MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eikös äänestäminen tapahdu soittamalla johonkin maksulliseen numeroon? Uskon vahvasti että tuo rahan pyytäminen äänestämisestä karsii ellei nyt kaikki niin varmasti valtaosan "protestimeiningistä". En mitenkään jaksa uskoa että jos Euroviisut eivät kiinnosta niin sitten vaivautuisi millään tavalla rahaa siihen asiaan käyttämään.
No minä en näe asiaa tällä tavalla, että tuon takia kynnys nousisi korkealle. Muistan itsekin joskus äänestäneeni Kari Tapiota hupimielessä viisuihin, onhan tuosta toki aikaa. Mutta ehkä me emme tähän selvää vastausta saa...

Nyt kun muuten kävin UMK-sivuilla, niin näemmä finaalissakin oli mukana jotain raateja antamassa osan äänistä. Raatien vaikutus kokonaistulokseen oli tosin vain 10% (yleisöäänet 90%).
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greta Thunberg
Erinäisissä gallupeissa ja ennakkoäänestyksissä ennen kisaa viisufanien oma suosikki näytti varsin laajasti olleen Satin Circus, joka täällä tuomittiin kovaäänisesti paskaksi, mutta olisi varmaan ollut semi vahvoilla kisaamassa finaalipaikasta.
Kokeilen äsken kuunnella Satin Cirkusta, mutta en jaksanut neljää sekuntia pidempää. Laulajalla ainakin on täysin sietämätön ääni.

Se, että joku olisi ollut Suomen karsinnassa parempi kuin valittu edustaja, ei todellakaan tarkoita, että se olisi ollut semivahvoilla kisaamassa finaalipaikasta. Täytyy ottaa huomioon, että Suomen kanssa samassa välierässä oli naapurimaista vain Viro, jossa PKN saikin hyvin ääniä. Norjasta ja Ruotsista ei saatu edes naapuriääniä, joten en sanoisi jonkun toisen mahdollisuudet paremmiksi. Mieluummin positiivista huomiota herättävä erilainen punkbändi kuin massabändi, joka ei sekään pärjää.

Ja minusta on epäreilua valittaa, että viisuissa äänestävät sellaiset, jotka eivät niitä edes seuraa. Ilman muuta ne seuraavat, sillä ei kukaan muuten äänestäisi. Ei Euroviisut ole aina ollut sateenkaariväen juhla, mutta nyt on. Ehkä tulevaisuudessa Euroviisut ovat entistä enemmän kaikenkarvaisten musiikinkuuntelijoiden juhla, paitsi ehkä mustiinpukeutuvien tosikoiden, joiden itsetunto ei kestä yhtään, kun joku vähän haukkuu metallimusiikkia.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Se, että joku olisi ollut Suomen karsinnassa parempi kuin valittu edustaja, ei todellakaan tarkoita, että se olisi ollut semivahvoilla kisaamassa finaalipaikasta. Täytyy ottaa huomioon, että Suomen kanssa samassa välierässä oli naapurimaista vain Viro, jossa PKN saikin hyvin ääniä. Norjasta ja Ruotsista ei saatu edes naapuriääniä, joten en sanoisi jonkun toisen mahdollisuudet paremmiksi. Mieluummin positiivista huomiota herättävä erilainen punkbändi kuin massabändi, joka ei sekään pärjää...
Lähinnä hain takaa sitä, että SC olisi voinut saada ääniä jo senkin takia, kun mukana kisassa oli muuten niin paljon noita balladeja. Kuten jo totesin, niin en usko, että olisi millään kovin korkeilla sijoilla ollut lopulta tämäkään, sillä toisin kuin moni näyttää ajattelevan, on viisuissa myös laulutaidolla ja harmonialla tietty merkitys ja tämä juttu ei kundien live-esityksessä ollut kunnossa. Viisuissa top10-sijoituksia napsineet olivat suurin osa mallikkaita laulajia, Australia tietysti etunenässä.

...Ja minusta on epäreilua valittaa, että viisuissa äänestävät sellaiset, jotka eivät niitä edes seuraa. Ilman muuta ne seuraavat, sillä ei kukaan muuten äänestäisi. Ei Euroviisut ole aina ollut sateenkaariväen juhla, mutta nyt on. Ehkä tulevaisuudessa Euroviisut ovat entistä enemmän kaikenkarvaisten musiikinkuuntelijoiden juhla, paitsi ehkä mustiinpukeutuvien tosikoiden, joiden itsetunto ei kestä yhtään, kun joku vähän haukkuu metallimusiikkia.
En minä ainakaan valita sitä, että sellaisetkin äänestävät, jotka eivät muuten hirveästi viisuja seuraa. Kunhan pyrin pohdiskelemaan sitä, miksi PKN edustajaksi valittiin. Tiedämme, ettei bändi kuulunut viisufanien suosikkeihin. Viisukuppilassa muuten olivat keränneet pienen äänestysotoksen myös ulkomaisilta viisufaneilta silloin UMK-finaalin aikaan, PKN oli noissakin lähellä jumbosijoja.

Mikäli Suomi haluaa tulevaisuudessa pärjätä viisuissa, niin systeemiä pitää muuttaa, kappale pitää tuottaa ja tuotteistaa kuntoon, sitä valittaessa tulisi käyttää myös ulkomaalaisia raateja jne, kuten Ruotsissa. Se onkin sitten eri asia, että onko tämä näin tärkeää, ymmärrän hyvin senkin näkökulman, että tähän ei panosteta, vaikka itse kilpailunhaluisena ihmisenä toivon aina Suomelle menestyvää edustajaa. Aivan sama, vaikka pitäisin itse tuota edustuskappaletta täysin surkeana.
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
PKN pääsi kisoihin vammaisuutensa ansiosta. Piste. Ei mitään epäselvyyttä. Ja ongelmaksi asian tekee mielestäni se, että bändi tuskin itse halusi menestykseen juuri vammaisuus edellä. Uskon myös että tässä on joku taustajoukko vähän laskeskellut. Tuskin bändin pojat ensiksi olivat miettineet että lähdetäänpä euroviisuihin. Joku saattanut tehdä PKN:n Euroviisuedustuksella tiliäkin.

Hyvä idea tietenkin taustajoukoilta kun suomalaisilla on tapana aika ajoin olla mukana tukemassa erilaisuutta vaikka oltaisiin täysin väärässä paikassa ja vaikka ei kokonaisuudesta tiedettäisiin mitään.

Vähän tuli mieleen case-Tähti parin vuoden takaa. Mies olisi monien mielestä pitänyt valita vuoden urheilijaksi kun saavutti Lontoossa olympiakultaa. Rummutus julkisuudessa oli mahdoton mm. some kiehui.

Tuossakin tilanteessa oli yksi iso ongelma, vaikka hyvää oli vammaisurheilun saama positiivinen julkisuus. Eli kysymys mites muut? Kuka muistaa nimet Jere Forsberg ja Toni Piispanen. Kultaa Lontoosta Tähden tapaan. Taisivat olla samojen ihmisten papereissa sijoilla ynnämuut, joiden papereissa Tähti oli nro.1.Ristiriita?

No mutta trendikästä oli olla kuitenkin vaatimassa Tähteä vuoden urheilijaksi. Tai antaa ääni PKN:lle. Vähän myös facessa hehkuttaa ja osoittaa muille, että minä ainakin olen niin hyvä ja suvaitsevainen ihminen että voin vammaista äänestää.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Eikös Suomen edustaja valita ihan pelkästään yleisöäänestyksellä? En mitenkään jaksa uskoa että nämä (kymmenet?) tuhannet äänestäjät ajattelisivat pelaavansa mitään peliä vaan kyse on ainoastaa siitä että ääni annetaan sille biisille, josta tykätään.
No tällä perusteella on sitten turha väittää, että Ruotsi jotenkin laskelmoisi lähtettävää biisiä. Siellä se on pitkään äänestetty yleisön toimesta, niin myös tänä vuonna. Ulkomaalaisraatien osuus äänistä on se 10% luokkaa, ja yleison suosikki on mennyt jatkoon yhtä poikkeusta lukuun ottamatta (You).

Jos on musiikkimaultaan rajoittunut niin, että musiikin pitää kuulua johonkin tiettyyn genreen ollakseen hyvää, on Euroviisut kyllä täysin väärä kisa ja show seurattavaksi. Silti jotkut kuitenkin kiusaa itseään kuuntelemalla "muovista roskaa"?
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy