Valmennus

  • 292 791
  • 1 235

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kyllä siinä Zerenko jäi aika yksin välillä, saa kenttäpelaajat vähän skarpata ja katsoa peiliin tuon osalta.
Kyllä, mutta silti Zerenkon suunta on ollut huolestuttava kun aletaan nyt lähestyä kevättä hiljalleen. Ymmärrettävää silti tosin nuorelta pelaajalta, joka vielä on oppimassa pääliigan huippupeleihin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Peräkkäisten pelien jälkimmäiset ottelut ovat olleet selvästi vaikeita Ilvekselle tällä kaudella, joten ajattelin mututuntuman lisäksi tarkastella niitä ihan numeroina. Kauden ollessa vähän runkosarjan puolen välin yli, tuollaisia ottelupareja on nyt takana seitsemän, joten ei mene ihan pelkästään sattuman varaan enää ja onhan noissa ihan selvä trendi.

24.9.2021 Ilves–HPK 6–1, Langhamer
25.9.2021 KalPa–Ilves 5–0, Langhamer

15.10.2021 Ilves–Jukurit 5–2, Žerenko
16.10.2021 Ässät–Ilves 2–4, Žerenko

29.10.2021 Ilves–Tappara 2–1, Žerenko (viimeinen paikallispeli Hakametsässä)
30.10.2021 HIFK–Ilves 5–2, Žerenko

3.11.2021 JYP–Ilves 3–6, Žerenko
4.11.2021 Ilves–KooKoo 2–3 JA, Taponen

19.11.2021 Jukurit–Ilves 3–4 VL, Žerenko
20.11.2021 Ilves–JYP 6–1, Taponen

26.11.2021 Ilves–TPS 2–5, Žerenko (viimeinen peli Hakametsässä)
27.11.2021 KooKoo–Ilves 3–4 VL, Žerenko

3.12.2021 Tappara–Ilves 3–6, Žerenko (ensimmäinen peli Nokia Arenalla)
4.12.2021 Ilves–Tappara 0–7, Taponen

7.1.2022 Ilves–Ässät 5–2, Langhamer
8.1.2022 Ässät–Ilves 3–4 JA, Žerenko (3–0 avauserän jälkeen)

ensimmäiset pelit 8. 6-1-0-1 36-20 20 p
jälkimmäiset pelit 8. 2-2-1-3 22-29 11 p

Viisaammat osaa ehkä kertoa, mistä tuo johtuu? Onko kyse fysiikasta vai pääkopasta? Onko Ilveksen pelitapa pelaajille niin vaativa, että sitä ei pysty suorittamaan samalla tavalla laadukkaasti kahta päivää putkeen? Onko nuori ammattilaisten joukko niin epäammattimainen, että voiton jälkeen lähdetään joka kerta takki auki seuraavaan peliin? Miksi tätä ei ole saatu korjattua vielä tammikuussakaan? Vaikka Ässiä vastaan tapahtuikin nyt nousu kolmen maalin takaa jatkoaikavoittoon, niin katastrofaalisen avauserän vuoksi se menee omissa papereissani ihan samaan ilmiöön.

Lisätty jälkikäteen vielä 15. & 16.10. pelit. Kiitos huomiosta @George Parros.
 
Viimeksi muokattu:

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Ainakin nuo Kalpa, Hifk ja Tappara -sulamiset menee täysin pääkopan piikkiin. Takki auki tai sitten vaan jostain syystä tultiin vaan paikalle. Tuo 0-7 Tapparaa vastaan oli varsinkin tällainen esitys, mikä vaan divarijengi olisi tuoniltaisen Ipan voittanut.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Peräkkäisten pelien jälkimmäiset ottelut ovat olleet selvästi vaikeita Ilvekselle tällä kaudella, joten ajattelin mututuntuman lisäksi tarkastella niitä ihan numeroina.
Ei muuta sinänsä aiheen pointtia, eikä tilastojen suhdetta, mutta tuosta listasta näyttäis puuttuvan Pe 15.10. Ilv-Juk 5-2 ja La 16.10. Äss-Ilv 2-4 (Molemmissa Zherenko).

Pleijareihin mennessä tää jälkimmäisten pelien iskukyky pitää kyllä kuntoon saada, jos niinkuin pärjätä aikoo. Siellä voi hyvin joutua vetämään järjettömiä 4 peliä 5 päivään settiä, kun tätä ottelukalenteria ruvetaan tiivistään...
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
listasta näyttäis puuttuvan Pe 15.10. Ilv-Juk 5-2 ja La 16.10. Äss-Ilv 2-4 (Molemmissa Zherenko).
Kiitos tarkkaavaisuudesta. Näinhän tässä aina käy, kun listaa jotain. Korjataanpa tuohon alkuperäiseenkin viestiin.

Hieman kaunistelee Ilveksen tilastoja, mutta ei tosiaan hävitä ilmiötä täysin.

Ainakin nuo Kalpa, Hifk ja Tappara -sulamiset menee täysin pääkopan piikkiin. Takki auki tai sitten vaan jostain syystä tultiin vaan paikalle.
Olihan varsinkin syksy sillä tavalla poikkeuksellinen, että oli paljon tavallista runkosarjapeliä merkityksellisempiä suuren tunnelatauksen otteluita, joissa on varmasti haasteita pitää ajatukset tekemisessä. Sillä ei kuitenkaan voi selittää täysin ilmiötä ja varsinkaan sitä, että lääkeitä ei ole löydetty vielä tammikuussakaan.

Pudotuspeleihin mennessä olisi tosiaan tärkeää löytää tasaisuutta otteluiden välillä. Ottelutahti voi olla jo sitäkin ennen tiivis, kun korona laittaa kalenteria koko ajan uusiksi.
 
Viimeksi muokattu:

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sens
Mielestäni kyse on latauksesta, ei välttämättä asennevammasta tai fysiikasta. Toki mielestäni tähän täytyy kehittää pelitavallista selkänojaa, kun aina ei voi luistin ja mieli olla terävimmillään.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Ei varmaan ihan oikea ketju, mutta jotenkin nyt vasta herännyt asiaan, että tässähän on Ilveksellä melkoinen vierasotteluiden kimara käynnissä. 20 ottelun aikana pelataan peräti 15 ottelua vieraissa. Nyt tuosta ryppäästä on takana 12/20. Tämän tammikuun kun tästä selvittäisi ns. kuivin jaloin, niin näyttäisi kyllä melko hyvältä. Sitten tuon runkosarjan viimeisen reilu 1,5kk aikana pelataan peräti 11/16 ottelua kotona. Nuokin viisi jäljellä olevaa vierasottelua sisältää yhden paikallisen. Muuten sijoittuvat siten, että heti helmikuun alkuun lyhyt reissu Hämeenlinnaan, siitä viikon päästä Mikkeliin. Viimeiset kaksi vierasottelua on sitten Jyväskylässä ja Vaasassa runkosarjan viimeisellä viikolla. Tuossa olisi melko pitkä pätkä aikaa laadukkaaseen harjoitteluun ainakin sen osalta, ettei reissussa tarvitse viettää turhaa aikaa.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei varmaan ihan oikea ketju, mutta jotenkin nyt vasta herännyt asiaan, että tässähän on Ilveksellä melkoinen vierasotteluiden kimara käynnissä. 20 ottelun aikana pelataan peräti 15 ottelua vieraissa.

Aika hyvä tuuri siihen nähden, että nyt joudutaan pelaamaan tyhjille katsomoille. Siis sillä edellytyksellä, että katsomoihin ylipäänsä vielä tänä keväänä päästetään yleisöä.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
”Viisikkomme oli repaleinen, emmekä hyökänneet ja puolustaneet samaan suuntaan, samoilla vauhdeilla ja sopivilla välimatkoilla. Se oli ehkä jonkin sortin harhaa, että kuinka paljon pitää tehdä jalalla työtä ja kamppailla, jotta voit käyttää vahvuuksiasi ja tehdä asioita kiekolla. Jumppasimme kiekollista peliä sen kautta, että meidän on tehtävä viiden pelaajan työ ennen kuin saamme kiekon”

Jouko Myrrä avautuu syksyn kiirastulestaan: ”Kun oli epävarmuutta, nukuin muita levollisemmin” – Päävalmentaja kertoo, miksi englantia opetteleva Ilves on kuumempi kuin yli 20 vuoteen Jouko Myrrä avautuu syksyn kiirastulestaan: ”Kun oli epävarmuutta, nukuin muita levollisemmin” – Päävalmentaja kertoo, miksi englantia opetteleva Ilves on kuumempi kuin yli 20 vuoteen
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Samaisesta jutusta:
**
Ilveksen pelitavassa oli syksyn tappioputkessa ja on yhä kaksi rytmiä: nopea ja puolinopea.

”Kun oikea rytmi löytyy ja peli käy, niin silloin lähdemme riistosta kuin hauki rannasta ja kun olemme repaleisia, vaihto on kesken tai on rikkinäinen tilanne, emme hätäile vaan otamme viisi äijää kimppaan”, Myrrä selventää.
**

"päätöntä koohotusta", "ei pelitapaa lainkaan", "Myrrä ulos" ja mitä näitä ny oli
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Samaisesta jutusta:
**
Ilveksen pelitavassa oli syksyn tappioputkessa ja on yhä kaksi rytmiä: nopea ja puolinopea.

”Kun oikea rytmi löytyy ja peli käy, niin silloin lähdemme riistosta kuin hauki rannasta ja kun olemme repaleisia, vaihto on kesken tai on rikkinäinen tilanne, emme hätäile vaan otamme viisi äijää kimppaan”, Myrrä selventää.
**

"päätöntä koohotusta", "ei pelitapaa lainkaan", "Myrrä ulos" ja mitä näitä ny oli

Alkusyksyn viisikon repaleisuus näkyi siten, että syöttötarjontaa ei ollut ja hyökkäykset olivat yksinyrittämistä. Pelitapa oli varmaankin paperilla olemassa, mutta sen toteutuksessa ei onnistuttu. Mainittua puolinopeaa (eli hidastamista viisikon kasaamiseksi) ei käytetty kuten tällä hetkellä, vaan puskettiin alivoimaisena silloinkin, kun se ei ollut järkevää (esim. pakkien hakiessa vaihtoa). Tämän seurauksena myös vastustajan riiston jälkeen viisikko oli puolustuksessa hajallaan.

Tehdyt pienet säädöt (joko pelitapaan tai sen harjoittelun kautta pelaajien toimintaan) näyttävät onnistuneen 5-5-pelaamisen osalta hyökkäyssuuntaan. Puolustuspelissä on vielä paljon tekemistä niin tasakentällisin kuin alivoimaisena.

Sillä, johtuivatko syksyn ongelmat taktisen suunnittelun vai toimeenpanokyvyn puutteista, ei ole oikeastaan merkitystä. Oleellista on, että muutos on saatu aikaan.

Arvostan sitä, että muutos on kyetty tekemään niillä rakennuspalikoilla, joita on ollut käytössä. Perinteinen Ilves-ratkaisu olisi ollut vaihtaa valmentaja, ostaa jotain arpapelaajia ja hakea muutosta sen kautta (toki Mašin hankittiin lokakuun puolivälissä). Tulos olisi todennäköisesti ollut se, ettei mikään muu olisi muuttunut kuin se, että Odenin ym. läpimurto olisi jäänyt näkemättä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Alkukauden ongelma mun mielestä oli siinä, että pelitilanteiden lukeminen oli huonoa.. tai siis se, että viisikon pelaajat tulkitsi pelitilanteen erilailla toisistaan, jolloin viisikko repeili ja varsinkin ylöspäin ajatukset ei toiminu lainkaan.

Ilmeisesti valmennus sai opetettua pelitilanneluvun yhtenäiseksi ja alko syötöt napsuun ja käännöistä lähdetiin samaan suuntaan.

Toki tuo viivelähtö loisti poissaolollaan tosiaan kokonaan, mutta koska se oli tuotu mukaan jo viimekauden kevätpuolella ja valmennus oli sama, odotin sen sinne ilmestyvät, ja niinhän se teki.

Jo viimekaudella pelattiin samanmoista peliä, mutta änärimiesten lähdon jälkeen pelaajamateriaali ei oikein soveltunut tähän. Oli liian monta jalalla heikompaa pelaajaa, että viisikot ois kyenny tän kauden tapaseen luistelupeliin.


Ei silti, ongelmia on, enkä ole ihan vakuuttunut voidaanko neljällä hyökätä pelijareissa ilman että se kostaantuu.
Mannerin Kärpät pelas vähän samantyylisesti pelipaikattomuutta, jossa puolustaja nousi hyökkäyksen tueksi, mutta Manner luopu sitten jostain syystä tästä pleijareissa. En niin tarkkaan tuolloin seurannu Kärppien pelejä, että tietäsin miksi, mutta joku suunnitelma Myrrä/Ojanen kaksikollakin tarttee olla pleijareiden varalta. Ettei käy Pietilän Sakelle kasarin lopussa, kun jäätiin täysin aseettomaksi huippuhyökkäyspelin kanssa, kun Jyppi ja Lukko pisti ovet kiinni
 

vilho

Jäsen
Dufvan joukoilta (jälleen) taktisesti loistava peli, jossa Ilves riisuttiin aseista totaalisesti. Sport pyöritti pitkiä hyökkäyksiä laitojen lähellä eikä edes pyrkinyt väkisin maalipaikoille ja näin Ilves-viisikko saatiin väsytettyä & suorahyökkäyspeli tyrähdytettyä. Etenkin nuorempi kaarti oli nesteessä kaksinkamppailuissa sekä omissa että hyökkäyspäässä, kuvaavasti Konnan kenttä olikin lähestulkoon ainoa joka sai pelin pyörimään edes hetkellisesti hyökkäyspäässä. Ja kas kummaa, siitä laidoilta löytyikin Anttila & Mieho, joilta vääntövoimaa löytyy.

Toki jonain toisena päivänä peli olisi voinut olla toisenlainen, jos pelin alussa olisi oltu taas hereillä, syötöt olisi napsuneet lapaan, Masinin maila ei olisi katkennut, kaksinkamppailuhalukkuus olisi ollut tapissa alusta lähtien jne jne jne, mutta ei tämä ollut ensimmäinen ja tuskin viimeinenkään tällainen peli tällä kaudella. Jotain konsteja pitäisi keksiä pelien kääntämiseen. Yksi olisi toki toimiva ja tuottava ylivoima, jonka avulla olisi mahdollista roikkua pisteissä kiinni tällaisissakin peleissä.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän Ilves tulee kaatumaan pudotuspeleissä valmennukseen jos johonkin. On niin runkosarjajoukkue kuin olla voi. Keksitäänkö mitään lääkkeitä/variaatioita pudotuspeleissä ja saadaanko mitään aikaan? Tylsyttääkö vastustaja Ilveksen nopeuden, joten jäljelle ei jää mitään?
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Jos nyt vaikka saadaan taas ketjut toimiviksi ja kokoonpano vakiinnutettua, että siinä pelissä olisi jotain järkeä ja pelaajat (uudetkin) osaavat toteuttaa pelitapaa niin katsotaan sitten niitä pleijareita.

Toki nyt on taas helppo osoittaa Myrrän olevan surkea valmentaja kun sattui tällainen peli osumaan kohdalle ja jätetään tilannetaju nurkkaan arvioinnissa.
 

vilho

Jäsen
Pointti oli se, että Dufvan jengiä vastaan on oltu aiemminkin köysissä. Myös ehjällä kokoonpanolla. Aina ei voi mennä heikon oman suorituksen taakse. Ja jos Dufva keksii keinot saada Ilves köysiin, sen tekee muutkin. Otteluketjussa oli hyvää keskustelua tämän aiheen tiimoilta.
 

Creeper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän Ilves tulee kaatumaan pudotuspeleissä valmennukseen jos johonkin. On niin runkosarjajoukkue kuin olla voi. Keksitäänkö mitään lääkkeitä/variaatioita pudotuspeleissä ja saadaanko mitään aikaan? Tylsyttääkö vastustaja Ilveksen nopeuden, joten jäljelle ei jää mitään?
Kyllä Jokella ässä hihassa on.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Koskahan tuo Tampereen toinen seura keksii tavan pelata Ilvestä vastaan? Ei ole kolmeen(?) vuoteen näkyny minkäänlaista edistystä asiassa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nyt vois jo yrittää tehdä tuolle ylivoimalle jotain. Jos ei muuta niin ainakin Konna pois siitä. Jatkuvia harhasyöttöjä ja liian hidasta kiekon liikuttamista. Ai niin, voishan ylivoimaan harkita vaikka jotain maalintekijääkin.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt vois jo yrittää tehdä tuolle ylivoimalle jotain. Jos ei muuta niin ainakin Konna pois siitä. Jatkuvia harhasyöttöjä ja liian hidasta kiekon liikuttamista. Ai niin, voishan ylivoimaan harkita vaikka jotain maalintekijääkin.
Joo, tuo tämäniltainen ykkösylivoimakoostumus oli kyllä varsinainen järjen riemuvoitto. Pelkkiä pelintekijöitä ja yksi maskimies (Mieho). Konna on ollut ylivoimalla huono koko kauden, ei niin mitään järkeä laittaa samaan ylivoimaan Suomen kanssa. Baptiste tuohon Konnan paikalle, niin olisi ehkä verkko heilunutkin tänään.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Hyvää harjoitusta Playoffsien varalle, koska tuollaisia pelit tulevat suurelta osin olemaan. Tiukkoja, vähämaalisia puolustuspelejä. Ilveksen neppailukiekko ja ylenpalttiset namuttelut katkaisevat kauden nopeasti ja suoraviivaiset joukkueet hyvällä maalivahdilla tulevat olemaan vahvoilla.

Naurettavaa touhua että 0-2 tappiolla siellä ylivoimalla namutellaan 3 kertaa puolelta toiselle kun on mahdollisuus laukoa puolityhjään maaliin. Myrrältä myös todella typerä veto kokeilla Nallia Suomen ja Mäntykiven kanssa vaikka Oden on siihen istunut kuin nenä päähän. Nyt enemmän tai vähemmän kaikki tuon ketjun hyökkäykset ensimmäisessä erässä kuihtuivat Nallin lapaan.
 

Takapiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Miksi se oli tänään Konna joka oli huono ylivoimalla? Sai neliön läpi poikittaissyötön ainakin 3 kertaa, mutta eihän Suomi noista osaa laukoa. Innala olisi kerhossa varmaan 2 maalia tehnyt noista ja Konna olisi maestro nro1.
Kuvastaa oikeastaan koko kauden ylivoimaa. Meillä ei ole ollenkaan osaavaa poikittaissyötöstä laukovaa pelaajaa.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Joo, tuo tämäniltainen ykkösylivoimakoostumus oli kyllä varsinainen järjen riemuvoitto. Pelkkiä pelintekijöitä ja yksi maskimies (Mieho). Konna on ollut ylivoimalla huono koko kauden, ei niin mitään järkeä laittaa samaan ylivoimaan Suomen kanssa. Baptiste tuohon Konnan paikalle, niin olisi ehkä verkko heilunutkin tänään.

Olihan Bapilla useakin tontti pelissä, ei heilunut. Koko joukkue oli ihan kipsissä maalipaikoissa..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös