Mainos

Vancouver Canucks 2006-07

  • 198 394
  • 1 444

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Chip Whitley kirjoitti:
Mitä muuten tapahtuu, jos Noronen ei hyväksy Canucksin QO'ta eikä Canucks suostu muuta tarjoamaan?

Siinä ei taida olla kummallakaan osapuolella välimies käsittely oikeuksia, tai Canucks nyt ei sitä välimies käsittelyyn ehkä haluaisikaan viedä koska luulen että siellä kuitenkin yhdensuunnan sopimus annettaisiin. Veikkaan että Noronen siinä tapauksessa pelaisi Euroopassa, en oikein jaksa uskoa että hän mitään AHL pelejä enää haluasi tahkota.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Chip Whitley kirjoitti:
Mitä muuten tapahtuu, jos Noronen ei hyväksy Canucksin QO'ta eikä Canucks suostu muuta tarjoamaan?

Yritin tuota CBA:n kapulakieltä, mutta käsittääkseni homma toimii näin:

- Norosen deadline välimiesmenettelyyn pääsyyn on 15.7. mennessä tehty hakemus
- QO:t vanhenee 15.8.
- Canucksilla myös mahdollisuus pyytää välimiestä peliin
- Osapuolet voivat neuvotella keskenään aina menettelyn lopulle saakka
- Jos Noronen saa tarjouksen muualta, ja päättää sen hyväksyä, on Canucksilla oikeus 7 päivän kuluessa tehdä ns "Right of first refusal". Tällöin seuran pitää tarjotaa pelaajalle samoilla ehdoilla sopimus, ja se myös välittömästi vahvistetaan. Jos seura ei tätä tee, pelaajan ja uuden seuran välinen sopimus astuu voimaan välittömästi ja vanha seura (tässä tapauksessa Canucks) saa korvauksen tietyn taulukon mukaisesti (drafti-vuoroja)
- Seuralla on oikeus välimiesmenettelyn jälkeen kieltäytyä annetusta välimiesratkaisusta. Jos välimies tarjosi vuoden sopimusta ja seura kieltäytyy, pelaaja on UFA. Jos välimies tarjosi kahden vuoden sopimusta ja seura kieltäytyy, pelaajalle sumplitaan yhden vuoden sopimus jota seuraa automaattinen UFA seuraavana kesänä
- Norosen deadline sopimuksen tekoon on 1.12. , sen jälkeen ei pääse enää kauden aikana pelaamaan
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Vaikka Carter taitaakin olla mennyttä miestä Canucksien kannalta, niin sanottakoon muutama sananen hänestäkin. Jos minä olisin Nonisin pöksyissä tarjoisin hänellä hieman enenmän kuin muut kirjoittajat ovat hänestä täällä tarjonneet. Voisin tarjota hänestä 2,5 m.$ per kausi ja kyllä suostuisin jopa kolmen vuoden paperiin.
Sopimuksen pituudessa on siis eroja, hintahan on sama, mitä olen Chip Whitleyn kanssa tänne jo kirjoittanutkin. Omasta mielestäni Carterin hinnan pitäisi olla maksimissaan tuo 2.5 miljoonaa dollaria, kun ajatellaan hänen kokonaispanostaan joukkueelle. Ja tämä 2.5 miljoonaakin on paljon pelaajasta, joka pelaa yhtä yksipuolisesti kuin Anson (menee vastustajan maalille etsimään vapaata tilaa ja lyö Henrik Sedinin passin sisään).

Carterhan teki menneellä kaudella vain yhden 33 maalistaan ilman, että vähintään toinen Sedin olisi ollut syöttäjänä. Hän voisi siis tosissaan miettiä, kuinka paljon hän oikeasti hyötyi kaksosista, jotka saivat aikanaan jopa Trent Klattin kuulostamaan hyvältä kakkosketjun hyökkääjältä. Nyt sopimusneuvotteluissa Carter hakee kuitenkin kolminkertaista korotusta edelliseen sopimukseensa. Hänelle pitäisi olla valmis maksamaan kolme miljoonaa dollaria kaudesta kolmen kauden ajalta ja tämä kuulostaa kyllä ainakin Canucksin tapauksessa liian kovalta.

Jos tämä palkkavaade pitää Carterin osalta, eikä hän ole halukas pelaamaan Sedinin kaksosten vierellä yhtään halvemmalla, minä antaisin tämän Sedinin kaksosten paikan mielummin vaikka niin ikään oikealta laukoville minimipalkkalaisille Jesse Schultzille tai Josef Balej'lle. Jason King laukoo puolestaan vasemmalta, mutta hän on näyttänyt aikaisemmin kykenevänsä pelaamaan NHL-tasolla. Nämä farmihyökkääjät ovat AHL-tasolla noin 40 maalin hyökkääjiä ja he olisivat takuulla motivoituneita saadessaan pitkään odottaman mahdollisuutensa. Kuka tietää, vaikka he ampuisivat kaksosten vierellä päälle 20 osumaa.

Canucks saisi heistä apuja myös tulevaisuuteensa ja heidän palkkansa tasapainottaisi joukkueen tilaa mukavasti. Joukkueella olisi mahdollista hankkia yksi kokenut top 4 puolustaja lisää, joka toivottavasti olisi Cory Sarich tai Daniel Markov. Yhden kokeneen puolustajan lisäys olisi Vancouverin tapauksessa mielestäni oikea valinta, sillä joukkueen farmissa on kyllä maalintekoon pystyviä hyökkääjiä, mutta ei puolustajaa, joka pystyisi auttamaan joukkuetta.

Tämän hetken tilanteessa, jossa joukkueen puolustuksen top 3 on vahva, mutta tämän jälkeen puolustus on kovin kokematon, Canucks luottaa kyllä liikaa vieläkin teipit jalassa kulkevaan Bourdoniin. Entä jos hänestä ei ole pelaamaan loukkaantumisten täyteisen kauden jälkeen NHL:ssä kuin 10 minuuttia ottelussa? Canucks roikottaisi miestä täysin turhaan ylhäällä, kun paras kehittymisalusta olisi juniorisarjan ykköspakin paikka. Mitä tämä tekisi nuorukaisen tulevaisuudelle?

Omasta mielestäni joukkueen tarvitsisi laittaa rahansa siis mielummin top 4 puolustajaan kuin Sedinin kaksosten kolme miljoonaa dollaria maksavaan laituriin. Sedinit kun pystyvät saamaan tehoja irti vaikka Martin Grenierista ja lisäksi farmissa on maalintekoon pystyviä hyökkääjiä. Puolustus, jossa alimpana kolmikkona pelaa kokematon kolmikko Bieksa, Krajicek ja Bourdon, eikä farmistakaan ole saatavilla hyviä korvaajia, herättää ainakin minussa enemmän pelkoa pitkän kauden varalle kuin tämä laiturin paikka.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Carter kirjoitukseni loppuun loppukevennys: Eklundin kirjoittaa, että Carter saattaisikin palata Canuckseihin. ;)
Eli toisin sanoen, Carter ei suostu pelaamaan Sedinin laidalla tuolla 2.5 miljoonalla ja suuntaa matkansa toisaalle. TNS.ca:lle antamassaan lausunnossa hänen tilanteensa piti selvitä tämän viikon aikana, joten pianhan tämä nähdään.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Nimittäin kaupoille lähdettäessä mielestäni Canuckseilla ei ole varaa luopua kenestäkään oikeasti arvokkaasta pelaajasta (tietysti jos nyt tulee jotain eritäyisen hyviä tarjouksia niin voi harkita), sillä sitten tulisi vain yksi aukko täyteen ja toinen täytettäväksi. Varaukset ovatkin sitten toinen kysymys ja minun onkin vaikea sanoa, että mitä esim. kahdella kakkoskierroksen varauksella saisi? Onko Canuckseilla edes prospecteja, joista voitaisiin luopua menettämättä liikaa tulevaisuuden palapelistään? Siinä nyt muutama kysymys mihin kaipaisin vastausta.
Totta, minäkin jättäisin suuremmat kaupat tekemättä. Joukkueella on tällä hetkellä hyvä runko hyökkäyksessä, kolme vahvaa alakerran puolustajaa ja huippuluokan maalivahti, joten mihinkään suuriin korjauksiin ei ole tarvetta. Vaihtokaupassa pelinappuloina olisivat lähinnä Noronen, yksi hyökkääjä nelikosta King, Balej, Reid tai Schultz sekä näitä varausvuoroja. Oma prospect-tilanne on niin laiha, että tältä osastolta mahdollisia kaupattavia ei oikein ole.

Yhdellä kakkoskierroksella Los Angeles sai ykkösmaalivahdin (Cloutier) ja Islanders sai viime kesänä yhdellä kakkoskierroksella puolestaan päälle 40 pistettä edellisellä NHL-kaudella tehneen puolustajan Brent Sopelin. Kahdella kakkoskierroksella saisi siis kaksi ykkösmaalivahtia ja kaksi top 4 puolustajaa ;).

Todellisuudessa on erittäin vaikea sanoa, mitä näillä voisi saada. Riippuu ihan kauppakumppanista. Jos löytyy sellainen joukkue, joka kaipaa budjettiinsa tilaa ja omassa budjetissa tätä tilaa on, yhdelläkin kakkoskierroksella voi saada hyvän korvauksen. Sanotaan nyt kuitenkin, että yhdellä kakkoskierroksella on mahdollisuus saada näiden esimerkkien mukaisesti joko ykkösmaalivahti, top 4 puolustaja ja miksei myös top 6 hyökkääjä.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
In Nonis we trust!
Sama täällä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Kirjoitit aiemmin näin:

nuck kirjoitti:
Sedinien ketjun laituriin jäisi siis tällä kaaviolla varaa noin kolme miljoonaa dollaria (jotta palkkakaton alle jäisi sopivasti varaa esimerkiksi siirtotakarajalla tehtäviä muutoksia varten).

Nyt kuitenkin sanot, ettei me edes välttämättä tarvita uutta laituria vaan nostetaan farmista Sedinien vierelle pelimies. Onko nyt tilanne, jotenkin muuttunut siihen suuntaan, ettemme tarvitsisi hyökkääjiä/tai ei enää ole varaa hyökkääjiin?

Mielestäni se ei vähennä Carterin arvoa, että hän teki yhtä vaille kaikki maalinsa Sedinien syötöistä. Ei loistavista passeistakaan kaikki maaleja tee ja on muistettava, että kokemus on viimeistelyssä tärkeä asia. Nuoret pelaajilla saattaa taso heitellä kovastikkin kauden mittaa.

Carterin maaleista minulle jäi mieleeni, että Carter teki todella paljon tärkeitä maaleja (tietenkin näin on kun on joukkueensa paras maalintekijä, mutta kuitenkin). Usein kun Canucks jäi ottelussa vain yhteen maalin oli maalintekijänä juuri Carter. Carter teki usein maaleja kun muulla joukkueella ei oikein kulkenut ja peli oli vaisua (en tarkoita mitään 6-1 kavennuksia).

Ja kun tuossa aiemmasskin lainauksessani sanoit, että Sedinien laitureille voi tarjota 3 milliä, niin käytettäisiinkö se raha siis sinun papereissasi pakkiin. Mielestäni Canucksien hyökkäys on heikentynyt viime kaudesta todella paljon ja kysymysmerkkejä on hyökkäyksessä liikaa. Puhtaita maalintekijöitä ei ole kuin Näslund ja eikä se ole mielestäni hyvälle joukkueelle tarpeeksi.

Koska jos kauteen lähdettäisiin vaikka seeuraavalla koostumuksella:

Sedin-Sedin-Balej/Shcultz
Näslund-Morrison-Cooke
Burrows-Kesler-(joku farmi pelaaja)
(joku farmi pelaaja)-Santala-Linden

Niin täytyy sanoa, että minun papereissani esim. Columbuksellakin olisi parempi hyökkäys kuin meillä. Kyllä minun silmiini tuo hyökkäys suorastaan huutaa vahvistusta. Olen erittäin pettynyt mikäli lähdemme kauteen tuollaisella hyökkäyksellä...
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Carterhan teki menneellä kaudella vain yhden 33 maalistaan ilman, että vähintään toinen Sedin olisi ollut syöttäjänä.

Hieman OT, mutta minä itse asiassa satuin näkemään tämän maalin pari viikkoa sitten. Maali syntyi näin: Sedinit voittivat kulmataistelun kahdestaan kolmea vastustajaa vastaan, syöttivät pakille, pakki toiselle pakille, lämy, ja Carter survoi ribarin sisään.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Mielestäni se ei vähennä Carterin arvoa, että hän teki yhtä vaille kaikki maalinsa Sedinien syötöistä. Ei loistavista passeistakaan kaikki maaleja tee ja on muistettava, että kokemus on viimeistelyssä tärkeä asia. Nuoret pelaajilla saattaa taso heitellä kovastikkin kauden mittaa.

Sedinien rinnalla pelaavalla pelaajalla on helposti mahdollisuudet 40+ maalimäärään. Carter sössi aika monia vapaitakin paikkoja, mistä joku muu olisi saanut limpun sisään. Ja toki, Carter on kokenut, hyvin sijoittuva ja tasaisen hyvä pelaaja, mutta hänellä olisi ollut mahdollisuudet viime kaudella 40 maaliin. Sitä kautta olen vahvasti siinä uskossa, että hänestä ei kannata itseään kipeäksi maksaa.

Suurin osa Carterin maaleista syntyi, kun hän oli jäänyt vapaaksi maalinedustalle Sedinien pyöriessä pakit kebabille, tai Sedinien/pakkien laukauksien aikaansaamista irtokiekoista. Mielestäni 3mil tälläisestä pelaajasta on liikaa, hänen ikänsä huomioon ottaen myös 3 vuoden sopimus on liikaa. 2 vuotta maksimissaan, 2.5mil maksimissaan.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Koska jos kauteen lähdettäisiin vaikka seeuraavalla koostumuksella:

Sedin-Sedin-Balej/Shcultz
Näslund-Morrison-Cooke
Burrows-Kesler-(joku farmi pelaaja)
(joku farmi pelaaja)-Santala-Linden

Niin täytyy sanoa, että minun papereissani esim. Columbuksellakin olisi parempi hyökkäys kuin meillä. Kyllä minun silmiini tuo hyökkäys suorastaan huutaa vahvistusta. Olen erittäin pettynyt mikäli lähdemme kauteen tuollaisella hyökkäyksellä...

Niin, eihän tästä kokoonpanosta puutu kuin pari oikeaa laitahyökkääjää, muuten NHL'än top 5 materiaalia =). Ja olihan meillä viime kaudella yksi parhaista hyökkäyksistä koko liigassa, ja silti playoff-paikka jäi niin kauas.

Pakisto kuitenkin on erittäin "vajaa" tällä hetkellä, sillä JOS Bourdon ei ole valmis NHL'ään, tai jos/kun joku pakeista loukkaantuu, kenet laitamme tilalle? Vaikka veteraaneista en pidäkään, yksi sellainen pitäisi sainata. Alexander Edler ja Daniel Rahimi (jos tulee Mooseen) eivät ole vielä valmiita NHL-tasolle, ja muutenkin kaikki farmivarat on käytetty.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Chip Whitley kirjoitti:
Sedinien rinnalla pelaavalla pelaajalla on helposti mahdollisuudet 40+ maalimäärään. Carter sössi aika monia vapaitakin paikkoja, mistä joku muu olisi saanut limpun sisään. Ja toki, Carter on kokenut, hyvin sijoittuva ja tasaisen hyvä pelaaja, mutta hänellä olisi ollut mahdollisuudet viime kaudella 40 maaliin. Sitä kautta olen vahvasti siinä uskossa, että hänestä ei kannata itseään kipeäksi maksaa.

Suurin osa Carterin maaleista syntyi, kun hän oli jäänyt vapaaksi maalinedustalle Sedinien pyöriessä pakit kebabille, tai Sedinien/pakkien laukauksien aikaansaamista irtokiekoista. Mielestäni 3mil tälläisestä pelaajasta on liikaa, hänen ikänsä huomioon ottaen myös 3 vuoden sopimus on liikaa. 2 vuotta maksimissaan, 2.5mil maksimissaan.

No ensinnäkin tuosta mahdollisuudesta neljäänkymmeneen maalin niin sanottakoon, että jos ruvettaisiin luettelemaan mihin kullakin olisi ollut mahdollisuuksia paremmalla pelillä, niin siinä viestissä olisi varmasti pituutta vaikka muille jakaa.

Mutta kyllä tuo kenttä kokonaisuudessaan oli loistava viime kaudella. Daniel ja Henrik järjestelivät tilanteet ja Anson sijoittui oikein ja pisti kiekot verkkoon.

Tuo väite, että Ansonilla oli paikkoja vielä selkeästi suurempaankin maalimäärään vain lisää haluani nähdä Anson vielä valaspaidassa. Maalintekijän yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on saada paikkoja. Monestihan sanotaan, että hyökkääjän ei pidä olla huolissaan niin kauan kun tulee paikkoja. Muistan Paul Kariyankin sanoneen eräässä haastattelussaan, että hänen tavoitteensa on vain saada aiempaa enenmän laukauksia. Joten maalipaikkojen suuri määrä ei suinkaan ole heikkous hyökkääjälle.

Ja kun sanotaan vielä, että Ansonhan ei ole kovinkaan näyttävä pelaaja, joita taasen Sedinit ovat niin on siksikin helppo vierittää kaikki kunnia heidän puolelleen, mutta minä arvostin ketjussa suuresti sen työnjakoa, eikai kukaan kiekosta mitään ymmärtävä odottanutkaan Carterilta pelinrakentelua. Hän sopi Sedinien rinnalle kuin "naula päähän" (Kyllösen bravuuri).

Silti enhän minäkään toivo, että Carterista mitä tahansa maksettaisiin, mutta kyllä olisin pieniin myönnytyksiin valmiina. Vuoden lisän muiden limitteihin olisin valmis antamaan. Lähinnä siksi, että muita UFA-hyökkääjiä en meille haluaisi, eikä meillä juuri ole mitä kaupata huippu hyökkääjiin. Nyt ei ole varaa olla liian ronkeli (eikä toki tehdä paniikki hankintoja vain hankkimisen ilosta).

Yhteenvetona toivon Canucksin sainaavan Carterin, sillä mikäli näin kävisi niin eiköhän sopimus olisi aika järkevä, sillä onhan Nonis niin kettu...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Nyt kuitenkin sanot, ettei me edes välttämättä tarvita uutta laituria vaan nostetaan farmista Sedinien vierelle pelimies. Onko nyt tilanne, jotenkin muuttunut siihen suuntaan, ettemme tarvitsisi hyökkääjiä/tai ei enää ole varaa hyökkääjiin?.
Eihän tilanne ole mihinkään muuttunut. Sedineiden ketjun laituriin on edelleen olemassa varaa noin kolme miljoonaa dollaria. Canucksin ykkösvaihtoehto on myös edelleen Carterin pitäminen joukkueessa. Mutta huono sopimus on huono sopimus mihin rakoon tahansa ja Carterille kolmen miljoonan sopimuksen tarjoaminen on huono sopimus. Ennemmin minä lähtisin kauteen tasapainoisemmalla joukkueella ja uskoisin vaikka Sedineiden vierellä Schultziin tai Balej'hin, kuin satsaisin yhden huippukauden pelanneeseen Carteriin viimeisetkin rahat.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Mielestäni se ei vähennä Carterin arvoa, että hän teki yhtä vaille kaikki maalinsa Sedinien syötöistä. Ei loistavista passeistakaan kaikki maaleja tee ja on muistettava, että kokemus on viimeistelyssä tärkeä asia. Nuoret pelaajilla saattaa taso heitellä kovastikkin kauden mittaa.
Kyllä se minun mielestäni Ansonin arvoa vähentää ainakin sen verran, mitä Lombardi ja Noniskin ovat sanoneet. Kolme miljoonaa on liikaa yhden Sedineiden tarjoaman huippukauden jälkeen yksipuoliselle maalintekijälle. Jos Carterista olisi pienintäkään hyötyä toisaalla kuin maaleissa, hänelle voisi hyvinkin maksaa kolme miljoonaa. Mutta tässä tapauksessa 2.5 on maksimi, jonka päälle menevät rahat ovat maksamista tyhjästä.

Nuoria ja nuoria... King täyttää ennen kauden alkua 25-vuotta, Schultz täyttää 24-vuotta, Balej on jo 24-vuotias ja Reid on 25-vuotias. Miksei tämä nelikko pysty pelaamaan NHL:ssä siinä kun Alexander Burrows, Rick Rypienin tai Tommi Santalakin, kun kokemusta on tullut farmeista ja Euroopasta niin paljon, että mailaa ei luulisi enää puristettavan samalla tavalla kuin vielä muutama vuosi sitten. Joukosta esimerkiksi Jason Kingista on tullut farmissa paljon monipuolisempi pelaaja kuin mitä hän oli vielä Canucksissa pelatessaan pari vuotta sitten.

Ellei tälle nelikolle tarjota vieläkään mahdollisuutta, he eivät Canucksin organisaatiossa jatkossa tule pelaamaan. Minulla on kuitenkin vahva usko siihen, että Alain Vigneault tietää mitä tekee. Jos hänen mielestään tästä joukosta yhdelläkin pelaajalla on mahdollisuuksia NHL-paikkaan, tämän tietää jo Dave Noniskin. Ja samalla Nonis tietää, kannattaako Anson Carterille maksaa kolmea miljoonaa vai luottaa siihen, että yksi tästä ryhmästä onnistuu Sedineiden vierellä minimipalkalla. Toistaiseksi Carterille ei olla tehty edes sopimustarjousta.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Ja kun tuossa aiemmasskin lainauksessani sanoit, että Sedinien laitureille voi tarjota 3 milliä, niin käytettäisiinkö se raha siis sinun papereissasi pakkiin. Mielestäni Canucksien hyökkäys on heikentynyt viime kaudesta todella paljon ja kysymysmerkkejä on hyökkäyksessä liikaa. Puhtaita maalintekijöitä ei ole kuin Näslund ja eikä se ole mielestäni hyvälle joukkueelle tarpeeksi.
Canucksin hyökkäys on heikentynyt toistaiseksi Todd Bertuzzilla ja Jarkko Ruudulla. Bertuzzi oli joukkueen huonoiten puolustava hyökkääjä ja Ruutu noin 11 minuuttia ottelussa pelaava hyökkääjä. Nyt jos Anson Carterkaan ei jatka (ja luultavasti Richard Parkaan ei jatka), hyökkäys on heikentynyt paperilla paljon. Tämäkään ei silti tarkoita sitä, että hyökkäys olisi välttämättä mennyttä kautta heikompi jäällä.

Ykkösketjun hyökkääjistä niin Markus Näslund kuin Brendan Morrison kärsivät menneen kauden aikana loukkaantumisista ja (toivottavasti ainakin) kaksikko on ensi kaudella ehjänä. Matt Cooke kärsi menneen kauden aikana myös paljon loukkaantumisista ja toivottavasti hänkin olisi kunnossa. Sedinin kaksoset ovat menneet koko ajan eteenpäin, ja ensi kaudella Todd Bertuzzin menneellä kaudella huonosti käytettyjä hyökkäysminuutteja on tulossa juuri kaksosille. Ryan Kesler tulee ottamaan niin ikään suurempaa roolia hyökkäyksessä.

Mikäli Näslund ja Morrison pelaavat ehjän kauden ja Sedinit jatkavat edes siitä, mihin he edellisellä kaudella päätyivät (minulla on vahva usko parempaan, kun kaksosille tullaan antamaan kaksi tai kolme minuuttia enemmän hyökkäysminuutteja), Vancouverilla on riveissään (paperilla) neljä noin 70-80 pisteen hyökkääjää. Sedineillä ja Näslundilla on periaatteessa mahdollisuuksia korkeammallekin, jos Sedineiden laituri onnistuisi edes kohtuullisesti.

Ei tämä ole ollenkaan huonosti, jos tätä vertaa NHL:n keskiarvoon. Kuinka monelta joukkueelta esimerkiksi Läntisestä konferenssista löytyy itse asiassa kahteen ketjuun näin paljon lahjakkuutta? Kuinka monen joukkueen neljä ensimmäistä hyökkääjää saavat yhteensä päälle 16 miljoonaa dollaria? Ja koska päälle 16 miljoonaa on kiinni neljässä hyökkääjässä, eikö näitä rahoja kannattaisi jakaa vähän tasaisemmin koko joukkueen kesken?

Canucksin pitäisi käyttää rahat mielestäni puolustajaan sekä yhteen hyökkääjään. Ja puolustajalle maksettavan summan pitäisi olla selvästi korkeampi - ainakin, jos Carter pyytää kolmea miljoonaa. Yhdelle Anson Carterille kun ei mielestäni kannata maksaa koko lipasta tyhjäksi.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Koska jos kauteen lähdettäisiin vaikka seuraavalla koostumuksella:

Sedin-Sedin-Balej/Shcultz
Näslund-Morrison-Cooke
Burrows-Kesler-(joku farmi pelaaja)
(joku farmi pelaaja)-Santala-Linden

Niin täytyy sanoa, että minun papereissani esim. Columbuksellakin olisi parempi hyökkäys kuin meillä. Kyllä minun silmiini tuo hyökkäys suorastaan huutaa vahvistusta. Olen erittäin pettynyt mikäli lähdemme kauteen tuollaisella hyökkäyksellä...
Ei tuo minua muuten suuremmin huolestuta, vaikka ykkösketjun laiturin onnistuminen onkin kysymysmerkki. Uskoisin kuitenkin, että että kolmoseen hankitaan joku muu kuin AHL-pelaaja ja nelosessa Rick Rypien on kykenevä pelaamaan täyden kauden.

Mutta entä jos puolustus näyttäisi tältä:

Öhlund - Bieksa
Mitchell - Krajicek
Bourdon - Salo

Onko tässä palapelissä oleva Kevin Bieksa ykkösparin puolustajan tasolla? Entä kakkosparin Lukas Krajicek? Kuinka varma NHL-puolustaja hän on? Entä kolmosparin Luc Bourdon? Viime kausi meni pieleen loukkaantumisten vuoksi ja nyt nuorelle puolustajalle tarjotaan suoraa hyppäystä NHL:ään koko ensi kaudeksi. Entä jos tulee loukkaantumisia? Mitä jos esimerkiksi Mattias Öhlund loukkaantuu? Nouseeko paikkaajaksi Prestin Ryanin kaltainen kyky?

Tämän hetken Canucks-puolustus on täynnä kysymysmerkkejä. Ja nämä kysymysmerkit ovat mielestäni paljon isompia kuin hyökkäyspään kysymysmerkit. Tämän hetken puolustuksella minä en ainakaan uskaltaisi lähteä kauteen - en edes Luongon kanssa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
NHL kirjoitti:
Miksei Näslund pelaa Sedinien kanssa? Alunperin kuitenkin oikea laitahyökkääjä.
Näslundia ollaan kokeiltu Sedinien kanssa, mutta tämä ei toiminut jostain syystä ollenkaan. Näslund tuntuisi olevan kotonaan vasemmalla laidalla (kuten myös Daniel Sedin) ja toisaalta Canucksin kannalta on ehkä parempikin jakaa hyökkäystehoa laajemmalle.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Näslundia ollaan kokeiltu Sedinien kanssa, mutta tämä ei toiminut jostain syystä ollenkaan.

Mielestäni Sedinit tarvitsevat pelaajan, kuka menee maalille maskiin ja iskee räkämaalit sisään. Näslund ei tähän kuvaukseen sovi, sillä hän tykkää itsekin rakentaa peliä, ja on aika pienikokoinen.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
nuck kirjoitti:
Eihän tilanne ole mihinkään muuttunut. Sedineiden ketjun laituriin on edelleen olemassa varaa noin kolme miljoonaa dollaria. Canucksin ykkösvaihtoehto on myös edelleen Carterin pitäminen joukkueessa. Mutta huono sopimus on huono sopimus mihin rakoon tahansa ja Carterille kolmen miljoonan sopimuksen tarjoaminen on huono sopimus. Ennemmin minä lähtisin kauteen tasapainoisemmalla joukkueella ja uskoisin vaikka Sedineiden vierellä Schultziin tai Balej'hin, kuin satsaisin yhden huippukauden pelanneeseen Carteriin viimeisetkin rahat.

Vaikka se on siltä saattanutkin kuulostaa, en minäkään Carteria hinnalla millä hyvänsä haluaisi pitää, mutta toivoisin, että asiat kääntyisivät niin (Carterin mielen muutos?), että Carter jäisi Canucksiin... Tietenkin pitää järkeä käyttää, mutta silti toivoisin, mutta mielestäni Canucks on yhden hyvän hyökkääjän vajeessa.

nuck kirjoitti:
Kyllä se minun mielestäni Ansonin arvoa vähentää ainakin sen verran, mitä Lombardi ja Noniskin ovat sanoneet. Kolme miljoonaa on liikaa yhden Sedineiden tarjoaman huippukauden jälkeen yksipuoliselle maalintekijälle.

Tarkoitin lähinnä pelillistä arvoa. Minua on hieman harmittanut se tässäkin ketjussa ollut mielipide, että "siinä ois mun mummukin tehnyt maaleja". Mielestäni ketju oli hyvä kokonaisuus, jossa Carter oli tärkeä palanen siinä missä Sedinitkin.

Ja kaikella kunnioituksella Sedinejä kohtaan ei ole ollenkaan varmaa, että ketjun peli lähtisi rullaamaan toisilla ketjukaverilla. Toki mikään ei takaa, että Carterin kanssa homma pelittäisi ensi kaudellakin, mutta onhan heillä kuitenkin loistava edellinen kausi takana.

Canucksilla on tällä hetkellä viidelle top-6 hyökkääjistä sopimus. Mielestäni heistä vain Näslund on puhdas viimeistelijä ja sellaista joukkue vielä kaipaa. Siksi haluaisin joukkueeseen puhtaan viimeistelijän ja Anson olisi yksi sellainen. Nimi on sinällään minulle ihan sama, mutta kauppatavaran puutteesta johtuen sellaisen olisi hyvä löytyä UFA-markkinoilta, niiltä taasen en keksi Ansonin lisäksi mitään järkevää pelaajaa ja verrattuna muihin UFA-singauksiin ei 2.5 milliä olisi ihan älytön summa.

Toki puolustuskin kaipaa vahvistuksia eikä kaikkia pelimerkkejä voi siksikään käyttää, mutta kuten aiemmin olen sanonut en näistä taloudellisistä asioista osaa juuri mitään sanoa, mutta pelillisistä osaan sentään jonkin verran ja mielestäni joukkue on kahta kovaa sainausta vaille valmis...

Ja mitä Noroseen tulee niin ant mennä vaan mun puolesta. Kaikkien puolesta olisi hyvä lähteä kauteen Flaherty kakkosena. Nortille ei ole tulevaisuudessakaan paljoa luvassa Canuckseissa, sillä rakensimmehan juuri tulevaisuutemme Luongon ympärille ainakin neljäksi vuodeksi. Nortin kannattaa mennä johonkin seuraan, missä hänellä olisi oikeasti edes mahdollisuus ykkösmokeksi huippuonnistumisella, täällä siihen ei ole mahdollisuutta...
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Mielestäni Sedinit tarvitsevat pelaajan, kuka menee maalille maskiin ja iskee räkämaalit sisään. Näslund ei tähän kuvaukseen sovi, sillä hän tykkää itsekin rakentaa peliä, ja on aika pienikokoinen.
Sedinien ihannelaituri olisi mielestäni isokokoinen ja hyvän laukauksen omaava pelaaja, joka pystyisi pelaamaan maalin lähellä ja olisi hyvä etsimään vapaata tilaa. Anson Carter sopii tähän kuvaukseen hyvin. Mutta Sedinien kanssa menestyksellä pelaamaan pystyvä pelaajatyyppi olisi myös pelkän tarkan laukauksen ja hyvän viimeistelytaidon osaava pelaaja, kuten Jason King, Jesse Schultz tai Josef Balej. Näistä pelaajista King iski aikanaan Halifaxissa (QMJHL) 61 ottelussa 63 maalia, Balej teki WHL:n Portlandissa 65 ottelussa 51 osumaa ja Shcultz viimeisteli Kelownassa (WHL) 72 ottelussa 53 maalia.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Mielestäni ketju oli hyvä kokonaisuus,

Samaa mieltä.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
jossa Carter oli tärkeä palanen siinä missä Sedinitkin.

Hiukan erimieltä. Carter oli ketjussa - ja koko joukkueessa - tärkeä palanen, mutta Sedinit olivat tämän ketjun johtava voima. He rakensivat paikat, Carter teki maalit. Tähän rooliin saadaan pelaaja halvemmallakin. Sedinit pelasivat elämänsä kauden viime kaudella Carterin kanssa, mutta ottaen huomioon työsulkukauden tuoman kokemuksen, niin uskon että Sedinit olisivat keränneet lähes samat pojot jonkun toisenkin pelaajan kanssa. Carterin rooli on/oli niin yksinkertainen: vahva etukarvaus ja maalin eteen (jos saatiin kiekonriisto) survomaan reboundeja/Sedinien nappisyötöistä sijoitus maaliin.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Mielestäni heistä vain Näslund on puhdas viimeistelijä ja sellaista joukkue vielä kaipaa. Siksi haluaisin joukkueeseen puhtaan viimeistelijän ja Anson olisi yksi sellainen

Näslundin ja Carterin välillä ero on kuitenkin aika suuri, sillä Näslund rakentaa myös paljon paikkoja ja pitää kiekkoa hyökkäysalueella. Carter on hyvä (pelkkä) viimeistelijä, mutta tälläiselle pelkälle viimeistelijälle en maksaisi kuin maksimissaan sen 2.5mil.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
ja verrattuna muihin UFA-singauksiin ei 2.5 milliä olisi ihan älytön summa.

Ei niin, mutta kun Carter hakee 3 miljoonaa per kausi ;)

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Ja mitä Noroseen tulee niin ant mennä vaan mun puolesta. Kaikkien puolesta olisi hyvä lähteä kauteen Flaherty kakkosena. Nortille ei ole tulevaisuudessakaan paljoa luvassa Canuckseissa, sillä rakensimmehan juuri tulevaisuutemme Luongon ympärille ainakin neljäksi vuodeksi. Nortin kannattaa mennä johonkin seuraan, missä hänellä olisi oikeasti edes mahdollisuus ykkösmokeksi huippuonnistumisella, täällä siihen ei ole mahdollisuutta...

Samaa mieltä.

nuck kirjoitti:
Sedinien ihannelaituri olisi mielestäni isokokoinen ja hyvän laukauksen omaava pelaaja, joka pystyisi pelaamaan maalin lähellä ja olisi hyvä etsimään vapaata tilaa.

King on näistä isokokoisin, hänen laukaus todella hyvä ja sanoisin että tästä kolmikosta paras ns. puhdas viimeistelijä. Hänellä on hyvät "aistit", tietää mihin kiekko pomppii ja on aina valmiina, yleensä oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Haluaisin myös ottaa esille Brandon Reidin. Olen nähnyt kerran hänen pelaavan, ja pakko sanoa että olin todella otettu. Ensinnäkin hänen nopeutensa on aivan valtava - ja toisin kuin ajattelin - hänellä on myös todella hyvä mailatekniikka ja hän pystyy suorittamaan hienoja harhautuksia kovassakin vauhdissa. Hän on tahkonnut kovia tehoja junnuna ja AHL'ssä, ja antaisin hänelle kunnon näyttöpaikan Canucksin päärosterissa. Näslund - Morrison - Reid, olisi ainakin pakeilla kiire.

Ja jos en ole väärin ymmärtänyt, Reid saattaisi vihdoinkin saada numeron 55 itselleen...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Tarkoitin lähinnä pelillistä arvoa. Minua on hieman harmittanut se tässäkin ketjussa ollut mielipide, että "siinä ois mun mummukin tehnyt maaleja". Mielestäni ketju oli hyvä kokonaisuus, jossa Carter oli tärkeä palanen siinä missä Sedinitkin.
Ketju oli hyvä kokonaisuus ja mielelläni minäkin sen näkisin kasassa ensi kaudella. Mikäli Carter vain suostuisi pelaamaan järkevään hintaan tässä roolissa, Canucks olisi jo varmasti tullut tekemään kiinnityksen hänen kanssaan ja olisi ristinnyt kätensä samalla toivoen, että kaikki kolme riskipakkia onnistuisivat omassa hommassaan ja yhtäkään isompaa loukkaantumista ei osuisi akselille Öhlund-Mitchell-Salo.

Edesmenneet mummoni eivät varmasti olisi tehneet samaa määrää maaleja Sedinin kaksosten kanssa, mutta tässä pitää miettiä asiaa siten, miten näitä asioita palkkakattosysteemissä mietitään. Jos rakentaisit fantasiajoukkuetta jossa joutuisit ottamaan huomioon toki myös joukkueen kemiaan liittyvät asiat, olisiko sinun kiinnityksesi ylipalkattu Carter vai järkevämpään hintaan (näitäkin Nonis varmasti löytää, kun monella joukkueella palkka-asiat ovat hieman sekaisin ja Canucksilla kärkipään varausvuoroja riittää) löydetyt kolmosketjun hyökkääjä ja top 4 puolustaja?

Minun valintani osuisi siihen, minkä uskoisin tulevan joukkueelle halvimmaksi. Ja koska Canucksin organisaatiossa riittää maalintekijöitä farmitasolla ja ylhäällä puolustus huolettaa (eikä farmissa ole tulossa ketään), minä valitsisin mieluiten tämän puolustajan sekä yhden kokeneen roolihyökkääjän.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Ja kaikella kunnioituksella Sedinejä kohtaan ei ole ollenkaan varmaa, että ketjun peli lähtisi rullaamaan toisilla ketjukaverilla. Toki mikään ei takaa, että Carterin kanssa homma pelittäisi ensi kaudellakin, mutta onhan heillä kuitenkin loistava edellinen kausi takana.
Mikään ei ole varmaa, mutta jokainen Sedinin kaksosten peliä seurannut kannattaja pystyi odottamaan kaksosilta vähintään 60 pistettä tulevaisuudessa ilman Carteriakin jo kauden 2003-04 jälkeen. Sedinit pelasivat erinomaisen kevään jo vuonna 2004 - ja tuolloin vailla vakituista ketjukavaria. Näistä ajoista kaksoset ovat saaneet lisää voimaa ja tämä näkyi menneellä kaudella selvästi parempana kiekon suojauksena kulmapelissä ja aiempaa väkevämpänä maalille menemisenä. Toki myös uudet säännöt suosivat kaksosia. Vielä kaudella 2003-04 juuri kiekkoa paljon pitäneet Sedinit olivat Canucksin hyökkäyksessä suurimpina kärsijöinä estämisten kanssa.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Canucksilla on tällä hetkellä viidelle top-6 hyökkääjistä sopimus. Mielestäni heistä vain Näslund on puhdas viimeistelijä ja sellaista joukkue vielä kaipaa. Siksi haluaisin joukkueeseen puhtaan viimeistelijän ja Anson olisi yksi sellainen. Nimi on sinällään minulle ihan sama, mutta kauppatavaran puutteesta johtuen sellaisen olisi hyvä löytyä UFA-markkinoilta, niiltä taasen en keksi Ansonin lisäksi mitään järkevää pelaajaa ja verrattuna muihin UFA-singauksiin ei 2.5 milliä olisi ihan älytön summa.
Näslund on maalintekijänä ns. varma päälle 40 maalin mies (vähemmän olisi pettymys) ja aika harvalla joukkueella on edes yhtä tälläistä hyökkääjää riveissään. Daniel Sedin on hyökkäyksestä puolestaan pelaaja, jolla on mahdollisuuksia mielestäni 30 maaliin, vaikka toistaiseksi taso onkin ollut tuossa 20 maalin paikkeilla. Päälle 20 maalin tasoon pääsee myös Morrison. Henrik Sedin teki viime kaudella 18 osumaa, joten hänelläkin on 20 maaliin mahdollisuuksia.

Sedinien ketjun toinen laituri (kuka sitten onkaan) tulee saamaan Henrik Sedinilta paikkoja vähintään 20 osumaan. Tässä olisi viisi vähintään 20 maalin miestä kasassa ja yksi näistä olisi 40 maalin mies sekä toinen mahdollinen 30 maalin mies. Ei tämä ole mielestäni mitenkään huolestuttavan vähän jos tätä vertaa yleisesti joukkueiden kesken ja laskee mukaan Canucksin uuden maalivahdin ja yhdellä suhteellisen laadukkaalla puolustajalla paranevan puolustuksen. Toki yksi maalintekijä otetaan mielellään vastaan, jos tälläistä tarjotaan.

Joukkueen puolustus sitten onkin huolestuttavampi juttu. Kaiken mennessä nappiin Bourdon vakiinnuttaa paikkansa ja on jo ensi kaudella monen odottama top 4 puolustaja, Krajicek nousee hienosti ylivoimalla esiin ja tekee 30 pistettä, Bieksa parantaa viime kaudesta ja top 3 puolustajat pelaavat ehjän kauden. Koska totuus taitaa kuitenkin olla se, että ainakin yksi top 3 puolustajista kärsii loukkaantumisista ja ainakin yksi näistä 4-6 puolustajista ei onnistu siten kuin hyvissä päiväunissa voisi odottaa, Canucks kaipaa apuja nimenomaan alakertaan.

Kauppatavaraa löytyy riittävästi, joten ongelmat eivät ole täällä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
King on näistä isokokoisin, hänen laukaus todella hyvä ja sanoisin että tästä kolmikosta paras ns. puhdas viimeistelijä. Hänellä on hyvät "aistit", tietää mihin kiekko pomppii ja on aina valmiina, yleensä oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
Mikäli Carter lähtee, uskon Kingin olevan tästä yllä mainitusta nelikosta lähimpänä pelipaikkaa Canucksin orkesterista ensi kaudella. King on ehkä ryhmän paras maalintekijä, joka on oppinut pelaamaan joukkuetta muutenkin hyödyntävällä tavalla parin viime kauden aikana. Hän on hyvä maalin edessä nopeine ja ulottuvine käsineen ja myös hänellä on aikaisempaa kokemusta Sedineiden kanssa pelaamisesta.

Menneellä kaudella King näytti AHL:ssä kovia maalintekijän lahjojaan. Jos hän olisi pelannut koko kauden samalla tahdilla, mitä hän pelasi pelkän loppukauden vakavan loukkaantumisen jälkeen, King olisi iskenyt AHL:ssä reilusti päälle 40 osumaa. Ei ollenkaan huonosti, kun mies oli tätä ennen pitkään kaukalosta sivussa ja pelituntuman kanssa oli hakemista alkuun.

Periaatteessa nyt olisi Kingin vuoro nousta esiin. Ja ellei Canucks anna hänelle mahdollisuutta, uskon miehen siirtyvän jo kauden aikana muualle. Tämän jälkeen alkaisi ainakin minulla kädet hikoilla miehen onnistumisen puolesta. Kaikki lahjat hänellä kun olisi hyväksi maalintekijäksi myös NHL:ssä ja minimipalkalla pelaavasta pelaajasta joku joukkue voisi saada hyvänkin sijoituksen.

Chip Whitley kirjoitti:
Haluaisin myös ottaa esille Brandon Reidin. Olen nähnyt kerran hänen pelaavan, ja pakko sanoa että olin todella otettu. Ensinnäkin hänen nopeutensa on aivan valtava - ja toisin kuin ajattelin - hänellä on myös todella hyvä mailatekniikka ja hän pystyy suorittamaan hienoja harhautuksia kovassakin vauhdissa. Hän on tahkonnut kovia tehoja junnuna ja AHL'ssä, ja antaisin hänelle kunnon näyttöpaikan Canucksin päärosterissa. Näslund - Morrison - Reid, olisi ainakin pakeilla kiire.
Palataan ajassa taaksepäin ja tuonne 2000-luvun alkuun.

Canucksilla oli tuolloin - toisin kuin nykyisin - vahvalta kuulostava nuorten hyökkääjien lauma tulossa. Sedinin kaksoset, WHL:ssä 90 pistettä tehnyt kovan tason puolustava hyökkääjä Nathan Smith, venäläinen nuorten MM-kultamitalisti Artem Chubarov, nopea Steve Kariya, maaliahne Nathan Barrett, taitava Thatcher Bell sekä tietysti Brandon "The Kid Flash" Reid, josta minä odottelin tulevaisuuden kakkosketjun hyökkääjää.

Reid oli lapsi- ja junioritähti. Kaksinkertainen nuorten MM-pronssimitalisti, joka oli mielestäni Team Kanadan selvästi paras pelaaja vuoden 2000 nuorten MM-turnauksessa. Kaksinkertainen Memorial Cupissa pelannut pelaaja. Halifaxin ja myöhemmin Val D'Orin kapteeni ja molempien joukkueiden pelillinen johtaja. Monipuolinen juniorihyökkääjä, joka erottui kentältä ennen kaikkea nopeutensa ja älykkyytensä ansiosta, mutta myös sen kolmannen... pienen kokonsa vuoksi.

"He is an elite player. He has played very well at this level (QMJHL). The question on him is always going to be his size. It's the only reason a guy as good as him got picked where we got him (vuoden 2000 draftin 208 varattu pelaaja", Canucksin apulaismanageri Dave Nonis kertoi vuoden 2001 toukokuun Vancouver Sunissa.

"Size is an issue but Brandon has managed to overcome his size problem at every level prior to the NHL and we think he has a chance to do it at this level as well. He's got really good speed, really good hockey sense and a really good personality - a real upbeat guy. A really good guy to have on a team a terms of his mental approach to life", Canucksin tuolloinen manageri Brian Burke kertoi saman vuoden heinäkuussa Vancouver Sunissa.

Niinpä. Koolla oli merkitystä, eikä Reid koskaan lyönyt itseään läpi sillä tavalla, mihin minä aikanaan uskoin. Käydään miehen ammattilaisuraa nopeasti läpi:

Reid tehtaili viimeisellä kaudellaan junioreissa (QMJHL:n Val D'Orissa) 57 ottelussa 126 (45+81) pistettä. Hän oli Foreursin kapteeni ja joukkueen pelillinen johtaja, vaikka Simon Gamache voittikin pistepörssin ylivoimaisesti. Ensimmäinen ammattilaiskausi oli kohtalainen Manitobassa. Reid pelasi 60 ottelua joukkueen kakkosketjussa ja tehtaili näissä peleissä 37 pistettä. Seuraavalla kaudella tahti parani ja Reid vei nimiinsä Moosen pistepörssin.

Hyvien farmiesitysten jälkeen miehen tie vei lopulta myös Canucksin NHL-joukkueeseen ja hän onnistui ylhäällä hyvin, tehden seitsemässä pelissä viisi pistettä. Nuoren hyökkääjän pelissä silmiin pistävintä ei ollut kuitenkaan tehot, vaan hänen energinen ja väsymätön karvauspelinsä sekä se, että hän näytti kuvaukset älykkäästä pelaajasta toteen luomalla kentälle pienestä jääajastaan huolimatta nopeutensa ja hyvän pelisilmänsä ansiosta tilanteita. Minä uskoin tässä vaiheessa Reidin mahdollisuuksiin tulevan kauden (2003-04) vakikokoonpanon miehenä.

Pettymys oli Reidille varmaan kova, kun hän ei kuitenkaan saanut lopulta paikkaa ylhäältä kuin kolmen runkosarjan ottelun ajaksi. Kausi meni lähes kokonaisuudessaan farmissa, missä hän voitti Moosen pistepörssin ylivoimaisesti. Kauden jälkeen edessä oli jälleen sama usko Reidin tulevaisuuteen, mutta hän yllätti kaikki matkaamalla Eurooppaan. Uskoin, että pienen miehen NHL-unelma jäi siirron jälkeen toteutumatta.

Ehkä päätös oli kuitenkin täysin oikea, sillä NHL:ssä tuli työsulku ja Reid pääsi kehittämään kokonaispeliään sinne, missä kiekkoa vielä pelattiin. Kaksi kautta Euroopassa olivat menestyksellisiä ja ehkä parhaan mahdollisen uutisen Reid sai kesällä 2005, kun NHL:ssä muutettiin sääntöjä pieniä ja nopeita pelaajia suosiviksi. Pikkupojasta asti kestäneet haaveet NHL-paikasta saivat lisää tuulta alleen ja nyt Reid on tosissaan hakemassa vakituista paikkaa Canucksin joukkueesta.

Olen seurannut hänen uraansa aina siitä saakka, kun hän pelasi Kanadan nuorten maajoukkueessa ennen varaustaan Canucksiin. Omat arvioni Reidin pelistä ovat seuraavat:

Vahvuudet:

- Erittäin hyvä luistelija: suoranopeus, tasapaino ja lähtönopeus korkealla tasolla. Pystyisi toimimaan minkä tahansa luistelukoulun malliesimerkkinä oikeaoppisesta luistelijasta.

- Kiekonkäsittelytaidoista saa parhaan kuvan, kun näkee miehen luistelevan kiekon kanssa jopa nopeammin kuin ilman sitä. Erittäin hyvä käsistään, pystyy tekemään kovassakin vauhdissa taitavia ja nopeita liikkeitä.

- Erittäin hyvä pelisilmä, jota hän hyödyntää koko kentän alueella. Ennen hänen draftiaan oli puhetta siitä, että Reid olisi juuri pelisilmänsä ja liikkeensä ansiosta varma ensimmäisen kierroksen varaus, mutta miehen koko pelotti joukkueita.

- Hyvä laukaus ja hyvä syöttökyky. Näkee kentän hienosti ja on epäitsekäs pelaaja - joskus voisi toivoa enemmänkin itsekkyyttä.

- Vahva työmoraali. Energinen karvaaja, joka takakarvaa jokaisen tilanteen loppuun ja pääsee iholle hyvin nopeutensa ansiosta. Jokainen, joka on nähnyt hänen kesäharjoittelunsa tai kuvia sieltä, tietää pelkästä miehen ulkonäöstä miehen työmoraalin.

Heikkoudet:

- Ylivoimaisesti suurin este hänen tähän astisella uralla on ollut hänen pieni kokonsa. NHL-puolustajilla on ollut ollut suhteellisen helppo työ napata Reid koukkuun tai syliin, eikä Brandon ole päässyt tämän jälkeen käyttämään vahvuuksiaan.

- Pienen koon vuoksi Reid on ollut melko yksipuolinen pelaaja. Crawford ei esimerkiksi koskaan suosinut kolmosessa tai nelosessa Reidin kokoista pelaajaa. Näin ollen hänen paikkansa olisi ollut vain ykkösessä tai kakkosessa. Ykkönen oli Reidin vuosien aikana "lukittu" Näslund-Morrison-Bertuzzi -ketjulle ja kakkosessa fyysisen pelin kanssa pienissä vaikeuksissa muutenkin olleille Sedinin kaksosille haettiin usein isompaa lenkkiä kolmanneksi pelaajaksi.

Reid jumittui hyvin pitkälle kokonsa vuoksi AHL-pelaajaksi. AHL:ssä mies oli joukkueensa paras pistemies ja tärkein hyökkääjä kahtena viimeisenä kautena ennen Eurooppaan lähtöään ja monen Moose-fanin mielestä hän jos joku olisi ansainnut näyttöpaikan ylhäällä. Tätä ei kuitenkaan kunnolla tullut, Reid vetäytyi hetkeksi sivummalle ja yrittää nyt uusilla keinoilla. Mies on kuulemma kehittynyt kokonaisuudessa. Samoin hänen kannaltaan on erittäin mielenkiintoista nähdä, mitä uudet sääntötulkinnat tekevät hänen pelille. Enää vastustajat eivät voi roikkua hänessä kiinni samalla tavalla kuin ennen.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
nuck kirjoitti:
Reid vetäytyi hetkeksi sivummalle ja yrittää nyt uusilla keinoilla. Mies on kuulemma kehittynyt kokonaisuudessa. Samoin hänen kannaltaan on erittäin mielenkiintoista nähdä, mitä uudet sääntötulkinnat tekevät hänen pelille.

Mitä pelipaikkaa Reid on pelannut euroopassa? Minulla on sellainen kuva, että ainakin uransa alkuvaiheissa mies pelasi paljon keskellä? Sopiiko oikea laita Reidille?

Reidin 02-03 loppukausi pisti tosiaan uskomaan miehen pelipaikkaan kaudelle 03-04. Reidhän pelasi noiden seitsemän runkosarjaottelun lisäksi myös Canucksin playoff kokoonpanossa tuona keväänä ja tuntui tosiaan ottavan paikkansa joukkueesta.

03-04 kaudella Reidin lyhyt visiitti ylhäällä ajoittui hetkeen jolloin Canucksin pasmat oli jokseenkin sekaisin. Tuolloin näytti, että kaksosista Henrik ei pysy Danielin vauhdissa ja miehet erotettiin hetkeksi eri ketjuihin, ylivoimissa kokeiltiin Ruutua ja Cookea, toimivia ketjuja ei oikein ollut eikä sellaista löytynyt Reidillekään.

Jos Reid on euroopan vuosien aikana mennyt eteenpäin luulisi hänellä olevan mahdollisuuksia ottaa pelipaikka. Esim. samoihin aikoihin meillä pyörinyt kädettömämpi pieni vauhtikone Trevor Letowskikin on siihen pystynyt.

Syy siihen, ettei Reid saanut pelipaikkaa 2003-2004 kauden aloitusrosteriin, oli siinä että Jason King syrjäytti hänet leirillä. Mielenkiintoista, että samat miehet tulevat nyt jälleen kilpailemaan leirille mahdollisesti samasta pelipaikasta. Myös Schultz kaapattiin sopimukseen 2003, joten hänkin on tavallaan ollut tuolloin jo suunnitelmissa mukana, ainoastaan Balej on tuohon ajankohtaan peilaten uusi kokelas. 2003 kesällä toivottiin paljoa myös nimistä Kesler, Umberger ja Fedor Fedorov. Nelosketjun jämä paikasta kilpailivat tuolloin leirillä pitkään mm. Tyler Bouck, Pat Kavanagh ja ikuinen Manitoba jyrä Jimmy Roy. Paikan vei kuitenkin lopulta leirin kautta sopimuksen saanut veteraani Mike Keane.

Anson Carterista vielä sen verran, että miehen rooli tuntuu tavallaan epäkiitolliselta. Anson pelasi erittäin hienon kauden, teki juuri sitä työtä mitä käskettiin ja kuitenkin monet ajattelevat, että vastaavassa paikassa kuka tahansa tekisi samat numerot, tai itse asiassa hieman paremmatkin. Jos Anson ei olisi onnistunut hänet olisi jo tuomittu onnettomaksi sementtikädeksi. Se on totta, että ketjullinen Anson Cartereita ei pystyisi näitä numeroita tekemään, joten Sedinien rooli on toki tärkeämpi.

Carter onnistui kuitenkin erittäin hyvin, eikä voi sanoa että mies olisi suuressa määrin paikkoja tuhlannut. Kaikki missaavat joskus avopaikan mutta yksipuoliselta maalintekijältä tällaisen paikan missaaminen jää ehkä paremmin mieleen. Maalit / laukaukset suhteessa Carter oli viime kaudella NHL:n kolmanneksi tarkin viimeistelijä, edellä tilastossa ovat Alex Tanguay ja Petr Prucha. Jos taas katsotaan peliaikaa on Carter viimekauden 30:n parhaan maalintekijän listalla selvästi ja selkeällä erolla muihin vähiten peliaikaa per ottelu saanut pelaaja. Eli peliminuutteihinkin nähden maalintekotarkkuus on ollut erittäin hyvää luokkaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Moustache Dave #44 kirjoitti:
Mitä pelipaikkaa Reid on pelannut euroopassa? Minulla on sellainen kuva, että ainakin uransa alkuvaiheissa mies pelasi paljon keskellä? Sopiiko oikea laita Reidille?
Reid pelasi Freezerseissa (DEL) ja Rapperswillissa (SUI) keskellä. Hän on alunperin sentteri ja hän pelasi sentteriä koko juniori-ikänsä ja Kanadan nuorten maajoukkueen vuodet. Laidalla hän taisi pelata ensimmäistä kertaa kaudella 2002-03 Vancouverissa. Seuraavalla kaudella Moosessa Reid pelasi ainakin joitakin pelejä laidalla huikean tähtisentterin Fedor Fedorivin kanssa. Canucksissa hän pelasi muistaakseni jälleen kaikki pelinsä laidalla loppukaudesta 2003-04.

Jos muisti pitää, Reid ei ole pelannut Vancouverissa vielä ainuttakaan NHL-peliä siellä, mikä on hänen alkuperäinen paikkansa. Reid taisi pelata Canucksin vuoden 2003 pudotuspeleissä vasenta laitaa ja myös oikealla puolella hänet on NHL:ssä nähty. Hyvän pelisilmän ansiosta hän pystynee sopeutumaan laidallekin hyvin, joten uskoisin, että mikään mahdottomuus ei ole nähdä häntä Canucksin ensi kauden kokoonpanossa laidalla. Keskellä hän on toki parhaimmillaan, sillä hän ei ole Jason Kingin kaltainen luontainen maalintekijä, vaan enemmänkin nopea ja taitava, kahden suunnan keskushyökkääjä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
nuck kirjoitti:
Näslund on maalintekijänä ns. varma päälle 40 maalin mies (vähemmän olisi pettymys) ja aika harvalla joukkueella on edes yhtä tälläistä hyökkääjää riveissään. Daniel Sedin on hyökkäyksestä puolestaan pelaaja, jolla on mahdollisuuksia mielestäni 30 maaliin, vaikka toistaiseksi taso onkin ollut tuossa 20 maalin paikkeilla. Päälle 20 maalin tasoon pääsee myös Morrison. Henrik Sedin teki viime kaudella 18 osumaa, joten hänelläkin on 20 maaliin mahdollisuuksia.

Sedinien ketjun toinen laituri (kuka sitten onkaan) tulee saamaan Henrik Sedinilta paikkoja vähintään 20 osumaan. Tässä olisi viisi vähintään 20 maalin miestä kasassa ja yksi näistä olisi 40 maalin mies sekä toinen mahdollinen 30 maalin mies.

Tarkoitukseni ei ollut mitenkään vertailla Näslundia ja Carteria vaan tarkoitukseni oli lähinnä sanoa, että maalintekijää vielä tarvitaan. Näslundia en viitsi alkaa kehumaan, sillä siitä tulisi liian pitkä viesti MM-finaalin lomassa kirjoitetuksi. Toivon vain, että Sedineille saataisiin ketjuun kolmanneksi jäseneksi maalintekijä ja lisäksi pakistoon kokenut tasonsa todistanut pakki...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Fantasia-joukkueita

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Tarkoitukseni ei ollut mitenkään vertailla Näslundia ja Carteria vaan tarkoitukseni oli lähinnä sanoa, että maalintekijää vielä tarvitaan. Näslundia en viitsi alkaa kehumaan, sillä siitä tulisi liian pitkä viesti MM-finaalin lomassa kirjoitetuksi. Toivon vain, että Sedineille saataisiin ketjuun kolmanneksi jäseneksi maalintekijä ja lisäksi pakistoon kokenut tasonsa todistanut pakki...
Ymmärsin kyllä mitä ajoit takaa. Pitkälle me olemme asiassa samaa mieltä. Minäkin näkisin mielelläni Carterin valaspaidassa tulevat kaksi vuotta, jos hänen palkkansa kanssa vaan päästään yhteisymmärrykseen. Tämän hetken tilanne ei vaan tältä vaikuta ja en usko, että Nonis tulee tekemään huonoa sopimusta hänen kanssaan. Carterin on siis uskoakseni joko suostuttava pelaamaan hieman pienemmällä palkalla, tai sitten haettava seuransa muualta.

Minä näkisin tämän hetken Canucksin vaihtoehdot joukkueen kannalta tälläisessä järjestyksessä:

Vaihtoehto 1: "Hyökkäys ja huippumaalivahti on paras puolustus"

Carterin kanssa päästäisiin kaksivuotiseen sopimukseen hintaan 2.5 miljoonaa kausi. Carter tulisi muodostamaan joukkueen ykkösketjun Sedineiden kanssa. Kakkosen laidalla Morrisonin ja Näslundin kanssa peluutettaisiin joko Matt Cookea tai Jason Kingia.

Mikäli Cooke pysyisi ehjänä ja onnistuisi tässä paikassa, King voisi pelata hänelle tutun Keslerin kanssa kolmosessa (kaksikko pelasi yhdessä hyvällä menestyksellä kaudella 2004-05 Moosessa). Kesler saisi hyökkäävän, maalintekoon pystyvän laiturin ja saisi näin hyökkäyspeliään paremmin esiin. Cooke parantaisi puolestaan Morrisonin ja Näslundin ketjun fyysistä peliä ja tukisi Morrisonia puolustusvelvoitteissa.

Puolustukseen hankittaisiin kaupalla joku 4-6 puolustaja (mitähän Chicago esimerkiksi pyytäisi Jim Vandermeerista?). Ellei mihinkään järkevään kauppaan päästä, joukkue voisi hankkia riskillä Floridan ulos ostaman kokeneen ja varmasti suhteellisen halvan Sean Hillin ja toivoa, että hänestä tulisi "ensi kauden ansoncarter".

Kokemattoman puolustuksen vuoksi Luc Bourdon pelaisi vielä Monctonissa, vaikka esittäisi leirillä otteita, joiden perusteella saattaisi olla, että hän pysyisi NHL-vauhdissa koko kauden. Sean Brownin kanssa tehtäisiin vuoden jatkosopimus. Mika Noronen pääsisi kaupalla joukkueeseen, jossa minuutteja olisi tulossa enemmän ja Canucksin kakkosvahtina toimisi Wade Flaherty.

Joukkueen kokoonpano tulisi näyttämään suunnilleen tältä:

Sedin - Sedin - Carter (3.575+3.575+2.5)
Näslund - Morrison - Cooke/King (6+3.2+1.5)
Burrows - Kesler - King/Cooke (0.45+1+0.45)
Rypien/Reid - Santala - Linden (0.45+0.45+0.6)

Öhlund - Bieksa (3.5+0.45)
Mitchell - Krajicek (3.5+0.8)
"Vandermeer"/Hill - Salo (0.8+1.5)
Brown (0.5)

Luongo (6.75)
Flaherty (0.45)

Hinta noin: 42.5 miljoonaa dollaria.

Oma arvioni joukkueesta:

Hyökkäyksessä kaksi maalintekoon pystyvää ketjua ja kohtalaisen hyvä kolmonen. Nelonen kysymysmerkki. Puolustuksessa laadukas top 3 osasto, mutta tämän jälkeen muu materiaali kokematon jopa avainpaikoiltaan. Bieksa, Krajicek ja kolmosparissa pelaava puolustaja (?) kysymysmerkkejä. Miten Sean Brown jaksaisi pelata hyvällä tasolla koko kauden? Puolustuksessa ei olisi varaa kärkipakkien loukkaantumisiin. Kokonaisuutena Luongon vuoksi joukkue kuitenkin vahvistunut viime kautisesta.

Vaihtoehto 2: "Puolustuksella ja maalivahdilla voitetaan mestaruuksia"

Carter ei suostu pelaamaan Sedineiden kanssa yhtään pyyntöään halvemmalla ja siirtyy muualle. Canucks laittaa Sedineiden ketjuun minimipalkalla pelaavan Jason Kingin ja toivoo, että hän osuisi ensi kaudella 20 kertaa. Mikäli osuu, Kingilla on selvästi Carteria parempi hinta/hyöty-suhde ja lisäksi Canucks tulisi säästämään hänen kanssaan parin seuraavankin kauden aikana rahojaan (ehkä UFA:ksi tulossa oleva Sami Salokin onnistuttaisiin pitämään kesällä 2007). Carterin palkasta jääneet rahat sijoitettaisiin puolustajaan ja Ryan Keslerin kolmevuotiseen 1.4 miljoonan dollarin sopimukseen. Cookelle annetaan Näslundin ja Morrisonin laiturin paikka.

Cory Sarich on aliarvostettu, kokenut ja fyysinen puolustaja. Hockey News rankkasi Sarichin omassa kauden 2004-05 kausikirjassaan Tampan depth chartin ykköspakiksi, vaikka joukkueessa pelasivat mm. Pavel Kubina, Dan Boyle ja Darryl Sydor. Sarichin menneen kauden palkka oli 1.33 miljoonaa dollaria ja hän on nyt UFA.

Canucks tekee Sarichin kanssa kaksivuotisen ja 2.2 miljoonan dollarin sopimuksen ja joukkueessa on tämän jälkeen Tampan ex-ykköspakki, Minnesotan ex-ykköspakki ja Canucksin pitkäaikainen ykköspakki. Öhlundille tarjoutuu pelata Sarichin pakkiparina pitkästä aikaa enemmän hyökkäävää peliä.

Kolmosen laidalla Keslerin ja Burrowsin ketjun kolmantena lenkkinä annetaan mahdollisuus Brandon Reidille. Reid voisi olla hyökkäävänä ja nopeana pelaajana Keslerille myös hyvä laiturivaihtoehto. Ellei Reid jostain syystä onnistu, tätä paikkaa on mahdollista täydentää myöhemmin.

Maalilla Noronen siirtyy peliajan vuoksi toisaalle ja puolustuksessa Sean Brownille ei tarvitse tarjota Sarichin hankinnan jälkeen jatkoa. Luc Bourdonia kokeillaan kauden alussa vaihtoehto ykköstä kärsivällisemmin 10 peliä. Vaihtoehto ykköstä laadukkaamman ja kokeneemman puolustuksen sisällä nuorta Bourdonia uskaltaisi ajaa paremmin sisään.

Sedin - Sedin - King (3.575+3.575+0.45)
Näslund - Morrison - Cooke (6+3.2+1.5)
Burrows - Kesler - Reid (0.45+1.4+0.45)
Rypien - Santala - Linden (0.45+0.45+0.6)

Öhlund - Sarich (3.5+2.2)
Mitchell - Krajicek (3.5+0.8)
Bourdon - Salo (0.85+1.5)
Bieksa (0.45)

Luongo 6.75
Flaherty 0.45

Hinta noin 42.5 miljoonaa dollaria.

Oma arvioni joukkueesta:

Hyvä puolustus. Uuden puolustavamman systeemin näköinen, alakerrasta isokokoinen ja fyysiseen peliin pystyvä joukkue, jonka lukkona pelin paras nuori maalivahti. Alivoima mennyttä kautta parempaa. Nuorten Keslerin ja Kingin lähes pakko nousta hyökkäyksessä esiin. Viisi mahdollista 20 maalin tekijää ja Cookella mahdollisuus rikkoa Näslundin ketjussa oma maaliennätys (14). Iso kysymys, riittävätkö hyökkäystehot kuitenkaan?

---

Nämä ovat melkoisia fantasia-kuvitelmia tulevan kauden joukkueiksi, mutta tässä vaiheessa vuotta näitä on aina mukava pyöritellä. Vaihtoehto kaksi olisi oma suosikkini näistä, jos Sarich suostuisi pelaamaan tuolla summalla. Mitä mieltä muut olisivat näistä joukkueista?
 
Viimeksi muokattu:

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Canucks sopimukseen Marc Chouinardin kanssa

Viime kaudella Minnesotassa kiekkoillut sentteri Marc Chouinard on tehnyt Vancouverin kanssa 2-vuotisen sopimuksen, arvoltaan 1mil kaudesta.

Tämä siirto vaikuttaa hieman oudolta ainakin vielä tässä vaiheessa, Chouinard kun on pääasiassa kuitenkin sentteri. Toki hän on pelannut laidallakin, mutta hänen suurimmat vahvuudet ovat juuri sentterin hommissa, esimerkiksi hän on todella hyvä aloittaja. Ison kokonsa vuoksi luistelu ei ole hänen pelin paras osa-alue, mutta viime kaudella hän kuitenkin pelasi kohtuu hyvän kauden Minnesotan riveissä.

Tämä taisi sinetöidä Carterin jatkon Vancouverin ulkopuolella?

Edit: Tämä varmaan tarkoittaa sitä että Kesler siirretään laidalle, jos Nonis ei suunnittele kauppaavansa yhtä keskushyökkääjää pois (Morrison, ehkä Santala?). En kuitenkaan Morrisonin kauppaan usko, sillä Chouinard ei ole kakkoskenttämateriaalia.

Sedin - Sedin - mr. X/farmari
Näslund - Morrison - Cooke/farmari
Cooke/farmari - Chouinard - Kesler
Burrows - Santala - Linden

Edit2: Carter pyysi alunperin 3.1mil vuodesta, mutta on nyt pienentänyt pyyntöään. En siltikään näe että Nonisilla olisi tilaa katossaan, varsinkaan nyt kun Chouinard sainattiin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Chip Whitley kirjoitti:
Edit2: Carter pyysi alunperin 3.1mil vuodesta, mutta on nyt pienentänyt pyyntöään. En siltikään näe että Nonisilla olisi tilaa katossaan, varsinkaan nyt kun Chouinard sainattiin.

Pistäkääs sitten kun tiedätte, että paljon tämä metriheikki tienaa?

Jos haetaan nopeasti katsottuna mitä tämä Chouinard tuo Canuckseihin, niin ainakin hyökkäykseen mies tuo kaivattua aloitustaitoa, kätisyyttä sekä fyysisyyttä...
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Pistäkääs sitten kun tiedätte, että paljon tämä metriheikki tienaa?

Chip Whitley kirjoitti:
Viime kaudella Minnesotassa kiekkoillut sentteri Marc Chouinard on tehnyt Vancouverin kanssa 2-vuotisen sopimuksen, arvoltaan 1mil kaudesta.

Hieman tämä sopimuksen pituus hämmästyttää, uskoin kuitenkin että Chubarov palaisi ensi kauden jälkeen Vancouveriin.

Mitä Chouinardiin muuta tulee, uskon että häntä käytetään ylivoimissa, niin aloituksissa kuin maskimiehenä (kokonsa vuoksi). Hän taisi olla viime kaudella yksi Wildin parhaista alivoimapelaajista, joten meidän viime kaudella takkuillut alivoimapelimmekin paranee. Eli meillä on nyt viime vuoden Wildin paras (alivoima)puolustaja ja alivoimahyökkääjä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Chip Whitley kirjoitti:
Viime kaudella Minnesotassa kiekkoillut sentteri Marc Chouinard on tehnyt Vancouverin kanssa 2-vuotisen sopimuksen, arvoltaan 1mil kaudesta.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Pistäkääs sitten kun tiedätte, että paljon tämä metriheikki tienaa?

Nyt ei meinaa mikään onnistua, edes luetun ymmärtäminen. Täytyy lähteä koneelta, etten vahingossa formatoi koko p*skaa. Pahoittelut tyhmästä kysymyksestä...
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Marc Chounardista ei kyllä fyysisyyttä tule vaikka kokoa onkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös