Vancouver Canucks 2021–2022

  • 85 452
  • 399

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
3 peliä 19maalia omiin. Voisko nää laittaa vaikka Mestikseen tai johonkin piiloon?
Siellä on ollut tekemisen meininkiä. Nuo 19 omiin ja kuusi tehtyä. Keskimäärinhän tuo tekee 6.33 päästettyä peliä kohden ja kaksi tehtyä. Samalla reissun ylivoimaprosentti on 0% ja alivoimaprosentti 53.9%.

Mutta kun katsoo tulevaa otteluohjelmaa, niin mielenkiintoista kyllä nähdä mikä on saldo joulukuun alussa. Nyt tullaan kotiin missä pelataan helppoja Coloradoa (kaksi viimeistä peliä maalisuhteella 13-3) ja Winnipegia (kauden saldo 8-3-3) vastaan. Kolmas peli on sitten valmentajaa juuri vaihtanutta Chicagoa vastaan. Chicagolla on nyt kolmen voiton putki päällä ja varmaan jännäävät jo tuota keskinäistä, että miten tuon jälkeen voi enää nousta. Näiden kolmen kotipelin jälkeen lähdetään sitten vierasmatkalle itään, missä pelataan viisi peliä kahdeksaan päivään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Nimeä tärkeämpää olisi löytää valmentaja, joka:
...
- osaa organisoida puolustuksen

Kauden ensimmäinen Canucks-matsi katsottu. Zegras ja Milano tekivät hienot maalit, mutta ei Anaheim kuitenkaan mitään ihmeitä esittänyt. Sen sijaan Vancouverin puolustuspelaaminen oli kyllä ihmeellistä. Enkä tarkoita puolustajien pelaamista, vaan hyökkääjien puolustuspelaamista. Ensimmäisessä ja toisessa erässä Ducks-pelaajat ohittivat useamman kerran yhdellä pystysyötöllä kaikki kolme Canucks-hyökkääjää. Viisikon yhtenäisyydestä ei ollut tietoakaan, vaan pakkien ja hyökkäjien välissä oli tyhjä tila. Ymmärtäisin, jos Green olisi juuri äsken aloittanut joukkueen päävalmentajana ja joukkue opettelisi uutta pelisysteemiä tai jos kysessä olisi nuori ja kokematon joukkue, mutta kun Green on ollut ruorissa jo useamman vuoden ja joukkue on täynnä kokeneita NHL-pelaajia.

Pelaajien asenne oli sitä luokkaa, että tarkoituksena on ilmeisesti pelata Green ulos. Höglander, Boeser ja Myers sentään näyttivät toveittain yrittävän. Ehkä Pettersonkin vähäsen.

Vancouverin ja Losin ensimmäinen kohtaaminen näyttää olevan joulukuun alussa, Itsenäisyyspäivän tietämillä. Olisin yllättynyt, jos Travis Green on vielä silloin Canucksin päävalmentaja.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ymmärtäisin, jos Green olisi juuri äsken aloittanut joukkueen päävalmentajana ja joukkue opettelisi uutta pelisysteemiä tai jos kysessä olisi nuori ja kokematon joukkue, mutta kun Green on ollut ruorissa jo useamman vuoden ja joukkue on täynnä kokeneita NHL-pelaajia.

Niinpä niin. Ei tuossa touhussa ollut paljoa järkeä viime kaudella, mutta nyt on loppukin äly kadonnut. Greenin eväät on syöty, mutta Benning taitaa pelätä lähtevänsä samalla oven avauksella, joten nyt ei sitten tehdä mitään.

Oli muuten hyvät kaksi oppituntia Jack Rathbonelle miten ei pidä pelata. Rathbone on nyt varmasti paljon viisaampi, kun pääsi kahteen viimeiseen peliin seuraamaan katsomosta tuota pelaajien höntyilyä paikasta toiseen. Nyt voi sitten palata dominoimaan AHL:ää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pelaajien asenne oli sitä luokkaa, että tarkoituksena on ilmeisesti pelata Green ulos. Höglander, Boeser ja Myers sentään näyttivät toveittain yrittävän. Ehkä Pettersonkin vähäsen.
Samoja puolustuspelin isoja ongelmia ollaan nähty ja tuota samaa olen minäkin miettinyt, että onko siellä nyt tarkoitus savustaa Green ulos. Jotenkin ei uskoisi tuota ammattilaisilta, mutta mistä näistä tietää. Toisaalta pitää muistaa, että Vancouver antoi jo viime kaudella tasakentin NHL:n toiseksi eniten vaarallisia maalipaikkoja omaan päähän ja lisäksi joukkueen odotettujen päästettyjen maalien keskiarvo oli NHL:n huonoin. Tuota taustaa vasten sanoisin, että Green ja kumppanit eivät vain osaa tai saa joukkuetta pelaamaan. Siellä on syytelty yksilöitä ja varmaan jossain määrin aiheestakin, mutta vaikea tuon sekametelisopan keskellä on kenenkään puolustuspäähän suuremmin loistaa kun tukipelaaminen uupuu.

Jollain lailla sokea sisäinen fani halusi sitkeästi uskoa, että syy viime kauden ongelmiin oli vain poikkeuskaudessa. Olin niitä, joiden mielestä Greenilla kannattaisi ehkä sittenkin vielä jatkaa ja katsoa hänet loppuun. Nyt täytyy sanoa, että nämä kahden viime kauden ongelmat eivät ole takavuosien Vigneaultin aikojen ongelmia (jolloin V oli lähellä saada kenkää Canucksin hävittyä 11 pelistään kymmenen - vain kaksi vuotta tuosta joukkue oli samalla valmentajalla Stanley Cupin finaaleissa), vaan pitkäkestoisuudessaan suurempia, koko pelisysteemistä johtuvia. Enää sitä kesän sokeaa fania ei löydy.

Green saattaa olla ensimmäisten potkujensa jälkeen vielä kelvollinen valmentaja myöhemmin, mutta ihmettelisin suuresti jos oman kotiprovinssin seurassa tuo tultaisiin näkemään.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Muutoksia Vancouverissa luvassa? Valmentaja, GM vai vain näennäistä olevinaan tehdään jotain viilailua?

Toivotaan nyt ainakin Greenin potkuja. Ei sinällään haittaisi jos samalla lähtisi Benning. Mahdollisuuksia on annettu, pickejä on tuhlattu ja tulos lähestyy kaikkien aikojen pohjia.

Edit. Omistaja ei ole ymmärtänyt näkemäänsä, joten GM pääsee selittelemään. No sehän ratkaisee haasteet pelissä, kun omistaja saa paremman ymmärryksen...



 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Sehän oli melkein voitto!

Alivoima pikkasen vaan vuotaa. Toki melkein joka toinen jäähy pystytään kyllä tappamaankin.





Johtoasemassa oltiin muutama sekunti ennen Chiassonin jäähyä ja tasoituksesta kesti seuraavat pari sekuntia ennen kuin Hughes otti älyvapaan jäähyn. Voiton pystyy tosiaan hyvin parilla jäähyllä ja luokattomalla alivoimalla estämään.

Garland oli taas hyvä, samoin kun Höglander ollut pidempään parhaita hyökkääjiä. Nyt taas Höglander sai edes 15 minsaa peliaikaa, kun Vegasia vastaan joutui penkitetyksi ja 10 minuutin peliajalla (tehoista 2+1 huolimatta).

Miller näytetään nyt peluutettavan puhki. Eniten tasakentällisin peliaikaa, samoin kuin alivoimalla että ylivoimalla. Normaalipeliajan pelissä tuollainen 24 minsaa on melkoinen urakka. Motte vetää alivoimalla alle 2 minsaa ja Miller yli 4. Dickinsonia ei käytetä ylivoimalla enää ollenkaan. Hienosti skoutattu ja hankittu pelaaja!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Johtoasemassa oltiin muutama sekunti ennen Chiassonin jäähyä ja tasoituksesta kesti seuraavat pari sekuntia ennen kuin Hughes otti älyvapaan jäähyn. Voiton pystyy tosiaan hyvin parilla jäähyllä ja luokattomalla alivoimalla estämään.

Unohdit mainita Millerin täysin älyvapaan jäähyn Kadrin maalin jälkeen. Onneksi Avs rankaisi tuosta voittomaalilla. Ja onneksi Kadrin ei käynyt pahasti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sehän oli melkein voitto!
Olihan tuossa nyt paljon parempaa peliä kuin siinä vieraspelikiertueella. Tosin en tiedä voiko sen alle enää vetää. Nyt joukkue voitti kuitenkin "odotetut maalit" (tasakentin peräti 2.88-1.55 ja muutenkin) ja vaaralliset maalipaikat (tasakentin 15-5 ja muutenkin 15-9), mutta ei joukkueella ole tuolla alivoimalla mahdollisuuksia pärjätä jos jäähyjä otetaan. Normaalisti toimiva alivoima ei nostaisi noita tiettyjä tilanteita näin esiin, mutta nyt tuo historiallisen huono alivoima sen tekee kun lähes joka kerta soi omissa.

En tiedä onko tässä enää väliä kuka tekee sen avausmaalin kun löydetään reitti tappioon joka tapauksessa, mutta taas tuli vastustajalle avausmaali ja muutenkin heikko startti Canucksille. Olikohan laukaukset 1-9 avauserän puoliväliin mennessä? Tuon jälkeen tuo pystyttiin kääntämään, mikä kertoo kuitenkin jotain jostain piilevästä joukkueen sielusta.





- Garland (maali, viisi laukausta ja kolme riistoa) ja Podkolzin (hyvää taistelua) nousivat mielestäni hyökkäyksestä parhaiten esiin.

- Hughesilla oli tuo hölmö jäähy, mutta toisaalta todella paljon luistelukilometrejä ja maalipaikat tulivat tasakentin kotiin 23-7 hänen ollessa jäällä. Hughes on mennyt mielestäni eteenpäin kokonaispelissä. En tiedä pitäisikö häntä kokeilla alivoimissakin.

- Viimeisissä 10 pelissä Canucks on tehnyt omilla ylivoimillaan kolme ylivoimamaalia ja päästänyt omilla alivoimillaan 19 maalia. Prosenteiksi käännettyinä nuo tekevät ylivoimalle 8.3% ja alivoimalle 52.5%. Ei tarvitse kauheasti ihmetellä jos ei olla voittoputkessa kiinni noilla lukemilla.





Tässä voisi olla yhden kokeiltavan asian siemen ylivoimiin (muuttaa peluutusta):


 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Voitto tuli viime yönä, mutta eipä yksittäinen voitto joka viiden peli oikein lohduta. Hienoa oli Burroughsin uran avausmaali.





Viimeiseen viiteen peliin yksikään meidän vakiosentteri (Horvat, Pettersson, Dickinson, Lammikko) ole tehnyt maaliakaan. Miller on tehnyt yhden. Hyvä sinällään, että Garland ja Höglander saa maaleja aikaiseksi, mutta kyllähän noiden sentterien pitää herätä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chicagoa vastaan saatiin aikaan viisi tolppaa, mutta ei ainuttakaan maalia ja tappiohan sieltäkin tuli. Nuo Jets- ja Hawks-pelit pelattiin kotona vastustajia vastaan, joilla oli ollut edellisinä iltoinakin pelit, joten saatiin aikaan ainakin tasaiset pelit. Omana huomiona on ollut Podkolzinin parantuneet otteet ja se, että alivoimalla ei olla päästetty nyt kahdessa viime pelissä maaleja.

Tosin Jetsia vastaan keksittiin tuota ehkäisemään taktiikka, että ei oteta yhtään jäähyä ja se toimi alivoimaan. Chicagolla on puolestaan yskivä ylivoima (tässä kuussa vain 7.7% tehokkuus yhdeksään peliin), joten en noista kahdesta ottelusta lähde vielä vetämään minkäänlaisia suuntaviivoja kehityksen puolesta.

Nyt siellä lähdettiin reissuun ja pelataan Itäisen konferenssin joukkueita (Pittsburgh. Columbus, Boston, Montreal, Ottawa) vastaan viisi peliä noin viikkoon. Piste olisi kiva.

***

Milleria huhutaan treidattavaksi:


Kyseessä on noin viiden miljoonan palkkaa tämän ja ensi kauden nauttiva hyökkääjä, joka on pelannut Vancouverin tasoisessa seurassa kolmen viime kauden ajan pudotuspelit mukaan laskien piste/peli tahdilla, aloittanut noin 57% lukemilla ja taklannut joukkueen eniten. Lisäksi Miller on pelannut sekä laituria että sentteriä ja kumpaakin erikoistilannetta. Selvää on, että olisi iso pelillinen menetys seuralle.

Toisaalta nyt saattaisi olla otollinen aika treidille jos unohdettaisiin tämän kauden kadonneet menestystoiveet. Podkolzin ja Höglander ovat nuorista laitureista kehittymässä ja sentteristön periaatteessa pitäisi riittää (käytäntö on ollut toinen). Tuossa mahdollisessa kauppahuhussa pyöritellään nyt laitureiden nimiä. Kunhan eivät nyt vaan tuohon Canucksin loistavaan puolustukseen vaan koskisi...
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Milleria huhutaan treidattavaksi:

Kyseessä on noin viiden miljoonan palkkaa tämän ja ensi kauden nauttiva hyökkääjä, joka on pelannut Vancouverin tasoisessa seurassa kolmen viime kauden ajan pudotuspelit mukaan laskien piste/peli tahdilla, aloittanut noin 57% lukemilla ja taklannut joukkueen eniten.

Uskoisin itse Milleristä irtoavan helposti tuollainen 3rd round pick, jos Benning laittaisi lisukkeeksi meidän neloskiekan. Ja tuollainen 3rd pick on ihan hyvä, kun meidän 2nd ja 3rd round pickit on myyty. Eihän tuollainen #37 vuoro olisikaan maistunut.

Ennen näitä hyvien pelaajien myyntejä pitäisi Benning saada vaihdettua johonkin pätevään manageriin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ennen näitä hyvien pelaajien myyntejä pitäisi Benning saada vaihdettua johonkin pätevään manageriin.
Niin, Benning on (omistajien suulla?) sanonut itse olevansa kärsimätön ja kyllästynyt häviämään. Hän on myös jo näyttänyt useaan otteeseen kykynsä rakentaa puolustusta. Ehkä olisi paras, että joukkue ei nyt tekisi mitään liikkeitä mikä koskee puolustusta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Itse mielellään näkisin, että haettaisiin joku nouseva kyky ennemmin kuin "väsynyt konkari" tyyliin Bruce Boudreau tai Claude Julien. Toki nythän kokeiltiin Greenin osalta tuota nousevaa kykyä, mutta tässä tilanteessa se ei vaan toiminut.

Selkeästi Benning lukee Jatkoaikaa, kun siellä kyselty Montrealilta lupaa jutella Claude Julienin kanssa. On tämä taas mahtavaa aikaa olla Canucks-fani.

Sinällään ei yllätä, että Benning tässäkin asiassa lähtee palkkaamaan oman saunakaverinsa eikä parasta saatavilla olevaa valmentajaa.

Scott Walker toinen nimi mitä on huhuissa ollut, mutta enpä usko tuohon vaihtoehtoon ollenkaan.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Selkeästi Benning lukee Jatkoaikaa, kun siellä kyselty Montrealilta lupaa jutella Claude Julienin kanssa. On tämä taas mahtavaa aikaa olla Canucks-fani.

Sinällään ei yllätä, että Benning tässäkin asiassa lähtee palkkaamaan oman saunakaverinsa eikä parasta saatavilla olevaa valmentajaa.

Scott Walker toinen nimi mitä on huhuissa ollut, mutta enpä usko tuohon vaihtoehtoon ollenkaan.

On niin kovia muistoja vuodelta -11, että en kyllä Julienia halua nähdä tätä joukkuetta valmentamassa. Enkä usko että toisi muutenkaan kuin ensiapua.

Tosiaan joku uusi nimi, joka osaa kehittää peliä ja saisi tuon puolustuksen kuntoon.. Porukka pitäisi saada toimimaan yhdessä. Joku sellainen Curre Lindströmi luomaan henkeä. Kyl noi nuoret osata pelata.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kolmen pelin jälkeen reissun saldona on kolme tappiota, mikä ei tule yllätyksenä. Viimeisistä 10 pelistä on kasassa yksi voitto, mikä ei sekään yllätä. Eikä sekään enää yllättänyt, että joukkue ei pistänyt Petterssonia jäälle hakiessaan lopussa ilman maalivahtia tasoitusta tai että Pettersson pelasi koko joukkueen vähiten 5-5 -peliä. Tämän hetken joukkueesta on turha yrittää löytää positiivista asioita yllätysmielessä.

Jos oli viime kauden taaperrus surkeaa katseltavaa, niin nyt ollaan vielä enemmän solmussa. Viime kaudella tähän aikaan (22 pelin jälkeen) joukkueen saldo oli 8-12-2 kun nyt ollaan 6-14-2 saldossa. Viime kaudella maaliero oli tässä vaiheessa 64-78 (-14), kun nyt ollaan 51-73 lukemissa (-22). Viime kaudella joukkueen ylivoiman ja alivoiman yhteenlaskettu prosentti oli tässä vaiheessa 99.2% kun nyt se on "historiallisen komea" 78.3%.

Tuo valmentajan vaihto on minulle yksi ja sama tässä vaiheessa. Uskoisin, että se kyllä piristäisi joukkuetta, mutta ei tässä ole enää mitään mahdollisuuksia playoffeihin. Viimeiset 60 peliä pitäisi pelata noin 108 pisteen keskiarvotahdilla jotta päästäisiin 93 pisteeseen, mikä on ollut Läntisen konferenssin playoffien keskiarvorajana viimeisten viiden täyden kauden aikana. Omalta osalta tässä on jo pyyhe lentänyt kehään.

Tietysti se olisi kivempaa seurata suosikkijoukkueen pelaamista tämän kauden ajan kun saisivat tuon umpisolmussa olevan pelin toimimaan. Lisäksi jos saisivat esimerkiksi jostain Walkerista yllätysvedon penkin taakse, niin saattaisihan tuo luoda jatkon suhteen toiveita (vähän kuin Montrealilla Ducharmen kanssa kävi...). Samalla sitä toisaalta heikennettäisiin ensi kesän draftia.

Se on jo monta kertaa nähty joka tapauksessa, että kunniakas ja selkä suorassa vedetty loppukausi ei tarkoita yhtään mitään seuraavalle kaudelle. Esimerkkiä voidaan ottaa vaikka viime kaudesta, kun joukkue kuitenkin taisteli loppuun saakka vaikeuksien jälkeen ja napsi piste per peli tahdilla viimeiset yhdeksän ottelua. Ollaan tässä nyt nautittu tuon hedelmistä tämä kausi. Siinä menetettiin silloin mahdollinen top5 varaus lopussa ja ehkä tuota kesän treidiä ei oltaisi nähty? Tosin kun Benningista on kyse, niin tuo lienee turhaa toiveajattelua.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tietysti se olisi kivempaa seurata suosikkijoukkueen pelaamista tämän kauden ajan kun saisivat tuon umpisolmussa olevan pelin toimimaan. Lisäksi jos saisivat esimerkiksi jostain Walkerista yllätysvedon penkin taakse, niin saattaisihan tuo luoda jatkon suhteen toiveita (vähän kuin Montrealilla Ducharmen kanssa kävi...). Samalla sitä toisaalta heikennettäisiin ensi kesän draftia.

Olisihan se tosiaan kiva katsella pelejä jos niitä edes yritettäisiin voittaa. Kyllä tässä pelottaa mitä Benning vielä keksii ennen omia potkujaan. Veikkauksia jos heittää niin:

1) Claude Julien 5 vuoden lapulla sisään
2) Evander Kane täydellä palkalla sisään
3) Bo Horvat halvalla muualle
4) J.T. Miller halvalla muualle
5) Oma ykköskierros 2022 vaihdetaan "joukkueen vahvistamiseen"

Toivotaan ettei mikään toteudu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös