Urheilukysymysten ketju

  • 422 241
  • 1 640

Rocco

Jäsen
Tuota jenkkiyliopistofudista tulee aika hyvin Canalilta, niin tuli mieleen kysäistä sellainen pikkujuttu vain, että kun niiden joukkueiden edessä on numero, niin onko tämä numero annettu miten? Edelliskauden perusteella annettu ranking? vai päivitetäänkö noi numerot kauden mittaan sijoitusten perusteella?

Aika pitkälle listat muodostuu sen mukaan miten on pelannut, miten vastustajat ovat pelanneet, millaisia piste-eroja otteluissa on tullut jne. Eli vaikka voittaisit kaikki pelisi kauden aikana, mutta vastustajat ovat keskikastin alapuolisia joukkueita, et ehkä pääse 25 parhaan sakkiin. Mutta jos olet vaikka pelannut 10-2 ja tappiot on tulleet kärkisakkeja vastaan, ja olet voittanut muutaman rankatun vastustajan kauden aikana niin voit huonommalla voittomäärällä silti olla korkeammalla.
 
Tupakoivat (suomen) huippu-urheilijat

Niin, eli muistan lukeneeni jostain, että ainakin Janne Ahonen sekä muistaakseni Vallu Popovitch polttelevat tupakkaa, onkos julkisuuteen tullut enemmänkin tupakoivia huippu-urheilijoita? Syntyi nimittäin pienimuotoinen väittely aiheesta duunissa ja siksi kyselen. Ja tarkoitan nimenomaan fyysisien lajien urheilijoita, nämä tupakoivat shakin entiset piirisarjamestarit ei niinkään kiinnosta.
 

-RVL-

Jäsen
Ei tietoa siitä, että ketkä polttavat vielä tänä päivänäkin, mutta näistä kavereista olen kuullut isoilta pojilta.

- Miikka Kiprusoff, Eduard Hämäläinen, Mika Häkkinen, Mika Salo.

Janne Ahonen poltti kuulemma sen takia, että se vähensi ruokahalua.
(Ulkomaalaisista) Janecky, joku itänaapurin kiekkomaalivahtikin taisi polttaa, olisikohan ollut Nabokov. Muistaakseni Mike Bossy oli myös tuttu näky erätauoilla tupakka suussa.
 
Viimeksi muokattu:

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Siinä mielessä college football, tai tarkemmin lajin korkein tasoa, on aika ainutlaatuinen sarja koska siinä esimerkiksi finaalissa pelaavat joukkueet ratkaistaan äänestämällä ja rankkaamalla.

Palataan vielä tähän college football kysymykseen.... ja siihen, että näistä äänestyksistäkin varmasti käydään keskustelua, varsinkin kun ainoa puhtaan pelin joukkue jätettiin tänä vuonna finaalin ulkopuolelle. Vielä on 3 bowlia ja National Championship jäljellä, mutta eilen päätti kautensa Utah Utes, joka pelasi kauden läpi saldolla 13-0

Ottelun recapista ( http://scores.espn.go.com/ncf/recap?gameId=290020333&confId=80 ):

"Yet, after winning the Mountain West Conference, the Utes were left out of the BCS national championship game in favor of perennial powers Florida and Oklahoma, even though both have one loss.

That's bound to bring more calls for changes to the BCS system, because Utah showed it could do more than just hang with the big boys, it could dominate one of them.

"I know where I'm voting us. I'm voting us No. 1. End of story," Utah coach Kyle Whittingham said afterward.

"I don't know why they wouldn't deserve that consideration," he added later. "Somebody has to explain to me why they wouldn't. There is only one undefeated team in the United States of America right now in Division I football, and it's these guys right here."
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, eli muistan lukeneeni jostain, että ainakin Janne Ahonen sekä muistaakseni Vallu Popovitch polttelevat tupakkaa, onkos julkisuuteen tullut enemmänkin tupakoivia huippu-urheilijoita?

Antti "Rööki" Virtanen tulee heti mieleen kiekkoilijoista. Tuolla kierrätyskeskuksen puolella on aiheesta oma ketju nimeltään Tupakoivia urheilijoita. Sieltä katsomaan entisiä ja nykyisiä sankareita.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Yle-teemalta tuli mukava kooste Helsingin MM-kisoista 1983. Mitä mahtaa kuulua mystiselle kiekkomiehelle Ari Huumoselle, joka oli komeasti neljäs kisoissa? Taisi olla erakkomainen tyyppi ja jonkin maaottelun tjsp jätti väliin "kun meni herne nenään". Elääkö vielä? Voitti SM-kultaa 84, mutta Losi taisi olla liian kaukana ja kisat jäi väliin..
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Mistä näkee vakion arvottavien kohteiden prosentit?
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Eiköhän se samasta mistä yleensäkin peliprosentit. Niiden mukaan käsittääkseni arvonta suoritetaan. Eli jos prossat ovat 60-30-10 niin 60 prosentin todennäköisyydellä arvontatulos on 1 jne.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Mitä mahtaa kuulua mystiselle kiekkomiehelle Ari Huumoselle, joka oli komeasti neljäs kisoissa?
Pitää viihdeblogia Lime24.fi -osoitteessa, toimii Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry:n tiedottajana ja työstää 24-osaista radiodokumenttia ahmoista Yleisradiolle aina kun ehtii päivätyöltään miesten kosmetiikkaa maahantuovasta yrityksestä. Näin kertoo Arin eli Arden Facebook-profiili.

Ei vaan, eipä Huumosesta kuulu mitään. Etelän paikallismedia saattaisi tietää. Itsekin jotenkin ajattelin, että Huumonen voisi olla kuollut, mikä tietenkin on vähän järkyttävä juttu miettiä -56 syntyneestä, mutta realismia yksinäisten suomalaismiesten tapauksessa. Mutta ei sellaista tietoa ole.

Muistelisin lukeneeni Huumosesta jotain päivitystä 2000-luvun puolella.
 

kissankarva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hiihdon mm-kisoissa näyttäisi olevan yhtenä lajina naisten mäkihyppy.
Osallistuuko siihen yhtään suomalaista? En löytänyt mistään. Luultavasti en vaan osaa etsiä.
 

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Hiihdon mm-kisoissa näyttäisi olevan yhtenä lajina naisten mäkihyppy.
Osallistuuko siihen yhtään suomalaista? En löytänyt mistään. Luultavasti en vaan osaa etsiä.

Julia Kykkänen, 14v. osallistuu. Iästäkin jo voi päätellä, että odotukset eivät taivaissa ole. On toki ollut pisteillä continental-cupissa jo muutaman kerran, ettei ihan mistä tahansa harrastelijasta ole kyse.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Millaisen joukkueen se Malmö nyt sai kasaan viikonlopun peleihin, konkurssiuhkailmoituksensa jälkeen? Saapuivatko pelaajat normaalisti paikalle, vai kumisiko pukukoppi tyhjyyttään?
 
Millaisen joukkueen se Malmö nyt sai kasaan viikonlopun peleihin, konkurssiuhkailmoituksensa jälkeen? Saapuivatko pelaajat normaalisti paikalle, vai kumisiko pukukoppi tyhjyyttään?

Pelaajat saapuivat normaalisti hallille. Siis ne pelaajat, joita ei olla/oltu vielä ehditty myymään pois. Yhteensä 8 pelaajaa on siirtynyt pois tuon Malmön ilmoituksen jälkeen. Kuitenkin ottelussa Huddingea vastaan oli paras mahdollinen kokoonpano, 3 täyttä kentällistä + 2 ylimääräistä pelaajaa. Malmö muuten voitti 2-0.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Ehkä sopisi myös ihmettely-ketjuunkin.

On ihme, ettei valioliigan jalkapallo joukkueella ole pelaajille kuin yksi paita varattuna peliin. Tänääkin Fullerin paita meni vereen ja mies kipaisi hakemaan uuden paidan. Numero 51 oli uudessa paidassa. En tiedä saiko toiselle jaksolle omalla nimellä ja numerolla varustetun paidan.

Vastaavia tapauksia on nähty ennenkin. Luulisi Takahikiän pallon pelaajilla olevan ongelma löytää toinen paita, mutta pääsarjassa olevalla joukkueella ei ole tarjota toista paitaa.

Eli kuinka monta omalla nimellä ja numerolla olevaa paitaa pelaajalla on käytössä yhdessä pelissä?
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Täällä kun pyörii varmaan lakiasioitakin tuntevia, niin heitetään ilmoille omaa mieltä liigan siirtoajan sulkeutumisen aikaan pohdituttanut kysymys.

Jos joku seura kyseenalaistaisi siirtoikkunoiden olemassaolon sillä perusteella, että se rajoittaa työvoiman vapaata liikkumista, millaiset mahdollisuudet olisivat sille, että siirrot vapautuisivat täysin? Onko työvoiman liikkumisen rajoittaminen kalenteripäivien perusteella linjassa EU:n lakien kanssa?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olikos kössin pelaajia palstalla?

Mitenkäs tuo syöttö: pitääkö pompata seinästä suoraan ruutuun, vai saako kimpoilla siinä välillä muissakin seinissä?

EDIT: E&E kiittävät!
 
Viimeksi muokattu:

Randy Marsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
1) Jos suomalainen seura yltäisi vielä joskus jalkapallon Mestareiden Liigan lohkovaiheeseen ja siitä pidemmälle, miten seura hoitaa ottelut oman sarjan päätyttyä? Lohkopelejä pelataan kuitenkin joskus marras-joulukuussa ja siitä edemmäs vasta talvella. Tuntuisi, että joukkueen X valmistautuminen ja rakentaminen tulevaan kauteen olisi pahasti kesken. Niin, ja millä kentällä seuran kotipelit pelattaisi esim. järkyttävällä lumisateella? Miten nämä asiat hoituivat HJK:lla 10 vuotta sitten?

2) Onko korvissa vikaa, vai kuinka (televisiosta katsottuna) Elitserien-matseissa kannustus kuuluu paljon kovempaa kuin esim. SM-liiga-otteluissa? Onko fanien määrä ja äänen käyttö ainut syy vai onko Ruotsissa fanien katsomonosissa mikrofoneja tjsp?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös