Vancouver Canucks 2020–2021

  • 85 569
  • 355

Onko Vancouver Canucks playoffeissa kaudella 2020–2021?


  • Äänestäjiä
    59
  • Poll closed .

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
On tää kyllä uskomatonta. Meidän piti olla myyjinä siirtorajalla, mutta niin vaan Benning antoi sen parhaan pickin muualle. Pelaajasta joka on viime vuosina kiertänyt waiver-listoja.

Jordie Benn <-> 6th round pick
4th round pick <-> Madison Bowey + 5th round pick

Yhteenvetona:

Ulos:
Adam Gaudette
Jordie Benn
4th round pick

Sisään:
Matthew Highmore
Madison Bowey
5th round pick
6th round pick

Olisihan tämä paremminkin voinut mennä. Kings sai kaksi kohtuu hyvää pickiä Carterista, mutta meille jäi Sutter käsiin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olisihan tämä paremminkin voinut mennä. Kings sai kaksi kohtuu hyvää pickiä Carterista, mutta meille jäi Sutter käsiin.

Toisaalta Canucks on kärsinyt tuosta koronasta isosti, joka varmaan omalta osaltaan vaikutti Canucksin trade deadlineen. Paha on myydä pelaajia kun kukaan ei ole pelaajia nähnyt tositoimissa moneen viikkoon eikä tiedä missä kunnossa kukakin on.

Siinä mielessä voi antaa vähän siimaa Benningille vaikka hän onkin mielestäni surkea GM mitä alleviivaa jonkun Boweyn hankkiminen tuonne takalinjoille.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ehkä Benning katsoi joukkueen draft-historiaa? Edellinen Vancouverin neljännen kierroksen varaus joka on päässyt pelaamaan NHL:ssä enemmän kuin tulokasrajan on vuonna 1989 varattu Brett Hauer ja hän pelasi 37 peliä. Toivottavasti Rathbone murtaa tuon muurin. Viidenneltä kierrokselta varattuja tulevaisuuden NHL-pelaajia onkin ollut sitten jo paljon enemmän (Adrian Aucoin, Kevin Bieksa, Gino Odjick, Scott Walker, Ben Hutton, Mike Brown, Gustav Forsling, Adam Gaudette, Dan Kesa, Frankie Corrado).

Eli satsaukselta tulevaisuuteen tuo vuorojenvaihto selvästi vaikuttaa ja onneksi Benning osasi välttää neloskierroksen uhan.

No joo, itselleni ei noilla syvyysvarausten kierroksilla ole oikeasti kovin isoa merkitystä ainakaan jos kyse on yhden kierroksen erosta. Aika lottoamista nuo usein ovat ja etenkin tänä vuonna kun pelaajia ei olla päästy kunnolla scouttaamaan. Toki jotkut joukkueet osuvat noillakin toisia paremmin, mutta aika meedio saa olla, että pystyy näkemään esimerkiksi sijoilla 100 ja 130 varattujen pelaajien tulevaisuuden erot varausiässä. Ainakaan Canucksin scoutit eivät ole vuosien aikana tuohon näyttäneet pystyvän.

Kaksi varausvuoroa sieltä kokonaisuutena tuli ja yksi meni. Tähän tulevaan draftiin tuo voi olla hyväkin asia, vaikka korkein noista vuoroista menikin. Kokonaisuutena tämä siirtotakaraja jäi laihaksi, mikä oli odotettua. Positiivista on nyt se, että Juoleville luulisi olevan minuutteja olevan tulossa. Bowien hankinta oli mitä ilmeisemmin tarkoitettu laajennusdraftia silmällä pitäen. Se onkin sitten toinen juttu, että aiemmin hänet oltaisiin saatu poimittua edes ilman tuota vuorojenvaihtoa, mutta kun pitkän tähtäimen suunnitelmat puuttuvat niin sitten ne puuttuvat. Ennen tuota laajennusdraftia Bowie tuo joukkueelle yhden syvyyspakin, mitä voidaan aina välillä kierrättää loppukauden merkityksettomissä peleissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari linkkiä:

J.T Millerilla tärkeää asiaa NHL:n johdolle;

Canucks' J.T. Miller on resuming the season: 'I don't feel ready at all'

What we're being asked to do is not going to be too safe. I know everyone has a job to do but to expect our entire team to be ready to play in one practice and a pre-game skate is a bit hard to comprehend.

The Canucks are scheduled to play 19 games in 31 days and five games in their first seven days back.

Miller, 28, went on to say that he was worried for his teammates, particularly the ones who had tested positive for COVID-19 and were "struggling to breathe going up and down steps."

"This is nothing to do with hockey," Miller said. "To be brutally honest, we're going to need more time than this to come back and play hockey. Even the guys that didn't get it aren't ready.

"We try to talk about our number one priority is our players' health and their families' safety and it's impossible to achieve that with what we're being asked to do."









***

SKA putosi jo maanantaina pois KHL:n playoffeista häviämällä CSKA:lle. Podkolzin oli playoffeissa SKA:n tehokkain pelaaja. Sopimus Vancouveriin on tulossa jossain vaiheessa, mutta ei ihan vielä.





***

Utica voitti AHL:ssa kaksi peräkkäistä otteluaan Syracusea vastaan; ensin 5-1 ja sitten 3-2 lukemilla. Tuossa ensimmäisessä pelissä Canucksin prospecteista Gadjovich teki kaksi maalia ja Rathbone syötti kaksi. Seuraavassa ottelussa Jett Woo teki AHL-uransa ensimmäisen maalin ja tuli valinta pelin ykköstähdeksi. Jasekille tuli siinä pelissä 1+1 tehot ja Woon kanssa Utican kärkiparissa pelaava Rathbone sai syötön, osui tolppaan ja laukoi seitsemän kertaa. Tulokaskauttaan AHL:ssa pelaavalla Rathbonella on nyt kahdeksan pelin jälkeen yhdeksän pistettä (2+7) ja tehopörssissä +6 lukema.

Uskoisin, että ensi kaudella Canucksin paidassa nähdään nuorista ainakin Podkolzin ja Rathbone, mahdollisesti myös Woo ja Gadjovich (Gadjovichila on farmissa 11 maalia 13 pelistä). Lindin luulisi pelaavan tällä kaudella ensimmäiset pelinsä, mahdollisesti jo ensi viikonloppuna.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pettersson joutuu olemaan sivussa luultavasti koko loppukauden:

Elias Pettersson’s injury could be season-ending

Ensin toipumisennuste oli day-to-day, sitten week-to-week ja nyt "There is no timeline". Joukkueen "kaikkoset" tekivät ensiarvionsa ja nyt viikolla Pettersson kävi vasta spesialistilla, jolla oli ikävämpää kerrottavaa. Huhujen mukaan kyse on rannevammasta, mutta tuota ei olla varmistettu. Petterssonin kausi on kyllä ollut todella vaikea. Ensin alkuun heikkoja otteita ja sitten kun peli alkoi vähän näyttää paremmalta (tammikuun lopusta loukkaantumiseen saakka 18 peliä 9+10), tuli tämä. No, tämä kausi on joukkueen osalta kuitenkin käytännössä jo taputeltu ja toivottavasti hän olisi sitten ensi kaudella taas kunnossa.

Maksumuurin takaa Athleticin hyvä artikkeli miten koronapandemia on näkynyt joukkueissa:

'I can't catch my breath': How teams struggle after COVID-19 — and what it means for the Canucks

Tuon(kin) perusteella aika helppo povata tuskaista loppukautta ja vielä kun tuohon yhdistää joukkueen kärkisentterin poissaolon, niin eipä ole odotuksissa mitään muuta kuin top10 varaus tulevasta draftista. Tuo olisi hyvä asia, sillä uskon että siellä on nyt ennakkoon melko tasainen top10 ryhmä varattavissa. Yksi korkean tason prospecti sopisi Vancouverin nuorten pelaajien jatkoksi oikein hyvin.

Jack Rathbone nostettiin farmista ylös ja tuon puutteen huomasi heti viime yönä Utican pelaamisessa Utican hävitessä Providencelle 6-2 lukemilla. Rathbonen lisäksi joukkueen riveissä ei nähty Bärtchiä eikä Gadjovichia (Lind oli jo valmiiksi taksissa).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Linus Karlsson teki sitten nousukarsintojen seiskapelissä 3+1 tehot. Oma tiimi hävisi siitä huolimatta, mutta oman omansa Linus hoiti varsin hyvin. Edelliset pelit menit tehoin 1+1 ja 1+2.

Allsvenskanissa runkosarjassa tuli 52 otteluun 20+31 ja playoffeissa tahti vaan kiihtyi. Kovissa peleissä tilille kertyi 11 ottelua ja tehoja 8+7. Varmaan sopparia kannattaisi tehdä jos vaan Benning millään jaksais.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Allsvenskanissa runkosarjassa tuli 52 otteluun 20+31 ja playoffeissa tahti vaan kiihtyi. Kovissa peleissä tilille kertyi 11 ottelua ja tehoja 8+7. Varmaan sopparia kannattaisi tehdä jos vaan Benning millään jaksais.
Tuossa viimeisessä playoffien ottelussa Karlsson pelasi yli 24 minuuttia ja kolmannessa erässä tuli yli 12 minuuttia kun Karlskoga pelasi kaudestaan. Kehitys on ollut hyvin nousujohteista ja oikeastaan kaikki muut ominaisuudet Karlssonilla voivat viitata tulevaan NHL-uraan, paitsi luistelu. Jos hän saa tuota puolta kuntoon, hänestä voidaan hyvinkin vielä kuulla. SHL tai AHL on ensi kauden paikkana, kumpaakaan en pitäisi huonona vaihtoehtona.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Vancouver palasi kentille paljon paremmassa iskussa kun olisin kuvitellut ja kaatoi Toronton jatkoajalla. Todella hieno voitto kaikkien vaikeuksien jälkeen. Samalla pitää kyllä sanoa myös se, että voiton eteen tarvittiin Holtbylta erinomainen maalivahtipeli ja joukkueelta tuuria. Maaliolettamat Leafs voitti pelistä 4.69 vastaan 1.73, joten tilastoharvinaisuushan tuossa nähtiin ja maalivahtipeli sekä toisaalta hyökkäyspään tehottomuus Leafsin puolelta ratkaisi.

Pari Holtbyn torjuntaa pelistä;









Horvat oli Vancouverin ylivoimaisesti paras pelaaja Holtbyn ohella. Kaksi maalia joista toinen jatkoajan voittomaali, yksi syöttö ja +3 tehosaldo. Campbell ei Leafsin maalilla vakuuttanut noissa, mutta joka tapauksessa kapteeni palasi kentille erinomaisessa iskussa. Höglanderilta myös hieno peli 1+1 tehoilla. Tulokas olisi täyden kauden tahtilla noin 40 pisteessä ja kyllä tuon päälle on nyt hyvä rakentaa jatkouraa. Puolustuksessa mielestäni Myers ja Edler (siihen saakka kunnes lensi ulos) pelasivat hyvät pelit.

Uusista pelaajista Boyd pelasi, mutta jäi pieneen rooliin eikä juuri erottunut. Highmorea ei vielä nähty ja samoin sivussa olivat Uticasta nostetut pelaajat. Puolustuksessa Guillaume Brisebois pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ja Jalen Chatfield ensimmäisensä yli kuukauteen. Nate Schmidt puuttui vakipakeista tästä pelistä. Edler saa taklauksestaan varmasti pelikieltoa, joten ehkä Green nyt seuraavaan peliin antaa jo Juolevillekin peliaikaa?

Siinäkin mielessä tämä oli hieno ja henkisesti tärkeä voitto, että peli oli Pat O'Neillin juhlaottelu:





Jos Vancouver häviää jatkossakin maalipaikat tähän malliin, niin joukkueelta ei voi pidemmän päälle odottaa mitään. Loppukauden tiukka pelitahti syö varmasti myös peliä vielä. Canucks näytti kuitenkin tässä ensimmäisessä pelissä paluun jälkeen tulleen pelaamaan ja pitää olla tähän voittoon nyt vain tyytyväinen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Suosikkijoukkue
HIFK
Oliko osa porukasta vielä huonossa kunnossa? Siis Demko ja Schmidt esimerkiksi? Onko tietoa milloin nämä ukot pääsevät kehiin? Holtby saa varmasti pysäyttää Torontoa uudestaan, mutta Edlerin pelikiellon vuoksi pakisto näyttää vähän ohkaiselta, luulisi Schmidtin olevan ihan kaivattu kaveri siihen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Oliko osa porukasta vielä huonossa kunnossa? Siis Demko ja Schmidt esimerkiksi? Onko tietoa milloin nämä ukot pääsevät kehiin? Holtby saa varmasti pysäyttää Torontoa uudestaan, mutta Edlerin pelikiellon vuoksi pakisto näyttää vähän ohkaiselta, luulisi Schmidtin olevan ihan kaivattu kaveri siihen.
Demko, Schmidt, Motte, Virtanen ja MacEwen tarvitsivat vielä sen verran palautumista, että heitä ei nähty tuon vuoksi. Paluuaikataulusta ei ole tullut tietoa.

Jos Holtby pystyy pitämään tuon tason, Demkoa ei välttämättä tarvita, mutta kaksi pelaavaa maalivahtia pitäisi saada kyllä tähän pelisumaan. Schmidt on ollut minun mielestä joukkueen kahden parhaan pakin joukossa ja häntä kaivattaisiin mukaan. Samoin Mottella on iso rooli kahdessa alemmassa ketjussa ja alivoimilla (etenkin kun alivoiman toinen työjuhta Beagle on puuttunut maaliskuun alusta saakka) ja häntäkin olisi toivottu takaisin. Virtanen ja MacEwen ovat noita syvyyshyökkääjiä, joiden puute ei niin paljon näy.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver otti toisen peräkkäisen voiton Torontosta ja jälleen suurin ero oli maalilla. David Rittich pelasi surkean pelin ja päästi taakseen ottelun ratkaisukohdassa kaksi luvattoman helppoa osumaa (Höglanderin maali ja etenkin Pearsonin pelin toinen maali). Ylivoimaisesti huonoin Rittichin peli Canucksia vastaan nähtiin nyt ja toisaalta Holtby jatkoi Vancouverilla hyvää virettään.

Muuten Leafs hallitsi tätä peliä samalla tavalla kuin hallitsi joukkueiden välistä ensimmäistäkin peliä. Laukaukset Torontolle 40-29 ja maalipaikat 34-26 lukemilla. Pelin odotetut maalit Canucks voitti kuitenkin nyt 4.34 - 3.25 ja pelasi mielestäni paremman pelin kokonaisuutena kuin ensimmäisessä ottelussa paluun jälkeen. En tiedä oliko näissä kahdessa voitossa kyse enemmän Vancouverista vai Torontosta, mutta kokonaisuutena nämä pelit ratkesivat mielestäni maalilla.

Schmidt, Virtanen ja Demko (luukkuvahtina vielä) palasivat kentille tässä toisessa Leafs-pelissä. Myös Juolevilta nähtiin pitkästä aikaa peli. Highmorelta nähtiin ensimmäinen peli Canucksin paidassa. Schmidt pelasi heistä hyvän pelin ja Virtanenkin toi fyysiselle puolelle lisää ollen Vancouverin ahkerin taklaaja.

Highmore pelasi mielestäni ihan hyvän pelin omassa roolissaan karvauksissa ja kellotti noin 16 minuuttia. Greenin palapeliin Highmoren työhaalarit näytti sopivan Gaudettea paremmin, sillä Gaudette ei saanut kertaakaan kauden aikana Greenilta noita peliminuutteja. Tasakentin Highmore oli jäällä Hughesin kanssa Vancouverin useimmin maalipaikoissa (kumpikin olivat 10 maalipaikan aikana jäällä) eikä omissa soinut.

Pelin ykköstähdeksi valittu Hughes teki pitkästä aikaa maalin ja antoi kaksi syöttöä päälle. Häneltä tämä peli oli parasta vähään aikaan ja vaikka Quinn sortuikin muutamaan kertaan pelin alussa liialliseen kiekon kuskaamiseen, hän paransi pelin edetessä ja kontrolloi peliä takalinjoilla. Hughesin alkukausi oli vaikea, mutta nämä otteet herättävät taas paljon luottoa jatkon suhteen.

Höglanderilta maaliskuun alusta laskettuna 15 peliä ja 10 (6+4) pistettä. Yhdeksän pistettä noista tasakentin ja yksi maali tullut ylivoimalla. Vielä jos alkaisi saada peliminuutteja ylivoimalla, tehot varmasti tuosta kasvaisi lisää. Maaliskuun alusta lähtien Höglander on pelannut keskimäärin 37 sekuntia ylivoimaa peliä kohden. Jimmy Vesey (joka ei ole saanut mitään aikaan ylivoimilla pariin kauteen) on kellottanut keskimäärin kaksi minuuttia ylivoimaa. Kertoo tuokin jotain Greenin arvostuksesta kokeneempia pelaajia kohtaan.

Tähän Dayalin twiittiin on helppo yhtyä;





Pelissä nähtiin kaksi pahan näköistä loukkaantumista:









Kumpikin tilanne näytti siltä että pelaajat ovat sivussa ainakin jonkin aikaa. Rousselin osalta (kun osumaa tuli jo leikattuun polveen) ei yllättäisi yhtään pidempikin sairausloma.

Muita;

- Pearson pelasi minun mielestä hyvää peliä jo ennen maaleja ja teki sitten kaksi osumaa (noista tosin jälkimmäinen meni puhtaasti Rittichin piikkiin). Hän pelasi 20 minuutin illan. Ehkä tuo jatkosopimus on sytyttänyt häntä? Vaikea kausi hänelle noin muuten monen muun pelaajan ohella.

- Sutterilta kaksi maalia ja pitkästä aikaa tulosta alaketjuista. Toivottavasti tämä ei nyt tarkoita sitä, että Benning on leipomassa jotain kolmen miljoonan taalan kolmevuotista jatkopahvia hänen kanssaan.

- Boyd pelasi mielestäni paremman pelin kuin ensimmäisessä ottelussa ja näytti pelaajalta, josta voisi olla apuja. Vesey ei tehnyt tässäkään pelissä juuri mitään.

- Myers jatkoi isojen minuuttien kantamista ja pelasi oman maalin edustan vahvasti ottaen mm. viisi blokkia.

- Chatfield taistelee kyllä hyvin, mutta taidot eivät näytä riittävän olemaan NHL-tason pakki.

- Juolevilta nähtiin mielestäni vähän epätasainen ottelu, mikä on osaltaan ymmärrettävääkin noin pitkän pelaamattomuuden jälkeen.

- Jos Holtby pelaa näin loppukauden, Seattle kutsuu kauden jälkeen.

***

Peli oli omistettu hyväntekeväisyystyönä Canucks Autism Networkin puolesta. Tuo on yksi minkä puolesta joukkue tekee hyväntekeväisyystyötä keräämällä rahaa autismipotilaille ja heidän perheille. Valmentaja Travis Greenin pojalla on autismi, joten luonnollisesti Greenille tämä tapahtuma oli normaalia ottelua läheisempi;

Autism is a lot more prevalent in our lives than probably a lot of people know. It’s definitely an important day.

Having a son that has autism and seeing how it can affect families firsthand, it’s hard to put into words, to be honest. Being part of an organization that really wants to help people and help families that have had to go through hard times with family members who have autism is special. For me, it’s been so close to my heart, being able to be part of it is probably extra special.

Whether it’s sports, recreation, art, social, employment, having people who have autism accepted into everyday life is important. But also providing training for families that have to deal with autism...because it’s different for each person. I’ve seen it firsthand and I can really understand what people go through that have families that are dealing with people on the spectrum and accepting them is very important.

Any time you can see a young boy or young girl be part of something that they don’t get to be very often, seeing a light shine in their eyes, it can say a thousand words. A lot of these families go through some hard times with autism. Obviously, the child gets to enjoy the sports, the recreation, or being involved with other kids — it’s so important — but also the families see their child be involved in maybe something that they haven’t been before.

It not only lights up the child but puts hope and light into a father or a mother.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves



Ottawaa vastaan nähtiin huono avauserä ja siinä pari huolimatonta jäähyä, joista Senators onnistui osin tuurinkin avulla tekemään pelin ainoat maalit (ellei tuota viimeistä tyhjiin laitettua kiekkoa lasketa). Nyt nähtiin enemmän maalipaikkoja kuin noissa Leafs-peleissä, mutta tällä kertaa vastustajan maalivahti ei hörppinyt kiekkoja sisään. Ihan hyvää yritystä joukkueelta, mutta ei päästy kuitenkaan riittävästi ykkössektorille ja toisaalta oma ylivoima oli nyt heikkoa.





Murray on juuri nyt kuuma maalivahti; kolmessa viime pelissä kaksi nollapeliä ja yhteensä kaksi päästettyä kiekkoa selän taakse. Loukkaantumisen jälkeen yhteensä neljä peliä, kolme voittoa, 95.7% ja 1.26 päästettyä maalia. Jos hän jatkaa tuolla tasolla, näistä Ottawa-peleistä tulee vaikeita jatkossakin. Demkon otteissa näkyi puolestaan vähän pelaamattomuus, vaikka maaleille hän ei mahtanut oikein mitään eikä tappiosta voi häntä missään nimessä syyttää.





Viivoja:

- Hughes jatkoi hyvää peliään ja melkein kaikki Canucksin pelin positiiviset asiat tulivat hänen kautta. Tasakentin maalipaikat 9-5 ja laukaukset 12-7 hänen ollessa jäällä. Jälleen yksi osuma omaan päähän Canucksin pelatessa ilman maalivahtia ja tuosta -1 saldo.

- Millerilta 24 minuuttia peliaikaa, kuusi laukausyritystä ja aloitukset 75(18-6)%. Teki paljon töitä, mutta tehot jäivät hänelläkin nyt pois.

- Myers oli tappiosta huolimatta pelin tähdillä. Pelasi kolmannessa erässä yli puolet (yhteensä taas yli 25 minuuttia) ja nosti hyvin peliä. Pari virhettäkin nähtiin (näkyvin oli Senatorsin toista maalia edeltänyt tilanne), mutta kokonaisuutena kuitenkin positiivinen ottelu.

- Hamonic pelasi hyvin oman pään pelinsä mitä häneltä odotetaan ja otti tappelun Tkachukia vastaan. On ollut kokonaisuutta katsoen ihan hyvä pakki joukkueelle ja ansaitsisi jatkosopimuksen.

- Juolevilta hyvää avauspelaamista, mutta pari kertaa joutui piiputtamaan omissa pitkiä vaihtoja. Edler pelaa ensi peliin ja silloin näkisin Chatfieldin pois kokoonpanosta ja Juolevin jatkavan.

- Virtaselta nähtiin taas hyvää taklauspeliä, mutta mitään muuta ei saatukaan.

- Syvyyshyökkääjistä Vesey jatkaa kehnolla tasolla. Boyd ja Highmore pelaavat yritteliästä peliä, mutta omana vinkkinä valmennukselle se, että Highmore ei ole top6-hyökkääjä. Näillä näkymin en näe Veseylle käyttöä jatkossa edes halvalla sopimuksella.

- Toinen ehdotus Greenille; Jos tarkoitus on peluuttaa Michaelisia jatkossakin niin, että kahteen viime erään tulee tasan kaksi vaihtoa, voisiko sitä Lindia kokeilla ja antaa edes vähän enemmän mahdollisuuksia?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Heikkotasoisessa uusintamatsissa Senatorsia vastaan 4-2 voitto. Vancouverilta onnistuivat maalinteossa Schmidt, Boeser, Pearson ja Miller (1+1). Horvatille pelissä kaksi syöttöä. Holtby oli nyt vuorostaan maalilla ja pelasi hyvän pelin. Senatorsilla kävi molareiden kanssa huonommin, kun hyvin viime pelissä pelannut Murray loukkaantui kesken pelin. Peli ei ollut Vancouverilta kauden parasta, mutta näistä "perinteisesti merkityksellisistä huhtikuun lopun peleistä Ottawaa vastaan" on tärkeä ottaa pisteitä niin kauan kuin pelaajan ajattelevat näin;





Kaksi tapaa suhtautua tuohonkin. Tämä joukkuehan ei tee koskaan kuten sen odottaisi tekevän ja osaltaan toivoisikin. Pitää elää näiden tulosten kanssa taas ja toivoa pientä tuuria sitten draft-lotossa (todennäköisesti ihan liikaa toivottu tältä organisaatiolta...), sillä itselläni ei kyllä riitä usko playoffeihin. Hyvä asia on se, että joukkue on kaikesta huolimatta terve sisältä, eikä luovutusmentaliteettia haluta ottaa vaikeuksienkaan keskellä.

Viivoja;

- Holtby on tällä hetkellä kuuma veskari. Canucks tulee peluuttamaan luultavasti häntä ja Demkoa puoliksi loppukauden ajan. Vahva ehdokas tällä hetkellä laajennusdraftissa lähtijäksi.

- Myers on tullut koronatauon jälkeen erittäin hyvin peliin ja pelaa nyt kuten kuuden miljoonan pakin pitääkin. Hänen pelinsä auttaa parhaillaan hyvin Juoleviakin.

- Schmidtilta myös vahvaa peliä ja maali palkintona tuosta.

- Hughesilta mielestäni heikoin pelin koronatauon jälkeen ja sortui alkukauden ongelmaan yrittämään tehdä liikaa. Uskon kokemuksen opettavan häntä tuossa. Tietysti hyväkin asia, että nuorella puolustajalla on halua ottaa isoa roolia, mutta näinä iltoina tuo ei palvele joukkuetta.

- Edlerilta hyvää tekemistä alivoimalla, mutta muuten hän ei ollut parhaimmillaan.

- Miller jatkoi erittäin hyvää peliään sentterinä. Saa nähdä mitä joukkue tekee siinä vaiheessa kun Pettersson palaa.

- Pearsonilta täydellinen maski Boeserin maaliin, pelin voittomaali ja Canucksin eniten laukauksia. Hän ei ole kentän nopein pelaaja ja alkukausi oli tuskainen tehojen suhteen, mutta tietää useimmiten missä olla ja mitä tehdä. Jatkosopimuksen tekeminen näyttää tosiaan parantaneen hänen peliään.

- Höglanderilta nähtiin nyt välipeli ja tuli vähemmän peliaikaa kuin viimeisiin 30 peliin.

- Highmore on pelannut hyvin ja ansaitsi tuon lähes 16 minuutin peliaikansa. Pelaa paremmin kuin esimerkiksi Virtanen syvyysosastolla. Tehoja taitaa olla turha odotella, mutta auttaa joukkuetta nyt muutenkin. Pysyy hyvin pelin sisällä koko ottelun ja tekee paljon töitä kiekottomana.

- Motte ja MacEwen palasivat kuukauden tauon jälkeen kentille. MacEwenin peliaika jäi totutun pieneen (noin kahdeksan minuuttia), mutta Motte aloitti heti yli 17 minuutin ajoilla. Motten paluu auttoi heti alivoimaa.

- Vesey oli katsomossa, mikä ei tullut yllätyksenä.





Yksi tuplakakkonen, jäällä kummankin Ottawan maalin aikana ja maalipaikat hävittiin 1-6 tasakentin Jaken ollessa jäällä. Kuinka kauan sitä kärsivällisyyttä riittääkään hänen kohdalla?
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Demko kärsii alavartalovammasta ja on sivussa ennekkotietojen mukaan noin viikon - katsotaan sitten venyykö tämäkin Petterson tavoin muutamasta päivästä lopulta määräämättömäksi ajaksi. Tämä tarkoittanee Holtbyn pelaamista koko viikon, sillä tuskin Vancouver uskaltaa pistää maalille latvialaista Silovsia, joka on pelannut koko kaudella vain yhden pelin farmissa.

Vähän surkuhupaisaksi tämän uutisen tekee tuo, että Canucks on roikottanut koko kauden joukkueen mukana lahjakkainta maalivahtiprospectia Michael DiPietroa. Minä(kin) olen ihmetellyt miksei häntä pistetä pelaamaan, mutta joukkue on syystä tai toisesta halunnut pitää häntä varalla taksiryhmässä. Nyt DiPietro kuitenkin ehdittiin lähettää juuri ennen Demkon loukkaantumista lopultakin farmiin. Nyt olisi DiPietrolla ollut siis lopultakin paikka päästä pelaamaan NHL:ssä (joukkueella on tällä viikolla mm. pelit peräkkäisinä iltoina), mutta eipä nyt sitten pääsekään.










***

Ottawa-pelin alla tuli uutinen Lindista;




***

Edit:

Ei osata enää edes...



 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Heikkoa peliä Canucksilta viime yönä ja toisaalta taas Ottawalta ehkä parasta tässä "Canucks-sarjassa". En tiedä osoittiko joukkue vieläkään itselleen, että se ei ole playoff-joukkue, mutta sarjassa ero Montrealiin kasvoi joka tapauksessa. Nyt kun tässä on katsonut näitä paria viimeistä peliä, tulee mieleen se, että joukkue tuli koronatauon jälkeen peleihin kovassa adrenaliinivirrassa ja pelasi ylpeästi toisilleen (toki myös maalivahtipeleissä oli niissä otteluissa isoa eroa), mutta tuo alku on nyt sulanut ja pelillinen taso alkaa näkyä.

Tämän hetken Canucks on piste/ottelu -joukkue eikä se riitä. Toki Vancouver on ollut helmikuun lopusta lähtien NHL:n 10. paras ottelukohtaisella pistekeskiarvolla, mutta samoja ongelmia siellä on edelleen mitkä ovat leimanneet koko kautta. Syvyys ei tuota mitään ja kun puolikas hyökkäysrosterista ei tuota ja samaan aikaan joukkueen tehokkain hyökkääjä on sivussa, pidemmän päälle on vaikea saada riittävästi pisteitä. Yksittäisiä pelejä pystytään kyllä voittamaan hyvällä maalivahtipelillä ja kärjellä ilman Petterssoniakin, mutta tasaisuutta tuo ei kauden mittaan tuo.

Viivoja:

- Holtby pelasi ihan hyvän pelin ja otti pari tärkeää torjuntaa kun joukkue niitä eniten tarvitsi. Tappiota ei voi ainakaan hänen piikkiin laittaa.

- Juolevi on parantanut koko ajan mitä enemmän on saanut pelejä alle koronatauon jälkeen. Pelaa Myersin kanssa hyvin yhteen ja tuon pakkiparin voisi kuvitella jatkavan ensi kaudellakin. Nyt tuli uran toinen maali, kun Hawryluk teki hyvän maskin. Myersilta pakkiparina myös jälleen hyvä peli.

- Edler-Schmidt -kaksikko oli nyt isoissa ongelmissa. Etenkin Schmidtilta heikoin ottelu hänen Canucks-uralla. Maalipaikat hävittiin tasakentin 2-15 hänen ollessa jäällä. Toki tuossa ei tuo Sutterin ketjukaan ainakaan auttanut hommaa. Schmidt on ollut kokonaisuutta katsoen joukkueelle hyvä pakki, mutta nyt ei ollut lähelläkään omaa tasoaan.

- Hughesin kautta tulivat oikeastaan kaikki Canucksin puolustuksen tuottamat tilanteet ja hänellä oli joukkueen selvästi korkein maaliolettama ottelussa. Koronatauon jälkeen Hughesin peli on ollut kokonaisuutena alkukautta selvästi parempaa myös omassa päässä. Koko kauden tehosaldohan on synkkä -16, mutta helmikuun lopun jälkeen kuitenkin "vain" -2 ja miinukset ovat tulleet Canucksin pelatessa ilman molaria. Surkea alkukausi vie nuo lukemat kuitenkin noin alas koko kautta tarkastellen.

- Hyökkäyksessä Höglanderin kausi on ollut todella hyvä ja tasainen, mutta nyt kahdessa viime pelissä on ollut otteiden heittelyä. Viime peli meni häneltä saamattomasti, mutta nyt häneltä nähtiin taas parempaa peliä. Tolppaa lähemmäs hän ei kuitenkaan päässyt ja vedot menivät ohi, mistä antaisin miinusta.

- Lindin peluuttamiseen ei Greenin usko riittänyt. Vesey sen sijaan taas pelasi ja oli kyllä jo totutun näkymätön.

- Virtanen otti tappelun Dzingelia vastaan. Vetoja ei nähty.

- Horvat pelasi hyvän pelin; laukoi neljä kertaa, vei maalipaikkansa tasakentin ja voitti aloituksensa 73%:sti (16-6). Ketjukavereista Pearson oli näkymättömämpi kuin Höglander.

- Highmore oli mielestäni ketjunsa paras (Boyd ja Virtanen), mutta tuo ketju jäi kokonaisuutena yhtä heikkoon tulokseen kuin Sutterin ketju (Hawryluk ja Motte). Tosin jälkimmäinen noista ketjuista oli jäällä ainoan tehdyn maalin aikana. Motte ei ole vielä päässyt parhaimpaansa loukkaantumisen jälkeen.

Canucks pelaa 15 ottelua seuraavien 24 päivän aikana. Nyt joukkueen koronatauon jälkeinen kiima on alkanut vähän sulaa ja otteluohjelma tästä eteenpäin alkaa käydä varmasti raskaaksi. Saa nähdä miten käy pelien kanssa. Uskon, että voittojakin sieltä tulee aina välillä, mutta vaikea uskoa mihinkään voittoputkeen tässä vaiheessa kaikkien kauden tapahtumien jälkeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kolme Canucksin peliä nähdeenä, miltäs Pettersson vaikuttaa? Kaikissa näissä oli kaikkea muuta kuin Jeesuksen toinen tuleminen.
Jos pelaisi niin voisi paremmin nähdä pelaamistakin. No mutta, ihan alkukaudesta oli jopa huono ja mietin jo, että on vetänyt samoja kesätreenejä kuin Rangersin Zibanejad, jolla oli alkukaudesta ensimmäisen kuukauden aikana 13 peliin 1+2 tehot. Sittemmin mielestäni Elias paransi ja teki ennen loukkaantumistaan 20 peliin 20 (10+10) pistettä. Paljonhan siellä tuli rautoja ja hän on edelleen esimerkiksi ylärima-laukauksissa NHL:n kärjessä ja raudoissa neljäs vaikka on missannut lähes puolet enemmän pelejä kuin pistepörssin kärki. Lisäksi Pettersson näytti keskittyvän oman pään pelaamiseen välillä ehkä jopa liikaakin, mistä kirjoitin tänne joskus helmikuun puolivälissä.

Pettersson on edelleen Vancouverin sisäisissä tilastoissa vakiroolin hyökkääjistä kakkosena xGF-tilastossa eli odotetuissa maaleissa ja hänellä on vähiten omaan päähän tulleita maalipaikkoja peliaikaan nähden. Eli kehittyneissä tilastoissa Pettersson on ollut huonosta alusta huolimatta hyvä. Hyökkäystehoista tosiaan olisi ollut mielenkiintoista nähdä olisiko tuo piste/peli -tahti jatkunut, mutta suunta oli parempaan päin koko ajan ennen tätä loukkaantumista ja hän pelasi jo pitkään piste/peli -tahdilla joka tapauksessa.

Jos Petterssonilta odottaa Jeesuksen toista tulemista, niin sitä ei tulla näkemään. Mutta minulle vähän yli piste/peli tahti hyvän puolustuspelin kanssa olisi paljon ja nähdäkseni hänellä on tuollaiseen kaikki mahdollisuudet. Viimeisten kolmen kauden noin parikymmentä pelaajaa on tehnyt tuon reilun piste/peli -ottelusaldon ja tuossa joukossa Pettersson on nuorin senttereistä. Vielä on matkaa edessä, että taso tulisi nousemaan ja vakiintumaan tuohon ja saa nähdä mitä tämä loukkaantuminen tulee tekemään, mutta kehitysaskeleita on ollut nähtävillä.
 
Viimeksi muokattu:

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Mitäs @nuck on mieltä Travis Greenille jatkosopimuksesta? Kirjotuksiesi perusteella menisi vaihtoon, mutta esim. Jouni Niemisen perusteella ansaitsis. Henkilökohtasesti näyttäsin ovea.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mitäs @nuck on mieltä Travis Greenille jatkosopimuksesta? Kirjotuksiesi perusteella menisi vaihtoon, mutta esim. Jouni Niemisen perusteella ansaitsis. Henkilökohtasesti näyttäsin ovea.
Valmentaja on ollut minulle ainakin helppo reitti syyttävälle sormelle tämän kauden ongelmien kanssa. En edelleenkään ymmärrä esimerkiksi tiettyjä Greenin peluutuksellisia valintoja ja usein nuo koskevat nuoria pelaajia. Viime aikaisista valinnoista en ymmärtänyt miksi Guillaume Briseboisille annettiin roolia ennen Juolevia tai miksi Vesey sai niinkin paljon ylivoimaroolia tullessaan, vaikka ei tehnyt mitään (eikä ole pariin kauteen tehnyt ylivoimilla mitään). Samaan aikaan Höglander istui ylivoimat penkillä.

Koko kauden mittarilla en ole ymmärtänyt esimerkiksi miksi Juolevin pelit ovat jääneet niinkin vähiin, vaikka hän mielestäni selvästi paransi saatuaan pelejä alle. Rafferty on toinen pakki, jonka asemaa olen ihmetellyt. Viime kauden AHL:n tähdistöön valittu pakki on istunut koko kauden yhtä peliä (ja siinä tehtyä yhtä pistettä) lukuun ottamatta taksissa. Tammikuun peliruuhkaa Green lähti "syyttämään", mutta ei samaan aikaan kierrättänyt rosteria paljonkaan. Eikö tuon taksijonon virkana olisi juuri se ollut? Tuota yksittäisten peluutuksellisten kysymysten listaa voisi jatkaa pitkäänkin eikä palstatila riittäisi.

Tästä kaikesta huolimatta pidän Greenia hyvänä valmentajana. Hän on saanut toisaalta kärkipään nuoret pelaamaan hyvin ja antanut heille hieman hitaan alun jälkeen kuitenkin hyvin vastuuta. Pettersson, Hughes, Boeser, Horvat ja Demko ovat pelanneet paljon. Höglander on nostanut peliaikaansa kauden mittaan ja pelannut yli 15 minuutin aikoja helmikuun puolivälistä saakka. Kokeneemmista pelaajista Miller on pelannut uransa parasta kiekkoa nyt Greenin aikana. Pearson, Schmidt ja Myers ovat pelanneet suunnilleen niin hyvin mitä odotankin heiltä.

Joukkuetasolla Green on vienyt mielestäni seuraa kaikesta huolimatta eteenpäin, vaikka tämän kauden sarjasijoitus ihan toista kertookin. Viime kauden playoffien voitot Minnesotasta ja St. Louisista tulivat mielestäni hyvällä pelillä ja Vegasia vastaan joukkue laittoi kampoihin seitsemänteen peliin, vaikka lopulta köysissä roikkuikin tyrmäystä odottamassa. Ei noita asioita huonolla valmennuksella oltaisi varmaan saatu.

Greenin jatkoa olen itse miettinyt paljon ja tällä hetkellä oma asennoituminen siihen on "en osaa sanoa". Neljä kautta samassa organisaatiossa päävalmentajan pallilla alkaa olla jo jonkinlainen mittari. Yksi hyvä kauden loppu on nähty sen aikana. Toisaalta joukkueen rosteri ei ole ollut sellainen, että sillä olisi pitänytkään olla joka kausi kisaamassa Stanley Cupista. Canucks on kokenut Greenin aikana ison muodonmuutoksen ja nuoremmat pelaajat ovat lähteneet vetämään seuraa. Tuossa on aina omat haasteensa, eikä joukkue hetkessä mene huipulle. Välillä se voi ottaa taka-askelia, kuten nyt on saatettu nähdä.

Minun nähdäkseni Green ei ole suurin ongelma joukkueelle. Suurimpana ongelmana pidän itse sitä, että puolet rosterista ei vain kykene tuottamaan yhtään mitään. Eikä tuossa ole ollut kysymys siitä, etteikö roolia olisi tullut. Esimerkiksi Tyler Motte on pystynyt tuottamaan syvyydestä (koko kauden mittarilla laskettuna) 20-30 pistettä vaikeasta roolistaan huolimatta. Muista alaketjujen pelaajista Sutterin ja Rousselin pelaamisessa näkyy luultavasti vammat - Sutterilla monet vammat ja Rousselilla leikattu polvi.

Beagle on taas hankittukin vain puolustusminuutteihin, mutta ikä alkaa jo näkyä. Eriksson'kin sai roolia (jopa enemmän mitä itse olisin hänelle koskaan antanut), mutta sieltä ei tullut yhtään mitään. Virtasta on roikotettu jopa liiankin kärsivällisesti, mutta mitään ei tapahdu. En lähtisi syyttämään esimerkiksi Virtasen tai Eriksson kohdalla valmennusta, vaan kyllä siellä pelaajilla pitää olla oma vastuunsa tuosta.

Greenia en pidä koskemattomana valmentajana, mutta minun mielestä hänellä on edelleen koppi hallussa. Canucksin kokoonpano ei vain riitä tarpeeksi tasaisesti hyvään suorittamiseen. Valmentajan vaihto ei olisi minun ykkösprioriteettini tässä tilanteessa, mutta ei myöskään pois sujjettu vaihtoehto jos sieltä löytyy hyvä valmentaja tilalle. Minään pakottavana tilanteena en sitä näe. Voisin katsella vielä esimerkiksi parivuotisella sopimuksella mitä sieltä on saatavissa, vaikka samaan aikaan se tarkoittaisi aika ajoin peluutuksellisia ihmettelyjä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Greenin jatkoa olen itse miettinyt paljon ja tällä hetkellä oma asennoituminen siihen on "en osaa sanoa".
Jos Canucks jatkaa Ottawa-pelin otteitaan loppukaudella, tuo kysymysmerkki jatkon suhteen pitäisi olla sitten selvä vaikka miten yrittäisi olla kärsivällinen.

Luulin jo, että joukkueen pelillinen aallonpohja oltaisiin nähty tällä kaudella. Olin kuitenkin väärässä. Nyt en lähde ruotimaan yksilöitä, sillä ei sieltä voisi ketään nostaa esiin positiivisessa mielessä.

Ottawa oli hyvä. Canucks oli täysin hengetön.
 

EP34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Outis
Jos Canucks jatkaa Ottawa-pelin otteitaan loppukaudella, tuo kysymysmerkki jatkon suhteen pitäisi olla sitten selvä vaikka miten yrittäisi olla kärsivällinen.

Luulin jo, että joukkueen pelillinen aallonpohja oltaisiin nähty tällä kaudella. Olin kuitenkin väärässä. Nyt en lähde ruotimaan yksilöitä, sillä ei sieltä voisi ketään nostaa esiin positiivisessa mielessä.

Ottawa oli hyvä. Canucks oli täysin hengetön.
Ei tuosta Demkoa voi syyttää ollenkaan mutta jotenkin hän oli ihan loukkaantuneen oloinen. Oli useassa tilanteessa kokoajan polvillaan jo valmiiksi ja täten useasta tilanteesta kuittasi itsensä ulos. Eikös Demko kärsinyt alavartalovammasta? Nimittäin virkaveli Högberi oli kokoajan pirteämpi ja raikkaampi liikkeissään ja lisäksi ei ollut kokoaikaa maissa. En ollenkaan tappiosta Demkoa syytä mutta jotenkin jäi sellainen kuva että olikohan edes 80% kunnossa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jos Canucks jatkaa Ottawa-pelin otteitaan loppukaudella, tuo kysymysmerkki jatkon suhteen pitäisi olla sitten selvä vaikka miten yrittäisi olla kärsivällinen.

Luulin jo, että joukkueen pelillinen aallonpohja oltaisiin nähty tällä kaudella. Olin kuitenkin väärässä. Nyt en lähde ruotimaan yksilöitä, sillä ei sieltä voisi ketään nostaa esiin positiivisessa mielessä.

Ottawa oli hyvä. Canucks oli täysin hengetön.
Koronan vaikutusta ei kannata unohtaa. Ainakin Devilsin kohdalla kävi niin, että joukkue jaksoi tsempata koronatauon jälkeen kahden pelin jälkeen, minkä jälkeen bensa loppui seuraavan 10-15 pelin ajaksi. Jos oikein muistan, niin Dallasin ja Buffalon kohdallakaan paluu peleihin ei mennyt erityisen hyvin. Joukkueen huonous voi olla vain huonoutta, mutta yhtä hyvin se voi liittyä myös sairasteluihin. Eli vähän siimaa antaisin valmennukselle tässä kohtaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös