Urheilumatkailu

  • 117 049
  • 439

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ole urheilun ehdoilla tehty ja suunniteltu matka missään mielessä, mutta reissu New Yorkiin on varattu syksylle ajalle 4.11-11.11, eikä taas paljon paremmin olisi voinut sattua kun osuu näköjään vaatimattomat kolme Rangersin kotimatsia sille ajalle.

Nyt vaan sormet ja varpaat ristissä toivotaan että NHL-kausi alkaa ajallaan ja julkaistu otteluohjelma pitää ja pysyy, olisi nimittäin tuon reissuviikon torstaina Minnesota Wild vieraana Madison Square Gardenissa. Hieman jo ennalta kutkuttaa ajatus siitä pääsisi mahdollisesti heti Mikke Granlundin NHL-uran ensimetreillä näkemään kaverin tositoimissa NHL:ssä, vain muutama kuukausi IFK:sta poistumisensa jälkeen. Siinäkin mielessä otollinen aika tuo heti kauden ensiviikot, sillä voisin kuvitella että alkukaudesta Mikke nimenomaan saa paikkansa ja mahdollisuutensa Wildin kokoonpanossa ennen mahdollisia pudottamisia ja huileja.

Muutenkin Wildin porukka tietenkin kiinnostaa uusine hankintoineen ja kapteeni-Koivuineen ja Rangers nyt on kiinnostanut aina, eli kuten sanottu nyt vaan pelit normiaikataulussa käyntiin ja aikanaan liput haltuun Madison Square Gardenille matsiin torstaina 8.11.

Osui muuten silmään, että heti saapumispäivänämme 4.11 olisi jo päivällä ohjelmassa MSG:lla NBA-matsi NY Knicks vs. Philadelphia 76´ers, illalla sitten perään samalla areenalla NY Rangers vs. Philadelphia Flyers. Tuskin ihan sattumalta osuvat nämä pari ns. hegemoniamatsia samalle päivälle, näköjään siis kunnon Philadelphia-rivalry -päivä Manhattanilla. Harmi vaan että koneemme laskeutuu vasta viiden aikaan ja tuo setti ei tule kysymykseen.

Vielä kun tuona samana sunnuntaina 4.11 juostaan myös NY City Marathon, olisi tuo melkoinen superpäivä olla paikalla ja harmittaakin snadisti ettei alkuperäinen suunnitelma pitänyt ja lähdetty jo lauantaina 3.11.

Viimeksi kun oltiin joskus kolme vuotta sitten NY:ssä, osui reissun kanssa samalle viikolle paikallismatsi Islanders vs. Rangers, eli sellainen tuli silloin käytyä kokemassa Long Islandin puolella. Nyt tekisi mieli kokea MSG:n tunnelma.
 

Howitzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tuli itsekin napattua Finnairilta tarjouslennot New Yorkiin marraskuussa. Kiva määrä urheilua tuona ajankohtana ellei NHL:ssä lakkoilla:

Brooklyn Nets - Boston Celtics
New York Islanders - New Jersey Devils
New York Knicks - Indiana Pacers
New York Rangers - Winnipeg Jets
New Jersey Devils - Montreal Canadiens
New York Islanders - Boston Bruins
New York Jets - New England Patriots

Jetsin peli pitää tällä kertaa käydä katsomassa ja varmaankin myös Knicksin peli.
 

Rocco

Jäsen
Brooklyn Nets - Boston Celtics
New York Islanders - New Jersey Devils
New York Knicks - Indiana Pacers
New York Rangers - Winnipeg Jets
New Jersey Devils - Montreal Canadiens
New York Islanders - Boston Bruins
New York Jets - New England Patriots

Jetsin peli pitää tällä kertaa käydä katsomassa ja varmaankin myös Knicksin peli.
Jets-Patriots on torstaina, ja samana sunnuntaina pelataan myös NY Giants - Green Bay Packers. Siinä on todellinen helmi.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Viime sunnuntaina tuli päädyttyä länsinaapuriin katsomaan AIK-HIF fudismatsia Råsundan pyhättöön. Aikaisemmin ei ole tullut käytyä Ruotsissa urheilua katsomassa, ja kyllähän tuo aikamoisen vaikutuksen teki, varsinkin AIK:n kannattajien ansiosta. Matsissa oli katsojia n. 14500 eli stadionilla oli roimasti tilaa, mutta kattilamaisessa paikassa mekkala oli ajoittain ihan huikea. Matsi oli myös viihdyttävää potkiskelua, jonka kotijoukkue vei lopulta 2-1 lukemin. Maalikamerapohdiskelijoille nähtiin myös jälleen se perinteinen tilanne, kun Helsingborg 0-1 johdossa sai pallon maaliviivan yli, mutta maalia ei koskaan vihelletty. Jere Uronen pelasi vieraiden riveissä varsin hyvän matsin, mutta loukkaantui tunnin kohdalla harmittomassa tilanteessa, ja jätti leikin siihen.

Summasummarum: Sellaisen vaikutuksen teki tunnelmaltaa tuokin matsi, että sopivan tilanteen tullen on pakko vierailla noissa merkeissä Ruotsin maalla uudelleenkin. AIK:n osalta on myöskin mielenkiintoinen nähdä miten siirtyminen uudelle hienolle 50000 katsojaa vetävälle Friends Arenalle vaikuttaa tunnelmaan ja katsojamääriin.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Viime viikonloppuna tuli heitettyä jälleen reissu Saksan maalle, ja ihan urheiluhengessä. Tavoitteena oli ehtiä näkemään DEL-liigaa, sekä 1. ja 2. tason fudista. Ensimmäinen tavoite kosahti heti alkuunsa kun ei maltettu lähteä Oktoberfestin "teltta"-alueelta minnekään, ja näin jäi tällä kertaa lätkät katsomatta.

Lauantaina sitten tuli suunnattua Allianz Arenalle Bayern-Hoffenheim -matsiin. Paikallisen kontaktin kautta saatiin liput erittäin hyville paikoille (65€), pitkän sivun alakatsomon kolmannelle riville. Katsojamääräksi taisivat ilmoittaa 71000, ja tunnelma olikin ihan hyvä. Tunnelman luonnissa varmasti auttoivat myös nuo kaljajuhlat, ja poliisikin erikseen matsissa toivoi etteivät kaikki stadionilla olleet suuntaisi suoraan teltoille, koska sielläkin oli jo valmiiksi tiivis tunnelma. Riberyn maaleillahan Bayern tuon matsin muuten vei 2-0.

Sunnuntaina matkattiin junalla n. tunnin matka Ingolstadtiin Audi Sportparkille katsastamaan FC Ingolstadt 04 - 1. FC Kaiserslautern. Uuden stadionin on Audi tosiaan pykännyt Ingostadtiin vuonna 2010 hieman sivummalle kaupungin keskustasta. Katsojia tuo viihtyisä vaikkakin hieman karu pytinki vetää 15000 tällä hetkellä, mutta on rakennettu niin että laajentaminen ei ole kovin monimutkaista tarvittaessa. Liput hommattiin etukäteen matsiin seuran nettisivujen kautta ja kyllä vajaalla kahdellakympillä kelpasi katsella matsia aivan eturivistä. Lippuja olisi kyllä saanut paikan päältäkin koska katsojia oli huonosta kelistäkin johtuen vain n. 7000. Ensimmäisen puoliskon joukkueet tahkosivat 0-0, mutta toisella jaksolla sitten Sveitsin maajoukkueessakin muutaman matsin kolunnut Albert Bunjaku vei 1 FCK:n 0-1 johtoon. Kotijoukkue tasoitti noin kymppi ennen loppua, kun 3 minuuttia aiemmin kentälle tullut Manuel Schäffler juoksi upean keskityksen maaliin. Loppulukemat siis 1-1 viihdyttävässä matsissa, vaikka kyllähän vierailija olisi voinut pisteet viedä jos "varmat" maalipaikat olisivat maistuneet. Vähäisestä yleisömäärästä johtuen välillä stadionillakin oli rauhallisempaa, mutta kiitettävästi varsinkin vierafanit jaksoivat yrittää. Tällä kertaa turvallisuussyistä johtuen, stadionilla myytiin vain alkoholitonta olutta. Aavistuksen Ingolstadtissa ehkä näkyy se, että seura on aika nuori ja nopeasti huipulle noussut, vaikka löytyyhän taustalla perinteitä eri nimien alla.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Moskova

Moskovaan tuli heitettyä vähän yli viikon mittainen reissu, ja täytyy todeta, että urheilumatkailukohteena(kin) tämä Euroopan suurin kaupunki on ehdottomasti käymisen arvoinen.

Reissuun osui kolmen eri seuran KHL-pelit, tässä muutama sananen jokaisesta.

16.11. Atlant–Slovan 0-2: Metrolla ensin ulos keskustasta Jaroslavin rautatieasemalle ja sitten lähijunalla vähän yli puolen tunnin matka Mytištšiin. Kyseessä siis jonkinlainen paikallinen Kerava, aika paljon isompi vain. Siitä sitten vielä marshrutkalla muutaman kilometrin matka hallille. Lähes uusi ja upea noin 9 000 katsojan halli, mutta tyhjää tilaa kyllä riittää. Sisäänpääsy keskitason paikoille sopuhintaiset 220 ruplaa eli noin 5,50 euroa. Ottelutapahtumaan on panostettu voimallisesti ja pyritty luomaan kunnon show. Rokki (musiikki juurikin tätä, suomalaista Nightwishiäkin tuli välillä katkobiiseinä) pauhaa hurjalla voimalla joka välissä, ja toisaalla cheerleaderit rakentelevat välillä jopa ihmispyramideja. Kotijoukkueen ehkä jopa hienoisesta hallinnasta huolimatta vierasjoukkue vie voiton muutaman kymmenen paikalle saapuneen slovakialaisen fanin iloksi.

18.11. Spartak–Neftekhimik 2–1: Jokseenkin täysin edellisen tapahtuman vastakohta. Ottelutapahtumaan ei ole panostettu nimeksikään, ja ikivanha Sokolniki-hallikin on karu ja paska kuin mikä. Tosin tarkalleen ottaen vain katettu tekojäärata (kuten vanha Kupittaan halli) taitaakin olla kyseessä. Joka tapauksessa yleisöä on ehkä 2 500, hallissa on vähän kylmä, ja rumpu paukkuu päädyssä ihan niin kuin Suomessa Mestis-peleissä. Toisaalta siis kotoisa tunnelma, ja ainakin katsojien päähuomio on itse pelissä. Tiukkaa vääntöä, ja 0–0:ssa tahkotaan yli 50 minuutin, kunnes vierailija menee johtoon. Spartak kuitenkin tasoittaa muutamaa minuuttia ennen loppua, ja lopulta halli räjähtää (sen verran kuin se tuolla yleisömäärällä voi) ajassa 59.58 kotijoukkueen 2–1-maalin synnyttyä. Ilman huikeaa loppuratkaisua tästä olisi varmaan jäänyt aika tympeä maku. Toisaalta on mielenkiintoista nähdä myös se "toinen totuus KHL:stä". Pääsylippu tänne maksoi 300 ruplaa (7,5 e).

21.11. TsSKA–Lokomotiv 0–4: Neuvostoliiton ajan mahtijoukkueen TsSKA kotiottelu olikin sitten loppuunmyyty jo paljon ennen peliä, mikä seuran nettisivuiltakin selvisi. Pitkä päivä oli jo alla ympäri Moskovaa pyörittynä, mutta kannattihan se TsSKA-jääurheilupalatsin nurkille vielä illalla suunnata. Kuten "näissä maissa" yleensäkin, Moskovassakin musta pörssi toimii. Pienen tinkimisen jälkeen lippu 400 ruplaa, hunttiruplan (2,5 euroa) verran sai lippuja kaupitellut vanhempi herrasmies tästä nyt vain voittoa. Tämä oli sellainen suomalaisittain aika tyypillinen keskisuuri perushalli, tosin toisesta päädystä puuttuivat katsomot kokonaan. Kotijoukkueen värimaailmasta (punainen, sininen ja vähän valkoista) tuli väistämättä mieleen HIFK. Tässä pelissä jäällä oli jo mukava määrä NHL-ukkoja, mutta kotijoukkueen Pavel Datsjukin sijaan päähuomion veikin Lokomotivin maalilla maagisen hyvin torjunut maalivahti Semjon Varlamov. Vierasfaneja oli paikalla yksi täysi kulmakatsomo, useita satoja kaikkiaan varmasti. Lisäksi näköjään vierestä yksi katsomolohko oli jätetty turvallisuussyistä kokonaan tyhjäksi. Tunnelma olisi varmaan noussut pelissä paremmaksi, jos lopputulos olisi ollut edes vähän paremmin pelin tapahtumia kuvaava kuin se nyt oli.

Aiemmat kokemukseni KHL-peleistä rajoittuivat kolmeen viime kaudella nähtyyn Dinamo Minskin kotiotteluun, enkä ole muutenkaan erityisemmin sarjaa seurannut. Ainakin nämä Moskovassa nähdyt ottelut antoivat mielestäni mukavasti perspektiiviä tähän sarjaan. Toisaalta täytyy sanoa, että yhdessäkään näistä Moskovan otteluista tunnelma ei kyllä noussut Dinamo Minskin kotipelien tasolle. Toki onhan se vaan puitteissa melkoinen ero: Minskillähän taitaa olla valtaosassa peleissä tupa suunnilleen täynnä eli noin 15 000 katsojaa. Lisäksi yleismeno siellä tuntui olevan fanaattisempaa, ja osin varmasti myös jonkinlaista kansallisylpeyttäkin oli ihan eri tavalla ilmassa.

Joka tapauksessa voin ihan ehdottomasti suositella nyt siis myös Moskovaa, jos KHL kiinnostaa. Minskiin verrattuna otteluiden bongailu on ainakin helpompaa, kun alueelta löytyy 4 tai jopa eri 5 seuraa, jos vielä Vitjaz lasketaan mukaan. Ehkä seuraavaksi pitäisi yrittää nähdä SKA:n peli Pietarissa, sen luulisi voivan haastaa tunnelman puolesta hyvinkin jopa jo Dinamo Minskin?

Ja niin, Moskovan joukkueista Dinamon ottelu jäi näkemättä. Aleksandr Ovetškin olisi kyllä ollut kiva nähdä livenä, mutta eräs toinen samana iltana ollut urheilutapahtuma vei kuitenkin aivan selvästi voiton:

20.11. Spartak Moskva–Barcelona 0–3: Lähes 70 000 katsojaa Lužniki-stadikalla ja lämpötila CL-matsin alkaessa jo lähes nollassa. Vaikka jonkin verran on tullut jo futista ulkomailla nähtyä, niin tällaisen yleisömäärän ottelut jäävät kyllä ihan yhden käden sormiin. Tunnelma oli alussa todella paljon parempi kuin 2,5 vuotta sitten näkemässäni Real Madridin La ligan kotipelissä, bonuksena vieläpä upeat tifot, joihin sai itsekin osallistua. Valitettavasti se fiilis siitä sitten vain lässähti, kun Barca paineli kotijoukkueen puolustuksen koomailun seurauksena nopeaan voittoon. Toisella jaksolla fiilis nousi taas, mutta harmillisesti Spartak tuhersi kaikissa kunnon paikoissaan ohi. Stadikalta poistuminen oli sitten vielä kokonaan oma operaationsa. Kun en ennen pelin päättymistä viitsinyt/tajunnut lähteä, niin stadikalla odoteltiin liki tunti pelin loppumisen jälkeen ennen kuin pääsi pois siitä lohkosta, missä oma paikkani oli. Ja siltikin sadoittain poliiseja, varusmiehiä yms. henkilöstöä oli turvaamassa matkaamme lähimmälle metroasemalle. Lužnikista jäi mieleen myös komea Lenin-sedän patsas stadikan ulkopuolella. Joka tapauksessa hienon CL-pelin lisäksi sai myös ehkä kokea häivähdyksen vanhasta kunnon NL-menosta! Niin, ja lippu tähän otteluun maksoi alakaarteen paikalle 700 ruplaa eli noin 17 euroa. Se oli etukäteen hankittuna, mutta aivan helposti tiketin olisi saanut vielä ostettua kauppiailta pelipäivänäkin.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Lauantaina sitten tuli suunnattua Allianz Arenalle Bayern-Hoffenheim -matsiin. Paikallisen kontaktin kautta saatiin liput erittäin hyville paikoille (65€), pitkän sivun alakatsomon kolmannelle riville. Katsojamääräksi taisivat ilmoittaa 71000, ja tunnelma olikin ihan hyvä. Tunnelman luonnissa varmasti auttoivat myös nuo kaljajuhlat, ja poliisikin erikseen matsissa toivoi etteivät kaikki stadionilla olleet suuntaisi suoraan teltoille, koska sielläkin oli jo valmiiksi tiivis tunnelma. Riberyn maaleillahan Bayern tuon matsin muuten vei 2-0.

Pisti silmään tässä mielenkiintoisessa jutussa, että Allianz- Arenalle mahtuu "vain" 69 000 katsojaa, eikä siis 71 000.

Hieno stadion kuitenkin ja seutu ja kaupunki on muutenkin hienoa. Joskus täytyy vielä lähteä uudelleen!
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Wikipedia väittää 69 901 ja itse paikallla olleena muistaisin, että se oli tasan 69, kun silloin mentiin sen kauden osalta yli 1000 000 katsojan Allianzilla.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Allianz_Arena

Tänään Bayern-Dortmund pelissä oli kuuluttajan mukaan 71k yleisöä paikalla.

Ja saksankielinen wiki kertoo, että: Kapazität 71.137 Plätze

Am 16. Januar 2006 genehmigten die Behörden die Aufstockung auf 69.901 Plätze
, so dass nach Abzug aller Medien- und Arbeitskarten seit Beginn der Bundesliga-Rückrunde 2005/2006 69.000 Zuschauer bei Liga- und DFB-Pokal-Spielen Platz finden. Die Blöcke 112 und 113 (Südkurve) sind seit der Saison 2006/07 bei nationalen Spielen reine Stehplatzblöcke; lediglich bei internationalen Spielen werden die an Traversen angebrachten Sitze gemäß UEFA- und FIFA-Auflagen eingebaut, in der Regel jedoch nicht genutzt.

Zu Beginn der Saison 2012/13 wurde eine Erweiterung der Stadionkapazität auf 71.137 durchgeführt, bei der im Oberrang zwei weitere Sitzreihen installiert wurden.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Tänään Bayern-Dortmund pelissä oli kuuluttajan mukaan 71k yleisöä paikalla.

Ja saksankielinen wiki kertoo, että: Kapazität 71.137 Plätze

Am 16. Januar 2006 genehmigten die Behörden die Aufstockung auf 69.901 Plätze
, so dass nach Abzug aller Medien- und Arbeitskarten seit Beginn der Bundesliga-Rückrunde 2005/2006 69.000 Zuschauer bei Liga- und DFB-Pokal-Spielen Platz finden. Die Blöcke 112 und 113 (Südkurve) sind seit der Saison 2006/07 bei nationalen Spielen reine Stehplatzblöcke; lediglich bei internationalen Spielen werden die an Traversen angebrachten Sitze gemäß UEFA- und FIFA-Auflagen eingebaut, in der Regel jedoch nicht genutzt.

Zu Beginn der Saison 2012/13 wurde eine Erweiterung der Stadionkapazität auf 71.137 durchgeführt, bei der im Oberrang zwei weitere Sitzreihen installiert wurden.



Niin kerrotaanko tuossa teksissä jotain, että kapasiteettia on täksi kaudeksi nostettu tuonne 71k ?
Saksa on aika heikkoa itselle, mutta voisin väittää, että 2011 kapasiteetti ei ainakaan ollut siellä ollessamme tuollaista.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Aika mielenkiintoista luettavaa. Puhutko kenties venäjää vai tuleeko tuolla toimeen ihan englannilla/käsiä heiluttelemalla? Entä nämä lipputrokarit?
Kiitos palautteesta! Mukava kuulla, että kirjoitukseni herätti kiinnostusta.

Itse osaan venäjää suunnilleen alkeet. Eli kyrilliset osaan lukea, jotain perusfraaseja, lukusanoja yms. Sekin riittää yllättävän pitkälle (esim. juurikin lipun ostoon trokarilta), ja oli toisaalta tarpeen Moskovassa, koska yleisesti kaupungissa ei ihan hirveästi englantia osata. Enemmät puheet sai sitten toki hoitaa reissussa mukana ollut avovaimoni, joka osaa venäjää kohtuullisesti.

Mutta yhteenvetona voisi siis todeta, että ehkä Moskovaan ei kannata lähteä, jos kukaan matkassa mukana oleva ei osaa kieltä lainkaan. Metroasemien nimetkin ovat (toisin kuin Pietarissa) pelkästään kyrillisillä, joten jos ei edes sen vertaa kielestä tajua, niin ehkä aika hukassa voi olla.

Uskallan kuitenkin väittää, että venäjän alkeiden opiskelu ei ihan ihmeellistä ponnistusta vaadi - ja on toisaalta myös aika palkitsevaa, koska jo kyrilliset osaamalla monet sanat ovatkin sitten tuttuja muista kielistä. Pikkuhiljaa sitä sitten oppii lisää tuolla matkustellessa, kun ei oikein muutakaan vaihtoehtoa ole. Eli vaikka kirjastosta lainaan joku lukiotason venäjän peruskurssin kirja tai vastaava ja vähän itseopiskelua, niin ollaan jo aika pitkällä - ja valmiina KHL-matkailuun.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Viikonloppuna tuli käytyä Amsterdamissa Ajax-PSV-matsissa. Lyhyesti sanottuna, aivan loistava tunnelma stadionilla kun suljettu katto piti äänen sisällä. Hollantilaiset pitävät myös mekkalaa kiitettävästi ja keskisormia lähti PSV:n fanikatsomoon aika tiuhaan, tosin osattiin sitä silläkin puolella.

Suomalaisena on kyllä komeaa katsella Niklas Moisanderin kypsää peliä tuollaisessa hetkessä, kun edes vähän tajuaa sitä prässiä mikä tuollaisen yleisön edessä varmasti on. Tosin, varmasti on myös aivan fantastinen fiilis myös.

Kaupunki oli muuten oikein leppoisa ja iltariennot maistuvat varsin hyvin, eikä tarvinnut mennä edes diskoon asti. Mukava paikka jossa olisi viihtynyt vähän pidempäänkin. Ja ihmiset tuntuvat puhuvan hyvin englantia, joten sikälikin helppo paikka matkailla.

Lufthansa teki kyllä kaikkensa, että reissu menisi vituiksi mutta lälläs-lää Dieter, siellä käytiin ja sain sen laukkunikin sinne firmastanne huolimatta. Lufthansa on uskomaton kasa paskaa, Amsterdam taasen hieno kaupunki.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mutta yhteenvetona voisi siis todeta, että ehkä Moskovaan ei kannata lähteä, jos kukaan matkassa mukana oleva ei osaa kieltä lainkaan.

Eihän tämä nyt pidä paikkaansa ja mielestäni hieman vastuutonta pelotella potentiaalisia KHL-turisteja tällä tavalla.

Kyllähän siellä nyt pärjää, vaikka itsekin tosin osaan venäjää jonkin verran.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Noniin Saksan tuntijat! Nyt olisi lennot varattu maaliskuulle Düsseldorfiin ja tarkoitus olisi käydä katsomassa pari peliä bundesliigaa ja siinä samalla sitten vähän ihmetellä muuten Saksan meininkiä tuolla suunnalla. Pelipäiviä ei ole siellä vielä lyöty lukkoon, joten ei ole tarkkaa tietoa mitä pelejä olisi mahdollisuus nähdä. Sen ainoastaan tarkastin, että Leverkusen-Baijer München on loppuunmyyty. Harmi. Kierros 26 on siis kyseessä ja Nordrhein-Westfalen alueelta olisi vaihtoehtoina nähdä Dortmund ja Mönchengladbach 1.bundesliigasta sekä Bochum, Paderborn ja Duisburg 2.bundesliigasta. Lähinnä sinne mennään haistelemaan tunnelmaa, bundesliigassa kun on kehuttu olevan paras meininki Eurooppalaisista sarjoista. Onko suosituksia tai vinkkejä joukkueiden suhteen? Nuo 1.bundesliigan pelit katsotaan varmaan molemmat, jos sattuvat eri päiville ja lippuja saa.

Majoitusta ei ole vielä hommattu ja siitä olisi toinen kysymys. Onko järkevämpää hommata majoitus suoraan 4 yöksi paikasta x ja tehdä sitten pistoja tukikohdasta sinne sun tänne vai varaileeko eri paikoista sitten kun pelipäivät varmistuu? Miten junaliikenne toimii kaupunkien välillä? Vai onko järkevämpi vuokrata auto? Jos päätyy tukikohta ratkaisuun, niin mikä kaupunki olisi kätevin matkustamisen kannalta ja olisi vielä sellainen, että siellä olisi muutakin nähtävää ja tehtävää? Lähinnä varmaan ihmeteltäisiin kirkkoja ja vanhaa kaupunkia sekä syötäisiin ja juotaisiin hyvin. Aika perusturistimeininkiä.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Lähinnä sinne mennään haistelemaan tunnelmaa, bundesliigassa kun on kehuttu olevan paras meininki Eurooppalaisista sarjoista. Onko suosituksia tai vinkkejä joukkueiden suhteen? Nuo 1.bundesliigan pelit katsotaan varmaan molemmat, jos sattuvat eri päiville ja lippuja saa.

Majoitusta ei ole vielä hommattu ja siitä olisi toinen kysymys. Onko järkevämpää hommata majoitus suoraan 4 yöksi paikasta x ja tehdä sitten pistoja tukikohdasta sinne sun tänne

1. Jos menette haistelemaan tunnelmaa, menkää Dortmundiin. Parempaa ei Euroopasta löydy. Liput kannattaa hommata heti. Niitä ei ole liikaa tarjolla.

2. Kun kerran Düsseldorfiin lennätte, niin pysykää siellä. Junalla pääsee kaikkialle ympärille erittäin kätevästi, erittäin halvalla.

Hotellisuosituksia en pysty antamaan, mutta onhan tuota tarjontaa Düssessä riittämiin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
1. Jos menette haistelemaan tunnelmaa, menkää Dortmundiin. Parempaa ei Euroopasta löydy. Liput kannattaa hommata heti. Niitä ei ole liikaa tarjolla.

Ehdottomasti tänne jos vain lippuja löytyy. Südtribüne on näkemisen ja kokemisen arvoinen juttu!
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Ehdottomasti tänne jos vain lippuja löytyy. Südtribüne on näkemisen ja kokemisen arvoinen juttu!
Borussia Dortmund liput | Osta ja Myy Borussia Dortmund lippuja - viagogo

Itse ostin kyseisen lafkan kautta Bayernin loppuunmyytyyn peliin liput joulukuussa ja toimi aivan loistavasti. Liput noudettiin stadionin lippukassalta ja maksettiin ennakkoon luottokortilla.

Eli jos matsi, johon olette menossa on virallisesti loppuunmyyty, suosittelen kokeilemista tuota kautta.
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Kierros 26 on siis kyseessä ja Nordrhein-Westfalen alueelta olisi vaihtoehtoina nähdä Dortmund ja Mönchengladbach 1.bundesliigasta sekä Bochum, Paderborn ja Duisburg 2.bundesliigasta.

Jos nyt sinne Dortmundiin ei mahdu, ei se minusta mikään elämää suurempi menetys ole. Sinne voi kyllä saada liput yleisestä myynnistäkin olemalla nopea ja onnekas. Gladbach on ihan hyvä vaihtis, ja sinne pääsee seisomapäätyynkin helpommin. Sanoisin, että mikä tahansa seisomakatsomo on ihan mukava paikka, ja jos haluaa Yö Samarassa -tyyppistä päräyttävämpää seikkailua, menee Cottbusin vierasblokkiin.

Ykkösen pelipäiviä voi aavistella sen perusteella, miten eurosarjoja pelataan, koska tiettyinä päivinä on aina vakiomäärä pelejä vakiokellonaikoihin. Jos mestariliigaa tai Eurooppaliigaa pelataan aiemmin tuolla viikolla, niissä olevien joukkueiden pelit ovat lähempänä sunnuntaita. Kaikki sakemannithan taisivat jatkoon niissä mennä. Tuo alue on kyllä hyvä paikka katsella futista, kun saman päivänä voi käydä useammankin pelin, jos käy tsägä. Ja onhan tuolla muutakin nähtävää kuin futis.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Onko kukaan käynyt Thaimaassa ja Bangkokissa katsomassa futista? Lokakuussa olen Thaimaaseen menossa ja muutaman päivän ajattelin Bangkokissa olla ja ainakin viime kaudella ovat pelanneet lokakuun loppuun saakka pelejä. Liput tuskin kovin kalliita on ja niitä uskoisin saavan vielä stadionilta, tietysti, jos joku tietää mistä muualta niitä saisi hankittua niin tieto otetaan kiittäen vastaan. Myös miten stadioneille pääsee, ovatko lähellä skytrainia tai MTR rataa?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Sähköpostiin kolahti viesti, että lipputilaus Atletico Madrid-Granada -matsiin on vastaanotettu ja liput voi noutaa pelipäivänä Atletico Madrid -museosta Vicente Calderonilta. Suht kiimainen olo tuosta tapahtumasta nyt. Eka kerta on kun Espanjanssa olen matsissa.

Matsi siis alkaa su 14.4 klo 17. Ennen sitä on tarkoitus käydä Reyna Sofia taidemuseossa joka on kartan perusteella kävelymatkan päässä Vicente Calderonilta. Atleticon matseissa käyneet vois vinkata onko tuolla lähistöllä mitään baareja joissa jalkapallokansa tapaa viettää etkoja?
Tai ylipäätään jotain tipsejä Madridista. Hotellimme on Gran Vialla.
 

WVirmanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Atleticon matseissa käyneet vois vinkata onko tuolla lähistöllä mitään baareja joissa jalkapallokansa tapaa viettää etkoja?
Tai ylipäätään jotain tipsejä Madridista. Hotellimme on Gran Vialla.
Vicente Calderón on hieno mesta katsoa peliä. Ei yhtä suuri ja näyttävä kuin jotkut suurseurojen stadikat, mutta huikea tunnelma. Toivottavasti otit liput läheltä Atlético Madridin faniryhmää. Sen meininki ja laulut on jotain upeaa! Jäävät soimaan päähän useaksi päiväksi. Itse stadion rakennuksessa on (tai ainakin pari vuotta sitten vielä oli) Atlético Madridin fanipub. Sisäänkäynti siis ihan kadun puolelta ennen stadionille peliin menoa. Samassa yhteydessä on pieni Atlético Madrid museo. Tässä pubissa tuli katseltua screeneilta aikaisemmin alkanutta käynnissä ollutta La liga peliä olutta hörppien ja tunnelmasta nauttien. Huomaa että jos tilaat ison oluen tulee sellainen litran muovituoppi. Hauskaa matsia! Täytyy itsekin yrittää vielä ehtiä käydä Vicente Calderónilla ennen kuin muuttavat uudelle stadikalle.

Itse tuli myöskin asuttua Gran Vialla olevassa hotellissa Madridissa. Sijainti on erinomainen. Kävellen pääsee kiertelemään keskustaa ja sen puistoja. Ja pirssillä hurauttaa edullisesti käymään Atléticon vihollisen stadikalla, jonne pääsee kohtuuhintaan kierrokselle. Suosittelen.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kiitoksia. Itse asiassa en tiedä mistä paikat on. Ostin ne Atleticon omasta lippukaupasta ja halvimmasta kategoriasta, ei ollut eritelty paikoja. Eli ne voi olla joko aivan ylhäältä tai aivan kentän laidalta. Yritin ensin ostaa Ticketmasterista mutta siinä tuli koko ajan jotain häikkää. Ei tuo kai niin korkea paikka ole etteikö piippuhyllylläkin pääsisi tunnelmaan. Hintaa tuli kahdelle lipulle yhteensä 80 euroa ja sillä pääsee myös sinne museoon.

Käsittääkseni Atleticon olisi jo pitänyt muuttaa sinne "yleisurheilustadionille" mutta Espanjan taloustilanteesta johtuen kiinteistöä jolla Calderon sijaitsee ei ole saatu kaupaksi, ei ainakaan seuran haluamaan hintaan. Sijaintihan tuolla on aika ihanteellinen kun kaupungin keskustastakin on ihan kävelymatka. Seuran fanithan eivät tuota stadionin siirtoa ole hyväksyneet ja ovat protestoineet monin tavoin sitä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös