scholl kirjoitti:En tajua mitä selität.
Yrittäisit edes. Tässähän alkaa pian uskomaan että olisit oikeasti degeneroitunut.
scholl kirjoitti:En tajua mitä selität.
mjr kirjoitti:Yrittäisit edes. Tässähän alkaa pian uskomaan että olisit oikeasti degeneroitunut.
scholl kirjoitti:En tajua mitä selität. Väännän nyt rautalangasta. Opiskelija keskittyy opiskeluun, mutta on silti perusmenoja mihin tarvii rahaa. Niinpä silloin voi mutsille ja faijalle sanoa paljonko tarvitsee tai ne antavat kysymättä sen verran, kun olettavat henkilön tarvitsevan.
vlad kirjoitti:Entäpä jos vanhemmilla ei ole varaa antaa opiskelevalle jälkikasvulleen euroakaan?
scholl kirjoitti:Ongelma taitaa olla se, että jos ei ole koskaan opiskellut niin ei ole käsitystä opiskelijaelämästä.
Rinoa kirjoitti:Jos tilanne on näin, eikä töissä halua käydä ( tästä kaikesta lisää siellä opiskelu-ketjussa, ei muodosta tästä taas toista eihän? ) niin mihin ihmeeseen sitä telkkaria todella tarvitsee? Ei sieltä nykyään mitään kunnollista tule muutenkaan. Miksi opiskelijan vanhempien pitäisi maksaa lapsokaisensa tv-lupa? Maksakoot itse omantuntonsa mukaan tai menkööt sitten vanhempiensa / kavereidensa luokse katsomaan sitä telkkua jos se elinehto on.
vlad kirjoitti:Entäpä jos vanhemmilla ei ole varaa antaa opiskelevalle jälkikasvulleen euroakaan? Milläs siinä vaiheessa laskut maksetaan vai lopetetaanko opiskelu ja mennään töihin vai opiskellaanko ja käydään jonkin verran töissä ja priorisoidaan laskujen maksamisen kanssa?
Allekirjoitan. Mielestäni jokainen on ( etenkin tässä meidän yhteiskunnassa ) oman onnensa seppä. Ei minullekaan kukaan sitä elintasoa hopeatarjottimella kantanut vaan olen sen ( joskus paskojenkin aikojen kautta ) itse itselleni tehnyt. Ja sitä meinaan tehdä jatkossakin.scholl kirjoitti:EDIT: Lisäisin sellaisen yleisen elämän ymmärtämisen asian tähän. Jos henkilöllä A menee huonosti elämässään ja hän siirtää huonosti menemisen lapselle B niin ehkäpä tämä lapsi B menestyy siitä huolimatta paremmin kuin vanhempi A, jolloin B:n lapsella C on jo tv-lupa. Niinhän Suomea on rakennettu, että jokaisella sukupolvella on ollut sodan jälkeen hieman edellistä helpompaa.
Rinoa kirjoitti:Allekirjoitan. Mielestäni jokainen on ( etenkin tässä meidän yhteiskunnassa ) oman onnensa seppä. Ei minullekaan kukaan sitä elintasoa hopeatarjottimella kantanut vaan olen sen ( joskus paskojenkin aikojen kautta ) itse itselleni tehnyt. Ja sitä meinaan tehdä jatkossakin.
Noh, se en ollut minä joka asian kärjisti ihan noin pitkälle. Ja silloinkin; jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Se kuinka tämä nyt enää millään tavalla vaikuttaa valtaapitävien velvollisuuteen nouttaa lakeja ja asetuksia on sitten eri asia.mjr kirjoitti:Eikä tarvitse mennä edes näin pitkälle: jos ei saa mitään järkevää kasvatusta ja elää täydellisessä köyhyydessä niin voi olla että yksi tuhannesta silti selviytyy ja valitaan vaikka presidentiksi tms. Mutta jos verrataan normaaliin keskiluokkaan, jossa lapsista selviytyy valtaosa suhteellisen toimiviksi yhteisön jäseniksi niin mitä voimme päätellä tästä oman onnensä seppyydestä? Noin niin kuin järjellä ajateltuna?
scholl kirjoitti:Ilmeisesti et ole hoksannut, että asianomainen tiedusteli schollin opiskelijaelämää. Muutakin tekemistä kuin perehtyä muiden opiskelijoiden arkeen.
Rinoa kirjoitti:Allekirjoitan. Mielestäni jokainen on ( etenkin tässä meidän yhteiskunnassa ) oman onnensa seppä. Ei minullekaan kukaan sitä elintasoa hopeatarjottimella kantanut vaan olen sen ( joskus paskojenkin aikojen kautta ) itse itselleni tehnyt. Ja sitä meinaan tehdä jatkossakin.
Rinoa kirjoitti:Noh, se en ollut minä joka asian kärjisti ihan noin pitkälle. Ja silloinkin; jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Se kuinka tämä nyt enää millään tavalla vaikuttaa valtaapitävien velvollisuuteen nouttaa lakeja ja asetuksia on sitten eri asia.
Mutta ihan tosiaan, ajatteletko noin kuin argumentoit? Rankka maailma sinulla. Mutta oletko itse koskaan tehnyt mitään sitten näiden perhäväkivallasta / vanhempien päihdeongelmista kärsineiden / maailman potkineiden - lasten hyväksi? Niitä on nimittäin sinunkin lähipiirissäsi.
Ja kyllä, seison edelleen mielipiteeni takana. Tehkööt se minusta sitten kuinka huonon ihmisen tahansa : )
scholl kirjoitti:Kukas hän on? Tai kuka on vanhempi? Käsittääkseni George W. Bushilla on vain tyttäriä.
vlad kirjoitti:Ja sinä väänsit nimim. mjr:lle rautalangasta seuraavaa:
Oli pakko vääntää, koska se selostus käteisestä ja luonnosta meni niin omituiseksi mongerrukseksi.
Mihin hän turvuatuu jos tulee tiukka paikka, opintojen ohella ollut työ menee alta tms? Voiko tuolloin jättää niitä laskuja maksamatta (luistaa velvollisuudesta) vai onko tehtävä jotain muuta?
seeyou@jäähalli kirjoitti:Käsittääkseni tässä tarkoitetaan George Walker Bushia (jota kutsutaan yleisesti George W. Bushiksi). Vanhempi lienee George Herbert Walker Bush (jota kutsutaan yleisesti George Bushiksi - harvemmin George H.W. Bushiksi).
Minä en ole ikinä kuullut/nähnyt George senioria kutsuttavan tuplaweellä ilman hoota.
mjr kirjoitti:valitaan vaikka presidentiksi tms.
mjr kirjoitti:Mutta jos verrataan normaaliin keskiluokkaan, jossa lapsista selviytyy valtaosa suhteellisen toimiviksi yhteisön jäseniksi niin mitä voimme päätellä tästä oman onnensä seppyydestä?
scholl kirjoitti:En voi ottaa kantaa muiden puolesta, koska jokainen suku hoitaa omalla tavalla opiskelunsa. Eri suvuilla on erilaiset tapansa ja periaatteensa. Koulutus on kuitenkin tärkeää.
...
En suosittele vilppiä minkään tekosyyn nojalla.
vlad kirjoitti:Vilpin harrastamisen suhteen en ole aivan niin jyrkkä kuin sinä vaan ymmärrystä riittää vilpintekijöitäkin kohtaan kunhan se vilpillisyys kestää tietyissä (säätelemissäni) rajoissa.
scholl kirjoitti:Luonto toimii. Hyttysiäkin syntyy enemmän kuin elefantteja. Samoin huonoissa oloissa puuhastellaan enemmän ja suurin osa menee sitten kankkulan kaivoon. Jos vanhemmat eivät kanna omaa vastuutaan niin tottakai ponnistaminen on vaikeampaa. Täytyy myöskin muistaa, että älylliset rajoitukset voivat estää sen. Tuskin vanhemmatkaan kaatopaikalla ilman syytä ovat.
Mielestäni tämä on hyvin luonnollista. Luonnonlaki tai jotain sellaista. Ei siinä ole mitään ihmeellistä tai negatiivistä sinänsä.
Tottakai joka paikassa voi oloja kehittää ja on todella ikävää, jos jossakin koko maa on kaatopaikalla korruptoituneiden johtajien hölmöilyjen takia, mutta jos länsimaissa hölmöilee niin se on sitten vaan sitä sakkaa.
mjr kirjoitti:Minä en väitä mitään.
mjr kirjoitti:Yhteiskunta jossa kaikki lapset eivät voi kilpailla tasaisella pelikentällä kykyjensä eikä vanhempiensa omaisuuden mukaan ei ole oikeudenmukainen vaikka miten eliittiin kuuluvat älyllisestä epärehellisyydestä (tai yleisestä tyhmyydestä) sen haluavatkin niin nähdä.
scholl kirjoitti:Oikeudenmukaisuus on tässä asiassa aivan toissijainen seikka. Jos alkaa oikein saivartelemaan niin se ei ole oikeudenmukaista, että osa on tyhmempää porukkaa. Älykkyys on yksi samanlainen annettu tekijä kuin esim. sosiaalinen asema. Sen mukaan sitten pelataan, mitä on annettu.