USA:n presidentinvaalit 2020 – demokraatit sotajalalla?

  • 753 857
  • 6 909

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Giulianihan oli pitkään rebujen mittapuulla liberaalin kaverin maineessa ja varsinkin herran myönteinen aborttikanta vitutti punaniskaosastoa. Kai Trump on Giulianin mielestä niin helvetin hyvä jätkä, jonka siivellä pääsee vallan ytimeen ja joka varmasti tarjoaa Giulianille hyvän korvauksen. Poliitikot ja opportunismi kuuluvat yhteen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Giuliani ilmeisesti vituttaa muita Trumpin neuvonantajia (joka on jo melkoinen saavutus sinänsä, kun ne muutkin neuvonantajat on aika vastenmielisiä paskasäkkejä) ja Trumpin päätöstä laittaa hänet vastuuseen lakiprosessista ei otettu Valkoisessa talossa kovinkaan hyvin vastaan. Siellä ollaan huolissaan, että Giuliani tuhoaa Trumpin lakiprosessin (jossa nyt ei enää ole kovin paljoa tehtävissä) ja tulevaisuuden. Advisers reportedly confounded by Trump's decision to let Giuliani run election legal efforts
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Surullista. Niin ja tämäkin on Trumpin vika.

[MEDIA=twitter]1327742161975078913[/MEDIA]
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Giuliani nousi nykiläisten suosikiksi, kun siivosi kaupungista taas turvallisen. Siis jenkkiläisen suurkaupungin näkökulmasta. Varmasti käytti kyseenalaisiakin keinoja enemmän kuin laki sallii, mutta lopputuloksena oli kaupungin huomattava siistiytyminen ja turvallisuustason nousu. Se näkyi valtaosalle kaupunkilaisista ja myös matkailijoille, joten se oli ihan merkittävä teko. Sittemmin ukko on mennyt ihan sekaisin ja nyt se näkyy koko maailmalle. Noin viimeisen reilun viiden vuoden aikana New Yorkissa on tapahtunut ihan turistinkin näkökulmasta huima katukuvan muutos ja esim. kodittomien määrän kasvu on hypännyt suorastaan silmille. Että Giulianin aikakauden jälkeen on kyllä menty alaspäin ja nykiläiset itse eivät ole nykytilanteeseen tyytyväisiä. Enkä kyllä minäkään turistina. Kyllä siinä ihmisten näkyvään surkeuteen tottumaton ihminen kokee aitoa surua, kun kodittomia on myös päiväsaikaan pilvin pimein pahveinensa kerjäämässä ja nukkumassa kadulla. Mutta sellaiseksi tilanne on mennyt monessa muussakin suurkaupungissa, koska opiodit ja muut huumeet, kasvaneet mielenterveysongelmat, asuntojen kalleus ja
Taisi olla niin, että moni Giulianin käyttämä taktiikka oli enemmän tai vähemmän perustuslain vastainen. Joku stop and frisk käytäntö ei itsessään ole laiton, mutta se, että pysäytetään miltei pelkästään mustia ja latinoja menee vähän etnisen profiloinnin puolelle. Ja eipä Bloomberg myöskään erityisen suosittu ollut NYC:n pormestarina tai sen jälkeen. Ja vähän laajemmin olikohan John Oliver vai Colbert joka vitsaili siitä, että tulee olemaan kivaa kun pääsee taas vihaamaan Andrew Cuomoa joka on New Yorkin kuvernööri.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Surullista. Niin ja tämäkin on Trumpin vika.

Nimenomaan on. Jos vihaa ja vastakkainasettelua presidenttinä kylvää, niin väkivaltaa kansalaisten keskuudessa sitten niittää. Trumpin presidenttikausi sai paljon pahaa aikaan, jota ei kaikkea vielä tajutakaan. Taas eräs historian "suurmies" joka olisi mieluummin saanut alkaa vaikka taidemaalariksi.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Yleensä näiden alt-right uunojen lyhyiden videoiden jakaminen ilman kontekstia on vähän sellaista, että siinä voi näyttää melko urpolta kun käy ilmi mistä on oikeasti kyse.

Tätä en jaksanut perata, mutta yhdeksän kertaa kymmenestä tarina on jotain ihan muuta kuin miksi se kehystetään.

Joo, Laura Huhtasaarikin oli twitter-sivullaan levitellyt leikattua videota, jossa nämä Bidenin kannattajat käyvät Trumpin kannattajan kimppuun. Todellisuudessa tämä Trumpin kannattaja kävi ensin yhden megafonia pitelevän Bidenin kannattajan kimppuun ensin.
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Puretaanpa vähän tuota videota... Parivaljakko kävelee poispäin poliisin linjasta mielenosoittajien joukossa ja emäntä kiljuu.

Siinä on ihan lähdetty tekemällä tekemään videota, todennäköisesti provosoitu mielenosoittajia ennen videoleikkeen aloittamista. Koska video on kuvattu ja julkaistu, kuvaaja on parivaljakon kanssa samaa joukkoa. Joko nainen on tuossa mukana ja kiljuminen on näyttelemistä tai sitten ei ole ja nuorimies on täysi mulkku ja häntä ei naisen tilanne oikeasti kiinnosta. Mikä nyt sinänsä on oletettava henkinen tila jos on Trumpetti.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Pennsylvanian lakikannetta muutettiin uuteen uskoon ja merkittävistä syytekohdista on luovuttu. Nyt huomio on keskitetty vaaliviranomaisten toimintaan. Kyse on muutamasta tuhannesta äänestä joiden kuorista puuttui sinetti, joten vaalitulokseen lakikanne ei tule vaikuttamaan millään tavalla. Tosin Trumpin kampanja pyrkii yhä estämään osavaltion vaalituloksen virallistamisen. Lakijutusta pidetään suullinen kuuleminen tiistaina. Trump campaign pares back federal suit over Pennsylvania election results
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tein tällainen jännän laskelman (tämä luettava Rauno Repomiehen äänellä).

Kun otetaan 17 osavaltiota, joissa on eniten covid-tapauksia per popula, niin niistä 15 on punaisia ja 2 sinisiä (Wisconsins ja Illinois).
Kun otetaan 17 osavaltiota, joissa on vähiten covid-tapauksia per popula, niin niistä 15 on sinisiä ja 2 punaisia (West Virginia ja Ohio).

"Oli Daytoni tuollainen tienoo
Mis ei ollunna tietoa hienoo
Siellä yhtään ei ihmiset nytkään
Ne Kehityksestänsä kerskaile"
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tein tällainen jännän laskelman (tämä luettava Rauno Repomiehen äänellä).

Kun otetaan 17 osavaltiota, joissa on eniten covid-tapauksia per popula, niin niistä 15 on punaisia ja 2 sinisiä (Wisconsins ja Illinois).
Kun otetaan 17 osavaltiota, joissa on vähiten covid-tapauksia per popula, niin niistä 15 on sinisiä ja 2 punaisia (West Virginia ja Ohio).

Wisconsinin kohdalla täytyy ottaa huomioon, että siellä on osavaltion parlamentti ja korkein oikeus republikaanien/konservatiivien käsissä ja käytännössä tuo korkein oikeus riisui kesällä osavaltion demokraattikuvernöörin valtaoikeuksista tehdä mitään sen kummempaa kuin tehdä ohjeistuksia tai suosituksia. Samalla tuo parlamentti ei ole tehnyt mitään sitten kesän. Jos kuvernööri Tony Evers yrittää jotain sen kummempaa tehdä niin siellä on jokin republikaaneihin liittyvä järjestö tai lobbaaja viemässä sitä oikeuteen, jota sitten osavaltion republikaanit komppaavat, mutta eivät sitten tee mitään itse tuolla parlamentissa.

Illinois on vahvemmin demokraattien hallinnassa, mutta toisaalta sitä ympäröi useampi "punainen" osavaltio, joissa ei hirveästi välitetä tuosta taudista. Chicago on tuon alueen keskus bisneksen, liikenteen tms. suhteen eivätkä voi hirveästi estää liikennettä muista osavaltioista, joten ovat aika paskassa tilanteessa, vaikka omakaan toiminta ei nyt ole välttämättä niin onnistunutta.

Ohio oli keväällä yksi parhaiten asiansa hoitaneista osavaltioista lähinnä siksi, että osavaltion kuvernööri antoi osavaltion terveysviraston johtajan Dr. Amy Actonin hoitaa osavaltion koronatoiminnan käytännön johtamisen. Acton kuitenkin irtisanoitui kesäkuussa, koska koronatoimia vastustaneiden toimet alkoivat mennä yli tiettyjen rajojen (aseistuneiden mielenosoituksia Actonin kodin lähellä tms.). Tämän jälkeen myös Ohion koronatoimet alkoivat muuttua samaan suuntaan kuin muissa lähialueen punaisissa osavaltioissa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Trumpin turvallisuusneuvonantaja Robert O'Brien tunnusti nyt Joe Bidenin vaalivoiton ja lupasi ammattimaisen vallanvaihdon. Trump national security adviser O'Brien: It looks like Biden has won

Tänään taas neljä oikeusjuttua vedettiin pois kun ne eivät edenneet mihinkään. Lawsuits that tried to disrupt Biden's wins in four states are withdrawn

E: tai ei hän sanonut suoraan että Biden on voittanut vaan "siltä alkaa näyttämään". Joka tapauksessa Bidenin voitto alkaa varmistumaan virallisesti
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mutta myöntääkö Trump? Se on jännä että muut saa lupailla ammattimaista vallanvaihtoa kun tuo viimeistään näiden vaalien yhteydessä 5v vauvaksi osoittautunut Trumpetti ei sitä osaa niin tehdä.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Georgiassa alkaa uudelleenlaskenta olla loppusuoralla. Kahdessa suurimmassa piirikunnassa eli Fultonissa ja DeKalbissa äänten uudelleenlaskenta saatiin eilen päätökseen. Biden johtaa tällä hetkellä 14 000 äänen erolla Trumpiin. Georgian osavaltion uudelleenlaskenta päättyy keskiviikkona puoliltaöin paikallista aikaa ja tulokset virallistetaan perjantaina.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Käyttäjä on saanut rikepisteen turhista upotuksista, tässä niitä oli parin kappalein, mutta näemmä Twitter/YouTube on tehnyt oman siivouksen. Me puolestaan päätimme, ettei käyttäjä saa jatkossa tehdä mediaupotuksia.
[MEDIA=youtube]o37nDukNiE4[/MEDIA]

[MEDIA=twitter]1328184365516345344[/MEDIA]
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Surullista. Niin ja tämäkin on Trumpin vika.
Video näyttää tosiaan tekemällä tehdyltä, mutta voisi kyllä olla tottakin. Mutta mietippä vielä tuota "Trumpin vika" -tokaisua. Jos istuva presidentti on neljä vuotta lietsonut vihaa ja vastakkain asettelua ja nyt tappion hetkellä vain provosoi lisää. Ihmisluonnon tuntien, mihin tälläinen voisi johtaa? Olisiko näitä tapahtumia, mikäli Trump miehekkäästi vain myöntäisi tappion, kehuisi Bideniä hienosta kampanjasta ja kehottaisi tukijoitaan asettumaan uuden presidentin taakse, jotta Yhdysvallat kukoistaisi? Se kävisi MAGA- aatteeseen, mutta se ei tuskin todellinen tarkoitus koskaan ollutkaan...
 
Viimeksi muokattu:

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
@Ranksu Voisi tänne lisätä sen pitemmän version siitä videosta.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Video näyttää tosiaan tekemällä tehdyltä, mutta voisi kyllä olla tottakin. Mutta mietippä vielä tuota "Trumpin vika" -tokaisua. Jos istuva presidentti on neljä vuotta lietsonut vihaa ja vastakkain asettelua ja nyt tappion hetkellä vain provosoi lisää. Ihmisluonnon tuntien, mihin tälläinen voisi johtaa? Olisiko näitä tapahtumia, mikäli Trump miehekkäästi vain myöntäisi tappion, kehuisi Bideniä hienosta kampanjasta ja kehottaisi tukijoitaan asettumaan uuden presidentin taakse, jotta Yhdysvallat kukoistaisi? Se kävisi MAGA- aatteeseen, mutta se ei tuskin todellinen tarkoitus koskaan ollutkaan...

Ei pidä antaa trollille huomiota. Ranksu on kuin Trump, hän elää huomiosta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Lindsey Graham oli sitten pyytänyt että voisko jotain ääniä heittää roskiin Georgiassa.



Musta vähän tuntuu että peli menee todella likaseksi republikaanien puolellta tuolla Georigiassa kun tapellaan siitä senaatin enemmistöstä.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tjoo-o, tässä kun tätä vaalitulosta on pureskellut niin entistä enemmän kyllä vakuuttuu siitä että Biden on tällaisena todennäköisenä "välipresidenttinä" hyvä vaihtoehto tähän väliin. Trumpin jälkeen tuollainen hieman tylsä vaihtoehto sopii tilanteeseen kuin nenä päähän. Korostan että en Bidenia itse mitenkään erityisen hyvänä vaihtoehtona pitänyt joten sinänsä ei käynyt kateeksi ameriikan veljiä jotka äänestämässä kävivät.

Trumpista itsessään on sanottava sen verran että mieshän olisi voinut olla jopa ihan kohtuullinen presidentti jos vaan olisi keskittynyt siihen presidentin työhön ja jättänyt kaiken tuon mediaperseilyn pois. Toisaalta sillä touhulla mies valtaan pääsikin joten se oli lienee ainoa mahdollisuus jolla vallassa olisi voinut pysyä, mutta ei riittänyt tällä kertaa.

Mitä nyt tuleviin vaaleihin tulee niin USA:ssa tilanne on toki sikäli hauska että kun virkaanastujaiset on tammikuussa niin siitäpä ei olekaan reippaat 3,5 vuotta seuraaviin vaaleihin. Karkeasti näkisin että jonkinlaisia asetelmia aletaan varmaan hakemaan viimeistään vuoden 2022 välivaalien aikaan ja puolueiden ehdokasasettelu alkaa käymään kuumana. Eli jos Trumpilla on vielä virtaa ja haluja pyrkiä uudestaan presidentiksi (ja ei joudu linnaan) niin tässä menee ehkä maksimissaan puolitoista vuotta niin Trump-Rally on käynnissä ja mies on soppatykin kanssa jakamassa hernekeittoa Floridan toreilla kun kampanjoidaan vuotta 2024 ajatellen. Toisaalta Trumpin kohdalla voi olla että alkaa touhuamaan jo samantien kun on virastaan luopunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös