Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 111 458
  • 643

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Truscottin ja USA:n kisojen kolmas peli oli USA:n ylikävely Itävallan yli. Truscott pelasi noin 14 minuuttia, mutta ei tullut tehoja. Edelleen pääpaino tuossakin pelissä Truscottilla oli oman pään pelaamisessa, mutta muutamia hyökkäysten tukemisiakin nähtiin kun vapaata väylää riitti. Tasoero joukkueiden välillä oli niin valtava (pelin laukauksetkin 56-15), että kyllähän tässä odottaa jo jenkkienkin kohdalla niitä kovempia pelejä missä testataan paremmin yksilöitäkin.

USA:n pelit toistaiseksi (Saksa, Sveitsi ja Itävalta) on kävelty läpi maalierolla 19-2 ja enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia jos siellä olisi ollut tahtoa tai vähän enemmän tuuria. Seuraava USA:n peli on Ruotsia vastaan ja tuosta voisi sitten kuvitella olevan tulossa jo tasaisempi peli. Tai ainakin toiveissa olisi sellaisen näkeminen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nuorten kisojen päivitystä Canucksin prospecteilta:

Jurmolle tuli noin 15 minuuttia peliaikaa Slovakiaa vastaan, kun Suomi voitti pelin 9-3 lukemilla. Jurmo erottui jälleen hienolla luistelullaan, mikä auttoi Suomea purkamaan painetta ja loi hyökkäyspeliä. Tuo Jurmon koko/luistelu -yhdistelmä on kyllä ihan lupaava paketti jatkoa ajatellen jos hän oppii prosessoimaan peliä vähän paremmin. Omassa päässä tuli omaan silmään muutamia hieman vääriä sijoittumisia. Jurmo on kokonaisuutena ihan hyvällä polulla tällä hetkellä kuitenkin.





Truscott pelasi USA:n 3-2 voitossa Ruotsia vastaan noin 13 minuuttia. Nuo minuutit olivat edelleen Truscottille joukkueen vitospakin lukemia (USA peluutti seitsemää pakkia). Nyt tuli vähän enemmän painetta omaankin päähän, vaikka joukkueena USA vei peliä aika selvästi (kolmannessa erässä laukaukset olivat 40-19 vähän alle 10 minuuttia ennen loppua) viimeistä viittä minuuttia lukuun ottamatta. Tuon paineen Truscott kesti mielestäni ihan hyvin. Jos hänestä joskus kasvaisi tuollainen Dermottin kaltainen puolustaja, tuo olisi erinomainen tulos tältä vitoskierroksen varaukselta.

Lekkerimäki on mielestäni parantanut vähän peli peliltä, mutta on edelleen pimennossa. USA-pelissä tuli noin 11 minuuttia peliaikaa ja yksi laukaus. Isossa kuvassa en ole lainkaan huolissani tästä kuitenkaan. En ole pitkään aikaan arvottanut nuorten tulevaisuutta näiden turnausten kautta. Esimerkiksi Hughes teki +1 draft-kauden u20 MM-kisoissa seitsemään peliin 0+2 pisteet, kun on nyt noussut tuollaiseksi noin 70 pisteen NHL-pakiksi. Pettersson jäi puolestaan näissä kisoissa aikanaan selvästi mm. saman ikäisten Lias Anderssonin ja Alex Nylanderin varjoon (Andersson ja Nylander valittiin Ruotsin kolmen parhaan pelaajan joukkoon ja Petterssonia puolestaan ei). Mutta nyt näyttää siltä, että juuri näihin kisoihin Lekkerimäen panos jää pieneksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Taas lyhyet päivitykset näistä Vancouverin nuorten MM-edustajista:

Jurmo pelasi Suomella Kanada-pelissä noin 16 minuuttia ja oli mukana mielestäni enemmän positiivisesti, mutta Bedard teki yhden maalin Jurmon ollessa jäällä. Juuri sitä maalia ennen Jurmo löysi oman paikkansa toisessa päässä, mutta tuosta ei maalia tullut. Pari videota Jurmosta twitteristä:








Lekkerimäen esitys Saksaa vastaan loi odotuksia siitä, että ehkä näissä kisoissa on sittenkin edessä vielä roolia tulospuolellakin. Mielestäni hän on parantanut vähän peli peliltä ja nyt tuli kaksi syöttöäkin. Lekkerimäki pelasi pelissä noin 14 minuuttia, eli pientä lisäystä tuli jääajoissa edellisiin peleihin nähden. Lekkerimäellä on nyt kolme syöttöä neljään peliin ja peliä kohden on tullut noin 12 minuuttia peliaikaa.

Tänään alkaa sitten kisoissa pudotuspelivaihe. Suomi/Jurmo pelaa Saksaa vastaan, Truscott/USA pelaa Tsekkiä vastaan ja Lekkerimäki/Ruotsi pelaa Latviaa vastaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Truscottin ja USA:n kisat päättyivät heti alkuun pudotuspelivaiheessa Tsekkiä vastaan. Truscott pelasi tuossa pelissä vain 12:30, mikä johtui ehkä ainakin osaltaan siitä että USA oli puolet pelistä tappioasemassa eikä Truscottia tunneta puolustajana, joka kantaa noissa tilanteissa yleensä sitä suurinta vastuuta. Hän oli yhden takaiskumaalin aikana jäällä, mutta tuohon Truscottilla ei ollut osuutta (pistän tuosta pisteet vain Hauserin hyvälle laukaukselle).

Kokonaisuutena Truscottin kisat olivat siinä mielessä minusta yllättävänkin hyvät, että hän pystyi pitämään tuon vitospakin roolinsa läpi kisat eikä tehnyt mitään isompia virheitä puolustavan pakin roolissa. Lisäksi pääosin hän pelasi itselleen "väärällä puolella". Toisaalta hän oli jenkkien alkusarjan maali-iloittelusta huolimatta joukkueensa toinen pelaaja, joka ei merkkauttanut kisoissa yhtään pistettä (yksi ylärima ja pari hyvään paikkaan syöttämistä olisivat joissain toisissa olosuhteissa voineet tuodakin pisteitä).

Tulevaisuudessa ei voi mitään kovin isoja odottaa Truscottilta, mutta ehkä kolmosparin puolustava pakki voisi olla sellainen uran katto mikä olisi toiveissa. Canucksin prospectien leirillä antamien näyttöjen ja muutenkin Truscottia ei kuitenkaan pidetä yleisesti esimerkiksi Myrenbergin edellä, vaikka toinen näissä kisoissa pelasi ja toinen puolestaan ei.

Jurmo jatkoi ihan hyviä otteitaan Suomen pelissä Saksaa vastaan ja pelasi 17 minuuttia pelissä. Ajoittain tulee omaan silmään pieniä virheitä, mutta hän näyttää ottaneen kokonaisuutena askelia parempaan suuntaan oman pään pelin lukemisessa ja hyökkäysten käynnistämisissä, mitä draftin aikana vähän epäiltiin. Tuo koko ja liike -yhdistelmä on hyvä peruslähtökohta nuorelle pakille. Jurmo oli raporttien mukaan hyvä jo Canucksin leirillä, joten nyt näyttää ihan hyvältä. Ei sieltä varmaan koskaan mitään tähteä ole tulossa, mutta jos tulisi hyvä syvyyspakki, niin tuo olisi jo erinomainen ja tärkeä tulos tältä varaukselta.

Lekkerimäen ja Ruotsin kisat ovat olleet kokonaisuutena minulle pettymys toistaiseksi, vaikka edellisen pelin kaksi syöttöä antoivat jo merkkejä paremmasta. Nyt huomasin olevani Latvian puolella ja hyvin taistellut Latvia oli lähellä voittoakin tuosta pelistä, mutta Ruotsi käänsi pelin kolmannen erän puolivälissä. Pitää toivoa, että Ruotsi ei nyt sitten herää Suomea vastaan tänään/huomenna kun pelataan paikasta finaaliin.

Lekkerimäki on ollut useimmissa peleissä näkymätön ja nyt tuli parikin Ruotsin kannalta pahaa vastahyökkäystä Lekkerimäen menetettyä kiekon hyökkäyspäässä. Peliaikaa tuli 12 minuuttia ja noiden aikana yksi laukaus. Toisaalta en tiedä voiko Lekkerimäeltä vaatiakaan mitään kovin merkittävää panosta, kun koko joukkueen peli on tuota tasoa. Toisaalta kun tämä on kuitenkin tulosurheilua ja Ruotsi on nyt neljän joukossa, niin ehkä olen vähän turhan ankara, mutta omaan silmään joukkueen peli ei ole kuitenkaan ollut hyvää. Ja toivottavasti tämä arvostelu ei nyt sitten ollut yön peliin mikään jinxaus.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Suomi/Jurmo ja Ruotsi/Lekkerimäki pelasivat viime yönä paikasta finaaliin. Pelin voitti Suomi 1-0 ja olisi paikkojen puolesta voinut voittaa parillakin maalilla, mutta Wallstedt otti hyvin kiinni paikat ja pariin kertaan maaliraudat olivat esteenä lisämaaleille. Suomi pelistä ensi yönä pelattavaan finaaliin Kanadaa vastaan ja Ruotsi tämän illan pronssipeliin Tsekkiä vastaan.

Lekkerimäki pelasi Ruotsin hyökkääjistä vähiten (tasan 10 minuuttia), mutta pelasi vähät minuuttinsa ihan hyvin. Alkupuolella peliä hän nousi hyvin Puution ohi maalille saakka, mutta ei saanut tuosta kiekkoa nousemaan riittävästi ja osumaa. Silti tuo oli yksi Ruotsin koko pelin parhaista paikoista ja tuli yksilösuorituksen seurauksena. Tuo jäi Lekkerimäen pelin ainoaksi laukaukseksi kohti maalia.





Lisälaukauksia olisi voitu nähdä Ruotsin päästyä pitkälle 5-3 ylivoimalle. Lekkerimäki otettiin tuossa jäälle vasemmalle puolelle josta hän olisi voinut joko laukoa tai syöttää keskelle. Tuon pelin parhaan paikkansa Ruotsi kuitenkin möhli kun pakit Andrae ja Grans lähinnä syöttelivät keskenään ja laukoivat kauempaa ilman maskia. Tuo oli Montenilta kuitenkin hyvä luottamuksen osoitus joukkueen nuorinta pelaajaa kohtaan.

Jurmo pelasi puolestaan 14 minuuttia Suomella ja pelissä nähtiin niin hyvää kuin huonoakin. Hyvää oli se, että Jurmo pystyi jälleen käyttämään tuota hyvää liikettään pelin nostamisissa karvaajia karkottaessaan ja tuki hyökkäyksiä. Mustana hetkenä tuli sitten toisen erän alun tilanne, jossa Ruotsi oli lähellä tehdä maalin Jurmon harhasyötön jälkeen. Vähän tuon jälkeen samassa vaihdossa Jurmo menetti kiekon omassa päässä haudottuaan sitä vähän turhan pitkään ja Ruotsi oli toisessakin maalipaikassa. Ihan ansaitusti Jurmo huilasi tuon vaihdon jälkeen.





Tärkeintä oli kuitenkin se, että Jurmo pystyi parantamaan peliään tuon huonon vaihdon jälkeen. Useimmat pelaajat tekevät ajoittain virheitä ja tärkeintä on se, miten noiden jälkeen noustaan. Jurmo näytti kykenevän parantamaan tuon huonon hetken jälkeen. Tuon jälkeen hän ei ollut riski omassa päässä eikä toisaalta säikähtänyt tuota vaihtoaan liikaa, vaan pelasi vahvuuksillaan. Kolmannessa erässä yhdestä Jurmon noususta seurasi Mäenpään tolppalaukaus.





Tämäkin hetki oli yksi Jurmon pelin näkyvimmistä:





Tänään siis Jurmo finaalissa ja Lekkerimäki pronssipelissä. Toivottavasti Suomi pystyy vastaamaan Kanadan kovalle joukkueelle ja pystyy haastamaan voitosta tosissaan. Lekkerimäelle toivoisi lisää peliaikaa etenkin hyökkäyspään aloituksissa, mutta epäilen sitä Montenilta tulevan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ruotsi ja Lekkerimäki voitti lopulta nuorten MM-turnauksesta pronssia kun Tsekki kaatui pronssipelissä 3-1 lukemilla. Toivoin Montenin antavan Lekkerimäelle lisää vastuuta pronssipelissä, mutta Monten päinvastoin leikkasi hänen peliaikaansa kuuteen minuuttiin enkä itse keksi tuolle edes syytä, sillä ainakin minun mielestä Lekkerimäki pelasi ihan hyvin pelin alun enkä nähnyt hänen ongelmana muutenkaan oman pään pelaamista.

Pronssimitali on tästä turnauksesta kaikesta huolimatta hyvä saalis nuorelle hyökkääjälle. Lekkerimäki saa ikänsä puolesta pelata vielä kahdet nuorten MM-kisat ja uskoisin, että seuraavissa kisoissa on luvassa isompaa vastuutakin. Nyt nämä kisat menivät vielä kieltämättä vähän tunnustellen tätä tasoa ja hyvin pienessä roolissa.

Nyt vaan hyvä kausi alle Djurgårdenissa Östlundin ja Öhgrenin kanssa ja ehkä tuossa on taas se sama ketju seuraavissa kisoissa, minkä peliä ihastelin keväällä u18 kisoissa. Sentteri Östlund ei nyt päässyt Montenin joukkueeseen lainkaan mukaan, kun siellä arvostettiin enemmän työjuhtia.

Finaalipeli Suomen ja Kanadan välillä oli mielestäni kisojen paras ottelu. Kanada hallitsi pelin alkua odotustenkin mukaisesti aika selvästi, mutta Suomi tuli runsaista jäähyistä huolimatta komeasti peliin mukaan ja vei pelin jatkoerään saakka (häviten lopulta katkerasti). Jurmo seurasi läheltä Dufourin maalia ja ottaisi tuon varmaan takaisin jos vaan saisi. Pehmeä välin pelaaminen kiinni antoi Dufourille paikan laukoa ja kieltämättä kanadalainen pisti vielä hyvän laukauksen tuossa.

Tuon tilanteen ulkopuolella Jurmo pelasi jälleen vahvan pelin. Hänellä oli aikaisempia pelejä vähemmän aikaa nostaa kiekkoa omista Kanadan vahvan karvauksen alla, mutta Jurmo antoi teräviä syöttöjä omista ja pystyi nostamaan jälleen peliä. Tällä kertaa Jurmo sai myös roolia alivoimilla Suomen runsaiden jäähyjen aikana ja pelasi mielestäni nuokin tilanteet hyvin. Suomi taisteli hienon finaalin ja kisat, mutta hävisi kalkkiviivoilla mahdollisimman niukalla marginaalilla. Kiekko oli erittäin lähellä päätyä ennen Johnsonin voittomaalia jo toiseenkin päähän.

Kokonaisuutena nämä kisat antoivat minulle mukavasti lisää toivoa Jurmon ja Truscottin tulevaisuuden suhteen, mutta Lekkerimäen rooliksi jäi lähinnä penkin lämmittäjän virka. Lekkerimäellä on onneksi vielä ne pari seuraavaa kautta antaa näyttöjä tällä tasolla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves







Tämä mononukleoosi on ollut kyllä minun mielestä vähän erikoinen, pitkäkestoinen ja ilmeisesti siellä on menty sen kanssa sitten aaltoliikettä?

Oman käsitykseni mukaan tuo pusutaudista toipuminen saattaa ottaa pari (2-3) kuukautta, mutta Lekkerimäki sai tuon maaliskuun lopussa ja oli kuukauden sivussa. Hän pystyi pelaamaan kuitenkin huhtikuun loppupuolella u18 kisat ja olemaan siellä tähdistökentässä (oletin, että tuo oli jo voitettu sairaus). Tuon sairastumisen vuoksi hän joutui jättämään kuitenkin u18 kisojen jälkeen draftin combinen testit/testejä väliin sanoen ettei ole 100% kunnossa. Nyt sitten viiden kuukauden päästä tuosta sairastumisesta olo ei ollut ilmeisesti vieläkään täysin normaali.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin Corey Pronman sijoitti Vancouverin alle 23 vuotiaat pelaajat 14. sijalle koko NHL:n kesken omassa rankkauksessaan.


Tänä vuonna järjestys oli:

1. Huges
2. Podkolzin
3. Höglander
4. Lekkerimäki
5. Karlsson
6. Klimovich

Muut aakkosittain: Åman, Jurmo, McDonough, Pettersson, Silovs, Truscott

Viime vuonna Vancouverin sijoitus Pronmanilla oli seitsemäs, mutta tuosta Pettersson ja Rathbone ovat nyt kasvaneet ulos, kun kumpikin ehti täyttää 23 vuotta. Lisäksi Höglander pelasi huonon toisen NHL-kauden.

Neljä vuotta sitten Canucks oli Pronmanin "farm system vertailussa" jopa toisena ja tuolloin Pronmanin järjestys oli:

1. Hughes
2. Pettersson
3. Gaudette
4. Lind
5. Juolevi
6. Demko
7. Dahlen
8. DiPietro
9. Lockwood
10. MacEwen
11. Jasek
12. Woo
13. Gadjovich
14. Brisebois
15. Rathbone
16. Madden
17. Palmu
18. Manukyan
19. Utunen
20. McEneny

Tuolloin tuntui, että Canucksin pitäisi olla jopa kärjessä, sillä "laadukasta prospectia" tuntui kasvavan joka oksalla. Nyt neljä vuotta tuon jälkeen voidaan todeta, että kärki oli erinomainen, mutta ei tuosta määrällisesti nyt kovin moni NHL-pelaajaksi kasvanut. Molareissa Pronman ei ole ollut mielestäni useinkaan mitenkään kovin hyvä arvioimaan tulevaisuutta eikä tuo Demkon sijoitus esimerkiksi Lindin alapuolella sinänsä yllätä (vaikka takana oli jo yliopistosarjojen parhaaksi maalivahdiksi valinta ja AHL:n tähdistöpeli). Toki molarit ovatkin vähän woodoo-ryhmää ja vaikeasti arvioitavia kun paikkojakin on niin vähän.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Niin vaan sieltä taiottiin Millerille 7 vuoden ja 8 millin jatkosopimus. Sopimus itsessään hyvä tai loistava noilla nykyisillä tehoilla, mutta kyseessä kuitenkin 30 vuotias pelaaja, kun sopimus astuu voimaan. Ja onhan tuossa melkoiset talkoot luvassa ens vuonna, kun Horvat tulee UFA:ksi. Toki itse toivoisin nopeaa jatkosopimusta myös hänelle nyt tähän perään.

Toivotaan, että tuolla olisi joku suunnitelma tehty kuinka cappia operoidaan. Horvatilla on vuosi jäljellä ja Pettersson & Podkolzin kaksi. Toki kahden vuoden päästä Myers, Pearson ja Dickinson tuovat helpotusta cappiin, mutta vielä ens kesänä sitä ei ole tulossa oikeastaan ollenkaan. Päinvastoin silloin joukkueelle ystävälliset sopparit loppuvat Schennin, Dermottin ja Kuzmenkon osalta.

Joka tapauksessa Millerin soppari oli loistava asia! Ei tuon tason pelaajia mistään saa hommattua ilman, että joudut vastaavista luopumaan.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Niin vaan sieltä taiottiin Millerille 7 vuoden ja 8 millin jatkosopimus. Sopimus itsessään hyvä tai loistava noilla nykyisillä tehoilla, mutta kyseessä kuitenkin 30 vuotias pelaaja, kun sopimus astuu voimaan. Ja onhan tuossa melkoiset talkoot luvassa ens vuonna, kun Horvat tulee UFA:ksi. Toki itse toivoisin nopeaa jatkosopimusta myös hänelle nyt tähän perään.

Toivotaan, että tuolla olisi joku suunnitelma tehty kuinka cappia operoidaan. Horvatilla on vuosi jäljellä ja Pettersson & Podkolzin kaksi. Toki kahden vuoden päästä Myers, Pearson ja Dickinson tuovat helpotusta cappiin, mutta vielä ens kesänä sitä ei ole tulossa oikeastaan ollenkaan. Päinvastoin silloin joukkueelle ystävälliset sopparit loppuvat Schennin, Dermottin ja Kuzmenkon osalta.

Joka tapauksessa Millerin soppari oli loistava asia! Ei tuon tason pelaajia mistään saa hommattua ilman, että joudut vastaavista luopumaan.
Tämä tuli jopa vähän yllätyksenä. Vähän lyhyempänä olisi maistunut vielä enemmän, mutta tämäkin kelpaa.

Sanoisin että isoin pelaaja joukkueessa ja tuo hyvää jatkuvuutta ja kokemusta muuten nuoreen jengiin.

Toivottavasti vain pysyy ukko ehjänä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Millerin jatkosopimus jakaa ajatuksia faneilla ja itsellänikin.

Vancouver yritti kaikesta päätellen kaupata Milleria ja saada hänestä tilalle hyviä tulevaisuuden palasia, mutta ei saanut omasta mielestään riittävää vastinetta aikaan. Sinänsä en yhtään ihmettelekään tuota, kun katsoo vähän kesän markkinahintoja. Sopivan hintainen jatkosopimus ja ennen kaikkea ennen kautta oli listalla luultavasti seuraavana ja tähän nyt päästiin. Kaikki parhaat jenkkipelaajat eivät kävele Kanadasta ulos ja ilmeisesti niihin Millerin sanoihin viihtyvyydestä Vancouverissa oli myös katetta.

Tuo kahdeksan miljoonan palkka on Millerin tasoiselle pelaajalle seuran kannalta vähän parempi kuin odotin. Olkoonkin, että tasakentin tuloksen tekeminen voisi olla vielä parempaa. Miller on ollut kolmen viime kauden aikana kuitenkin NHL:n pistepörssin 12. tehokkain pelaaja, joka pystyy pelaamaan sentteriä tai laituria sekä tuo fyysisyyttä, johtajuutta ja aloitusosaamista. Yksi yhteen erittäin vaikeasti paikattavissa oleva pelaaja monipuolisuuden kautta tämän hetken tarpeisiin.

Millerin sopimus on turhan pitkä tai ainakin se nostaa isoja kysymyksiä. Se on kuitenkin nähty, että fyysisesti Miller on erinomaisessa kunnossa ja pitänyt itsestään hyvää huolta. Kun on katsellut esimerkiksi Canucksin leirin fyysisiä testejä ja treenivideoita siellä, Miller on ollut jopa ylivoimainen tietyissä asioissa. Ensi vuonna tulee kuitenkin 30 vuotta mittariin. Toki onhan tuolla paljon esimerkkejä, että ikä ei kaikilla kauhean merkittävästi näy jos pysyy terveenä.

Saa nähdä nyt sitten miten Canucks tulee tulevaisuuden suunnitelmat tekemään. Rebuildingiin en uskonut missään vaiheessa kun siihen Canucksilla on liikaa tärkeillä paikoilla hyvässä iässä olevia laatupelaajia. Aika rebuildingille meni jo Benningin aikana eikä seuraavaa tilaisuutta ole hetkeen tulossa. Retooliin uskoin kylläkin ja tuo sai lisää uskoa Rutherfordin sanoista. Mahdollisesti tuo retool-vaihe ei tule kuitenkaan kestämään kauan tai sitten sitä ei juurikaan edes tulla näkemään.

Tämä on pelkkää spekulaatiota, mutta mahdollista on, että Demkon ja Hughesin nykyisten sopimusten aikana (Demkon sopimus loppuu 2026 ja Hughesin 2027) Vancouver pyrkii nyt saamaan ongelmansa oikaistua. Millerilla on seurajohdon silmissä tässä mahdollisessa neljän-viiden vuoden suunnitelmassa oma arvonsa ja hän voi mennä myös ikänsä puolesta siihen. Jos tuossa menestysikkunassa onnistutaan ja sen jälkeen tulee suvantovaihe, Millerin pitkän sopimuksen loppuvuosilla ei tule välttämättä enää olemaan loppujen lopuksi niin isoa merkitystä.

Vancouver on siinä mielessä nyt ihan hyvissä asetelmissa, että joukkueella on tasonsa osoittanut Demko maalilla, paperilla syvin hyökkäys mitä on ollut pitkään aikaan, kolme laatusentteriä ja muutama hyvä laiturilupaus kasvamassa. Puolustus on ehkä kokonaisuutena parempi mitä usein annan itsekään sille arvoa, mutta kieltämättä sitä ja etenkin sen oikeaa puolta on pakko muokata. Hetkessä tuo ei tule muokkautumaan ja nuo tulevat sopimukset vaikeuttavat suunnitelmia.

Artem Zubin saaminen ensi kesänä mukaan olisi omissa toiveissa jos saataisiin sopiva sopimus (joukkueella on nyt muutama muukin venäläispelaaja riveissä, jotka saattaisivat tuossa auttaa) ja lisäksi jostain pitäisi löytyä toinenkin top4-pakki mukaan. Tämä tarkoittaisi puolestaan sitä, että jostain pitäisi pystyä myös karsimaan. Katselen mielenkiinnolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta Millerin sopimuksen myötä näyttäisi nyt siltä että joukkue ei tule kuitenkaan ottamaan suunnitelmissa ainakaan niin voimakasta retoolia mitä odotin.
 
Viimeksi muokattu:

Gemondo

Jäsen
Onko tuossa Millerin sopimuksessa minkälaisia siirron estäviä klausuuleja?

Mietin vaan että jos Miller jatkaa nykyisellä tasollaan myös tulevaisuudessa, niin ei tuo omaan silmääni miltään karmealta sopimukselta näytä, vaan voi olla vaihdettavissa tulevaisuuden palikoihin myös tulevaisuudessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari twitter-linkkiä sopimuksen puolesta ja vastaan ja vähän muitakin sekalaisia (ja sekavia) ajatuksia vielä Millerista ja sopimuksesta:

















Tämän sopimuksen merkittävyyttä mietin itse ehkä enemmän ensi kauden aikana ja sen jälkeen. Jos Canucks jatkaa Boudreaun aikana sitä peliä mitä joukkue pelasi viimeiset noin 50 peliä, menee playoffeihin, on siellä muutakin kuin kokemuksia keräämässä ja Miller pelaa samalla tasolla kuin viimeksi playoffeissa ollessaan, sopimusta voi olla vaikea kritisoida ensi kauden jälkeen. Jos taas joukkueen otteet ovat samaa luokkaa kuin Travis Greenin aikana viime kaudella, tässä on olemassa toisenlainenkin lopputulos lyhyellä tähtäimellä.

Pidemmän päälle selvää on, että lähelle kolmekymppiselle pelaajalle tehdyt pitkät sopimukset ovat aina riskejä. Minun mielestä tuo on vain realismia eikä persoonasta riippuvaa ajattelua. Mutta riskien ottaminen kuuluu bisnekseen. Ovat ne nuoretkin/varausvuorot aina riskejä siinä kuin kokeneemmille pelaajille tehdyt pitkät sopimukset (top10 varaukset kuten Juolevi ja Virtanen ym näissä esimerkkejä). Niiden riskien realisoituminen ottaa vaan pidemmän ajan tarkastelujakson.

Tuo missä näkee joukkueen tällä hetkellä olevan kokonaisuutena, on minun mielestä se merkittävä tekijä. Itse olisin kaikkein mieluiten ottanut Millerin tilanteessa vastaan hyviä nuoria pelaajia/korkeita vuoroja, sillä minun näkemykseni mukaan joukkueella on puolustuksessa paljon hommaa edessä. Mutta minä en yhtään tiedä mitä markkinoilla oli realistisesti tarjolla, miten Canucksin nuoret tästä kehittyvät, miten Millerin ura tulee tästä etenemään tai sitä, millaisia suunnitelmia joukkueella on puolustuksen suhteen.

Niin paljon kysymyksiä tässäkin, että parempi että antaa ajan näyttää millaiseksi sopimukseksi tämäkin tulee lopulta muodostumaan. Siltä se nyt kuitenkin vaikuttaa (juuri nyt) tämän jälkeen isommassa kuvassa, että Canucksin tarkoitus on yrittää saada menestystä Demkon ja Hughesin nykyisten sopimusten aikana. Itse veikkaan, että tuon puolustuksen solmun kanssa ottaa aikaa pari kautta. Seuraavaksi odottelen jonkun hyökkääjän vaihtoa johonkin puolustajaan, mutta katsellaan miten tässä edetään.

Näytti muuten Rutherfordin/Allvinin leiri edelleen pitävän muurinsa tiukkana. Tästäkään sopimuksesta ei entisille huhuleireille etukäteistietoja näyttänyt menevän.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pidemmän päälle selvää on, että lähelle kolmekymppiselle pelaajalle tehdyt pitkät sopimukset ovat aina riskejä. Minun mielestä tuo on vain realismia eikä persoonasta riippuvaa ajattelua. Mutta riskien ottaminen kuuluu bisnekseen. Ovat ne nuoretkin/varausvuorot aina riskejä siinä kuin kokeneemmille pelaajille tehdyt pitkät sopimukset (top10 varaukset kuten Juolevi ja Virtanen ym näissä esimerkkejä). Niiden riskien realisoituminen ottaa vaan pidemmän ajan tarkastelujakson.

Juuri näin. Jo Mc Nikke T tiesi, että jos haluaa saada on pakko antaa. Vaikka näissä pitkissä sopimuksissa ne riskinsä ovatkin ja keskustelupalstoilla näitä kauhistellaan, niin jostain syystä pitkiä sopimuksia tuolla vaan järjestäen tehdään lähelle ja yli kolmikymppisille huippupelaajille. Rutherfordin kommentti tuossa toisessa Dhaliwalin twiitissä on osuva. Canucksin kannattajakunnassa tuntuu olevan paljon niitä, joilla lasi on aina puoliksi tyhjä. Tämä on ihan empiriinen kokemus esim. Hfboardsilta.

Näin jälkikäteen täytyy muuten todeta, että Jim Benning teki aikanaan melkoisen hyvät kaupat Milleristä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Rutherfordin kommentti tuossa toisessa Dhaliwalin twiitissä on osuva. Canucksin kannattajakunnassa tuntuu olevan paljon niitä, joilla lasi on aina puoliksi tyhjä. Tämä on ihan empiriinen kokemus esim. Hfboardsilta.

Näin jälkikäteen täytyy muuten todeta, että Jim Benning teki aikanaan melkoisen hyvät kaupat Milleristä.
Totta, Canucksin fanit ovat kyllä etenkin HF:n puolella usein turhan negatiivisia. Kauhistellaan huutomerkein järjestäen etukäteen asioita joita ei ole tapahtunut. Mutta pitää sen verran sanoa noista, että paljon tuo riippuu puolestaan oman empiirisen kokemukseni mukaan kulloisenkin manageritahon edellisistä liikkeistä. Tuo negatiivisuus kasvoi kymmenenteen potenssiin Jim Elmer Benningin aikana. Edellisen managerin Mike Gillisin aikana tuota ei nähty omasta mielestä lähellekään niin paljon.

Benningilta nähtiin aikanaan myös hyviä liikkeitä. Jos tämä nykyinen joukkue saa jossain vaiheessa vielä menestystä, niin tämän rakentaminen menee pitkälle Benningin aikojen liikkeiden suuntaan. Miller oli noista varmaan paras hankinta. Vaikka voidaan miettiä aina myös sitäkin, että olisiko hänet saatu vähän halvemmallakin kuin "ilmaan heitetyllä" ykköskierroksella (Tampa oli tuolloin aika pakotettu tekemään ainakin jonkun liikkeen), sitä ei voi tietää oliko siellä kuinka paljon kilpailua taustalla.

Siirron aikaan tämä kauppa sai aikaan kahdenlaisia ajatuksia. Monien fanien mukaan Millerin olisi saanut esimerkiksi kakkoskierroksellakin johtuen Tampan tilanteesta. Lisäksi monia hirvitytti pistää tuo '20 tai '21 ykköskierroksen vuoro pois, kun Canucks oli varannut edellisinä vuosina ykköskierroksella sijoilla viisi (Juolevi), viisi (Pettersson) ja seitsemän (Hughes). Kolmantena tekijänä oli se, että monien mielestä joukkueen olisi pitänyt rakentaa vielä vähän aikaa. Näin jälkeenpäin voi kyllä sanoa, että tuo oli Benningilta hyvä liike ihan kuin miettii pelkästään tuota pelaajakauppaa.

Canucks Centralin Emergency Podcast -jakso Millerin sopimuksesta:


Jaksossa mukana Elliotte Friedman. Tuossa jaksossa esiin nousee monia asioita puolesta ja vastaan.

Tuohon liittyen, itsekin kuvittelin uuden seurajohdon haluavan vahvemman oman kädenjäljen rosteriin (toimiston puolelle on tullut sitten paljonkin muutoksia). Toistaiseksi he ovat sitoneet cappia (tai pitäneet) kiinni näihin edellisen seurajohdon "hankintojen" Petterssonin, Hughesin, Boeserin ja nyt Millerin sopimuksiin. Mikheyevin hankinta oli ulkoapäin ainoa isompi satsaus. Kuzmenkon hankinta toinen, mutta tuohon ei cappia ainakaan vielä kauheasti käytetty. Hamonic <-> Dermott -kauppa on ollut toistaiseksi oikeastaan ainoa kauppa. Lisäksi siellä on noita pienempiä liikkeitä.

No, saattaa olla hyväkin näin että antavat aikaa joukkueelle, kun Boudreaun aikana peli kulki viime kaudella. Nuo jotka on saatu sopimuksiin, kuuluvat olennaisina pelaajina joukkueen ytimeen, joten ainakaan Petterssonin ja Hughesin kauppaamisista ei varmasti ole käyty edes keskustelua. Mutta ehkä joku toinen uusi manageritaho olisi saattanut haluta muokata joukkuetta voimakkaamminkin omanlaisekseen. Toki vasta alle vuosi takana, joten ehtiihän tässä myöhemminkin tehdä liikkeitä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pistetään nyt tänne kun oli puhetta Vancouveristakin (toki muustakin) aika paljon. Ei toki enää nykyajan joukkueesta, mutta uskon, että pidempään joukkuetta / NHL:ää seuranneilla on liittymäkohtia sisältöön kuitenkin. Kyseessä on siis oman lapsuus-/nuoruusaikojen yhden suosikkipelaajani ja yhden Vancouverin pakkilegendan Jyrki Lumpeen haastattelu juuri taipaleensa aloittaneessa Ilveksen matkassa -podcastissa (paljon on tarinaa Ilveksestäkin, mutta myös NHL:stä):

 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Armyn artikkeli Nils Höglanderista:


Höglanderin ura draftin jälkeen oli nousua ja tulokaskausi oli hyvä, mutta viime kaudella tuli isoja ongelmia Boudreaun tultua valmentajaksi. Peliaika laski eikä tehojakaan enää tullut. Huono uran toinen NHL-kausi päättyi vielä loukkaantumiseen kun Nilsilla meni nivunen. Nyt kesän ajan hän on yrittänyt parantaa tuota ja kertoi artikkelissa olevansa hyvässä kunnossa tulevaan kauteen lähdettäessä.

I feel really good now. I don’t feel anything on the ice. I’ve had a good summer, a lot of rehab, workouts, and skates. I’m feeling like I’m in really good shape. I’m excited to start.

Boudreaun papereissa Höglanderin peli oli viime kaudella liian yksipuolista hyökkäävää kiekkoa ja tuon näki peliajoissakin. Siinä kun Greenin aikana Höglander ei pelannut yhtään alle 10 minuutin ottelua niistä 25 pelistä missä ehti pelata alkukaudesta ennen Greenin potkuja, Boudreau penkitti nuorta hyökkääjää välillä urakalla (Boudreaun aikana Höglander pelasi 35 peliä ja pelasi alle 10 minuutin iltoja seitsemän kertaa). Boudreau ruoski lisäksi Höglanderia medialle aika suorin sanoin:





Aika harvinaisen kovia sanoja valmentajalta nuoresta pelaajasta, mutta ehkä tuossa Boudreau ennakoi, että nuo sanat voivat kääntyä ennemmin puolesta kuin vastaan. Höglander (joka pelaa uraansa yhtä lailla itsensä kuin vain 13 vuotiaana kuolleen siskonsa puolesta) on ollut leirillä raporttienkin mukaan hyvässä kunnossa ja osallistunut joka päivä jo aikaisin leirin tapahtumiin yhdessä maalivahtivalmentaja Ian Clarkin ja molareiden kanssa.

Höglander tietää tilanteensa. Vancouver vahvisti laituriosastoaan kesällä Kuzmenkolla ja Mikheyevilla, joita ei neloseenkaan kaavailla. Höglander ei ole myöskään nelosketjun pelaaja ja hän pelaa puolestaan sopimuskauttaan (kuten Kuzmenko). Jollain lailla tulosyksiköihin pitäisi saada taas jalansijaa. Tällä kertaa vielä valmentajalta, jonka suosikkeihin taitava mutta huonosti omaa päätä pelannut ruotsalainen ei viime kaudella tosiaan kuulunut.

Mahdollisuudet Höglanderilla on ottaa paikka kolmesta ensimmäisestä ketjusta. Kahden viime kauden aikana yksikään vakiroolin Canucks-pelaaja ei kyennyt luomaan peliaikaan nähden 5vs5 -pelissä enempää maalipaikkoja tai vaarallisia maalipaikkoja kuin Höglander. Höglander oli lisäksi Boeserin jälkeen Canucksin tehokkain 5vs5 -pelaaja tulokaskaudella. Höglanderin kohdalla tuo ei jää myöskään yrityksestä tai tahdosta kiinni. Isoin asia mikä tuossa merkitsee on Boudreaun luotto Nilsin puolustuspeliä kohtaan.

Höglander tietää itsekin mitä tarvitaan ja mihin hänen pitää keskittyä jatkossa:

It’s always a little bit of a change with a new coach but I felt pretty good. Bruce [wanted] to change a little bit in my game, and I had to change. It was small things on defence and offence. Bruce had small things he wanted to change for me and I did my best to do that before I got injured.

Aikaisempaa kovempi kilpailuasetelmakin saa pisteitä ainakin vielä:

Yeah, I’m really excited about that. It makes the team better to have good competition in the lineup. And everyone has to play their best. I think competition is good for a team. It’s good for myself and other guys too.

Mutta katsotaan sitten millaista roolia siellä on tulossa kun kausi oikeasti alkaa. Tässä kun on vuosien aikana nähty yhtä ja toista hiihtelijää, joille kova palaute on näyttänyt menevän ihon alle, jotkut ovat tulleet leirille kuin Mikko Kivinen Lapinlahden lintujen vanhassa sketsissä ja osa on kritisoinut valmentajaa kun ei ole tullut automaationa hyökkäyspään roolia, Höglander on pistänyt työhousut jalkaan. Taito ja asenne on yleensä hyvä yhdistelmä. Homma on nyt pitkälle vaan sen puolustuspelin opettelun varassa.

***

Britannian kuningatar Elisabet II :n kuolema 96 vuotiaana oli eilisillan pääuutinen maailmalla. Elisabet ehti aikanaan käydä Vancouverissa:





Markus Näslund sai kunnian ottaa tuohon aloitukseen osaa joukkueen kapteenina. San Joselta aloittajana oli Mike Ricci, kun Sharksin kapteeni Owen Nolan puuttui pelistä. Jonkin verran tuo "selkävamma" sai osakseen keskusteluakin kun Nolan oli edellisessä pelissä vaikuttanut olevan ihan kunnossa. Nolanin syntymäpaikka ja sukujuuret vievät Pohjois-Irlantiin...

Pelin avauksessa Kanadan maajoukkuepaita päällä seremoniassa ollut Ed Jovanovski ehti vaihtaa Canucksin paidan, tuli peliin mukaan ja teki heti alkuun maalin. Vancouver voitti tuon pelin 3-2 lukemilla. Kuninkaallisista aarteista löytyy tuon pelin kiekko, jossa on Jovanovskin nimmari mukana (yhdessä Howie Meekerin, Wayne Gretzkyn ja Cassie Campbellin nimikirjoitusten kanssa).


 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks




Eli Danny DeKeyser tryoutille. En kyllä tiedä miten vielä yksi LD tuonne pakistoon mahtuisi, mutta onhan DeKeyser joskus ollut hyvä. Siitä on ikävä kyllä useampia vuosia ja sen jälkeen DeKeyserin kaudet ovat olleet hyvinkin rikkonaisia.

Itse olisin odotellut ennemmin RD:n hankkimista tuonne. Esim Michael Stone olisi ollut mielestäni järkevä testata. Mielestäni Stone oli viime kauden lopulla Flamesissä jopa varsin hyvä.

Edit. Vielä kuvat DeKeyser nykyisin vs parhaimmillaan.







 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
DeKeyser saattaa kyllä olla jo nähty. Selkäleikkaus ilmeisesti oli niin vaikea pari vuotta sitten. Hän tuo kuitenkin kilpailua leirille, mikä ei ole huono asia. Hänen suhteen yhdeksi vaihtoehdoksi saattaisi hyvän leirin jälkeen tulla ainakin tilanne, jossa hän tekisi sopimuksen ja menisi mentoroimaan Abbotsfordiin nuorempia pakkeja sekä olisi syvyydessä paikkaamassa mahdollisia loukkaantumisia. Hän oli Detroitissa viime kaudella peliajoissa joukkueen nelospakki (pelasi peliä kohden enemmän kuin mm. Oesterle, Staal tai Stecher) ja Moritz Seiderin kanssa eniten pelannut puolustaja.

Muuten puolustuksesta kuuluu sikäli "kummia", että Hughes on sanonut halunsa yrittää siirtyä oikealle puolelle. Siis vähän kuin esimerkiksi Miro Heiskanen, joka on leftinä pelannut oikealla. Viime kaudella Hughes sanoi halunsa yrittää alivoimalla ja pelasikin reilut 20 viimeistä peliä alivoimassa keskimäärin noin kaksi minuuttia peliä kohden (oli siis vakituisesti käytetty av-pakki). Tuo meni hyvin ja toivottavasti siirto oikealle puolelle sujuisi myös. Tämä nimittäin selkeyttäisi joukkueen puolustuskartan tilannetta.

Jos siirto onnistuu, niin puolustus voisi olla esimerkiksi:

OEL - Hughes
Dermott - Myers
Rathbone - Schenn

Poolman/DeKeyser/Burroughs
Juulsen/Wolanin/Kalynuk/Keeper

En tiedä menisikö pakkiparit noin Hughesin ollessa oikealla, mutta olisi tuossa ainakin kaksi pakkiparia jotka olisi mielenkiintoista nähdä. Ykkösparissa olisi kaksi viime kauden parasta pakkia kantamassa isoa kuormaa ja kolmosparissa Schenn voisi olla vähän vastaava alakerran fyysinen paruspakki Rathbonen kanssa mitä oli viime kaudella Hughesin parina. Lisäksi mikäli Rathbone pelaisi hyvin, niin tuo saattaisi olla kakkosparikin. Tai sitten Myers siirtyisi Rathbonen pariksi ja Schenn olisi kolmosparissa Dermottin kanssa.

Tosin yksi myrskyvaroitus puolustukseen on jo nähty leirillä (ja tuokin titaanien taistelu päättyi Poolmanin voittoon):





Itselläni on tunne, että Poolman tulisi ensi kauteen parempana mitä viime kaudella nähtiin. Pelipaikan ei pitäisi olla kuitenkaan sopimuksesta huolimatta varma. Näillä näkymin Poolman haastaa lähinnä Schennia oikealla puolella.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL
Muuten puolustuksesta kuuluu sikäli "kummia", että Hughes on sanonut halunsa yrittää siirtyä oikealle puolelle.
Voisiko johtua siitä, että Quinn Hughes pystyisi siten avaamaan peliä leftin pelaajana entistä paremmin? Canucksin ykköshyökkääjätkin taitavat olla paljolti leftejä, niin siinä on luonnollinen syöttökulma.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Muuten puolustuksesta kuuluu sikäli "kummia", että Hughes on sanonut halunsa yrittää siirtyä oikealle puolelle.

Tämä on kyllä ihan mielenkiintoinen juttu. Onhan Canucksin oikea puoli tosi köykäinen ja Hughesin siirtyminen tekisi kuusikosta huomattavasti tasapainoisemman. Ihan kokeilemisen arvoinen juttu siis. Varmaankin valmennukselta tämä idea on lähtenyt?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Voisiko johtua siitä, että Quinn Hughes pystyisi siten avaamaan peliä leftin pelaajana entistä paremmin? Canucksin ykköshyökkääjätkin taitavat olla paljolti leftejä, niin siinä on luonnollinen syöttökulma.
Ei siellä tosiaan ole kuin Boeser, Garland, Kuzmenko ja Lazar righteja.

On siinä tuo puoli. Sitten on se mitä Mike Sullivan ja Barry Trotz sanoivat NHL.comilla:

Sullivan;

We prefer to have guys on their strong sides as defensemen. It helps going back for pucks. You're always on your forehand. You have the ability to change the point of attack on your forehand, make that (defense-to-defense) pass. It puts guys in more advantageous positions.

Trotz;

Barry Trotz, the New York Islanders coach, says he and his coaching colleagues have to look for special players who can handle the off-handed side on defense. When you get the statistically more probable lefty and lefty defensive pairing, Trotz says the lefty on right side "loses about a third of the ice offensively" and that passing between the defensive partners requires "the ability to contort" by off-handed defender.

Itse uskon, että Hughes pärjäisi kyllä oikeallakin puolella ja joihinkin asioihin saattaisi olla tosiaan tuosta apuakin. Vähän tuo olisi vastaava tilanne jos Hughes pelaisi OEL:n parina, kuin Christian Ehrhoffilla aikanaan, joka pelasi leftina rightin puolta toisen ruotsalaisen Edlerin parina.

Tämä on kyllä ihan mielenkiintoinen juttu. Onhan Canucksin oikea puoli tosi köykäinen ja Hughesin siirtyminen tekisi kuusikosta huomattavasti tasapainoisemman. Ihan kokeilemisen arvoinen juttu siis. Varmaankin valmennukselta tämä idea on lähtenyt?
Tuo tekisi tosiaan puolustuksesta tasapainoisemman. Yhtenä asiana tuo voisi mm avata lisäksi reittiä joukkueen parhaalle pakkiprospectille Rathbonelle. Ilmaiseksi ei tietenkään pidä tulla mitään, mutta jos farmissa 49 pistettä 47 peliin tehnyt Rathbone vaan pystyisi kantamaan top4-pakin tontin, niin tuo Hughesin siirto oikealle toisi paremmat mahdollisuudet noin kuin ottaa paikka OEL:lta.

Tuo kiekkoilijoiden kätisyys on muuten siinä mielessä käänteinen muuhun yhteiskuntaan ja muihin lajeihin, että noin 60% NHL-pakeista on lefteja, kun yhteiskunnissa vasenkätisiä on noin 10%. NBA:ssa vasenkätisiä on noin 9% kun taas ammattilaistason tenniksen pelaajista luku on noin 15%. Kiekossa tuo on tainnut tulla monille noin päin, kun vahvempi käsi on juniorina ehkä luonnollisempaa laittaa mailassa ylös.

Paljonhan tuolla on pelaajia, joiden pelaamisen kätisyys ei kuitenkaan merkitse juuri mitään. Esimerkiksi Sedineilla siitä huolimatta, että he ovat identtisiä kaksosia ja molemmat pelasivat lefteinä, kätisyys muissa ei asioissa ei ole sama. Daniel on vasenkätinen ja Henrik oikeakätinen. Daniel kirjoittaa ja golfaa vasemmalla kun Henrikilla nuo ovat toisinpäin. NHL-pelaajista mm Ovechkinilla on rightin maila ja muuten hän taitaa olla vasenkätinen.

Joka tapauksessa (palatakseni varsinaiseen asiaan), oikean puolen pakkeja on lukumäärästä johtuen vaikeampi hankkia - etenkään sinne kärkeen. Siksikin tuo olisi kyllä hyvä asia, että omista löytyisi leftista oikean puolen pakki sinne. Canucks on maksanut ilmeisesti tuosta kätisyydestä pari ylihintaista sopimusta (Myers ja Poolman) eikä onnistunut Benningin aikana kasvattamaan sinne ketään.

Omissa papereissani ehkä Vancouverin paras oikean puolen pakkisyvyys saatiin ilman vapaiden agenttien markkinoiden ylimaksuja. Kauden 2010-11 NHL:n runkosarjan selvästi parhaaseen joukkueeseen Sami Salo oltiin hankittu pelaajakaupalla (lähes tarkalleen 20 vuotta sitten - Peter Schaefer), Kevin Bieksa oli viidennen kierroksen varaus, Christian Ehrhoff San Josesta (lähes ilmainen maksu, mutta helpotti Sharksin cap-tilannetta) ja Chris Tanev yliopistosta vapaana agenttina hankittu täysosuma. Edellinen manageri jätti nuo omat kasvatustyöt (Bieksa, Tanev) tai edes niiden yritykset tekemättä ja keskittyi riehumaan markkinoilla.

Tuosta en tiedä keneltä idea tuohon on tullut. Viime kaudella raportoitiin, että Pettersson ja Hughes olisivat itse kysyneet mahdollisuutta pelata alivoimissa.

Boudreau seems quite willing to experiment with the team’s penalty kill, both in terms of strategy and deployment of players.

The veteran bench boss revealed that Elias Pettersson and Quinn Hughes each requested to play on the penalty kill — something they rarely got a chance to do under Green.

“They both asked me about penalty killing and I said, ‘Yeah, we’re gonna try you.’ We’re gonna try [Brock Boeser] at one point too. Let’s face it. It wasn’t working before, so I mean trying new guys is not going to hurt you.”

Boudreaulla riittää kyllä itsetunto siihen, että pelaajat saavat itse antaa ehdotuksia katsomilleen rooleille. Tuosta hän sanoi, että jos pelaajat niin kokevat, niin hän voi miettiä asiaa ja katsoo mahdollisesti sitten miten tuo onnistuu.

Nyt Rutherfordin sanoista saa sellaisen käsityksen, että idea oikean puolen pakkina pelaamiseen on tullut mahdollisesti Hughesilta itseltään (saattaa tuo toki olla vastaus valmennuksen kysymykseenkin):


 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös