Vancouver Canucks 2021–2022

  • 85 148
  • 399

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuo on aivan totta, mutta jos joukkuetta ei saada motivoitua pelaamaan noita ns helppoja matseja niin melkoinen vuori tulee hyviä joukkueita vastaan kiivettäväksi. Tosiaan mitään ei ole menetetty, mutta vastaavasti ei tuo peli ole myöskään ottanut suuria steppejä eteenpäin nyt ehjällä kokoonpanolla ja muutamalla isolla satsauksella.
Tuo on ihan totta, että etukäteen ns. helpot vastustajat pitäisi pystyä voittamaan jos mielii voittaa sitten niitä vaikeita. Mutta Buffalolla on nyt kolme voittoa peräkkäin "uuden" valmentajan kanssa kotonaan maalierolla 12-4 ja tuota maalieroakin rumentaa vain Sabresin täysin hallitsema Arizona-peli, jossa joukkue olisi voinut helposti jonain toisena iltana tehdä viisikin osumaa. Toki Sabresilla on ollut nyt vastassa Canucksin lisäksi huonosti kautensa aloittaneet Montreal ja heittopussi Arizona, joten en tuosta vielä mitään isoja suuntaviivoja lähde Buffalolle vetämään.

Näkisin kuitenkin, että Sabres on aloittanut kautensa hyvin enkä huomannut heidän olevan pelillisesti sen huonompia kuin esimerkiksi Oilersin tai Flyersin tässä vaiheessa kautta. Toissa kaudella Buffalo voitti kauden alussa mm. NHL:n top10 seuroihin sillä kaudella kuuluneet Pittsburghin ja Dallasin, joten on sitä "osattu" muuallakin. Detroitkin pelasi mielestäni parempaa kiekkoa kuin parina viime kautena ja etenkin Greiss oli maalilla hyvä. Seuraavassa pelissä tuon Canucks-voiton jälkeen Wings kaatoi Columbuksen ja aiheutti heille kauden ensimmäisen tappion.

En tiedä mikä noiden joukkueiden lopullinen sijoitus tulee olemaan, mutta sillä pelillä mitä he juuri noissa peleissä esittivät, en vetäisi yhtäläisyysviivoja viime kauden sarjaan tai materiaaliin. He pelasivat kotonaan noissa peleissä hyvin. Mielestäni Canucks'kin pelasi Detroitia vastaan hyvän pelin, vaikka joutuikin poistumaan tappion kanssa pelistä. Nyt Buffaloa vastaan paitsi että Sabres pelasi paremmin mitä olen nähnyt heidän hetkeen pelaavan, myös Canucksin esitys oli kyllä huono.

Jos viime kauden alkuun vertaa Vancouveria (tuolloin tuli seitsemään ensimmäiseen peliin yksi varsinaisen peliajan voitto) minä näen eteenpäin menemistä pelillisesti. En tiedä tosin onko tuolla mitään suurta steppiä ja voiko suurta steppiä edes odottaa kuuden pelin vieraskiertueelta tässä vaiheessa, mutta on tämä ollut muuten mielestäni parempaa toistaiseksi. Tosin tuo viimeisin peli ei sitä ollut. Enkä tiedä onko tuolla nähty vieläkään ehjää kokoonpanoa, kun sivussa on ollut joko ykkösketjun laituri, odotettu ykköspakkipari ja/tai kaksi nelosketjun ja alivoiman tärkeintä pelaajaa.

Itse annan nyt rauhan joukkueelle ja katson mihin tässä ollaan menossa. Tosiaan sitten kun tämä vieraskiertue on ohi ja aletaan pelaamaan kotona, ollaan jo viisaampia. Jos joukkue niidenkin jälkeen pelaa kolme hyvää peliä ja yhden huonon, alan toivomaan parempaa. Sen vielä hyväksyn jos joukkue pelaa ihan hyvän vieraspelin mutta häviää (Detroit), mutta sitä en jos tuollainen Sabres-pelin kaltainen muniin puhaltelu jatkuu.

Mr. Smith kirjoitti:
Toki itse toivon, että peli aukeaa kun päästään kotikentälle ja saadaan kaksi ellei kolmekin tehokasta ketjua rullaamaan pelistä toiseen. Yksi mitä tuo ainakin tarvitsee on Hughes takaisin avaamaan peliä. Mielellään myös Rathbone-Burroughs pakkipari takaisin yhteen. Joukkueen luulisi olevan motivoitunut kahden tappion, joista viimeisin oli heikko esitys, jälkeen.
Olen noista joukkueen tarvitsemista muutoksista ihan samaa mieltä. Hyvin kyllä huomasi mitä kävi joukkueen pelin avaamiselle kun Hughes puuttui puolustuksesta. Myös Burroughs kuuluu tämän hetken paletissa kokoonpanoon alkukauden otteiden perusteella. Täytyy hänen kohdalla toivoa, että kyseessä ei ole uusi Jalen Chatfield, vaan hän pystyy pitämään tasonsa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Joukkue oli pukenut Chicagoa vastaan työhaalarit päälle paremmin kuin Buffaloa vastaan, mutta vähän olisin toivonut parempaa "statement peliä" heikon edellisen pelin jälkeen. Tärkein tuli kuitenkin eli kaksi vieraspistettä. Nyt ollaan viiden vieraspelin jälkeen viidessä pisteessä ja ennen tätä reissua toivoin piste/peli -saldoa, joten tuohon on mahdollisuudet. Sekin on ihan hyvä asia, että Läntisen konferenssin seuroja vastaan on nyt kahdesta pelistä kolme pistettä.

Ykkösketjun peli on tällä hetkellä vähän huolestuttavan näköistä. Pettersson näytti harjoituspeleissä ihan pirteältä, mutta on ollut nyt vähän tukossa. Boeser teki maalin, mutta ei ole hänkään pelaamassa omalla tasolla. Uskon kyllä kummankin löytävän pelinsä, mutta toivottavasti sitten mahdollisimman nopeasti. Ehkä heitä auttaisi jos pidettäisiin se Lotto Line yhdessä? Syvyyshyökkääjistä Dickinson ja Highmore pelasivat mielestäni hyvin eikä sovi unohtaa pelistä toiseen näkyviä Höglanderia ja Garlandia.




Demkoon joukkue pystyy turvaamaan ja hän oli jälleen varma. Hughesin mukaan tulo auttoi puolustuksen pelin avausta merkittävästi ja mielestäni OEL ja Poolman pelasivat myös hyvät pelit. Rathbone väläytteli, mutta tasaisuutta tarvitaan vielä vähän lisää. Burroughsille pisteet simppelistä pelistä ja tappelusta. Kokonaisuutena puolustuksessa näyttäisi muodostuvan parit ja kemiaa, mikä olisi tärkeä asia jatkolle.

- Gaudette olisi ollut mukava nähdä Chicagolla, mutta oli katsomossa. Ei ole ainakaan alkanut hänen uransa Blackhawksissa niin hyvin mitä varmasti Chicagossa toivottiin.

- Podkolzin raaputettiin katsomoon ensimmäistä kertaa kun joukkue antoi roolia Chiassonille. Greenin mielestä hän tarvitsee vielä oppia;




- Canucks päästi taas yhden av-maalin. Joukkue on alivoimatilastossa NHL:n 27. sijalla 71.4% lukemalla. Sutteria ja Mottea kaivattaisiin tuonne takaisin ja luultavasti Hamonic olisi myös vahvistus.

Garland on aloittanut hyvin:





Hughes sai ensimmäisen satasensa täyteen ja teki tuon nopeammin kuin yksikään toinen Canucksin puolustaja seurahistorian aikana ja myös nopeammin kuin toistaiseksi kukaan toinen aktiivipakki.





Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pelataan sitten tämän vieraspeliputken kuudes ja viimeinen peli Seattlea vastaan. Tuo on samalla Seattlen historian ensimmäinen kotipeli. Tuosta se alkaa sitten näiden kahden "paikallisvastustajan" keskinäisten pelien tarinat.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ei ole paljoa lisättävää @nuck viestiin, mutta nostetaan esille vielä Tanner Pearson. Nyt oli hienoa peliä, jossa laitettiin kroppaa likoon ja tehtiin töitä joukkueen puolesta. Tässäkin maalissa pidetään se perse siellä vastustajan moken edessä:





Pearsonin 2 hit / 2 blk olivat tiimin korkeimpia lukemia, mutta toivottavasti muutkin innostuvat Pearsonin esimerkistä vähän laittamaan kroppaa likoon.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks




Klimovich on nyt pelannut neljä peliä ja tehoja on syntynyt 2+1. Hänen peliään on kehuttu paljon, mutta toki osa myös epäilee riittääkö taso sitten NHL:ssä. Mutta ainakin AHL:ssä näyttää nyt hyvältä, varsinkin kun huomioidaan että kyseessä on 18 vuotias kaveri.

Bailey on tehnyt farmissa 3+2 tehot ja johtaa tiimin pistepörssiä Klimovichin ollessa kakkosena. Baileyn luulisi olevan ensimmäisiä kutsuttavia ylös jos tarvetta tulee.

Farmissa ei paljoa ole nyt lupaavia prospecteja ja niistäkin harvoista Lockwood (tappelussa) ja Brisebois ovat loukkaantuneina. AHL:ssä pelaavista vain Klimovichin ja ehkä Woo ja DiPietro omaavat mahdollisuuksia NHL-uraan. Vähiin on käynyt sopivan ikäiset junnut.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Farmissa ei paljoa ole nyt lupaavia prospecteja ja niistäkin harvoista Lockwood (tappelussa) ja Brisebois ovat loukkaantuneina. AHL:ssä pelaavista vain Klimovichin ja ehkä Woo ja DiPietro omaavat mahdollisuuksia NHL-uraan. Vähiin on käynyt sopivan ikäiset junnut.
Ei noita tosiaan paljon ole. Klimovich, Lockwood, Woo, DiPietro ja mustana hevosena erinomaisen pelin Ontariota vastaan pelannut maalivahtivalmentaja Ian Clarkin projekti Silovs ovat pelaajia, joiden kohdalla näen mahdollisuudet. Silovsin kohdalla tosin tuo otanta on vielä niin kapea, että ei tuosta pysty sanomaan oikein mitään. Kokeneemmista pelaajista Di Giuseppe voi olla vielä NHL:ssä.

Näin kapeaksi se menee, jos omat prospectit tai varaukset eivät kehity odotetusti ja heidät syystä tai toisesta treidataan tai menetetään pois. Lisäksi farmin prospectien määrää ja yleensä myös laatua syö sekin, jos korkeita vuoroja käytetään samalla Millerin, Toffolin tai Schmidtin hankintoihin. Lisäksi sekin vaikuttaa tuossa, että "farmi-prospectien ikäiset" pelaajat kuten Podkolzin, Höglander ja Rathbone pelaavat jo ylhäällä.

Noin historian valossa sanoisin, että jos 2-4 pelaajaa tuosta Abbotsfordin joukkueesta kasvaisi NHL:ään, olisin jo ihan tyytyväinen. Onhan noita saanut aina toivoa aikaisemminkin ja elätellyt vaikka mitä toiveita, mutta loppujen lopuksi aika harvoista on kasvanut sellaisia pelaajia farmista, joista on voinut sanoa olla merkittävää apua myöhemmin.

Jos nyt vaikka tehdään aikamatkaa 10 vuoden takaiseen joukkueeseen;

Tuolloin Canucksin farmina oli Chicago Wolvesin joukkue, missä tuntui olevan nykyistä Abbotsfordin joukkuetta enemmän noita mahdollisia NHL-pelaajia. Tuohon aikaan kuvittelin, että tuosta joukkueesta Chris Tanevista, Jordan Schroederista, Billy Sweattista, Kevin Connautonista, Nick Jensenista, Anton Rödinistä, Eddie Läckista ja Frank Corradosta kasvaisi tulevaisuuden pelaajia Vancouverille. Lisäksi mukana tuossa joukkueessa olivat vielä mm. kakkoskierroksen pakkivaraus Yann Sauve ja lupaava tsekkipakki Adam Polasek, joiden kohdalle jätin toivoa.

Kuinka monesta tuon lahjakkaan joukkueen pelaajasta lopulta tuli Canucksille oikeasti arvokas pelaaja? Tanevista ja pariksi kaudeksi Läckista. Jos nykyisestä Abbotsfordin joukkueesta saataisiin parikin pelaajaa, tuo olisi jo ihan hyvä tulos. Ainakin näiden Canucksin farmiseurojen kohdalla on ollut se tyly totuus lopulta, että lähes aina nuo näkee tuossa vaiheessa parempina tulevaisuuden pelaajina mitä lopulta tulevat sitten olemaan. Tuosta huolimatta on aina erittäin mielenkiintoista seurata myös farmin kasvua ja nähdä joidenkin pelaajien kohdalla merkittäviä kehitysaskeleita.

Mr. Smith kirjoitti:
Klimovich on nyt pelannut neljä peliä ja tehoja on syntynyt 2+1. Hänen peliään on kehuttu paljon, mutta toki osa myös epäilee riittääkö taso sitten NHL:ssä. Mutta ainakin AHL:ssä näyttää nyt hyvältä, varsinkin kun huomioidaan että kyseessä on 18 vuotias kaveri.
Klimovichin alku 18 vuotiaana pelaajana farmissa on ollut kyllä lupaava. Vielä kun ottaa huomioon senkin, että hän on tehnyt hypyn Valko-Venäjän liigasta suoraan tuonne ihan erilaiseen peliin ja pelitempoon ja pystynyt pelaamaan noin hyvin, niin herättäähän tuo toivoa. Jo Canucksin leirillä Klimovich herätti paljon huomiota, mikä oli sekin hyvä merkki. NHL-tason epäilijöitä on totutusti heti nyt neljän famipelin jälkeen, mutta jätetään lopulta pelaajan kehittymisen varaan tässäkin ne tulevaisuuden mahdollisuudet. Ainakin nyt näyttää hyvältä.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Canucks kävi hakemassa voiton Krakenin kotiavauksesta. Ei tullut helpolla voitto, mutta Demko ja Horvat pitivät meidät pelissä mukana ja Garland päätti sitten lopussa ryöstää voiton. On tuo Garland kyllä huikea lisä joukkueeseen. Garland on ollut pinnoilla kaikissa peleissä ja kuuden pelin jälkeen kasassa 3+5, jolla johtaa sisäistä pörssiä. Nyt kun Pettersson (1+2) ja Horvat (3+1) ovat olleet tehollisesti vähän unessa niin tärkeää, että Garland ja Miller ovat saaneet tehoja. Horvat onneksi sai nyt noi kauden #2 ja #3 maalinsa.

Horvat vei taas aloituksia hyvin (16/27) ja ottikin valtaosan Vancouverin aloituksista. Petterssonille annettiin vain kolme aloitusta, kun hänellä ei ole aloitukset kulkenut yhtään (30%). Jokin tuossa Petterssonin pelissä nyt tökkii, kun aktiivisen alin jälkeen hän on lopettanut laukomisenkin melkein kokonaan. Kahdessa ensimmäisessä pelissä 6 kutia per matsi ja nyt neljässä viimeisessä yhteensä 6 laukausta. Ja tehot neljään viimeiseen sitten 0+1.

No nyt tuloksellisesti oli ihan hyvä vieraskiertue vaikka parissa pelissä peli olikin luokattoman huonoa. Toivotaan, että kotona nyt taso nousee piirun tai kaksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Samaa peliä katsottu @Mr. Smith in kanssa.

Seattle pelasi mielestäni hyvän kotiavauksen ja olisi ehkä ansainnut paremman tuloksen, mutta Horvatin ketju ja Demko käänsivät tuon Seattlen historian ikimuistoisen pelin Vancouverille. Ensimmäinen erä oli Vancouverilta hyvää peliä (vaikka ihan parhaille paikoille ei päästykään), Demko piti toisessa erässä Canucksin mukana pelissä ja kolmannessa erässä kapteeni nousi esiin kun sitä tarvittiin. Arvokas nousu takaa ohi ja tästä kuuden pelin mittaisesta vieraspelien putkesta saatiin kasaan seitsemän pistettä, mihin pitää olla kyllä tyytyväinen vaikka pelit eivät aina parhaalla tavalla menneetkään.

Petterssonin ketju oli taas ihan varjojen mailla totutusta. Kuvaavaa olikin se, että Justin Dowling pelasi kolmannessa erässä enemmän kuin Pettersson vaikka Canucks jahtasi tasoitusta yli puolet erästä ja mielestäni Dowlingin minuutit Eliakseen nähden tulivat ansaitusti (enpä olisi uskonut koskaan kirjoittavani tuollaista lausetta). Jos ykkönen saisi pelinsä kulkemaan ja kakkonen + Demko pystyisi pitämään tasonsa, Canucks olisi varmasti eri tason joukkue. Pitkälle nuo kuitenkin elävät kärkiensä mukana. Nyt oltiin liikaa Horvatin ketjun varassa hyökkäyspäähän.

Miller on kerännyt pisteitä saman verran kuin Garland, mutta ei ole näyttänyt kokonaiskuvassa saman tason pelaajalta. Toki tuo rimakin on aika korkealla kun Garlandilla on tasakentin koko NHL:n eniten pisteitä OIlers-kaksikko Draisait:n ja Puljujärven kanssa. Ehkä Petterssonilla näkyy puolestaan nyt tuo pitkä pelaamattomuus mikä alkoi jo viime kauden alussa ja jatkui nyt lähes koko harjoitusleirin ajan. Boeser oli puolestaan kolmisen viikkoa sivussa ja hänellä ei toimi tällä hetkellä ajoitukset pelissä. Green sanoi, että he tietävät kyllä tämän hetken tasonsa itsekin eikä tuosta ole epäilystäkään.

Mutta pakko sanoa, että Garland on noussut kyllä yksi omien suosikkien joukkoon aika nopeasti. Pelistä toiseen kova määrä työtä, oivaltavia syöttöjä, jatkuvaa uhkaa hyökkäyspäässä eikä hän aristele lainkaan ruuhkissa. Vastustajien kannalta varmasti ärsyttävä pelaaja pelata vastaan, kun taistelee pienikokoisena pelaajana tuolla tavoin ja pelaa ajoittain sääntöjen rajamailla. Nyt siellä sai osansa ainakin yksi hänelle huudellut fanikin:




- Juuri tällä hetkellä tuo OEL+Garland -treidi näyttää oikein hyvältä. OEL on pelannut ykköspakkiparin tasolla ja Garland ollut joukkueen paras hyökkääjä. Ilman noita kahta joukkueen tilanne näyttäytyisi varmaan paljon heikommalta.

- Rathbonelle tuli tasakentin Vancouverin paras xGF%-lukema, eli odotettujen tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus. Petterssonilla tuo vastaava erotus oli joukkueen neljänneksi huonoin.

- Lammikolta tärkeä jäähyn hankkiminen laitapelin ansiosta ja hän paikkasi omaa hyökkäyspään jäähyään. Tuo tilanne käynnisti Canucksin nousun.

- Podkolzinia toivon kotiavaukseen takaisin. Chiassonin merkitys kokonaisuudelle jää nyt liian pienelle.

Nyt on sitten tuo kauden pisin vierasputki takana ja seitsemän seuraavaa peliä pelataan kotona. Toivottavasti noista saataisiin kerättyä 10 pistettä ja saataisiin peliä vähän tasaisemmaksi. Kokonaiskuvassa joukkueen tilanne näyttää tällä hetkellä ihan hyvältä, mutta onhan siellä vielä useita parannuskohteita. Noista tärkeimpänä pidän ykkösketjun pelin löytämistä.


 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
- Juuri tällä hetkellä tuo OEL+Garland -treidi näyttää oikein hyvältä. OEL on pelannut ykköspakkiparin tasolla ja Garland ollut joukkueen paras hyökkääjä. Ilman noita kahta joukkueen tilanne näyttäytyisi varmaan paljon heikommalta.

- Podkolzinia toivon kotiavaukseen takaisin. Chiassonin merkitys kokonaisuudelle jää nyt liian pienelle.

Eipä sitä olisi tosiaan uskonut, että vieraskiertueen parhaat hyökkääjät olisivat Garland ja Höglander. Kumpikin on ottanut omat paikkansa joukkueesta ja pystyvät tarvittaessa kannattelemaan omaa ketjuansa.

Pakistossa tuo vasen puoli on tosiaan hyvin kunnossa, mutta kyllähän tuo oikea puoli mietityttää. Burroughs on ollut todella hyvä pienillä minuuteilla kolmosparissa, mutta Myers-Poolman osalta taso ei vaan riitä TOP4-osastoon. Mielenkiintoista olisi tietää kuinka paljon oikeasti haetaan nyt pätevää oikean puolen pakkia Myersin tai Poolmanin paikalle. Toki eiväthän Myers tai Poolman kelpaa noilla soppareilla yhtään kenellekään. En tiedä olisiko ratkaisu nostaa vähän noita Rathbone-Burroughs parin minuutteja ja keventää Myersin ja Poolmanin vastuuta (toki samalla Hughes ja OEL minuutit vähenevät).

Podkolzin pitää kyllä saada takaisin kentille. Ei ole Chiasson tehnyt kolmeen viime peliin yhtään mitään mistä kertoo kokonainen yksi laukauskin noissa peleissä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pakistossa tuo vasen puoli on tosiaan hyvin kunnossa, mutta kyllähän tuo oikea puoli mietityttää. Burroughs on ollut todella hyvä pienillä minuuteilla kolmosparissa, mutta Myers-Poolman osalta taso ei vaan riitä TOP4-osastoon.
Burroughs on ollut tosiaan toistaiseksi yllättävänkin hyvä niillä minuuteilla mitä on saanut. Poolmanista pitää sanoa, että vaikka tuon sopimuksen lynkkasinkin sen tekohetkellä enkä ole vieläkään tuohon nelivuotisena luottavainen, tuo ei ole ollut niin huono mitä alkuun ajattelin. Maalit tulleet tasakentin 6-3 hänen ollessa jäällä ja hänellä on puolustuksen paras maaliolettama. Toki pitää samalla sanoa, että on siellä ollut peleissä myös hänellä heikompia jaksoja eikä hän ole ykkösparin pakin tasolla. Jos hän pitää tuon tasonsa, hän on mielestäni kuitenkin täysin tuon 2.5 miljoonan arvoinen ja yksi pienimpiä murheen aiheita tällä hetkellä.

Ongelmanahan tuolla puolustuksessa on Myersin sopimus. Myers tuo alakertaan kokoa ja fyysisyyttäkin (taklaus Keithiin sai useimmat Canucks-fanit unohtamaan heikommat jaksot), mutta hänen sopimuksessaan on aika paljon ylimääräistä saatuihin tekoihin nähden. Joukkueella on hankala saada mahtumaan cappiin järkevästi ainakaan mitään kallista oikean puolen pakkia, kun tuolla on nyt mukana jo nuo OEL:n, Hughesin ja Myersin sopimukset. Tai jos sellainen kallis sopimus saataisiin mahtumaan ja esimerkiksi Myers samalla kaupattua, niin tuossa hankinnassa pitäisi sitten todellakin onnistua ja tuon kaupan hinta tulisi olemaan varmaan aika tuntuva.

Tuossa tullaan sitten siihen, että kuinka paljon joukkue olisi valmis pistämään peliin jos sopiva pelaaja ylipäänsä tulisi tarjolle. Varmaan siellä monet joukkueet pyytäisivät tuossa tapauksessa jotain Höglanderia/Podkolzinia ja/tai ykkös- kakkoskierrosten vuoroja mikäli ottaisivat Myersin sisään ja olisivat lisäksi valmiita luopumaan omasta hyvästä oikean puolen pakista. Tai sitten joku kokeneempi pakki saattaisi liikkua esimerkiksi parilla toisen kierroksen vuorolla (esimerkiksi Vegas maksoi Martinezista aikanaan kaksi toisen kierroksen vuoroa, mutta siinä ei liikkunut Myersin sopimusta mukana).

Uskon joukkueen katselevan noita vaihtoehtoja, mutta tuo saattaa olla ainakin tällä hetkellä aika hankala paikka saada aikaan hyvään treidiä etenkin mikäli siinä pitäisi saada Myersin sopimus samalla ulos. Jos taas tuota ei saada, niin sitten siinä on olemassa riskit uudesta "Myersista" ja joukkueen alakerta alkaa olemaan onnistuneellakin haulla tuossa vaiheessa palkkarakenteeltaan aika raskas. Toki joukkue voi aina katsella myös noita nuorempia ja halvempia kärkiparin tasoisia pakkeja, mutta useimmat seurat pitävät sellaisista kiinni ja tuossa tapauksessa vaihtoarvonkin pitää olla sitten tuntuva.

***

Abbotsford otti viime yönä 2-0 voiton Hendersonista. Petanille kaksi osumaa ja upeasti kauden aloittaneelle Silovsille nollapeli ja pelin parhaan pelaajan palkinto.



 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Toki joukkue voi aina katsella myös noita nuorempia ja halvempia kärkiparin tasoisia pakkeja, mutta useimmat seurat pitävät sellaisista kiinni ja tuossa tapauksessa vaihtoarvonkin pitää olla sitten tuntuva.

Näissähän tosiaan pitäisi joukkueella olla jokin visio miten tietystä pelaajasta saataisiin enemmän irti mitä nykyisessä seurassaan. Hyvänä esimerkkinä käy meille tuttu Nate Schmidt, joka tuli varsin pätevänä pakkina meille ja pelaa tällä hetkellä taas huikeaa kautta Jetsissä - 5 matsiin 0+6 ja +5 sekä vastuuta tulee. Jostain syystä hän ei vaan onnistunut meillä eikä myöskään nauttinut Greenin luottamusta oikein missään välissä. Schmidt oli Jetsille todella halpa kokeilu ns low risk - high reward. No ehkä sopimuksen pituuden takia tuo voisi olla medium risk.

Muista viime aikoina liikkuneista voisi mainita Jake Beanin ja Ethan Bearin, jotka mielestäni vaihtoivat halvalla maisemaa ja voisivat isommalla vastuulla syttyä liekkeihin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jostain syystä hän ei vaan onnistunut meillä eikä myöskään nauttinut Greenin luottamusta oikein missään välissä. Schmidt oli Jetsille todella halpa kokeilu ns low risk - high reward. No ehkä sopimuksen pituuden takia tuo voisi olla medium risk.
Niin samalla vuorollahan Canucks hankki Schmidtin Vegasista millä Jets hankki hänet Vancouverista. Joistakin paikoista sain Canucksin treidin aikaan lukea, että tuo ei ollut mitenkään hyvä kauppa kun pelaajan palkka on kuitenkin kuusi miljoonaa. Toki tuo Canucksin saama kolmoskierroksen vuoro tulee olemaan nyt varmaan joitakin sijoja huonompi, mutta en näe tuossa mitään merkittävää eroa. Noilta sijoilta varaaminen alkaa olla joka tapauksessa jo enemmän lottoa ja lopulta aika sama onko se vuoro esimerkiksi 70. vai 80 sijalta.

Mitä peliaikaan tulee, niin samoja minuutteja Schmidt pelasi Vancouverissakin pitkään ennen covidia ja oli alkuun mielestäni oikein hyvä puolustaja. Tai no, oli siellä 15 sekunnin ottelukohtainen ero nykyiseen esimerkiksi vielä 20 pelin jälkeen. Sittemmin Schmidtin pelillinen taso laski syystä tai toisesta (en tiedä mitä covid vaikutti tuossa) ja peliaikakin laski. Eroa tuli kyllä hänen saamassa erikoistilanneroolissa. Nyt Schmidt on pelannut kolmisen minuuttia ylivoimaa pelissä, kun Vancouverissa ei Hughesin takaa paljon yv-roolia tullut. Pisteitäkin on tullut ylivoimalla nyt kolme viiteen peliin kun viime kaudella ei tullut ainuttakaan yhteensä noin tunnin yv-ajalla.

Olen kyllä ihan samaa mieltä tuosta, että tuollaiset Schmidtin kaltaiset haut ovat hyviä kokeiluja jos tulee paikka. Sitä en sitten tiedä olisiko Canucksilla vara pistää kuuden miljoonan pakkiin taaloja kiinni ellei Myersia saada kaupattua. Ja jos saadaan myytyä mukana jotain pakettia, niin sitten se korvaus on isompi kuin tuo Schmidtista maksettu kolmoskierroksen vuoro. Tuossa olisi sitten paras onnistua aika nappiin. Siitäkin olen ihan samaa mieltä, että joukkueen pitäisi tehdä enemmän noita projektiluonteisia hankintoja ja omata selkeä visio puolustuksen rakentamisesta. Nyt sieltä on tosiaan tuntunut puuttuvat se visio.

Omasta mielestäni ihanteellinen pakki Hughesin vierelle olisi Chicagon Connor Murphyn kaltainen puolustaja. Kookas, riittävän hyvin liikkuva ja riittävät kiekolliset taidot omaava oikean puolen puolustaja, joka pystyy pelaamaan fyysisesti ja tuomaan omaan päähän varmuutta vielä sopivaan hintaan. Chicago hankki Murphyn aikanaan Niklas Hjalmarsonilla ja tuohon aikaan sai lukea tuosta treidistä paljon epäilyjä, mutta lopultahan tuo on kääntynyt ihan hyväksi kaupaksi Chicagolle. Tuollaisia projektiluonteisia kokeiluja toivoisi joskus näkevän Benningiltakin puolustuksen tukemiseksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Toivottu lisä pakistoon Hamonicin muodossa olisi saapumassa. Vielä pitää toivoa, että tieltä ei tipahda Burroughs vaan Myers tai Poolman. Toki Hamonicilla varmaan reilu viikko menee pelikuntoon pääsemisessä.
Hamonicin paluu on tärkeä asia puolustuksen syvyydelle. Saattaa ottaa enemmänkin aikaa kyllä, että on täydessä entisessä pelikunnossa näinkin pitkän tauon jälkeen ja voi olla, että alkuun tulee jopa vähän vuorottelua. Veikkaan, että Burroughs on seiskapakkina Hamonicin paluun jälkeen, mutta minulla ei ole pienintäkään luottoa siihen että tuo puolustus kestäisi kunnossa kauden loppuun. Varmasti siellä aukeaa paikkaa päästä pelaamaan vielä.

Mr. Smith kirjoitti:
Dowling tippui IR:lle ja odotetusti Bailey ylös.
Aika odotettu nosto nyt kun Lockwood on ollut loukkaantuneena ja Baileyn alkukausi farmissa on ollut tehokas. Hän saattaa päästä pelaamaan jo heti ensi yön pelissä, sillä myös Dickinsonilla on jotain pientä vammaa, joka arvioidaan paremmin ihan pelin alla. Harjoituksissa hän oli ollut. Jos Dickinson pystyy pelaamaan, Lammikko ja Dickinson vievät nelosesta kaksi paikkaa ja Chiasson ehkä nyt sen yhden Dowlingin loukkaantumisen jälkeen.

Ketjut harjoituksissa olivat:



 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Vaisu kotiavaus, jonka lopputulos jopa mairittelee. Omituisia ajatuskatkoja ja harhasyöttöjä tuli paljon, ja jokainen maali omiin oli puolustuksen nukkumisen seurausta. Demko ei maaleille mitään voinut, ja oli totutun varma. Boeserin jäiset kädet nollaa Millerin mainion hyökkäyspään pelin.

Posin puolella Demkon ja Millerin lisäksi hyvin toimiva av. Ensimmäinen maali oli hyvä esimerkki siitä, miten kärsivällisyys palkitaan erikoistilanteessa, eli Wildin yhden av-pelaajan menetettyä mailansa liikutettiin kiekkoa varmasti ja annettiin vastustajan väsyä kunnolla. Sitten tarkka syöttö maalin eteen ja Chiassonin tarkka ohjaus.

Kyllä se tuosta lähtee, kun kiekon kanssa hätäily lopetetaan, eikä nukuta puolustuksessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vaisu kotiavaus, jonka lopputulos jopa mairittelee. Omituisia ajatuskatkoja ja harhasyöttöjä tuli paljon, ja jokainen maali omiin oli puolustuksen nukkumisen seurausta. Demko ei maaleille mitään voinut, ja oli totutun varma. Boeserin jäiset kädet nollaa Millerin mainion hyökkäyspään pelin.
Tämä kuvaa hyvin peliä. En tiedä mikä näissä reissujen jälkeisissä ensimmäisissä kotipeleissä on, mutta näissä tuntuu aina olevan jotenkin todella vaikeaa. Kahden viime kauden aikana Canucks on voittanut (vähintään neljän vieraspelin mittaisten) reissujen jälkeisistä kotipeleistä kaksi yhteensä kymmenestä ja romahtanut pari kertaa pahasti. Tuo toinen noista voitoista tuli rankuilla ja toinen Arizonaa vastaan, joka hävisi tuohon aikaan kaikki muutkin pelit.

Timbit kirjoitti:
Posin puolella Demkon ja Millerin lisäksi hyvin toimiva av. Ensimmäinen maali oli hyvä esimerkki siitä, miten kärsivällisyys palkitaan erikoistilanteessa, eli Wildin yhden av-pelaajan menetettyä mailansa liikutettiin kiekkoa varmasti ja annettiin vastustajan väsyä kunnolla. Sitten tarkka syöttö maalin eteen ja Chiassonin tarkka ohjaus.
Tässä pelissä positiivista oli tosiaan erikoistilannepelaaminen. Alivoimalla ei annettu maaleja tällä kertaa ja ylivoimalla tehtiin tuo yksi. Isommassa kuvassa huolta herättää edelleen tuo alivoima. Vancouverin ylivoima on ollut NHL:n keskitasoa ja sillä voi pärjätäkin, mutta alivoima yksi huonoimmista. Toivottavasti Hamonic pystyy parantamaan tuota aluetta tullessaan mukaan. Sutteria ja Mottea tuo av-hyökkäys kaipaisi, mutta en tiedä milloin sitten palaavat.

- Pettersson jatkoi tasakentin aika varjojen mailla, mutta sai onneksi syötön tuohon ylivoimaosumaan. Tehojen suhteen on ollut kyllä todella tuskaista. Ei ole yhtä syväjäässä kuin esimerkiksi Montrealin Suzuki ja Caufield (joilla on yhteensä vähemmän pisteitä kuin Mathieu Perreaultilla), mutta kuitenkin puolet vähemmän tehoja kuin Garlandilla tai Millerilla. Nyt 5-5 pelissä Petterssonin ketju hävisi laukaukset 1-6 lukemilla.

- Horvat nousi jälleen kerran esiin kun joukkue sitä eniten tarvitsi ja teki kolmannen erän kavennuksen, mutta lopultahan tuo oli laiha lohtu.

- Podkolzin pelasi kokonaiset kuusi minuuttia. Hänen ollessa jäällä Canucks voitti laukaukset ja maalipaikat 5-2, mutta ei sitten kelvannut Greenille enää kahdessa viimeisessä erässä?

- Bailey toinen joka pelasi mielestäni ihan hyvin, mutta Green penkitti kuitenkin.

- Puolustuksessa Rathbonelle tuli harmittava oman pään virhe, joka maksoi maalin. Muutenkaan peli ei ollut hänen kauden parasta. Oppirahoja on maksettava.

- Poolman pelasi vain ensimmäisen erän ja joutui sitten sivuun ylävartalovamman vuoksi mikä pakotti joukkueen pelaamaan viidellä pakilla. En tiedä kuinka paha loukkaantuminen on, mutta joukkueen oikealle puolelle tuo tekee kyllä lovea. Burroughs pelasi nyt Poolmanin loukkaantumisen seurauksena 19 minuuttia.

- Demko oli jälleen kerran maalilla hyvä ja varma. Tulee pelaamaan varmaan niin paljon kuin vain jaksaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
- Pettersson jatkoi tasakentin aika varjojen mailla, mutta sai onneksi syötön tuohon ylivoimaosumaan.

- Podkolzin pelasi kokonaiset kuusi minuuttia. Hänen ollessa jäällä Canucks voitti laukaukset ja maalipaikat 5-2, mutta ei sitten kelvannut Greenille enää kahdessa viimeisessä erässä?

- Puolustuksessa Rathbonelle tuli harmittava oman pään virhe, joka maksoi maalin. Muutenkaan peli ei ollut hänen kauden parasta. Oppirahoja on maksettava.

- Poolman pelasi vain ensimmäisen erän ja joutui sitten sivuun ylävartalovamman vuoksi mikä pakotti joukkueen pelaamaan viidellä pakilla. En tiedä kuinka paha loukkaantuminen on, mutta joukkueen oikealle puolelle tuo tekee kyllä lovea. Burroughs pelasi nyt Poolmanin loukkaantumisen seurauksena 19 minuuttia.

Erikoisen vaisu oli kyllä taas kerran Canucks - tällä kertaa ihan kotikentällä.

Poolman nukkui tuossa ekassa maalissa eikä muutenkaan pelannut hääviä puoltatoista erää. Sitä en kyllä havainnut missä sitten loukkaantui, mutta toisen erän Wildin huipputontin jälkeen (jota Poolman vierestä seurasi), hän ei enää kentällä tainnut käydä. Rathbone-Burroughs kaksikko oli pelissä vaikeuksissa, mutta Burroughs mielestäni paransi, kun sai nyt enemmän peliaikaa Poolmanin loukkaantumisen jälkeen. Joka tapauksessa tähän astisista selvästi heikoin peli tältä kaksikolta.

Pettersson vaeltaa kyllä melkoisissa syvyyksissä. Boeser oli nyt parempi, kun pääsi Millerin rinnalle ja olisi voinut parikin maalia tehdä paremmalla viimeistelyllä.

Chiasson teki ylivoimalla maalin, mutta mielestäni muuten hänen peliälynsä ja taitonsa ei riitä ylivoimalla. Toki tuosta maalin edestä varmasti maaleja voi jonkun verran mättää, mutta olisihan meillä tuohon muitakin vaihtoehtoja.

Lammikko pelasi hyvin ja voitti aloituksiakin. Sentteristö olisi varsin hyvä jos vaan Pettersson saataisiin vireeseen. Miller on sitten vielä hyvä tuuraaja kenelle tahansa kärkisenttereistä, mutta toki se laitureiden tasossa sitten näkyy puutteena.

Green tosiaan katselee vähän erilaisilla laseilla näitä pelejä. Podkolzin hyvän alun jälkeen vilttiin. Bailey laittoi Greenin pyynnön mukaisesti kroppaa likoon ja blokkasi eniten joukkueesta sekä oli alivoimalla hyvä. Hänenkin osaltaan peliaika vaan romahti ensimmäisen erän jälkeen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Erikoisen vaisu oli kyllä taas kerran Canucks - tällä kertaa ihan kotikentällä.
Tuo esitys oli kyllä siinä mielessä(kin) huono, että peli pelattiin ensimmäistä kertaa yleisön edessä kotona yli 500 päivän tauon jälkeen ja pelillinen lopputulos oli tuon kaltainen. Vedonlyönnissä nämä pidempien reissujen jälkeiset pelit ovat olleet yleensä "helppoja" kohteita, mutta ottaisin paljon ennemmin vastaan paremmin pelaavan joukkueen kuin "varman" merkin riviin.

Mr kirjoitti:
Poolman nukkui tuossa ekassa maalissa eikä muutenkaan pelannut hääviä puoltatoista erää. Sitä en kyllä havainnut missä sitten loukkaantui, mutta toisen erän Wildin huipputontin jälkeen (jota Poolman vierestä seurasi), hän ei enää kentällä tainnut käydä.
En tiedä minäkään missä tilanteessa hän loukkaantui, mutta saattoi tuossa käydä niinkin, että hän ymmärsi itsekin pysyä pois kentältä vasta tuon jälkeen. HF:lla eräs asioista yleensä melko hyvin perillä oleva kirjoittaja kirjoitti Poolmanista;

"Might be unfair since he was likely hurt or sick going into the game. By far his worst effort and in the short time he did play made numerous blunders in coverage."

Taso oli häneltä selvästi kauden heikointa harjoituspelit mukaan lukien.

Mr. Smith kirjoitti:
Chiasson teki ylivoimalla maalin, mutta mielestäni muuten hänen peliälynsä ja taitonsa ei riitä ylivoimalla. Toki tuosta maalin edestä varmasti maaleja voi jonkun verran mättää, mutta olisihan meillä tuohon muitakin vaihtoehtoja.
En ole itsekään kovin innoissani tuosta paikasta Chiassonille. Toisaalta tuo on melkein ainoa, missä hänestä on ollut apuja joukkueelle. Jos ja kun näitä loukkaantumisia nyt on jonkun verran alaketjuissa (Sutter, Motte, Dickinson, Dowling, Lockwood) ja Chiassonia kerran päätetään peluuttaa niiden vuoksi ja hänestä toivotaan jotain apuja, niin joukkue varmaan näkee tuon roolin vahingoittavan vähiten ja mahdollisesti ainoana roolina tuottavankin jotain?

Mr. Smith kirjoitti:
Lammikko pelasi hyvin ja voitti aloituksiakin. Sentteristö olisi varsin hyvä jos vaan Pettersson saataisiin vireeseen.
Tuo näyttää tosiaan ihan hyvältä nyt ainakin tasakentin jos Pettersson pelaisi kuten on odotettu. Mutta tietysti jos joukkueen ykkössentterillä ei kulje, se heijastuu kyllä koko hyökkäykseen. Kyllä minulla löytyy vielä luottoa siihen, että tuo hänen pelinsä löytyy (samoin kuin Boeserilla), mutta aikataulusta onkin paha mennä sanomaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Olipahan taas esitys. Canucks oli täysin unessa ensimmäisessä erässä ja eka maali tulikin välittömästi. Oli pakko tuo tilanne kelata pariin ja ihmetellä mihin toinen pakki oli hävinnyt. Myers siellä lahjakkaasti ajoi itsensä tilanteesta täysin ohitse ja mahdollisti Flyersin ylivoimahyökkäyksen.

Tuon jälkeen Hughes tasoitti, mutta ekassa erässä Flyers laukoi lähes neljä kertaa enemmän. Toisella oli peli alla ja toisen piti tulla tuoreilla jaloilla... Flyers teki erässä vielä hienon maalin ylivoimallakin, joka jäi sitten voittomaaliksi.

Toisessa erässä ylivoimien kautta päästiin paremmin mukaan, mutta ylivoima oli tehotonta. Ja oikeastaan sama jatkui kolmannestakin erässä, missä toki paikkoja oli tasoittaa, varsinkin taas Boeserilla.

Horvat taas taisteli ja järjesteli paikkoja, mutta samaa ei voi sanoa Petterssonista. Nyt jopa vitutti Petterssonin haluton, arka ja epävarma peli, joka lopussa turhautumisen takia käänsi ylivoiman alivoimaksi. Pettersson ei kuulu nykyisessä kunnossaan edes kentälle.

Ei ollut muuten Hunt ainakaan yhtään parempi kuin Rathbone.

Kaksi peliä kotona eikä tämä nyt mitään hurraa huutoja herätä. Jos edellisen pelin heikon esityksen jälkeen tuo ensimmäinen erä oli parasta mihin Green sai joukkueen valmistettua niin eihän tuo hääviltä näytä. Jos Canucks voittaa seuraavat neljä kotipeliä niin saldo näistä kuudesta pelistä on kohtuullinen, mutta vaikea uskoa tuollaiseen voittoputkeen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Boeserilla on melkoinen apina selässä. Hyviä paikkoja tarjoillaan, mutta kun ei niin ei. Suhtaudun kuitenkin luottamuksella, eli kyllä se alkaa vielä osua. Pettersson on menettänyt itseluottamuksensa käytännössä täysin. Ei selvästikään nauti pelaamisesta juuri nyt. Halak otti kiinni mitä otettavissa oli.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Onhan tuossa joukkueessa tällä hetkellä jotain vialla, kun toista iltaa peräkkäin pelaava vierasjoukkue näytti tekevän paljon enemmän töitä pelin alkuun. Tämänhän "piti" olla joukkueelta "statement-peli" sen edellisen ottelun laiskottelun jälkeen ja odotin hyvää alkua nimenomaan Vancouverilta. Ensimmäisen erän laukaukset menivät kuitenkin Flyersille tasakentin 4-13 ja maalipaikat 5-11 lukemilla. Tuo pelin alku kertoi minulle kyllä jostain peleihin valmistautumisesta, mikä toivottavasti saadaan oikaistua mahdollisimman pian.




Toisessa erässä tilanne vähän kääntyi ja Vancouver vei toisen erän laukaukset tasakentin 11-4, maalipaikat 8-3 ja yhteensä vaaralliset paikat 7-1, mikä oli toisaalta ihan positiivinenkin merkki muuten tässä uudessa pettymysten illassa. En tiedä johtuiko tuosta, mutta oikeastaan nuo laukaukset alkoivat kääntyä sen jälkeen kun MacEwen otti nyrkkitalkoot Schennin kanssa. Ennen tappelua Flyers johti laukauksissa 18-5 ja 10 minuuttia myöhemmin Canucksilla oli johto laukauksissa 19-18 lukemin.

Kolmannessa erässä tasoitusta hakenut Canucks oli odotusten mukaisesti hieman aktiivisempi maalipaikkojen määrässä, mutta Jones otti jo ties kuinka monennen voittonsa ja pelin tähdistövalinnan kotikaupunkinsa seurasta. Isä Harvey (joka on ollut mm. Canucksin kotihallin päällikkönä) pääsi taas seuraamaan poikansa hienoa peliä Vancouverissa. Ottelu oli kyllä erikoinen siinä mielessä, että molemmat onnistuivat ensimmäisillä laukauksillaan. Halak pelasi tuon jälkeen myös hyvin, mutta Jonesin toisen erän torjunnat nostivat Jonesin pelin tähdistöön.

Tämän hetken joukkuetta on vaikea lähteä ruotimaan nyt näiden kahden kotipelin jälkeen etenkään hyökkäyksen osalta siten kuin toivoisi. Kärjellä ei kulje (Pettersson, Boeser), Höglander ei ole tehnyt vielä maaliakaan tällä kaudella ja Garland pelasi nyt huonoimman pelinsä Vancouverissa. Ennen kautta olin hyökkäyksen syvyyden osalta puolestaan varovaisen toiveikas. Kesällä päästiin eroon Erikssonista, Rousselista, viime kaudella lähinnä turhautumista aiheuttaneista Gaudettesta ja Virtasesta sekä koko ajan hitaammaksi käyneestä Beaglesta.

Mutta eihän tämä nyt tunnu yhtään paremmalta juuri nyt. Kautta on takana kahdeksan peliä ja sivussa on nyt kahden alemman ketjun pelaajista Sutter, Motte, Dickinson, Highmore (jätti pelin loukkaantumisen vuoksi kesken) ja Dowling eli lähes täysi bottom6-osastollinen. Jos kärjellä ei kulje ja syvyydessä ei ole sinne kuuluvia pelaajia pelikunnossa, en oikein keksi miten tuo hyökkäys edes voisi olla voittoja tuottava. Täytyy nyt vain toivoa noiden loukkaantuneiden pelaajien paluita tuonne ja toisaalta kärjen saavan juonesta kiinni mahdollisimman nopeasti. Ennen sitä tässä voi olla vaikea löytää reittejä voittoihin.

- Rathbone huilasi nyt tuon huonon viime pelin jälkeen ja Hunt paikkasi. Kuten @Mr. Smith sanoikin, Hunt ei ollut tosiaan ainakaan yhtään parempi. Mutta tuo huili saattoi tehdä Rathbonelle kaiken kaikkiaan ihan hyvää. Hän pelasi kuitenkin selvästi koko joukkueen eniten harjoituspeleissä ja energia näytti Minnesota-pelissä olevan huonompi kuin aikaisemmin. Nyt kun Huntia uskallettiin peluuttaa reilu kahdeksan minuuttia (noiden aikana maalipaikat hävittiin tasakentin 1-4 ja laukaukset 1-5), voisi tuosta päätellä että Rathbone on taas seuraavassa pelissä takaisin.

- Garland pelasi noin 10 minuuttia ja täytyy sanoa, että vaikka hänestä olen alkanut pitämään paljon ja hän oli ehkä joukkueen paras hyökkääjä vieraskiertueella, niin sai nuo vähät minuuttinsa tällä kertaa ihan ansaitusti. Laukaukset menivät Flyersille 5-5-pelissä 2-9 hänen ollessa jäällä.

- Petterssonilla ei ollut 5-5-pelissä edes yhtään laukausyritystä kohti maalia. Surullista katsottavaa tällä hetkellä. Mutta ei hän voi peliään totaalisesti myöskään hukata, vaan kyllä tästä vielä noustaan.





- Lammikko pelasi taas hyvän pelin. Nyt tuli lähes 15 minuuttia peliaikaa ja tasakentin Lammikon ollessa jäällä Canucks voitti laukaukset 8-4 ja maalipaikat 5-3 lukemilla. Toistaiseksi näyttää hyvältä tuo treidi jos hän pystyy pitämään tämän tason.

Seuraavaksi Oilers sunnuntai-aamuna. Siitä on jo "pakko" kaivaa huomattavasti parempi valmistautuminen peliin ja voitto.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin Harman Dayalin artikkeli Danila Klimovichista on lukemisen arvoinen:


Agentti Dan Milstein;

"I represent Nikita Kucherov, 58th overall pick. Everybody looking back says he should have been first overall. I have had Pavel Datsyuk, who went 171st overall in the third, final year of his eligibility. Now, in a redraft he should be first overall."

"The jury’s still out on Klimovich but I think he’s a very special player and he is going to be a top-six player. If he wasn’t Belarusian, he would have been selected top 10 in this (2021) draft. Hopefully, he’ll turn out to be one of the franchise names where someday his jersey will go up next to Pavel Bure’s.”

Klimovich has arguably been the biggest surprise this season within the Canucks’ entire organization.

Yksi yksityiskohta nähtiin heti tuon varauksen jälkeen, kun Benning soitti Milsteinille ja tarjosi Klimovichille saman tien sopimusta;

Milstein, with a number of clients projected to go in the second round, was both busy and focused on Day 2 of the 2021 NHL Draft. One of his boxes got checked when the Canucks took Klimovich with their No. 41 pick.

Just a few minutes later, shortly after the Flames announced William Strömgren as their No. 45 pick, Milstein’s phone started buzzing. It was Jim Benning and he had more to say than just congratulations.

“He offered me a contract (for Danila) before the 46th pick was called,” said Milstein. “We had agreed to talk the next day and Klimovich ended up being the very first player out of this draft to be signed by an NHL team.”

Kun sopimus oli tehty, Canucksin piti päättää pelaisiko Klimovich suoraan farmissa vai junnusarja QMJHL:ssa (hän oli vuoden 2020 CHL:n Import Draftin ykköskierroksella Royun-Norandan varaus). Benning antoi aluksi sen suuntaisia vastauksia, että Klimovichille voisi olla parasta pelata junnusarjassa. Farmissa on aika harvinaista nähdä kuitenkaan Klimovichin ikäisiä pelaajia ja lisäksi näkemyksessä oli merkitystä silläkin, että Klimovichille tuttu Valko-Venäjän liiga on aika lailla erilainen kilpailullisesti kuin AHL. Klimovich ei lisäksi puhu englantia ja jo pelkästään tottuminen uuteen maahan, sen kulttuuriin ja elämään vaatii 18 kesäiseltä pelaajalta omansa.

Mutta nuo näkemykset tehtiin ennen kuin Canucks oli pitänyt harjoitusleirinsä. Leirin jälkeen tuo näkemys muuttui. Klimovich näytti heti alusta saakka kiekollista rohkeutta ja halua ottaa johtavan pelaajan roolia, mitä harvoin näkee tuon ikäiseltä pelaajalta uudessa liigassa.

Abbotsfordin toimitusjohtaja Ryan Johnson;

The physicality is often as a young kid you don’t want them to get killed out there,” said Ryan Johnson, the GM for AHL Abbotsford. “You don’t want them to get physically dominated to where it just kills their confidence. (But) you don’t meet Danila and go ‘Here’s an 18-year-old, he’s gotta get stronger and put on weight,’ he’s just a physically imposing kid at 18.

Absolutely, it’s special, it’s that ice in his veins factor that’s hard to find. It’s easy to be overwhelmed period at the pro level (even as) a 23-year-old but he’s got the quiet confidence about him.”

Milstein kertoo tuon rohkeuden johtuvan mahdollisesti Klimovichin taustasta;

He’s from Belarus. You know what it’s like to come from that side of the world (and try to make it) into the NHL? His back’s against the wall. He’s dialled in, eager and learning. I haven’t spoken to him lately on the subject matter but I don’t think he even knows how good of a hockey player he is. I think he’s just playing his game and he’s calm.

Farmin päävalmentaja Trent Cull kertoi haluavansa rohkaista Klimovichia pelata omilla vahvuuksillaan, vaikka se välillä tarkoittaisi vastaiskuja;

Sometimes it gets us into trouble and sometimes it’s really good. I certainly don’t want to kill that, he’s a creative young man. He’s still a very young man, he’s learning how to play. I don’t want to stymie his development at all or that swagger that he’s brought.

He’s an 18-year-old man. I want to make sure I’m more of a father right now rather than too aggressive in the sense that we have to give him some leash and let him show what he can do.

Milsteinin mukaan Danila elää unelmaansa nyt;

Imagine going from (a humble) hardworking family to this point. We spotted him three years ago. We knew he was special. We knew that he deserved to be a first-rounder but the problem is scouts were unable to travel to Europe this past season. It just took us some time to get him on the radar.

He’s like a kid in a candy store right now because so many good things are happening in his life.

Rohkaisevaa Klimovichille on varmaan nyt sekin, että vaikka junnusarjaan meneminen on edelleen mahdollista, eikä sekään olisi huono ratkaisu noin nuorelle pelaajalle, hän pysyy Abbotsfordissa;





***

Highmore odotetusti loukkaantuneiden listan jatkoksi ja Petan takaisin ylös;


 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Joko saa sanoa itsestäänselvyyden? Tämä joukkue ei mene playoffeihin.

Oikein vitutti katsoa viime yön peliä, kun meillä on maalivahti joka haluaisi voittaa ja tekee sen eteen kaikkensa, mutta pakeilla tuntui olevan täysin erilainen tarkoitus. Maalivahtia ei autettu vaan törkättiin häntä bussin alle ja jätettiin täysin yksin.

Jos nyt jotain hyvää niin lopussa Boeser sai maalihanansa auki. Siinä ne sitten olikin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Joko saa sanoa itsestäänselvyyden? Tämä joukkue ei mene playoffeihin.

Oikein vitutti katsoa viime yön peliä, kun meillä on maalivahti joka haluaisi voittaa ja tekee sen eteen kaikkensa, mutta pakeilla tuntui olevan täysin erilainen tarkoitus. Maalivahtia ei autettu vaan törkättiin häntä bussin alle ja jätettiin täysin yksin.
Älähän nyt. Ei se aina näytä siltä, mutta ainakin haluavat voittaa.





Vielä jos haluamisen sijaan myös pelaisivat siten millä voittoja voisi saada, niin ehkä se kauden ensimmäinen kotivoitto olisi mahdollista ottaa vielä tämän kotiputken aikana?

Tämä kertoo nyt, että siellä ollaan tekemässä historiaa:



 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös