Veeti Vainio – ikuinen lupaus vai ensi kauden yllättäjä?

  • 4 882
  • 10

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Aloitetaan nyt Veetillekin oma ketju, koska hänen pitäisi olla kunnossa ja ensi kausi lienee hänen uransa viimeinen näytön paikka. Tuo viestiketjun otsikko oli vähän surullista kirjoittaa, koska samalla tavalla se olisi voitu rustata neljän viime kauden alla. Kouvolassakin hänestä toivottiin läpimurtopelaajaa, mutta saatiin vain täytettä vemppaosastolle.

Onhan Vainion tarina ihan järjettömän surullinen. Kiistattomasti huippulahjakas kaveri, jolla olisi lahjojen puolesta vain taivas kattona - siitä kertoo jo NHL-varauskin. Mutta vamma vamman perään on lyönyt kapuloita rattaisiin - ja erityisen irvokas oli viime kausi, sillä kun viimein piti vammojen olla historiaa ja nälkäinen pelaaja pääsemässä irti, lähti treenaaminen käsistä ja kaveri veti itsensä ylikuntoon, mistä palaaminen sitten ottikin koko kauden.

Nyt ollaan siis jälleen kerran tilanteessa, missä täytyy kädet ristissä jo pelaajan itsensä takia toivoa, että hän pysyisi terveenä ja pääsisi vihdoin lunastamaan lupauksia, joita häneen on kohdistunut.

Katsoin aikani kuluksi 2010-luvulta kaikki ne pakit, jotka ovat pystyneet pelaamaan A-nuorten SM-sarjassa yli piste-per-peli -tahdilla koko kauden. Joukko ei ole hirveän iso:

2009-10
Nico Lehto, Kärpät

2011-12
Esa Lindell, Jokerit

2014-15
Veeti Vainio, Blues


2018-19
Joonas Viinikainen, JYP

Vainio oli tuon tempun tehdessään kaiken lisäksi vasta 18-vuotias. Esim. Kärppien Lehto taisi olla jo 19 ja hänen tehoiluunsa saattoi vaikuttaa isosti se, että pelasi ykkösylivoimassa, missä oli sellaiset lupaukset kuin Junttila, Donskoi ja Komulainen.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Toivottavasti Veeti pystyisi pelaamaan ehjän kauden, noin rikkinäisten kausien jälkeen se olisi vähintäänkin kohtuullista. Hieno homma että kaveri jaksaa vielä yrittää!

Nuo A-junnujen tilastot ovat sinänsä mielenkiintoisia, mutta ei niistä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä kuitenkaan voine tehdä. Veetillä on kovemmat tilastot A-junnujen SM-sarjasta kuin esimerkiksi Sami Vatasella tai Miro Heiskasella, mutta siihen on muitakin syitä kuin Veetin taidot!
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielenkiintoista olisi tietää treenasiko Veeti viime kauden alla merkittävästi enemmän kuin muut ja kuka ylipäätään valvoo SaiPassa kesäharjoittelua, Bemuko?

Itsellä on sellainen käsitys (olkookin että se on suoraan Konna Kontiolan kesäharjoittelu manuaalista) että kesällä eivät pelaajat turhan paljoa ressaa treenamisesta, enemmänkin ollaan porukalla viihteellä ja jahdataan pesää.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Onko tosta ylikunnosta mitään faktaa olemassa vai onko vain vamman peittelyä? Toki hieno homma ja toisaalta ihan ymmärrettävää että olet missannut monta kautta ja sitten haluat treenata ittes tikkiin kun vihdoin kunnossa ja käy noin. Noh, toivotaan nyt sitten ehjää kautta kaikinpuolin. Kova tekijä taatusti jos menneet ajat on takanapäin ja pääsee terveenä kentälle.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Ei siitä koeajan pituudesta tainnut olla puhetta, mutta voisi arvata että marraskuun maaottelutaukoon mennessä pitäisi olla näytöt annettu? Ja jos homma ei Veetin kanssa toimi ja varsinkin jos kiekollisempaan rooliin kaavaillut pakit (Autio, Salo, Seppälä...) eivät ole täysin vakuuttaneet, niin sitten voisi katsoa puolustukseen täsmävahvistusta artisti-osastolta.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mikäköhän on koeajan tavoite? Tuskinpa ainakaan Vainiolle voi antaa tällä hetkellä kovin kovaa tavoitetta pelillisesti. Vainio ei ole kuitenkaan pelannut muutamana viime kautena kovin montaa ottelua joten varmasti menee pitkään ennen kuin Vainio pääsee taas takaisin Liigavauhtiin? Pelaamattomuuden puute tulee varmasti näkymään. Hienoa kuitenkin, että Veeti saa vielä mahdollisuutensa Liigassa ja paras tavoite ensi syksylle olisi varmaan se että Vainio pysyisi kunnossa ja pystyisi pelaamaan jääkiekkoa Liigatasolla. Siihen on varmaan hyvä rakentaa aluksi ja ehkäpä Vainiolle saattaisi tehdä hyvää pelata välillä myös Ketterässä. Mutta viime kesän pre-seasonilla Vainio pelasi hyvät harjoituspelit, joten saa yllättää positiivisesti myös oikeissa Liigapeleissä. Jos Vainio kestää ensi kauden kasassa niin kyllähän hänelläkin on hyvät mahdollisuudet noussa vielä hyvälle tasolle Liigassa kuten Joni Nikolle kävi pitkän loukkaantumisen jälkeen. Vainio on kuitenkin vielä nuori pelaaja joten ei se myöhäistä ole vielä.
 

redpecka

Jäsen
Mikäköhän on koeajan tavoite? Tuskinpa ainakaan Vainiolle voi antaa tällä hetkellä kovin kovaa tavoitetta pelillisesti. Vainio ei ole kuitenkaan pelannut muutamana viime kautena kovin montaa ottelua joten varmasti menee pitkään ennen kuin Vainio pääsee taas takaisin Liigavauhtiin?
Luulisi, että katotaan ylipäätään pystyykö pelaamaan jääkiekkoa. Parempaa sopparia tuskin olisi Liigasta mistään saanutkaan.

Onnistuessaan ja kaiken mennessä optimaalisesti siinä on musta heppa pakistoon, jota ei edes olla kaavailtu vakavissaan mihinkään.

Itse en valitettavasti jaksa innostua liiemmin. 9.-pakkina lähtee kauteen kuten Löfman 6.-sentterinä. Saa yllättää. (rankingit hatusta)
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
On sen verran vaisut tunnelmat SaiPa-leirissä, että nostetaan nyt esiin yksi kauden onnistujista. @mirasane avasi tämän ketjun viime kesänä, ja nyt voidaan todeta, että onneksi Veeti Vainion uraa ei tarvitse ainakaan vielä kommentoida Menetettyjä lahjakkuuksia -ketjussa.

Voittoisassa KalPa-ottelussa Kaarlehto paikkasi Vainion hasardit, mutta Veeti jatkoi ottelun loppuun asti omalla tyylillään. Oletan että Veetillä on valmennusjohdolta lupa/määräys osallistua hyökkäyksiin aktiivisesti, tarvittaessa myös isolla riskillä. KalPa hallitsi kolmatta erää täydellisesti, tilanne oli 2-2 ja peliaikaa oli jäljellä reilu minuutti. Jatkoajalle pääsy alkoi tuntua mahdolliselta, mutta Veeti ei varmistele vaan lähtee tekemään peliä vastustajan päätyyn. Sieltä syöttö maalin eteen, ja onneksi Zaboon voi luottaa! (Niin teki Ramukin erän alussa, KalPan sekoiltua Ramu syötti kiekon Zabolle takatolpalle eikä todellakaan viitsinyt ängetä tunkea maalin edustalle varmistamaan että meneehän se kiekko varmasti maaliin.) Näitä suorituksia on ilo katsella, toivottavasti loppukauden aikana saadaan lisää tällaista.

Täytyy vielä hehkuttaa onnettoman Tappara-ottelun maalia. Veeti ampuu täydestä luisteluvauhdista rennon ja tarkan 136,9 km/h rannelaukauksen! Ei laukauksen lujuus ole tietenkään mikään itseisarvo, mutta onhan se hauskaa, että esimerkiksi Mikko Kousa tai Petteri Nikkilä eivät ole koko kauden aikana laukoneet kertaakaan lujempaa kuin tuo Veetin rannari.

Saa nähdä mihin Veeti vielä urallaan yltää. Kylmähermoinen ratkaisija, jonka vahvuuksia ovat luistelu ja laukaus, ja joka ei ole kooltaan mikkihiiri.
 
Viimeksi muokattu:

redpecka

Jäsen
Veetin riskiherkkyydestä valitetaan liikaa. Hänellä on SaiPan kolmanneksi paras +/- lukema Kojon (!) ja Löfmanin jälkeen. Samaaa vaan lisää!
Niinhän se juuri oli Maalahdenkin kanssa. Jonkun liean tai suitsien sijaan hommaisin siihen pakkikaveriksi jonkun ekankaudencarsonin. Viimeistään ensi kaudelle.

Lisäys: Veetillä menee aika pipolaarisesti nuo plusmiinukset. Miinusneljästä noustaankin sitten seuraavassa pelissä pluskolmeen. Sattuu ja tapahtuu, mutta niinhän tuo koko joukkue kiihtyy tarvittaessa huonosta hyvään alle kymmenessä sekunnissa kunnes jarrut bragaa ja tussautetaan päin tammea.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös