Vancouver Canucks 2021–2022

  • 85 148
  • 399

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ikävä kyllä noiden eilisten twiittien jälkeen alkaa tulemaan tunne, että tässä seilattiin ihan tuurilla eikä tunnistettu Gadjovichin kysyntää. Vielä jos tosiaan useampi tiimi oli laittanut kiinnityksen Gadjovichiin - mitä en tosiaan epäile yhtään.

Tuon jälkeen ihmetellään, että kappas se kelpasikin muualle. Omasta mielestä tuo on melkoista assettien hukkaamista ja epäpätevyyttä.
Kyllähän tuo siltä vaikuttaa tuon twiitin jälkeen, että tässä seilattiin tuurilla ja otettiin tietoinen riski pelaajan menettämisestä.

Sinällään minua ei Gadjovichin menetys kauheasti kirpaise yksittäisenä palasena. En näe häntä itse tällä hetkellä hyvänä tulevaisuuden bottom6-pelaajana tai sellaisena, mitä ei pystyttäisi ulkoapäin paikata kivuttomasti. Kärkiketjuihin en usko olevan puolestaan asiaa. Voin toki olla hyvin väärässäkin tuossa ja Gadjovichilla on eittämättä ominaisuuksia, jotka kiinnostavat ja joiden vuoksi olisin halunnut katsoa tämän loppuun.

Mutta noin yleisellä tasolla tuo on turhauttavaa, että pelaajaa kehitetään ensin neljä vuotta varauksesta ja sitten kun hän näyttää olevan mahdollisesti NHL:ssä pelaamaan pystyvä pelaaja, hänet menetetään ilmaiseksi pois. Gadjovich oli varmaan osa sitä seitsemän nuoren pelaajan ryhmää, mistä Benning mainitsi tulevaisuuden pelaajiksi siirtotakaralla 2020 (Podkolzin, Rathbone, Höglander, Juolevi, DiPietro, Lind ja Gadjovih?).

Nyt tuosta on menetetty kaksi nuorta ja samalla menetetty nyt 19-22 drafteista seitsemän vuoroa kolmelta ensimmäiseltä kierrokselta yhteensä 12 vuorosta. Joukkueella on toki edelleen siellä hyvin nuoria pelaamassa, mutta ei tuo tulevaisuuden osasten pelaaminen hyvältäkään näytä manageritasolla kun näitä palasia menetetään ilmaiseksi pois ja samalla seura ei ole kuitenkaan kuin korkeintaan haastamassa playoffeihin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari twiittiä:

















Viime öisessä Oilers-pelissä (Canucks hävisi pelin vieraissa 3-2) Pettersson ja Hughes tekivät paluun jäälle ja mielestäni molemmat pelasivat ihan hyvän pelin. Hughes teki Vancouverin avausmaalin ja Pettersson toimi toiseen osumaan (Petan) syöttäjänä. Halak pelasi maalilla. Riveistä puuttuivat nyt loukkaantuneiden (Boeser, Sutter, Motte) lisäksi tuo Horvatin ketju kokonaisuutena sekä OEL-Myers pakkipari. Juolevikaan ei pelannut.

Ketjut olivat tuossa pelissä:

Garland-Pettersson-Chiasson
Petan-Miller-Podkolzin
Bailey-Dickinson-Lockwood
Dries-Focht-MacEwen

Hughes-Poolman
Rathbone-Bowey
Hunt-Burroughs

Halak

- Hughesin ja Poolmanin yhteispeli näytti tosiaan hyvältä. Quinn vaikutti olevan muutenkin tulokaskauden tasolla ja jos hän jatkaa noin, edessä on mielenkiintoinen kausi.

- Poolman taitaa olla nyt hänen pakkiparinsa ja täytyy sanoa, että hän on ylittänyt minun odotukseni. Ei tosiaan loista mitenkään kiekollisessa pelissä, mutta tietää selvästi vahvuutensa ja pyrkii pelaamaan yksinkertaisesti. Saa nyt nähdä sitten miten kausi tuosta lähtee kun varsinaiset pelit alkavat, mutta ainakin näissä harjoituspeleissä olen ollut tyytyväinen otteisiin.

- Rathbonelta nähtiin mielestäni paras peli näissä harjoituspeleissä. Jotenkin siellä on näyttänyt olevan ajoittain vähän kiire (vaikka on hyvä luistelija) ja hän on koittanut saada ehkä vähän liikaakin asioita tapahtuvaksi aikaisemmin, mutta näytti nyt yksinkertaistavan peliään. Pelasi myös alivoimaa.

- Burroughsilta nähtiin puolestaan ehkä harjoituspelien heikoin ottelu. Näytti olevan aikaisempia pelejä enemmän ongelmissa pelin avauksen kanssa.

- Pettersson paransi selvästi joukkueen ylivoimaa ja toi muutenkin vaaraelementtiä tullessaan. Hyvä ensimmäinen ottelu.

- Podkolzin jatkoi mielestäni hyviä otteita edellisestä ottelusta ja laukoi viisi kertaa. Hän näyttää olevan menossa nyt hyvään suuntaan hieman vaisujen ensimmäisten pelien jälkeen.

- Lockwood näytti siltä, että näillä otteilla häneltä voi olla vaikea ottaa nelosen paikkaa vaikka ei välttämättä heti alkuun sitä saisikaan (jos Green luottaa enemmän alkuun kokeneempiin pelaajiin). Pelasi vastustajan iholla ja onnistui fyysisessä pelissä. Green näyttää pitävän hänen otteista ja Lockwood pelasi noin 16 minuuttia.

- Miller jatkoi aika vaatimatonta harjoituspelien taivaltaan. Toivottavasti heräisi sitten kun kausi alkaa, sillä hän on joukkueelle monessakin suhteessa tärkeä pelaaja kun pelaa kykyjensä mukaan.

Yksi harjoituspeli olisi vielä edessä. Tuohon voisi kuvitella tulevan sitten se kokoonpano (loukkaantuneita pelaajia lukuun ottamatta), joka nähdään kauden avauksessa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Harjoitusmatseista kaksi voittoa ja viisi tappiota. Voitot napattiin tiukkojen matsien jälkeen Calgaryn ja Winnipegin AHL-joukkueista. Tuloksellisesti siis luokattoman huono valmistautuminen kauteen.

Tälläkin kaudella näyttäisi maalinteko olevan haastavaa ja pakisto on aika levällään. Maalintekoon pitäisi olla kolme ketjua, mutta käytännössä nyt ei vielä yksikään ketju saanut peliään kulkemaan. Osittain toki näky Boeserin puuttuminen, mutta kyllä tuolla pitäisi olla maalintekijöitä muitakin.

Pakistossa LD näyttäisi olevan kunnossa, mutta RD osasto on Hamonicin poissaollessa yksi NHL:n huonoimpia. Myers-Poolman-Schenn kolmikkoa voisi ajatella kolmospakkiin, mutta onhan Myers ja Poolman TOP4-pakkeina väärässä paikassa.

Vaikea kausi on taas tulossa ja paljon on Pettersson-Horvat-Hughes kolmikon varassa. Toki myös Demko maalilla on avainasemassa. Uusista hyökkääjistä Garland taisi tehdä vain yhden pinnan harjoituspeleissä, Podkolzin ei sitäkään. Saas nyt nähdä miten runkosarjan alkaessa tahti muuttuu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Harjoitusmatseista kaksi voittoa ja viisi tappiota. Voitot napattiin tiukkojen matsien jälkeen Calgaryn ja Winnipegin AHL-joukkueista. Tuloksellisesti siis luokattoman huono valmistautuminen kauteen.
Voisin allekirjoittaa joka sanan tuosta @Mr. Smith in viestistä. Vaikka toisaalta myös se pitää muistaa, että monissa noissa tappiopeleissä on puolestaan annettu melkoista etua vastustajille rostereiden kanssa. Joka tapauksessa harjoituspelien perusteella joukkue näyttäisi olevan ongelmissa ja hyvin sekavan tilanteen edessä vähän joka suhteessa ja etenkin tuo viime öinen Oilers-peli oli surkeaa katsottavaa.

Canucks oli koko NHL:n huonoin joukkue harjoituspeleissä pisteprosenteissä, eikä tuo tule kyllä lainkaan yllätyksenä kun on katsonut joukkueen otteita. Mutta positiivisen kautta eteenpäin; Colorado ja Carolina ovat olleet seuraavaksi huonoimmat ja toisaalta Arizona oli koko NHL:n paras, joten ota tuostakin nyt sitten selvää kuka lähtee kauteen hyvistä asetelmista. Colorado ja Carolina tuosta nyt ainakin tulevat parantamaan, toivottavasti myös Vancouver vaikka toki tuolle kaksikolle tulee jäämään.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Mites Höglander on pelannut harkkapeleissä?
Pettersson ei tainnut pelata kuin yhden pelin, mites Hughes ?
Onko Horvat loukkaantuneena? Ei tainnut pelata yhtään?
Pahoittelut jos olen aivan hakoteillä, nopeasti vaan vilkaissut yhden ottelun koosteen ja vähän jotain tuloksia
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mites Höglander on pelannut harkkapeleissä?

Ihan hyvin on Höglander pelannut, vähän sai jo ylivoimallakin vastuuta. Tehot jäi vähän puuttumaan alun jälkeen.

Pettersson ei tainnut pelata kuin yhden pelin, mites Hughes ?

Kaksi peliä pelasivat kumpainenkin ja kellottivat pelin korkeimpia minuutteja. Pettersson ainakin laukoo hanakammin kuin aiemmin.

Onko Horvat loukkaantuneena? Ei tainnut pelata yhtään?

Horvat taisi pelata melkeinpä eniten pelejä. Normaalin hyvä itsensä oli harjoituspeleissä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver jatkaa kärkiprospectien lahjoittamista muualle ja nyt vuorossa on Olli Juolevi. Juolevin osalta aika Vancouverissa on ohitse ja nyt odotellaan mihin suuntaan Olli suuntaan. Mielenkiintoista myös nähdä saadaanko Juolevista kassillinen kiekkoja vai pitääkö kiekot laittaa hänen kanssaan?

Siinä kun yleensä myynnissä oleva pelaaja on näyteikkunassa niin Vancouver toimi Juolevin kanssa toisin. Juolevi pelasi vain yhdessä viimeisistä neljästä harkkapelistä.

Nyt on muutamassa kuukaudessa hukattu kolme TOP10 prospectia, joihin tuhlattiin ykköskierroksen varaus 2016 sekä kaksi kakkoskierroksen varausta 2017. Ei huono saldo! Näiden osalta Benning ei voi mennä sen taakse, että joku muu teki huonoja valintoja draftissa. Tarjolla noilla vuoroilla oli mm Matthew Tkachuk, Nicolas Hague (tai Jason Robertson) ja Ian Mitchell. Rosteri näyttäisi kovin erilaiselta noilla valinnoilla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Noista @laamis in mainitsemista pelaajista:

- Höglander tosiaan aloitti tehokkaasti Horvatin ketjussa, mutta katosi sitten joukkueen mukana tulostaululta. Yleispelaaminen on ollut kuitenkin hyvää luokkaa ja odotuksissa on pelin parantaminen viime kaudesta.

- Pettersson ja Hughes pelasivat tosiaan kaksi peliä. Kummankin peli näytti hyvältä sitä yhtä Hughesin ylivoiman kiekon menetystä lukuun ottamatta, mistä Oilers teki maalin. Tasakentin Petterssonin aikana laukaukset tulivat kotiin hänen pelaamissaan kahdessa pelissä 20-6 ja Hughesin aikana 22-9.

- Horvat pelasi kolme harjoituspeliä ja teki pari pistettä. Pelin taso oli hyvää tasoa kokonaisuutena. Ehkä ainoastaan tässä viimeisessä hän jäi aikaisempia näkymättömämmäksi. Kapteenin pelin kanssa ei näytä olevan huolta.

Mr. Smith kirjoitti:
Vancouver jatkaa kärkiprospectien lahjoittamista muualle ja nyt vuorossa on Olli Juolevi. Juolevin osalta aika Vancouverissa on ohitse ja nyt odotellaan mihin suuntaan Olli suuntaan. Mielenkiintoista myös nähdä saadaanko Juolevista kassillinen kiekkoja vai pitääkö kiekot laittaa hänen kanssaan?

Siinä kun yleensä myynnissä oleva pelaaja on näyteikkunassa niin Vancouver toimi Juolevin kanssa toisin. Juolevi pelasi vain yhdessä viimeisistä neljästä harkkapelistä.
Siltä tuo nyt näyttää, että Juoleville ei ole tarjolla roolia joukkueessa. Siellä ovat OEL, Hughes, Rathbone ja Hunt edessä ja joukkue antaa omasta mielestään parhaille pelaajille peliaikaa. Mielenkiinnolla seuraisin millainen myrsky siitä tulisi, jos Canucks ei pääsisi kauppaan, pistäisi Juolevin siirtolistalle ja joku joukkue poimisi Juolevin ilmaiseksi. Juolevi ei ole tosiaan nyt enää pelannut kun tuo Greenin asetelma alkoi näyttää selvältä. Ehkä tuossa tullaan nyt muuhunkin kuin näihin viimeisen viikon peleihin. Jo leirillä Green sanoi aika suoria sanoja suomalaispakista esimerkiksi sen luistelukoulunsa jälkeen.

Uskon, että muualla tiedetään jo hyvin hänen vahvuudet ja heikkoudet sekä pelaajan hankkimisessa olevat mahdollisuudet ja riskit. Minun mielestä nämä harjoituspelit eivät ole muuttaneet kuvaa Juolevista mihinkään suuntaan. Onhan tuo turhauttavaa, että oma kärkivaraus ei ole pystynyt lunastamaan odotuksia ja nyt tilanne on tämä. Väitän silti, että noilla monilla vakavilla loukkaantumisillakin on ollut osuutta asiaan. Toki olisihan siellä ollut mahdollisuus saada parempiakin pelaajia varatuksi. Niin se vaan menee, että välillä osuu varauksissa (Pettersson, Hughes, Boeser, McCann, Demko, Höglander) ja välillä ei (Virtanen, Juolevi, Lind?, Gadjovich?).
 
Veikkaan, että yksikään joukkue ei ole valmis maksamaan Juolevista mitään, vaan odottavat ennemmin waivereita ja poimivat sieltä. Ja kääntäen, ehkäpä Vancouver laittaa ennemmin waivereiden kautta alas ja toivoo, ettei kukaan nappaa ja josko tuo vielä kehittyisi AHL:ssä isoilla minuuteilla kuin antavat ”ilmaiseksi” jollekin treidissä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Veikkaan, että yksikään joukkue ei ole valmis maksamaan Juolevista mitään, vaan odottavat ennemmin waivereita ja poimivat sieltä. Ja kääntäen, ehkäpä Vancouver laittaa ennemmin waivereiden kautta alas ja toivoo, ettei kukaan nappaa ja josko tuo vielä kehittyisi AHL:ssä isoilla minuuteilla kuin antavat ”ilmaiseksi” jollekin treidissä.
Tuota samaa veikkaan itsekin. Juolevi ja Gadjovich kuuluvat mielestäni molemmat siihen ryhmään, joiden kannalta paras olisi vielä pelaaminen farmissa, mutta joiden kohdalla on riskiä pelaajan menettämisestä ilmaiseksi pois. Ja kun Canucksista on kyse, niin kyllä joku pelaajan poimii jos waivereihin laitetaan.

Vaikka joukkue on ollut kaikkea muuta kuin hyvä jo pitkään, waivereista Canucksin pelaajat tuntuvat kelpaavan. Markströmin kohdalla yksikään joukkue ei aikanaan sanonut "kyllä", mutta mitä kävi tuon jälkeen? Corrado? Osuma. Cracknell? Osuma. McKenna? Osuma. Leipsic? Osuma. Gadjovich? Osuma. Sinällään noissa ei olla kyllä hävitty juuri mitään (Gadjovich on vielä kysymysmerkki). Ehkä tuon voisi kääntää niin päin, että jos Canucksin waivereihin pelaaja ei kalpaa, hänestä tulee vielä jotain.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Veikkaan, että yksikään joukkue ei ole valmis maksamaan Juolevista mitään, vaan odottavat ennemmin waivereita ja poimivat sieltä. Ja kääntäen, ehkäpä Vancouver laittaa ennemmin waivereiden kautta alas ja toivoo, ettei kukaan nappaa ja josko tuo vielä kehittyisi AHL:ssä isoilla minuuteilla kuin antavat ”ilmaiseksi” jollekin treidissä.

Näin sitä varmaan nyt toivovat, mutta mielestäni tuo kertoo aika paljon siitä ettei tunneta markkinoita jos menetetään peräkkäin waiverissä Gadjovich ja Juolevi.

Gadjovichin osalta olikin hyvää juttua The Athleticissä:
Within the Canucks’ hockey operations over the past week, there was some internal disagreement about whether Jonah Gadjovich was a serious threat to be claimed were he to be placed on waivers.

Sources close to the situation suggested to The Athletic this week that though the organization was disappointed to see Gadjovich claimed, Canucks head of player development and Abbotsford general manager Ryan Johnson was particularly gutted. Gadjovich had done everything asked of him and had finally emerged as a player worth giving a look to at the NHL level.

Ultimately key organizational leaders weren’t convinced that losing Gadjovich on waivers was likely

At the highest levels of Canucks hockey operations, the expectation was that he’d clear. The rest is history.


En tiedä tulkitsenkin oikein, mutta tuli fiilis että alempaa varoiteltiin että Gadjovich napataan. Ylin johto sinisilmäisenä luotti ettei Gadjovich ketään kiinnosta, kun ei se kiinnosta meitäkään. Kuvaavaa on kyllä noi Ryan Johnsoniin liittyvät kommentit. Kehität pelaajaa parhaan kykysi mukaan, pelaaja ottaa opit vastaan ja kehittää heikkouksiaan ja läpimurron kynnyksellä pelaaja annetaan muualle ilman oman organisaation testausta.

----------

Alex Chiasson on saamassa sopparin, luulisi sieltäkin tuleva vuoden minimilappu.

---------

Harjoituspelien pistepörssi:


 
Näin sitä varmaan nyt toivovat, mutta mielestäni tuo kertoo aika paljon siitä ettei tunneta markkinoita jos menetetään peräkkäin waiverissä Gadjovich ja Juolevi.

Niin tai sitten tuntevat markkinat ja tietävät, että kysyntää treidillä ei Juoleviin (tai aiemmin Gadjovichiin) ole.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pitää toivoa, että Vancouverin johto olisi tutkimassa Adam Brooksin tai Alex Barre-Bouletin soveltuvuutta rosteriin. Omaan rosteriin menisi heittämällä Petanin paikalle.
 
Ilmeisesti Juolevi pääsi eroon Vancouverista. Ja Vancouver Juolevista. Vastineeksi huhutaan jotain alemman kierroksen (nelonen?) vuoroa Floridalta. Hieno juttu epäilemättä kaikille osapuolille.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos ja kun Juolevi matkaa Floridaan niin ehkäpä Luostarinen olisi sellainen sopiva palanen vastineeksi. Luostarinen ei taida mahtua Floridan pelaavaan kokoonpanoon, joten Florida ei tuossa välittömästi heikentyisi. Vancouver voisi Luostarista kasvattaa noihin alempien ketjujen rooleihin ja itse näkisin hänet varsin passeliksi kolmosen keskelle. No mutta eiköhän sieltä tule joku veteraani tai sitten late pick.
 

Ferris

Jäsen
Jos ja kun Juolevi matkaa Floridaan niin ehkäpä Luostarinen olisi sellainen sopiva palanen vastineeksi. Luostarinen ei taida mahtua Floridan pelaavaan kokoonpanoon, joten Florida ei tuossa välittömästi heikentyisi. Vancouver voisi Luostarista kasvattaa noihin alempien ketjujen rooleihin ja itse näkisin hänet varsin passeliksi kolmosen keskelle. No mutta eiköhän sieltä tule joku veteraani tai sitten late pick.

Meni L-kirjaimella alkavat suomalaiset vissiin sekasin Nucks-johdolla kun tuli Luostarisen tilalla Lammikko?

Tuli sieltä kuitenkin oikein ykköskiepin peluri takasinpäin!


 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos ja kun Juolevi matkaa Floridaan niin ehkäpä Luostarinen olisi sellainen sopiva palanen vastineeksi. Luostarinen ei taida mahtua Floridan pelaavaan kokoonpanoon, joten Florida ei tuossa välittömästi heikentyisi. Vancouver voisi Luostarista kasvattaa noihin alempien ketjujen rooleihin ja itse näkisin hänet varsin passeliksi kolmosen keskelle. No mutta eiköhän sieltä tule joku veteraani tai sitten late pick.

Ei tullut Luostarista vaan tuli Lammikko ja Juulsen. Juulsen kävi waiverissä jo 10 päivää sitten eikä mikään jengi hänestä ollut kiinnostunut. Hänet voidaan toki nyt lähettää suoraan farmiin. Eipä Juulsen kyllä yhtään lupauksia herätä ja edellä taitaa olla Hunt ja Burroughs ja samalla viivalla sitten Brisebois ja Bowey.

Lammikko pystynee nelosta sentteröimään ja ehkä maalin tai parikin sieltä tekemään. Aloituksissa hän ei juurikaan loista, joten se vähän hankaloittaa käyttöä alivoimalla.

Vastine oli kyllä nyt melko maltillinen Juolevista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vastine oli kyllä nyt melko maltillinen Juolevista.
Oli, mutta en tiedä mitä tuossa nyt sitten tällä kertaa odotettiin? Juolevi olisi lähtenyt muussa tapauksessa ilmaiseksi pois (oletan, että joku joukkue olisi hänet ottanut siirtolistalta). Nyt sieltä tuli Juulsen, joka tulee ainakin auttamaan farmia ja tuo syvyyttä oikealle puolelle puolustukseen ja Lammikko, jolla saattaa olla tulevaisuus nelosessa. Itse en juuri osannut toivoa mitään isompaa Juolevista, joka jäi vasemman puolen pakkihierarkiassa vitospakiksi ja olisi mennyt siirtolistalle.

Ikävä tietysti, että tämän oman varauksen kanssa päädyttiin lopulta tähän. Näin jälkeenpäin on tietysti helppo sanoa, että olisi pitänyt treidata aiemmin kun arvoa oli enemmän. Sen kuuluisan kristallipallon kun löytäisi jostain... Omasta mielestäni Juolevia oli noiden vammojen jälkeen ihan järkevä katsoa pidempään ja nyt tämä waiver-tilanne oli se päätepiste, missä piti tehdä ratkaisuja. Uskon, että leirin otteilla oli osuutta lopulta tähän ja kai tuossa toivottiin kesällä onnistuneempaa leiriä nuorelle pakille, mikä olisi voinut poikia enemmän näyttöpaikkaa.

En odota tästä kaupasta juurikaan mitään, mutta en olisi odottanut enää Juoleviltakaan Canucksissa juuri mitään. Siellä olisi olleet Hughes, OEL ja Rathbone luultavasti tulevaisuudessa edessä. Mielestäni tämäkin on lopulta marginaalikauppa, josta saadaan kyllä revittyä isoja otsikoita jos niin Canucksin fanileirissä halutaan. Nyt toiveissa on lähinnä, että Lammikosta tulisi neloseen pelaaja. Juulsenilla on puolestaan vähän samanlainen historia Juolevin kanssa (ykköskierroksen varaus, joka on kärsinyt vammoista), mutta hän tuo nyt ainakin farmiin yhden pakin lisää ja on syvyyspakkina sillä puolella, missä on suurempi tarve.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jos vähän miettisi nyt leirin jälkeen joukkuetta sellaisena millaisena minä sen haluaisin nähdä. Alkukaudesta rosteri on varmaan vähän erilainen johtuen parin pelaajan vammoista eikä kaikkien pelaajien tilanteista ole vielä varmuutta, mutta otan mukaan tuohon nuo loukkaantuneena olevat pelaajat, kun heidän paluiden aikatauluista ei tiedetä (mitään pitkiä sairauslomia siellä ei pitäisi olla, mutta tiedä sitten taas miten noista kerrotaan).

Tämä siis olisi oma joukkueeni kauden alkupuolella ilman uusia loukkaantumisia, ei välttämättä joukkue kauden ensimmäisessä pelissä.

Hyökkäys

Miller - Pettersson - Boeser


Pistäisin nyt kuitenkin Millerin tuon ketjun laitaan, kun hänen pelinsä taitaa sopia Petterssonin kanssa parhaiten yhteen ja oli ilman häntä ainakin harjoituspeleissä aika näkymätön. Lisäksi Miller tuo ketjuun luotettavan aloittajan, minkä johdosta kiekko olisi useimpien aloitusten jälkeen useammin itsellä kuin vastustajalla. Tällä ketjulla olisi mahdollisuuksia olla pelejä kääntävä ketju ehkä enemmän tässä muodossa kuin muilla koostumuksilla. Toiveissa olisi Petterssonin kehitys tuossa sentterin paikalla.

Pearson - Horvat - Höglander

Horvatin ja Pearsonin välinen kemia näyttää toimivalta edelleen, joten en näe syytä rikkoa tuota. Höglander tuo ketjuun taitopuolta sekä lisää hyvää asennetta ja tuo kolmikko pelasi yhdessä hyvän harjoituspelien jakson. Onnistuessa tältä ketjulta on mahdollisuus saada hyvää tulosta hyökkäyspäässä ykkösen takana - odotan Höglanderin menevän vähän eteenpäin viime kaudesta ja Horvatilla pitäisi olla realistiset mahdollisuudet taas sinne +60 pisteen kauteen.

Podkolzin - Dickinson - Garland

Koko ketju uusia pelaajia. Kolmosen haluaisin nähdä tuossa muodossa ainakin viime kauden kolmosta tehokkaampana ja täten tärkeänä asiana hyökkäyksen syvyyteen, mikä tökki viime kaudella pahasti. Toki tuostakaan ketjusta ei varmuudella pysty sanomaan mitään, kun Dickinsonia (kolmen viime kauden aikana noin 25 pisteen sentteri) ei pisteistä tunneta ja Podkolzinkin on tulokkaana kysymysmerkki. Katsoisin joka tapauksessa tuon ketjun yhteispeliä ainakin alkuun, kun mielestäni Podkolzinin olisi ihan hyvä aloittaa hieman pienemmistä valoista (viimeisessä harjoituspelissä Green pisti Podkolzinin Petterssonin ketjuun), mutta kuitenkin sellaisessa paikassa, että hyökkäyspäässäkin voisi odotella tapahtuvaksi jotain (Garland tuo ketjuun hyvin taitoa).

Motte - Sutter - Highmore/Lammikko

Sutterista uskon olevan edelleen apuja nelosen keskellä ja alivoimissa. Nyt palkkakin on ihan kohdallaan. Motte on ketjussa tärkeä energinen lenkki silloin kun pelaa. Highmoren työteliäästä kahden suunnan pelistä olen pitänyt ja Lammikko tuo hyvällä asenteella pelaavan hyökkääjän tuonne mukaan tuomaan kilpailua. Dowling ehkä tosin aloittaa kauden nelosen sentterinä, mutta en usko tuon paikan hänellä pysyvän sitten kun Sutter palaa.

Lockwood/McEwen/Dowling/Petan

Syvyyshyökkääjät tuossa järjestyksessä omissa papereissa.

Puolustus

Hughes - Poolman


Hughesilta odotan hyvää kautta ja tason nostoa viime kaudesta. Näytti olevansa hyvässä pelikunnossa heti parissa harjoituspelissä yhtä ylivoiman kiekonmenetystä lukuun ottamatta. Poolman ei ole kärkiparin pakki (vaikka Jetsissa Morrisseyn kanssa viime kauden pelasikin ja pääosin pelasi ihan hyvät harjoituspelit) ja pelaisi varmaan OEL:n parina ilman Hamonicin tilannetta. Roolijako on selvä.

OEL - Myers

Olin tyytyväinen näkemääni OEL:aan harjoituspeleissä ja toivon, että maisemanvaihto piristää hänen peliään. Lahjakkuutta löytyy olla isojen minuuttien monikäyttöinen pakki. Myers oli surkea harjoituspeleissä, joten ei voi kuin toivoa tason siitä parantuvan kun "oikeat" pelit alkavat. Tämä pakkipari saattaa pelata aika paljon jos Myers pystyy pelaamaan edes omalla tasollaan.

Rathbone - Schenn

Täälläkin kaksi uutta pelaajaa, vaikka Bone pääsi vähän testaamaan jo viime kaudella ja Schennilta löytyy taustaa Vancouverista. Rathbone on minulle mielenkiintoinen tulokas seurattavaksi ja odotan/toivon hänen tulevaisuudessa kehittyvän aina top4-pakiksi saakka. Alkukaudesta saattaa esiintyä joitakin kokemattomuusvirheitäkin, joita Schenn pystyy toivon mukaan kokemuksellaan auttamaan. Tässäkin parissa roolijaon pitäisi olla aika selvä.

Hunt/Juulsen/Burroughs/Bowey

Syvyyspakit tuossa järjestyksessä omissa papereissa tällä hetkellä.

Maalivahdit

Demko
Halak


Minulta löytyy kyllä Demkoon luottoa, mutta rajansa kaikella... Maalivahdeissa Demkolta vaaditaan tuon puolustuksen takana ehkä vähän ihmeitäkin. Halak voi olla ihan pätevä kakkosvahti, mutta saa nähdä nyt sitten kuinka paljon tulee pelejä.

Pari nostoa joukkueesta

- Jos varamiehiä ei lasketa, joukkueella on yhdeksän uutta pelaajaa / tulokasta, eli lähes puolet on uusia. Entisistäkin Höglander ja Highmore ovat olleet mukana vasta kovin lyhyen ajan. Tuo saattaa näkyä etenkin alkukaudesta ja ketjuja tullaan ehkä mylläämään jonkun verran.

- Hyökkäys vaikuttaa olevan nyt ihan kilpailukykyinen, etenkin jos nuoret onnistuvat odotusten mukaan. Mukana on monia mielenkiintoisia seurattavia pelaajia, mutta itsellä suurin mielenkiinto kohdistuu Podkolziniin, jota on tullut seurattua varauksen jälkeen aika paljon. En odota häneltä vielä tulokaskaudella mitään ihmeitä, mutta jatkossa toivon ja uskon hänen kehittyvän vielä ison tontin pelaajaksi.

- Puolustus on joukkueen suurin kysymysmerkki ja mahdollinen ison ongelman kohta. Vasen puoli vaikuttaisi olevan ihan hyväkin mikäli Rathbone pystyy pelaamaan siten kuin odotan, mutta oikean puolen pakit eivät kyllä täytä kriteerejä.

- Maalivahtitilanteeseen olen tyytyväinen. Joukkueelta löytyy vielä kuitenkin nuori ja hyvä ykkösvahti, jonka parhaiden kausien odotan olevan edessä. Tämä tuo hyvin varmaa jatkuvuutta tärkeälle paikalle, antaa hyvän pohjan ponnistaa tulevaisuuteen eikä luotettavaa aloittavaa maalivahtia tarvitse etsiä kissojen ja koirien kanssa pitkään aikaan.

- Tärkeää olisi, että mitään pidempiä tappioputkia ei voimakkaasti uusitulla kokoonpanolla pääsisi käymään. Kauden alun otteluohjelma voisi olla parempikin - Vancouver aloittaa kauden kuuden pelin mittaisella vieraspelien putkella.

***

Demko rankattiin sijalle 9. Athleticin järjestämässä managereiden ja valmentajien äänestyksessä, kun he nimettöminä rankkasivat NHL:n aloittavat maalivahdit. Juttu maksumuurin taakse:



Demko makes his debut as a starter in this exercise and early reviews are positive for the new No. 1 in Vancouver.

“This guy is going to surprise people,” a goalie coach said. “He has everything you look for in a top-tier goaltender, he has size, quickness, sense, technical skill. I think he’s going to become one of the stars of the league in a short period of time.”

One thing that multiple former goalies noted, they love the swagger Demko has in the net. He exudes confidence and, for those in the field, that goes a long way.

“He’s going to be a 2. He’s that good, and most people wouldn’t know that,” a former goalie said. “He’s big, and he’s got a great ability to outwait the shooter. You don’t get him guessing very often, you don’t open him up very often. He’s pretty, pretty solid.”

“There’s a lot to like about him,” another former goalie added. “Big, swagger, moves well in the net, great glove hand, has some durability. He checks a lot of the boxes for me.”
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ei nähty Vancouverissa tarvetta Adam Brooksille, mutta Montreal näki. En tiedä laitettiinko kiinnitystä Barre-Bouletiin, mutta hänet nappasi jo Seattle.

Jostain syystä Alex Chiassonin sopimusta ei nyt kuulu. Nyt kun Hamonic matkasi farmiin (listoille) niin kai tuonne pitäisi ylös mahtua.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tiivistäminen kärjen osalta tulikin nopeammin mitä kuvittelin. Nyt ei tosin tarvitse kyllä tuota nelosketjua päästää kentälle ollenkaan. Tai Podkolzin saa tulokkaille sopivan 4 minsaa per peli.

Ja vähemmän yllättäen kokemus vie Greenin papereissa voiton myös pakiston osalta.
Tuo on kyllä (taas) erikoista, että koko harjoitusleirin ja -pelien ajan Höglander pelasi Horvatin ketjussa, mutta on nyt sitten Dickinsonin ja Highmoren ketjussa, joiden kanssa hän pelasi kaikissa peleissä yhteensä noin 30 sekuntia. Garlandille annetaan tuo tontti, mikä nyt toisaalta on ihan odotettuakin kun on kuitenkin NHL:ssä enemmän meriittejä kerännyt pelaaja. Silti olisin odottanut, että tuo hyvin toiminut ketju nyt ainakin pidetään yhdessä.

Highmorelle kuuluisi omasta mielestänikin pelipaikka, mutta en näe häntä muuten kuin nelosen pelaajana (vaikka ihan hyvin tekikin pisteitä viime kaudella). Chiasson tuolla nyt roikkuu varmasti tasan niin kauan kunnes Boeser tulee mukaan ja sen jälkeen mietitään taas "mitä sitten tehdään", kun ei tässä vielä muuten olekaan joukkuetta tarpeeksi myllätty. Puolustuksessa Greenin linjaveto ei kyllä yllätä lainkaan...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ikävä uutinen Sutterille ja joukkueelle. Joukkueen henkisiä johtajia ja oletettu ykkösparin av-hyökkääjä. Dickinsonin, Highmoren, Millerin, Pearsonin ja ehkä Horvatin av-vastuu kasvaa tuon uutisen myötä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos ei aiemmin mennyt itsellä vielä kuppi nurin niin ehkä kohta.





En vaan pysty tajuamaan näitä päätöksiä. Petan sen kun pysyy rosterissa ja omia lupauksia (tässä tapauksessa varaukseton) heitetään waiveriin. Melko hyvin on kelvannut noi fyysiset laiturit waiveristä (Gadjovich, Brown, Geertsen), joten eiköhän myös MacEwen kelpaa.

Viime kauden TOP12 taklaajista (hits/60min) jäljellä on ylhäällä loukkaantunut Motte ja farmissa Bailey ja Lockwood. Poissa ovat Gadjovich, Virtanen, Roussel, Beagle, Hawryluk, Graovac, Michaelis, Lind ja mahdollisesti siis MacEwen. No toivotaan, että joukkue on joka tapauksessa parempi vaikkei laidat rysky enää sitäkään vähää mitä ennen.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös