Urheilutoimenjohtaja Janne Laukkasen aika 2016 =>

  • 38 517
  • 150

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Janne Laukkasesta tuli Pelicansin urheilutoimenjohtaja 22.6.2016. Hän sai johdettavakseen pelaajatarkkailijatiimin, johon kuuluvat Kari Eloranta, Tommi Turunen, Marko Jantunen ja Pekka Saittakari. Nyt on reilu vuosi saatu nautiskella uuden urheilujohdon työskentelystä, joten laitetaan tarkkailutiimin tarkkailutiimi pystyyn ja listataan menneet ja tulevat onnistumiset ja epäonnistumiset.

Kokonaisuudessaan olen todella tyytyväinen Laukkasen ja kumppaneiden aikaansaannoksiin ja tämän uskon olevan myös yleinen vallitseva mielipide. Mitä on n.vuoden aikana on tapahtunut tähän mennessä:

Huhtikuussa 2016 löydettiin Iikka Kangasniemi Bluesista. Tämän löydyn teki tuleva pelaajatarkkailijaryhmän jäsen Tommi Turunen, joten laskettakoon epävirallisesti mukaan listalle. Iikka on Liigan taitavimpia pelaajia ja kärkilaitureita, jonka nousua EHT-tasolle ja miksei ylemmäskin voi ilman loukkaantumisia odottaa tällä kaudella. Sopii mainiosti uuden vauhdikkaammin Pelicansin sekä nykykiekon menestysmuottiin. Huippulöytö.

Morten Poulsen liittyi Pelicansiin elokuussa 2016. En tiedä kenen löyty Poulsen oli, mutta oletettavaa ajallisesti on, että Laukkasen tiimin. Poulsen oli Petun tyyliin sopiva terrieri, joka onnistui kohtalaisesti koohottamisestaan huolimatta roolissaan. Ei kuitenkaan tuonut joukkueeseen mitään, mitä ei omista pojistakin olisi löytynyt. Jatkosopimusta ei näin ollen tehty. Ei täysin epäonnistunut hankinta, mutta ei tästä plussaakaan liiemmin.

Kun Sebastian Repo ajautui ongelmiin valmentajien kanssa syksyn 2016 aikana ja hän lähti Tapparaan, tuli laitahyökkääjän hankinta ajankohtaiseksi. "Tilalle" saatiin kotiin palannut Antti Tyrväinen. Kaikki ei mennyt nappiin, eikä odotuksien mukaisesti. Tai itse asiassa meni ylikin odotusten, negatiivisten sellaisten. Hölmöilyillä ensin pelikieltoa ja sen jälkeen huhujen mukaan loppukausi vajaakuntoisena. Välillä väläytteli maalintekotaitoaan, mutta hinta-laatusuhteeltaan joukkueen huonoin pelaaja. Ei huono hankinta etukäteen, oman pojan "pakkopalautus". Tulos ensimmäisen kauden osalta todella huono. Nyt saa uuden mahdollisuuden, joten ei tuomita vielä.

Justin Hodgman palautetttiin kotiin Tyrväisen tapaan. Tämä kortti oli pakko nähdä. Huippuhankinta, taustat ja kunto tarkastettiin. Vaisuksi jäi sitten kuitenkin, rannevamma pilasi loppukauden ja hieman jäi kaivelemaan että jäikö jotain näkemättä... Silti kokonaisuutena pieni plussa tästä hankinnasta.

Mikko Kousa teki mielestäni yllättävän paluun Lahteen joulukuussa 2016. Otti heti isännän roolin alakerrasta ja oli paras pakkimme päättyneellä kaudella. Täyden kympin hankinta. En tiedä millä lihaksilla tämä tehtiin.

Aleksi Mustonen oli hieno haku Ilveksestä alkaneelle kaudelle. Nuorisomaajoukkuepelit takana ja piilevän lupaavat tehot jo menneillä kausilla Liigassa. Juuri tällaisia pelaajia Pelicansin kaltaisen, keskitason seuran pitää pienellä pelaajabudjetillaan tehdäkin. Männä vuosina tähän rooliin olisi haettu isolla rahalla joku Mäkiaho, Pärssinen tai Riihijärvi. Rahaa olisi palanut moninkertainen määrä ja potentiaalia olisi ollut 3 kertaa vähemmän. Hienoa nähdä, mihin suuntaan Mustosen ura ratkaisevimpina vuosinaan lähtee. Syteen tai saveen, niin loistava haku.

Libor Sulak ongittiin EBEL-liigasta nimettömänä lupauksena. Sitten tarina onkin kuin sadusta. Kaveri pääsee MM-kisoihin, onnistuu siellä ja NHL kutsuu. Liian hyvä hankinta, jos tällainen huumori sallitaan. Vesi tai olut kielellä tässä odotellaan, saataisiinko tämä loistolöytö Liigapeleihin syksyn aikana.

Casimir Jürgens löydettiin Räsäsen Pasin suositusten saattelemana SaPKon Mestismestari miehistöstä. Tilastot, kuulopuheet, luonne ja ahkeruus puoltavat kaverin nousua huipulle. Erittäin lupaavia otteita harjoituspeleissä ja tässä saattaa olla todella iso sulka scouttitiimin hattuun. Ei se ihan sama ole, ketä Mestistehoilijoista poimii suurempiin ympyröihin.

Samuel Salonen teki kovat tehot Mestiksessä 2016-2017 kaudella. Hän sai try-out mahdollisuuden. Ei ole esittänyt harjoituspeleissä ihmeitä. Toivotaan että jäisi Peliittojen iloksi, vaikkei Pelicansiin mahtuisikaan. Tällaisia voi ja kannattaa kokeilla, pitääkin. Ei ole oikein mitään menetettävääkään. Toki try-out valintojen kanssakin pitää pyrkiä valitsemaan parhaat ja motivoituneimmat.

Joel Mustosen kanssa tehtiin vuoden sopimus elokuussa 2017, juuri kun fanien kärsivällisyys alkoi olla lopuillaan kahta kärkihyökkääjää odotellessa. Jälleen tämän kauden hankintojen muottiin sopiva palanen: Nuori, ahkera, eteenpäin pyrkivä ja jo potentiaaliaan osoittanut pelaaja. Jos puhkeaa kukkaan, niin uskon sieltä tulevan jotain muuta kuin rentun ruusu. Tällaisia hakuja tekevät isommatkin seurat: Esim. Tappara Ojamäki, Repo... Ja esim.SaiPa menestyi monena kautena kohtalaisesti hakemalla sekä Suomesta että ulkomailta potentiaalisia pelureita, jotka eivät missään olleet vielä loistaneet. Se että Mustonen on Lahdessa aiemmin pelannut ja onnistunutkin, on pelkkää plussaa. Hyvä haku.

KHL:stä saatiin try-outille taitava, mutta vaatimattomia tehoja tehnyt Vadim Pereskokov 10.8.2017. Hän näyttää nyt osaamistaan harjoituspeleissä ja aika näyttää, jääkö visiitti yhtä lyhyeksi kuin RoKissa vuosi sitten. Ei kai tällaisissa kokeiluissa paljoa rahaa pala, joten ihan positiivinen haku. Jotain kaverissa on kun KHL:ään haettiin. Toki Joonas Hurrikin sinne kelpasi. Pereskokov lienee rajoilla, lyödäkö läpi vai vaipuako unholaan. Taitoa on, joten homma kiikastaa jostain muusta, joka toivottavasti korjaantuu.

Viimeisenä hyökkääjähankintana ennen Liigapelien alkua Laukkanen kiinnitti 11.8.2017 Borna Rendulicin vuoden mittaisella sopimuksella Pelicansiin. Mahtavaa että kärkihyökkääjän paikalle saatiin jo ennestään Liigassa taitonsa osoittanut, mutta edelleen potentiaalia omaava kaveri. Väittäisin että Liiga on heikkotasoisempi nyt kuin Rendulicin täällä viimeksi pelatessa. Toivotaan että Borna on taasen parempi. Sopii tähän nuoreen ryhmään mainiosti ja tuo vääntö- ja laukaisuvoimaa ja rightin mailaotteen. Hieno hankinta, vaikka sattuisi epäonnistumaan.

Henri Heino potkittiin elokuussa joukkueesta ulos. Kun katsoo tämän hetken ryhmää, niin eihän tuossa Heinolle olisi kuin paikka pakistossa tarjolla. Nuoristakin puskee senttereitä kintereille koko ajan.

Muutoinkin nuoria lupaavia pelaajia on ollut ryhmän mukana paljon ja näihin Lahtisiin, Björnisiin ja kumppaneihin on Laukkasen aikanakin tarkoitus panostaa ja luottaa. Ei hankita kehäraakkeja viemään näitä paikkoja.

Tähän voi hankintoja kommentoida omalta osalta sekä täydentää, korjata ja lisäillä. Toivottavasti hankinnat ovat jatkossakin yhtä raikkaita, nuoria pelaajia, joista napsitaan toivon mukaan siirtokorvauksiakin silloin tällöin.
 
Viimeksi muokattu:

Henriq

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Ansiokas avaus! Antaisin itsekin hyvän arvosanan 'Lelulle' toistaiseksi noin vuoden mittaisesta työrupeamasta; niiltä osin kun arviota osaan tehdä.
Myös yksittäisten pelaajien kohdalla olen pitkälti samoilla linjoilla, vaikka kuten Brett kirjoittaa, odotukset ei erilaisista sattumuksista johtuen ole joka pelaajan kohdalla täysin täyttyneet.

Hankinnat meinaa väliin vähän kestää, mutta lopputulos on tässä se joka ratkaisee. Valmennuksellekin vähän tason nostoa, niin hyvä tulee!
 

Magge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Joel Mustosestahan on kovaa vauhtia tulossa.

Kokonaisuutena kuitenkin loistavaa jälkeä.

No joo Joel on parantanut selkeästi peliään kauden edetessä ja onkin tällä hetkellä 4 ottelun pisteputkessa, harmittavaan paikkaan tuli taas loukkaantuminen kun äijjä vihdoin alkoi täyttää odotuksia. Uskon kuitenkin J.Mustosen olevan vielä iso pala Pelicansia keväällä kun pelataan niitä tärkeimpiä pelejä. Eli en vielä tässä kohtaa naulaisi Joelia flopiksi.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No joo Joel on parantanut selkeästi peliään kauden edetessä ja onkin tällä hetkellä 4 ottelun pisteputkessa, harmittavaan paikkaan tuli taas loukkaantuminen kun äijjä vihdoin alkoi täyttää odotuksia. Uskon kuitenkin J.Mustosen olevan vielä iso pala Pelicansia keväällä kun pelataan niitä tärkeimpiä pelejä. Eli en vielä tässä kohtaa naulaisi Joelia flopiksi.

Jep! Super-Iikalla on 11 pistettä ja floppi-Mustosella 9 pistettä. Floppejahan joka jengistä on löydyttävä. Ehkä jotkut odottivat Mustoselta loikkaa suoraan EHT-tasolle, mutta odottivatko sitten hieman liikoja? Ykkössentteri-statustahan kovasti yritettiin lyödä myös jossain päin nettimaailmaa. Mielestäni Mustosen startissa näkyi mailanpuristamista, mikä nyt on helpottanut.

Se on jännä miten joka jengistä on aina löydettävä perinteisesti 1-3 pelaaja, joiden nimet on helppo kaivaa tappioiden jälkeen.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eipä Laukkasta voi moittia. Jännä, miten hän on HPK:n fanien silmissä jotenkin epäpätevä. Kai siihenkin on jokin syy, mutta Lahdessa Laukkanen on tehnyt kyllä ulkoapäin katsoen valtavan hyvää työtä. Rendulicin voi kai nähdä epäonnistumisena, mutta kyllä Saarinen-Mankinen -kaksikko ihan hyvin korvaa Bornan.

Vaatimustaso vain jatkossakin ylhäällä, niin hyvä tulee. Mukavoitumiseen ei ole kenelläkään varaa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kyllä Laukkanen teki hyvää työtä sinällänsä Kerhossa. Hyökkääjiä vaan kun tarvi kiperimmin niin sellaisia ei löytynyt. Kuitenkin puolustajien nappaamassa oli kyllä velho. Joku burn-out iski Kerhossa niin ei välttämättä kauheassa tikissä lopussa ollut.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Eipä Laukkasta voi moittia. Jännä, miten hän on HPK:n fanien silmissä jotenkin epäpätevä. Kai siihenkin on jokin syy, mutta Lahdessa Laukkanen on tehnyt kyllä ulkoapäin katsoen valtavan hyvää työtä. Rendulicin voi kai nähdä epäonnistumisena, mutta kyllä Saarinen-Mankinen -kaksikko ihan hyvin korvaa Bornan.

Vaatimustaso vain jatkossakin ylhäällä, niin hyvä tulee. Mukavoitumiseen ei ole kenelläkään varaa.

Itse en näkisi Bornaa epäonnistumisena. Sopimusta tehtäessä ilmeisestikin oli aika selvää että mies ei koko kautta Lahdessa viihdy eli tiedostettu riski joka nyt paikattu.
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eihän Bornan hommaa olisi voitu hoitaa mitenkään paremmin, ei Laukkasella kumminkaan mitään ennustajan palloa ole käytössään.
 

BileTooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllähän Borna on selvästi yksi sulka lisää Laukkasen hattuun. Mielestäni "liian" hyvien pelaajien hankkimisesta pitäisi olla vain ja ainoastaan tyytyväinen. Mieluummin Bornan ja Sulakin kaltaisia keissejä kuin sitä, mitä usein nähtiin ennen Laukkasen aikaa. Lisäksi, kuten yllä todettiinkin, paikkaajat ovat kyllä todennäköisesti vähintäänkin riittävät.

Tämänkin hetkisellä joukkueella on varmasti mahdollista mennä vaikka kuinka pitkälle, mutta vielä kun saataisiin se sentteri ja jostain pari luotettavaa, mutta halpaa perusvarmaa rotaatiopakkia. Ei oikein ole tuntunut sellaisia Peliitoista tai junnuista löytyvän.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Laukkaselle kenkää? Ei voi vittu näin päin persettä vetää joukkueen rakentamisen ja valmennusasioiden suhteen. Tätä ei voi puolustella yhtään millään tavalla. Onko ketään utj edes vapailla markkinoilla?
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Laukkaselle kenkää? Ei voi vittu näin päin persettä vetää joukkueen rakentamisen ja valmennusasioiden suhteen. Tätä ei voi puolustella yhtään millään tavalla. Onko ketään utj edes vapailla markkinoilla?
Nybondas :)
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Laukkaselle kenkää? Ei voi vittu näin päin persettä vetää joukkueen rakentamisen ja valmennusasioiden suhteen. Tätä ei voi puolustella yhtään millään tavalla. Onko ketään utj edes vapailla markkinoilla?
Voi ja paljonkin pahemmin. Joukkue ei ole edes mitenkäänpäin perseelleen rakennettu. Laukkanen on edelleen Liigan parhaita urheilutoimenjohtajia pelaajien hankinnan suhteen.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Joukkue ei ole edes mitenkäänpäin perseelleen rakennettu.
Ei ole maalivahteja, eikä kiekollisia pakkeja. Mutta ei ole edes mitenkäänpäin perseelleen rakennettu joukkue? Rohkenen olla eri mieltä tästä.
 

Lahtitar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, HC Giants
En syyttäisi Laukkasta. Periaatteessa hyökkäys on paperilla hyvää liigatasoa. Ainoa heikko kohta ennen kauden alkua oli puolustus. Ja voi olla, ettei niitä hyviä puolustajia kiinnostanut pelata Lahdessa, kun muualta saa paremmat rahat. Ennen tätä kautta Laukkanen on onnistunut erinomaisesti.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Mä en vain osta sitä, että parempaa ei muka ollut tarjolla. Joojoo Rantakari halusi rahaa ja Heikkinen ei tiennyt itsestään onko lintu vai kala, mutta jos ei muka parempaa ollut tarjolla kun Jaakola, Pietroniro, Schemerov, Vorobey ja omat junnut niin jotain on nimenomaan urheilutoimenjohto ja scouttiosasto vetänyt vihkoon.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Ei ole maalivahteja, eikä kiekollisia pakkeja. Mutta ei ole edes mitenkäänpäin perseelleen rakennettu joukkue? Rohkenen olla eri mieltä tästä.
Oli aika huikea maalivahti. Sille nyt ei mitään voinut että Sveitsiin lähti ja tässä vaiheessa ei enää ketään kannata hankkia. Eikä ole rahaakaan.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Joukkue on rakennettu pääosin huonosti mutta roolitettu sitäkin huonommin. Kiekolliset pelaajat jämäminuuteilla, Jaakola yv:llä, puolustus vähintään yhtä liigatason pakkia vajaa, joka tasoittaa oikeisiin rooleihin tällä hetkellä liian isoissa pelaavat yms. Kyllä hyökkäyksestä saisi hyvät ja toimivat ketjut jos joku älyäisi ne kasata mutta tässä vaiheessa siitä ei ole paljon apua kun ei ole edes voittavaa maalivahtia
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Mä en vain osta sitä, että parempaa ei muka ollut tarjolla. Joojoo Rantakari halusi rahaa ja Heikkinen ei tiennyt itsestään onko lintu vai kala, mutta jos ei muka parempaa ollut tarjolla kun Jaakola, Pietroniro, Schemerov, Vorobey ja omat junnut niin jotain on nimenomaan urheilutoimenjohto ja scouttiosasto vetänyt vihkoon.
Pakiston suhteen vihkoon joo, Jürgensin loukkaantumisella vielä nokittaen. Mutta muistetaan nyt että niitä pakkeja oli tulossa, mutta valmennukselle ei kelvannut kätisyyden takia...
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Oli aika huikea maalivahti. Sille nyt ei mitään voinut että Sveitsiin lähti ja tässä vaiheessa ei enää ketään kannata hankkia. Eikä ole rahaakaan.
Tämäkö ei ole Laukkasen vika? Palkkasi tänne maalivahdin, joka ei tule kuitenkaan loppukautta viihtymään Lahdessa. Rahat olisi voinut käyttää ykköspakkiin ja laadukkaaseen maalivahtiin ilman mitään ulkomaanpykäliä.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Tämäkö ei ole Laukkasen vika? Palkkasi tänne maalivahdin, joka ei tule kuitenkaan loppukautta viihtymään Lahdessa. Rahat olisi voinut käyttää ykköspakkiin ja laadukkaaseen maalivahtiin ilman mitään ulkomaanpykäliä.
Tietysti sen voi noinkin ajatella. Satsattiin kuitenkin huippukovaan ykkösvahtiin. Ja kantoihan se ensimmäiset Liigaviikot. Mä luulen, että tätä kautta ei olisi edes 5 NHL pelaajaa pelastaneet, kyllä vika on ihan muualla kuin pelaajissa tälläkin hetkellä. Ainakin sen verran, että tällä kaudella esiintyneillä pelaajilla pitäisi kyllä haastaa Ilvekset, KooKoot ja Jukurit taulukossakin. Ei toki kärkeä.

TPS:lle on käynyt varmalla TOP 6 materiaalilla samoin kuin meille. Heillä oli jopa mitalin mahdollisuus pelaajiensa puolesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös