Uusi jäähalli!

  • 667 865
  • 3 916

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Uuden hallin täyteen saamiseksi joudutaan oikeasti miettimään konsteja, niin SaiPan kuin muidenkin ko, tiloissa operoivien tahojen kanssa.

Ainut miten se saadaan myytyä loppuun (esim, 5500-7000:lle hengelle) on järjestää siellä Imatran Ajot 2021. Etelä-Karjalassa ei osata järjestää isoja tapahtumia niin että ne olisivat joko, yleisö ystävällisiä tai taloudellisesti kannattavia.

Happoradio, Samuli Edelman tai Irina ei mökkiä täytä ja kovempia staroja voi kuunnella ilmaiseksi kotona Spotifystä. Isoja summia ei eteläkarjalainen lähde omista rahoistaan pääsylipuista maksamaan. Muuotoihan täällä vietettäisiin fiestaa ympäri vuoden, nyt tyydytään kreisibailaamaan Lappeefesteillä. Muut konsertit ja tapahtumat on kuopattu kannattamattomina.

Voihan uudessa hallissa toki järjestää businessfoorumeita, koiranäyttelyitä ja rakennus & kevätmessuja mutta sekään ei ole mikään bisnes kenellekään tapahtumajärjestäjälle.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Niin, lähinnä tarkoitin sitä, että ottaa tiloihinsa esiintymään artisteja, jos kiertueiden tiimoilta ohjelmatoimistot kyselee ja tiedustelee. En minäkään nyt ehdota SaiPan syöksymistä suin päin tapahtumabisnekseen, siis siten, että alkaisivat itse täysin omalla riskillä duunaamaan Kisapuisto 2.0:aan konsertteja. Ei varmaan ihan kamalasti heitä uuden hallin hinnassa, jos kattorakenteet tehdään niin kestäviksi, että sinne voi sen toisenkin lampun kiinnittää halutessaan. Avaintermi tässä siis mitä yritän sanoa on: tilojen vuokraus ja siitä saatavat tulot. Vaikka totta kai, pitäähän tapahtumailtoina sinne hommata viinat ja työntekijät, mutta tämän pitäisi olla leivottuna vuokrahinnan sisään samoin kuin viinan ja ruuan menekki yleisömäärään nähden. Ja olen kyllä myös tietoinen siitä, että Lappeenranta on eri tapahtumien menekin kannalta vähintäänkin haasteellinen alue.

En siis meinaa sitä, että SaiPan organisaatiossa alettaisiin pää märkänä järjestämään keikkoja, että saadaan uudelle hallille käyttöä, vaan sitä, että fasiliteetit olisivat kunnossa, jos joku sinne haluaa sirkuksensa tuoda, samoin kuin tehtäisiin tiettäväksi, että meillä voi järjestää sitä ja tätä, jos kiinnostusta on. Se mitä etelä-karjalainen on lipusta valmis maksamaan on sen ulkoisen tapahtumajärjestäjän puntaroitavissa.

Mutta olet oikeassa siinä, että mietittävää riittää, eikä ihmisten houkutteleminen ole niin helppoa kuin edellä annan ymmärtää. Jos lappeenrantalaiset jäävät himaan ilta ja tapahtuma toisensa jälkeen, niin siinä ei hienot puitteet ja kattoripustukset paljoa auta, kun kiertueet kurvaa kaupungin ohi. Ja onhan niitä festareita, jotka ovat joutuneet lopettamaan: IBBF, Saimaa Open Air, Ysärit..
 
Viimeksi muokattu:

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Happoradio, Samuli Edelman tai Irina ei mökkiä täytä ja kovempia staroja voi kuunnella ilmaiseksi kotona Spotifystä. Isoja summia ei eteläkarjalainen lähde omista rahoistaan pääsylipuista maksamaan. Muuotoihan täällä vietettäisiin fiestaa ympäri vuoden, nyt tyydytään kreisibailaamaan Lappeefesteillä. Muut konsertit ja tapahtumat on kuopattu kannattamattomina.
Eilen Korvenkylän jäähallissa konsertoi Amorphis. Paikalla oli jotain 1300-1500 ihmistä ja myynti oli varmasti kovempaa kuin perus SaiPanpelissä. Leprasta puuttuu kunnon keikkapaikka, ellei Nuijamiehestä ajan kanssa sellainen kehity. Keskustan jääliiteri voisi paikata tätä vajetta. Ei näissä tapahtumissa aina tarvitse olla sitä 3000 ihmistä että ne on kannattavia. Järjestetäänhän Hesan jäähallissakin niitä blackbox keikkoja.
 

juza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPakin järjestää tulevana viikonloppuna Kisapuistossa Meidän Pikkujoulut, johon on myyty yli 1000 80 €:n VIP-pakettia ja satoja peruslippuja. Esiintymässä ovat Steve 'N' Seagulls, Anna Puu ja JVG. Lauantaina on sitten vuorossa samalla teknisellä kattauksella 70-vuotisjuhlagaala.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Kyllä kyllä, on hienoa että tapahtumia ja muuta oheisohjelmaa järjestetään. Ydin on se onko nämä tapahtunat sellaisia, että niistä jää järjestäjälle käteen muutakin kuin tekemisen iloa, ja se voidaanko konsepti monistaa niin että se on mahdollista toteuttaa "samalla" kaavalla illasta toiseen?

Kunnianhimoisia hankkeita tyyliin "linnoituksen samppanja festivaalit" yms on etelä-karjalassa nähty ja tehty. Ainut vaan että ne on kaikki kaatuneet siihen ettei taloudelliset odotukset ole täyttyneet.

Monitoimiareenan kannattavuutta ei liene katettavan samoin kuin Kaupunginteatterin, jossa voi esittää mitä tahansa ohjelmaa mitä vain taiteelliseen mieleen milloinkin juolahtaa, ja veronmaksajat kattavat aiheutuneet tappiot.

Vanhaa hallia ei tietenkään kannata saneerata vain saneeramisen ilosta, mutta näköpiirissäni ei ole yhtään muuta tapahtumaa etelä-karjalassa kuin SaiPan peli, joka vetää saman massan maksavia asiakkaita sisään illasta toiseen.

Talousalueena ollaan haastavassa tilanteessa, eikä Virolahdelle pian avattava Tsar kauppakeskus paranna Lappeenrannan tilannetta yhtään, sinnekään ei hallia ehkä kannata alkaa tehdä koska kaupunkilaisille 60km kotiottelumatka suuntaansa on aivan liian pitkä.

Ikea, Ikano ja Kärkkäisen juna meni jo, ja sieltä Mustolan rampista olisi voinut toisessa taloustilanteessa löytyä Hartwall Areena tyyppiselle hallille vaikkapa paikka, tämä olisi edellyttänyt melkeinpä viisumivapautta ja Viipurilaisen lätkäseuran pelaamista Sm-liiga ssa.

Samalla olisi SaiPa saanut uuden paikallisvastustajan koska Kookoo tai Jukurit eivät oikein pysty paikkaa ainakaan pelillisesti ottamaan. Katseet on onneksi suunnattu jo Lahteen, joka on jo ujuttanut lonkeroitaan Lapuskin suuntaan ottaakseen sekä Yliopiston ja Ammattikorkeakoulun hallintaansa.

Uutta ja hedelmällistä kiekkoyhteistyötä avataan jo Tammikuussa Tallinnassa.

Hyvä niin.
 

Heretic

Jäsen
Suosikkijoukkue
1948
Tämä menee nyt off-topiciksi, kun en oikein omaa tarvittavia resursseja muodostaakseni kunnollista mielipidettä siitä mihin uusi ehompi jäälato olisi syytä pystyyn pakertaa - kunhan nyt johonkin - ja melko pikaisesti vieläpä.
Sen sijaan hämmästelen silmiinpistoa aiheuttaneita pienasiaoita edeltävässä viestissä, kenties lisäinformaation saamiseksi?

Samalla olisi SaiPa saanut uuden paikallisvastustajan koska Kookoo tai Jukurit eivät oikein pysty paikkaa ainakaan pelillisesti ottamaan.

Eipä oikein avaudu tuo. "Pelillisesti" sana (ainakin omassa tulkinnassani) viittaa jopa suoranaiseen ylimielisyyteen jääkiekkoilullisesti - ja siihenkö meillä on muka varaa? Jos siulla on oikeasti napit noin auki, niin sulje niitä nyt ihmeessä, koska ulkonakin kylmenee. Pakkasta luvattu säätiedotteissa.

Katseet on onneksi suunnattu jo Lahteen, joka on jo ujuttanut lonkeroitaan Lapuskin suuntaan ottaakseen sekä Yliopiston ja Ammattikorkeakoulun hallintaansa.

Uutta ja hedelmällistä kiekkoyhteistyötä avataan jo Tammikuussa Tallinnassa.

Hyvä niin.

Tähän tyydyn vain toteamaan, että henk.koht. en pidä lahesta enkä lahelaisuudesta. En missään muodossa. Ja rohkenen epäillä, että tämä asiaintila tuskin tulee koskaan muuttumaan.
Mutta tuosta tammikuisesta case-Tallinnasta puhuen - käsittääkseni SaiPa on pelsuille pelkkä hätävara Tapparan (Leinosen) oltua tyytymätön yhteistyön talodellisiin puoliin... ja tuskinpa noita ottelun tuottoja Meidän Poikienkaan kanssa sen tasapuolisemmin ollaan jakamassa.
Eli enpä osaa tästäkään "hedelmällisyydestä" olla lainkaan vakuuttunut.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kyllä kyllä, on hienoa että tapahtumia ja muuta oheisohjelmaa järjestetään. Ydin on se onko nämä tapahtunat sellaisia, että niistä jää järjestäjälle käteen muutakin kuin tekemisen iloa, ja se voidaanko konsepti monistaa niin että se on mahdollista toteuttaa "samalla" kaavalla illasta toiseen?.
SaiPan pikkujoulut olivat eilen ilmeinen menestys ja JVG:n perässä oltiin tultu aina pääkaupunkiseudulta asti Lappeeseen. Toki JVG on tällä hetkellä ykköskorin artisteja Suomessa ja jos sen tilalle olisi vaihtanut jonkun muun, niin menekki ei ehkä olisi ollut sama, mene ja tiedä. Eikä JVG:tä voi ottaa joka illaksi kansaa villitsemään. Lisätään vielä sekin, että moni alueen yritys suuntasi varmasti tänä vuonna SaiPa-konserttiin pikkujoulujaan viettämään, eli tuossa mitassa ei voitane odottaa illalliskorttien menevän kaupaksi jonain muuna ajankohtana. Uudessa hallissa tilojen tarjoaminen muiden tapahtumajärjestäjien käyttöön ja parit harkiten toteutetut omat yksittäistapahtumat tuskin ovat valtaisa riski, mutta tuovat, uskon niin, lisäroposia kassaan. Eli ehkä se event-puolikin kannattaa ottaa huomioon, kun uutta latoa joskus päästään rakentamaan.

Noihin illalliskortteihin, tai "vip-lippuihin" yleensä sisältyy ruuan ja ohjelman lisäksi alkumalja, pari kaatoa viiniä ja ehkä kahvin kanssa avec. Muut juomiset saa jokainen itse ostaa, tai firmat henkilökunnilleen ja asiakkailleen, mutta talo niitä ei tarjoa.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Hallihanke etenee taas. Rahoitusmallia rakentamaan on valittu SRV ja Sport & Live Vision Oy. Tehtävänä on selvittää rahoitusmahdollisuuksia eri kokonaisuuksille keskustaan ja Kisapuistoon. Lisäksi selvitettävänä on uusiutuvan energian käyttö yhdessä LUT:n kanssa.

Mielestäni hyvä lähestymistapa asiaan. Tuon kokoinen toimija osaa oikeasti kertoa mistä raha saadaan jos saadaan ja kannattaako hanke missään muodossa.

Tämä selvitys tarkoittaa myös aikataulullisesti "hengähdystä" ainakin tämän vuoden ajan. Tavoite on päästä päättämään tänä vuonna, mutta jos ei niin ensi vuonna. Mikäli selvitys lopulta päätyy rahoitusmallin puutteeseen tai kannattamattomuuteen, voidaan varmaan Kisapuiston tekohengitystä ruveta suunnittelemaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ahal

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Aivan. Ja 3-5-8 vuoden päästä sitten taas ollaan täysin samassa tilanteessa, jos tekohengitykseen päädytään. Selvitellään ja katsellaan, tietenkin pitää suunnitella hyvin eikä tehdä suinpäin. Mutta, mielestäni pitäisi kyllä olla jo päivänselvää, että jotain muuta tarvitaan kuin vain näitä tekohengityksiä. Päätöksiä tarvitaan.

JOS täällä halutaan liiga-joukkue pitää, täytyy olla liiga-kelpoiset fasiliteetit. Tällöin on selvää, että uusi tarvitaan jossain vaiheessa ehdottomasti. Näin ollen se uusi pitää nyt vain tehdä tavalla tai toisella, piste. Ratkaisu ja päätös on löydyttävä. Tekohengittely ja kattojen kolailu on rahan lapioimista kankkulan kaivoon eikä voi olla pitkän tähtäimen suunnitelma.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Aivan. Ja 3-5-8 vuoden päästä sitten taas ollaan täysin samassa tilanteessa, jos tekohengitykseen päädytään. Selvitellään ja katsellaan, tietenkin pitää suunnitella hyvin eikä tehdä suinpäin. Mutta, mielestäni pitäisi kyllä olla jo päivänselvää, että jotain muuta tarvitaan kuin vain näitä tekohengityksiä. Päätöksiä tarvitaan.

JOS täällä halutaan liiga-joukkue pitää, täytyy olla liiga-kelpoiset fasiliteetit. Tällöin on selvää, että uusi tarvitaan jossain vaiheessa ehdottomasti. Näin ollen se uusi pitää nyt vain tehdä tavalla tai toisella, piste. Ratkaisu ja päätös on löydyttävä. Tekohengittely ja kattojen kolailu on rahan lapioimista kankkulan kaivoon eikä voi olla pitkän tähtäimen suunnitelma.

Tämän tekohengityksen välttämiseksi varmaan nyt selvitetään ulkoisin voimin, että kuka lystin maksaa. Kaupungilla ei tuohon ole rahaa varsinkaan, kun näyttää tuo sote-puljaus ja epävarmuus vie viimeisetkin liikkumavarat.

Aivan perseestähän tämä tilanne on kaikkien käyttäjien kannalta. Se on aivan totta, että uusi halli tai nykyisen täysi uudistaminen olisi saatava aikaan. Välttävän tai jopa ihan kohtuullisen lopputuloksen saa kyllä rankalla tekohengitykselläkin, mutta se ei onnistu ilman väistötiloja vähintään yhdeksi kaudeksi, se onkin tällä kylällä se hankalampi osuus.
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Se on selvä, ettei SaiPalla ole potentiaalia ylöspäin organisaationa ilman uutta hallia. Miten tämä kääntyykään niin lopputulema on isossa osassa siinä millaista kiekkoa jatkossa täällä pelataan.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Tämän tekohengityksen välttämiseksi varmaan nyt selvitetään ulkoisin voimin, että kuka lystin maksaa. Kaupungilla ei tuohon ole rahaa varsinkaan, kun näyttää tuo sote-puljaus ja epävarmuus vie viimeisetkin liikkumavarat.

Mielenkiintoista tietää paljonkohan tämä maksaa, kun selvitetään, kuka lystin maksaa?
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Sopimuksen hinta on 106000€ alv 0%.

On konsultointi kyllä hienoa bisnestä. Laitetaan reilu satatonnia selvitykseen. Yritys "selvittää" kuka maksaa. Muutaman kuukauden päästä saadaan vastaus "artisti (kaupunki) maksaa". Sitten päädytäänkin säikähtäneenä korjaamaan vanhaa latoa ja unohdetaan tyytyväisinä se, että remontti on vain tekohengitystä. Kolmen - viiden vuoden päästä havahdutaankin sitten taas että "jotain tarttis tehdä" kun nyt housuun lasketut ovatkin talven tullen jäätyneet edellisten sekaan ja halli on nykyistäkin enemmän remontointikunnossa sieltä sun täältä. Kaupungin kassaan ei myöskään ole yllättäen ilmestynyt suoraan käytettäväksi ylimääräistä 50 M€. Ja sama rumba alkaa alusta.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Eikö tuo asenne ole juuri se ongelma julkisella puolella, jota ohjaa kaikkitietävä kansanraati? Kaikki konsultointi on perseestä, vaikka sillä saavutettaisi mitä tahansa tuloksia. Tuon takia ei saada mitään päätöksiä aikaan ja jos saadaan joku niin aika usein menee metsään joltain osin.

Tietenkin SRV pyrkii saamaan tuosta itselleen hankkeen JOS se toteaa, että se on taloudellisesti kannattavaa. Kupatkoot sitten sitä maksajaa jos se ei ole kaupunki. Mielestäni 100 tonnia on pieni hinta siitä, että saadaan erittäin valistunut arvaus hankkeen kannattavuudesta ja mahdollisesti yhteistyökumppanit kasaan kerralla.

Toinen vaihtoehto on kysyä mielipide vaikka estareista ja mennä sillä. Se ei maksa mitään ja on yhtä asiantunteva, kuin valtuuston tai kaupunginhallituksen "mie oon nyt sitä mieltä, että...." vastaus.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
On konsultointi kyllä hienoa bisnestä. Laitetaan reilu satatonnia selvitykseen. Yritys "selvittää" kuka maksaa.
Tampereen kaupunki teetti syksyllä 2010 kansi- ja hallihankkeen selvitystä 6 miljoonalla eurolla, joten aika halvalla tuohon nähden täällä tutkitaan asiaa. Mielestäni tuossa uutisessa on parasta se, että LUT on mukana kehittämässä hankkeen energiatehokkuutta. Tuosta voi mahdollisesti tulla iso etu hallin elinkaarikustannuksiin.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Mielenkiintoista tietää paljonkohan tämä maksaa, kun selvitetään, kuka lystin maksaa?

Sanomattakin kai selvää, että sinä ja minä, veronmaksaja maksaa?

Mutta joo, se on niin suhteellista. Toiset selvittää 6lla miljoonalla, toiset sadalla tonnilla.
Veikkaan et tuloksetkin menee samassa suhteessa. Toki on iso raha pelkkään selvitykseen, mutta jos se estää päättömän "lappeenrantamaisen" toteutuksen niin hyvä. Jos taas käy niin (mikä riski on olemassa) et tuo satatonnia sujahtaa herrojen persiiseen ihan vaan kun vähän kahvitellaan ja kokoustetaan parit kerrat funtsaillen et oiskohan se tehtävä se uus vaiko.. ja noinkohan ne ry... siis venäläiset sen maksaisi jos annettais vaikka vastineeksi imatralta lappeenrantaan kilometrin leveä saimaanranta niille, kaiken sen kanssa mitä se sisältää.

Tokihan kokoustaminen tapahtuis esim. Rauhan kylpylän penthousessa vkonlopun yli 7 ruokalajin välipaloilla höystettynä, turhapuromaisesti -jousikvartetti, 5si miestä-

Äkkiähän siinä yksi touhusatatonnia palaa, ja saadaan tulos joka jo tiedetään ennestään, mutta tulipahan selviteltyä.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
On konsultointi kyllä hienoa bisnestä. Laitetaan reilu satatonnia selvitykseen. Yritys "selvittää" kuka maksaa. Muutaman kuukauden päästä saadaan vastaus "artisti (kaupunki) maksaa". Sitten päädytäänkin säikähtäneenä korjaamaan vanhaa latoa ja unohdetaan tyytyväisinä se, että remontti on vain tekohengitystä. Kolmen - viiden vuoden päästä havahdutaankin sitten taas että "jotain tarttis tehdä" kun nyt housuun lasketut ovatkin talven tullen jäätyneet edellisten sekaan ja halli on nykyistäkin enemmän remontointikunnossa sieltä sun täältä. Kaupungin kassaan ei myöskään ole yllättäen ilmestynyt suoraan käytettäväksi ylimääräistä 50 M€. Ja sama rumba alkaa alusta.

Tämä pitää ottaa muistiin. Veikkaan, Lappeenrannan touhuja tarpeeksi nähneenä, että tämä menee melkein kirjaimelleen näin ajastaan. Ans kattoo. Toki toivomus on harras ettei menisi, vaan kerrankin menisi tälläinen iso asia putkeen.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
No toki pidän todennäköisempänä, että SRV on suostunut tekemään polkuhinnalla selvityksen, jos saa urakan itselleen sen toteutuessa.

Ehkä hinta on juuri tuon vuoksi "matala", mutta sen takia en myöskään pidä tuollaisista tutkimuksista, joissa rakennusfirma on mukana kertomassa omakohtaisia näkemyksiä hinnoista. Mielenkiintoista nähdä tuleeko tarjouskilpailua ja millainen jos tulee.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tässä taitaa nyt taas mennä hiukan puuro ja velli sekaisin. Hankkeeseen on tehty hankesuunnitelma, jossa on kartoitettu mitä tarvitaan ja rajattu sijainti näiden mukaan pariin eri paikkaan. Sen pohjalta tehtiin kustannusarvio jolle etsitään nyt maksajaa. Tässä ei siis tehdä suunnitelmia rakentamisesta, eikä kaupata urakoita.

Toteutukselle ja maksajalle on monia erilaisia mahdollisuuksia. Ihan samalla tavalla SRV tai vaikkapa YIT voisi tulla apajille omalla hankkeellaan, josta myytäisi käyttäjille palveluita kun tila on valmis, nyt vain kysytään neuvoa kokemusta omaavilta tahoilta. Selvityksen tekijöillä on luultavasti aika paljon laajempi näkemys rahan hankkimisesta tällaiseen projektiin, kuin kansanradion äänitorvilla.

Tietysti perinteiseen konsulttityyliin kaikki rahat juodaan ja viimeisenä iltana kirjoitetaan A4 lappu täyttä paskaa. Eikö?
 

Tupaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa ja Saimaan Kurra.
Tuossa pihaa kolaillessa lumesta kävi mielessä, että onkohan tullut kuinka kalliiksi nykyisen hallin katolta lumien poisto tänä talvena? Eikä ainakaan sääennuste lupaa yhtään helpotusta asiaan:) :)
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kevytrakenteisen kaarihallin katto sortui Lappeenrannassa – Pelastuslaitos kehottaa hallien omistajia tarkistamaan kattojen lumitilanteen

Toki kyseessä on "vain" kevytrakenteinen kaarihalli, mutta kovasti varoitellaan, että lunta on tiedossa.

"Pelastuslaitokselle ei ollut tehtävää kohteessa, mutta pelastuslaitos kehottaa kaikkia kevytrakenteisten hallien ja kaarihallien omistajia ja haltijoita tarkistamaan katon lumikuorman ja keventämään sitä tarvittaessa. Loppuviikolle luvatut lumisateet ja raskas nuoskalumi voivat lisätä lumikuorman painoa merkittävästi." - lappeenrannanuutiset
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Kauppalehden mukaan Lappeenrannan kaupunki on jättänyt hakemuksen joukkovelkakirjalainasta (40 M€). Liittyyköhän hallihankkeeseen vai sattuuko muuten vain olemaan kivasti samaa luokkaa summa?
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kauppalehden mukaan Lappeenrannan kaupunki on jättänyt hakemuksen joukkovelkakirjalainasta (40 M€). Liittyyköhän hallihankkeeseen vai sattuuko muuten vain olemaan kivasti samaa luokkaa summa?

En ole ihan perillä joukkovelkakirjalainan käyttötarkoituksista. Mihinköhän sitä käytettäisiin tässä kyseisessä prosessissa? Joku takuu hankkeen puuhamiehille vai mikä? Mitään uutisiahan hankkeesta ei ole nyt tippunut, eikä sen enempää ole tarkempaa suunnittelua luultavasti tehty.

Itse olen tsuumaillut hallia sillä silmällä, että olisiko nykyisen ladon päälle mahdollista tehdä vaiheissa osaksi toista hallia päälle. Tämä mahdollistaisi vanhan purkamisen ja työn vaiheistamisen paremmin. Laajennus tulisi nykyisen asfalttiparkkipaikan tilalle. Tähän saataisiin tukitoiminnot ja päätykatsomo aitioineen ja ravintoloineen. Nykyiset aitiot vapauttaisivat osaksi tilaa käytäville. Ainut tiukka paikka saattaa olla Kaukaan suuntainen peränurkka.

Kysymys kuuluu, onko tämä halvempaa kuin uuden tekeminen? Luultavasti ainakin hiukan. Ihan toimiva iso parkkialue ja muut toiminnot voidaan säästää tässä vaihtoehdossa. Pääsisäänkäynti siirtyisi kaupungin päätyyn, sinne suuntaan josta massa tulee sisään.

Vanhan katon korottamiseen perinteisin menoin kesän aikana en usko vieläkään. Tämä visio voi kuulostaa villille, mutta maailmalla puuhaillaan aika erikoisia projekteja, miksi ei täälläkin voisi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös