Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Tulevana yönä ensimmäinen ottelu tämän parin osalta, eikä ketjua vielä avattu, joten päätin ottaa ohjat käsiin. Joukkueita kovin aktiivisesti en ole seurannut, eikä tästä syystä teksti-tv scouttauksella mitään kattavaa analyysiä pysty tekemään. Sen kuitenkin voin todeta, että tämän kauden suurin sensaatio Vegas lähtee kotiedun turvin tosissaan haastamaan kokenutta Kingsiä. Ensimmäisenä mieleen tulee vain kysymys, että pystyykö Vegasin poijjat kiristämään ruuvia vielä yhden tai jopa kahden napsun verran? SIllä muutaman ottelun nähneenä Vegasin pelit muistuttivat jo runkosarjassa playoffeja ja siellä todella pelattiin laadukasta kiekkoa ja laitettiin melkolailla kaikki likoon joka ilta, mutta nähtäväksi jää kuinka joukkue pärjää kovissa peleissä. Itse uskon Kingsin menevän seiskapelin jälkeen tästä parista jatkoon.

Otteluohjelma:

Round 1 series schedule is as follows:

Game 1: Wednesday, 4/11 at T-Mobile Arena, beginning at 7 p.m.

Game 2: Friday, 4/13 at T-Mobile Arena, beginning at 7 p.m.

Game 3: Sunday, 4/15 at STAPLES Center, beginning at 7:30 p.m.

Game 4: Tuesday, 4/17 at STAPLES Center, beginning at 7:30 p.m.

*Game 5: Thursday, 4/19 at T-Mobile Arena, beginning at 7 p.m.

*Game 6: Saturday, 4/21 at STAPLES Center - game time TBD

*Game 7: Monday, 4/23 at T-Mobile Arena - game time TBD

*if necessary
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kuninkaat vastaan ritarit, hear ye, hear ye!

Todella mielenkiintoinen sarja, miten kokemattomat hylkiöt haastavat kaikki sodat käyneet kuninkaat. Itse luotan Losin kokemukseen tässä sarjassa, innolla ja näyttämisen halulla pääsee vaan tiettyyn pisteeseen asti. 4-2 Kings jatkoon.
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kopioidaanpa nyt tännekin sama raportti, jonka halusin talteen myös kausiketjuun.

1/7 Vegas Golden Knights vs. Los Angeles Kings

Fleury aloitti maalissa. Perron ja Sbisa olivat tosiaan vielä sivussa rosterista, joten kokoonpano organisaation historian ensimmäisessä pudotuspeliottelussa oli seuraavanlainen:
Marchessault - Karlsson - Smith
Tuch - Haula - Neal
Tatar - Eakin - Carpenter
Nosek - Bellemare - Carrier

Schmidt - McNabb
Theodore - Engelland
Merrill - Miller

Fleury
Subban

1. erä
Ottelu alkoi kotijoukkueelta vahvasti, kun jo avausvaihdossa Marchessault tarjosi kulmasta ristiin keskelle Schmidtille, mutta tämä paukutti ranteella päätypleksiin. Jokainen vitja sai alussa paineen vieraiden päätyyn ja energinen alku konkretisoitui ajassa 3:23, kun nelosketjun ensimmäisessä vaihdossa Carrier jakoi painavan niitin laidassa, jotta paine pysyi alueella. Nosek nappasi irtokiekon ja kiersi maalin Martinez selässään. Sen jälkeen tsekki antoi kulmasta kiekon ristiin viivaan Theodorelle, jonka matala rannelaukaus livahti takakulmaan maskin läpi. Syksyllä Nosek teki hallin ensimmäisen virallisen maalin runkosarjaottelussa ja nyt hän toimi syöttäjänä Theodorelle, joka merkkautti itsensä historian kirjoihin. Minuutti myöhemmin Schmidt kompuroi oman maalin takana ja syöttö epäonnistui, joten McNabb joutui kamppaamaan Toffolin maalin edessä, jottei tämä päässyt laukomaan. Ylivoimalla Martinez laukoi kertaalleen keskeltä viivasta, mutta muutoin paikkoja ei juurikaan ollut, vaan alivoima toimi ihan kivasti. Muutama Kopitarin yritys oikealta puolelta jäi blokkiin. Tutut miehet pelasivat alivoimaa eli Engelland pakitti yhdessä McNabbin kanssa ja Miller Schmidtin. Hyökkääjäparit olivat Nosek-Bellemare, Karlsson-Smith ja Eakin-Carpenter eli niissä ei ollut mitään yllättävää.

Avausmaalin jälkeen Vegas pelasi kaikkinensa yli kuusi minuuttia saamatta laukaustakaan kohti maalia, kunnes puolivälissä erää Miller nousi vauhdilla omista ja pääsi laukomaan slotista puolustajien jaloista, mutta Quick oli hereillä. Yhdessä kohdin Doughty sai osumaa kantapäähän Marchessaultin mailasta vihellyksen jälkeen, sekin pitää mainita tästä erästä. Kings ei juurikaan kiekottelemalla tullut keskialueen läpi, vaan pyrki alusta asti dumppaamaan kiekon päätyyn ja voittamaan kamppailut siellä. Se taktiikka toimikin ihan hyvin. Seitsemän minuuttia ennen erän loppua sitten Karlsson rimpuili maalin takana ja Carter joutui jäähylle kiinnipitämisestä. Tilannetta edelsi nelosketjun päätypeli, joka väsytti Kings-viisikon. Ylivoimalla kesti minuutin verran saada kuvio kuntoon, mutta sitten alkoi tapahtua. Theodore levitti kahdesti vasemmalta puolelta oikeaan siipeen Karlssonille. Ensimmäinen yritys pysähtyi tolppaan. Kakkosylivoimaviisikko oli ennallaan eli muodossa Theodore-Karlsson-Marchessault-Smith-Tuch, mutta Haulan viisikossa pelasivat hänen, Nealin ja Millerin lisäksi Schmidt ja Tatar eli tätä ylivoimaa operoitiin tutusti kahdella puolustajalla.

Kotijoukkueen ylivoiman jälkeen oli jälleen vieraiden vuoro kokeilla miesylivoimalla, kun Nosek ajoi Toffolia selkään tämän nostaessa kiekon ulos alueelta laidan kautta. Fleury pysyi muurina ja torjui pari laukausta lähietäisyydeltä. Muun muassa Toffoli pääsi kokeilemaan oikealta kaarelta tuloksetta. Ennen kaikkea Fleury oli tarpeeksi vastassa ja peitti kulmat. Ykkösylivoima Phaneuf-Doughty-Kopitar-Carter-Brown on silti pirullisen hankala pidettävä. Kingsin YV oli siis tulokseton ja loppuerän kohokohta oli Tuchin luistimen terän irtoaminen hänen taklatessaan Doughtya, jonka jälkeen Alex konttasi vaihtoon. Taklauksia nähtiin jo avauserässä reilusti, ne olivat jossakin kohdin 15-25 Kingsin hyväksi. Laukaukset maalia kohti puolestaan kirjattiin 8-12. Erä oli kuitenkin vieraiden niukasti, koska Vegas oli hyvä vain ensimmäiset neljä minuuttia, jonka jälkeen Kings sai painetta kiitettävästi päätyyn ja voitettua siellä kamppailuja. Carrier jäi mieleen Vegasista hänen taklattuaan useasti Doughtya ja Fleuryn ansiosta tietysti pääsimme tauolle johdossa.

2. erä
Toinen erä alkoi kakkosketjun terävällä vaihdolla. Tuch pääsi kokeilemaan oikealta b-pisteeltä, mutta veto meni päin Quickia. Theodore toimitti myös samassa vaihdossa kiekon kertaalleen viivasta maalille päätypelin jälkeen. Sen jälkeen Kingsin nelosketju loi paikan, kun Lewis ampui keskeltä ja Thompson oli päätyreboundissa maalin kulmalla, mutta Fleury oli hereillä. Vihellyksen jälkeen painittiin. Kolmen ja puolen minuutin kohdalla puolestaan pienen pomputtelun jälkeen Smith ylitti sinisen Karlssonin jätöstä ja laukoi puolustajan jaloista vasemmalta puolelta Quickin varusteisiin. Minuutti myöhemmin Vegasin omalla sinisellä Nealin tikku jäi Kempen luistimiin ja seurauksena oli kaato sekä jäähy. Alivoiman alkuun kotijoukkue sai 2v1-hyökkäyksen, kun Engelland meni irtokiekolle, nosti jalalla pois alueelta ja levitti Nosekille, jonka oma ratkaisu päätyi kilven kautta päätyverkkoon. Ylivoiman paras paikka tuli Brownille, kun Doughty laukoi slotista nousunsa päätteeksi ohi maalin ja kiekko kimposi päädystä maalin kulmalle, mutta Brown onnistui jotenkin nostamaan kiekon vielä yli tyhjästä maalista. Engelland hieman nukkui tuossa kohdin.

Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen aloituksesta Martinez nousi viivasta ohi Haulan ja ajoi maalille, mutta veto ei ihan mennyt perille asti ruuhkan läpi. Seuraavassa vaihdossa ykkösketju loi pari paikkaa Marchessaultin toimiessa järjestäjänä, mutta Karlsson laukoi vasemmalta puolelta katsomoon mailan kautta. Jälkimmäisen kympin aluksi Lewis antoi poikkarin maalin edessä Milleriin ja Vegas sai ylivoiman. Peli oli kaikkinensa edennyt tähän asti hieman enemmän vieraiden käsikirjoituksen mukaan. Los Angelesin puolustajat tulivat aktiivisesti vastaan keskialueella ja pysäyttivät Vegasin laiturit ennen kuin he pääsivät vauhtiin. Kotijoukkue ei siten päässyt murtautumaan vauhdilla laitojen kautta keskialueen yli, joka on ollut yksi menestyksen salaisuus. Kingsin kamppailutaktiikka toimi ja kun kiekko liikkui sulavasti kulmasta viivaan ja toisinpäin takaisin päätyyn, Vegas oli ajoittain helisemässä. Ylivoimalla Marchessault antoi huikean passin heti alueelle tuonnin jälkeen oikealta puolelta kohti vasenta takatolppaa, mutta Wiljami Karlsson ohjasi ohi maalin. Neal laukoi pari kertaa vasemmalta puolelta blokkiin myös ylivoiman aikana ja aivan lopussa Haula passasi toimistosta maalin eteen Tatarille, mutta Joonatan Nopea otti ison patjatorjunnan slovakin tuhlatessa avopaikan. Kuutisen minuuttia ennen erän loppua Nosek laukoi oikealta pienestä kulmasta ja veto menikin ohi etukulman, vaikka maskia oli hyvin. Joka tapauksessa nelosketjulta härkämäinen vaihto taas. Viisi minuuttia ennen erän loppua taklaukset olivat muuten jo 40-47 eli intensiteettia löytyi.

Brown sai jäähyn vajaa viisi minuuttia ennen erän loppua ajettuaan Fleuryn päälle. Samassa tilanteessa Iafallo oli syöttänyt hyvin laidasta toiseen aaltoon Kopitarille, joka haki maltilla ratkaisua rystyltä, mutta veto meni sivuverkkoon ja maalia ei tosiaan olisi edes hyväksytty. Tatarilla oli kaksi paikkaa, mutta viimeistely oli jäistä. Ensimmäisen paikan tarjosi Haula, kun syöttö vasemmasta kulmasta meni onnekkaasti läpi toiselle puolelle, mutta Tatar laukoi ohitse läheltä hieman pomppivasta kiekosta. Viimeiset kaksi ja puoli minuuttia erästä käynnistettiin Theodoren nousulla omalta alueelta. Soolo päättyi laukaukseen puolustajien jaloista Quickin räpylään. Reilu minuutti ennen erän loppua puolestaan Carpenter oli maalin kulmalla reboundissa, mutta hänellä oli selkä maaliin päin ja siksi kunnon vetoa hän ei saanut aikaan. Viimeisellä minuutilla yhdessä ollut 70's line melkein tasoitti, mutta Carter ei kyennyt upottamaan kiekkoa sisään maalin edestä kulmasta tulleesta tarjoilusta. Toisen erän jälkeen laukaukset kohti maalia olivat 19-20. Vegas paransi pelaamistaan jälkimmäisellä kympillä ja pääsi hivenen paremmin keskialueen yli. Molemmat maalivahdit jatkoivat tulikuumina.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
3. erä
Päätöserä alkoi kuten ensimmäinenkin eli Vegas loi painetta jokaisella ketjulla. Silti se sai vain kaksi laukausta kohti maalia ensimmäisen viiden minuutin aikana, vaikka kiekkoa pelattiin ahkerasti päädystä viivaan ja sieltä lauottiin kohti maalia. Toinen vedoista oli Marchessaultin kokeilu oikealta pienestä kulmasta. Mainoskatkolle mentiin kuuden minuutin kohdalla ja siihen mennessä Kings ei laukonut kertaakaan kohti Fleurya. Peli oli siis hyvin hallussa ja isäntien keskialueen karvauspelaaminen oli selkeästi ehjempää eikä Kings saanut dumpattua kiekkoja päätyyn.

Reilun seitsemän minuutin jälkeen puolestaan Carpenterin lavasta lähti seuraava laukaus, kun Karlsson punnersi itsensä päädystä vapaaksi ja syötti sitten kulmasta ristiin painottomalle puolelle, jonne liukui vaihdosta Carpenter ja tämän laukaus suoraan syötöstä oikealta b-pisteeltä päätyi Quickin hanskaan. Puolivälissä erää McNabb syötti vasemmasta laidasta maalin eteen, mutta Bellemare ei aivan yltänyt ohjaamaan kiekkoa sisään. Sen jälkeen Kopitar veivasi McNabbin kahville, mutta rystyuitto pienestä kulmasta ei uponnut onneksi. Carrier sai samassa vaihdossa kovan niitin päähän Doughtylta ja poistui koppiin eikä palannut enää askiin. Taklaus tuli puun takaa, kun Carrier ajoi oikealta laidalta maalille katse kiekossa. Selostajat spekuloivat, että taklaus nousi käsivarresta päähän, mutta päähän se joka tapauksessa osui. Rangaistusta ei tuomittu. Carpenter ja Eakin paikkasivat Carrieria nelosessa loppupelin ajan. Ensimmäisellä kymmenminuuttisella Kopitarin vitja vieraili siis kahdesti Vegasin alueella. Muut eivät saaneet mitään aikaan. Intensiteetti oli huima kuten jo ajoittain runkosarjassa näiden joukkueiden keskinäisissä peleissä.

Kahdeksan minuuttia ennen loppua Miller nousi vauhdilla keskialueen yli ja laukoi keskeltä pari kertaa jaloista tuloksetta. Toffoli laukoi seuraavaksi pienestä kulmasta oikealta puolelta. Vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua Tuch riisti omissa ja neppasi eteenpäin. Neal ja Haula pääsivät 2v1-hyökkäykseen, joka päättyi nopean syöttelyn jälkeen Haulan laukaukseen oikealta puolelta, mutta viritetty rannelaukaus joustavasta rytmistä karkasi päätypleksiin. Viitisen minuuttia ennen loppua puolestaan Bellemare irtautui vapaaksi oikealta laidalta, mutta veto ranteella pysähtyi hanskaan Quickin ollessa hyvin vastassa. Tässä vaiheessa grafiikan mukaan maalipaikat olivat 20-11 ja laukaisuyritykset 70-48 Vegasille. Neljä minuuttia ennen loppua Phaneuf laukoi aloituksen jälkeen viivasta one-timerin suoraan hanskaan ilman maskia. Hetken päästä Haula pääsi taas 2v1-hyökkäykseen, mutta syöttö kohti Tuchia katkaistiin ja sen jälkeen Quick lähti maalilta reilu minuutti ennen loppua. Kings sai pari kertaa vielä paineen alueelle, mutta peli puuroutui laitoihin ja Vegas sai kaksi arvokasta purkua aikaan eikä Fleurya testattu enää lopussa. Loppulukemat siis 1-0 ja ensimmäinen täplä on nyt hankittu. Ensimmäiset 30 minuuttia Kings oli parempi, mutta sen jälkeen Vegas oli pelin päällä. Molemmat maalivahdit olivat loistavia.

Yksilöistä Fleury oli illan sankari nollapelillään. Puolustajista Theodore värkkäsi voittomaalin ja oli muutenkin erinomainen. Miller oli jatkuvasti siellä missä tapahtui ja sähisi kiitettävästi. Engellandista jäi mieleen monesti nähty tuima tuijotus. Pelasi luotettavasti. Ykköspari suoriutui myös mallikkaasti, ei moitittavaa heistäkään. Merrill sai myös purut pois alueelta riittävän usein. Hyökkääjistä sitten nelosketju ja ykkönen olivat parhaat. Varsinkin nelosketju oli loistava ja jatkoi siitä, mihin he syksyllä jäivät parhaimmillaan, kunnes loukkaantumiset hajottivat kolmikon. Carrier taklasi monesti Doughtya ja toki muitakin. Harmillisesti hän sai osuman päähän päätöserässä, toivottavasti mies on kunnossa. Nosek-Bellemare pari pelasi timanttista alivoimaa ja tasaviisikoin koko ketju sai useita kulmaralleja aikaan. Ykkösketjusta Karlsson tuhlasi, mutta pääsi kuitenkin paikoille, joita varsinkin Marchessault järjesteli hyvin. Smith oli oma itsensä ja pelasi vahvasti kahteen suuntaan, vaikka ihan se paras terä vielä uupuu, kun takana on vasta kaksi peliä paluun jälkeen. Kakkosketjusta Neal oli hyvä, vaikkei osunut. Taklasi ja raastoi sitäkin enemmän. Tuch oli lievä pettymys, hän ei ollut ihan samalla aaltopituudella ketjukavereidensa kanssa. Haula olisi voinut tehoilla, jos hänen syötöistään olisi tehty. Ihan OK esitys noin muutoin ja paransi taas puolustuspäässäkin pelaamistaan viime peleistä. Kolmonen oli suunnilleen samaa tasoa kuin kakkonen eli ajoittain hyvä. Tatar tuhlasi ylivoimalla ja Carpenter sitten tasaviisikoin. Eakin ei hyökkäyspäässä näkynyt, mutta omalla alueella kamppaili vahvasti ja puolusti.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Noniin, Doughtylle 1 pelin panna.
Videokuvan mukaan mielestäni ansaittu, en tosin muista onko paljon vanhempia rötöksiä alla?
Vaikka superstaroja halliin mennäänkiin katsomaan, niin kyllä säännöt pitää olla samat kaikille.
Carrierin voinnista ei tietoa, onkohan pitkään sivussa?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Noniin, Doughtylle 1 pelin panna.
Videokuvan mukaan mielestäni ansaittu, en tosin muista onko paljon vanhempia rötöksiä alla?
Vaikka superstaroja halliin mennäänkiin katsomaan, niin kyllä säännöt pitää olla samat kaikille.
Ihan ansaittu rangaistus. Doughty hermostui siihen kun Carrier taklasi miestä pariin kertaan jämäkästi ja kuittaus meni yli. Eli ilmeisesti Losin top 4 -pakeista ensi yönä ovat sivussa Doughty ja loukkaantuneet Muzzin ja Forbort. Sarjan ensimmäinen peli meni siihen tyyliin kuin odotinkin eli Las Vegas pelasi joukkueena paremmin ja oli luistelussa/karvauksessa aktiivisempi. Losilla oli vaikeuksia luoda kunnon maalipaikkoja tai edes pitempiä painostusjaksoja, kun kotijoukkueen pelaajat eivät suostuneet antamaan aikaa ja tilaa vierailijoille. Ei voi muuta kuin ihailla Knights-hyökkäjien työmoraalia kentällä - eihän nuo Las Vegasin puolustajat yksilöinä erityisiä ole, mutta pärjäävät ihan hyvin kun saavat omilta hyökkääjiltä hyvin apuja. Kings-varaus Colin Miller jäi parhaiten mieleen parin vahvan nousunsa ansiosta. Millerin menoa katsoessa Lucic-treidi kirveltää entistä pahemmin mieltä.

Runkosarjan paras kolmannen erän joukkue Kings oli viimeisessä erässä aseeton ja 2-0 olikin lähempänä kuin 1-1 tasoitus. En laskenut montako ylivoimahyökkäystä Knights tuon erän aikana sai, mutta monta niitä oli. Ansaittu voitto kotijoukkueelle ja kun Losilta puuttuu seuraavassa ottelussa porukan paras puolustaja ja kaksi muuta vakipakkia, niin Las Vegasilla on ensi yönä täydet saumat kasvattaa sarjajohto kahteen nollaan.
 
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa." Abraham Lincoln.

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Carrierin voinnista ei tietoa, onkohan pitkään sivussa?
Pelaa yöllä eli oli mukana harjoituksissa. Perron ei pelaa sen sijaan vieläkään, mutta on lähellä paluuta. Ehkä sitten vierasreissulla. Oletan, että jatkamme siis täysin identtisellä rosterilla, kun Carrierkin on kunnossa. Yllätyn, jos Fleury voittaa toistamiseen Quickin. Jumalamoodin on joskus loputtava ja kun Kings saa tilastomaalin yön pelissä, Vegas punnitaan.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Yllätyn, jos Fleury voittaa toistamiseen Quickin. Jumalamoodin on joskus loputtava ja kun Kings saa tilastomaalin yön pelissä, Vegas punnitaan.
Ottelu kaksi: https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/vegas-golden-knights-2017–2018.63467/page-48#post-7561867

Hyvin lopulta Vegas piti paletin kasassa, vaikka Kings sai sen tilastomaalin ylivoimalla. Muutama heikko hetki tuli kolmannessa erässä ja ensimmäisessä jatkoerässä, mutta niistä selvittiin ja muutoin peli oli hyvin näpeissä.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Oliko Vegas noin paljon niskan päällä mitä tilastot antavat ymmärtää? Kooste oli todella suppea.. Huikeaa tuhkimotarinaa siellä petaillaan, ja oikein ilo katsoa kun Kingsejä tuhotaan
 
Ambitious, but rubbish

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Haula teki kohtuullisen ison maalin pelissä. Aivan uskomaton kausi ollut Vegasilla ja toivottavasti lentokelit jatkuvat pitkään!
 
Trust me, I know what you're doing.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Oliko Vegas noin paljon niskan päällä mitä tilastot antavat ymmärtää? Kooste oli todella suppea.. Huikeaa tuhkimotarinaa siellä petaillaan, ja oikein ilo katsoa kun Kingsejä tuhotaan
Kyllä se oli. Hyvin Kings roikkui, vaikka periaatteessa ei ollut mitään palaa.

Ei tuossa ole oikeastaan mikään muuttunut runkosarjaan. Jengi on REAL DEAL.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kyllä se oli. Hyvin Kings roikkui, vaikka periaatteessa ei ollut mitään palaa.

Ei tuossa ole oikeastaan mikään muuttunut runkosarjaan. Jengi on REAL DEAL.
Aloin katsomaan peliä ekan jatkoerän alussa. Toivottavasti Kings putoaa jatkosta äkkiä, niin ei tarvitse katsoa näin puuduttavaa kiekkoa (vaikka eihän tätä ole nytkään pakko katsoa). Kings puolustaa tarkasti ja yrittää iskeä itse harvoista paikoistaan maalin. Noin 25–30 minuutin aikana noita paikkoja oli yksi ohjaus maalin edestä ja yksi Kopitarin b-pisteeltä laukaus, mutta muuten joukkueen hyökkäyspeli oli käytännössä olematonta. Ei Vegasillakaan ollut valtavasti paikkoja, mutta enemmän he silti saivat hyökkäyspäässä peliä aikaan.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
Kyllä se oli. Hyvin Kings roikkui, vaikka periaatteessa ei ollut mitään palaa.

Ei tuossa ole oikeastaan mikään muuttunut runkosarjaan. Jengi on REAL DEAL.
Tämä oli kyllä hauska miten tuon NHL-illankin asian tuntijat tyrmäsivät Vegasin tippumaan jatkosta, lähetyksen alusta osattiin kyllä saarnata tuosta Kingsin hitaudesta, mutta jostain syystä sitten unohdettiin että Vegas on aika nopea jengi ja jos mieluisia vastustajia olisi pitänyt hakea niin varmaan Ducks ja Kings olisivat aika korkealla olleet sillä listalla. Noh 2-0 kotona ei ole vielä mitään ennenkuulumatonta ja kyllähän tässä sarjassa voi mitä vaan käydä, on kuitenkin Vegas osoittanut olevansa oikea joukkue.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Vaikka Blake on saanut vuoden mittaan muutettua Kingsiä hieman jalallisempaan suuntaan, niin on kyseessä edelleen sarjan viiden hitaimman joukkoon kuuluva kokoonpano.

Vegasin "tähdettömän" miehistön jalkanopeus on paitsi myrkkyä Kingsile, myös hyvä muistutus siitä kuinka paljon ja mihin suuntaan peli on Losin jälkimmäisen mestaruuden jälkeen muuttunut. Eikä siitäkään ole oikeasti kuin neljä vuotta.
 
Ei tässä nyt mitään kätellä.

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vaikka miten bracketissa Kingsille edgen laitoin, niin ei haittaisi yhtään Vegasin liito kohti mestaruutta.

Näin markkinoinnin puoliammattilaisena voin vain kuvitella miten Bettman myhäilee tyytyväisenä Vegasin menestykselle.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Täytyy muistaa, että Kings joutui vetämään c-luokan puolustuksella. Kun nyt saavat edes taas Doughtyn kaukaloon seuraavaan peliin, niin saumat ovat ihan toista luokkaa. Mä sanoisin melkein niin, että Doughtyn pelikielto yhdistettynä Losin puolustuspään loukkaantumisiin, teki Game 2 pelin, jonka Vegasin lähes täytyi jo ennakolta voittaa. Muuten kyse olisi ollut menetystä mahdollisuudesta.
 

Kyle

Jäsen
Vaikka Blake on saanut vuoden mittaan muutettua Kingsiä hieman jalallisempaan suuntaan, niin on kyseessä edelleen sarjan viiden hitaimman joukkoon kuuluva kokoonpano.

Vegasin "tähdettömän" miehistön jalkanopeus on paitsi myrkkyä Kingsile, myös hyvä muistutus siitä kuinka paljon ja mihin suuntaan peli on Losin jälkimmäisen mestaruuden jälkeen muuttunut. Eikä siitäkään ole oikeasti kuin neljä vuotta.
Kopitar 0+0
Carter 0+0
Toffoli 0+0
Brown 0+0
Doughty 0+0
.
.
.

Jo pelkästään Muzzinin ja Doughtyn puuttuminen on antanut älyttömästi "tasoitusta" ja siihen nähden yhteensä 3 maalia omiin 150 minuutin aikana on varsin lupauksia herättävä suoritus, tosin tämä suurimmaksi osaksi Quickin jumala-moodin ansiota. Kuitenkin vaikka Kings ei kokonaisuudessa ole nopeajalkaisin joukkue, niin yksilötasolla Kopitar ja Carter on pitkän aikavälin otannalla tämän sarjan kaksi parasta hyökkääjää ja Toffoli, Pearson, Brown antavat hyvää taustatukea.
Jos Quickin taso säilyy, niin itsellä on vahva usko että kotona Kings kotiareenan ja vaihtoedun turvin terävin kärki klaaraa otteluvoitot kahteen-kahteen ja game 5:ssa on ryöstön paikka.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, LA Kings, ManU
Tiukkoja matseja lukeminen puolesta ollut. Vegas ollut kuskin paikalla ja syystäkin johtaa sarjaa 2-0. Doughty pelaa yöllä, mikä on elintärkeää jatkon kannalta. Saisi se Muzzinkin alkaa tulemaan piakkoin pelikuntoon. Kahteen peliin yksi tehty maali. Syyttävää sormea voi ja pitääkin osoittaa hyökkäyksen suuntaan.

Quick pelaa erinomaisella tasolla, tarjoten mahdollisuuden voittaa. Kotona olisi jo pakko alkaa voittosarakkeeseen tulla voittoja, muuten alkaa mennä jo aika tukalaksi. Toisaalta, on tämä sama runko ennenkin noussut 0-3 tappioasemasta, 4-3 voittoon.

Omiin luotetaan ja en edelleenkään usko Sin Cityn tästä jatkoon kampeavan.
 
Leijonasydämestä huolimatta aina Slovakian kultaisen sukupolven tukena.

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Quick on ollut maalilla ihan päälläseisontamoodissa, mutta kyllä se Flower toisella veräjällä on myös ollut fantastinen - niin kuin oli jo runkosarjassakin. Ei tosiaan ole taputeltu vielä tämä sarja, mutta Knightsin osalta näyttää nyt aivan pirun hyvältä.
 
Large Professor in the house, you know how we do
I skate on your crew like Mario Lemieux

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Ottelu kolme: https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/vegas-golden-knights-2017–2018.63467/page-48#post-7565819

Kings on ollut liikaa Kopitarin ja Carterin ketjujen varassa eivätkä Kempen ja Thompsonin koostumukset saa juuri mitään aikaan hyökkäyspäässä verrattuna Vegasin alaketjuihin Eakinin ja Bellemaren johdolla. Kahdella ketjulla harvemmin voitetaan neljää. Mäkinen taisi Yle Puheen NHL-illassa olla oikeassa siinä, että sarja päättyy puhtaasti 4-0. Voittaja tosin mennee pieleen, heh.
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, LA Kings, ManU
Vegas jatkoon voitoin 4-0. Tuskinpa kukaan osasi tuollasia lukemia iskeä pöytään, kun playoffveikkauksia iskettiin kehiin. Tiukka sarja loppuun asti, joka kulminoitui lopulta kahden hirmuvireessä olevan veskarin pelaamiseen.

Fleury pelasi aivan käsittämättömät neljä peliä. Päästettyjen maalien keskiarvo häikäisevä 0,84 ottelua kohden. Toivon Vegasille kaikesta huolimatta pitkää kevättä, sillä juuri tällaisista tarinoista se urheilun hienous syntyy. Bandwagonissa ollaan.

Ja pitihän sen juuri olla McNabb, joka tuikkaa sen maalin, millä kesälomat alkaa.
 
Leijonasydämestä huolimatta aina Slovakian kultaisen sukupolven tukena.

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Ottelu neljä: https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/vegas-golden-knights-2017–2018.63467/page-48#post-7569324

Kiitoksia sarjasta Kings-kannattajille. Nostan hattuani Kopitarille, joka koitti yksin tehdä tästä sarjan Quickin ohella. Kapteeni-Brown jos olisi osunut paikoistaan, joita hänelle siunaantui joka pelissä, Vegas ei olisi voittanut tätä puhtaasti. Kingsin pakistosta jäi mieleen Fantenberg, joka oli melko pahasti viennissä kahdessa viimeisessä pelissä. Doughtynkin anti jäi piippuun isosta vastuusta huolimatta ja alaketjuilta ei tullut tarvittavaa tukea hyökkäyspäässä.

Fleuryn suoritus hämmästyttää, vain kolme maalia omiin neljässä ottelussa. Lisäksi Vegas voitti sarjan tekemällä vain yhden ylivoimamaalin, mutta alivoima oli sitten sitäkin timanttisempaa. Sama homma toki Los Angelesilla. Kahdeksan joukkoon voi siis edetä ilman hyvää ylivoimaa, mutta San Josea vastaan sen soisi toimivan tehokkaammin. Tämän sarjan puhtaasti voittaminen on mukava kruunu jo nyt tälle kaudelle ja kaikki minkä Vegas saavuttaa tästä eteenpäin, on pelkkää bonusta. Olen huojentunut siitä, että sarja meni nopeasti poikki ja saan viikon tauon raportoinnista muiden sarjojen toivottavasti venyessä seiskapeliin asti.

E: Ex-kapteeni se Brown taitaa olla, mutta johtava pelaaja kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat
Fleury pelasi aivan käsittämättömät neljä peliä. Päästettyjen maalien keskiarvo häikäisevä 0,84 ottelua kohden.
Tilastot muuttuvat edelleen vieläkin käsittämättömämmiksi. 0,84 oli siis tilanne kolmen ottelun jälkeen. Nyt kun neljä ottelua on pelattu, tilastot näyttävät tältä:

GAA: 0,65
S%: 97,7
2 SO

Alkavat näyttämään jo Pekka Rinteen tilastoilta viime kauden avauskierrokselta Blackhawksia vastaan.
 
1991 | 1992 | 2009 | 2016 | 2017
1969 | 1970 | 1974 | 1980 | 1983 | 1998 | 2011
1995 | 2011 | 2019
Tilastot muuttuvat edelleen vieläkin käsittämättömämmiksi. 0,84 oli siis tilanne kolmen ottelun jälkeen. Nyt kun neljä ottelua on pelattu, tilastot näyttävät tältä:

GAA: 0,65
S%: 97,7
2 SO

Alkavat näyttämään jo Pekka Rinteen tilastoilta viime kauden avauskierrokselta Blackhawksia vastaan.
Onko tämä se sama kaveri, joka ei saa rantapalloakaan kiinni playoffseissa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy