Vancouver Canucks 2020–2021

  • 85 288
  • 355

Onko Vancouver Canucks playoffeissa kaudella 2020–2021?


  • Äänestäjiä
    59
  • Poll closed .

ipaz

Jäsen
Tanev olisi mielellään jäänyt Vancouveriin jos hänelle olisi vastaava sopimustarjous tehty mitä Calgary teki. Ja todennäköisesti olisi jäänyt jonkin verran halvemmalla. Samoin Toffoli olisi jäänyt jos vaan olisi saanut tarjouksen. Nyt ei siis haluttu käyttää 4 miljoonaa Taneviin tai Toffoliin, mutta maksettiin varausvuoro 6 miljoonan Schmidtistä.

Stecherin olisin kanssa pitänyt tuolla hinnalla millä sopparin teki, mutta ymmärrän täysin ettei Canucks halunnut QO:ta tehdä. Tuohon Stecherin rooliin on kyllä pakkeja tulossa, kuten Juolevi, Rathbone ja Rafferty.

Schmidt on parempi pelaaja kuin Tanev. Yksi NHL:n parhaimmista luistelijoista ja antaa ilmiömäisiä ykkössyöttöjä. Vancouver ei ole mennyt pitkälle Tanev ja Stecher rosterissa, joten muutoksia pitää tehdä. Siellä on vielä ongelmana Erikssonin sopimus, jota luultavasti roikottavat ensi kauden mutta ostavat sitten viimeisen vuoden pois. Brandon Sutter on aika kallis 3-4 sentteri, mutta hänenkin sopimus päättyy tulevan kauden jälkeen. Pearsonille kannattaa tarjota jatkoa, koska sen verran hyvin toimii Horvatin kanssa.

Vuoden verran joutuu Canucks vielä treenaamaan, ennen kuin palaset ovat taas järjestyksessä. Sieltä vapautuu kauden jälkeen UFA-pelaajista 20 miljoonaa + Erikssonin ulososto keväällä + Spoonerin ulososto poistuu capista. Pearsonille ja Edlerille järkevät jatkot, niin ensi kesänä on Benningillä taas enemmän tilaa touhuta.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Toki itse dumppaisin mieluummin kuplan väliin jättäneen Sven Baertchin 3,36 miljoonaa jonnekin vaikka sitten tuota menetettyä 3. kierroksen varausta vastaan. Ottawassa on tilaa, varsinkin kun tulevan kauden rahapalkka on vain 2,4 miljoonaa.
Siis Canuckshan pitäisi maksaa vielä uus 3.kierros että joku ottaa Baertschin tolla sopimuksella.

Pitäisi koostaa jonkunlainen "paskat sopimukset" listaus, koska joka joukkueessa on tällaisia JVR, Baertschi, Fleury, J.Johnson yms. sopimuksia josta kuvitellaan jopa saavan jotain pickejä takaisin. Ensinnäkin, kukaan ei noilla summilla ota pelaajia vastaan vaan niistä maksetaan itse pickejä ja yleensäkin fanit näkee joka kesä että ulostamalla tämän ja tämän kaikki on hyvin. Ei Ottawat ja Coyotesit noita sopimuksia voi ottaa ja vaikka ottaisi, niin loputtomiin niitäkään ei voi ottaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onhan tuo pakisto nyt kärkipelaajien osalta parempi ja leveämpi.

Edler - X
Hughes - Myers
X - Schmidt

Joka parissa kantava voima. Plaeijareissa sielltä toikkaroi kolmosparissa ne Jordie Benn ja Fantenberg, mikä oli parina aikamoista katastrofia.

Mielestäni hyvin hassua, että Canucks hyötyi tästä Pietrangelon UFA-muuvista kaikkein eniten.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Edler - X
Hughes - Myers
X - Schmidt
Kyllä tuossa tapauksessa joukkueen paras vasen pakki ja toiseksi paras oikea pakki pelaisivat ykkösparissa. Marraskuun alusta runkosarjan loppuun Hughes oli Canucksin eniten pelannut pakki jo viime kaudella. Playoffeissa Edler pelasi keskimäärin 12 sekuntia enemmän pelissä, mutta ero minuuteissa meni noin päin niiden pelien vuoksi joissa Canucks oli jo ratkaissut pelin. Silloin kun oltiin tasatilanteissa tai yhden maalin päässä puoleen tai toiseen, Hughes oli selvä ykköspakki tasakentin. Silloin kun oltiin tappioasemassa Hughes oli selvä ykköspakki.

Yhtään Edlerin pelaamista arvostelematta (minulla on nähdäkseni enemmän arvostusta häneen kuin monilla Canucks-faneilla esimerkiksi HFBoardsilla), uskon tuon eron tuosta vain kasvavan jatkossa. Nyt jo muutaman kuukauden koronatauon aikana Hughes sai lisättyä voimaharjoittelulla pari kiloa lisää voimaa ja otti askeleita eteenpäin pelaajana. Hän oli Vancouverin puolustuksen selvästi paras pakki playoffeissa niissäkin tilanteissa kun joukkue oli peleissä johdolla ja vastustajien otettua peleissä hallintaa tasoitusta jahdatessa. Tuon huomasi silmämääräisesti, mutta myös tilastoilla.

Yhden maalin johtoasemassa kaksikon peliajat tasekentin menivät lähes tasan. Silloin kun Canucks johti peliä maalilla, Edlerin aikana maalipaikat hävittiin tasakentin 24-51 ja Hughesin aikana 22-28 lukemilla. Vastustajien laadussa ei ollut juuri eroa noissa tilanteissa. Esimerkiksi Blues-sarjassa Green vaihtoi kesken sarjan Hughesin pelaamaan Bluesin sarjan hurjaa tehokenttää (O'Reillyn kenttää) vastaan ja monen mielestä tuo muutos oli jopa sarjan ratkaisun kannalta merkittävä.

Nyt noiden kahden uran suunnat näyttävät menevän vähän eri suuntiin. Edler voi olla toki edelleen 40 pisteen pakki joka pelaa paljon alivoimaa ja on tärkeä joukkueelle kokonaisuutena, mutta hänen pelissään oli vähän huolestuttavan näköisiä asioita runkosarjan aikana. Aikaisemmin hän pärjäsi usein nopeita hyökkääjiä vastaan peliälynsä ansiosta, mutta viime kauden aikana tuossa alkoi näkyä pientä taaksepäin menemistä kun liike taantui sen verran, ettei peliäly enää pelastanut. Hughes taas näytti parantavan mitä enemmän tuli ammattilaistason pelejä alle kun hän oppi paremmin lukemaan vastustajien parhaita pelaajia.

Sanoisin että kumpaakin joukkue kuitenkin tarvitsee. Edler on vahva omalta maalilta parin metrin säteellä. Muun kentän alueella Hughes on parempi ja ennen kaikkea hän osaa hyödyntää viisikkoaan selvästi paremmin. Jos miettii ihan yksilötasolla pelaajia, Edlerissa on sellaisia ominaisuuksia joita Hughesilla ei ole. Hän on selvästi isompi ja vahvempi sekä käyttökelpoisempi alivoimalla. Hughes on yksilönä paljon luovempi, hän osaa nostaa peliä eri tasolla, hän on parempi ylivoimalla, osaa hyödyntää muita kentällä olevia selvästi paremmin ja hän on liikkeensä ansiosta ylipäänsä arvokkaampi pelaaja hyökkäyksissä kumpaankin päähän, mikä on erittäin tärkeä pelissä jossa hyökätään keskimäärin yli 300 kertaa (Stephen Shean ja Christopher Bakerin kirjoittaman kirjan “Hockey Analytics: A Game-Changing Perspective” mukaan).

Nyt kun Hughes lähtee toiseen kauteensa, mahdollista on sekin että tuossa tulee joitakin ongelmia. Ei olisi ensimmäinen kerta jos noin käy toisen kauden pelaajalle (Canucks-kapteeni Horvat on yksi esimerkki tuosta). Tuo koronatauon aikana tullut kehitys lupailee kuitenkin ihan positiivista sen puolesta, että siellä osattaisiin tehdä oikeita asioita kehityksen eteen. Mutta katsotaan nyt mitä sieltä on tulossa. Minulla on epäilyksiä siihen, että kokonaispelissä Hughes menee eteenpäin ja Edler vähän taantuu, mutta toivottavasti pystyy pitämään pelinsä silti hyvällä tasolla. Nate Schmidtin ominaisuudet hienosti liikkuvana ja peliälykkäänä pakkina voisivat sopia Edlerinkin pariksi hyvin.

Omasta mielestäni Canucksin puolustuksen syvyyskartta on tällä hetkellä tämä:

1. Hughes
2. Schmidt
3. Edler
4. Myers
5. Benn
6. Juolevi
7. Rafferty
8. Rathbone

Toivoisin Juolevin olevan parempi kuin Benn, mutta en vielä listaa heitä noin päin. Bennin viime kausi oli rikkonainen ja hän tuli pitkän pelaamattomuuden ja leirin väliin jättämisen jälkeen kuplaan playoffeihin paikkaamaan Myersia, missä ei näyttänyt kyllä hyvältä, mutta olihan tuo tilannekin vaikea. Rafferty voi olla tuolla ihan mitä tahansa kun ei ole vielä pelannut NHL:ssä. AHL:n tähdistövalinta, tehot siellä ja jotkin ominaisuudet saattavat luvata hyvääkin kautta, tai sitten hän ei saa edes pelipaikkaa. Rathbone on kerännyt noita yliopistopuolen tähdistövalintoja, mutta saattaa olla parempi ainakin aloittaa kausi farmissa.

Katsotaan nyt tuleeko tuonne alakertaan vielä muutoksia. Syvyysosasto on tällä hetkellä kysymysmerkki, mikä voi olla hyväkin asia vaikkei se kauteen lähdettäessä varmuutta tuo. Mikäli tuolla lähdetään ja tuo pettää, siirtotakarajalla viimeistään on ehkä mahdollisuus tehdä liikkeitä puolustuksen vahvistamiseksi (jos joukkue on siinä tilanteessa, että tuo kannattaa). Mutta näkisin nyt, että joukkueen on ihan hyvä katsoa nuo kortit läpi. Siellä ei ole kovin usein ollut tuon tason nuorta kolmikkoa haastamassa pelipaikoista. Parempia yksilöitä on toki ollut.

Mr. Smith kirjoitti:
Pakko myöntää, että itse olin pettynyt vaikka nyt pätevä TOP4-pakki Schmidtin muodossa saatiinkin. Schmidtin caphit on hänen tasonsa mukainen, ei yhtään sen alle. Ei siis saada sisään mitään edullista sopimusta, joka osaltaan voisi helpottaa jatkossa cap-haasteita. Lisäksi kun huomioidaan, että Vegas oli pakotettu tekemään kauppa niin olisihan tuo picki voinut olla ihan myöhäinenkin tai jopa tulla Schmidtin mukana.
En kyllä mitään käytännön mahdollisuutta sille, että Vegas olisi ollut tässä tapauksessa vielä hyvän ikäisen ykkösparin pakkinsa menettävänä kaupassa maksavakin joukkue. Jokaista siirtoa ei voida miettiä ihan pelkästään caphitin hinta/laatu-suhteen näkökulmasta ja tavoitella aina sitä halpaa pelaajaa. Siellä olisi muuten joukkueellinen täynnä alihinnoiltuja "troystechereita" eikä tuo linja veisi mihinkään. Noita hyviäkin sopimuksia tarvitaan, mutta saadakseen top2-pakin usemmaksi vuodeksi pitää kyllä yleensä myös maksaa palkkaa. Omasta mielestäni Schmidt sopii pelityyliltään Canucksin tarpeisiinkin juuri oikealla tavalla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sportsnetin Iain MacIntyren artikkeli tuosta Schmidtin kaupasta;


But Monday evening’s acquisition of Schmidt has the potential to be Benning’s best transaction since he inherited the Canucks six-and-a-half years ago. It could be better than last year’s trade, widely criticized at the time of course, to get J.T. Miller from the Tampa Bay Lightning in exchange for a lottery-protected first-round pick.

With career highs in goals (27) and points (72) and impressive possession numbers (53.8 CF%, 61.5 GF%), Miller was the best Canucks forward not named Elias Pettersson. And Schmidt should be Vancouver’s best defenceman next season not named Quinn Hughes.

Benning is expected to have more to say today. And he has more difficult work left before next season. The Canucks’ available cap space is down to $2 million, according to CapFriendly. But this doesn’t include the savings of $1.075 million for burying either Loui Eriksson or Sven Baertschi (maybe both?) in the minors next year, and the $3.5 million that opens if Micheal Ferland spends next season injured due to his series of concussions.

***

Joukkue on kaiketi vielä yhden pakin perässä..



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Utican johtaviin pakkeihin lukeutuvalle Sautnerille yhden vuoden kaksisuuntainen jatkosopimus.

Toissa kauden lopussa Sautner pelasi Canucksissa 17 peliä ja pelasi noissa mielestäni ihan hyvin - pari noin 20 minuutin otteluakin tuli, tosin kauden lopun merkityksettömissä peleissä. Tuolloin ajattelin, että tuossa voisi olla yksi tulevaisuuden syvyyspakeista. Viime kaudella tuli loka-marraskuun vaihteessa jatkoa ylhäällä, mutta Sautnerin visiitti ei kestänyt kuin yhden pelin, missä Dillon jyräsi hänet kovalla pommilla jäähän ja sivuun pelistä. Nyt tuo hänen mahdollisuus syvyyspaikoille näyttää taas vähän vaikeammalta. Uticassa hän on varmasti hyvän tason top4-farmipakki kuitenkin.

Sautner ei ollut ilmeisesti tuo puolustaja mistä Dhaliwal twiittasi.

***

Toffoli kertoi uskoneensa jatkavansa Vancouverissa:

Toffoli: "I thought I was going to continue my career with Vancouver. It's frustrating but its the way things are going right now."

***

Nate Schmidt piti medialle noin puolen tunnin mediatilaisuuden ja nyt Vancouverin media suitsuttaa kilpaa hänen kentän ulkopuolista antiaan. Hän osaa myös sanoa oikeat sanat playoffien jälkeen.














Hänelle siirto oli tullut yllätyksenä ja tuo otti koville.





***

Canucks Armyn arikkeli Schmidtista:


Last night was hard, you put down some roots in a place and you’re there from the beginning, which is always something special. Not many guys can say they’ve been in a place from the ground up. One thing I will say is, we played the Canucks about a month ago, and there was about them in the bubble, a buzz about their young players and the talent that they have, especially up front and then on the backend with Quinn Hughes.

That’s the kind of team that you want to be a part of, a group of guys that will fight for each other tooth and nail all the way down to the end. With each passing hour, you get more and more excited about the prospect and the idea of being a Vancouver Canuck.

You get to play with Shea, you see everything Quinn Hughes gets to do. His transitions, his hips swivel, I don’t have that in my game. I don’t think anyone has that in their game the way Hughes does. So that’s something I’m looking forward to. Shea’s someone that’s really blossomed into a fantastic player and I think the sky’s the limit for both of them. I see these guys as being the next wave, arriving as the next wave of guys that are going to be in that elite category for a long time.

This has been my favourite place to come to and visit every year. They have this awesome Christmas market that I buy my mom ornaments from every year, which is right downtown. So I always find that to be awesome. We always usually come around Christmas time. So like I said, everyone I talk with, Shea Theodore, he’s from Vancouver. And he’s got a place downtown. So he’s like ‘you’re gonna love it, it’s an awesome city, and I agree. I can’t overstate the idea of playing in a competitive market, getting the best of the best, it’s ‘Welcome to the Big Show.’ You know, it’s something that as a hockey player, you dream of, being on the big stage and this is it.

***

Canucks Armyn artikkeli mitä Schmidtin siirto merkitsee Vancouverin puolustukselle:

 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Army ennakoi Virtaselle paikkaa ensi kaudella ykkösketjusta:


Ensimmäinen ajatus tuosta oli, että kuinka monta mahdollisuutta tuo pelaaja saa huonojen otteiden jälkeen? Toinen ajatus, että mitä jos Jake tulee leirille kuplapelien mahalaskun jälkeen sisuuntuneena elämänsä kunnossa? Tuon ajatuksen hautasin kuitenkin nopeasti. Kolmas ajatus oli, että ehkä tuo voisi jollain lailla toimiakin. Pettersson ja Miller ovat hyviä kahden suunnan hyökkääjiä paikkaamassa Jaken puolustuspelin isoja puutteita ja Virtanen toisi ketjuun kuitenkin ahkeran laukojan.

Virtanen actually helps Pettersson’s line get a lot more shots on net as well. Virtanen had the highest shot rate out of the seven wingers who played over 20 minutes of 5-on-5 with Pettersson last season, averaging a shot on net every 90 seconds.

Viime kaudella Virtanen ei pelannut Petterssonin ja Millerin ketjussa kuin reilu 125 minuuttia tasakentin, mutta ketju oli tilastojen valossa ihan hyvä. Maalit tasakentin tulivat kotiin tuon ketjun aikana 6-2 lukemilla ja vaaralliset maalipaikatkin 37-16 lukemilla. Virtanen heikensi ketjun puolustuspeliä Boeseriin nähden, mutta Toffoliin nähden odotetuilla maaleilla omaan päähän ei ollut kuin 0,01 ero (Virtasen kanssa 2.48 per 60 minuuttia, Toffolin kanssa 2.47).

Virtanen paransi myös Petterssonin tilastoa odotetuilla maaleilla hyökkäyspäähän:

Pettersson owns a 50.93 xGF% without Virtanen and a 52.64% xGF% with Virtanen.

Virtasen nousujohteiset henkilökohtaiset pisteet viimeiseltä kolmelta kaudelta:

17-18: 75, 10+10=20
18-19: 70, 15+10=25
19-20: 69, 18+18=36

...Voisivat lupailla tehokasta kautta jos hän saisi tuon ykkösketjun laiturin paikan tasakentin ja pitäisi paikkansa kakkosylivoimassa.

Miller - Pettersson - Virtanen
Pearson - Horvat - Boeser

Mikäli tuo ei toimisi, niin sitten olisi aika kasata Lotto Line uudelleen kasaan.

Sanottakoon se, että Virtanen ei ole minun suosikkini tuohon ykkösketjun paikkaan tilastoista huolimatta, mutta tuo voisi olla hänelle hyvä paikka näyttää osaamistaan ja ehkä joukkue saisi nostettua Jaken arvoa tuolla myös. Sitä ennen tuossa on kuitenkin edessä sopimusneuvottelut välimiehellä. Haluaisin olla kuuntelemassa tuota jos Green olisi mukana kertomassa näkemyksiään Jaken kokonaispelistä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

Hyvä juttu taas kerran The Athleticissä. Ei siinä kauheasti uutta tullut, mutta jotain kuitenkin.

As the first day of NHL free agency wound down, Vancouver Canucks general manager Jim Benning called Chris Tanev.
Tanev didn’t pick up. Benning only got his voicemail. Within the hour, the Canucks were informed by Tanev’s camp that the veteran defender — a career Canucks player — had agreed to terms on a four-year deal with the Calgary Flames.

The club also reached back out to Troy Stecher’s camp and would have been willing to match the two-year offer Stecher signed in Detroit, but it came down to timing. Like Tanev, Stecher felt spurned by the lack of communication from the club in the leadup to the qualifying offer deadline.

It’s much the same story with Tyler Toffoli, who signed with the Montreal Canadiens on Monday, although the emotions were less raw in Toffoli’s case. The Canucks — who were always primarily focused on upgrading their defence — never really made a late push.


Käytännössä siis jätettiin Tanev, Stecher ja Toffoli vain odottamaan, kunnes "saadaan tärkeämmät palaset järjestymään". Eivät sitten tykänneet siitä ja tekivät järkevät ja sopuhintaiset sopparit muualle. Vancouverin osalta hommat sinällään järjestyi ihan ok, kun saatiin Holtby ja Schmidt hommattua, mutta meniköhän tuo taas enemmän tuurilla kuin taidolla?

In free agency, meanwhile, the Canucks have kept in touch with Josh Leivo and his camp. There’s also been some interest expressed in Jayce Hawryluk, the pest-like Ottawa Senators forward who was left unqualified. The club is also potentially looking at making a depth defender add — in the $1 million, one-year range — with Oscar Fantenberg the leading candidate, although the club has also checked in with Slater Koekkoek.

Noista mainituista Leivo olisi mieluisa jatkaja eikä myöskään Hawryluk haittaisi, mutta eikö meillä ole jo MacEwenissä tuon roolin pelaaja? Mutta jos Hawryluk tulee alle millin sopparilla niin tervetuloa. Fantenberg ja Koekkoek välillä taas Fantenbergissä tiedetään mitä saadaan ja olisi ihan riittävä seiskapakki. Tuota korkeammalle kumpaakaan toivottavasti ei suunnitella.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Käytännössä siis jätettiin Tanev, Stecher ja Toffoli vain odottamaan, kunnes "saadaan tärkeämmät palaset järjestymään". Eivät sitten tykänneet siitä ja tekivät järkevät ja sopuhintaiset sopparit muualle. Vancouverin osalta hommat sinällään järjestyi ihan ok, kun saatiin Holtby ja Schmidt hommattua, mutta meniköhän tuo taas enemmän tuurilla kuin taidolla?
Sama tuli mieleen, kun luin Friedmanin 31 Thoughtsin, jossa asia nostettiin esiin ensimmäistä kertaa. Ensin Benningille meinasi käydä kylmät, kun hän laittoi Tanev, Stecher, Toffoli -kolmikon odottelemaan, eikä hän saanut lopulta napattua markkinoilta Holtbyn lisäksi yhtään uutta tai vanhaa pelaajaa mukaansa. Mutta sitten asiat menivätkin vahingossa oikein mukavasti, kun budjetissa oli noiden epäonnistuneiden kuvioiden takia sopivasti tilaa Schmidtin sopimusta varten. Joskus parhaissa peliliikkeissä tarvitaan myös tuuria. Nyt Benningillä oli sitä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Käytännössä siis jätettiin Tanev, Stecher ja Toffoli vain odottamaan, kunnes "saadaan tärkeämmät palaset järjestymään". Eivät sitten tykänneet siitä ja tekivät järkevät ja sopuhintaiset sopparit muualle. Vancouverin osalta hommat sinällään järjestyi ihan ok, kun saatiin Holtby ja Schmidt hommattua, mutta meniköhän tuo taas enemmän tuurilla kuin taidolla?
Onhan tämän syksyn markkinat Canucksin osalta näyttäneet vähintäänkin hapuilevalta talon rakentamiselta näin ulospäin. Mahdoton sanoa mitä ajatuksia siellä on liikkunut, kun ei noista joukkueen omien sisäpiirin lähteiden raporteista (mistä Friedmankin näyttää poimivan nuo lähteensä) ole aina pystynyt lukemaan mitä siellä on tapahtumassa.

Mutta jos tästä jotain hypoteettistä arvailua niiden twiittien pohjalta tekisi mitä on tullut esiin, niin syksy voi kenties olla mennyt jotenkin näin (asioita on tapahtunut päällekkäin, mutta suunnilleen tässä järjestyksessä nuo ovat menneet);

- OEL ilmoitti mahdollisen halunsa jatkaa tietään pois Arizonasta ja kertoi Vancouverin sekä Bostonin olevan ne joukkueet joihin suostuu siirtymään. Benning oli kiinnostunut miehestä ja laittoi tarjouksen. Tämä tarkoitti samalla sitä, että hän jätti Tanevin ja Stecherin pois laskuista, sillä OEL:n caphitin mahduttaminen olisi tehnyt vaikeuksia. Arizona ei hyväksynyt tuota Benningin tarjousta, vaan olisi huhujen mukaan halunnut ainakin Demkon. Benning ei halunnut luopua Demkosta ja yksi syy oli sekin, että ei ollut saanut Markströmiä sopimukseen, mitä oltiin väännetty jo pitkään (kyse oli ilmeisesti vuosista).

- Markströmille haluttiin antaa myös tarjous, mutta ilman siirtoja estävää pykälää ja maksimissaan viisivuotinen (tuon joukkue kaiketi nosti lopussa tuohon neljästä). Tutulla maalivahtikaksikolla jatkaminen (ehkä kauden loppuun, ehkä siihen saakka kunnes Demko olisi näyttänyt tasoaan enemmän runkosarjassa) oli Benningin tavoitteena jo pidempään ja ihan ymmärrettävästi. Toisaalta ihan yhtä ymmärrettävästi Markström halusi saada suojaa ja kun sai Flamesilta kahdeksan miljoonaa isomman kokonaispaketin, päätti vaihtaa seuraa.

- Markström lähdettyä joukkueesta, Benningille tuli hätä maalivahtitilanteesta, sillä hänen mukaan joukkue tarvitsee kaksi hyvää maalivahtia. Huhuissa oli ensin Khudobin, jonka kanssa kaiketi yritettiin saada aikaan kaksivuotista sopimusta ilman siirtoa estävää pykälää. Hän sai Dallasilta kuitenkin kolmevuotisen jatkon. Holtby oli ilmeisesti mukana toisena vaihtoehtona kuvioissa jo Khudobinin huhujen aikaan ja hän suostui kaksivuotiseen sopimukseen ilman siirtoja estävää pykälää. Maalivahtitlanne saatiin ratkaistua.

- Sillä välin kun Benningilla oli verkot vielä vesillä OEL:n suuntaan, Flames osoitti kiinnostusta Taneviin. Benningin saatua maalivahtikuvionsa päätökseen ja Arizonan kieltäydyttyä tarjouksesta, Benningin kakkosvaihtoehto oli ilmeisesti Barrie. En tiedä miksi näin, mutta ehkä joukkue uskoi saavansa Barrien lyhyellä sopimuksella kun Taneville olisi pitänyt antaa pitkä sopimus (mikä Tanevin loukkaantumishistorialla ei ollut varmin reitti). Canucksin antama tarjous oli kuulemma isompi kuin Oilersin, mutta Barrie halusi kaiketi nostaa arvoaan ykkösylivoiman pakkina Edmontonissa, mikä oli varmaan pelaajan jatkon kannalta viime kauden jälkeen parempi ratkaisu kuin pelata kakkosylivoimassa Canucksissa.

- OEL:n ja Barrien vetojen jääneen tuloksettomiksi, Benning päätti muuttaa suuntaa takaisin tuttuun Taneviin, mutta kolmevuotinen oli maksimi tarjous. Flames tarjosi neljää vähän isommalla palkalla ja tässäkin jäätiin taas nuolemaan näppejä. Puolustus oli noussut tässä vaiheessa joukkueen isoimmaksi kysymykseksi ja ongelmana oli, että markkinat alkoivat kuihtua kakkosparin tasoisista pakeista.

- Stecher oli jäänyt tässä muiden kuvioiden sekametelisopassa sivuosaan, mikä oli tavallaan ihan ymmärrettävääkin kun puhutaan kolmosparin pakista ja siitä, että puolustusta oli pakko saada kärkipaikoilta laadukkaammaksi. Stecher näki joukkueen "arvostuksen" häntä kohtaan ja meni Detroitiin. Pelaajan uran kannalta kenties ihan hyvä vaihtoehto, sillä Green ei oikein missään vaiheessa luottanut häneen tarpeeksi ja hän nousi portailla vasta muiden loukkaantumisten jälkeen.

- Benningille oli jo käydä kylmät, mutta sitten tuli Pietrangelon tilanne eteen ja Vegas kauppasi Schmidtia. Tämä siirto tapahtui vuorokausi sen jälkeen kun vielä Toffolikin oli lähtenyt seurasta, joten Toffolin lähdön aikaan seuran tilanne näytti todella kaoottiselta. Mahdollista on kuitenkin se, että joukkueella oli tuolloin jo verkot vesillä Schmidtin suuntaan, sillä kauppoja hierotaan (tai ainakin tunnustellaan tilannetta) usein vähän pidempään.

Näin kokonaisuutena seuran tekemät liikkeet antavat ulospäin sellaista kuvaa, että siellä ei olla oikein itsekään tiedetty mitä on yritetty. Lähtökohtana tuolle kaikelle taisi olla kuitenkin se, että Markström oltaisiin haluttu pitää, mutta ei hintaan mihin hyvänsä kun Demko saattaa olla kuitenkin tulevaisuuden maalivahti. Laajennusdrafti sotki tuota maalivahtikuviota. OEL-tapaus taisi sotkea puolestaan puolustuksen kuvioita. Toffolikin oltaisiin haluttu pitää, mutta pakkitilanteen mentyä solmuun, joukkue keskittyi sinne eikä uskaltanut pistää Toffolille sellaista sopimusta että jatko olisi ollut mahdollinen.

Minä olen noista isommista sopimuksista (OEL ja Markström) samaa mieltä kuin Thomas Drance;





Tanevin sopimuskin menee mielestäni samaan sarjaan. Joukkue olisi toki voinut laittaa nelivuotisen jatkonkin, mutta omasta mielestäni ihan hyvä että tuossa pysyttiin (ilmeisesti) siinä mikä oli suunnitelma ja maksimi. Barrien tulo vuodeksi (mistä en itse ollut kovin innoissani kun siitä kuulin) tyssäsi muuhun kuin tarjoukseen ja tuo sai kaiketi paniikkia päälle ja keskittymään vain puolustukseen. Siellä alkoi olla sellaisiakin nimiä huhuissa, jotka olisin kiertänyt aika kaukaa.

Benningilla kävi tuuri kun Schmidt tuli kuin syliin, mutta toisaalta jos hän olisi lähtenyt kisaamaan noista omista vapaista agenteista aggressiivisemmin, tuo tuurikortti ei olisi tullut kohdalle. Siinä mielessä tuossa kävi kyllä aika kovakin tuuri, että Schmidt oli tämän kesän markkinoihin verrattuna juuri sellainen pelaaja mikä osui juuri Canucksin tarpeisiin; oikean puolen pakkiongelmista kärsivälle joukkueelle tuli oikean puolen pakki, joka pystyy pelaamaan vastustajan kärkeä vastaan ja on yksi NHL:n parhaista liikkumaan alakerrassa - Canucks on halunnut parantaa puolustuksen luisteluvoimaa jo pari kautta.

Schmidtin kerrottiin olleen Canucksin tutkassa jo aikaisemmin. Saattaa olla sekin vaihtoehto, että Benning halusi säästää vähän tilaa tuolle mahdollisuudelle, jos sellainen tulisi eteen;




Schmidtin caphit on tosiaan suunnilleen se mitä saadaan, joten tuossa ei alelaariin menty, mutta pelaajien markkinat eivät ole sama asia kuin maidon ostaminen kaupasta. Pitää olla tarve, toisella joukkueella pitää olla tarve ja mahdollisuus kauppaan, pelaajan pitää suostua siirtymään (nyt Florida tarjosi kuulemma parempaa pakettia, mutta Schmidt ei halunnut sinne) ja saada vielä paras sopimustarjous aikaan. Vapaiden agenttien markkinoilta ei olisi tänä vuonna löytynyt juuri Canucksin tarpeisiin parempaa (no, ehkä Pietrangeloa lukuun ottamatta) enkä ole ollenkaan varma löytyisikö ensi vuonnakaan. Tuon kaupan jälkeen Vancouverilla on nyt neljä pakkia, jotka voivat tehdä yli 30 pistettä ja Hughes sitten paljon enemmänkin.

Noista mainituista Leivo olisi mieluisa jatkaja eikä myöskään Hawryluk haittaisi, mutta eikö meillä ole jo MacEwenissä tuon roolin pelaaja? Mutta jos Hawryluk tulee alle millin sopparilla niin tervetuloa. Fantenberg ja Koekkoek välillä taas Fantenbergissä tiedetään mitä saadaan ja olisi ihan riittävä seiskapakki. Tuota korkeammalle kumpaakaan toivottavasti ei suunnitella.
Toivoisin myös Leivon jatkoa, vaikka tuossa varmasti riskit ovatkin. Tuo polvilumpion halkeama on vaikeasti kuntoutettava paikka urheilijalla. Tuossa tapauksessa ei tulisi kyseeseen kuin yksivuotinen sopimus. Terveenä ollessaan Leivo voisi hyvin olla kolmosketjun paras hyökkääjä ja tarvittaessa hän voisi pelata taas ylempänäkin.

Hawryluk voisi olla kokeiltava syvyyspelaaja, mutta näkisin hänet ennemmin kaksisuuntaisella sopimuksella. Hän ei ole mikään iso pelaaja, mutta pelaa kokoaan fyysisemmin, on melko hyvä luistelija ja ottaa osaa puolustuksen tukemiseen. Hänellä on kiekollisiakin taitoja, vaikka nuo eivät ole NHL:ssä päässeetkään mitenkään esiin. Junnuissa teki yli 100 pistettä kaudessa ja AHL:ssäkin yli piste/peli. Pystyy pelaamaan sentteriä ja laituria, mikä olisi ihan hyvä asia syvyyspelaajalle. Voisi kisata MacEwenia vastaankin, mutta toivon MacEwenin tekevän läpimurron roolissaan ensi kaudella ja tuo voisi olla syvyyssopimus.

Koekkoek paransi Chicagossa kauden aikana ja pelasi Määtän parina mielestäni ihan hyvin playoffeissa. Saattaisi olla parannettu painos Fantenbergiin nähden. Vähän eri tyylinen ainakin. Hän liikkuu paremmin ja hänellä on ehkä enemmän kiekollisia taitoja. Kumpikin voisi olla kuitenkin 6-7 pakkina joukkueessa kisaamassa Bennia vastaan pelipaikasta. Koekkoek on sikäli ihan hyvä syvyyspakki, että pystyy pelaamaan Bennin tavoin myös kumpaa puolta tahansa. "Uhkana" tuossa saattaisi olla se, että hänen tulonsa veisi jääaikaa joltain nuorelta pakilta.

***

Pari uutta pelinumeroa:

- Gaudette saa yliopistosta tutun #8 nyt kun Tanev lähti.
- Schmidtille tuli hänelle tuttu numero ja Gaudetten entinen #88.
- Holtbylle tuli numero #49. Tuolla numerolla ei olekaan kukaan Canucks-maalivahti pelannut. Capseissa hänellä oli #70.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverissa harjoittelevalta Elias Petterssonilta nähtiin vähän aikaa sitten twitti jossa hän pelasi maalivahtina. Nyt hän harjoittelee omia treenejään lacrossekentällä.




Petterssonilta on jäänyt aikaa harjoitusten välillä osallistua vähän muuhunkin. Tunnetulle twiittaajalle Mr.Boothille hän laittoi oman vastauksensa (vastaus aukeaa kuvaa klikkaamalla);





Jos Vancouverilla olisi vain tilaa, uskoisin Granlundin olevan Horvatille pelityyliltään aika ihanteellinen laituri. Joku ehti tästäkin laittaa jo oman Benning-twiitin;





***

Tämän syksyn seitsemännen kierroksen varauksesta Perssonista videota:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Maalivahti Jake Kiellylle vuoden kaksisuuntainen jatkosopimus:




Kiellyn ensimmäinen kausi hyvän yliopistouran jälkeen meni lähes kokonaan ECHL:ssa, missä hänen tilastonsa eivät vakuuttaneet. Toisaalta AHL:ssa hän pelasi hyvin ne kaksi peliä mitkä pelasi ja otti jatkoaikavoiton ehkä Utican parhaana pelaajana uransa ensimmäisestä AHL-pelistä Charlottea vastaan. Ennen viime kautta Kielly oli Clarksonin yliopistossa pelatessaan mm. sarjan tähdistössä ja sai siellä hyvät tilastot (39 peliin 1.91 päästettyä maalia ja 92.9 torjuntaprosentti). Saa nähdä nyt suunnitteleeko Canucks Kiellya DiPietron kakkoseksi farmiin. Aika looginen kehityspolku tuo voisi olla.

***

Vancouverin tämän syksyn kuudennen kierroksen varaus, sentteri Dmitri Zlodeyev on aloittanut kautensa Venäjällä VHL-liigassa ("KHL:n AHL") hyvin. Seitsemästä pelistä on kasassa neljä maalia ja hän on ollut näkyvästi esillä joka pelissä raporttien ja videoiden mukaan. Käsiä ja peliälyä näyttäisi löytyvän hyvin. Eilen tuli yksi ihan hieno maali missä hän näytti vahvuuksiaan taululle saakka:




Kausihan on tietysti vielä ihan alussa, mutta alkukauden perusteella Zlodeyev on pelaaja, jota pitää seurata. VHL on KHL:n alapuolella hyvä sarja (viime kaudella vain seitsemän vakiroolin pelaajaa teki yli piste/peli -tahdilla pisteitä) ja menestyminen siellä 18 vuotiaana olisi hyvä startti varauksen jälkeen. Zlodeyev oli Buttonin sleeper pick, jonka Button rankkasi toisen kierroksen puolivälin ja toisen kierroksen lopun välille. Saa nähdä nyt sitten oliko Buttonilla tässä näkemystä.

Edit: Höglanderin edistyneet tilastot SHL:ssa ovat olleet alkukauden osalta hyvät.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daniel Wagnerin artikkeli Schmidtin sopivuudesta Vancouveriin:


Tuolla tilastot näyttävät pakkien omalta alueelta ylöspäin pelaamisen- ja hyökkäyspäähän tulemisen tason. Hughes oli tuossa liigan eliittiä ja lähteneet Tanev ja Stecher liigan keskiarvoa, mutta etenkin Edler huono. Schmidt on ollut tuossa yksi parhaista pakeista, vaikka on pelannut NHL:n kovimpia minuutteja.

In the case of Hughes, he’s in the 98th percentile for zone exit percentage. When he attempts to move the puck out of the defensive zone, he does so with possession of the puck better than 98% of other NHL defencemen. That’s amazing, but he’s even better at entering the offensive zone with possession: he’s better than 99% of other defencemen, which is basically another way of saying no one else is better.

After Myers, the departed Chris Tanev and Troy Stecher were right around league average. Then we get declining returns from third-pairing defencemen Jordie Benn and Oscar Fantenberg until we reach the most concerning player on the list: Alex Edler.

Edler has traditionally been thought of as a puck-moving defenceman, but that hasn’t really been true for several seasons now. As his game has slowed down, Edler has become much more of an off-the-glass-and-out type of defenceman, safely getting the puck out of the defensive zone, but rarely with possession. As a result, the opposing team gets the puck back and frequently comes right back into the Canucks’ zone.

The pairing of Hughes and Tanev worked because Hughes is elite and Tanev is at least league-average at breaking the puck out. Beyond that pairing, however, the Canucks were in trouble.

Essentially, the Canucks had just one true puck-moving defenceman, since Myers’ zone exits took a tumble this past season. And when Myers was out with an injury in the playoffs, things got even more dire.

Fortunately, circumstances gave the Canucks the opportunity to trade for Nate Schmidt, who is a high-end puck-moving defenceman.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Iain MacIntyren artikkeli Sportsnetilla:


Through acquisition or player development, the Canucks should be able to replace Stecher on the third pairing, but that still leaves a hole on the first line where Toffoli was an excellent, temporary fit alongside Elias Pettersson and J.T. Miller.

The upgrade on defence came at the cost of a downgrade up front.

“I am extremely happy getting Nate Schmidt,” Benning said Friday. “You look at the free-agent marketplace and he’s right up there with the best guys that were available. We’re going to end up doing OK on that.

“I’m going to continue looking. It hasn’t ended just because we’re at the end of the week. There’s still lots of talk between teams and if I can continue to make the team better, we’re going to.”

In the regular season, let’s not forget, Tyler played 10 games for us,” the GM said. “So we’re going to come back with pretty much the same forward group that we had last year and with our young guys, we think they’ll continue to grow and get better. As they do that, it makes our team better.”

I expect our group to be better,” Benning said. “I expect our young players to continue to grow and get better. We want to keep building on what we started and move forward.”
Tällä hetkellä näyttää siltä, että Canucks tulisi lähtemään ensi kauteen aika pitkälle samanlaisella hyökkäyksellä millä joukkue viime kauden pelasi. Pari muutosta tuolla kuitenkin varmaan nähdään. Toffoli on poissa, mutta hän ei pelannut kuin 10 peliä runkosarjan aikana ja Vegas-sarjan kuusi viimeistä peliä. Ferland aloitti viime kauden ykkösessä, mutta ei lopulta pystynyt pelaamaan kuin 14 peliä ja nyt hänen koko tulevaisuus NHL-pelaajana on kysymysmerkki.

Eriksson oli Horvatin kanssa toiseksi eniten pelannut hyökkääjä ja tuossa nähdään nyt ehkä muutos. Leivolla ei ole vielä sopimusta ja tuo polvivamma saattaa tehdä sen, että hän ei tule saamaan kuin lähelle minimiä. Sutterin tulevaisuus seurassa on myös kysymysmerkki. Viime kaudella hän pelasi pitkään kolmosen keskellä, kunnes toista kauttaan pelannut Gaudette otti tuon paikan. Virtasen roolia saatetaan nostaa ja Roussel on näillä näkymin aloituksessa - hän pelasi viime kaudella ensimmäisen pelinsä polvileikkauksen jälkeen vasta joulukuussa.

Joukkuetta ollaan siis hiljalleen nuorentamassa hyökkäyksessä näillä näkymin. Gaudette (vielä RFA) saa varmaan pitää tuon kolmosen sentterin paikan, kun viime kaudella tuli pitkään nelosen minuutteja. Virtanen (vielä RFA) saattaa saada isomman tontin tasakentin. Benning toivoo, että nuoret Petterssonin ja Boeserin johdolla menisivät eteenpäin ja tuota kautta saataisiin lisää nostetta hyökkäykseen.

Puolustusta pidän puolestaan ennakkoon viime kautta parempana Schmidtin tulon jälkeen. Ehkä Hughes'kin menee eteenpäin ja tuo tekisi paljon. Nyt tuolla on kyllä kolmosparissa viime kautta enemmän kysymysmerkkejä. Canucksille Juolevin tai Rathbonen onnistuminen olisi tärkeää eikä tuo ole varmalla pohjalla kun puhutaan tulokkaista, mutta ei kuitenkaan Hughesin kaltaisista tulokkaista. Edlerkin on nyt vähän kysymysmerkki ikänsä puolesta, mutta minulla on luottoa siihen, että hän pystyy pelaamaan vielä hyvällä tasolla.

Maalilla Markströmin lähtö teki ison menetyksen. Demkolta vaaditaan nyt viime kautta isompaa roolia. Hän saattaa tuon pystyä tekemään, mutta kyllähän Markström varmempi tapaus olisi ollut. Holtbyyn minulla on luottoa, vaikka viime kauden tilastot eivät hyvät olleetkaan. Kumpikin pystyy olemaan ykkönen, mutta eiköhän pelit pelata aika tasan. Maalivahtivalmentaja Clark luottaa Demkoon ja tuo riittää minulle.



 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hawryluk tuli sitten hyvällä sopimuksella (800 000 / 200 000) aiheuttamaan vähän lisää kilpailua pelipaikoista. Hawryluk on samaa vuosikertaa (#32) Jake Virtasen kanssa ja kummallakin on ollut omat haasteensa NHL-uran suhteen. Kumpikin on myös RW ja pelaavat rightin mailalla powerforward tyylistä kiekkoa. Keskiketjuissa taitaa kummankin maksimi mennä ainakin tällä hetkellä.

Hawryluk on vuoden jälkeen RFA, joten mahdollisuuksia myös pidempään uraan Vancouverissa on olemassa.

Jake Virtasen osalta mielenkiintoista nähdä tuoko Hawryluk vain kilpailua vai onko mahdollista myös Virtasen kauppaaminen eteenpäin. Itseä ei sinällään haittaisi vaikka oikeat laitahyökkääjät olisivat ensi kaudella Boeser, Virtanen, Hawryluk ja MacEwen (ja Ferland). Ainakin fyysisyyttä olisi ihan kohtuu hyvin. Ja jos eivät onnistu niin farmista mahdollisuuksia Lind, Jasek, Lockwood ja kumppaneille. Toki siellä omaa lusikkaansa soppaan yrittävät tunkea myös Eriksson ja Bärtschi, mutta ei kauheasti ole luottoa heihin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Sehän on Benning laittanut kynän ihan sauhuamaan!

Adam Gaudette sai sitten vuoden ja 0,95 miljoonan sopparin. Itse odottelin tuolla yli puoli pinnaa per peli tahdilla (59 ottelua 33 pinnaa) jo jotain 1 - 1,5 sopparia, joten tämä oli positiivinen yllätys. Toki ei olisi haitannut vaikka olisi suoraan tehty kahden vuoden lappukin vähän yli miljoonalla. No nyt on toisaalta Gaudettella taas hyvä sauma todistaa olevansa isomman sopparin arvoinen.

Nyt on 22 pelaajalla sitten reilu miljoona capissä tilaa. Virtanen ei tuohon millään mahdu, mutta ostamalla Bärtschi ulos tulisi tilaa 1,6 miljoonaa lisää. Tuolla 2,6 miljoonaa voisi olla jo saumaa Virtasen sopimukseen. Mutta veikkaan edelleen, että jotain isompaa on nyt Benningillä tässä mielessä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hawryluk tuli sitten hyvällä sopimuksella (800 000 / 200 000) aiheuttamaan vähän lisää kilpailua pelipaikoista. Hawryluk on samaa vuosikertaa (#32) Jake Virtasen kanssa ja kummallakin on ollut omat haasteensa NHL-uran suhteen.
Kuulemma tuossa 2014 draftissa Hawryluk olisi antanut Canucksille positiivisen kuvan haastatteluissa ja pelillisesti joukkue piti hänestä myös. Canucks olisi voinut varata hänet hyvinkin toisella kierroksella, mutta Floridalla oli tuolloin neljä sijaa alempana toisen kierroksen vuoro (#32), millä Panthers varasi Hawrylukin. Canucks otti sitten omalla vuorollaan Demkon. Toistaiseksi tuosta draftista kuusi toisella kierroksella varattua pelaajaa on pelannut yli 100 peliä NHL:ssä, mutta eiköhän Demkosta ainakin tule seitsemäs ja toivottavasti myös Hawrylukista.

They’ve expressed interest in me from the very beginning of my career, and they’ve continued to express that throughout. That was a big point in me coming there: they wanted me there and they’ve seen that potential in me.

It’s a journey, and not every journey is a straight path. There’s ups and downs, and I’ve definitely had some ups and downs in my career. I can’t sit here and tell you I haven’t. I feel that I’m at a point in my life right now where my game is the best it’s ever been, and it’s continuing to get better.

Kahden viime kauden aikana Hawryluk on pelannut NHL:ssä yhteensä 68 peliä ja tehnyt 22 (10+22) pistettä. hockeyviz.comin mukaan hänen hyökkäyspelinsä oli viime kaudella liigan keskiarvoa, mutta puolustuspeli 12% liigan keskiarvoa parempaa. Junnuissa ja farmissa hän on osoittanut olevansa tuloksentekoon kykenevä pelaaja, mutta NHL:ssä on ollut vaikeampaa. Pidän tätä sopimusta syvyyspaikoille kuitenkin hyvänä. Hawrylukilla on mahdollisuudet luoda uraa NHL:ssä vielä ja hän tuo luisteluvoimaa alaketjuihin.

Hawryluk pelaa kokoaan fyysisemmin ja on taklannut kahden viime kauden aikana 68 pelissä 166 kertaa. Sai myös ihan hyvät kehittyneet tilastot viime kaudella Ottawassa. Saattaisi olla vähän Motten tyylinen pelaaja parhaimmillaan. Tuo kahden suunnan sopimus oli hyvä asia sopimuksessa.

Itseä ei sinällään haittaisi vaikka oikeat laitahyökkääjät olisivat ensi kaudella Boeser, Virtanen, Hawryluk ja MacEwen (ja Ferland). Ainakin fyysisyyttä olisi ihan kohtuu hyvin. Ja jos eivät onnistu niin farmista mahdollisuuksia Lind, Jasek, Lockwood ja kumppaneille. Toki siellä omaa lusikkaansa soppaan yrittävät tunkea myös Eriksson ja Bärtschi, mutta ei kauheasti ole luottoa heihin.
Hawryluk ja MacEwen kisaavat näillä näkymin nelosketjun laiturin paikoista. Leivon tai Ferlandin paluuta toivon tuonne ja ellei heitä saada, niin jotain toista sellaista pelaajaa, joka pystyisi tuottamaan noin 30-40 pisteen tahdilla pisteitä. Loukkaantumisia tulee varmasti, joten MacEwenille ja Hawrylukille on molemmille mahdollisuuksia tulossa ja siksi tuo syvyys on tärkeä asia. Mahdollisesti Podkolzin tulee tuolle osastolle kaudella 2021-22 (ehkä jo kauden lopussa) ja Lind farmista olisi nyt varmaan lähimpänä tulevaisuudessa. Pitää toivoa häneltä samanlaista kehitystä siellä mitä viime kaudella nähtiin.

Mr. Smith kirjoitti:
Adam Gaudette sai sitten vuoden ja 0,95 miljoonan sopparin. Itse odottelin tuolla yli puoli pinnaa per peli tahdilla (59 ottelua 33 pinnaa) jo jotain 1 - 1,5 sopparia, joten tämä oli positiivinen yllätys. Toki ei olisi haitannut vaikka olisi suoraan tehty kahden vuoden lappukin vähän yli miljoonalla. No nyt on toisaalta Gaudettella taas hyvä sauma todistaa olevansa isomman sopparin arvoinen.
Gaudetten sopimuksen caphitti oli tosiaan hyvä, mutta minäkin toivoin parin vuoden sopimusta. Mahdollisesti nyt kuitenkin tähän väliin ihan hyväkin asia tuo vuoden näyttösopimus. Jos pääsee pelaamaan koko kauden kolmosen keskellä (mitä odotan), ja kakkosylivoimassa, ensi kesänä on sitten edessä vähän isompi tili. Voimaa hänen pitäisi hankkia lisää ja samoin parantaa ensimmäisiä potkuja. Aloituksissakin hän on ollut huono, mutta uskon tuossa kehitystä tulevan kokemuksen kautta.

Gaudetten peliä on kyllä mukava katsoa, mutta välillä tuntuu siltä että tunnetta ja vauhtia on liikaakin ja peli menee vähän kiekon jahtaamiseksi. Joskus vähempi olisi parempi. Ehkä tuossakin auttaa kokemus. Viime kausi oli kuitenkin vasta toinen kausi, joten paljon on vielä kilometrejä edessä. Siitäkään en ole vielä ihan varma, olisiko tulevaisuudessa ihanteellinen pelipaikka sentteri vai laituri. Ensi kauden jälkeen ollaan tuossa varmaan viisaampia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daniel Wagnerin artikkeli Gaudettesta:


I want to be like a Patrice Bergeron. I grew up watching him play and he’s very good offensively as he is defensively and in the dot. That’s somebody who I want to model my game after and I’m gonna put in that work in the offseason to get myself to that level.

When they shorten the bench late in the game, I want to be one of the guys who are out there and playing,” he said. He talked about that on both sides of the puck: when defending a lead but also when the team is down a goal late, noting that with Tyler Toffoli leaving Vancouver, there’s an opportunity for him to step up in those situations.

I think getting a little quicker and a little stronger is gonna help in that area,” he said. “Instead of being a step behind someone in the D-zone, I’ll be a little bit quicker, a little bit faster, that I can explode to a spot to be there before them...I think filling out, getting a little heavier and a little stronger is going to help more than people realize.




***

Josh Leivo on alkanut kuulla muita joukkueita Canucksin captilanteen vuoksi.





Ilmeisesti Ferland on yrittämässä taas paluuta:

 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Nyt on 22 pelaajalla sitten reilu miljoona capissä tilaa. Virtanen ei tuohon millään mahdu, mutta ostamalla Bärtschi ulos tulisi tilaa 1,6 miljoonaa lisää. Tuolla 2,6 miljoonaa voisi olla jo saumaa Virtasen sopimukseen. Mutta veikkaan edelleen, että jotain isompaa on nyt Benningillä tässä mielessä.

Bärtschiähän ei voi enää ostaa ulos. Virtasen sopimuksesta kohtapuoliin aukeava toinen ulosostoikkuna kun mahdollistaa vain vähintään neljän miljoonan AAV:lla olevan sopimuksen ulosostamisen. Erikssonista tulee ensi kaudelle enemmän säästöjä laittamalla tämä AHL:ään kuin ostamalla ulos, joten Sutter jäisi sitten ainoaksi vaihtoehdoksi Canucksille. $2.333333 miljoonaa siitä olisi saatavilla säästöjä tulevaksi kaudeksi sitten jos päätyvät ostamaan Sutterin ulos viimeisestä sopimuskaudestaan.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Micheal Ferlandin jatkosta vähän pidempi juttu. Ilmeisesti harjoittelu sujunut hyvin, mutta peleistä ei tiedä. Aiemmin on myös sujunut harjoittelu hyvin, mutta peleissä sitten tapahtuu jotain. Toivottavasti ei yritä enää paluuta pidemmäksi aikaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Micheal Ferlandin jatkosta vähän pidempi juttu. Ilmeisesti harjoittelu sujunut hyvin, mutta peleistä ei tiedä. Aiemmin on myös sujunut harjoittelu hyvin, mutta peleissä sitten tapahtuu jotain. Toivottavasti ei yritä enää paluuta pidemmäksi aikaa.
Viimeksi kun tuli aivotärähdysoireiden jälkeen kahdeksan kuukauden tauon jälkeen peleihin, hän tappeli Marcus Folignon kanssa reilun minuutin pelaamisen jälkeen ja tuon jälkeen muutamat pelatut playoff-minuutit Wild-sarjassa ennen kauden lopettamista olivat lähinnä selviytymistä. Minulla ei ole ikävä kyllä luottoa Ferlandin paluuseen enää tuolla pelityylillä.

***

Virtasen kanssa saatiin kaksivuotinen sopimus 2.55 miljoonan caphitilla. Sopimus päättyy Virtasen ollessa vielä RFA ja ensi kesänä ei tarvitse tästä sopimuksesta vääntää. Sopimus jakaa fiiliksiä. Jake on aiheuttanut päänvaivaa, hänen puolustuspelinsä ja pelinrakentamistaitonsa ovat heikkoja. Heikoilla jaksoilla hän on ollut lähinnä farmitasoa, eikä ole auttanut joukkuetta millään lailla.

Toisaalta taas puhutaan kuitenkin viime kaudella 20 maalin voimahyökkääjästä, joka on mennyt eteenpäin lähikausien aikana. Mikäli kehitys jatkuu, ehkä tässä voisi olla 25 maalin pelaajakin. Viime kaudella Virtanen oli runkosarjassa parhaimmillaan oikein hyvä pelaaja ja toi palkkaansa nähden paljon, Nyt on sitten näytönpaikka että pystyy pelaamaan tasaisemmin ja parantamaan kokonaispeliä.













***






 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sportsnetin Iain MacIntyren artikkeli Virtasesta


Benning:

With him, it’s that consistency you’re looking for shift in and shift out. I think Jake’s come a long way these last couple of years. We’ve seen glimpses of what he can be.

It can be frustrating. But I’ve just seen too many examples where if you’re not patient with those guys and move them on, he ends up being that power forward that scores 25 goals for somebody else. We’ve put a lot of time in his development and we’re hoping he can continue to mature and get better and be that player for us.

Benning sanoi Virtasesta playoffien jälkeen;

When we watched Alex Tuch play against us for Vegas (in the playoffs), he used his size and speed and had a really good series against us. We think that’s what Jake can get to. We’ve been patient with him. It’s been incremental steps for him to get there. But he’s a guy that can take another step.

Virtanen;

When the GM says that about you, you kind of go back home and you think about it a lot. For me, that was my first playoff experience. . . and obviously not normal playoffs circumstances being in the bubble and everything. At least I have that experience now.

Virtanen sosiaalisen median kirjoituksista;

The media and Twitter stuff, I don’t really want to comment, Everyone always wants to say something. Obviously, I have Twitter and Instagram and a lot of people send me stuff. But you know, it doesn’t really bother me. It used to bother me when I was younger. People have their own opinions and that’s just how it is. That’s what Twitter is.

For me, it’s just focussing on myself and my team and how we’re going to make that next round of the playoffs, how we’re going to win the Cup, how we’re going to come into camp ready to go. People can think what they want.

Jake on treenannut Tyler Myersin kanssa Kelownassa ja hän sanoi Myersin ottaneen häneen "Tanevmaisen" roolin;





***

Höglanderilla on ollut paljon paikkoja ja hän on luonut niitä SHL:ssa, mutta kiekko ei ole mennyt millään maaliin. Eilen tuli syöttö voittomaaliin;



 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
@nuck
Seuraatko itse tarkemmin tuota Höglanderia? Olikos Höglander se joka teki muutamat ilmaveivimaalitkin?
Vaikuttaa omaan silmään todella mielenkiintoselta seurattavalta, mutta eipä näy mitään lätkäkanavia niin menee highlighttien katsomiseen.
Tuosta maalista sen verran että vaikka Höglander pelasikin hyvin niin oli ihan näppärä se maalintekijäkin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
@nuck
Seuraatko itse tarkemmin tuota Höglanderia? Olikos Höglander se joka teki muutamat ilmaveivimaalitkin?
Vaikuttaa omaan silmään todella mielenkiintoselta seurattavalta, mutta eipä näy mitään lätkäkanavia niin menee highlighttien katsomiseen. Tuosta maalista sen verran että vaikka Höglander pelasikin hyvin niin oli ihan näppärä se maalintekijäkin.
Varauksen jälkeen olen seurannut tarkemmin. Höglander oli tosiaan se pelaaja joka teki mm. Suomea vastaan sen ilmaveivimaalin.





Ja tuolla koosteessa 57 sekunnin kohdalla on Röglen paidassa tehty ilmaveiviosuma:





Höglander on tosiaan mielenkiintoinen seurattava. Hän on taiteilijasielu, jolla on loistavat kädet, mutta samalla peli menee ainakin vielä ajoittain vähän liikaakin kikkailuksi. Komeata katsottavaa jos hän onnistuu, mutta sitten taas ajoittain saattaa turhauttaa ketjukavereita kun hakee jostain vapaasta syöttöväylästä vielä komeaa pohjustusta. Toisaalta pelissä on kyllä mielestäni tarve näillekin pelaajille. Tuolla videolla 6:37 on esimerkiksi yksi tuollainen tilanne, mistä saattaisi tulla sanomista.





Eilisessä pelissä oli tämäkin tilanne, mistä joku toinen olisi ehkä voinut yrittää syöttöä:





Höglanderin kiekolliset taidot voivat viedä hänet hyvään NHL-uraan, mutta kokonaispaketissa on vielä töitä edessä ja hänen pitää vähän yksinkertaistaa pelaamista. Silti toivoisin näkeväni häneltä jatkossakin noita komeita yrityksiä aika ajoin, sillä hänellä riittää niihin kyllä taidot. SHL:ssä hän on ollut näkyvä pelaaja, mutta paikkoihin nähden vaan vähän tehoton. Nuorten tasolla Höglander johti viime nuorten MM-kisoissa pistepörssiä ennen kuin pistettiin Venäjä-pelissä ulos varomattoman taklauksen vuoksi. Nyt hän on ikävä kyllä 12 päivää liian vanha osallistuakseen tuleviin nuorten kisoihin.

Tämän vuoden alussa hockey sverigessa oli artikkeli, missä kerrottiin Höglanderia ajavan eteenpäin edelleen pelaaminen kuolleelle siskolleen. Nilsin sisko oli vain 13-vuotias ja Nils 11-vuotias kun perheessä koettiin surunhetkiä ja kuolinvuoteella Nils oli sanonut siskolleen pelaavansa heille molemmille. Näiden tarinoiden vuoksi jo todella toivon Höglanderin onnistumista tulevaisuudessa NHL:ssä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös