USA:n presidentinvaalit 2020 – demokraatit sotajalalla?

  • 753 853
  • 6 909

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
CNN raportoi, että Georgiassa vielä reilut 50 000 ääntä laskematta.
 

Histo

Jäsen
Grover Cleveland 1800-luvun lopussa oli sivussa yhden kauden ja valittiin uudestaan.

Kaksi on ja toinen onnistui palaamaan valtaan:
Grover Cleveland (Dem) oli sekä Yhdysvaltojen 22. (1885-89) että 24. presidentti (1893-97). Välissä hävisi vaalit Benjamin Harrisonille.

Martin Van Buren (tuolloin Dem), 8. presidentti (1837-41) hävisi istuvana vaalit William H. Harrisonille. 1848 presidentin vaaleissa hän oli mukana FSP:n eli Free Soil Partyn ehdokkaana. FSP siis koaliitiopuolue, joka myöhemmin liittyi republikaaneihin.

10 istuvaa presidenttiä on aiemmin hävinnyt vaalit.
Cleveland muuten voitti kaikilla kolmella kerrallaan äänten enemmistön, mutta hävisi keskimmäisissä vaaleissa Indianan ja New Yorkin ja se riitti Benjamin Harrisonille.

Ainoastaan Franklin D. Roosevelt on voittanut useammin äänten enemmistön, eli neljä kertaa 1932-1944.

Näiden kahden lisäksi Andrew Jackson voitti kolmesti äänten enemmistön, mutta hävisi yhdet vaalit edustajainhuoneen päädyttyä valitsemaan presidentin. Lisäksi Thomas Jefferson (2-1), Richard Nixon (2-1), John Quincy Adams (1-2), Martin van Buren (1-2) ja William Jennings Bryan (0-3) ovat olleet ehdolla vähintään kolmesti (en laskenut "kolmansien vaihtoehtojen" ehdokkaita mukaan, sieltä löytyisi lisää) ja van Buren yritti tosiaan toista kautta uudestaan.

E: lisätään vielä Henry Clay, joka oli ehdolla 1824, 1832 ja 1844 saaden valitsijamiehiä joka kerta (0-3)!
 
Viimeksi muokattu:

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Eikä sovi unohtaa, että neljän vuoden kuluttua DT on vasta 78v. Eli, siis varsin nuori varsa vielä. Tai yhtä vanha kuin Biden nyt, joka on toki ikänsä puolesta jo seniilismiehiä, jos Donaldia on uskominen. Mutta, kuten hyvin tiedämme, Donald on vähän erilainen, joten häneen ei myöskään ikävuodet negatiivisesti vaikuta. And that my (FOX and) friends is a gift.

Mutta ehkäpä neljän vuoden kuluttua virkaan hakeekin Ivanka Trump, puolisonaan Donald J. Trump (Sr.). Varmaan rebut voi vähän joustaa periaatteistaan hyvän asian vuoksi.

Kamala painajainen.
Trump on toki oma lukunsa, mutta väittäisin, että se presidenttiys on ja jatkuu nyt tai sitä ei (onneksi) enää tule. Ainakaan Donaldista ei tule enää uudestaan pressaa. Tämä kaikki likapyykki, minkä Trump on aiheuttanut voidaan käsitellä seuraavien vuosien aikana ja pahimmillaan tulee vielä tuomituksi, ei ole mahiksia enää 2024, aina voi toki yrittää, jos ei jotain sitä estävää tekijää ilmene.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Liitteet

  • 76743E12-8E8F-40DA-A762-B28DA2DCC2AD.jpeg
    76743E12-8E8F-40DA-A762-B28DA2DCC2AD.jpeg
    32,2 KB · kertaa luettu: 234

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mitään ei tapahdu, eikä mikään etene, mutta NBC Newsin juontaja tykittää ihan all-out pystysuunnan jääkiekkoa joka vaihdossa.

Prässi on jatkuvasti päällä, mutta ei paina jalassa yhtään. Ihailtavaa kestävyyttä.
Eiköhän siellä vedetä nenäkarkkia jokaisella mainoskatkolla antaumuksella.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Georgiassa vielä 50 401 ääntä laskettavana.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Onpa tullut sanottua rumasti, ohhoh! Ehkä kännissä ja läpällä, ehkä ei.

Itse asiassa kuvailit Aurinkokuningasta paskaa viskovaksi simpanssiksi, mikä on edelleen yksi hienoimpia kuvauksia tällä palstalla. Mutta koska Don Tami ja Trump ovat molemmat yhtä hyviä häviäjiä, uskalsin laajentaa kuvausta koskemaan myös Trumppia.

Yleensä vaalin hävinnyt osapuoli kaatuu tyylikkäästi, vastustajaa onnitellen ja kiittäen omia kannattajia. Trump huutelee twitterissä huijausta ja muuta paskaa. Sakeaa on meno vuonna 2020.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikös 300 000 koronakuolemaa, joista suurin osa olisi ollut vältettävissä, ole jo aikamoinen kuittaus tuossa mielessä.

Tuosta voisi alkaa myös joku spekuloinnin. Kuinkahan paljon enemmän noista oli Trumpin kannattajia? Virus itsessään ei erottele, mutta "Trumpetistit" ovat saattaneet suhtautua tautiin kevytmielisemmin, mikä näkyisi sitten lukemissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös