Vancouver Canucks 2021–2022

  • 85 157
  • 399

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver piti itsensä vielä pinnalla kun joukkue voitti Vegasin jatkoajalla. Paras tulos playoff-juoksua ajatellen olisi toki ollut mikäli Canucks olisi kyennyt pitämään nuo 3-1 tai 4-2 johtonsa, mutta voitto tästä pelistä pitää kuitenkin mahdollisuudet edelleen olemassa - joskin tuo tavoite on edelleen todella vaikeasti saavutettavissa. Neljäs voitto putkeen tuli lopulta vaikean kolmannen erän ja kovan taistelun jälkeen ja tässä pelissä sai jännittää loppuun asti.




Petterssonille 1+2 ja Horvatille sekä Hughesille 1+1 tehot tuosta pelistä. Muut maalintekijät olivat Richardson ja koko ajan peliään parantava Podkolzin. Richardsonille näyttäisi Vegas sopivan, kun hän teki maalin heitä vastaan viikko sittenkin pelatussa ottelussa. Pettersson oli puolestaan molemmissa Vegas-peleissä pelin ykköstähti ja teki näihin kahteen peliin 3+4 tehot.









Niin se maailma vaan voi muuttua kiekossa nopeastikin...

Vancouver on nyt Boudreaun aikana saldossa 28-13-8 mikä tietää 65.3% voittoprosenttia. Vaikka kausi päättyisi miten tahansa, pitää antaa Boudreaulle iso käsi joukkueen kurssin muutoksesta ja samalla tuo kyllä näyttää miten pahasti eväät oli Greenilla syödyt.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Conor Garlandin haastattelu Athleticilla:


Garland puhuu haastattelussa mm. viime kesän treidistä ja kertoo suoraan omasta tekemisestään tällä kaudella.

Well, I’ve never been traded before so I didn’t know coming in what to expect. I think the year for me personally has gone really poorly.

I just haven’t felt like myself all year. I haven’t played a game from start to finish where I felt like myself.
I think about last year where you just play — my coach in the American League used to say “When you play with a clear head you play well” and I haven’t been able to play like that all year. I don’t know why but it just has happened.

But I’ve had some good games, some really, really bad games and there hasn’t been much consistency this year so it’s been a frustrating year but we’re in a chance where we can run the table or go 7-1 and make the playoffs and it can be a great year so that’s what my focus is on.

But obviously, personally, it hasn’t gone as well as I would have liked.

Siinä mielessä Garlandin kausi on ollut kyllä erikoinen, että alkukausi oli pisteellisesti jopa hyvä ja hänellä oli Vancouverin sukelluksen aikaan (Greenin aikakausi) 25 pelin jälkeen ihan hyvät 18 pistettä ja joukkueen sisällä kakkospaikka maaleissa. Nyt kevätpuolikkaalla hänellä on puolestaan ollut ongelmia tuottaa tulosta ja siellä on vain yksi maali viimeisiin 21 peliin.

Nyt tällä hetkellä laituripuolella Canucksilla onkin siinä mielessä huolta, että Garland ei ole tuottanut ja Boeser sekä Höglander (Höglanderin toinen kausi oli tosin myös vaikea) ovat loukkaantuneina. Tuossa on lähtökohtaisesti paperilla kolme top4-laituria taidollisesti, vaikka Chiasson ei varmaan ole samaa mieltä. Kun lisäksi vielä syvyydestä kaupattiin Motte pois (Motten kausi saattaa olla taas kerran ohi), niin laituripuolella tuottaa ongelmia, vaikka tuo ei ole nyt joukkueen menestyksessä näkynyt.

Laituripuolella tulokas Podkolzin on onneksi saanut pelistä koko ajan paremmin kiinni ja näyttää nyt siltä, että hän on oivaltamassa mitä tarvitsee tehdä ollakseen joukkueelle arvokas kahden suunnan hyökkääjä. Aina tuo ei näy vielä taululla, mutta ne hänelle tärkeimmät elementit siellä on olemassa - fyysiset ominaisuudet ja tahto pelata tilanteet loppuun saakka.

Vancouverissa ei olla totuttu tulokaspelaajiin, jotka kykenisivät esimerkiksi ajamaan maalille samaan tyyliin kuin Podkolzin. Viime pelissä Vegasia vastaan noita tilanteita nähtiin samaan peliin kolmekin.













Tästä kun mennään pari kautta eteenpäin, niin olisin yllättynyt mikäli Podkolzin ei olisi 50 pisteen kahden suunnan laituri. Tästä päästään sitten siihen, että veikkaan yhden laiturin siirtyvän kesällä pois. Pearsonia ei varmaan noista saada kaupattua ja Höglanderia ei mielestäni tässä vaiheessa kannata kun hänelläkin on kykyjä tällä kaudella nähtyä parempaan. Niinpä veikkaan Garlandia tai Boeseria.

*

Pistetään vielä tänne viime pelistä tuo Petterssonin Raffi Torresin matkiminen viime pelissä Vegasia vastaan:


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver otti 7-1 voiton Arizonasta ja piti vielä itsensä mukana tuossa playoff-kisassa. Nyt eroa viivaan on neljä pistettä ja Canucksilla on peli vähemmän pelattuna kuin tällä hetkellä Läntisen konferenssin kahdeksantena olevalla Kingsilla. Loppukiri on päällä.

Alkukaudesta tähän tilanteeseen oli mahdoton uskoa ja itse asiassa tätä oli todella vaikea nähdä vielä kolmekin viikkoa sitten kun joukkue meni sössimään nuo kotipelinsä Detroitia ja Buffaloa vastaan. Sitten tuli kuitenkin voitot Coloradosta, Dallasista ja pari voittoa Vegasista noiden "pakkovoittojen" (Arizona x 2, San Jose) päälle ja tässä sitä nyt ollaan.

Viivan päällä oleva Kings on alkanut nyt häviämään (neljä tappiota viimeisistä viidestä). Vegas siellä näyttäisi tällä hetkellä ehkä olevan paremmissa asetelmissa, kun joukkue on noista Canucks-tappioista huolimatta kuudentena NHL:n kuntopuntarissa. Lisäksi Vegasilla on etu jos päädytään samaan pistemäärään. viime yönä Knights otti 1-6 vierasvoiton kovasta kotijoukkueesta Calgarysta, joten siellä alkaa olla moottorit kuumana.

Vancouverin kannalta mahdollisuudet playoffeihin ovat edelleen siis olemassa nyt kun kautta on jäljellä seitsemän peliä, mutta mahdollisuudet ovat pienet. Lähinnä mahdollisuus päästä mukaan playoffeihin on mennä Vegasin ja Los Angelesin ohi pisteissä. Ero sarjataulukossa ei näyttäydy suurena, mutta käytännössä tuo on vielä merkittävä ero.

Kokemus playoffeista olisi jo tärkeä asia joukkueen nuorten kannalta jos sinne päästäisiin. Pidemmän päälle (tästä joskus myöhemmin) tämä Canucksin runko on hyvistä palasista huolimatta kuitenkin haasteita tuottava. Kun palkkakattohaasteita tulee tuleville kausille Benningin hommaamien huonojen sopimusten vuoksi ja prospectpooli on samaan aikaan tyhjänä, minun on vaikea nähdä miten tätä joukkuetta pystyttäisiin tästä merkittävästi parantamaan.

Arizonaa vastaan pelatusta pelistä voisi poimia pari asiaa:

- J.T. Miller saavutti viidellä (0+5) pisteellään 90 pisteen rajan tuossa pelissä. Millerin tämän hetkinen pistemäärä menee tällä vuosituhannella kuudennelle sijalle Vancouverin yhden kauden pisteissä. Henrik Sedinin kauden 2010-11 pistemäärä 94 pistettä olisi seuraavaksi listalla. Se ja tuo Bertuzzin 97 pistettä on ihan mahdollista saavuttaa, mutta Kaksosten (112/104) tai Näslundin (104) pistemäärät jäävät tämänkin kauden jälkeen listan kärkeen.

- Hughesin kolme syöttöä nostivat hänet kaikkien aikojen Vancouverin pakkien pistepörssissä (yhden kauden pisteissä) kolmannelle sijalle. Doug Lidsterin 63 pistettä on listan kärjessä. Hughesilla on nyt 58 pistettä, joten ihan nappikaudella tuohon Lidsterin määrään on mahdollisuus vielä päästä.

- Millerin ketjun laiturit Podkolzin (2+1) ja Chiasson tekivät kaksi maalia tuohon peliin. Podkolzinille hattutemppukaan ei ollut kaukana ja tuo syöttö oli seurausta taas ahkerasta karvauksesta - asiasta, jossa hän on mennyt paljon eteenpäin tämän kauden aikana. Chiasson on vetämässä parhaillaan tuollaista jussijokismaista loppukautta - viisi maalia ja kahdeksan pistettä viimeisiin viiteen peliin.

- Horvat loukkaantui blokatessa laukausta eikä pelannut kuin kahdeksan minuuttia. Ilmeisesti tuo vamma ei ole kuitenkaan paha;





Nyt tässä on neljän päivän tauko, ennen kuin pelataan Dallasia vastaan kotona.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Kokemus playoffeista olisi jo tärkeä asia joukkueen nuorten kannalta jos sinne päästäisiin. Pidemmän päälle (tästä joskus myöhemmin) tämä Canucksin runko on hyvistä palasista huolimatta kuitenkin haasteita tuottava.
Mitäs mieltä @nuck on kokonaisuudessaan tästä Boudreaun ajasta? Tosissaan pitää pelata ja olihan Greenin hommat nähty. Mutta oliko jatkoa kohden mitään hyötyä paremmasta pelaamisesta? On tuossa tietty vielä mahdollisuus jatkaa pelejä...

Tuli vaan mieleen näin Coloradon otteita seuraavana että huonot kaudet on ollu huonoja, mutta 4 vuotta putkeen ei joukkue ole ollut ulkona playoffeista. 2016-17 oli modernin ajan huonoin kausi ja kallis joukkue. Seuraavana vuonna kuitenkin 90 pinnaa.

Mietin vaan oisko tää kausi kannattanu mennä sen Greenin kanssa ja vaikka ens kaudelle ottaa Bruce. En usko että se pelaajia turmelee sen enempää vaikka joukkue häviää. Hyvät pelaajat niin tulosta tulee.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mitäs mieltä @nuck on kokonaisuudessaan tästä Boudreaun ajasta? Tosissaan pitää pelata ja olihan Greenin hommat nähty. Mutta oliko jatkoa kohden mitään hyötyä paremmasta pelaamisesta? On tuossa tietty vielä mahdollisuus jatkaa pelejä...

Tuli vaan mieleen näin Coloradon otteita seuraavana että huonot kaudet on ollu huonoja, mutta 4 vuotta putkeen ei joukkue ole ollut ulkona playoffeista. 2016-17 oli modernin ajan huonoin kausi ja kallis joukkue. Seuraavana vuonna kuitenkin 90 pinnaa.
Kopioin (laiskuuttani) tästä ketjusta tuon minkä kirjoitin valmentajan ja managerin vaihtojen jälkeen (7.12):

Minulla on kyllä uskoa siihen, että Boudreau saa joukkueen peliin ryhtiä. Jos ei saa, rosterissa on paljon suurempia ongelmia mitä olin ajatellutkaan. Ihan toinen asia onkin sitten (hypoteettisesti) se, kuinka hyödyllistä on nouseminen tuolta mahdolliselta bottom5-sijalta vaikka jonnekin 12. sijalle. Toki joukkueen rakentamista ei voi pelkästään korkeiden vuorojen varaankaan laskea ja myöhemmiltä vuoroilta on mahdollista saada parempi varaus kuin aikaisemmilta (esimerkiksi McAvoy <-> Juolevi), mutta prosentit tuohon heikkenevät ja olisin itse toivonut tältä kaudelta yhtä korkeaa varausta sekä tehnyt tämän muutoksen vasta ensi kesänä. Minulla kun ei löydy luottoa, että joukkue pääsisi playoffeihin tästä valmentajan vaihdosta huolimatta.

Lyhytjänteisesti katsottuna (asia mitä tässä on viimeiset kahdeksan kautta Benningin aikana jo ehditty harrastamaan ihan riittävästi) tämä kyllä luultavasti parantaa nyt tuotetta jäällä. Mahdollisesti Canucksista tulee jännityksellä seurattava ja ison vancouveriaismassan puolesta aidosti välitettävä joukkue jo tällä kaudella. Ensi kausi tulee olemaan kuitenkin taas oma tarinansa ja kuten tässä on moneen kertaan nähty, tämän kauden lopun otteilla ei ole merkitystä siihen. Pitää siis sanoa, että vaikka nämä Greenin potkut täysin aiheesta tulivatkin ja nyt tämän kauden menestykseen tällä tulee olemaan luultavasti vaikutusta, isommassa kuvassa en tätä valmentajan vaihtoa näe nyt tässä vaiheessa pelkästään hyvänä asiana. Ymmärrän sen kyllä täysin.

Näin jälkeenpäin ajatellen Boudreau on saanut joukkueen kurssia muutettua enemmän positiiviseksi kuin ajattelinkaan tuon vaihdon aikana. Lisäksi voi heittää kysymyksen, että jos Boudreauta ei oltaisi hankittu penkin taakse, olisiko hän mennyt sitten johonkin toiseen seuraan ja kuka olisi ollut mahdollisesti sitten se seuraava Vancouverin valmentaja? Hyvää valmentajaa vastaan (jollainen Boudreau on ainakin tähän mennessä näyttänyt olevansa) tässä ei voi kuitenkaan olla.

Tämä menee nyt jo sinne tulevaisuuden kaavailuihin, mutta en usko Canucksin olevan siinä tilanteessa, että tässä enää mihinkään isompaan uudelleen rakennukseen uudestaan mentäisiin. Ne ajat olivat ja menivät. Vuodesta 2015 vuoteen 2019 Vancouver oli jo NHL:n toiseksi huonoin joukkue kokonaispisteillä mitaten (vaikka yritystä oli jopa menestyä). Noina vuosina Canucks sai Petterssonin, Hughesin ja Podkolzinin top10 draft-sijoilla sisään.

Paremmalla arpaonnella, vähän huonommilla kausien lopuilla ja/tai osumalla vielä paremmin parissa draftissa (esimerkiksi Juolevi > Tkachuk) oltaisi voitu saada enemmänkin, mutta en tiedä sitten kuinka realistista on odottaa joka kausi maksimia (Pettersson ja Hughes lähellä sitä olivat). Joka tapauksessa kun ei kertaakaan kyetty voittamaan lottoa silloin kun todella kynnettiin eikä muuten päästy varaamaan kolmen ensimmäisen joukossa, niin näillä mennään.

Hyviä nuoria siellä on onneksi useampi nyt sisällä kasvamassa. Petterssonilla, Hughesilla, Demkolla, Horvatilla, Boeserilla, Podkolzinilla ja ehkä Höglanderilla on ihan hyvä mennä tuleville kausille, kunhan saadaan heidän rinnalle riittävän hyviä pelaajia mukaan, osataan rakentaa joukkue oikein ja toimiva valmennus. Nyt tuo valmennus näyttäisi olevan lähikausille kunnossa ja tuo tekee myös varmaan nuorille pelaajille ihan hyvää. Seuran sisäinen kasvu ratkaisee sitten tulevaisuuden tasoa. Lisäksi toivottavasti siellä nyt ainakin lähikausina pidettäisiin ne omat kärkivuorot.

Nyt näkisin tilanteen lähinnä sellaiseksi, että siellä pyrittäisiin saamaan vähän lisää nuoria (Petterssonin ja Hughesin ikäluokkaa) sisään. Ryhmää pitäisi kyetä vähän nuorentamaan, lisätä prospectien määrää ja laatua sekä hankkia sisään varausvuoroja. Sitä siellä nyt tehtiinkin siirtojen takarajalla, vaikka vielä maltillisin liikkein. Uskon, että tässä on moni pelaaja nostanut arvoaan siihen mitä se oli alkukaudesta ja nuorilla on kasvattavampi paikka pelata kun kisataan välillä pelien voitoista.

Loppujen lopuksi näkisin, että paras tulos tälle kaudelle olisi ollut top5-vuoron saaminen jos sillä oltaisiin varmuudella saatu joku tulevaisuuden avainpelaaja. Mutta olisiko joukkue saanut Greenillakaan ihan kärkisijoilta varausta (lotto-onneenkaan en historiaa peilaten luota), onnistunut tuossa ja kuka olisi sitten ollut se valmentaja mikäli joku toinen joukkue olisi palkannut Boudreaun, sitä ei voi tietää.

Onhan tässä nyt vielä mahdollisuus tosiaan päästä sinne playoffeihin tai kuka tietää vaikka joukkue onnistuisi varauksessa vähän myöhemmiltä sijoilta. Jos tuolta 15. sijalta ei ihan Larkinia (#15, 2014) uskalla toivoa, niin tiedä vaikka sieltä saataisiin tulevaisuuden Ryan Pulock (#15, 2013) tai Luke Kunin (#15, 2016). Tuon tasoinen pelaaja voisi auttaa jo hyvin joukkuetta sen leveyden kanssa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tulikin ikävämpiä uutisia Horvatin loukkaantumista koskien;





Helmikuun alusta lähtien 30 peliä: 29 (18+11) pistettä, Vancouverin paras aloittaja, ykkös-koostumuksen ajat niin alivoimalla kuin ylivoimalla, joukkueen kapteeni... Saa nähdä miten tämä paikataan.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Farmin puolella Abbotsford otti viime yönä viidennen peräkkäisen voittonsa kaatamalla San Josen jatkoajalla 3-4 lukemin. Peleihin palanneelta Justin Dowlingilta hieno kahden maalin ilta ja tuo jälkimmäinen oli pelin voittomaali. Kahteen pisteeseen pääsivät Abbotsfordilla myös Sheldon Rempal (1+1) ja Jack Rathbone (0+2). Maalilla pelanneelta Spencer Martinilta "ok-tason peli". Viimeisistä 10 pelistä Abbotsfordilla on saldo 7-2-1.

Rathbone dominoi tuolla luistelullaan peliä ehkä paremmin mitä muistan yhdenkään Canucksin farmijoukkueen pakin tehneen niin kauan kuin minä olen farmin pelejä seurannut. Nyt 33 pelin jälkeen on kasassa 37 pistettä ja pitää kyllä ihmetellä miksei hän pääse pelaamaan NHL:ssä. Toinen tuon joukkueen kärkilupaus Danila Klimovich väläyttelee, mutta pelaa epätasaisesti. Maalilla Martinilta on nähty viimeisten 10 pelin aikana kolme hyvää peliä ja kolme heikkoa peliä - tasaisuutta kaivattaisiin sielläkin lisää.

Tuossa kun on tullut kehuttua Boudreauta ja ehkä ainakin joukkueen menestysmielessä osin omasta mielestäni syystäkin (Boudreaun tulon jälkeen Canucks on ollut Läntisen konferenssin kolmonen pisteprosenteissa mitaten viimeisten 50 pelin aikana NHL:ssä ja pelannut 108 pisteen tahtia), niin samalla pitää kyllä vähän myös narista nuorten peluutuksesta. Podkolzin on vasta nyt saamassa ylivoimaroolia ja sinne on heitetty suoraan näitä Sheldon Rempaleita ja Rathbone pelaa ilmeisesti kauden loppuun farmissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Starsia vastaan tuli kuudes peräkkäinen voitto ja edelleen on epätoivoinen loppukiri päällä. Vähän itseäni pelotti tärkeän kapteeni Horvatin loukkaantuminen, mutta nyt tuota ei kyllä oikein huomannut. Boeser palasi onneksi omasta loukkaantumisestaan tähän peliin takaisin ja teki 1+2 tehot.

Joukkuetasolla Canucks on saanut nyt maaleja aikaan aika tasaiselta rintamalta - viisi kertaa viimeisissä kuudessa pelissä joukkue on tehnyt vähintään viisi maalia. Kuusi peliä kautta jäljellä ja vaikka mahdollisuudet playoffeihin ovat pienet, ne ovat kuitenkin edelleen olemassa.

- Petterssonin kauden toisen puolikkaan lentokeli jatkui tässäkin pelissä 2+1 tehoilla. Helmikuun 1. päivän jälkeen 29 peliin 39 pistettä. Aloin jossain kohtaa olla jo vähän huolissani hänen pelinsä tasosta, joten tämä otetaan kyllä todella hyvin mielin vastaan.

- Podkolzin on nostanut tasoaan merkittävästi kauden aikana ja nyt tuo noteerataan peliajoissakin. Starsia vastaan tuli noin 19 minuuttia peliaikaa ja 1+1 tehot. Ihan kuin siellä olisi tosiaan kestänyt se 50 peliä ja sitten tullut havainto, että "jaa, NHL:ssä pitää pelata näin". Vahvaa pelaamista jokaisella kentän alueella ja tässä kuussa on nyt yli piste per peli tilastoissa. Selvästi joukkueen eniten kehittynyt pelaaja kauden aikana.

- Dickinsonilta tuli vanhaa seuraa vastaan 1+2 tehot. Muutenkin pelaaminen on ollut minun mielestä viime aikoina parempaa kuin etenkin alkukaudesta. Dickinson sai Millerilta pelin jälkeen myös joukkueen perinteisiin kuuluvan vyön, joka jaetaan pelien jälkeen parhaalle pelaajalle.





Tuon videon sivuhuomiona, että Horvat ei näköjään malta olla pois kopista...

- Myers ja OEL pelaavat vaikeita minuutteja. En ole ollut enää pitkään aikaan lainkaan tehotilaston puolesta puhuja, mutta pakko nostaa esiin Myersin +22 lukema. Onhan tuo hyvä lukema tuon roolin pakille kaikesta tuon tilaston kyseenalaistamisesta huolimatta.

- Schenn on ollut puolustuksen soturipakki tällä kaudella. Nyt hän kävi tappelun Jamie Bennia vastaan:





Vegas ei ole joukkue, jonka voisi missään vaiheessa laskea ulos ennen kuin pelit on pelatut. Kings vaikuttaa ehkä juuri nyt kuitenkin siltä joukkueelta, jonka kanssa tässä saatetaan tulla taistelemaan vielä kovin kisa. Siinä Kingsilla olisi totta kai etu tällä hetkellä. Mielenkiintoiseksi tuon voi tehdä se, että Vancouverilla ja Los Angelesilla on vielä yksi keskinäinen peli pelattavana.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kirvelevä Ottawa-tappio Vancouverille rankkujen jälkeen ja vielä Gaudetten tekemällä voittomaalilla. Senators pelasi hyvin ja fyysisesti (joukkue on muutenkin voittanut nyt viimeisistä viidestä kolme ja hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kerran), mutta Canucksilla ei olisi ollut varaa tuohon. Jotenkin ajattelinkin, että kun joukkue häviää, se tulee sitten tälläisessa pelissä paineettomasti pelaavaa joukkuetta vastaan.

Vancouver voitti corsit 80-44, maalipaikat 52-27 ja vaaralliset maalipaikatkin 26-17, mutta se tärkein jäi puuttumaan. Etenkin toisessa erässä tuo hallinta (Vancouver vei toisen erän vaaralliset paikat tasakentin 13-4) olisi pitänyt päättää osumiin. Sen sijaan tuon toisen erän vei Ottawa nimiinsä niillä tärkeimmillä ja ratkaisevilla tilastoilla.

Kokonaisuutena pitää sanoa, että Canucksin esitys oli huonompi kuin edellisiltana pelatussa Stars-pelissä ja etenkin 2-0 johdon menettäminen jäi harmittamaan. Puolustussuuntaan joukkue ei pystynyt pelaamaan (en tiedä painoiko tuo Stars-peli) yhtä tiiviisti ja vaarallisesti vastahyökkäyksiin lähteneellä Senatorsilla oli pari tolppaakin pelissä (toki oli Canucksillakin esimerkiksi ylärima kaksi minuuttia ennen loppua). Vaikka Canucksin olisi pitänyt siis naulata noilla tilastoilla peli (ja useimmiten noilla kyllä voittaakin), Ottawa olisi saattanut myös tehdä maalin tai pari enemmän.

- Halak aloitti pelin kun Demkolle haluttiin antaa lepoa. Ikävä kyllä Halak loukkaantui ensimmäisessä erässä ja Demko tuli taas kerran maalille. En voi sanoa Demkon pelanneen huonosti, mutta ei hän ollut myöskään ihan normaali itsensä. Ehkä sitä lepoa oltaisiin tarvittu nyt niin henkisesti kuin fyysisesti, kun tässä on pelattu jo pitkään paineen alla pelejä.

- Puolustuksessa Dermott teki ensimmäisen maalinsa Canucksin paidassa ja toi joukkueen tuolla kolmannessa erässä tasoihin. Dermott on ollut toistaiseksi siinä mielessä ihan hyvä, että häntä ei ole juuri huomannut virheiden kautta ja hän on pystynyt avaamaan peliä sekä katkomaan omissa vastustajan hyökkäyksiä riittävän hyvin. Hän ei ole ollut mikään tähti, mutta tehnyt siis sitä mitä häneltä varmasti odotetaankin. Helposti noilla otteilla tuon maksetun kolmoskierroksen arvoinen puolustaja.

- Hyökkäyksessä jäin ihmettelemään miksi Dries pelasi jatkoaikaa eikä Podkolzin tai miksi Hunt pääsi laukomaan Podkolzinin sijaan. Horvatin, Pearsonin ja Höglanderin puuttumiset ovat avanneet noille farmin miehille tilaa (Horvat olisi ollut varmuudella esimerkiksi rankuissa nyt Petanin sijaan) ja ihan hyvin he ovat mielestäni pelanneet odotuksiin nähden, mutta olisin toivonut rohkeampaa peluutusta kun Podkolzinilla on hyvä laukaus. Muuten Podkolzin pelasi taas yli 18 minuuttia ja laukoi viisi kertaa.

- Kolmosketju (Lammikko - Highmore - Lockwood ketjua kai pitää sellaiseksi tällä hetkellä kutsua jos tuo Richardson - Dries - Petan on nelonen) on pelannut hyvin, mutta ei ole saanut palkintoa tuosta pisteiden kautta. Nytkin ketju painoi peliä hyvin hyökkäyspäähän, karvasi ahkerasti ja pelasi fyysisesti, joten olisi toivonut kyllä jo onnistumista myös taululle. Sen sijaan Ottawan nelosketjun hyökkääjä ja entinen Canucksin pelaaja Gaudette pelasi neljä minuuttia ja hävisi noiden aikana maalipaikkansa 0-3, mutta hän nousi pelin ratkaisijaksi. Ei mene aina tasan onnenlahjat.

Viisi peliä runkosarjaa jäljellä ja nyt näyttää siltä, että aika/pelit playoff-kisassa loppuu Canucksilta kesken. Pitkästä aikaa tässä on saanut aidosti jännittää joukkueen puolesta. Kun kiekkoa seuraa kuitenkin juuri näiden elämysten kautta ja jännittää eniten etenkin oman suosikkijoukkueen vuoksi, niin onhan tämä ollut kuitenkin hienoa aikaa vaikka pienet mahdollisuudet sinne playoffeihin onkin vain ollut.

Vancouver lähtee nyt pelaamaan Minnesotaa ja Calgarya vastaan. Molemmista peleistä on odotettavissa vaikeita ja kaksi pistettäkin olisi jo hyvä saldo. Noiden jälkeen on kotipelit Seattlea ja Los Angelesia vastaan ja runkosarjan päättää peli Edmontonia vastaan vieraissa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hitaasti mutta varmasti Canucksin otteissa on alkanut näkymään pelikuorma. Wildia vastaan pelattu ottelu oli siitä aika selvä merkki. Kolmatta peliään viimeisiin neljään iltaan pelanneelta Canucksilta loppui bensa kolmannessa erässä parempaa joukkuetta vastaan.

Vancouver pelasi ihan hyvän pelin suurimmaksi osaksi. Joukkue voitti kahden ensimmäisen erän vaaralliset maalipaikat 13-4, hallitsi maaliolettamia ja johti vielä toisen erän lopussa peliä. Sitten Wild lisäsi kaasua samalla kun Vancouverilla alkoi painaa ja peli repesi numeroiltaan. Nyt ei ikävä kyllä nähty Demkoltakaan ihan parasta peliä. Pitää olla tuossa kuitenkin realisti - Demko ei ole pystynyt pitämään lepopäivää pitkään aikaan ja tämä oli hänellekin kolmas painepeli neljään iltaan.

Ei voi mitään, mutta tämä kierros hautasi nyt ne viimeisetkin (epä)toivon rippeet Vancouverin playoff-haaveille. Hieno kauden jälkimmäisen puolikkaan taistelu, valtava loikka pelillisesti ja monet pelaajat saivat uskoa omaan tekemiseen, mutta playoff-paikalla tuota ei nyt palkita.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Farmiseura Abbotsfordille tuli viime yönä jo kahdeksas peräkkäinen voitto, kun joukkue kaatoi vieraissa AHL:n kärkiseuran Stocktonin jatkoajalla 4-5 lukemilla. Sheldon Rempalille siellä kauden 31. maali jatkoajalla ja Justin Dowlingille pelissä kaksi osumaa. DiPietro pelasi maalilla.

Rathbonelle tuli pelissä yksi syöttö. Hänellä meni rikki 40 pistettä (36 peliin) ja samalla Rathbone meni AHL:n pakkien pistepörssissä 10 parhaan joukkoon. Tuo hänen pistetahtinsa lupailisi noin 75 pistettä täyden kauden mittarilla, mutta kausi on jäänyt vajaaksi NHL:ssä pelaamisen ja loukkaantumisen vuoksi.

Abbotsford on menossa nyt joka tapauksessa hyvistä asetelmista AHL:n playoffeihin, kun peli tuntuu toimivan. Tuohon kun Podkolzin tulee vielä mukaan, niin saa jännittää ainakin nyt sitten farmin otteita playoffeissa tällä kaudella.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ei voi mitään, mutta tämä kierros hautasi nyt ne viimeisetkin (epä)toivon rippeet Vancouverin playoff-haaveille. Hieno kauden jälkimmäisen puolikkaan taistelu, valtava loikka pelillisesti ja monet pelaajat saivat uskoa omaan tekemiseen, mutta playoff-paikalla tuota ei nyt palkita.

Aika helppoa on nähdä kauden vedenjakaja, kun katsoo saldoa Greenin ja Benningin alaisuudessa ja vertaa sitä sitten Rutherfordin&Boudreaun vastaavaan. Melko huikean työnnön saivat Boudreaun johdolla vedettyä ja varmasti kaikki toivovat hänen jatkavan penkin takana ensi kaudellakin.

Pidän edelleen Vancouveria yhtenä vahvana mestariehdokkaana tulevien lähivuosien aikana. Thacher Demko on yksi sarjan parhaita maalivahteja ja vasta 26-vuotias. Elias Pettersson on pelannut loppukauden varmaan jotain yli 100-pisteen tahdilla ja hänenkin parhaat vuodet ovat hyvin todennäköisesti vielä edessä. Miller, Horvat, Hughes jne. täydentävät laadukkaan rungon ja joku Vasili Podkolzinkin näyttää saaneen juonenpäästä mukavasti kiinni.

Fantasiapuolen juttuja kun pyörittelee, niin jonkun Boeserin tuolta voisi uhrata ja rakentaa kauppaa, jolla naarattaisiin puolustukseen vahvistusta. Mieleen tulee heti yksi nimi eli Jakob Chychrun ja näiden kahden ympärille voisi kasata vaihtopakettia. No tää nyt oli tällänen heitto vaan hei. Kenties Garland/Pearson ovat myös sellaisia hyökkääjiä, joista Canucksina voisin luopua. Milleristä taas pitäisin kiinni kynsin hampain. Ottaakseen sen seuraavan stepin tuollaisia Millerin kaltaisia kokeneita huippupelaajia joukkueessa tarvitaan. Koko ajan ei voida vaan odottaa seuraavan sukupolven tulevan ja auttavan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Fantasiapuolen juttuja kun pyörittelee, niin jonkun Boeserin tuolta voisi uhrata ja rakentaa kauppaa, jolla naarattaisiin puolustukseen vahvistusta. Mieleen tulee heti yksi nimi eli Jakob Chychrun ja näiden kahden ympärille voisi kasata vaihtopakettia. No tää nyt oli tällänen heitto vaan hei. Kenties Garland/Pearson ovat myös sellaisia hyökkääjiä, joista Canucksina voisin luopua. Milleristä taas pitäisin kiinni kynsin hampain.

Näistä myytävistä pelaajista samaa mieltä. Pearson - Boeser - Garland olisi se järjestys eli mieluiten Pearson tai Boeser olisi se myytävä pelaaja. Mutta kyllä se Garland on myös mahdollista irrottaa jos sopiva kauppa tulee vastaan.

Itse en usko, että Vancouverin pelimerkit riittäisi Chychruniin vaan katsetta olisi käännettävä pelaajiin, jotka eivät välttämättä ole vielä tasoaan täysin saavuttaneet. Toki Boeserilla pitäisi saada varsin pätevä pakki tai aivan huippulupaus naarattua.

Toisaalta meillä on myös farmissa Rathbone, jolle on pakko varata paikka NHL:ssä ens kaudeksi. Harmittavasti häntä ei nyt testattu loppukaudella NHL:ssä, mutta uskoisin että hän on ens kaudella TOP4-pakki Vancouverissa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Itse en usko, että Vancouverin pelimerkit riittäisi Chychruniin vaan katsetta olisi käännettävä pelaajiin, jotka eivät välttämättä ole vielä tasoaan täysin saavuttaneet. Toki Boeserilla pitäisi saada varsin pätevä pakki tai aivan huippulupaus naarattua.

Toisaalta meillä on myös farmissa Rathbone, jolle on pakko varata paikka NHL:ssä ens kaudeksi. Harmittavasti häntä ei nyt testattu loppukaudella NHL:ssä, mutta uskoisin että hän on ens kaudella TOP4-pakki Vancouverissa.

Tiedä sitten minkälaiset pelimerkit Chychruniin riittäisivät? Arizona varmasti hakee kuuta taivaalta, mutta kohtaako kysyntä ja tarjonta lopulta markkinoilla? Rathbonehan voisi olla osa pakettia ja Boeser taas pääsisi/joutuisi vanhan North Dakotan tutkaparinsa kanssa (Nick Schmaltz) latomaan kiekkoja reppuun kojoottipaitaan. Rathbonesta luopuminen ei varmaan faneja ajatuksen tasolla innosta, mutta jos tuolla saisi vain vuotta vanhemman Chychrunin pakistoon, niin en minä itkisi perään. No tämä nyt on tämmöistä turhanpäivästä pyörittelyä, kun ei parempaakaan tekemistä tähän hätään keksi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tiedä sitten minkälaiset pelimerkit Chychruniin riittäisivät? Arizona varmasti hakee kuuta taivaalta, mutta kohtaako kysyntä ja tarjonta lopulta markkinoilla? Rathbonehan voisi olla osa pakettia ja Boeser taas pääsisi/joutuisi vanhan North Dakotan tutkaparinsa kanssa (Nick Schmaltz) latomaan kiekkoja reppuun kojoottipaitaan. Rathbonesta luopuminen ei varmaan faneja ajatuksen tasolla innosta, mutta jos tuolla saisi vain vuotta vanhemman Chychrunin pakistoon, niin en minä itkisi perään. No tämä nyt on tämmöistä turhanpäivästä pyörittelyä, kun ei parempaakaan tekemistä tähän hätään keksi.

Toki noinkin vaikka määrällisesti sinne tarvitsisi Rathbone + se laadukas kohtuu valmis pakki.

Jos nyt itse jotain luonnostelisin niin

Hughes - x
Rathbone - Schenn
OEL - Myers

Noista toki Schenn on enemmän kolmosparin pakki ja taas OEL-Myers pakkipari voi syödä enemmänkin minuutteja. Mutta jotenkin tuollain itse rakentaisin pakiston.

Jos siis olet puhutaan pakista Hughesin viereen niin mielestäni Chychrun ei ole ihan optimi siihen rooliin. Itse olen tykännyt esim Chicagon Riley Stillmanin fyysisestä pelistä, vaikka en toki häntä kuvittele tuohon ykköspakkipariin. Mutta joku tuollainen fyysinen, oman pään kautta pelaava pakki tuohon sopisi. Eikä haittaisi jos pystyisi vielä kiekkoakin vähän liikuttamaan.

Omista löytyy Poolman ja Dermott, joista Poolman ei kyllä riitä, mutta Dermott kannattaa nyt vielä katsoa tarkemmin. Poolman oli jo alkuunsa erikoinen ja kallis haku, joka ei nyt tosiaan ollut lähellekään palkkansa arvoinen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Joo en ajatellutkaan Chychrunia automaattisesti Hughesin pariksi ja olet varmasti oikeassa siinä, että hän ei siihen viereen kenties paras palanen olisi. Hierotaanko kaupat Connor Murphystä Hughesin pakkipariksi?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mikäköhän tulee olemaan Chicagon pyynti Murphystä? Jos on siis kaupan.

Menee nyt vähän ohi topicin, mutta veikkaisin prospektiä/varausvuoroa. Jos Vancouverista puhutaan, niin kyselisin Höglanderin perään.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hierotaanko kaupat Connor Murphystä Hughesin pakkipariksi?

Pakko myöntää, että Murphy on kiinnostava pelaaja, vaikka toki omaa aika kalliin sopparin. Ikääkin on ehkä inasen turhan paljon. Mutta en kyllä itse vastustaisi jos Poolman ja vuoro/prospecti hänestä maksettaisiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Milleristä taas pitäisin kiinni kynsin hampain. Ottaakseen sen seuraavan stepin tuollaisia Millerin kaltaisia kokeneita huippupelaajia joukkueessa tarvitaan. Koko ajan ei voida vaan odottaa seuraavan sukupolven tulevan ja auttavan.
Kaikesta muusta sanomastasi olen samaa mieltä (heh, enkä ole tästäkään varsinaisesti eri mieltä), mutta tuossa Millerin tilanteessa ratkaisee pari olennaista asiaa; mahdollisuus jatkosopimukseen, jatkosopimuksen hinta ja toisaalta sekin, millaisen paketin Millerista voisi nyt saada tämän huippukauden jälkeen. Lisäksi tuossa pitää koittaa arvioida sekin, mikä tulee olemaan Millerin uran suunta silloin kun hänen seuraava sopimuksensa (jonka veikkaisin alkavan mahdollisesti ehkä kasilla, koska tämän yli 90 pisteen kauden jälkeen on kyllä vara neuvotella) on menossa.

Pitää olla tässä tilanteessa realisti siinä määrin, että vaikka Canucksin potku Boudreaun aikana onkin ollut todella hieno ja joukkue on mennyt nuo yli 50 peliä noin 104 pisteen kausitahtia, joukkueena Canucks ei ole mielestäni kuitenkaan noin hyvä. Se on minun papereissa lähempänä tuota kuin oli Greenin aikojen joukkuetta ja hyvänä ehjänä kautena olisi mukana playoffeissa, mutta en itse pysty nostamaan tuota kuitenkaan sinne kärkeen. Kun vertaa vaikka tuohon naapuriseura Calgaryyn, niin siellä syvyys on tällä hetkellä ihan eri tekijöissä kuin Canucksilla.

Benningin hommaamat pari kallista sopimusta (OEL/Myers/Poolman), lähes olematon prospectien rintama (en itse muista yhtä huonona tuota koskaan niiden vuosien aikana jolloin olen joukkuetta seurannut lähemmin) ja toisaalta nuorten pelaajien tulevat sopimukset sekä Millerin ja Horvatin jatkosopimukset tekevät myös jatkon suunnittelusta hankalaa nykyisillä palikoilla. Ei voida mennä pelkästään sen katon nousemisen toiveiden varaan tulevaisuudessa. Näkisin Canucksin olevan joukkueena siinä tilanteessa, että joukkueella olisi realistisemmat mahdollisuudet taistella siitä kannusta ehkä kolmen-neljän kauden päästä.

Millerilla on ollut nyt huippukausi ja hän on ollut Demkon kanssa joukkueen arvokkain pelaaja tällä kaudella minun papereissa. En yhtään väheksy Millerin taitoja tai merkitystä kiekkoilijana joukkueelle. Miller ei ole kuitenkaan minun papereissa ihan niitä tärkeimpiä palasia joukkueessa, joiden ympärille koittaisin rakentaa voittavaa joukkuetta juuri sinne kolmen-neljän kauden päähän, ainakaan jos hänen tuleva sopimuksensa tulee olemaan sellainen minkä itse veikkaan.

Vancouverissa tulevaisuuden avainpelaajia ovat tällä hetkellä omissa papereissani Demko, Pettersson ja Hughes. Horvatia joukkueen kapteenina ja eräänlaisena henkisenä todellisena johtajana ja mahdollisesti Podkolzinia voin pitää myös pelaajina, joiden varaan rakentaa. Miller, Boeser, Höglander, Garland ja toivottavasti Rathbone olisivat sitten sitä seuraavaa ryhmää. Miller on kyllä tuon "seuraavan ryhmän" paras ja arvokkain pelaaja tällä hetkellä joka suhteessa.

Mielelläni hänet näkisin siis mukana myös tulevaisuudessa. Samalla hän on kuitenkin tuosta ryhmästä vanhin pelaaja ja lisäksi pelaaja, josta olisi nyt mahdollisuus saada paras paketti takaisinkin tuomaan juuri niitä palasia sinne kolmen-neljän kauden päähän (ehkä pelaajan tai kaksi tuohon "seuraavaan ryhmään") sekä mahdollisesti sitä syvyyttä tai palkkatilaa sille.

Millerin arvo markkinoilla (huolimatta siitä, että hänellä on vain yksi kausi sopimusta jäljellä) on tällä hetkellä ehkä kovin mitä se tulee olemaan koskaan. Harvassa ovat ne viiden miljoonan monikäyttöiset fyysiseen peliin ja aloitusvoittoihin kykenevät hyökkääjät, joilla on 96 pistettä taululla ja ovat vielä kiinni sopimuksessa edes sen kauden verran. Vielä vuosi sitten oli puheissa, voisiko hänestä saada sen maksetun ykköskierroksen tilalle. Nyt nuo puheet ovat kääntyneet maltillisissakin keskusteluissa ykköskierrokseen ja A-luokan prospectiin tai noita vastaavaan pakettiin.

Miller on erittäin hyvä pelaaja monipuolisuudessaan, mutta hän pelaa kyllä nyt myös ihan tykkikautta. Omissa arvioissa hän on lähempänä 70 pisteen hyökkääjää normaalilla kaudella tällä hetkellä (tuokin olisi totta kai todella hyvä pelaaja joukkueelle). Selvää on se, että Canucks ei saa päästää Milleria kävelemään vapaiden agenttien markkinoille. Itse pidän selvänä myös sitä, että tuota ei tulla kyllä näkemäänkään.

Ihan varmasti joukkue tulee kyselemään sekä arvioimaan Millerin tulevaa sopimusta ja hänen haluaan jatkaa seurassa. Luultavasti tuohon ei vaan haluttu lähteä kesken kauden (siirtotakarajalla), vaan haluttiin antaa pelaajalle rauha keskittyä olennaiseen. Kuinka paljon ja kuinka nopeasti Miller haluaa sitten mahdollisuuden taistella kannusta, on yksi avainkysymyksistä rahan lisäksi pelaajan tulevan päätöksen kannalta.

Jos nyt pitäisi veikata, uskon Millerin testaavan markkinat mikäli hän pysyy Vancouverissa. Lisäksi veikkaan (mihin mahdollisesti pelaajakin uskoo?), että kyllä siellä varmaan joku seura on, joka tulee pistämään sellaisen sopimuksen pöytään, että tuohon ei kannata lähteä vastaamaan. Näin ollen itse uskon, että Miller tullaan tässä lopulta myymään vielä jossain vaiheessa. Maltillinen jatkosopimus olisi minun mielestä se paras ratkaisu (ellei saada sitten jotain todella arvokasta takaisin), mutta lähinnä näin vain fanin ja seuran kannalta.

Toki noinkin vaikka määrällisesti sinne tarvitsisi Rathbone + se laadukas kohtuu valmis pakki.

Jos nyt itse jotain luonnostelisin niin

Hughes - x
Rathbone - Schenn
OEL - Myers
Muuten tuo saattaisi ollakin noin, mutta Ihan varmasti tuo mainitsemasi Dermott katsotaan nyt lähemmin loppuun saakka. Itse en kyllä näe häntä puolestaan nyt ykkösparin pakkina, vaikka omasta mielestäni on pelannut omaa rooliaan ihan hyvin. Tuo mainittu Murphy olisi yksi omista suosikeistani tuohon ja olen häntä nostanut jo ennenkin yhdeksi ihanteelliseksi pakiksi Hughesin viereen (katsoin, että tässäkin ketjussa mm. 25.10). Siinä olisi reilun neljän miljoonan puolustaja, joka pystyisi tuon tontin kantamaan uskoakseni vielä ainakin neljä-viisi kautta.

Tuo Patersonin twiitti pitää kyllä paikkansa. Toisaalta noitahan tarvitsisi aika monikin joukkue. Ihanteellisessa kokoonpanossahan puolustajilta onnistuisi pelin avaaminen, luistelu, kiekollinen peli ja tuo oman maalin edustan fyysinen pelaaminen täydellisessä harmoniassa. Todellisuudessa tuossa joudutaan tekemään usein kompromisseja ja karsimaan jostain pois.

Myersin korvaaminen yli 1.5 miljoonaa halvemmalla ja paremmalla Murphylla olisi joukkuetta auttava liike, mutta eihän Canucks saa nyt Myersia varmaan millään järkevällä liikkeellä pois (enkä usko toisaalta Murphyn Vancouveriin tulevan). Rathbonestakaan ei apuja tuon oman maalivahdin edessä pelaamisessa tulisi nyt kauheasti olemaan, mutta hän toisi puolestaan luisteluvoimaa. pelin avaamiseen paljon lisää ja hyvän ylivoimapakin. Onko tuo sitten pienempi voimavara kuin "toinen Schenn", on varmaan jokaisen oma näkemys ja riippuu osaltaan millaisen pelin jälkeen on hävitty tai voitettu.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hyviä pointteja @nuck Milleriin liittyen ja onhan tuossa puolensa tosiaan. Näin ulkopuolisena näen, että Vancouverin tulisi tähtäillä jo vähän lähemmäksi kuin neljän vuoden päähän ja siinä mielessä Miller olisi tärkeä palanen tuomaan juuri sitä kokemusta ja varmasti johtajuuttakin ryhmään. Tykkikausi on varmasti menossa, mutta ei noita 70 pisteen äijiäkään puissa kasva.

Myersin korvaaminen yli 1.5 miljoonaa halvemmalla ja paremmalla Murphylla olisi joukkuetta auttava liike, mutta eihän Canucks saa nyt Myersia varmaan millään järkevällä liikkeellä pois (enkä usko toisaalta Murphyn Vancouveriin tulevan).

Otetaan Myers ja Höglander niin saatte Connor Murphyn.
 
Viimeksi muokattu:
Tuo mainittu Murphy olisi yksi omista suosikeistani tuohon ja olen häntä nostanut jo ennenkin yhdeksi ihanteelliseksi pakiksi Hughesin viereen (katsoin, että tässäkin ketjussa mm. 25.10). Siinä olisi reilun neljän miljoonan puolustaja, joka pystyisi tuon tontin kantamaan uskoakseni vielä ainakin neljä-viisi kautta.

Tulee aina vain uudelleen mieleen, että Vancouverilla oli jo se ihanteellinen pari Hughesille, mutta päästivät pois. Tarkoitan tietenkin Chris Tanevia. En toki jaksa muistaa oliko Tanev halukas jatkoon Vancouverissa, mutta kun katsoo mihin suuntaan Vancouver on mennyt ja toisaalta myös Calgary, niin Tanevin merkitys on jos ei nyt valtava, niin iso.

Tietysti Tanev ei ole (tai olisi ollut) mikään neljän-viiden vuoden ratkaisu enää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyviä pointteja @nuck Milleriin liittyen ja onhan tuossa puolensa tosiaan. Näin ulkopuolisena näen, että Vancouverin tulisi tähtäillä jo vähän lähemmäksi kuin neljän vuoden päähän ja siinä mielessä Miller olisi tärkeä palanen tuomaan juuri sitä kokemusta ja varmasti johtajuuttakin ryhmään. Tykkikausi on varmasti menossa, mutta ei noita 70 pisteen äijiäkään puissa kasva.
Ehkä me näemme tuossa joukkueen mahdollisen menestyksen aikajänteessa asian eri lailla? Toivottavasti olet oikeassa ja minä väärässä. Mutta hei, eihän tämän näin päin pitäisi mennä? Nyt itselleni niitä värilaseja enemmän päälle tai ainakin näiden putsausta.

Itse näen, että Vancouverin runko parhaiden pelaajien osalta on vielä nuori ja kaiken järjen mukaan sillä pitäisi olla parhaat vuodet edessä. Kolmen vuoden päästä Demko ja Horvat ovat kolmekymppisiä ja Pettersson sekä Hughes noin 25 vuotiaita. Podkolzin ja Höglander (ellei treidata siihen Murphyyn...) puolestaan 23-24 vuotiaina alkavat tulla parhaaseen ikään. Tuossa näen itse tuon ajankohdan otolliseksi koittaa menestyä vaikka yhdellä tai kahdella kovalla ulkopuolisella hankinnalla.

Erilaisten ikätaulukoiden mukaan mukaan Horvatilla alkaa olla tosin tuossa kohdin ura kääntymässä alaspäin normaalin kehityksen mukaan. Kuinka jyrkkää tuo on ja millainen käytännön vaikutus tuolla on, riippuu ihan yksilöstä. Joka tapauksessa erilaisten taulukoiden antamat alaspäin menevät viivat näyttävät pahemmilta normaalisti kuin pelaajien tason pudotus tulee kentällä olemaan.

Jos Miller olisi mahdollista saada lyhyemmällä sopimuksella kohtalaisen maltillisella hinnalla sopimukseen, ottaisin tuohon kiinni. Hän on tosiaan tärkeä osa nykyistä joukkuetta. Itse vaan pelkään, että hänen tuleva sopimuksensa ei tule olemaan mikään kovin lyhyt ja tulee tuottamaan vielä ongelmia (kuka sen sitten tuleekaan aikanaan tekemään) ja mahdollisesti olisi rasitteena sitten kun uskon olevan Canucksissa kenties ne paremmat ajat käsillä.

Mutta pitää korostaa, että tämä on puhtaasti vain ja ainoastaan minun itseni herättämää pelkoa. Miller voi vanheta ihan hyvin tyylillä ja pelata vaikka kuinka kauan hyvällä tasolla. Näistä ei koskaan tiedä. Sillä kuten @Mängimies tätä viestiä kirjoittaessa juuri kirjoitti tänne...

Tulee aina vain uudelleen mieleen, että Vancouverilla oli jo se ihanteellinen pari Hughesille, mutta päästivät pois. Tarkoitan tietenkin Chris Tanevia. En toki jaksa muistaa oliko Tanev halukas jatkoon Vancouverissa, mutta kun katsoo mihin suuntaan Vancouver on mennyt ja toisaalta myös Calgary, niin Tanevin merkitys on jos ei nyt valtava, niin iso.
Et arvaakaan kuinka monta kertaa olen Tanevin perään kaivannut nyt tässäkin ajassa jo. Sen verran pitää kyllä tuossa puolustaa Benningia, että Tanev oli Vancouverissa rikki jo pidempään. Viimeistä kautta lukuun ottamatta hänen pelimääränsä kolmena kautena peräkkäin olivat 53, 42 ja 55 peliä kautta kohden ja tuolloin puhuttiin täysistä 82 pelin kausista.

Hän oli Vancouverissa todella tärkeä puolustaja ollessaan kunnossa, mutta totta kai noi loukkaantumiset ja niistä palaamiset kentille jättivät aina oman mausteensa jälkeen. Muistan, että itsekin mietin, että tuolla kiekkoja syövällä pelityylillä hän tulisi puuttumaan jatkossakin hyvässäkin tapauksessa tuon noin 30 peliä kautta kohden ja kun ikää tulee, niin tuossa on omat riskinsä. Siksi hänen tuleva sopimuksensa mietitytti. Todellisuus onkin ollut sitten jotain ihan muuta. Tanev on pelannut nyt Flamesissa kaksi ehjää kautta putkeen ja kunnossa ollessa hän on todella hyvä puolustaja.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Itse näen, että Vancouverin runko parhaiden pelaajien osalta on vielä nuori ja kaiken järjen mukaan sillä pitäisi olla parhaat vuodet edessä. Kolmen vuoden päästä Demko ja Horvat ovat kolmekymppisiä ja Pettersson sekä Hughes noin 25 vuotiaita. Podkolzin ja Höglander (ellei treidata siihen Murphyyn...) puolestaan 23-24 vuotiaina alkavat tulla parhaaseen ikään. Tuossa näen itse tuon ajankohdan otolliseksi koittaa menestyä vaikka yhdellä tai kahdella kovalla ulkopuolisella hankinnalla.

Erilaisten ikätaulukoiden mukaan mukaan Horvatilla alkaa olla tosin tuossa kohdin ura kääntymässä alaspäin normaalin kehityksen mukaan. Kuinka jyrkkää tuo on ja millainen käytännön vaikutus tuolla on, riippuu ihan yksilöstä. Joka tapauksessa erilaisten taulukoiden antamat alaspäin menevät viivat näyttävät pahemmilta normaalisti kuin pelaajien tason pudotus tulee kentällä olemaan.

Jos Miller olisi mahdollista saada lyhyemmällä sopimuksella kohtalaisen maltillisella hinnalla sopimukseen, ottaisin tuohon kiinni. Hän on tosiaan tärkeä osa nykyistä joukkuetta. Itse vaan pelkään, että hänen tuleva sopimuksensa ei tule olemaan mikään kovin lyhyt ja tulee tuottamaan vielä ongelmia (kuka sen sitten tuleekaan aikanaan tekemään) ja mahdollisesti olisi rasitteena sitten kun uskon olevan Canucksissa kenties ne paremmat ajat käsillä.

Mutta pitää korostaa, että tämä on puhtaasti vain ja ainoastaan minun itseni herättämää pelkoa. Miller voi vanheta ihan hyvin tyylillä ja pelata vaikka kuinka kauan hyvällä tasolla. Näistä ei koskaan tiedä.

Ei näistä koskaan tietenkään tiedä miten tietyn pelaajan kehitys etenee. Aina voi tulla loukkaantumisia ja matka katketa kuin seinään konsanaan tai sitten joku taas saattaa vanheta kuin viini. Miller tuntuu selvästi ottaneen Vancouverissa seuraavan stepin pelaamisessaan ja ilman isompia loukkeja näkisin kristallipallostani, että voi hyvinkin pelata vielä seuraavat viisi tai kuusi vuotta hyvällä tasolla.

Sitten tullaan tietenkin palkkakattoihin ja siinähän sitä onkin sitten pohdittavaa. Horvat ja Miller tulevat samaan aikaan UFA:ksi, siitä vuosi ja Pettersson tarvitsee uuden sopimuksen, että kyllähän tuossa Alvinilla on mietittävää miten edetä? Tästä syystä yrittäisin keventää rasitetta juuri Boeserin, Garlandin sekä Pearssonin sopimuksissa. Joku Myers olisi tietenkin no brainer, mutta tuo sopimus on jo vähän vaikeampi liikuteltava. Boeserin QO on muuten 7,5 miljoonan luokkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös