukkue on aivan tuuliajolla. Peli olisi ihan yhtä hyvin voinut päättyä vähintään 8-1.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Pudotuspelien vakiojengi Vegas vastaan covid-19 erityisjärjesyelyjen (Kanadan lohko) ansiosta vielä mukana oleva Canadiens. Läpihuutojuttu Ritareille ja ainoa uhkakuva on jään sulaminen Canadiensin maalinedustalta, koska siinä se peli pyörii 90% peliajasta.

Veikkaus otteluvoitot 4-0, maaliero 20-4 Vegasin hyväksi.
Aika hyvin ollaan aikataulussa tuon suhteen.
 
"Pitäisi tehdä elämällä muutakin kuin seurata lätkää.
Mutta tiedä sitten olisiko se elämää ensinkään?"
- Minä, elokuussa 2020.

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Ekan pelin perusteella vaadittaisiin Vegasilta useampaa katastrofiluokan esitystä ja Canadiensilta useampaa munkkipomppua että tästä saataisiin tasainen sarja. Ekan kympin aikana Canadiens painoi kaiken peliin, mutta Vegasilla ei näyttänyt tekevät edes kovin tiukkaa ja loppupeli mentiinkin tukevasti kotijoukkueen pelikirjan mukaisesti. Toivotaan että tästä(kin) saadaan vielä kunnon kamppailu aikaiseksi, mutta ekan pelin perusteella voimasuhteet ovat vahvasti epätasapainossa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Aika perinteinen Habs esitys: Price seisoo päällään, kun muu joukkue on aivan tuuliajolla. Peli olisi ihan yhtä hyvin voinut päättyä vähintään 8-1.
Kiva, että habsniac tuli kirjoittamaan näkemyksiään Habs-"fanina". Edellinen kerta taisi olla, kun Toronto siirtyi 3-1 ottelujohtoon. Seitsemän ottelun voittoputken aikana ei tainnut tulla yhtään kommenttia. Jännä miten jotkut "fanit" innostuvat vain "suosikki"joukkueen tappioista.

E. Ei ollut hyvä peli Montrealilta. Toivottavasti pystyvät parantamaan, koska muuten tulee tyly sarja. Kaikki kunnia Vegasille, joka pelasi hyvin ja riisui Habsit aseista.
 
Viimeksi muokattu:

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Kiva, että habsniac tuli kirjoittamaan näkemyksiään Habs-"fanina". Edellinen kerta taisi olla, kun Toronto siirtyi 3-1 ottelujohtoon. Seitsemän ottelun voittoputken aikana ei tainnut tulla yhtään kommenttia. Jännä miten jotkut "fanit" innostuvat vain "suosikki"joukkueen tappioista.

E. Ei ollut hyvä peli Montrealilta. Toivottavasti pystyvät parantamaan, koska muuten tulee tyly sarja. Kaikki kunnia Vegasille, joka pelasi hyvin ja riisui Habsit aseista.
Oliko mun analyysissä jotain väärää? Pelasiko Habs sittenkin pirun hyvää lätkää ja hävisi vain, koska ei laittanut paikoista yhtä hyvin sisään kuin Vegas? Onko meillä oikeasti joukkue, jolla mennä päätyyn?
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Ensimmäinen peli selvästi Vegasille, mutta kuten nämäkin playoffit ovat sen näyttäneet, tilanne voi vielä muuttua. Toki toivottavasti ei!
 
Kouvola, vain hieman helvettiä kurjempi paikka

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Oliko mun analyysissä jotain väärää? Pelasiko Habs sittenkin pirun hyvää lätkää ja hävisi vain, koska ei laittanut paikoista yhtä hyvin sisään kuin Vegas? Onko meillä oikeasti joukkue, jolla mennä päätyyn?
Lähinnä huvittaa, että kun joukkue pelaa hyvin, niin ei kuulu mitään. Sitten tulee kun tulee huono peli, niin heti ollaan kertomassa, että huonosti meni. Itse olen tottunut siihen, että suosikkijoukkueen takana ollaan myös hyvinä aikoina. Tai sitten se ei ole suosikkijoukkue, jos ei voitoista pysty nauttimaan. Sekin on ihan ok, ei kaikkien tarvitse kannustaa Montrealia.

Montreal on näiden pudotuspelien suurin yllättäjä, jolla ei pitänyt olla palaa Torontoa tai Winnipegiä vastaan. Jos nyt tulee noutaja, jota ei vielä tiedä, niin joukkue on silti vetänyt hyvän pudotuspelirunin. Vegas on osoittanut olevansa kova jengi, eikä heille putoaminen ole häpeä, jos niin sattuu käymään.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Lähinnä huvittaa, että kun joukkue pelaa hyvin, niin ei kuulu mitään. Sitten tulee kun tulee huono peli, niin heti ollaan kertomassa, että huonosti meni. Itse olen tottunut siihen, että suosikkijoukkueen takana ollaan myös hyvinä aikoina. Tai sitten se ei ole suosikkijoukkue, jos ei voitoista pysty nauttimaan. Sekin on ihan ok, ei kaikkien tarvitse kannustaa Montrealia.

Montreal on näiden pudotuspelien suurin yllättäjä, jolla ei pitänyt olla palaa Torontoa tai Winnipegiä vastaan. Jos nyt tulee noutaja, jota ei vielä tiedä, niin joukkue on silti vetänyt hyvän pudotuspelirunin. Vegas on osoittanut olevansa kova jengi, eikä heille putoaminen ole häpeä, jos niin sattuu käymään.
Mitä ihme valkoritaria sä leikit? Ilman Pricea, tämä joukkue olisi tippunut Torontolle. Price on käytännössä taas kerran raahannut joukkueen selässään pidemmälle kuin sen olisi kuulunut päästä. Ensimmäinen peli Vegasia vastaan vain alleviivasi kuinka vastaantulija kuka tahansa Pohjoisesta olisi ollut. Lisäksi toi sun mentaliteetti "jos tästä tulee noutaja niin ihan hyvät pelit pelattiin" on juuri se asenne mikä Montrealia on vaivannut yli vuosikymmenen. Liian hyvä häviämään, liian huono voittamaan. Hajuton, mauton keskinkertaisuus on jotain mikä on hyväksyttävää vain Habsille. Ja kyllähän se vituttaa, että tämän playoffreissun jälkeen sama setti jatkuu, koska MB saa jatkaa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pois alta risut ja männynkävyt, täältä tulee Alex Tuch! Tuch alkaa olla siinä pisteessä, että hän voi fyysisyydellään, vauhdillaan ja taidoillaan mennä väkisin vaikka läpi koko kaukalon ja tehdä sen tarvittavan maalin. Tasaisuutta vain tarvittaisiin otteisiin, eilisen kaltaisen esityksen pitäisi olla se vakioesitys mieheltä. Tätä on odotettu kieli pitkänä ensimmäisestä Vegas-kaudesta lähtien, ja tuntuu, että Tuch on lähempänä tuota tasoa koko ajan, mutta ei ole vieläkään ihan tarpeeksi tasainen esityksissään.

Vegas aloitti ottelun kuten odotinkin, eli palasi Minnesota-sarjan moodiin, ja katseli ja odotteli, että mitäs se vastustaja tekee. Onneksi Fleury oli hereillä alusta alkaen, kun Montrealilla oli etsikkoaikansa. Sitten noin 10 minuutin ihmettelemisen jälkeen onneksi Vegas palasi tuohon Colorado-sarjan kovan intensiteetin pelaamiseen, ja ainakaan tällä kertaa Habs ei pysynyt mukana. Kovasti ne sanoivat studiossa jälkikäteen, että Petryä kaipaa tuo joukkue, ja kun hän on tullut takaisin, ei Vegas enää pääse kukkoilemaan. Katsotaan miten käy.

Montrealin parhaat taisivat olla Pricen lisäksi (joka kyllä välillä vaikutti ihan tavalliselta kuolevaiselta) Suzuki ja Caufield. Vanhat papat olivat kovin hiljaisia ja Danault kulutti aikaansa jäähypenkillä maalin estämisen sijaan. Shea Weber on kyllä hävinnyt kuvasta sitten Nääsvillen päivien.

Vegasilta Theodore, joka yleensä on hampaissani, onnistui tässä ottelussa, Martinez jatkoi kivuliaita blokkejaan, ja jopa Reaves väläytteli ryynäämistä muutenkin kuin taklauksien merkeissä. Janmark on ollut yllättävän hyvä. Samoin Roy on vakuuttanut minut.

No, eiköhän Habs tule paremmin valmistautuneena toiseen peliin, ja Vegas ei välttämättä saa enää noita oikea-aikaisia maaleja. Tiukempi peli varmaan tulossa.
 
Viva Las Vegas!

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Pois alta risut ja männynkävyt, täältä tulee Alex Tuch! Tuch alkaa olla siinä pisteessä, että hän voi fyysisyydellään, vauhdillaan ja taidoillaan mennä väkisin vaikka läpi koko kaukalon ja tehdä sen tarvittavan maalin.
On hyvä pelaaja. Alexin pikkuveli Luke on muuten Montrealin varaus ja kuulemma samantyylinen pelaaja. Mielenkiintoista nähdä tuleeko pikkuveljestä NHL-pelaajaa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
On hyvä pelaaja. Alexin pikkuveli Luke on muuten Montrealin varaus ja kuulemma samantyylinen pelaaja. Mielenkiintoista nähdä tuleeko pikkuveljestä NHL-pelaajaa.
Joo, Tuchilta kysyttiin pelin jälkeen, että kannustaako pikkuveli Montrealia, kun on varattu sinne. Tuch sanoi, että toistaiseksi ainakin perheen pitäisi olla tärkein, eli Luke kannustaa Alexin menestystä toistaiseksi. Jatkossa voi olla sitten tosiaan mielenkiintoisia Tuch vastaan Tuch -pelejä!
 
Viva Las Vegas!

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken
Mitä ihme valkoritaria sä leikit? Ilman Pricea, tämä joukkue olisi tippunut Torontolle. Price on käytännössä taas kerran raahannut joukkueen selässään pidemmälle kuin sen olisi kuulunut päästä. Ensimmäinen peli Vegasia vastaan vain alleviivasi kuinka vastaantulija kuka tahansa Pohjoisesta olisi ollut. Lisäksi toi sun mentaliteetti "jos tästä tulee noutaja niin ihan hyvät pelit pelattiin" on juuri se asenne mikä Montrealia on vaivannut yli vuosikymmenen. Liian hyvä häviämään, liian huono voittamaan. Hajuton, mauton keskinkertaisuus on jotain mikä on hyväksyttävää vain Habsille. Ja kyllähän se vituttaa, että tämän playoffreissun jälkeen sama setti jatkuu, koska MB saa jatkaa.
No jo on negatiivista settiä :D Jos Canadiensia kannattaisin niin minä ainakin olisin iloinen siitä, että Canadiens on selvinnyt näinkin pitkälle pudotuspeleissä pitkään aikaan. Ja enkä hirveästi yllättyisi vaikka Canadiens vielä tämänkin sarjan veisi, toki eka peli oli huono, mutta pudotuspelikiekon hienous on se, että vaaditaan neljä voittoa siihen jatkopaikkaan. Price parhaimmillaan pystyy yksin kaatamaan minkä joukkueen tahansa, kuten Torontoa vastaan jo nähtiin.
 

Kuppi

Jäsen
Montrealin vedonlyönnissä arvioitu mahdollisuus voittaa mestaruus taisi olla siinä vähän alle 10% ennen tämän kierroksen alkua. Selvästi heikoin jäljellä olevista kyllä, mutta ennen kauden alkua tuo olisi contenderin todennäköisyys. Että jos posin kautta ottaisi niin nauttisi nyt contenderina olemisesta sen sijaan että miettisi Bergevinin potkuja niin että viiden vuoden päästä voisi ehkä olla contender. Kyllä Bergevinin potkuja kerkeää pian taas vaatimaan, eikös sille ole varattu ainakin 11 kuukautta vuodesta.
 

Pukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko Drouinin poissaolon syy tiedossa? LiveTulosten mukaan henkilökohtaisten syiden vuoksi ei pelaa. Saattaa olla jossain täällä mainittukin, mutta en ole sattunut huomaamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy