Nauttiiko eduskuntaluottamustasi?

 • Kyllä - ei tarvetta vaaleille

  Ääniä: 47 29,4%
 • ei- mutta näillä mennään vaalikausi loppuun

  Ääniä: 58 36,3%
 • ei- uudet vaalit välittömästi

  Ääniä: 55 34,4%

 • Äänestäjiä
  160

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Elikkä mitä mieltä olet? Henk. kohtaisesti alan olemaan niin kypsä tätä selittelyfarssia että eduskunta ei nauti luottamustani ja olisin valmis uusiin vaaleihin. Ennen kuin joku valtio-oppi viisastelija aloittaa, niin kyseessä gallup ei poliittinen adressi.
 
Ehdottomasti vastaan kaikkea vastustamista ja ehdottomuutta.
Osa eduskunnasta nauttii edelleen luottamustani, mutta valtaosa ei.
Kanki-Antti, Lahjus-Masa ja Korruptiura ovat ainoastaan jäävuoren huippu.

Tosin nykyinen lahjusskandaali ei ole vaikuttanut minun osaltani heidän luottamukseensa. Sellaista ei voi viedä, mitä ei ole aiemminkaan ollut.

Koskakohan mahtaa tulla esille ulkomaiset lahjoittajat, jotka toivovat myös pystyvänsä ohjailemaan suomalaista päätöksentekoa? Mikään ei yllätä, kun kyseessä ovat kokoomus ja keskusta.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse näen asian suurimpana ongelmana pääministerin jatkuvan asioiden vähättelyn ja ylimielisyyden. Asioita kommentoidaan yksittäisinä, täysin haluttomana tai kyvyttömänä nähdä kokonaisuutta. Toki tämä koskee kaikkia muitakin. Pääministeri on vain osoittanut olevansa pää täynnä keltaista nestettä, puhumattakaan kepun puoluesihteeristä joka on joko täysi idiootti, kusipää tai luultavammin molempia.

Äänestin uusia vaaleja, mutta hallituksen ero ja pääministerin vaihto riittäisi alkuhätään.
 
- Jussi_j

Harri2001

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En kannata uusia vaaleja, sillä tuskin voimasuhteet mihinkään muuttuisivat, mutta odottaisin parilta edustajalta tarvittavien johtopäätösten tekoa.
 
"Olen kivi joka kukkii lailla hauraan joutsenen"
-Suonsilmä

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo
En tiedä, mikä olisi rehellinen ja oikeudenmukainen tapa järjestää eduskuntavaaliehdokkaan vaalikampanjan rahoitus nykyisellä vaalitavalla.

Jos rahoitus pitäisi ehdottomasti löytyä ehdokkaan omasta taskusta, pääsisivät läpi vain hyvin varakkaat tai sitten tv:stä tutut (urheilijat, näyttelijät, uutistenlukijat, BB-ne ja nämä tms.).

Listoilla on puolueille ääniä keräämässä jo nyt kaikenlaisia julkkiksia, joiden läpimenoa puoluetoimisto kuitenkin pelkää, ja siksi ilmeisesti yritetään pitää hinnalla millä hyvänsä näkyvillä myös "omat" miehet ja naiset.

Uskon, että Ruotsista on taas haettava mallia eli käyttöön pitäisi ottaa ns. pitkät listat, jolloin puolueiden ehdokkaat menevät läpi siinä järjestyksessä kuin he listalla (puolueen itse tekemien päätösten perusteella) ovat. Voi olla, että tämä aluksi vähentäisi äänestysintoa, mutta se myös helpottaisi vaalirahoituksen valvontaa.
 
Ei muuta toivoa, kuin käydä kontillensa ja alkaa syödä ruohoa, sillä vihreä väri se kaiken ratkaisee!
Ei muuta keinoa, kuin myydä rekka-auto ja ostaa tila Kainuusta, ja toivoa, että halla kaiken viljan veis!

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Blackhawks, Kaapo ja Rantasen Mikko
Ihmettelen vaan nyt kovasti mitä vitun hyötyä uusista vaaleista on, kun kerran kaikki poliitikot ovat kahmineet vaalirahoituksensa päivänvaloa kestämättömällä tavalla.

Pistetään nyt vielä sitten presidenvaalit uusiksi. Itse asiassa aikaa voisi samantein kääntää takaisin Kekkosen aikaan. Silloin kaikki oli sopivasti järjestyksessä...
 
Gatorade me bitch!
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Sivistysvaltioissa olisi ainakin jo uudet vaalit järjestetty tällaisen vaalirahahässäkän vuoksi, joten ehdottomasti uudet vaalit kuuluisi pitää. Kyse on suuresta periaatteesta, demokratiaa pitää sen kyetä verran kunnioittamaan, ettei noin täysin läpimätiä vaaleja saa jättää ns. voimaan. Suomen korruptio ei ole päälleliimattua ja helposti havaittavaa, Suomen korruptio on syvällä rakenteissa.

Todellakin vituttaa se Vanhasen kaiken vähättely, kun käytännössä hän vähättelyllään sanoo: "Noo, kusetettiin porukalla koko kansaa ja ollaan täysin korruptuneita, vaan eipä tuo ole iso asia jos on epärehellinen ja läpeensä lahjottu. Yksi ulkomaalainen talonmies, jota kukaan ei tunne, eikä ole koskaan nähnyt meitä, rahoitti vähän. Kansa on jo niin tottunut tähän kusetuskulttuuriin, ettei se enää edes tajua kuinka isosta asiasta tässä oikeasti on kysymys ja siksi iso osa kansaa ei edes uusia vaaleja halua. Sattuu vaikka huono sää vaalipäiväksi, niin harmittahaan se mennä äänestämään tai harmittaa jättää sen vuoksi äänestämättä."
 
Rillipäät ja läskit älkööt vaivautuko vastaamaan.

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Ennenkuin laitetaan uudet vaalit, niin muutetaan lainsäädäntöä niin että kaikki yli 1 euron lahjoitukset julkisiksi. Lahjoituksia saa kerätä vaikka miljoonan, mutta julkisesti.
 
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Sivistysvaltioissa olisi ainakin jo uudet vaalit järjestetty tällaisen vaalirahahässäkän vuoksi, joten ehdottomasti uudet vaalit kuuluisi pitää.
Mainitsetko ihan noin niinkuin huvin vuoksi esimerkkejä sivistysvaltioista joissa on vaalit pidetty tällaisten vastaavien asioiden takia, vaikka onko tämä nyt niin törkein ikinä missään tapaus ettei mitään vastaavaa löydy?
Osa eduskunnasta nauttii edelleen luottamustani, mutta valtaosa ei.
Minulla on vahva veikkaukseni siitä, että nauttisiko enemmistö sinun luottamustasi uusien vaalienkaan jälkeen...
Ja muutenkin voidaan pohtia, että miten pitkään uusia vaaleja saataisiin pitää että kaikki valitut edustajat nauttisivat kaikkien äänestäjien luottamusta.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Vastasin ei - uudet vaalit välittömästi. Eduskunta ei koskaan ole nauttinut minun luottamustani, mutta "periaatteessa" valitsin tuon vaihtoehdon.
On kuitenkin äärettömän olematonta että tässä maassa järjestettäisiin uudet eduskuntavaalit kesken vaalikauden. Uusien vaalien järjestäminen tulisi maksamaan tolkuttomasti ja ehdokkaiden haaliminen kasaan veisi aikaa.
On helpomi kun vuoden parin päästä järjestetään ne "oikeat vaalit".
Silloin on hyvä muistaa ketä EI pidä äänestään. Toivottavasti kansa muistaa vielä silloin ketkä ovat rypeneet tässä vaaliraha-asiassa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Äänestin vaihtoehtoa B) ei- mutta näillä mennään vaalikausi loppuun (ja sen jälkeen valitaan hyvin pitkälti samat koijarit myös seuraavalle kaudelle plus jokunen uusi huijari).

Aika pitkäänhän tässä onkin eletty sellaisessa ylpeässä harhaluulossa, että rehti suomalainen ei ota lahjuksia, tai sorru muuhunkaan korruptioon, samalla kun on naureskeltu esimerkiksi eteläeurooppalaisten tai jenkkien yleisille toimintatavoille.

Homo sapiens se tuntuu vain olevan perusluonteeltaan jonkun verran ahne otus. Valioyksilöiksi hakeutuvilla tuokin on sitten vielä jonkin verran hallitsevampi ominaisuus. Heidän onnekseen äänestäjien ns. vaalimuisti on suorastaan olematon.

Demokratian suojelemiseksi dorkilta (vaikka se toki heillekin kuuluu) ehdottaisinkin, että lakiin pitäisi kirjata mahdollisuus sulkea rötöstellyt yksilö pois poliittisista tehtävistä - vaikka edes määräajaksi. Pannaanhan epärehellisiä yrittäjiäkin liiketoimintakieltoon, niin miksei sitten ministerit ja kansanedustajatkin joutaisi jäähylle vedätyksistään?
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mainitsetko ihan noin niinkuin huvin vuoksi esimerkkejä sivistysvaltioista joissa on vaalit pidetty tällaisten vastaavien asioiden takia, vaikka onko tämä nyt niin törkein ikinä missään tapaus ettei mitään vastaavaa löydy?
Ei tässä huvin vuoksi kannata mainita mitään, sillä asia on vakava. Italialla nyt on pitkä kulttuurihistoria ja vaalejakin on ollut erinäisten hässäköiden vuoksi. Ranskassakin on uusintavaaleja pidelty. Samoin Suomessa 1970-luvulle asti, siis sinne asti, kun demokratiaa täällä ilmeisesti edes jossain määrin kunnioitettiin.

Toisaalta, ei ole mitään väliä, vaikka koskaan ei olisi ikinä järjestetty uusintavaaleja mistään syystä, sillä jos, ja mielestäni kun, tämä vaalirahahässäkkä on demokratian uskottavuuden ja legitiimisyyden palauttamisen vuoksi sellainen syy, minkä vuoksi uusintavaalit pitäisi järjestää, niin eivät tähän ne muut aiemmat tapaukset kuulu. Jos aiemmin on tehty virheitä, raiskattu demokratiaa, eikä uusintavaaleja ole pidetty, vaikka olisi ollut aiheellista, niin miksi nuo samat virheet pitäisi nytkin toistaa. Siksikö, että niin on aina tehty. Platonin sanoin (vapaasti muistettuna): "eihän se, ettei näin ole aiemmin valtiossa toimittu, tarkoita sitä, että siksi se uusi malli olisi huonompi".
 
Rillipäät ja läskit älkööt vaivautuko vastaamaan.

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Blackhawks, Kaapo ja Rantasen Mikko
Jos aiemmin on tehty virheitä, raiskattu demokratiaa, eikä uusintavaaleja ole pidetty, vaikka olisi ollut aiheellista, niin miksi nuo samat virheet pitäisi nytkin toistaa.
Eli presidentin vaalit pitäisi siis ilmeisesti myös pistää uudestaan käyntiin, että saadaan vääryys korjattua?
 
Gatorade me bitch!

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Uudeet vaalit olisivat tässä välissä esimerkiksi demareille huono vaihtoehto. Jos odottavat rauhassa vaalikauden loppuun niin silloin kepun Korhonen on taatusti upottanut puoluettaan vielä syvemmälle suohon ja tasoittanut samalla Urpilaisen tietä kohti hallitusvastuuta.

On lopulta kuitenkin melkolailla sama kuka istuu hallituksessa ja kuka oppositiossa räksyttämässä. Suuret linjaukset eivät kauheasti eroa kolmen suurimman puolueen välillä, varsinkin silloin kun ollaan hallituksessa.
 
Uudeet vaalit olisivat tässä välissä esimerkiksi demareille huono vaihtoehto.
Pienempi paha se on kuin demokratian törkeä murentaminen päähallituspuolueiden taholta.

Ei tässä silti sinänsä mitään ihmeellistä ole, mutta toivoisin ainakin kuulevani Lahjus-Masan sanovan suoraan, että demokratialle ei ole nyt sijaa, vaan asiat hoidetaan toisin.

Tämä on silti linjassa sen kanssa, että heikot ja kyvyttömät valtiomiehet ovat voimattomia muilla tavoin kuin demokratiaa murentamalla turvaamaan kotimaisten yritysten kilpailukykyä globalisoituvassa maailmassa. Todelliset valtiomiehet, joita Lahjus-Masa ja Punaposki-Jykä eivät ole, osaisivat toimia toisin.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Texasin ykkösketju: Gibbons - Hill - Beard
Oikeastaan ihan sama. Samat naamat siellä istuvat joka tapauksessa, mitä nyt muutama nimi vaihtuu aina. Silti mikään ei muutu.

Eiköhän koko politiikan uskottavuus ole mennyt jo ajat sitten. Demokratia on hieno aate, valitettavasti ihmiset toteuttavat sitä joten vituiksihan silloin mennään.

Näyttäkää minulle yksi poliitikko, jolle yhteinen etu on tärkeämpi kuin oma ja lähipiirin/rahoittajien/sidosryhmien etu. Niinpä.
 
You can call me lost, I call it freedom.

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Pienempi paha se on kuin demokratian törkeä murentaminen päähallituspuolueiden taholta.
Demokratian "pelikirja" toimii ainoastaan paperilla. Kuten Evil tuossa edellä toteaa, niin ihmiset toteuttamassa aatetta varmistaa sen että vituiksi menee. Demokratian luvatussa maassakin "hieman epäselvä" vaalitulos merkitsi aikanaan Bush juniorille toisen kauden.

Tämä on silti linjassa sen kanssa, että heikot ja kyvyttömät valtiomiehet ovat voimattomia muilla tavoin kuin demokratiaa murentamalla turvaamaan kotimaisten yritysten kilpailukykyä globalisoituvassa maailmassa. Todelliset valtiomiehet, joita Lahjus-Masa ja Punaposki-Jykä eivät ole, osaisivat toimia toisin.
Miten tässä turvataan kotimaisten yritysten kilpailukykyä demokratiaa murentamalla? Jos pidät hallituksen eroamattomuutta tässä tilanteessa demokratian murentamisena niin eikö se samalla ole hyvä teko, koska samaan aikaan se turvaa tällä eroamattomuudella kotimaisten yritysten kilpailukykyä globalisoituvassa maailmassa.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto (kaudet 1990-91, 2008-09 ja 2016-17)
Liekö kaikille ihan selvää, mitä demokratia tarkoittaa? Jos epäilyttää, niin esmes wikipedia, ja myös moni painettu tietosanakirja auttaa.

Tämä korruptiokin on vähän niin ja näin, sillä vaalirahoituksella ei käsittääkseni ole yhtään edustajapaikkaa kukaan ostanut. Jos (lue: kun) äänestäjä tekee päätöksensä sen perusteella, kenen nimen muistaa jostain televisiomainoksesta - tai vielä naurettavammassa tapauksessa jättää äänestämättä säähän vedoten - niin syyttäminen on mielestäni jotakuta muuta kuin sitä kansanedustajaa. Tietty sitten, kun paikat on jaettu ja ajetaan rahoittajien etuja, kyseessä on jonkinlaista korruptiota. Tämäkin siis vain, mikäli päätöksen taustalla on jotain muuta kuin kansan etu.

Kaikkia ei voi palvella yhtä aikaa, sehän on selvä. Jos valtio panostaa verorahoja kaupunkien joukkoliikenteen parantamiseen, sorretaan tässä maaseudun asukkeja. Jos sosiaali- ja terveydenhuoltoon annetaan lisää liksaa, kohta lakkautetaan varuskuntia ja valtion leivissä olleet upseerit tuntevat tulleensa aika pahasti silmään kustuksi siltä taholta, jota varten on koko työelämänsä parhaansa antanut. Rahastahan tässä pelkästään on kyse, vaikkakin eduskunnan tärkein tehtävä vallan kolmijaon mukaisesti on säätää lait kansalle.

Äänestin luottamuksen puolesta, kyllä kai meidän fiksu kansa tietää, ketkä meidän puolestamme osaavat asioista päättää parhaimmalla mahdollisella tavalla.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vaalien uusintahan tästä vielä puuttuisikin. Yleismaailmallisen taantuman vuoksi hallituksella ja eduskunnalla on pahimmat paikat sitten 90-luvun alun laman. Ihmettelen suuresti kenen mielestä kansanedustajien tulisi juuri nyt keskittyä oman julkisuuskuvansa kiillottamiseen uusien vaalien takia ja jättää varsinainen eduskuntatyö taka-alalle?

Mutta mielenkiinnolla odottakaamme seuraavia vaaleja.
 
Olen todella ylpeä nöyryydestäni.

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Paha tilanne. Sinänsä eduskunta ei nauti luottamustani, mutta uusille vaaleille periksi antaminen tässä tilanteessa, vaikuttaisi vallan antamiselle medialle. Media kun ei saanut Kanervan tapaan Vanhasta tai edes Korhosta eroamaan, niin ongelma tuntuu vain kasvavan päivä päivältä.

Lisäksi uudessa tilanteessa voitaisiin olla niinkin nolossa tilanteessa, että meillä persut pääsee kasvamaan suhteettoman isoksi tekijäksi ja sen mukana jokunen rasistinen häpeäpilkku saadaan meidänkin eduskuntaan koko Euroopan tyrmistykseksi.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vaikka mahdollinen tuleva uusi hallitus olisi tismalleen samanlainen ja jokainen kansanedustaja tulisi uusintavaaleissakin valituksi, niin kyse on sen verran isosta periaatteesta ja korruption vastustamisesta, että uusintavaalit tulisi ehdottomasti järjestää. Tokihan vaihdoksia tulisi, se on varma. Eihän dopingistakaan kärähtänyttä urheilijaa päästetä rangaistuksetta ja sanota: "no, kaikkihan ne käyttää". On aivan käsittämätöntä seurata, kuinka tällä palstallakin tuo perisuomalainen meno "kaikki hyvin" -meininki näkyy tuossa äänestyksessäkin. Suomalaiset eivät mellakoi, sen ymmärrän mutta tuo, että edes nettiäänestyksessä ei asia vaikuta enemmistön mielestä riittävän pahalta, se on käsittämätöntä!!! Tämä on kyllä niin totaalista vässykkäkansaa, että ansaitseekin Matti Vanhasensa ja Tarja Halosensa. Ja korruptoituneen poliittisen johdon.

Eli presidentin vaalit pitäisi siis ilmeisesti myös pistää uudestaan käyntiin, että saadaan vääryys korjattua?
Ymmärtääkseni Niinistö esimerkiksi sai rahansa puolueelta suoraan, eikä ollut niin suoranaisessa yhteydessä rahoittajiin, kuin eduskuntavaaleissa ehdokkaat olivat, joten en näkisi uusintavaaleja tarpeellisiksi. Toki jos olen saanut asiasta väärän käsityksen, niin ei muuta kuin uusintavaalit sinnekin.

Täydellinen korruptio rehottaa. Miten tätä maailmaa parannetaan jos tästäkin enemmistö sanoo, että mitäpä tuosta, semmoista se on. Ei helvetti.
 
Rillipäät ja läskit älkööt vaivautuko vastaamaan.

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ei, osa kansanedustajista ei enää nauti luottamustani (eivät kyllä ole aina nauttineetkaan), joten tässä suhteessa en pistäisi laisinkaan pahaksi vaikkapa uudet vaalit järjestettäisi, mutta realistisesti ajateltuna tilanne on se, että ennenaikaisia vaaleja ei tulla järjestämään tahtoipa kansa mitä tahansa.

Jotta uusista vaaleista ryhdyttäisi vakavasti keskustelemaan tulisi tapahtua vielä jotain pahempaa mutta en oikein usko, että sellaista on enää tulossa. Tuskin kukaan voi enää tämän enempää jäädä housut nilkoissa kiinni - vai voiko?

Eli näillä mennään ja seuraaviin vaaleihin mennessä kansan syvät rivit ovat jo "onnellisesti" unohtaneet koko vaalirahakohun.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy