Valioliiga 2019–2020 – jatkuuko Cityn mestaruusputki?

  • 95 246
  • 695

Barney

Jäsen
Nyt aletaan jo olemaan sen verran lähellä maailman kauneimman jalkapallosarjan uuden sarjakauden alkua, että voidaan käydä laskemaan jo päiviä siihen, kun kausi potkaistaan käyntiin. Ellei uuden kauden alkaminen ole ihan täysin sekoittanut päätäni, niin kauden alkuun on enää yhdeksän yötä aikaa. Viime kausi päättyi jälleen Manchester Cityn mestaruusjuhliin ja sarjataulukko näytti kauden päätteeksi kokonaisuudessaan tältä:

1. Manchester City - 98
2. Liverpool – 97
3. Chelsea – 72
4. Tottenham Hotspur – 71
5. Arsenal – 70
6. Manchester United – 66
7. Wolverhampton Wanderers – 57
8. Everton – 54
9. Leicester City – 52
10. West Ham United – 52
11. Watford – 50
12. Crystal Palace – 49
13. Newcastle United – 45
14. Bournemouth – 45
15. Burnley – 40
16. Southampton – 39
17. Brighton & Hove Albion – 36
18. Cardiff City – 34
19. Fulham – 26
20. Huddersfield Town – 16


Putoajien joukossa olivat siis Cardiff, Fulham sekä Huddersfield ja rehellisyyden nimissä en jää kyllä kaipaamaan ketään heistä. Nousijajoukkueet vaikuttavat ainakin vielä ennen kauden alkua huomattavasti mielenkiintoisimmilta, kun Valioliigan nousivat tulevaksi kaudeksi Teemu Pukin tähdittämä Norwich, yli 150 miljoonaa dollaria kesällä kuluttanut Aston Villa sekä erittäin perinteikäs Sheffield United.

Pep Guardiolan Manchester City on voittanut nyt jo kaksi mestaruutta putkeen ja se lähtee tulevaankin kauteen selvänä mestarisuosikkina. Jurgen Kloppin Liverpool haastoi viime kaudella Citya todella hyvin ja he ovatkin todennäköisesti ensi kaudella ainut joukkue, joka voi uhata Cityn kolmatta perättäistä mestaruutta. Liverpoolilla on kuitenkin selkeitä puutteita joukkueessaan, joita se ei ole ainakaan vielä tämän kesän aikana onnistunut korjaamaan. Cityn paketti vaikuttaa kokonaisuutena selvästi parhaalta.

Näiden takana ovat sitten nämä loput "kuudesta suuresta". Spursin tilanne näyttää tällä hetkellä ehkä parhaalta, mutta en näe oikein heilläkään paukkuja mestaruustaistoon. Arsenalin hyökkäyskalusto on kovaa luokkaa, mutta tuo heidän puolustuksensa pitää heidät kaukana mestaruustaistosta. Manchester Unitedilla on muutama selkeä ongelmakohta joukkueessaan, eivätkä he ole onnistuneet paikkaamaan niitä ainakaan vielä. Chelsean kokoonpano on aika keskinkertainen ja siirtokielto ei auta heitä yhtään.

Suomalaisvinkkelistä lisää mielenkiintoa kauteen tuo Teemu Pukki. Pukki teki todella tuhoisaa jälkeä viime kaudella Norwichissa ja maajoukkueen pelejä seuranneet tietävät, että maaliverkko on soinut Pukin toimesta myös Suomen paidassa aika tiuhaan tahtiin. Toivottavasti sama tahti jatkuu myös Valioliigassa.

Jakaisin tässä kohtaa joukkueet koreittain näin:

1. kori - taistelevat mestaruudesta:
Manchester City
Liverpool

2. kori - lähes varma top-4 joukkue:
Spurs

3. kori - taistelevat top-4 sijoituksesta:
Arsenal
Manchester United
Chelsea

4. kori - haastavat top-4 sijoituksesta:
Wolves
Everton
Leicester
West Ham

5. kori - keskikasti:
Watford
Crystal Palace
Burnley
Bournemouth

6. kori - putoamistaistelussa mukana olevat:
Sheffield United
Norwich
Brighton
Aston Villa
Southampton
Newcastle

Avauskierros näyttää tältä:

9.8.2019

Liverpool - Norwich

10.8.2019

West Ham - Manchester City
Bournemouth - Sheffield United
Burnley - Southampton
Crystal Palace - Everton
Watford - Brighton
Spurs - Aston Villa

11.8.2019

Leicester - Wolves
Newcastle - Arsenal
Manchester United - Chelsea

Alkaispa jo.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Kiitos @Barney avauksesta jota toivoin.

Viime kauden jälkeen on aika mahdotonta nostaa mestarisuosikiksi muita kuin nuo kaksi, mutta toisaalta mieleen hiipii ajatus, milloin tulee se inhimillinen notkahdus kuten Leicesterin mestaruuskaudella? Ei se todennäköistä ole, mutta ennen kauden alkua kaikki on mahdollista. Itse veikkaan että mestaruuden viekin ensi kaudella joku muu kuin City tai Liverpool.

Valioliigan seurat on aika hyvin jo edustettu omilla ketjuilla, mutta Arsenal on sellainen josta vähemmän tulee kirjoiteltua ja jos Pepen siirto toteutuu, tulee Arsenal olemaan yksi liigan mielenkiintoisimpia joukkueita. Hyökkäys on jo ennestään kova ja Pepe ja Ceballos ovat potentiaalisia tulevia supertähtiä ja tähän kun yhdistetään vielä lähes koominen puolustus niin viihdettä lienee luvassa.

Kolme seurattavaa asiaa tällä kaudella tulee itselle olemaan:
1. Teemu Pukki ja tuleeko yli 10 maalia?
2. Saako Harry Kane palstalaisilta uusia lempinimiä?
3. @mikko6000 ja Newcastlen kurimus.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Hyvä avaus @Barney .

Sen verran mutuilisin, että Spurs ei mielestäni ole "lähes varma top4 joukkue", taistelee paikasta kyllä. Valmentajan kommenttien perusteella kotiasiat ei ole niin kunnossa kuin mitä annetaan ymmärtää.

Wolves nousi viime kaudeksi liigaan ja pelasi loistokauden. Nyt on alkamassa toinen kausi valioliigassa, ja nimenomaan nämä toiset kaudet ovat yleensä olleet erittäin vaikeita tykkikauden nousun jälkeen pelanneille joukkueille. Keskikastiin laittaisin Wolvesin.

Nooh, kohta mennään..
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Sunnuntaina saadaan jo maistiaisia ensi kauden mestaruustaistelusta, kun 2019 FA Community Shield pelataan Wembleyllä. Vastakkain siis City ja Pool. Pool kylvetti eilen Lyonia harjoitusmatsissa 3-1, peluuttaen matsin aikana liki kaikkia pelaajiaan pl. Mane ja pari nuorempaa molaria. Alisson koomaili alussa rankkarin, muuten Lyon ei juuri keskiviivan toisella puolella vieraillut. Järisyttävän laaja materiaali on kyllä käytössä. Siitä ehkä enemmän Poolin omassa ketjussa myöhemmin, mutta pakko mainita 16-vuotias Harvey Elliott. Tuosta jantterista kyllä kuullaan vielä.

Oisko tää nyt Se Kausi Poolille?
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
Mäkin voisin tässä ainakin joistain joukkueista enemmän kirjoitella ennen kauden alkua. Newcastlesta nyt sen verran että jos ei isoja muutoksia tule, niin divari kutsuu. Joitain meikäläisen mielestä mielenkiintoisia pointteja alle lyhyesti:

- Arsenalin kenttätasapaino. Laatua on leveästi hyökkäyksessä varsinkin Pepen saavuttua. Pepen pelivire tietty alkuun kysymysmerkki Ranskan Pleikkari-liigasta Valioliigaan saapuminen voi olla aikamoinen kulttuurishokki. Özil saanee uuden tilaisuuden näyttää arvonsa ja kaiken onnistuttua tuo vaan lisää vaihtoehtoja ja tulivoimaa sinne hyökkäykseen. Puolustus onkin sitten aikamoista huumorikamaa Mustafin johdolla. Luvassa siis (jälleen) uskomatonta ilotulitusta ja hirveää sulamista. Mielenkiintoinen seurattava kuitenkin.

- ManU ja OGS. OGSn näytöt ovat vielä ainakin vain puheiden osalta olleet hyviä. Puhuttu mitä ManU-fanit haluavat kuulla ja haikaillaan vieläkin sinne Sir Alexin aikoihin. Pelkkä pressipallo ja kovakuntoisuus vaan tuo yleensä siihen alkukauteen hyviä tuloksia ja rehellisesti sanoen materiaalin leveyden kanssa näen että hankala ManUn on lopulta top4:sta haastaa kunnolla. Wan Bissaka on loistohankinta ja jos/kun Maguire saapuu, on viime kauden yksi murheenkryyni selätetty, eli pelin avaaminen puolustuksesta. Vieläkin näen että OGS ei vaan riitä nykyhuippujalkapallon absoluuttiselle huipulle.

- Chelsea ja Lampardin debyyttikausi. Harjoitusotteluissa ihan mukavia tuloksia tullut ja ilolla katsellut varsinkin Barkleyn virettä. Lampardin kohdalla isoimpana kompastuskivenä (kuten monella aloittelevalla valmentajalla) näen kuitenkin muuntautumiskyvyn. Eli mitä sitten kun vastustajat pääsevät kiinni nykytaktiikasta ja rooleista jne. Top6 kuitenkin haarukassa mikä ihan riittävä tulos siirtobanneineen jne.

- Mitä Pool tekee? Klopp muutti hiukan taktiikkaansa viime kaudella ja tulokset olivat noh, helvetin hyviä. Nyt kun vahvistuksia ei ole kuulunut, miten mennään tämän kauden kanssa. Champpari-voittajana edessä on hirveä urakka pelien kanssa ja moni avainpelaaja on vielä pelannut (taas) pitkälle kesään maajoukkueiden mukana. Miten tuttu on Poolin pelityyli tällä kaudella ja miten rasitus saadaan jaettua fiksusti. Klopp tosin huippuvalmentaja, joten mitään mahalaskua ei ole tulossa. Myös peli-ilme ja materiaali on kaukana haastajista, ei tosin Man Cityn kyytiin riitä tälläkään kaudella.

- Cityn juna jatkaa puksuttamista ja kolmas peräkkäinen mestaruus on todennäköinen. Yksi "ongelmapaikka" täytetty vuosiksi eteenpäin ja materiaali muutenkin Poolin kanssa omassa kastissaan. Pep ei löysäilyä katso ja peruspelaamisen taso on niin jäätävän kova, että on oikein usko Cityllä olevan haastajia tälle kaudelle, varsinkin kun isosta kuudesta noin neljällä muulla on menossa ns. käymisvaihe.

- Spurs on varmasti omalla kovalla tasollaan Pochin ansiosta. Hankintoja nyt varmasti tarvittaisiin lisää, mutta hyvälle pohjalle on helppo rakentaa. Nyt vain tasaisuutta ja vastuun jakamista plus muutaman pelaajan tason nostamista niin kolmospaikka on hyvin lähellä. Myös mielenkiintoinen seurattava.

- Wolvesin toinen kausi. Pohja ja valmennus kovalla tasolla, mutta yllätysmomentti mennyt. Mielenkiintoisia hankintoja, mutta onko sittenkin materiaali hiukan ohut ensi kaudelle europelien lisärasituksien kanssa?

- Leicester ja haasto top6:seen. Tielemansin hankinta oli helvetin kova veto. Ndidi, Maddison, Tielemans-kolmikko on top4:sen jälkeen kovin keskikenttätrio. Perez hyvä hankinta kärkeen myös. Rodgers on hyvä ja nykyaikainen valmentaja, muutenkin kettulauma todella mielenkiintoinen seurattava ensi kaudella. Ainakin itsellä menee suurennuslasin alle.

Jatketaan myöhemmin muista joukkueista/näistä joukkueista enemmän, mutta pistetään alle samalla oma veikkaus top6:sta, ManUn nosta tuohon kuudenneksi/viidenneksi jos Maguire, Dybala ja/tai Fernandes saadaan maaliin:

1. ManCity
2. Liverpool
3. Tottenham
4. Arsenal
5. Chelsea
6. Leicester
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kiitos ketjusta. Heitän lyhyesti oman veikkauksen kärkipään sijoituksista:

1) Man Utd
2) Man City
3) Tottenham
4) Liverpool
5) Arsenal
6) Chelsea
 
Onko @Lert tuo sitä romanttista lapsenuskoa oman suosikin osalta vai näetkö ihan aidosti Unitedin voittavan mestaruuuden ohi Cityn ja Poolin?
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siitä ehkä enemmän Poolin omassa ketjussa myöhemmin, mutta pakko mainita 16-vuotias Harvey Elliott. Tuosta jantterista kyllä kuullaan vielä.
Toivottavasti Elliott on Robbie Fowlerin, Michael Owenin ja Wayne Rooneyn kaltainen lahjakkuus, josta kuultaisiin lisää jo piakkoin. Tuskin vielä ensi kaudella niinkään, mutta jo kaudella 2020-2021.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Toivottavasti Elliott on Robbie Fowlerin, Michael Owenin ja Wayne Rooneyn kaltainen lahjakkuus, josta kuultaisiin lisää jo piakkoin. Tuskin vielä ensi kaudella niinkään, mutta jo kaudella 2020-2021.
Mulle tuli jollain lailla mieleen Gareth Bale, mutta ehkä se oli vain se nuttura. Hyviä spurtteja kyllä esitti. Peliaikaa toki tiedossa niukalti, kun Salah pelaa samaa paikkaa. Tai ainakin eilen Elliott oli Salahin paikalla lopussa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
Voisinhan minäkin veikata Newcastlea mestariksi, mutta silloin voisi olettaa että perustelee tuon mielipiteen. Jos nyt joku oikeasti näkee ManUn haastavan mestaruudesta ensi kaudella, niin mielellään sitä vaikka lukisi niitä perusteluja.
 

Barney

Jäsen
Mulle tuli jollain lailla mieleen Gareth Bale, mutta ehkä se oli vain se nuttura.
Elliottista voi siis kaavailla tulevaa ammattigolffaria.
 

Barney

Jäsen
Sen verran mutuilisin, että Spurs ei mielestäni ole "lähes varma top4 joukkue", taistelee paikasta kyllä. Valmentajan kommenttien perusteella kotiasiat ei ole niin kunnossa kuin mitä annetaan ymmärtää.
En itsekään näe Spursin tilannetta mitenkään erityisen valoisana, mutta heidän onnekseen Unitedin, Chelsean ja Arsenalin tilanne näyttää vielä surkeammalta. Tuskinpa Spursilla mitään saumaa mestaruustaisteluun on, mutta heillä on kuitenkin paketti kokonaisuudessaan selvästi paremmin kasassa kuin tuolla takana olevalla kolmikolla. Arsenalin toppariosasto ei ole edes Valioliigan keskikastia, Unitedin toppariosasto sekä keskikenttä ovat surkeita ja Chelsean kokoonpano näyttää ihan joltain Evertonilta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En itsekään näe Spursin tilannetta mitenkään erityisen valoisana, mutta heidän onnekseen Unitedin, Chelsean ja Arsenalin tilanne näyttää vielä surkeammalta. Tuskinpa Spursilla mitään saumaa mestaruustaisteluun on, mutta heillä on kuitenkin paketti kokonaisuudessaan selvästi paremmin kasassa kuin tuolla takana olevalla kolmikolla. Arsenalin toppariosasto ei ole edes Valioliigan keskikastia, Unitedin toppariosasto sekä keskikenttä ovat surkeita ja Chelsean kokoonpano näyttää ihan joltain Evertonilta.
Tottenham on tosiaan selkeähkö suosikki kolmanneksi tällä hetkellä. Teoreettinen sauma mestaruuteenkin, mutta edellyttää, että sekä Pool ja City tulevat ainakin kymmenen pistettä alaspäin viime kaudesta. Seuraava kolmikko näiden takana on lähempänä Leicesteriä, Wolvesia ja Evertonia kuin kärkikaksikkoa. Ei ole niin selkeää kärkikuusikkoa tälle kaudelle, vaan noilla keskikastin haastajilla on saumansa.
 
Chelsean kokoonpano näyttää ihan joltain Evertonilta.

Auts! Toi on kyllä paha, vaikkakin (olematon) totuuden siemen siinä on. Itse veikkaan Chelseaa neljän joukkoon. Luotetaan siihen, että Lampard saa myytyä filosofiansa nopeasti ja joukkue on edellisvuosia yhtenäisempi kun se suuri yksinäinen tähti on poissa. Lisäksi nuoret lupaavat kehittyvät edelleen kohti Euroopan huippua ja sen suuren yksinäisen korvaajaksi hankittu on tuleva suuri (mutta ei yksinäinen). Viitaten tietysti Pulisiciin.

Mitään jakoa Citya tai Poolia vastaan ei pitäisi olla, mutta kunpa edes toinen isoista paikalliskilpailijoista pysyisi takana. Unitedin lasken taulukkoon alapuolelle joka tapauksessa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Voisinhan minäkin veikata Newcastlea mestariksi, mutta silloin voisi olettaa että perustelee tuon mielipiteen. Jos nyt joku oikeasti näkee ManUn haastavan mestaruudesta ensi kaudella, niin mielellään sitä vaikka lukisi niitä perusteluja.
Paljon riippuu siitä tuleeko Maguire ja Fernandes. Jos DDG palaa omalle tasolleen ja Maguire tulee niin puolustus kestää vertailun Cityyn ja Liverpooliin. Wan-Bissakan tulon myötä laitapakit ovat jo nyt liigan eliittiä.

Harkkapeleillä ei ole isoa merkitystä mutta niissä omiin on mennyt vain yksi maali, mikä nyt on ihan posiitivinen merkki. Joukkue on jopa prässännyt mutta eri juttu on jaksaako koko kauden?

Keskikenttäkin olisi jo varsin laadukas jos Fernandes tulee, lisäksi Unitedilla ei ole UCL-pelejä mikä keventää rasitusta. Paljon viisaampia ollaan kun siirtoikkuna on sulkeutunut.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
lisäksi Unitedilla ei ole UCL-pelejä mikä keventää rasitusta. Paljon viisaampia ollaan kun siirtoikkuna on sulkeutunut.
Eikö torstai-liiga rasita ollenkaan?

Mestaruus menee Citylle pomminvarmasti, koska siirtopolitiikan perusteella Liverpool on jo luovuttanut.
Mediassa puhutaan Tottenhamin kulissien takaisista ongelmista, mutta kentällä joukkue on vahvistunut ja tulee ilmeisesti vielä vahvistumaan ainakin Lo Celson muodossa. Siksi uskoakseni Tottenham haastaa Liverpoolin tosissaan kakkossijasta.
Loppujen suurien järjestystä en kyllä arvata. Niin paljon kysymysmerkkejä on kaikilla.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Itse uskon Cityn puolustavan mestaruuttaan onnistuneesti - ja samalla päästään tasoihin ennätyksen kanssa. Sterlingin suhteen tälle kaudelle on kovat odotukset. Viime kaudella mies pelasi jo hienosti - vaikka paikoitellen toki oli yskähtelyä.

1. City
2. Pool
3. Tottenham
4. Chelsea
5. Arsenal
6. ManU

Erityisellä mielenkiinnolla toki tulen seuraamaan miten Canaries pärjää - toivottavasti kyseessä ei ole ns. ranskalainen visiitti - ja tietenkin miten Pukin otteet riittävät PL-tasolla.

Pitää jossain vaiheessa kirjoitella hieman enemmän omia hajatelmia kauden suhteen.
 

Barney

Jäsen
Millainen on Unitedin ns. ihanneavaus?
Tämän hetken miehistöllä varmaankin:

Rashford
Martial - Lingard - James/Mata
Pogba - McTominay/Matic
Shaw - Smalling/Tuanzebe - Lindelöf - Wan-Bissaka
De Gea

Jos tuohon saadaan nyt vielä Dybala/Fernandes ja Maguire, niin mielestäni Unitedia voi käydä sijoittelemaan jo Spursin kanssa samaan koriin. Se on kuitenkin suuri jos, sillä aika hidasta on ollut toiminta siirtomarkkinoilla tänä kesänä. Noiden hankintojen jälkeen se optimiavaus olisi muodossa:

Rashford
Martial - Dybala/Fernandes - Lingard
Pogba - McTominay/Matic
Shaw - Maguire - Lindelöf - Wan-Bissaka
De Gea
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Eikö torstai-liiga rasita ollenkaan?

Mestaruus menee Citylle pomminvarmasti, koska siirtopolitiikan perusteella Liverpool on jo luovuttanut.
Mediassa puhutaan Tottenhamin kulissien takaisista ongelmista, mutta kentällä joukkue on vahvistunut ja tulee ilmeisesti vielä vahvistumaan ainakin Lo Celson muodossa. Siksi uskoakseni Tottenham haastaa Liverpoolin tosissaan kakkossijasta.
Loppujen suurien järjestystä en kyllä arvata. Niin paljon kysymysmerkkejä on kaikilla.
OGS on sanonut peluuttavansa junnuja näissä peleissä eli vedetään varmaan samalla ideologialla kuin joku Carabao cup, kun taas UCL-peleissä mennään aina ykkösmiehillä.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Jos tuohon saadaan nyt vielä Dybala/Fernandes ja Maguire, niin mielestäni Unitedia voi käydä sijoittelemaan jo Spursin kanssa samaan koriin.

Tämä on mielestäni kovin mielenkiintoista. Tai siis (ilman sarvia ja hampaita, todella) mielestäni Tottenhamia aliarvioidaan usein näissä analyyseissa. (Enkä viittaa nyt siis spesifisti sinuun, @Barney, vaan tekstisi toi mieleeni tämän ajatuksen.)

En ole siis sitä mieltä, että Spurs olisi ilman ihmettä mestaruustaistossa. Ehkä antaisin sille jonkin 5-7% mahdollisuuden.

Mutta tuo, että juuri-mitään-valmentajana-saavuttamaton OGS yhdistettynä viimeisten kausien sekoiluun ja valjussa kokemattomiin Fernandesiin/Dybalaan suhteessa kokeneisiin ja Englannissa itsensä todistaneisiin Pochettinoon ja Spursin runkoon jonka suurin puute on korjattu Ndombelen hankinnalla tuntuu Spursin aliarvioinnilta.

Ts olen itse sitä mieltä, että Spurs on etukäteen paremmassa asemassa kuin uusien, kokemattomien valmentajien kanssa toimivat Utd ja Chelsea ja vahvistunut, muttei vielä ainakaan tärkeimmiltä osin Arsenal.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös