Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Mestiksen sarjajärjestelmä kaudella 2020-21:
  • Runkosarjassa pelataan 14 joukkueen kaksinkertainen sarja (26 ottelua).
  • Lisäksi pelataan kahdessa viiden joukkueen lohkossa kuusinkertainen välisarja ja yhdessä neljän joukkueen lohkossa kahdeksankertainen välisarja.
  • Kokonaisottelumääräksi tulee näin 50 ottelua.
Välisarjalohkot:
A: Koovee, K-Vantaa, K-Espoo, FPS, TUTO Hockey
B: Kiekko-Pojat, Ketterä, Peliitat, SaPKo, KeuPa HT
C: Hermes, IPK, Hokki, RoKi

Välisarjalohkoja pelataan yli joulukuun puolivälin, joten syksylle lienee syytä avata tällainen ketju. Tässä ketjussa käsitellään siis välisarjalohko C:n joukkueiden välisiä voimasuhteita.

(@ The Nikkari - jälleen kopioin loistavan avauksesi lohkon A suhteen)
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hermes

Ykkösmaalivahdin viitta olisi tarjolla Joel Blomqvistille. Ikää vasta 18, mutta on kova lupaus ja varattaneen NHL:ään. Oli viime kaudella A-junnujen liigan paras molari. Vähän sama tausta kuin Justus Annusella, joka ei toissa kaudella vastannut kyllä lainkaan odotuksiin Kokkolassa. Blomqvist ei ole myöskään juuri ollut Hermeksen mukana nyt pre-seasonilla, eli onhan tämä nyt väkisinkin jonkinlainen high risk, high reward -tilanne.

Vilho Heikkisen pitäisi sitten olla se ihan ok backup. Viime kaudella pääsi/joutui vähän yllättäen ykkösvahdin saappaisiin. Ihan ei mun mielestä rahkeet siihen riitä.

Puolustuksesta nostaisin Juuso Ketolan vähintään hyvin lähelle ykköskoria: monipuolinen nuori, joka menee urallaan eteenpäin. Ville Saukolla on myös potentiaalia olla sarjan kärkipakkeja. mutta aika sekava on hänen uransa ollut jo vuosien ajan. Julius Reini ja paluun tekevä Jere Rantala ovat todistaneet olevansa ihan hyvää Mestis-tasoa, todennäköisesti sitä on myös kärppälaina Jaakko Niskala.

Pelaavan kuusikon täydentää Reko Tornberg, joka menee vähintään joukon jatkeena. Tomi Hiekkavirta olisi ollut jopa potentiaalinen ykköspakki, mutta on kuulemma sivussa koko syksyn. Kuusikko on ihan kelvollinen, mutta särkymävaraa ei ole oikeastaan yhdenkään pelaajan vertaa.

Hermeksen hyökkäyksessä on laajuutta ja tasaisuutta, mutta löytyykö sieltä terävää kärkeä? Eetu Paasovaara yllätti viime kaudella, mutta oliko kyseessä vain yksittäinen suonenveto? Takuuvarmoja 30 pinnan miehiä Hermeksestä en ainakaan minä lähtisi kirjoittamaan taululle.

Itse veikkaisin, että lupaavasti tulokaskaudellaan esiintynyt Heikki Harju ja kärppälaina Zdenek Sedlak voisivat olla joukkueen kärkihyökkääjiä. Onnistuessaan jopa ihan pistepörssinkin kärkipäässä. Erik Ahopelto, Jerry Sammalisto ja Oskari Uomala ovat puolestaan melko luotettavia kakkos-kolmoskorin hyökkääjiä, joista ainakin kahdella ensin mainitulla mahdollisuuksia myös yli 30 pinnan kausiin. Uomala puolestaan melko monikäyttöinen.

Alempiin ketjuihin riittää ihan mukavasti kilpailua. Laskeskelin, että lopuista hyökkääjistä löytyy seitsemän sellaista noin 15-20 pinnan vetäjää. Joku näistä nuorista saattaa lisäksi nousta kärkiketjuihinkin.

Valmentaja Jere Härkälä on ekaa kertaa miesten joukkueen puikoissa. Jotkut onnistuu heti, toisilla sen sijaan on vaikeampaa. Härkälälle etuna on se, että monet joukkueen pelaajista on hänelle ennestään tuttuja Porista. Lisäksi ainakin minulla on sellainen kuva, että Kokkolassa ei ihan kamalasti odoteta joukkueelta, eli paineetkaan ei pitäisi olla mitenkään kovat.

Hermeksellä on kelpo runko, mutta myös paljon kysymysmerkkejä. Ykkösvahti? Valmennus? Kärkihyökkääjät? Ei tällä materiaalilla pitäisi mitenkään rämpiä, mutta en kyllä näe ihan kamalan suuria menestysmahdollisuuksiakaan. Tämä lohko on niin tasainen, että sija voi olla ihan yhtä hyvin ykkönen kuin nelonenkin.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
IPK

Iisalmessa on joskus aiemminkin lähdetty aika riskaabelilla maalivahtikaksikolla kauteen ja jouduttu sitten katumaan sitä. Joko tästä ei ole otettu opiksi, tai sitten Henrik Tikkasessa nähdään siellä jotain sellaista, mitä tilastot ei kerro... Lähtökohdat on kuitenkin niin, että Tikkanen ei ole pelannut peliäkään aikuisten sarjoissa ja oli A-junnuissakin korkeintaan keskinkertainen.

Ja kun muut vaihtoehdot on Mestis-tasoa ainoastaan A-junnuissa, niin aika yhden jokerikortin varassa ollaan. Ilmeisesti KalPastakaan ei ole apuja luvassa, eli jos Tikkanen ei onnistu, niin sitten on laitettava verkkoja vesille.

Mutta siihen ne IPK:n kysymysmerkit sitten jäävätkin. Aapo Ahola ja Hugo Gallet olivat viime kaudella Mestiksen parhaimmistoa. Ahola paikannee Saku Kinnusen jättämän tehoaukon. Ville Järvinen, Juho Korhonen ja Roope Laavainen olisivat myös missä tahansa muussakin Mestis-seurassa pelaavassa pakistossa.

Lopuista minuuteista tulee jopa kovaa kisaa. Henry Mäntylä on ok peruspakki ja tuo sopivaa ilkeyttä alakertaan, mutta kyllä Eetu Torpströmin pitäisi saada myös vastuuta. Siinä on jo seitsemän Mestis-tason pakkia. Siihen lisäksi pari reservimiestä, tryoutilla oleva yksi vähintään semipotentiaalinen nuorukainen, ehkä jossain vaiheessa kautta myös joku laina KalPasta? Sanoisin, että Mestikseen on aika mahdotonta koota parempaa puolustusta kuin tämä.

Hyökkäyksessäkin tilanne on oikein hyvä, vaikka materiaali ei yhtä laaja olekaan. Mutta KalPasta taitaa olla tulossa ainakin pari lainamiestä mukaan? SaPKosta ryöstetty Atte Karppinen ja paluun Iisalmeen tekevä Tatu Kokkola olivat joka tapauksessa kovia hankintoja. Ykköskorin miehiä molemmat, vaikka Kokkola ei ihan täydellisesti Joensuussa onnistunutkaan.

Aleksi Hämäläinen pelasi hyvän viime kauden. Nyt hänen pitäisi kyllä sitten vissiin vastata yksistään jo kahta Hämäläistä... Mutta vähintäänkin kelpo kakkoskorin mies, vaikkei ihan viime kauden tasolle yltäisikään. Ville Sippalasta puolestaan jännä nähdä, että pystyykö toistamaan viime kauden yllätyksensä. Mikko Juusola on kanssa vähintään hyvää kakkoskorin tasoa, mutta potentiaalia on jopa sarjan maalikuninkuuteenkin.

Tuossa on jo ykkös- ja kakkosketjujen runko kasassa. Lisäksi Niki Koskinen pelasi viime kaudella lupaavasti ja voi nyt hyvinkin breikata ja Ranskan maajoukkuemies Bastien Maïa on jonkinlainen jokerikortti. Lisäksi löytyy sitten hyvää kolmosketjutasoa olevat luotettavat Janne Katosalmi ja Pasi Kouvalainen.

Valmentaja Niko Härkönen aloittaa toisen kautensa Iisalmessa. Vaikka viime kaudella ei pudotuspelejä pelattukaan, niin jo pelkän runkosarjan perusteella hänet voinee nimetä IPK:n Mestis-historian menestykseikkäämäksi valmentajaksi...

Summa summarum: erinomainen puolustus, eikä menestyksen pitäisi jäädä kiinni hyökkäyksestä tai valmennuksestakaan. Toisin sanoen: katseet kohdistuvat nyt nuoreen Tikkaseen! Jos maalivahtipeli onnistuu edes kohtuullisesti, niin IPK lienee todennäköisin lohkovoittaja. KalPa-yhteistyökin pitäisi olla ainoastaan positiivinen asia. Mutta tasaista minä tosiaan tästä lohkosta odottelen, joten ihan kaikki on mahdollista IPK:nkin osalta.
 
Viimeksi muokattu:
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hokki

Maalilla Tuomas Tolonen on melkoinen downgrade verrattuna Teemu Seppäseen, mutta kyllähän Tolonenkin vähintään kohtuullinen Mestis-tason molari on. Ja ainakin alkaa jo olla koko sarjan kokeneinta kalustoa. Juho Järvisen en usko montaa peliä pelaavan, eli jos Toloselle käy jotain, niin lainavahdin metsästys alkaa saman tien.

Risto Mattila todisti viime kaudella, että on edelleen Mestiksen eliittiä. Tosin enpä tiedä, että epäilikö tätä edes kukaan. Samuel Sikstus on mennyt kanss akahden viime kauden aikana hurjasti eteenpäin ja alkaa hänkin olla jo lähellä ykköskorin asemaa. Tämän kaksikon jälkeen taso putoaa kuitenkin jo selvästi.

Ilveksen A-junnuista tullut Daniil Troshin on jostain syystä pelannut harkkapeleissä isossa roolissa ykköskentässä. Ilmeisesti tämä "joku syy" on yksinkertaisesti se, että kovin paljon parempiakaan vaihtoehtoja ei ole. Oskari Kantola ja Juuso Arola ovat kyllä jo todistaneet pystyvänsä pelaamaan Mestiksessä, mutta kumpikaan heistä ei taida olla kuitenkana valmis kovin suureen rooliin. Muilla pakeista selviytyminen Mestiksessä oli viime kaudella vähän siinä ja tässä.

Kajaanissa paukut on joka tapauksessa ihan selvästi ja varmaan myös tietoisesti ladattu hyökkäykseen. Ja mikäpäs siinä, lupailee ainakin näin neutraalille seuraajalle maalirikasta ja mielenkiintoista kautta!

Jarkko Harjula ja Tuomas Komulainen olivat synkän viime kauden valopilkkuja. En epäile yhtään, etteivätkö onnistuisi hyvin myös tulevalla kaudella. Loistavan tulokaskauden Jokipojissa vetänyt Jaakko Kuusisto on hyvä lisä tulosyksikköön. Ranskalainen Mathieu Briand vaikuttaa myös varsin mielenkiintoiselta ja voi olla onnistuessaan hyvinkin kova luu. Sen sijaan mamman italianpata saattaa kutsua houkuttelevasti Riccardo Lacedellia jo alkukauden aikana.

Sampo Paulaharju ja Sportista lainalla oleva Niko Kuiri menevät kivasti kakkoskoriin. 15-20 pisteen hyökkääjiä riittää lisäksi nelosketjunkin tarpeisiin asti, paikkaajiksi jää lisäksi vielä reserviä mm. viime kaudella Mestistä haistelleista pelaajista.

Niko Eronen ei vakuuttanut mitenkään erityisesti viime kaudella KeuPassa, mutta onhan hän nyt kuitenkin ihan oikea valmentaja Jarkko Heikkiseen verrattuna. Lähtökohdatkin on paljon paremmat, mutta valmennuksessa selkeä parannus viime kauteen verrattuna.

Hokki jäi viime kaudella sijalle 12. ja selväksi jumboksi. Perinteisesti pitäisi siis sanoa, että "ainakaan huonommin ei voi nyt mennä". Paitsi että periaatteessa voisi. Nythän voi jäädä sijalle 14. ja selväksi jumboksi :-) Mutta ei tällaista riskiä pitäisi olla. Viime kauteen Hokki lähti hyvin kokemattomalla joukkueella ja jopa ylisuoritti. Nyt normisuorituksenkin pitäisi riittää ainakin jonnekin sarjan alempaan keskikastiin. Toki jos peräpää vuotaa ja samat vastustajat rankaisevat illasta toiseen, niin voihan sitä syksystä synkkäkin tulla.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
RoKi

Enpä ole aiempina vuosina paljon päässyt Rovaniemen ylpeyttä kehumaan. Mutta nyt kehutaan. Aloitetana kuitenkin tämän lohkon toistuvalla teemalla, eli maalivahtien arvoituksellisuudella. Koskan onhan kanukkivahti Aidan Pelino nyt ihan täysi arpa: ekaa kertaa Euroopassa ja miesten sarjoissa ylipäätään. Voi olla ihan ylikylän ukko, mutta ihan yhtä hyvin saatetaan lähettää paluupostilla kotiin jo kymmenen matsin jälkeen.

ja samat sanat kuin IPK:n ja Hokinkin osalta: kaikki on ykkösvahdin varassa. Tommi Ronkainen pelasi viime kaudella muutamat matsinsa kelvollisesti, mutta en usko hänen olevan vielä valmis edes kunnolliseksi tuuraajaksi. Lainamiestä siis huhuillaan, jos Pelino pettää.

Puolustuksessa kysymysmerkki on korkeintaan siinä, että miten kaikki nämä jätkät saadaan mahdutettua järkevästi kokoonpanoon? Sebastian Moberg oli molempina Mestis-kausinaan sarjan parhaimmistoa, etenkin hyökkäyssuuntaan. Japanista palannut kokenut Henri Joki-Erkkilä stunttaa sitten tarvittaessa ykköspakkina.

Ville Väinölä veti tosi vahvan kauden viime vuonna ja Kasperi Torikkakin pelasi lupaavan kaudenpuolikkaan. Eetu Pylkkänen on kelpo pelaaja kuusikkoon ja vikasta paikasta kisaa kolme kohtuullisen tasavahvaa pelaajaa.

Saletteja ykköskorin hyökkääjiä ei joukkueessa ole kuin Kasper Elo, mutta potentiaalisia läpimurtopelaajia ovat ainakin Miro Lehtimäki, Ville Heikkinen, Olli Iisakka ja Rasmus Smedberg. Lisäksi Olli-Matti Järvelä ja Gabin Ville ovat varmoja hyvän tason Mestis-hyökkääjiä.

Näistä saa kasaan jo kaksi hyvää ketjua. Jos amerikkalainen Dixon Bowen ja ranskalainen Robin Colomban osoittautuvat myös pelimiehiksi, niin pisteille pystyviä ketjuja on jopa kolme. Nelosketjuun on heittää muutama luotettava duunariosaston pelaaja, mutta kovin paljon reserviä ei RoKilla kuitenkaan ole.

Valmentaja Santeri Immosta en pidä minään maailmanluokan nerona, mutta kohtalaisesti on kuitenkin resurssit huomioiden pärjännyt RoKissa. Ja on laskettava jo sarjan konkarivalmentajien joukkoon, onhan hänellä siis nyt jo kolmas kausi alkamassa.

Peruspaketti RoKilla on niin hyvä, että pystyy kyllä taistelemaan voitosta kaikissa syksyn matseissa. Maalivahtipeli ja se, kuinka moni läimurron kynnyksellä olevista hyökkääjistä onnistuu, ratkaisevat sitten tasaisessa lohkossa sen, kisaako RoKi lohkovoitosta vai jumbosijan välttämisestä.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Arvioita (0-10)

Maalivahdit:
Hermes 5½
RoKi 4½
Hokki 4
IPK 2

Puolustus:
IPK 10-
RoKi 7½
Hermes 4½
Hokki 4+

Hyökkäys:
Hokki 7
IPK 7-
Hermes 6½
RoKi 5½

Valmennus:
IPK 7+
Hokki 6½
RoKi 5½
Hermes 4-

Keskiarvot:
IPK 6,4
RoKi 5,8
Hokki 5,4
Hermes 5,1
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Loistavaa settiä taas kerran Evertonilta. Karjalaisen tulo nostanee Hokin maalivahtipisteitä jonkin verran?
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

Knap

Jäsen
Karjalainen - Tolonen ennakkoon Mestiksen 1/2 paras mokkekaksikko. Todettiinkohan Hokissa ettei Tolonen riitä ykköseksi, vai olikohan alkuperäinen suunitelma seurata mokkemarkkinointia loppuun asti?

@Everton arviot kyllä aika tyhjentävät. Nään asian aika samallalailla. Ehkä eniten kummastelen, että Hermes kivunnut aika lähelle Hokkia, vaikka pidän Viitostien seuroja kyllä
tämän lohkon kärkikaksikkona. RoKin puolesta pelottaa tuo valmennus. Immosen RoKi on näyttänyt niin sekavalta ryhmältä viime kausina, että nyt on viimeinen mahdollisuus. Ainakaan jätkistä kentälle se ei tule jäämään kiinni.

Mutta mukavaa, että C-lohkon joukkueet on saaneet näin hyviä ja mielenkiintosia joukkueita. Ei enää vituta ajatus 8 kertaa RoKista niin paljoa, kun siellä on muitakin kun järvelöitä ja pietilöitä.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Loistavaa settiä taas kerran Evertonilta. Karjalaisen tulo nostanee Hokin maalivahtipisteitä jonkin verran?
Kyllä näin on.

Vaikka sitä sanotaankin, ettei yksi pääsky kesää tee, niin justiinsa tässä tapauksessa yksittäisellä pelaajahankinnalla on todella iso merkitys. Ainakin näin ennakkospekuloinnin kannalta. Tässä lohkossa maalivahtiosasto oli jonkinlainen arvoitus ihan kaikilla seuroilla. Ei siis tarkoita sitä, että veskarit olisivat huonoja, mutta joko näytöt antamatta tai sitten on vaan oltu yhden kortin varassa.

Nyt Hokki menee heittämällä mv-osastolla kärkeen, ainakin tässä lohkossa. Karjalainen on hyvä ykkösvahti Mestikseen ja Tolonen hyvä kakkosvahti, eli Hokilla pitäisi nyt olla varma laatumies ja luotettava backup. K-Vantaan kaksikon rankkaisin kuitenkin vielä edelle, siitäkin huolimatta, että toinen heistä saattaa kiertää Jokereiden mukana.

Tälle veskariparille jos panisi arvosanaksi ysin, niin sehän tarkoittaa sitä, että Hokin keskiarvoksi tulisi noin 6,7. Pannaankos me siis Hokki jo lohkon ykkössuosikiksi ohi IPK:n?
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kova olisi muutos rankingissa yhdellä miehellä mutta onhan se yksi mies sen tärkeimmän yksittäisen miehen tontilla.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Välisarjamallilla on varmaan omat erikoisvaikutuksensa kaikille, mutta maininnan arvoista voisi olla ainakin se, että RoKin arki muuttuu melkoisesti. Bussikilometrejä, tupla- tai triplapeliputkia ja hotelliöitä tulee tänä syksynä paljon vähemmän kuin normaalisti. Onko sillä vaikutusta?

Toisaalta taas: kaikki vierasjoukkueetkin tulevat nyt Rovaniemelle huomattavasti lyhyemmän matkan kuin normaalisti.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Minkälaista muutosta Joonas Alanne aiheuttaa RoKin hyökkäyksen pisteytykseen? Tässähän lohkossahan tulee mielenkiintoisia nimiä rostereihin juuri ennen sarjan alkua.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minkälaista muutosta Joonas Alanne aiheuttaa RoKin hyökkäyksen pisteytykseen?
Sanoisin, että yksittäisellä hyökkääjähankinnalla ei ole kovin suurta merkitystä kokonaisuuteen, edes silloin kun on oletettavasti kärkipelaaja. RoKilla oli jo ennestään 2-3 kelpo Mestis-ketjua kasassa, joten sikälikään ei mitään järin suurta merkitystä. Taisin jopa vähän ennakoidakin pisteissä Alanteen mahdollista sopimusta.

Täytyy tosin sanoa, etten ihan osaa arvioidakaan mikä on Alanteen taso tämän päivän Mestikseen. Hokissa muistan hänet nopeahkona laitahyökkääjänä, näyttää silloin tehneen 25 pinnaa. Liigassa jäi puolestaan ehkä vähän sellaiseen nurkissapörrääjän rooliin. Olisiko 30-40 pinnaa realismia, vai arvelevatko muut että Alanne on ihan sarjan terävintä pistehuippua ja mätkii 45 pinnaa?
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Täytyy tosin sanoa, etten ihan osaa arvioidakaan mikä on Alanteen taso tämän päivän Mestikseen. Hokissa muistan hänet nopeahkona laitahyökkääjänä, näyttää silloin tehneen 25 pinnaa. Liigassa jäi puolestaan ehkä vähän sellaiseen nurkissapörrääjän rooliin. Olisiko 30-40 pinnaa realismia, vai arvelevatko muut että Alanne on ihan sarjan terävintä pistehuippua ja mätkii 45 pinnaa?
Luulisin, että ei tule mätkimään, mutta toisaalta arvo lieneekin tällä hetkellä vähintään yhtä paljon puolustuksellisessa osaamisessa kuin hyökkäyspelaamisessa. Eli jos on vaikea löytää suuria vahvuuksia, niin tiukassa ovat heikkoudetkin. Tällaisten pelaajien todellista arvoa joukkueelle on paljon vaikeampi arvioida kuin kovimpien pistelinkojen. Mutta yli kahtasataa liigapeliä ei ihan vahingossa pelaa kukaan. Olisin Hokkiinkin kelpuuttanut ihan ehdottomasti.
 
Vastuu ko. taklausten suorittamisesta on näkemykseni mukaan taklaavalla pelaajalla. Jarmo Muukkonen 16.11.09.
Haluan varmistaa, ettet ole roskapostirobotti.

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kantolahan oli tänään Hokin parhaita pelaajia.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Ainoa mikä tässä lohkossa on hahmottunu niin IPK:n vahvuus Nikon johtamana. Peli on kurinalaista ja järkevää kun vrt muihin tiimeihin. Hokilta ja Rokilta odotin enemmän mutta tasaisen sekavaa on ollut nämä ekat koitokset. Hermestä en ole nähny ku koosteissa joten hankala sanoa. Jospa se ens lauantaina hieman avautuisi ku Hermes tulee Rovaniemelle. IPK menee tämän lohkon piikissä ja se kuka saa pelin ekana uomiin on seuraava. Melko pienet erot on tällä hetkellä näillä kolmella.
 
Tampereella ei liigapelissäkään nouse tunnelma ja kannustus sellaisiin atmosfääreihin, mihin se Lappi Areenalla ylsi - Nokian Pyryn kotisivut

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Hermeksen isoimmat ongelmat löytyy omanpään kiekollisesta pelistä. Omasta päästä ei päästä pois kun syötöt on tosi heikkoja ja kiekottomien syöttöpaikkatarjonta on lähinnä seisoskelua "omalla paikalla". Ehkä nää on niitä mitä pikkuhiljaa tulee kuntoon kun opitaan uudet ketjukaverit ja niitten liikkeet.

IPK tulee todennäkösesti olemaan "ylivoimainen ykkönen" tässä lohkossa, vaikka Hermes on hyvin pistäny numeroitten valossa kampoihin. Hokki ja Hermes helppo laittaa yhen pelin otannalla tasoihin. RoKista en sano näkemättä mitään, mutta jos nään Mobergin viimisellä vitosella jäällä niin tiedän että vastustajalla on hyvät mahikset. :)))
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
IPK tulee todennäkösesti olemaan "ylivoimainen ykkönen" tässä lohkossa, vaikka Hermes on hyvin pistäny numeroitten valossa kampoihin.
Tältä se tosiaan vaikuttaa. Lohkovoitolla IPK on jo todella lähellä kotietua pudotuspeleihin.
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Hirveän paljon en ole ehtinyt seurata muiden lohkojen otteluista, mutta nyt seuraamani Hokki-RoKi tuntui erottuvan muista Mestis-peleistä positiivisella tavalla. Pelissä oli tunnetta ja aitoa kunnon fyysistä vääntämistä. Yleisökin tuntui pelissä elävän. Tällaista lisää.
 
Kussa on mun hopotiti?

Knap

Jäsen
Twitterissä tuli vastaan, että RoKi on hävinnyt IPK:lle nyt 17 kertaa putkeen kaikki pelit huomioon ottaen. Voisiko kutsua jo jonkinlaiseksi peikoksi? Uskoisin kyllä, että tuo tällä kaudella katkeaa.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ennakoin, että lohko olisi varsin tasainen ja IPK piirun verran muita edellä.

No, muuten näyttääkin siltä, paitsi että IPK on ollut aika monen piirun verran muita parempi ja kääntänyt ennen kaikkea tiukat pelit kovalla prosentilla itselleen. Maalivahteja pidin pieninä arvoituksina, mutta ainakin toistaiseksi duo Tikkanen-Kettunen on täyttänyt paikkansa. Apuja ei ole oikeastaan tarvittu, Toni Henttonen on kova lisä joukkueeseen, kunhan taas tervehtyy pelikuntoon. Puolustus on ollut odotetun hyvä ja hyökkäyksessä ollut jopa vähän odotettua laajemminkin onnistujia. Bastian Maia kultakypäränä varmaan positiivisin yllättäjä.

HoKin, RoKin ja Hermeksen välille oli vaikea löytää suuria eroja, eikä niitä nyt ihan kamalasti ole ollut kaukalossakaan. Hermes on näistä se, joka ei juurikaan ole vahvistunut sitten ennakkokaavailujen, uutena miehenä kokoonpanoon on tainnut tulla vain Antti Palojärvi. Kärkiyksilöiden puutteesta motkotin, enkä ehkä ollut ihan väärässä. Koko sarjan maalipörssistä eka Hermeksen pelaaja löytyy vasta sijalta 32. Jonkun tuolta tarttisi nousta esille, jotta tiukat pelit saisi käännetyksi. Ja ehkä maalivahdeillakin olisi parannettavaa?

Antti Karjalaisen povasin olevan tärkeä puuttuva palanen menestyvän joukkueen palapelissä, mutta ei se nyt vielä ole riittänyt. Hokin pelaaminen on tainnut olla aika epätasaista, eli taso on vissiin heitellyt jopa otteluiden sisällä? Miro Keskitalo on hyvä lisä pakistoon ja Kristian Kangas toivottavasti tuo kaivattua leveyttä ratkaisijoiden rintamaan. Hokin ei pitänyt tällä kaudella olla enää parin kärkihyökkääjänsä varassa, mutta niin se vain on ollut. Ulkomaalaisista ei ollut kärkipelaajiksi ja esim. Sampo Paulaharju on ollut suorastaan käsittämättömän tehoton. Nyt kuitenkin kolmen voiton putkessa ja näkisin Hokin pelaamisessa eniten potentiaalia lohkon kakkoseksi.

RoKin osakesalkku näytti hyvältä ja salkkuun on sujahti sittemmin vielä Joonas Alannekin. Kehuin jengiä, mutta nostin myös pari kysymysmerkkiä: maalivahdit ja sen, kuinka moni nuorista pelaajista pystyy ottamaan seuraavan stepin urallaan. Venyjiä ei ole juuri ollut, maalivahtiarpa ei tainnut olla voittava, kuten ei muutkaan ulkomaalaishankinnat. Tähän mennessä IPK:lta on tullut tylysti turpiin ja muitten kanssa sitten tapeltu tasaväkisesti: kotona voittoja ja vieraissa tappioita. RoKilla olisi potentiaalia selvästi parempaankin, mutta jotenkin on sellainen fiilis, että syksyn osalta homma jatkuu jokseenkin samanlaisena.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Hyvää analyysiä taas Evertonilta. Tosin Karjalaisesta pientä kommenttia. Karjalainenhan on pelannut tällä kaudella vasta 5 ottelua. Ensin oli puolikuntoinen ja sitten tuli heti joku vaiva joka piti sivussa taas muutaman pelin. Ensimmäiset pari peliä eivät ihmeellisiä olleet, mutta sitten alkoi kulkemaan. Viimeisessä kolmessa pelissä on ollut vähintäänkin niin hyvä mitä haaveiltiin ja on noussut Mestiksen maalivahtien % tilaston kärkeen. Ja ollut takuumiehenä Hokin orastavalle voittoputkelle.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy